Skapa smarttelefon och registrera med Send a Key

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Skapa smarttelefon och registrera med Send a Key"

Transkript

1 AirKey Snabbguide

2 Skapa smarttelefon och registrera med Send a Key På startsidan Home väljer du rutan Send a Key. Ange ett personnamn, en kod eller liknande i sökfältet. Om du vet att denna person ännu inte har skapats ska du välja Skapa ny. När alla obligatoriska uppgifter är ifyllda klickar du på Fortsätt. Målpersonen får ett SMS med en länk till AirKey-appen för registrering i ett system. Installera AirKey-appen: Klicka på länken i textmeddelandet och installera appen på smarttelefonen. Klicka nu på länken i textmeddelandet igen och bekräfta registreringskoden. Pinkoden är ett säkerhetsalternativ som du kan hoppa över om du inte vill använda koden i samband med varje aktivering av en enhet. Närmare information om alternativet Skapa smarttelefon och registrera med Send a Key hittar du i vår AirKey-systemhandbok i kapitel Funktion Send a Key.

3 Skapa smarttelefon och registrera med registreringskod På startsidan Home i det grå fältet i blocket Medier & personer väljer du Lägg till -> Skapa person. Fyll i fälten i formuläret. Fält som är markerade med * är obligatoriska. Klicka på Spara. På startsidan Home väljer du rutan Smarttelefoner. Klicka på knappen Lägg till medium. Som nytt medium väljer du Smartphone och klickar på Fortsätt. Ange smarttelefonens id och telefonnummer. Klicka på Lägg till medium. Du befinner dig nu i specifikationerna för den smarttelefon som du har skapat. Ovanför smarttelefonen i vyn Ingen person klickar du på symbolen +. Välj önskad person och klicka på Fortsätt. Klicka på Tilldela till person, för att slutföra processen. Gå till Redigera medium -> Detaljer. I blocket Registrering klickar du på Skapa registreringskod. En ny registreringskod med giltighetsdatum visas.

4 Installera AirKey-appen på din smarttelefon (finns i Google Play Store/Apple App Store) För att smarttelefonen ska kunna registreras måste du först godkänna ansvarsfriskrivningen i AirKey-appen. Skriv in den registreringskod som just skapats. Pinkoden är ett säkerhetsalternativ som du kan hoppa över om du inte vill använda koden vid varje aktivering av enheter. Aktivera specialbehörigheten Uppdateringsläge för denna smarttelefon: Uppdateringsfunktionen kan endast aktiveras på en smarttelefon som tilldelats en person. I detta läge har smarttelefonen behörighet att aktivera enheter i fabriksläge samt att lägga till eller ta bort enheter och medier i ett system. Dessutom kan firmware i enheterna och Keyring-versionen hos medier uppdateras. Närmare information om alternativet Skapa smarttelefon och registrera med registreringskod hittar du i vår AirKey-systemhandbok i kapitel 4.8 Skapa smarttelefon och 4.9 Registrera smarttelefon. Mer information på temat tilldelning av behörigheter hittar du i kapitlet 4.14 Tilldela behörigheter.

5 Hands-free läge för Bluetooth-enheter Det finns ett hands-free läge för Bluetooth-enheter Denna funktion måste först aktiveras för hela systemet i AirKey onlineadministration. På startsidan Home väljer du rutan Inställningar och aktiverar sedan hands-free läget i fliken Allmänt. I huvudmenyn Inställningar i Airkey-appen måste handsfreeläget vara aktiverat. Under menypunkten Behörigheter aktiveras handsfreeläget för varje enhet.

6 Ställa in hands-free-räckvidden När du väljer funktionen Ställa in hands-free-räckvidden kommer du till en undermeny för de cylindrar och väggläsare som finns i systemet. Här kan du välja för vilka typer av enheter som räckvidden ska ställas in eller om räckvidden ska återställas (för alla låsenheter).. Räckvidd för cylindrar Vid cylindern visar AirKey-appen aktiva Bluetooth-cylindrar i närheten. Dessa ska först ha aktiverats genom fysisk beröring. Välj respektive cylinder och avlägsna dig så mycket du önskar från den, så verifieras avståndet i smarttelefonens automatiska identifiering. Tryck på Spara. Räckvidd för väggläsare Vid väggläsaren visar AirKey-appen alla Bluetooth-väggläsare inom räckvidd. Välj respektive väggläsare och avlägsna dig så mycket du önskar från den, så verifieras avståndet i smarttelefonens automatiska identifiering. Tryck på Spara. Observera: Standardräckvidden är ca cm beroende på tillverkare och enhet Av säkerhetsskäl rekommenderar EVVA att räckvidden ställs in på ca 30 cm. Mer information om alternativet Handsfreeläge för Bluetooth-enheter hittar du i AirKey-systemhandboken i kapitel 6.8 Inställningar.

7 Lägg till enheter med smarttelefonen + position Specialbehörigheten Uppdateringsfunktion aktiveras på startsidan Home i rutan Smarttelefoner. I översiktslistan klickar du på smarttelefonen det gäller. I menyn Redigera medium -> Detaljer -> Inställningar markerar du alternativet för uppdateringsfunktion och klickar sedan på Spara. Via NFC: Via Bluetooth: Starta AirKey-appen och klicka på symbolen Anslut till komponent. Håll smarttelefonen mot enheten i fabriksläge. OBS: Uppdateringsfunktionen måste vara aktiverad för smarttelefonen! Cylindrarna i fabriksläge måste aktiveras genom fysisk beröring för att de ska visas i listan inom räckvidd för Bluetooth-enheter. Android: Klicka på de tre punkterna vid den icke aktiverade enheten. Välj sedan Anslut. iphone: Svep över den icke aktiverade enheten. En gulmarkerad meny visas. Välj Anslut. OBS: Uppdateringsfunktionen måste vara aktiverad för smarttelefonen!

8 En anslutning till enheten upprättas. Avlägsna inte smarttelefonen från NFC- eller Bluetooth-anslutningens räckvidd till enheten. Nu visas enhetens specifikationer. Klicka på Lägg till enhet. Ange en tydlig beteckning med eventuell tilläggsinformation och klicka på Lägg till. De aktuella GPS-koordinaterna fastställs automatiskt som enhetens plats. Detta indikeras med den förkryssade turkosa rutan resp. det blå skjutreglaget. Detta kan ta några sekunder. Visas fler tillgängliga system välj ditt aktuella system. Med NFC håll smarttelefonen mot den icke aktiverade enheten igen resp. via Bluetooth ska du inte lämna enhetens räckvidd med smarttelefonen, för att slutföra processen.

9 TIPS: Enheten ska hållas vid NFC-antennen på smarttelefonen. Positionsbestämning Om den turkosa ruta kryssades för eller det blå skjutreglaget flyttades åt höger i samband med att enheten lades till visas positionsuppgifter både i enhets specifikationerna och i enhetens behörighetsdetaljer. I enhetens konfigurations fält visas positionsuppgifterna som länk. Om man klickar på länken vidarebefordras man automatiskt till Navigation App. Närmare information om alternativet Lägg till enheter med smarttelefonen + positionsbestämning hittar du i AirKey-systemhandboken i kapitel 4.11 Lägg till låsenhet.

10 Lägg till kort, nyckelbrickor och kombinycklar med Android Smartphone Specialbehörigheten Uppdateringsfunktion aktiveras på startsidan Home i rutan Smarttelefoner. I menyn Medium klickar du på smarttelefonen i fråga. I menyn Redigera medium -> Detaljer -> Inställningar markerar du alternativet för uppdateringsfunktion och klickar sedan på Spara. Starta AirKey-appen och klicka på symbolen Anslut till komponent. OBS: Uppdateringsfunktionen måste vara aktiverad för smarttelefonen! Håll smarttelefonen mot ett icke aktiverat medium. En anslutning till mediet upprättas. Avlägsna inte smarttelefonen från NFCanslutningens räckvidd till mediet. TIPS: Mediet ska hållas vid NFC-antennen på smarttelefonen.

11 Ange en tydlig beteckning för mediet och klicka på Lägg till. Visas fler tillgängliga system välj ditt aktuella system. Håll smarttelefonen mot det icke aktiverade mediet för att slutföra processen. Närmare information om alternativet Lägg till kort, nyckelbrickor och kombinycklar med smarttelefonen hittar du i vår AirKey-systemhandbok i kapitel 4.12 Lägg till kort, nyckelbrickor och kombinycklar.

12 Lägg till kort, nyckelbrickor och kombinycklar med iphone koda medier Specialbehörigheten Uppdateringsläge aktiveras på startsidan Home i rutan Smarttelefoner. I menyn Medier klickar du på den iphone det gäller. I menyn Redigera medium -> Detaljer -> Inställningar markerar du alternativet för uppdateringsläge och klickar sedan på Spara. Starta AirKey-appen och välj Koda medier i huvudmenyn. I översiktslistan väljer du den Bluetoothenhet med vilken mediet ska aktiverasuppdateras. En anslutning till mediet upprättas. Avlägsna inte smarttelefonen från mediets räckvidd till enheten. OBS: Underhållsbehörigheten måste vara aktiverad för smarttelefonen! Håll det icke aktiverade mediet mot enheten för uppdatering.

13 Klicka på Lägg till i mediets detaljer. Ange en tydlig beteckning för mediet och klicka på Lägg till. Visas fler tillgängliga system välj ditt aktuella system. Håll det icke aktiverade mediet mot enheten igen för att slutföra processen. Närmare information om alternativet Lägg till kort, nyckelbrickor och kombinycklar med iphone - koda medier hittar du i vår AirKey-systemhandbok i kapitel 6.6 Koda medier.

14 Skapa person/tilldela medium till person På startsidan Home i det grå fältet i Media & personer väljer du Lägg till -> Skapa person. Fyll i fälten i formuläret. Fält som är markerade med * är obligatoriska. Klicka på Spara. Klicka nu på knappen Tilldela medium (under personsymbolen). I översiktslistan väljer du ett medium som personen ska tilldelas. Endast medier som ännu inte tilldelats någon person visas. Klicka på Fortsätt. Klicka därefter på Tilldela medium. Mediet har tilldelats vald person korrekt. Närmare information om alternativet Skapa person/tilldela medium till person hittar du i vår AirKey-systemhandbok i kapitel 4.7 Skapa person.

15 Importera personer Med AirKey kan du skapa personer via externa filer. Du behöver en CSV-fil för importen. På startsidan Home väljer du rutan Personer och alternativet Importera längst upp till höger. Välj Välj fil. Välj den CSV-fil som du vill importera. Du får en översikt över de personer som ska importeras. Klicka på Starta import. Du får ett statusmeddelande om hur många personer som kunde importeras. Klicka på Stäng. I AirKey onlineadministration vidarebefordras du automatiskt till listan med översikt över personer. OBS: För att en personlista ska kunna importeras korrekt måste CSV-filen ha följande format Om du ändrar spalternas ordningsföljd i CSV-filen kommer personuppgifterna att importeras till fel fält i AirKey-onlineadministrationen. Om du raderar den första raden med rubrikerna ur CSV-filen kan importen inte genomföras. Närmare information om alternativet Importera person hittar du i vår AirKeysystemhandbok i kapitel Importera personuppgifter.

16 Tilldela behörigheter På startsidan Home väljer du rutan Smarttelefoner resp. Kort. Klicka på önskat medium i översiktslistan. Om mediet är tilldelat en person visas en översikt över behörigheter. Dra och släpp (Drag and Dropp) vald dörr/valt område,till mittfältet. Först när du har förflyttat vald dörr/valt område till mittfältet visas möjliga tillträdestyper. Klicka på Spara om alla behörigheter för önskad tillträdestyp ska konfigureras. När du har skapat tillträdesbehörigheten för ett medium ska du avsluta med Skapa behörighet för att behörigheten ska uppdateras. OBS: För att skapa önskad tillträdesbehörighet behöver du en KeyCredit! Närmare information om alternativet Tilldela behörigheter hittar du i vår AirKey-systemhandbok i kapitel 4.14 Tilldela behörigheter.

17 Ta bort medium För att helt ta bort ett medium ur ett låssystem måste mediet tömmas, tilldelningen till personen upphävas och mediet till sist avlägsnas. På startsidan Home väljer du rutan Smarttelefoner resp. Kort. I översiktslistan klickar du på det medium som du vill tömma. Klicka på Mer -> Töm Avsluta processen genom att bekräfta säkerhetsfrågan med Töm medium och uppdatera respektive medium med smarttelefonen eller kodningsstationen. Klicka nu på Mer -> Upphäv tilldelning. Bekräfta säkerhetsfrågan Upphäv tilldelning. OBS: På smarttelefonen måste uppdateringsläge avaktiveras för att persontilldelningen ska kunna upphävas. För att ta bort mediet slutgiltigt från låssystemet väljer du Mer -> Ta bort. Bekräfta säkerhetsfrågan med Ta bort medium. OBS: Mediet ska därefter uppdateras med smarttelefonen i uppdateringsläge eller via kodningsstationen. Närmare information om alternativet Ta bort medium hittar du i vår AirKey-systemhandbok i kapitel Ta bort medium.

18 Avaktivera/återaktivera medium Avaktivera På startsidan Home väljer du rutan Smarttelefoner resp. Kort. Klicka på önskat medium i översiktslistan. Klicka på Avaktivera medium. Ange en orsak för avaktiveringen. Om du trycker på knappen Annan aktiveras det 50-ställiga inmatningsfältet. Vid behov kan du ange mer information (max 500 tecken) i inmatningsfältet Ytterligare information. Klicka på Fortsätt. Bekräfta säkerhetsfrågan med Avaktivera medium. OBS: Uppdatera de enheter för vilka mediet hade en behörighet. Detta tar bort Uppdatering nödvändig från svarta listan och de avaktiverade medierna kan inte längre aktivera dessa enheter.

19 Återaktivera Ett avaktiverat medium (kan kännas igen på den röda cirkeln till vänster om mediet) kan återaktiverats, till exempel om det tappas bort och hittas igen. På startsidan Home väljer du rutan Smarttelefoner resp. Kort. Klicka på önskat medium i översiktslistan. Klicka på Återaktivera medium under symbolen för mediet. Ange orsaken för återaktiveringen (max 50 tecken) och klicka på Fortsätt. Bekräfta säkerhetsfrågan med Återaktivera medium. OBS: Uppdatera de enheter för vilka mediet hade en behörighet. Detta tar bort Uppdatering nödvändig från svarta listan och de avaktiverade medierna kan inte längre aktivera dessa enheter. Närmare information om alternativet Avaktivera/aktivera medium hittar du i vår AirKey-systemhandbok i kapitel Avaktivera medium och Återaktivera medium.

20 Multiadministration och aktivering av enheter Administratörer innehar alla rättigheter för hantering av hela AirKey-systemet. Administratörer kan endast skapas av andra administratörer. I huvudmenyn Administratörer -> Skapa administratör. Fyll i fälten i formuläret. Fält som är markerade med * är obligatoriska. Klicka på Spara. Arbeta med flera AirKey-låssystem: Du kan frigöra en enhet i ditt system för andra system (delade enheter,klienter). I delade systemet går det att tilldela behörigheter för dessa enheter. På startsidan Home väljer du rutan Cylinder resp. Väggläsare. Klicka på dörrbeteckningen till den låsenhet som ska delas med andra system. Klicka på Lägg till. Närmare information om alternativet Multiadministration och delning av enheter hittar du vår AirKey-systemhandbok i kapitel 10 Arbeta med flera AirKey-system.

21 AirKey-systemöversikt: AirKey-onlineadministration: AirKey-softwaretutorial: Monteringsanvisningar, datablad och viktiga bruksanvisningar: installationsanvisningar-och-datablad

22

23

24 V

AirKey-registrering. I klickar du på AirKey registrering

AirKey-registrering. I   klickar du på AirKey registrering AirKey Steg 1. AirKey-registrering I https://airkey.evva.com klickar du på AirKey registrering Fyll i fälten i formuläret. Fält som är markerade med * är obligatoriska. Glöm inte att ange captcha i textfältet

Läs mer

Från och med det datum som anges i underhållsfönstret omfattar den nya versionen av AirKey följande funktioner och förbättringar:

Från och med det datum som anges i underhållsfönstret omfattar den nya versionen av AirKey följande funktioner och förbättringar: AirKey Release Notes 06.12.2018 Vad är nytt? Från och med det datum som anges i underhållsfönstret omfattar den nya versionen av AirKey följande funktioner och förbättringar: AirKey onlineadministration

Läs mer

AirKey. Smart helt enkelt. Finns nu även för iphone

AirKey. Smart helt enkelt. Finns nu även för iphone AirKey Smart helt enkelt. Finns nu även för iphone AirKey Lika dynamiskt som våra kunders behov George skickar nycklar/behörigheter med administrationsfunktionen i mjukvaran. George äger en reklambyrå.

Läs mer

AirK Smart helt enkelt ey Einfach smart.

AirK Smart helt enkelt ey Einfach smart. AirKey Einfach Smart helt smart. enkelt AirKey. Smart helt enkelt. Med AirKey blir din smattelefon en nyckel.det ger dig kontroll över passager i dina dörrar samt höjer säkerheten och flexibiliteten i

Läs mer

AirKey. Smart helt enkelt

AirKey. Smart helt enkelt AirKey Smart helt enkelt AirKey. Smart helt enkelt Med AirKey kan mobiltelefonen användas som nyckel. Det ökar din säkerhet och flexibilitet och ger dig full kontroll över dina dörrar. Allt du behöver

Läs mer

1 Innehållsförteckning

1 Innehållsförteckning 1 Innehållsförteckning 2 Inledning, översikt... 8 2.1 Allmän rättslig information... 8 2.2 Support från EVVA... 9 2.3 Märkningar och symboler... 9 3 Systemarkitektur...10 3.1 Låskomponenter...11 3.1.1

Läs mer

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet.

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet. Lathund LOK-stöd/aktivitetsstöd 1. Skapa aktiviteter i kalendern 2. Registrera närvaro 3. Klart! Vad är LOK-stöd LOK-stöd, eller aktivitetsstöd, är ett ekonomiskt stöd som föreningar får för redovisade

Läs mer

Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll

Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll Detta dokument utgör användarhandledningen till funktionen hemkomstkontroll i mobilappen Skogsappen som tillhör tjänsten epiforest. E p i s c o p e M o n i t o r i

Läs mer

Administration av porttelefon SO-3396-GSM. cloud.tidomat.com

Administration av porttelefon SO-3396-GSM. cloud.tidomat.com cloud.tidomat.com Innehåll Administration av porttelefon... 3 Konto... 3 Logga in första gången... 3 Språkval... 3 Navigering i cloud.tidomat.com... 3 Navigera till olika vyer... 4 Lägga till ny lägenhet...

Läs mer

Bruksanvisning. MediaControl. Styrsystem för bild och ljud

Bruksanvisning. MediaControl. Styrsystem för bild och ljud Bruksanvisning MediaControl Styrsystem för bild och ljud Innehåll MediaControl... 3 Gränssnittet... 4 Inställningar Digitalboxar... 6 Redigera Etiketter... 10 Spara Presets... 11 Schemalägga presets...

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Lathund Elektroniska personalliggaren

Lathund Elektroniska personalliggaren Lathund Elektroniska personalliggaren Version 2.0 av Mattias Blom korrekturläst av Michael Voorhaar Innehåll Start - Ladda ner appen till din enhet... 3 Nedladdning för Android... 3 Nedladdning för iphone...

Läs mer

Hämta projektkonfiguration från SharePoint till ett lokalt projekt

Hämta projektkonfiguration från SharePoint till ett lokalt projekt Hämta projektkonfiguration från SharePoint till ett lokalt projekt Du kan använda synkroniseringsfunktionen för att hämta projektkonfiguration från ett SharePoint-bibliotek till ett tomt lokalt projekt.

Läs mer

Manual Telecall Remote

Manual Telecall Remote Manual Telecall Remote Per-Martin Hedström Version: 1.1 Datum: 2017-01-11 2 (26) Innehåll 1 Allmänt... 3 1.1 Revisionshistorik... 3 1.2 Sammanfattning... 3 2 Konfiguration... 4 2.1 TeleCall inställningar...

Läs mer

Öppna App Store på din ios enhet, och sök efter Grid Player. Klicka på Install och skriv in ditt Apple (itunes) lösenord om det efterfrågas.

Öppna App Store på din ios enhet, och sök efter Grid Player. Klicka på Install och skriv in ditt Apple (itunes) lösenord om det efterfrågas. Grid Player manual Grid Player är en kommunikationsapp för för ipad, iphone och ipod Touch. Du kan ladda ner den Gratis från App Store. Den innehåller tre färdiga användare för text och symbolkommunikation:

Läs mer

Instruktion för applikation Var sitter känslan?

Instruktion för applikation Var sitter känslan? Instruktion Var sitter känslan 2016-02-25 1 (17) Instruktion för applikation Var sitter känslan? Instruktion Var sitter känslan 2016-02-25 2 (17) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Allmänt...

Läs mer

Telia Touchpoint mobil växellösning. Kom igång med appen

Telia Touchpoint mobil växellösning. Kom igång med appen Telia Touchpoint mobil växellösning Kom igång med appen Så här använder du appen Telia Touchpoint Installera appen Börja med att öppna App Store eller Google Play och sök på Touchpoint. Installera appen

Läs mer

Manual Invånare. Stöd och Behandling version 1.4. Stockholm, 2015-11-23

Manual Invånare. Stöd och Behandling version 1.4. Stockholm, 2015-11-23 Manual Invånare Stöd och Behandling version 1.4 Stockholm, 2015-11-23 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1. Stöd och behandling... 4 1.2. Roller och Behörigheter... 4 1.3. Förutsättning för att kunna vara aktiv

Läs mer

Öppna App Store på din ios enhet, och sök efter Grid Player. Klicka på Install och skriv in ditt Apple (itunes) lösenord om det efterfrågas.

Öppna App Store på din ios enhet, och sök efter Grid Player. Klicka på Install och skriv in ditt Apple (itunes) lösenord om det efterfrågas. Grid Player manual Grid Player är en kommunikationsapp för för ipad, iphone och ipod Touch. Du kan ladda ner den Gratis från App Store. Den innehåller tre färdiga användare för text och symbolkommunikation:

Läs mer

LifePuz Free för Android

LifePuz Free för Android Android version 1.0.3 Innehåll Beskrivning 3 Om LifePuz... 3 Med LifePuz kan du:... 3 Kostnad... 3 Registrering eller inloggning 4 Ny användare... 4 Inloggning... 4 Glömt lösenord... 5 Startsida 6 Kalender

Läs mer

3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare

3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare 3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare 2 Så här skapar du en ny sida. Mycket av informationen nedan kan tillämpas på skapandet av andra typer av innehåll, till exempel nyheter, blogginlägg,

Läs mer

Informationen i detta dokument bygger på att mobiltelefonen har Android version 8 eller senare.

Informationen i detta dokument bygger på att mobiltelefonen har Android version 8 eller senare. Installationsmanual Android 8 Xone Android 1. Om dokumentet Denna manual beskriver installation och uppstart av appen (Phoniro Care), som är byggd på Phoniros nya plattform för mobilappar, kallad Xone.

Läs mer

Kartuppdatering. Manual för 3 års fri kartuppdatering av din Kenwood enhet 3 års fri kartuppdatering

Kartuppdatering. Manual för 3 års fri kartuppdatering av din Kenwood enhet 3 års fri kartuppdatering Kartuppdatering Manual för 3 års fri kartuppdatering av din Kenwood enhet 3 års fri kartuppdatering Innehåll Grundläggande förutsättningar...1 Kontrollera om din enhet använder senaste mjukvaruversionerna...1

Läs mer

IdrottOnline-appen Du kan installera appen från Google Play store för Android och Appstore för iphone. Sök på IdrottOnline så bör den komma fram.

IdrottOnline-appen Du kan installera appen från Google Play store för Android och Appstore för iphone. Sök på IdrottOnline så bör den komma fram. IdrottOnline-appen Du kan installera appen från Google Play store för Android och Appstore för iphone. Sök på IdrottOnline så bör den komma fram. Logga in och välj organisation När du sedan startar upp

Läs mer

Elektronisk följesedel Användarmanual för Toppanvändare centraliserat resekonto

Elektronisk följesedel Användarmanual för Toppanvändare centraliserat resekonto Välkommen till automatiseringens värld Elektronisk följesedel Användarmanual för Toppanvändare centraliserat resekonto Version 2.4 Vi har lösningar för 100 % av era resebehov. American Express Business

Läs mer

Bilaga Systemsäkerhet Tillgänglighet till låssystem

Bilaga Systemsäkerhet Tillgänglighet till låssystem Bilaga Systemsäkerhet Tillgänglighet till låssystem En användare har normalt tillgång till alla låssystem i sin KeyControl. Denna bilaga handlar om hur man begränsar denna tillgänglighet till vissa låssystem.

Läs mer

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 1 PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 2.0 ADMINISTRATÖR utvecklar och säljer anpassningsbara smartphone 2 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Terminologi... 3 1.2 Teknisk kravspecifikation... 4 1.3 Behörigheter... 4

Läs mer

Version 1.8.7A. Tidrapportering med ctimesheet

Version 1.8.7A. Tidrapportering med ctimesheet Version 1.8.7A Tidrapportering med ctimesheet Installation I tidrapporten på webben finns en ikon som heter Mobile. Klicka på ikonen. En sida öppnas och du kan här välja mellan automatisk eller manuell

Läs mer

Version 1.9.2a. Tidrapportering med ctimesheet på Android

Version 1.9.2a. Tidrapportering med ctimesheet på Android Version 1.9.2a Tidrapportering med ctimesheet på Android Installation I tidrapporten på webben finns en ikon som heter Mobile. Klicka på ikonen. En sida öppnas och du kan här välja mellan automatisk eller

Läs mer

Manuell Smart.Surveil

Manuell Smart.Surveil 07.2018 Innehållsförteckning 2 / 11 Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 2 Installation och start... 4 3 Arbeta med SMART.SURVEIL... 5 3.1 Användargränssnitt... 5 3.1.1 Dörrar... 5 3.1.2 Övervakningsgrupper...

Läs mer

WISEflow Guide för Administratör

WISEflow Guide för Administratör WISEflow Guide för Administratör Version 2.6.0 Innehåll SIDAN ÖVERSIKT...1 SKAPA ETT FLOW...1 FLOWTYPER... 2 INSTÄLLNINGAR FÖR FLOW...2 FLIKEN ALLMÄNT... 2 FLIKEN TENTAMENS/PROV-INNEHÅLL... 4 RELATIONER...

Läs mer

Instruktioner. Innehåll: 1. Vad är Kimsoft Control (SIDA 2) 3. Hem (SIDA 2)

Instruktioner. Innehåll: 1. Vad är Kimsoft Control (SIDA 2) 3. Hem (SIDA 2) 1 Instruktioner Innehåll: 1. Vad är Kimsoft Control (SIDA 2) 2. Logga in (SIDA 2) 3. Hem (SIDA 2) 4. Skapa/redigera sidor (SIDA 3) 41. Lägg till ny sida (SIDA 3) 42. Avancerat (SIDA 4) 5. Texteditor (SIDA

Läs mer

Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd

Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd 1 Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd I e-tjänsten Ekonomiskt bistånd kan du på ett enkelt och säkert sätt söka ekonomiskt bistånd. Du kan också följa ditt ärende när du vill och kontakta

Läs mer

Kartuppdatering. Manual för 3 års fri kartuppdatering av din Kenwood enhet 3 års fri kartuppdatering

Kartuppdatering. Manual för 3 års fri kartuppdatering av din Kenwood enhet 3 års fri kartuppdatering Kartuppdatering Manual för 3 års fri kartuppdatering av din Kenwood enhet 3 års fri kartuppdatering Innehåll Grundläggande förutsättningar... 1 Kolla om din enhet använder senaste mjukvaruversionerna...

Läs mer

Manual - Storegate Team

Manual - Storegate Team Manual - Storegate Team Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och arbeta i filer med högsta säkerhet inom ditt företag.

Läs mer

Infobric Ease Snabbguide

Infobric Ease Snabbguide Denna snabbguide ger dig en överblick över de vanligaste momenten en systemadministratör utför. Detta är ingen manual utan ska ses som en enkel guide till utbildade systemadministratörer. Översikt av Infobric

Läs mer

Manual för Medarbetare appen

Manual för Medarbetare appen Manual för Medarbetare appen Appen ger tillgång till Medarbetaren via en mobil eller platta. Du behöver ett konto sedan tidigare till Medarbetaren. 1 Vitec Agrando AB Innehåll 1. Installera appen... 3

Läs mer

Användarmanual FormPipe Meetings. FormPipe Meetings 1.3 2012-09-11

Användarmanual FormPipe Meetings. FormPipe Meetings 1.3 2012-09-11 Användarmanual FormPipe Meetings FormPipe Meetings 1.3 2012-09-11 Revision number: 6 ID number: 10023309 Date: 2012-09-132012-09-11 Innehåll Innehåll... 3 Inledning... 4 Förkrav... 5 Installation... 5

Läs mer

Manual Medomotion-appen

Manual Medomotion-appen Steg 1: Skapa konto Ladda ner appen på din mobiltelefon antingen via Google Play eller AppStore beroende på om du har en Android eller Iphone. Appen fungerar för båda systemen. För att hitta appen sök

Läs mer

Logga in på din hemsideadministration genom dina inloggningsuppgifter du fått.

Logga in på din hemsideadministration genom dina inloggningsuppgifter du fått. Joomla Guide 2.5.11 MENYER Sida 1 av 41 MENYER En meny är centerpunkten på en hemsida. Det är ifrån denna man utgår om man vill navigera på hemsidan. Menyer kan vara vertikala eller horisontella och är

Läs mer

Omsorgen Användarhandledning

Omsorgen Användarhandledning Omsorgen Användarhandledning 2012-12-13 Steg 1: Logga in Om ditt boende/kommun är ansluten till Omsorgen har du troligtvis fått inloggningsuppgifter. Om inte, skicka ett mail till info@omsorgen.se så kontaktar

Läs mer

Kom igång med NOKflex 1

Kom igång med NOKflex 1 Kom igång med NOKflex 1 Vad roligt att du valt att arbeta med NOKflex! I denna Kom igång-guide får du steg-för-steg-instruktioner för hur du kommer igång med att skapa konton, aktivera läromedel, tilldela

Läs mer

Föräldrar i Skola24. I systemet har föräldrar möjlighet att:

Föräldrar i Skola24. I systemet har föräldrar möjlighet att: Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för iphone

ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för iphone ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för iphone För iphone Smartphones Rev 2 1 Innehållsförteckning ENDAST FÖR ADMINISTRATÖREN - SKAPA FÖRETAGETS SOFTALARM KONTO....3 ANVÄNDARNA.....4 INSTALLATION

Läs mer

Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Planering Omdöme Kontakter Skola24 MobilApp. Nova Software AB 1 (19) 502

Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Planering Omdöme Kontakter Skola24 MobilApp. Nova Software AB 1 (19) 502 Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Användarmanual Utbildningsportalen. 2011-03-30 Användarmanual SDH webbutbildning

Användarmanual Utbildningsportalen. 2011-03-30 Användarmanual SDH webbutbildning Användarmanual Utbildningsportalen 1 Innehållsförteckning Sid 1. Logga in 3 1.1 Registrera dig 4 1.2 Logga in på startsidan 7 1.3 Om du glömt ditt lösenord 8 2. Startsidan 9 3. Utbildningar 10 4. Tester

Läs mer

Logga in... 3. Översikt/Dashboard... 4. Avvikande produkter... 4. Arbeten misslyckades... 4. Senaste gjorda... 4. Systemmeddelanden...

Logga in... 3. Översikt/Dashboard... 4. Avvikande produkter... 4. Arbeten misslyckades... 4. Senaste gjorda... 4. Systemmeddelanden... Innehållsförteckning Logga in... 3 Översikt/Dashboard... 4 Avvikande produkter... 4 Arbeten misslyckades... 4 Senaste gjorda... 4 Systemmeddelanden... 4 Användare... 6 Lägg till ny användare... 6 Redigera/radera

Läs mer

Kontakter. 3Växel. Kontakter app

Kontakter. 3Växel. Kontakter app Kontakter I kontaktlistan kan du söka efter alla företagets -kontakter, externa kontakter som har lagts till i samt alla kontakter i mobilens telefonbok. Du kan till exempel ringa, koppla samtal och skicka

Läs mer

Administrera dina digitala läromedel. Kom igång med Mina sidor 1

Administrera dina digitala läromedel. Kom igång med Mina sidor 1 Kom igång med Mina sidor Administrera dina digitala läromedel 1 Välkommen till Mina sidor! Här hittar du dina digitala läromedel och kan enkelt administrera dem. Har du redan ett konto kan du hoppa direkt

Läs mer

Synkronisera projekt med SharePoint

Synkronisera projekt med SharePoint Synkronisera projekt med SharePoint Du kan synkronisera ett lokalt projekt med ett SharePoint-bibliotek. För att det ska fungera måste du först ha lagt upp en anslutning till SharePoint i Chaos desktop,

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Arbetsrum

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Arbetsrum Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund Arbetsrum 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Arbetsrum 4 Skapa arbetsrum, steg 1 4 Skapa arbetsrumslista 4 Olika typer av arbetsrum 6 Skapa arbetsrum, steg 2 6 Lägg in

Läs mer

GroupWise 6.5 för Malmö Högskola av Mikael Carlsson

GroupWise 6.5 för Malmö Högskola av Mikael Carlsson GroupWise 6.5 för Malmö Högskola av Mikael Carlsson Kursdokumentation GroupWise för användare Sidan 1 av 25 Skicka e-post med GroupWise 3 Adressboken 4 Bilaga 5 Skapa vidarebefodran i GroupWise 6 Ta bort

Läs mer

Användarmanual. Meetings 1.5

Användarmanual. Meetings 1.5 Användarmanual Meetings 1.5 Revisionsnummer: 1 Dokumentnamn: FormPipe Meetings 1.5 - Användarmanual ipad Datum: 2013-12-05 Formpipe Software AB. All rights reserved. 2 (23) Innehållsförteckning 1 INLEDNING...

Läs mer

Inledning. 1. Logga in. 2. Välj brukare. 3. Lås upp hos en brukare. Användarmanual för hemtjänstpersonal Digital nyckelhantering Xone

Inledning. 1. Logga in. 2. Välj brukare. 3. Lås upp hos en brukare. Användarmanual för hemtjänstpersonal Digital nyckelhantering Xone Användarmanual för hemtjänstpersonal Digital nyckelhantering Xone Inledning Denna manual riktar sig till hemtjänstpersonal och beskriver i detalj hur appen används ute i verksamheten. Med Phoniros app

Läs mer

Manual Invånare. Stöd och Behandling release 1.8. Stockholm,

Manual Invånare. Stöd och Behandling release 1.8. Stockholm, Manual Invånare Stöd och Behandling release 1.8 Stockholm, 2016-09-29 Revisionshistorik Version Författare Kommentar 0.1 Anni Axelsson Upprättat dokument 0.2 Anni Axelsson Uppdaterad utifrån förändringar

Läs mer

Res enklare med oss Manual för serviceresors webbtjänst och app

Res enklare med oss Manual för serviceresors webbtjänst och app Res enklare med oss Manual för serviceresors webbtjänst och app Innehållsförteckning WEBBTJÄNSTEN Registrera ny användare 4 Logga in 5 Boka resa 6 Boka resa Bekräftelse 7 Mina resor 8 Mina ombud 9 Favoritresor

Läs mer

Weblink Unified 2.0 Den nya generationens molnväxel Smart, stabil och användarvänlig!

Weblink Unified 2.0 Den nya generationens molnväxel Smart, stabil och användarvänlig! Tillgänglig Weblink Unified 2.0 Användarmanual Version 15.003 MacBook Pro MacBook Pro Weblink Unified 2.0 Den nya generationens molnväxel Smart, stabil och användarvänlig! 1 Innehållsförteckning 3. Inledning

Läs mer

Skolmaten. Användarhandledning 2015-05-28

Skolmaten. Användarhandledning 2015-05-28 Skolmaten Användarhandledning 2015-05-28 Steg 1: Logga in Om din skola är ansluten till Skolmaten har du fått inloggningsuppgifter. Om inte, skicka ett mail till info@dinskolmat.se så kontaktar vi dig.

Läs mer

Manual - Storegate Team

Manual - Storegate Team Manual - Storegate Team Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och arbeta i filer med högsta säkerhet inom ditt företag.

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör Uppdaterad: 2014-03-18 För dig som är Gruppadministratör 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från

Läs mer

Version 2.0.4A. Tidrapportering med ctimesheet. För iphone

Version 2.0.4A. Tidrapportering med ctimesheet. För iphone Version 2.0.4A Tidrapportering med ctimesheet För iphone Installation I tidrapporten på webben finns en ikon som heter Mobile. Klicka på ikonen. En sida öppnas och du kan här välja mellan automatisk eller

Läs mer

Söka kontakt. 1 Klicka i sökrutan och skriv en del av. 2 Här ser du om dina kollegor är tillgängliga. Öppna kontakt

Söka kontakt. 1 Klicka i sökrutan och skriv en del av. 2 Här ser du om dina kollegor är tillgängliga. Öppna kontakt i appen Söka efter och öppna kontakter När du öppnar appen FrontOffice visas sidan Kontakter. Om du har favoriter i katalogen visas dessa direkt utan att du behöver söka. Söka kontakt Klicka i sökrutan

Läs mer

Användarhandledning Nordea Swish Företag App

Användarhandledning Nordea Swish Företag App Användarhandledning Nordea Swish Företag App Swish Företag Ta betalt enklare App, manual version 2.0 Innehåll 1 Nordea Swish Företag App... 3 1.1 Kort introduktion... 3 1.2 Användare av Nordea Swish Företag

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

Komma i gång manual. Tempus ID06 LITE

Komma i gång manual. Tempus ID06 LITE Komma i gång manual Tempus ID06 LITE 1 Innehållsförteckning Komma igång... 3 Logga in som administrator... 7 Administratormeny... 9 Nya arbetstagare... 10 Närvaro Status... 13 Närvaro... 13 Arbetsgivarelista...

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

Manual - Storegate Team med synk

Manual - Storegate Team med synk Manual - Storegate Team med synk Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och synkronisera filer med högsta säkerhet inom

Läs mer

Instruktion för applikation Grundbok

Instruktion för applikation Grundbok Instruktion Grundbok 2016-02-25 1 Instruktion för applikation Grundbok Instruktion Grundbok 2016-02-25 2 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Allmänt... 4 Installation... 4 Surfplatta... 4 Dator...

Läs mer

Användarhandledning. Tieto Edu Barnschema Användarhandledning Tieto Education Barnschema Sida 1/13.

Användarhandledning. Tieto Edu Barnschema Användarhandledning Tieto Education Barnschema Sida 1/13. Sida 1/13 Tieto Edu Barnschema sida 1/13 2018-10 - 18 Sida 2/13 Innehållsförteckning 1 Beskrivning av funktionen... 3 1.1 Användare... 3 1.2 Funktioner... 3 1.3 Start vy... 3 1.3.1 Inställningar... 4 1.4

Läs mer

Ställa in aktivitet ( hänvisning)

Ställa in aktivitet ( hänvisning) Ställa in aktivitet (hänvisning) Genom att ställa in en Aktivitet för ditt nummer kan du vidarekoppla dina samtal under till exempel ett möte så att du slipper bli störd. Den som ringer till dig får som

Läs mer

Rapportera närvaro Lathund för rapportering till LOK Stöd via IdrottOnline-appen.

Rapportera närvaro Lathund för rapportering till LOK Stöd via IdrottOnline-appen. Installera Appen på din smartphone Du kan installera appen från Google Play store för Android och AppStore för iphone. Sök på IdrottOnline så kommer den fram. När du sedan startar upp appen så möts du

Läs mer

1. Gå till redigeringsläge i Episerver, klicka på den sida som du vill ha ett formulär på. 2. Klicka på fliken Formulär.

1. Gå till redigeringsläge i Episerver, klicka på den sida som du vill ha ett formulär på. 2. Klicka på fliken Formulär. Formulär - lathund Du kan skapa formulär på sidmallen skolornas webbsida 1. Gå till redigeringsläge i Episerver, klicka på den sida som du vill ha ett formulär på. 2. Klicka på fliken Formulär. 3. Klicka

Läs mer

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav:

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Krav Fortnox För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Föreningen ska ha en ordförande och en kassör registrerad i IdrottOnline, båda två personerna måste ha en e-postadress

Läs mer

Skola24 Aktivera konto

Skola24 Aktivera konto Skola24 Aktivera konto Skola24 är ett helt webbaserat system för skoladministration. Skolpersonal, föräldrar och elever kan enkelt dela på information utan att någon programvara behöver installeras. Allt

Läs mer

Kom igång med Extramaterial

Kom igång med Extramaterial Kom igång med Extramaterial Kom igång med Mina sidor 1 För att nå Extramaterial till Natur & Kulturs läromedel behöver du logga in på Mina sidor. Har du redan ett konto kan du hoppa direkt till steg 2.

Läs mer

Manual Lead tracking. Version 1.0 2013-12-12

Manual Lead tracking. Version 1.0 2013-12-12 Manual Lead tracking Version 1.0 2013-12-12 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 1.1 Om manualen... 3 1.2 Om tjänsten... 3 2 Använd tjänsten för första gången... 4 2.1 Installera applikationen... 4 2.2

Läs mer

Komma igång med Klassrum. En lärarhandledning om appen Klassrum för Mac

Komma igång med Klassrum. En lärarhandledning om appen Klassrum för Mac Komma igång med Klassrum En lärarhandledning om appen Klassrum för Mac Presentation av Klassrum för Mac Klassrum är en mångsidig app för ipad och Mac som hjälper dig att vägleda eleverna i lärandet, dela

Läs mer

Bruksanvisning för VeraPlus

Bruksanvisning för VeraPlus Bruksanvisning för VeraPlus Börja med att installera VeraPlus Öppna förpackningen och plocka ut allt innehåll. I förpackningen finner du: Installation 1. Anslut nätverkskabeln i nätverksporten på baksidan

Läs mer

Lathund för Styret (version 1.0)

Lathund för Styret (version 1.0) Lathund för Styret (version 1.0) Välkommen till Styret! systemet som underlättar administrationen för dig som ledamot i styrelsen för en bostadsrättsförening och hjälper föreningen att ta kontroll. Denna

Läs mer

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.3 / 140414 1

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.3 / 140414 1 Visma Proceedo Att logga in - Manual Version 1.3 / 140414 1 Innehållsförteckning 1) INLOGGNING VIA VERKTYG OCH SYSTEM... 3 2) INTERNET EXPLORER... 6 2.1 Java... 6 2.2 Popup-fönster... 8 2.3 Browser, 32-

Läs mer

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.4. Version 1.4 / 151016 1

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.4. Version 1.4 / 151016 1 Visma Proceedo Att logga in - Manual Version 1.4 Version 1.4 / 151016 1 Innehåll 1) INLOGGNING VIA MEDARBETARWEBBEN... 4 2) INTERNET EXPLORER... 7 2.1 Java... 7 2.2 Popup- fönster... 9 2.3 Browser, 32-64-bitars

Läs mer

Lathund. Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster. Rollen rektor

Lathund. Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster. Rollen rektor Information 2014-12-03 1 (14) Lathund Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster Rollen rektor Postadress: 106 20 Stockholm Besöksadress: Fleminggatan 14 Telefon: 08-527 332 00 vx Fax: 08-24 44 20 skolverket@skolverket.se

Läs mer

Android (BYOD) -Installera mstart -Kom igång manual

Android (BYOD) -Installera mstart -Kom igång manual Android (BYOD) -Installera mstart -Kom igång manual Förutsättningar: För att ha möjlighet att synkronisera din Android enhet mot Stockholms Stads epost system krävs det att vissa delar är uppfyllda. Följande

Läs mer

Inloggning i Skola24 Logga in Schema

Inloggning i Skola24 Logga in Schema Inloggning i Skola24 Skriv vimmerby.skola24.se i webbläsaren (inget www först) för att komma till inloggningssidan för Skola24. - Ange användarnamn och lösenord och klicka på Logga in. Efter inloggning

Läs mer

ParaGå-guide -kommunala utförare

ParaGå-guide -kommunala utförare ParaGå-guide -kommunala utförare Viktig information Sid. 2 Aktivera låskod på enheten Sid. 4 Skapa Google-konto Sid. 8 Installera Mobileiron och ParaGå appen Sid. 10 Genväg ParaGå Sid. 18 Support Sid.

Läs mer

Röstbrevlådan. 3FrontOffice. Information om nya meddelanden. Röstbrevlådan i appen och mobilen Röstbrevlådan

Röstbrevlådan. 3FrontOffice. Information om nya meddelanden. Röstbrevlådan i appen och mobilen Röstbrevlådan i appen och mobilen När du inte kan svara på ditt nummer är standardinställningen att inkommande samtal vidarekopplas till din röstbrevlåda i 3FrontOffice. Det gäller till exempel när du har ställt in

Läs mer

Välkommen till Capture.

Välkommen till Capture. Välkommen till Capture http://capture-app.com Välkommen till Capture! Med Capture kan du spara, se och dela dina bilder och videor på alla dina enheter mobil, surfplatta och PC/ Mac. När du har laddat

Läs mer

Datatal Flexi Presentity

Datatal Flexi Presentity Datatal Flexi Presentity En snabbguide för Presentity Innehållsförteckning 1. Login 2 2. Hänvisa 3 2.1 Att sätta hänvisningar 3 2.2 Snabbknappar 4 2.3 Windows gadget 5 3. Samtal 5 4. Status 6 4.1 Exempel

Läs mer

Kom igång med Mål 1 Interaktiv Studiehandledning

Kom igång med Mål 1 Interaktiv Studiehandledning Kom igång med Mål 1 Interaktiv Studiehandledning Kom igång med Mina sidor 1 Vad roligt att du ska använda Mål 1 Interaktiv Studiehandledning! I denna Kom igång-guide får du steg-för-steg-instruktioner

Läs mer

Kom igång med Mina sidor

Kom igång med Mina sidor Kom igång med Mina sidor Administrera dina digitala läromedel 1 Välkommen till Mina sidor! Här hittar du dina digitala läromedel och kan enkelt administrera dem. Har du redan ett konto kan du hoppa direkt

Läs mer

Registrering. 1. Verifiera att du är ansluten till Wi-Fi eller mobildata. 2. Ladda ner appen i App Store eller Google Play. 3. Klicka på Registrera

Registrering. 1. Verifiera att du är ansluten till Wi-Fi eller mobildata. 2. Ladda ner appen i App Store eller Google Play. 3. Klicka på Registrera Kom igång Registrering Som boende registrerar du dig i appen med bostadens unika registreringskod. OBS! Endast en person kan registrera sig med registreringskoden. Du kan sedan bjuda in fler boende till

Läs mer

MANUAL. R6 och BerlexConnect

MANUAL. R6 och BerlexConnect MANUAL R6 och BerlexConnect V1 R6 och BerlexConnect Vad är BerlexConnect? 3 Ett system för alla signaler 3 Översikt BerlexConnect 4 Karta och övervakning 4 Signaler 5 Olika typer av styrning 5 Styrning

Läs mer

MANUAL LAGLICENSER. Manual för registrering laglicenser Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar

MANUAL LAGLICENSER. Manual för registrering laglicenser Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar Manual för registrering laglicenser Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar Innehåll Kom igång Lägga till personer i medlemsregistret Import av personer genom excel Skapa lag (grupper) Redigera

Läs mer

Användarmanual. Meetings 1.6

Användarmanual. Meetings 1.6 Användarmanual Meetings 1.6 Revisionsnummer: 2 Dokumentnamn: Meetings by Formpipe 1.6 - Användarmanual ipad Datum: 2014-03-30 Formpipe Software AB. All rights reserved. 2 (24) Innehållsförteckning 1 INLEDNING...

Läs mer

E-tjänster. Innehåll LATHUND FÖR DIG SOM ÄR REKTOR ELLER PROVADMINISTRATÖR

E-tjänster. Innehåll LATHUND FÖR DIG SOM ÄR REKTOR ELLER PROVADMINISTRATÖR LATHUND FÖR DIG SOM ÄR REKTOR ELLER PROVADMINISTRATÖR E-tjänster Innehåll Behörighetssystemet till bedömningsportalen Om behörighetssystemet 1 Logga in i behörighetssystemet 2 Registrera provadministratörer

Läs mer

X-Route Användarmanual Innehåll

X-Route Användarmanual Innehåll X-Route Användarmanual Innehåll Innehåll och Produktspecifikation... 2 X-Route Elektronisk Körjournal Produktspecifikation... 2 Kom igång med X-Route Elektronisk Körjournal... 3 För in Mjukvarunyckel...

Läs mer

Användarmanual. Meetings app 1.7

Användarmanual. Meetings app 1.7 Användarmanual Meetings app 1.7 Revisionsnummer: 1 Dokumentnamn: Meetings App 1.7 Datum: 2012-12-19 Formpipe Software AB. All rights reserved. 2 (27) Innehållsförteckning 1 INLEDNING...4 2 FÖRKRAV OCH

Läs mer

Schema. Under dessa menyer finns dina tillgängliga funktioner. Alternativ kan saknas om skolan inte aktiverat en funktion. Nova Software AB 1 (12) 402

Schema. Under dessa menyer finns dina tillgängliga funktioner. Alternativ kan saknas om skolan inte aktiverat en funktion. Nova Software AB 1 (12) 402 Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Version 2.3 2014-07-02

Version 2.3 2014-07-02 Version 2.3 2014-07-02 1 Starta NatureIT Starta en webbläsare i din PC, Mac, läsplatta eller smartphone och skriv in www.natureit.se eller www.natureit.no. Då skall du få upp en bild som ser ut så här:

Läs mer

Instruktion för applikation remanga

Instruktion för applikation remanga Instruktion remanga 2016-02-25 1 Instruktion för applikation remanga Instruktion remanga 2016-02-25 2 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Allmänt... 3 Installation... 3 Surfplatta... 3 Dator...

Läs mer