Releasedokument Pulsen Combine 1.15 utförarvy. Förändringar i kundkort. 1(27) Releasedokument Pulsen Combine

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Releasedokument Pulsen Combine 1.15 utförarvy. Förändringar i kundkort. 1(27) Releasedokument Pulsen Combine"

Transkript

1 1(27) KOMMUNLEDNINGSKONTORET IT-avdelningen Verksamhetsstöd Kristoffer Helgesson utförarvy Förändringar i kundkort Förändringar i kundkortet är gjord i och med funktionalitet för ändringsbeställningar. Förändringar slår igenom för alla kunder även om inte ändringsbeställning används. Syftet är att man under Insatser i Kundkortet numera tydligare presenterar beställningen som insatsen tillhör. Kundkortet har förändrats gällande den del som presenterar en kunds insatser. Numera finns en tabell innehållande insatsens historiska och framtida beställningar och kolumnerna representerar samma information. Period: Presenterar beställningens från- och tilldatum Omfattning/frekvens: Presenterar beställningens beställda omfattning, exempelvis 60 minuter, 2 tillfällen/1 vecka. Här visas även en summering av insatsens tid per månad, exempelvis 4,3 timmar i månaden. Anteckning: Innehåller beställningens anteckning. För varje insats visas även insatsens beställda mål i radens huvud till vänster om knappen Öppna process. Övrig funktionalitet i kundkortets insatsdel är oförändrad.

2 2(27) Ändringsbeställning (Gäller endast för BBIC och IBIC) Ändringsbeställning - Generellt Generell funktionalitet är utvecklad för att ha möjlighet att skicka så kallad ändringsbeställningar och/eller dokument ifrån myndighet som hamnar i en befintlig beställningsprocess på utförarsidan. Utförare - Inkomna ändringsbeställningar Nya ändringbeställningar som skickas från myndigheten till utföraren presenteras i vyn Inkomna beställningar med status Ändrad. Användaren öppnar upp den inkomna ändringsbeställningen och bekräftar den. Ändringsbeställning inklusive insats När användaren öppnar ändringsbeställningen, informeras användaren via Beställningsbekräftelse Beställning om att insatsen ändrats och ännu inte godkänts. Den nya omfattningen och/eller frekvensen samt dess period presenteras i rubriken för varje insats. Den tidigare omfattningen och/eller frekvensen för insatsen, samt dess tidigare period presenteras i insatsens detaljvy. När användaren bekräftat ändringsbeställningen kommer den röda informationstexten Ändrad Ej godkänd inte längre att presenteras.

3 3(27) Utföraren går därefter vidare till formuläret Beställningsbekräftelse och bekräftar ändringsbeställningen. Det kommer inte vara möjligt för myndigheten att sända ytterligare ändringsbeställningar förrän utföraren bekräftat aktuell ändringsbeställning. Då användaren bekräftar ändringsbeställningen kommer insatsens tidigare beställda omfattning/frekvens att få ett avslutsdatum, detta för att perioden inte kan överlappas. En dialogruta presenteras med information om att eventuell ny grovplanering/genomförandeplan behöver upprättas. Tjänsten har inte skapat en ny insats, utan enbart förändrat dess omfattning/frekvens eller anteckning.

4 4(27) När ändringsbeställningen är bekräftad ser bilden för beställningsbekräftelsen ut enligt nedan. Det är insatsens aktuella och föregående period med dess omfattning/frekvens som presenteras i vyn. Via relaterade dokument i processen presenteras samtliga beställnings/uppdragsdokument som inkommit, både beställningar/uppdrag och ändringsbeställningar.

5 5(27) Grovplanering I grovplaneringen presenteras samtliga inkomna beställningar/uppdrag/ ändringsbeställningar. Insatsens hela period presenteras i insatsens rubrik/huvud, varje aktuell beställning och framtida ändringsbeställning presenteras på varsin rad i kronologisk nedåtgående ordning.

6 6(27) Om det finns beställningsperioder vars datum är passerade kan dessa presenteras via knappen Visa/Dölj.

7 7(27) Planeringen av insatser kan ske på insatsens totala beställda period, oberoende av inkomna ändringsbeställningar. Användaren behöver själva planera upp önskade perioder och gör detta ifrån samma vy. När en ny planering görs, sätts förslag för omfattning och frekvens utifrån den senaste beställning. Perioden för planering sätts alltid till ursprungsperioden. När användaren är klar och väljer Färdigställ steg, sänds informationen vidare till eventuella tredjeparts system.

8 8(27) Genomförandeplan I genomförandeplanen presenteras samtliga inkomna beställningar/uppdrag/ ändringsbeställningar. Insatsens hela period presenteras i insatsens rubrik/huvud, varje aktuell beställning och framtida ändringsbeställning presenteras på varsin rad i kronologisk nedåtgående ordning i en ny tabell. Om det finns beställningar/uppdrag vars datum är passerade kan dessa presenteras via knappen Visa/Dölj. Befintliga utskriftsmallar kommer skriva ut den senaste beställda periodens omfattning, frekvens samt anteckning för insatsen. Enligt befintlig funktionalitet är det möjligt att första gången en genomförandeplan upprättas, skapa en genomförandeplan och planera för beställningens hela period (om inte en grovplan är gjord). Därefter kan genomförandeplanens och planeringens första möjliga startdatum sättas till dagen efter.

9 9(27) Planeringen av insatser är oberoende av inkomna ändringsbeställningar. Användaren behöver själv planera upp önskade perioder och gör detta ifrån samma vy. När en ny planering görs, sätts förslag för omfattning och frekvens utifrån den senaste beställning. Perioden för planering sätts till ursprungsperioden. Detta sker första gången, därefter sätts föreslagen period till dagen efter. Eller om ändringsbeställning inkommit, utifrån senaste ändringsbeställningens startdatum. När användaren är klar, slutsignerar man och väljer Avge Genomförandeplan. Då sänds informationen vidare till eventuella tredjeparts system. Framtida upprättade Genomförandeplaner ligger kvar orörda när en ändringsbeställning inkommer. Det är upp till användaren att eventuellt makulera inaktuella/framtida Genomförandeplaner och upprätta nya.

10 10(27) Ändringsbeställning utan insats När användaren öppnar ändringsbeställningen som enbart innehåller ett nytt dokument/genomförandeplan, presenteras det nya bifogade dokumentet/genomförandeplanen i Uppdragsbekräftelse Beställning. När användare bekräftat ändringsbeställningen kommer det senaste inkomna dokumentet vara det som presenteras i listan. Utföraren går därefter vidare till formuläret Uppdragsbekräftelse och bekräftar ändringsbeställningen/dokumentet. Det kommer vara möjligt för myndigheten att sända ytterligare ändringsbeställningar och dokument även om inte det inkomna dokumentet är bekräftat. Då användaren bekräftar dokumentet, presenteras en dialog med information.

11 11(27) Via relaterade dokument i processen presenteras samtliga uppdragsdokument som inkommit, både uppdrag och ändringsbeställningar, samt enbart dokument/genomförandeplaner som sänts till utförarna. Ändringsbeställning Kundkort Kundkortet har även förändrats gällande den del som presenterar en kunds insatser. Likt myndighet finns numera en tabell innehållande insatsens historiska och framtida beställningar och kolumnerna representerar samma information. Period: Presenterar beställningens från- och tilldatum Omfattning/frekvens: Presenterar beställningens beställda omfattning, exempelvis 60 minuter, 2 tillfällen/1 vecka. Här visas även en summering av insatsens tid per månad, exempelvis 4,3 timmar i månaden. Anteckning: Innehåller beställningens anteckning. För varje insats visas även insatsens beställda mål i radens huvud till vänster om knappen Öppna process. Övrig funktionalitet i kundkortets insatsdel är oförändrad.

12 12(27) Tydligare presentation då Beslut under processens gång övergår i Slutligt beslut Bakgrund och syfte Utvecklingen anpassar den nuvarande funktionaliteten kring att ett beslut under processens gång kan övergå i ett slutligt beslut. Syftet är, att på ett tydligare sätt presentera vad som förändrat i det slutliga beslutet, (vilket enbart är en förändring av insatsens period) för utförarna. Justering har även gjorts för att uppdatera verkställigheten för insatsen, så att den följer det nya beslutets period. När utredningen är klar slutredigerar användaren utredningen och har då möjlighet att ta ett slutligt beslut som är baserat på beslutet som togs under processens gång. Dvs.vid utredningens avslut kan insatsen vara den samma och det är enbart beslutsperioden som uppdateras. När handläggaren tar ett slutligt beslut baserat på ett beslut under processens gång, sänds en sk ändringsbeställning till utföraren. När beställningen inkommer på utförarsidan, bekräftas den av utföraren i Uppdragsbekräftelsen/Beställningsbekräftelsen där presenteras numera både den nya och den gamla beslutsperioden. Detta gör det tydligare för användaren att se vad förändringen innebär.

13 13(27) Efter bekräftelsen Om det nya beslutet har en längre beslutsperiod än beslutet under processens gång uppdateras den beställda insatsen med den nya perioden. Om ändringsperioden (det nya beslutets period) är kortare än det förra beslutets period, betraktas alla planerade insatser och genomförandeplaner/grovplaneringar som avbeställda, annars är statusen ändrad.

14 14(27) Dialogen som presenteras när utföraren bekräftar den inkomna ändringen i beställningen är justerad. När beslut under processens gång övergår i slutligt beslut och där enbart insatsens period ändras presenteras numera följande dialog Prioriteringsordning förstahandskontakt Bakgrund och syfte I dagens Combine lägger användaren till ett antal kontakter men det finns inget prioriteringsfält där användaren kan ange vem som skall kontaktas först vid informationsspridning. Den kontakten som läggs in först i tiden hamnar överst i listan. Användaren vill kunna ange prioriteringsordning för förstahandskontakt på brukares kontakter. Vad är utvecklat I vyn Kontakter för en brukare finns det nu en ny kolumn som heter Prioritering Kontakt. Den nya kolumnen finns både i den övre träfflistan Kontakter och den nedre träfflistan Kontakter från Myndighet/Kontakter från. I denna kolumn skrivs den prioritering som användaren satt på kontakten. 1 står för högst prioriterad, 5 står för lägst prioriterad och tomt står för ingen prioritering. Det är möjligt att hantera flera kontakter med samma prioritering. I vyn kontakter går det nu också att sortera på kolumnen Personnummer, Namn, Relation eller Prioritering kontakt. Vyn kontakter med nya kolumnen Prioritering kontakt, Utförare

15 15(27) Prioriteringen för en kontakt läggs till/redigeras på samma sätt som övrig information för en kontakt via Lägg till/redigera markerad via en väljlista. Funktionen finns på medborgar-, myndighet- och utförarvyn. Dialogrutan nedan för Lägg till/redigera markerad med ny vallista.

16 16(27) Utöver att prioriteringen visas i Vyn Kontakter visas den i Kundkortet träfflistan Kontakter och i vyn Upplysningar om personen har blivit sekretessmarkerad. I båda vyerna sorteras kontakterna i fallande ordning, kontakten med högst prioritering först (1 är högsta prioritering sedan 2,3,4,5), en kontakt utan prioritering hamnar sist och fältet lämnas tomt. Träfflistan Kontakter i vyn Kundkort med kolumnen Prioritering kontakt.

17 17(27) I vyn Upplysningar när en person blivit sekretessmarkerad Perioder på brukares adresser Bakgrund och syfte I systemet har det inte funnits möjlighet att sätta en period på en adress med ett från-datum när adressen börjar gälla och ett till-datum då den slutar gälla. Utan användaren har varit tvungen till att registrera den nya adressens start datum samma dag som flytten utförs istället för att kunna göra det i förtid. Syftet med funktionen är att användaren i Medborgare, Myndighet och utförare skall kunna lägga in en tidsperiod vid en tillfällig adressändring eller registrera datum i förväg när den nya adressen börjar gälla. Funktionen används när en brukare planerar att exempelvis flyttas till en sommarstuga under sommaren, eller när ett barn ska byta skola. Vad är utvecklat Ett nytt fält vid tillägg/redigering av adress har tillkommit som heter period. Där anger användaren den perioden då den tillfälliga adressen börjar gälla och även avslutas. Funktionen med period finns inte för Folkbokföringsadressen och Särskild postadress dessa adresser kommer från BFR. De adresser som kan hantera period är Vistelseadress, Annan adress, Utlandsadress, Förskolaadress, Skoladress och Arbetsadress. Det kan endast finnas en inlagd adress av typen Vistelseadress, Utlandsadress

18 18(27) och annan adress. Det kan finnas flera inlagda adresser av typen Förskolaadress, Skoladress och Arbetsadress, dessa kan även vara överlappande. Prio på vilken adress som skrivs ut utskrifter, räkningar och kundkort är inte förändrad med denna utveckling. Skillnaden är att det finns möjlighet att lägga ange en period på vissa adresser, enligt ovan. Vid presentationen av adresser samlas adressinformationen i samma kolumn och benämns adress som c/o, gatuadress, postnummer, ort. Utöver detta har det tillkommit två kolumner som heter Från och Till som presenterar adressens från-datumen för adressen och till-datumen. Folkbokföringsadress och särskildpostadress fylls kolumnerna i med ett streck. Med denna uppdatering har det tillkommit att en brukare bara kan ha en registrerad vistelseadress och annan adress registrerad. Nedan finns exempel på hur utvecklingen visas. Period för Vistelseadress

19 19(27) För Folkbokföringsadress och särskild postadress kan inte period läggas till, Periodfältet är grå markerat. Exempel period Vistelseadresstyp

20 20(27)

21 21(27) Presentation av adresser i vyn Personuppgifter

22 22(27) Förändrad presentation i Grovplanering Bakgrund och syfte I och med funktionaliteten för ändringsbeställning har justering gjorts i processteget för Grovplan och dess komponent för beställning/insatser/mål. Komponenten presenterar insatser och i denna kan även planering av insatser göras. Den nya layouten kommer även presenteras i processer där inte ändringsbeställning används. Vad är utvecklat Ny tabell finns numera där insatsens beställning presenteras, med datum, omfattning och frekvens samt eventuella anteckning.

23 23(27) Förändrad presentation i Genomförandeplan Bakgrund och syfte I och med funktionaliteten för ändringsbeställning har justering gjorts i processteget för Genomförandeplan och dess komponenter för att presentera beställningar/insatser och dess mål. Den nya layouten kommer även presenteras i processer där inte ändringsbeställning används. Vad är utvecklat I detaljvyn för Beställd insats finns numera en ny tabell där insatsens beställning presenteras, med datum, omfattning och frekvens samt eventuella anteckning. Beställning (grund), Sol Äldre, etc.

24 24(27) I Vuxen (missbruk), IBIC, BBIC Förändrad dialog vid bekräftelse av avbeställda insatser Dialogen som presenteras när utföraren bekräftar en inkommen avbeställning är justerad. Vid varje specifik avbeställning/ändringsbeställning kommer utföraren få en specifik dialogruta med information om den inkomna beställningen. Detta presenteras under varje avsnitt i releasedokumentationen. Avbeställning När myndigheten skickar en avbeställning får utföraren en dialogruta som berättar om den inkomna beställningen. I det här fallet talar dialogrutan om att beställningen innehåller avbeställningsinformation för en eller flera insatser samt informerar om vad som kommer ske om beställningen bekräftas.

25 25(27) Avbeställning/Utförarbyte Avbeställning av samtliga insatser pga. avslut/utförarbyte Grundbeställning är gjord på Personlig omvårdnad, samt Service för perioden Utförarna har upprättat en framtida Genomförandeplan och planering from Avbeställning av samtliga insatser görs from Avbeställningen kan göras pga. att personen t ex avlider eller att ett utförarbyte görs. När den nya utföraren bekräftar sin beställning vid ett utförarbyte, går en avbeställning till utförare nr 1. När utförare nr 1 bekräftar sin avbeställning, sätts ett nytt slutdatum till för insatserna i beställningen och i eventuell planering. Eventuella framtida planeringar och eventuella framtida genomförandeplaner raderas. Skapade dokument/pdf sparas under relaterade dokument. Avbeställning av en insats Grundbeställning är gjord på Personlig omvårdnad, samt Service för perioden Utförarna har upprättat en framtida Genomförandeplan och planering from Avbeställning av insatsen Service görs from , insatsen Personlig omvårdnad kvarstår enligt ursprungsbeställning. När utföraren bekräftar den avbeställda/förändrade beställningen, sätts ett nytt slutdatum till för insatsen Service i beställningen och i eventuell planering. Eventuella framtida planeringar och eventuella framtida genomförandeplaner raderas. Skapade dokument/pdf sparas under relaterade dokument.

26 26(27) Beslut under processens gång övergår i Slutligt beslut Scenario 1: Myndigheten tar beslut under processens gång och beställer insatsen Familjebehandling 1 timma/dag. Beställningen gäller under perioden Familjebehandlarna tar emot beställningen, och planerar upp den beställda insatsen. Handläggaren är klar med sin utredning och kommer fram till att insatsen blir Familjebehandling och att samma Familjebehandlargrupp som nu utför insatsen skall vara fortsatta utförare. Handläggaren, tar därför ett Slutligt beslut som är baserat på Beslutet under processens gång. Det slutliga beslutet får ett längre tomdatum tom En ändringsbeställning går över till utföraren och uppdaterar insatsen med ett tomdatum Scenario 2: Myndigheten tar beslut under processens gång och beställer insatsen Familjebehandling 1 timma/dag. Beställningen gäller under perioden tv. Familjebehandlarna tar emot beställningen, och planerar upp den beställda insatsen tillsvidare. Handläggaren är klar med sin utredning och kommer fram till att insatsen blir Familjebehandling och att samma Familjebehandlargrupp som nu utför insatsen skall vara fortsatta utförare. Handläggaren, tar därför ett Slutligt beslut som är baserat på Beslutet under processens gång. Det slutliga beslutet får ett kortare tomdatum tom En ändringsbeställning går över till utföraren och uppdaterar insatsen med ett tomdatum Eventuella framtida planeringar och eventuella framtida genomförandeplaner raderas. Skapade dokument/pdf sparas under relaterade dokument.

27 27(27) Releasehantering Version Beskrivning Författare Datum 1.0 Dokumentet upprättas Kristoffer Helgesson

IBIC utförare. Lathund

IBIC utförare. Lathund Lathund IBIC utförare 2. IBIC SoL... 4 2.1 Bekräfta beställning... 4 2.1.1 Aktualisering... 4 2.1.2 Grovplanering... 7 2.2 Genomförandeplan... 10 2.3 Rutinbeskrivning... 15 2.4 Uppföljning... 17 2.4.1

Läs mer

combine version 1.8 I denna text kommer ni finna information som berör uppdateringen av Pulsen Combine utförarproduktion 1.7 till 1.8.

combine version 1.8 I denna text kommer ni finna information som berör uppdateringen av Pulsen Combine utförarproduktion 1.7 till 1.8. 1(11) SOCIAL OMSORG Kristoffer Helgesson combine version 1.8 I denna text kommer ni finna information som berör uppdateringen av Pulsen Combine utförarproduktion 1.7 till 1.8. Sortering av adresser vid

Läs mer

Datum: Ikon för uppmärksamhetsinformation och sekretessmarkering. 2. Ärenden/Processer, kolumn för ansvarig (utförare)

Datum: Ikon för uppmärksamhetsinformation och sekretessmarkering. 2. Ärenden/Processer, kolumn för ansvarig (utförare) Datum: 2017-09-12 Innehåll: 1. Ikon för uppmärksamhetsinformation och sekretessmarkering 2. Ärenden/Processer, kolumn för ansvarig (utförare) 3. Återrapportering Ny ikon 4. Tydligare presentation vid ändrad

Läs mer

Information om release 1.14 av Pulsen Combine - utförarvyn

Information om release 1.14 av Pulsen Combine - utförarvyn 2017-09-06 1 (5) Information om release 1.14 av Pulsen Combine - utförarvyn Pulsen combine uppdateras till en ny version (release 1.14) den 14/9. I samband med detta kommer ett antal förbättringar samt

Läs mer

Lathund ta emot beställning från myndighet Vuxen

Lathund ta emot beställning från myndighet Vuxen Sid 1 (25) Lathund ta emot beställning från myndighet Vuxen Sid 2 (25) Innehållsförteckning Releasehantering... 3 1. Lathund... 4 2. Logga in i Pulsen combine... 4 3. Bekräfta en beställning... 6 4. Inkomna

Läs mer

Releasedokument Pulsen Combine 1.11

Releasedokument Pulsen Combine 1.11 1(15) KOMMUNLEDNINGSKONTORET IT-avdelningen Verksamhetsstöd Kristoffer Helgesson Releasedokument Pulsen Combine 1.11 2(15) Releasehantering Version Beskrivning Författare Datum 1.0 Dokumentet upprättas

Läs mer

Lathund Pulsen Combine Utförarvy (IBIC SoL & LSS) Innehållsförteckning. Introduktion Beställning ( Uppdrag till utförare )...

Lathund Pulsen Combine Utförarvy (IBIC SoL & LSS) Innehållsförteckning. Introduktion Beställning ( Uppdrag till utförare )... (4) KOMMUNLEDNINGSKONTORET IT-avdelningen Verksamhetsstöd Kristoffer Baehre Lathund Pulsen Combine Utförarvy (IBIC SoL & LSS) Innehållsförteckning Introduktion.... Beställning ( Uppdrag till utförare )....

Läs mer

MANUAL UTFÖRARE. Genomförandeplan Barn och unga - BBIC Maria Huber

MANUAL UTFÖRARE. Genomförandeplan Barn och unga - BBIC Maria Huber MANUAL UTFÖRARE Genomförandeplan Barn och unga - BBIC 2018-11-15 Maria Huber Innehållsförteckning 1 Skriva genomförandeplan... 3 1.1 Slutredigera genomförandeplanen... 8 1.2 Avge genomförandeplan... 10

Läs mer

Återrapportering Ledsagarservice och avlösning i hemmet

Återrapportering Ledsagarservice och avlösning i hemmet Återrapportering Ledsagarservice och avlösning i hemmet Viktigt att veta innan du börjar: Grovplanera alla insatserna! Endast grovplanerade insatser dyker upp i återrapporteringen. Det innebär att du bör

Läs mer

MANUAL UTFÖRARE. Combine version Nacka kommun

MANUAL UTFÖRARE. Combine version Nacka kommun MANUAL UTFÖRARE Combine version 1.15 2018-06-08 Nacka kommun Innehållsförteckning 1 Begrepp i Pulsen combine... 3 2 Översikt i Combine... 3 3 Information som visas i vyerna... 5 4 Söka initieringar...

Läs mer

1(9) Lathund: Genomförandeplan utförare KOMMUNLEDNINGSKONTORET IT-avdelningen Verksamhetsstöd Kristoffer Helgesson.

1(9) Lathund: Genomförandeplan utförare KOMMUNLEDNINGSKONTORET IT-avdelningen Verksamhetsstöd Kristoffer Helgesson. 1(9) KOMMUNLEDNINGSKONTORET IT-avdelningen Verksamhetsstöd Kristoffer Helgesson Genomförandeplan 2(9) Releasehantering Version Beskrivning Författare Datum 1.0 Dokumentet upprättas Tobias Alvo 2015-03-27

Läs mer

I nedanstående dokument beskrivs vad som är utvecklat i Pulsen Combine i och med release Releasedokumentation 1.18 Utförare...

I nedanstående dokument beskrivs vad som är utvecklat i Pulsen Combine i och med release Releasedokumentation 1.18 Utförare... Lathund: Pulsen Combine 1(10) KOMMUNLEDNINGSKONTOR KLK Soc support Angelika Wandel Releasedokumentation 1.18 Utförare Introduktion I nedanstående dokument beskrivs vad som är utvecklat i Pulsen Combine

Läs mer

MANUAL UTFÖRARE. Pulsen combine Nacka kommun

MANUAL UTFÖRARE. Pulsen combine Nacka kommun MANUAL UTFÖRARE Pulsen combine 2017-04-26 Nacka kommun Innehållsförteckning 1 Begrepp i Pulsen combine... 3 2 Information som visas i vyerna... 3 3 Söka initieringar... 4 4 Inkomna beställningar... 5 5

Läs mer

Generella funktioner Pulsen Combine utförarvy. Innehållsförteckning. Introduktion Process Personakter Journalanteckning...

Generella funktioner Pulsen Combine utförarvy. Innehållsförteckning. Introduktion Process Personakter Journalanteckning... (6) KOMMUNLEDNINGSKONTORET IT-avdelningen Verksamhetsstöd Kristoffer Helgesson Generella funktioner Pulsen Combine utförarvy Innehållsförteckning Introduktion.... Process.... Vad är en process.... Funktionen

Läs mer

Ta emot en beställning BBIC

Ta emot en beställning BBIC Sid 1 (13) Ta emot en beställning BBIC Ta emot beställning BBIC.docx Skapad av Caroline Sjöblom Sid 2 (13) Innehållsförteckning 1 Releasehantering... 3 2 Ta emot en beställning från myndigheten BBIC...

Läs mer

Återrapportering Korttidsboende och växelvård

Återrapportering Korttidsboende och växelvård Återrapportering Korttidsboende och växelvård Viktigt att veta innan du börjar: Grovplanera alla insatserna! Endast grovplanerade insatser dyker upp i återrapporteringen. Det innebär att du bör kontrollera

Läs mer

Releasedokumentation 1.16

Releasedokumentation 1.16 Release 1.16 Sid 1 (22) Välj ett byggblock. Releasedokumentation 1.16 Sid 2 (22) Innehållsförteckning 1 Releasedokumentet... 3 2 Generell funktionalitet... 4 2.1 Byte av personnummer från ett tillfälligt

Läs mer

Journalanteckningar. och Meddelandefunktion

Journalanteckningar. och Meddelandefunktion Sid 1 (21) Lathund Journalanteckningar och Meddelandefunktion utförare Sid 2 (21) Innehållsförteckning 1 Releasehantering... 3 2 Skapa journal/arbetsanteckning... 4 2.1 Skapa journal från kundens process...

Läs mer

Releasedokumentation 1.17

Releasedokumentation 1.17 Releasedokumentation 1.17 25 nov - 2018 Innehåll 1 Releasedokument... 3 2 Generell funktionalitet... 4 2.1 Funktion för hopslagning av personer... 4 2.1.1 Vad som menas med hopslagning... 4 2.2 Sök dokumentation

Läs mer

MANUAL UTFÖRARE. Combine version Nacka kommun

MANUAL UTFÖRARE. Combine version Nacka kommun MANUAL UTFÖRARE Combine version 1.18 2019-01-24 Nacka kommun Innehållsförteckning 1 Begrepp i Pulsen combine... 4 2 Översikt i Combine... 4 3 Information som visas i vyerna... 6 4 Söka initieringar...

Läs mer

I dokumentet beskrivs hur man i medlemsregistret (MiRiaM) utför en så kallad avancerad sökning.

I dokumentet beskrivs hur man i medlemsregistret (MiRiaM) utför en så kallad avancerad sökning. Avancerad sökning Innehåll Avancerad sökning...1 1. Avancerad sökning...1 1.1 Allmänt...1 1.2 Begreppsförklaringar... 2 1.2.1 Posttyp... 2 1.2.2 Kolumn... 2 1.2.3 Lista... 2 1.2.4 Rad... 3 1.2.5 Vy...

Läs mer

Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg

Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg Vuxen, Insats stockholm.se Titel: Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg Vuxen, Insats Oktober, 2014

Läs mer

Lathund Ta emot beställningar i Combine version 2

Lathund Ta emot beställningar i Combine version 2 Lathund Ta emot beställningar i Combine version 2 I denna lathund kommer ni dels att få en introduktion till vad de olika funktionerna innebär och hur ni hittar i Combine. Lathunden kommer även ge en ingående

Läs mer

SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning

SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning 2016-09-15 Skapat av: Fältström Ingrid 1 (31) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.1 Begreppsförklaringar... 3 1.1.1 Kolumn... 3 1.1.2 Lista... 3 1.1.3 Posttyp...

Läs mer

Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. 2013-10-07

Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. 2013-10-07 2013-10-07 Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. Postadress: 105 19 Stockholm Besöksadress: Palmfeltsvägen 5 Webb: bankgirot.se Bankgironr: 160-9908

Läs mer

Information till webbstödet för leverantörer Rehabiliterings tjänster 2011. (Uppdaterat 2013-09-09)

Information till webbstödet för leverantörer Rehabiliterings tjänster 2011. (Uppdaterat 2013-09-09) Information till webbstödet för leverantörer Rehabiliterings tjänster 2011 (Uppdaterat 2013-09-09) Sida: 2 av 16 Innehållsförteckning KORT BESKRIVNING AV PROCESSEN REHABILITERINGSTJÄNST... 3 Trepartssamtal

Läs mer

Måluppföljning Vuxen

Måluppföljning Vuxen Sid 1 (12) Lathund Måluppföljning Vuxen Ändrad av Madeleine Hedqvist Sid 2 (12) 1 Releasehantering Version Beskrivning Författare Datum 0.1 Dokumentet upprättat Madeleine Hedqvist 2014-11-23 Ändrad av

Läs mer

UTBILDNINGSMATERIAL Handläggare. Procapita VoO. Användarnamn. Support Telefon: E-post:

UTBILDNINGSMATERIAL Handläggare. Procapita VoO. Användarnamn. Support Telefon: E-post: UTBILDNINGSMATERIAL Handläggare Procapita VoO Användarnamn. Support Telefon: 248450 E-post: dsoit-support@nykoping.se 1 Mina sidor... 3 Kom ihåg... 4 Nya Meddelanden... 5 Läsa, skriva och skicka meddelanden...

Läs mer

MANUAL UTFÖRARE. Combine version Nacka kommun

MANUAL UTFÖRARE. Combine version Nacka kommun MANUAL UTFÖRARE Combine version 1.20 2019-05-27 Nacka kommun Innehållsförteckning 1 Begrepp i Pulsen combine... 4 2 Översikt i Combine... 4 3 Information som visas i vyerna... 6 4 Söka initieringar...

Läs mer

Magna Cura IFO. Verkställighet

Magna Cura IFO. Verkställighet Magna Cura IFO Verkställighet 2 Innehållsförteckning Inlog i Magna Cura..3 Lägga upp en ny klient - BISTÅND...3 Fortsatt insats.. 4 Avslutad insats.4 Akten..4 Uppdatera aktbilden.4 Kronologisk journal..

Läs mer

HANDBOK PROCAPITA UTFÖRARE

HANDBOK PROCAPITA UTFÖRARE HANDBOK PROCAPITA UTFÖRARE Vellinge juni-10 Gunilla Andersson INLOGGNING Dubbelklicka på ikonen Logga in med användarnamn och lösenord, för att komma in i Centralen. Till vänster i fönstret finns Navigeringslistorna.

Läs mer

Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg

Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg Vuxen, Insats Chefsspecifika uppgifter stockholm.se Titel: Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg

Läs mer

Bruksanvisningar för vänförmedlingen

Bruksanvisningar för vänförmedlingen Bruksanvisningar för vänförmedlingen Version 1.1 Innehållsförteckning INLEDNING... 2 ANVÄNDARNIVÅER... 3 INLOGGNING I FÖRMEDLINGEN... 5 KORT FÖR FRIVILLIGA TILL FÖRMEDLING... 7 DEN FRIVILLIGA VÄNNEN MARKERAS

Läs mer

Upprätta en genomförandeplan BBIC

Upprätta en genomförandeplan BBIC Sid 1 (12) Upprätta en genomförandeplan BBIC Upprätta genomförandeplan BBIC.docx Skapad 2015-11-02 av Caroline Sjöblom Sid 2 (12) Innehållsförteckning 1 Releasehantering... 3 2 Upprätta en genomförandeplan

Läs mer

Beställning av Tandvårdsintyg, T99Wi Handledning

Beställning av Tandvårdsintyg, T99Wi Handledning Beställning av Tandvårdsintyg, T99Wi Handledning Innehåll Allmänt om tandvårdsintyg och T99-reformen...2 Systemstart...2 Beställning av nytt tandvårdsintyg...5 Sök patient...6 Exempel...6 Områdeskod...8

Läs mer

2.1 Titta på/ändra elevrapport -> Sök elev eller klass

2.1 Titta på/ändra elevrapport -> Sök elev eller klass 2.1 Titta på/ändra elevrapport -> Sök elev eller klass Här söker du fram de elevrapporter du vill titta på eller ändra. Vill du gå direkt till en specifik elev fyller du i fältet personnummer. Vill du

Läs mer

Lathund Avvikelser. Chef

Lathund Avvikelser. Chef Information: Lathund avvikelser Chef Avser: Pulsen combine Utförare Skapad av: Caroline Ghafari Verksamhet: Utförare ÄO, HSL, LSS Upprättat datum: 2017-10-03 Reviderat datum: 2018-02-12 Lathund Avvikelser

Läs mer

Gymnasieskola Användarhandbok

Gymnasieskola Användarhandbok Gymnasieskola Användarhandbok för rapportering i tjänsten Studeranderapportering Augusti 2016 1.1 Skicka egen fil med elevrapport Den här sidan används av skolor som rapporterar elever genom att skicka

Läs mer

Botkyrka kommuns system för lokalbokning föreningsbidrag förenings- och anläggningsregister

Botkyrka kommuns system för lokalbokning föreningsbidrag förenings- och anläggningsregister l a u n a m r a d n anvä o g k o o b r e t in Botkyrka kommuns system för lokalbokning föreningsbidrag förenings- och anläggningsregister 1 Sök ledig tid utan registrerad användare... 2 2 Sök ledig tid

Läs mer

Nationell patientöversikt Användarmanual 2.0 2015-11-23

Nationell patientöversikt Användarmanual 2.0 2015-11-23 Nationell patientöversikt Användarmanual 2.0 2015-11-23 1 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 3 2. INLOGGNING... 4 2.1 BESKRIVNING... 4 2.2 VAL AV PATIENT... 5 2.3 SAMTYCKE TILL SAMMANHÅLLEN JOURNALFÖRING...

Läs mer

Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03

Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03 Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du

Läs mer

Sekreterare och Plussekreterare Version via Melior

Sekreterare och Plussekreterare Version via Melior Sekreterare och Plussekreterare Version 3.7.3 via Melior Logga in i Melior. Öppna MedSpeech via Externa program i menyraden, välj Utskrift diktatlista, v.g. se nedan. MedSpeech startar och du får upp en

Läs mer

Inkorgsansvarig Vård- och omsorgsboende

Inkorgsansvarig Vård- och omsorgsboende Lathund Vård- och omsorgsboende Gäller för ÄO/FH/SP i Borås Stad Lathund Vård- och omsorgsboende Sida 1 Ur Borås Stads Styr- och ledningssystem Verksamhetsorganisationen fastställer också de rutiner som

Läs mer

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Aktivitetsstöd Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (27) Datum 2013-09-26 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen/föreningsadministratör... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL FÖR KURRE

ANVÄNDARMANUAL FÖR KURRE Uppdaterad.0.0 Sida / ANVÄNDARMANUAL FÖR KURRE KURRE är Svenska studiecentralens webbtjänst där du enkelt och snabbt kan göra kursanmälan och -redovisning elektroniskt. Uppdaterad.0.0 Svenska studiecentralen

Läs mer

Handbok Lifecare Utförare Procapita Vård och Omsorg

Handbok Lifecare Utförare Procapita Vård och Omsorg Procapita Vård och Omsorg 2013-10-23 Sida 2/48 Innehållsförteckning 1 Om Lifecare Utförare...4 1.1 Övergång till Lifecare Utförare...4 1.2 Inloggning...4 2 Systemadministration...5 2.1 Systemadministration

Läs mer

Information om webbstödet till leverantörer Rehabiliterings tjänster (Uppdaterat )

Information om webbstödet till leverantörer Rehabiliterings tjänster (Uppdaterat ) Information om webbstödet till leverantörer Rehabiliterings tjänster 2011 (Uppdaterat 2011-12-02) Sida: 2 av 19 Innehållsförteckning REVISIONSHISTORIA...3 BAKGRUND...3 LÄSANVISNINGAR...3 WEBBSTÖD FÖR LEVERANTÖR...3

Läs mer

Rutin för AsynjaVisph

Rutin för AsynjaVisph Rutin för AsynjaVisph Innehållsförteckning Patientuppgifter... 2 Det finns flera sätt att nå patientuppgifter... 2 Barn som saknar namn (nyfödd)... 2 Skyddade personuppgifter... 3 Fliken Allmänt... 4 Fliken

Läs mer

Lex2 Användningsfall Specifikation: AF_1170 Hantera deltagare Version 1.7

Lex2 Användningsfall Specifikation: AF_1170 Hantera deltagare Version 1.7 Lex2 Användningsfall Specifikation: AF_1170 Hantera deltagare Version 1.7 Revisionshistoria Datum Version Beskrivning Författare 2012-02-06 1.4 Ändrat hantering med låsta fält. Nu låses fält i dialogen

Läs mer

Syfte och omfattning. Allmänt. Beskrivning Diarienr: Ej tillämpligt 1(5)

Syfte och omfattning. Allmänt. Beskrivning Diarienr: Ej tillämpligt 1(5) Beskrivning Diarienr: Ej tillämpligt 1(5) Dokument ID: 09-408556 Fastställandedatum: 2019-07-15 Giltigt t.o.m.: 2020-07-15 Upprättare: Helena K Bergman Fastställare: Helena Bergman PMO - Uppdatering patientdata

Läs mer

Lathund för webbansökan om utbetalning av beviljat regionalt bidrag till företagsutveckling - investeringsbidrag

Lathund för webbansökan om utbetalning av beviljat regionalt bidrag till företagsutveckling - investeringsbidrag Lathund för webbansökan om utbetalning av beviljat regionalt bidrag till företagsutveckling - investeringsbidrag Du är nu på väg att ansöka om utbetalning av beviljat investeringsbidrag via webbansökan

Läs mer

Listan på egna rapporter inkluderar rapporter från TIDPLAN.MDB

Listan på egna rapporter inkluderar rapporter från TIDPLAN.MDB Vad är nytt i Easy Planning 6.52 Detta är en stor uppdatering som innehåller många förbättringar samt en del nya funktioner. Vi rekommenderar alla våra kunder att uppdatera till denna version. 1. Bokningsvy

Läs mer

Manual för Samordnad Individuell Plan - SIP. Klicka på ärendevyn (fliken) SIP. Klicka för åtkomst till SVU

Manual för Samordnad Individuell Plan - SIP. Klicka på ärendevyn (fliken) SIP. Klicka för åtkomst till SVU Manual för Samordnad Individuell Plan - SIP Klicka på ärendevyn (fliken) SIP Klicka för åtkomst till SVU Finns en pågående vårdperiod går det öppna SVU-processen från SIP-översikten genom att klicka på

Läs mer

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24)

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24) Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen.. 2 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord... 5 1.4 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 7 2. Administration 8 2.1 Föreningens

Läs mer

Beställa varor från Webbutik KUL

Beställa varor från Webbutik KUL 1 (12) 2016-10-07 Status: i Pilotdrift Beställa varor från Webbutik KUL Innehållsförteckning Inloggning... 2 Snabbguide för beställning... 2 Spara beställning... 6 Spara som mall - Favoritbeställning...

Läs mer

LATHUND SOL HANDLÄGGARE

LATHUND SOL HANDLÄGGARE LATHUND SOL HANDLÄGGARE 2015-12-21 1 Innehållsförteckning Logga in i Procapita... 2 Mina sidor... 3 Verktygsrad... 5 Utredningar... 9 Ny Utredning... 11 Dokumentation... 15 Insatsfliken... 17 Beslutsfliken...

Läs mer

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef Uppdaterad 2010-05-11 Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef 1 Innehållsförteckning Handläggarens roll och ansvarsuppgifter... 3 Närmaste chefs roll och ansvarsuppgifter... 3 Praktisk handläggning

Läs mer

Aktivitetsstöd Importfunktion

Aktivitetsstöd Importfunktion Utbildningsmaterial Aktivitetsstöd Importfunktion Sidan 1 (20) Datum: 2011-10-05 Version 1.2 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Importera en fil med medlemmar i Aktivitetsstöd... 4 3. Lägga till

Läs mer

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (26) Datum 2011-09-16 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord...

Läs mer

Organisationshantering i Idis

Organisationshantering i Idis Idis Organisationshantering i Idis SLU, Box 7070, SE-750 07 Uppsala, Sweden tel: +46 (0)18-67 10 00 Org.nr 202100-2817 info@slu.se www.slu.se Versionshistorik... 3 1. Organisationsträdet... 4 1.1 Organisationsträdets

Läs mer

[21] Manual procapita SOCIAL DOKUMENTATION. HVB För ensamkommande barn

[21] Manual procapita SOCIAL DOKUMENTATION. HVB För ensamkommande barn 2016-07-19 1 [21] Manual procapita SOCIAL DOKUMENTATION HVB För ensamkommande barn 2016-07-19 2 [21] Innehåll INLOGGNING... 3 Inloggning med Lösenord... 3 Inloggning med SITHS... 3 Inställningar... 4 NAVIGATORN...

Läs mer

SAMSA. IT-tjänst för Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Lathund för Sjukhus Akuten

SAMSA. IT-tjänst för Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Lathund för Sjukhus Akuten GITS Gemensam IT Samordningsfunktion SAMSA IT-tjänst för Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Lathund för Sjukhus Akuten Innehåll sida Bakgrund och beskrivning Systemöversikt

Läs mer

1(16) Lathund: Journal utförare KOMMUNLEDNINGSKONTORET IT-avdelningen Verksamhetsstöd Kristoffer Helgesson. Journal

1(16) Lathund: Journal utförare KOMMUNLEDNINGSKONTORET IT-avdelningen Verksamhetsstöd Kristoffer Helgesson. Journal (6) KOMMUNLEDNINGSKONTORET IT-avdelningen Verksamhetsstöd Kristoffer Helgesson Journal (6) Releasehantering Version Beskrivning Författare Datum.0 Dokumentet upprättas Kristoffer Helgesson. Ändrat hela

Läs mer

Sekreterare och Plussekreterare Version SP2 via Melior

Sekreterare och Plussekreterare Version SP2 via Melior Sekreterare och Plussekreterare Version 3.7.3 SP2 via Melior Logga in i Melior. Öppna MedSpeech via Externa program i menyraden, välj Utskrift diktatlista, v.g. se nedan. MedSpeech startar och du får upp

Läs mer

Lathund Fritidshem 2014-10-03

Lathund Fritidshem 2014-10-03 Lathund Fritidshem 2014-10-03 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du vill se... 4 Kolumner...

Läs mer

GPDR personuppgifter i Artologik EZbooking

GPDR personuppgifter i Artologik EZbooking GPDR personuppgifter i Artologik EZbooking Läs mer www.artologik.com/se/ezbooking.aspx Kontakta oss www.artologik.com/se/kontakt.aspx Table of content GDPR personuppgifter I Artologik EZbooking... 3 Vilken

Läs mer

Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16

Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16 Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16 Innehållsförteckning 1 Terminologi... 3 2 Knappar i toppmenyn... 4 3 Logga in i ParaGå... 5 3.1 Starta ParaGå med genväg... 5 3.2 Starta ParaGå utan genväg... 5

Läs mer

Detta är en stor uppdatering som innehåller både många förbättringar och åtgärdar fel. Vi rekommenderar alla kunder att göra denna uppdatering.

Detta är en stor uppdatering som innehåller både många förbättringar och åtgärdar fel. Vi rekommenderar alla kunder att göra denna uppdatering. Vad är nytt i Easy Planning 7.38 Detta är en stor uppdatering som innehåller både många förbättringar och åtgärdar fel. Vi rekommenderar alla kunder att göra denna uppdatering. Nyheter 1. 10 gånger snabbare

Läs mer

Marknadsföringslistor

Marknadsföringslistor Marknadsföringslistor Inledning I dokumentet beskrivs hur man i MiRiaM skapar en så kallad marknadsföringslista. En marknadsföringslista är en lista över personer i MiRiaM som man valt ut för ett specifikt

Läs mer

Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer

Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer Nätanmälan_Användarmanual_Generell_0_9.docx Sida 1 av (23) Inledning Detta är en generell användarmanual till Elsmart Nätanmälan. Den är skriven för

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

Sök låntagare. Registrera ny låntagare. Utlån

Sök låntagare. Registrera ny låntagare. Utlån Sök låntagare Klicka på Sök Låntagare eller tryck F2. Skriv eller läs in personnummer eller lånekortsnummer i sökrutan. Du kan också skriva in hela eller delar av låntagarens namn. Efter sökrutan finns

Läs mer

Dok nr SOF/AV-13:054,Ver I Treserva Genomfo randewebb. 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4

Dok nr SOF/AV-13:054,Ver I Treserva Genomfo randewebb. 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4 Treserva Genomfo randewebb Innehåll 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4 3 Sök... 5 4 Meddelanden... 6 5 Nya uppdrag läsa/kvittera uppdrag... 9 6 Vårdplaner... 10 6.1 Läsa vårdplan...

Läs mer

Idus APP Manual. För ios och Android

Idus APP Manual. För ios och Android Idus APP Manual För ios och Android Innehållsförteckning Innehåll Konfigurationsvyn... 2 Aktivitetsvyn... 3 Filtervy/sidomeny... 4 Visa underhållsaktivitet... 5 Ändra underhållsaktiviteter... 6 Objektvyn...

Läs mer

Komvux Användarhandbok

Komvux Användarhandbok Komvux Användarhandbok för rapportering i tjänsten Studeranderapportering Maj 2012 1.1 Registrera elever Den här sidan används för att nyrapportera yngre komvuxelever. När du matar in eleverna läggs de

Läs mer

Användarmanual för ParaGå Web (Phoniro)

Användarmanual för ParaGå Web (Phoniro) Användarmanual för ParaGå Web (Phoniro) 2013-12-18 stockholm.se Innehållsförteckning Innehåll Innehållsförteckning... 2 1 Webbgränssnittet... 4 1.1 Att hitta i systemet... 4 1.2 Hjälptexter... 4 1.3 Inloggning

Läs mer

1. Ändra uppgifter i befintliga ärenden och dokument Korshänvisa mellan ärenden (ärendereferenser) 6

1. Ändra uppgifter i befintliga ärenden och dokument Korshänvisa mellan ärenden (ärendereferenser) 6 Ledningskansliet, Juridik och dokumentation Patrik Spånning Westerlund MANUAL 2017-11-16 SLU ID: SLU.ua.2017.2.1.1.IÄ-7 Manual Hantera ärenden och ärendedokument och avsluta ärenden i Public 360 Manual

Läs mer

Lägg in ett schema i Lärknuten

Lägg in ett schema i Lärknuten Lägg in ett schema i Lärknuten 1. Starta en webbläsare (till exempel Internet Explorer, Safari, Mozilla Firefox eller Chrome) och gå till www.lärknuten.se eller www.larknuten.se. 2. Välj att logga in som

Läs mer

Uppdatering

Uppdatering Uppdatering 2019-02-17 Platsvård Närvaroregistrering Utökade kontroller vi hämtning av kontaktpersoner på plats, avdelning och placering. Justering ny plats, vård ansvarig. Rättade anrop från personbilden

Läs mer

Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet

Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet Datum: 1 (12) 2017-07-10 Version 1.3 Support: projektrummet@esf.se Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet EBS2020 Svenska ESF-rådet Stockholm Besöksadress: Rosterigränd 12, 3 tr Postadress:

Läs mer

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty Handbok för registrering i UEDB av elever i kommunal gymnasieskola utanför länet uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30) Aktivitetsstöd Behörigheten Föreningsadministratör Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (30) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning... 3 1.1 Användare - Webbadress tillre Aktivitetsstöd... 3

Läs mer

Lathund Fritidshem

Lathund Fritidshem Lathund Fritidshem 2018-07-11 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du vill se... 4 Kolumner...

Läs mer

Användarhandledning. Socialtjänstens medborgarsida

Användarhandledning. Socialtjänstens medborgarsida Användarhandledning Socialtjänstens medborgarsida Versionshistorik Version Beskrivning Författare Datum 1 Dokument upprättas Angelika Svahn 2015-08-20 Sida 2 av 19 Innehåll Versionshistorik... 2 Inledning...

Läs mer

MANUAL BISNODE DECISION SUPPORT

MANUAL BISNODE DECISION SUPPORT MANUAL BISNODE DECISION SUPPORT 6 September 2016 Innehållsförteckning Inledning... 2 Behörigheter... 2 In- och utloggning... 3 Personliga inställningar i Bisnode Kredit... 4 Inställningar i Decision Support...

Läs mer

Lathund. Manuell fakturering i Tandvårdsfönster

Lathund. Manuell fakturering i Tandvårdsfönster 1 (32) Lathund Manuell fakturering i Tandvårdsfönster Sida 1/32 2 (32) Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 1.1 Övergripande beskrivning... 3 1.2 Förutsättningar... 3 2 Manuell fakturering av ej förhandsbedömd

Läs mer

Landstinget i Värmland, mars 2012

Landstinget i Värmland, mars 2012 Snabbguide Landstinget i Värmland, mars 2012 Innehållsförteckning Snabbguide till basfunktioner i LISA+... 3 Om LISA+... 3 Att komma igång... 3 Inloggning... 5 Att byta lösenord... 5 Hur görs personsökning?...

Läs mer

1. Beställningsportalen

1. Beställningsportalen 1 (12) Användarmanual Transportbeställning Utrikes Transporter Kriminalvårdens webbportal Versionshantering Version Vem Vad 2017-06-01 0.1 Ronny Vikman Upprättande av dokument. 2017-08-11 0.95 Ivan Tomovic

Läs mer

1 (7) Handläggare registrerar beslut.

1 (7) Handläggare registrerar beslut. Handläggarenheten Datum 2011-04-05 Bilaga 5 1 (7) 2011-04-05 Från beslut till verkställighet i daglig verksamhet enligt 9 10 LSS. Gäller s egen regi och enskild regi. * = OBS! Aktuell rutin gäller fram

Läs mer

Treserva. Hemtjänst. Hela flödet för att kunna hantera hemtjänstärenden VEC Gruppchef Samordnare. Senast reviderad: Manual för:

Treserva. Hemtjänst. Hela flödet för att kunna hantera hemtjänstärenden VEC Gruppchef Samordnare. Senast reviderad: Manual för: Hemtjänst Hela flödet för att kunna hantera hemtjänstärenden Treserva Omsorgskontoret Manual nr: 31 Senast reviderad: Manual för: 16-10-31 VEC Gruppchef Samordnare 2 (51) INNEHÅLL Inställningar per person...

Läs mer

Manual för Ledighetsansökan

Manual för Ledighetsansökan Manual för Ledighetsansökan AKTIVERING AV LEDIGHETSANSÖKAN Aktivering av Ledighetsansökan görs av Nova Software vid leverans. Aktivering görs per skola vilket gör att man kan välja vilka skolor man vill

Läs mer

SuperOffice Sales & Marketing

SuperOffice Sales & Marketing KALENDERN SuperOffice Sales & Marketing Innehåll Kalendern... 1 Navigera i fönstret Kalender... 1 Detaljkortet Aktiviteter... 2 Detaljkortet Försäljning... 3 Dagsvyn... 4 Veckovyn... 5 Månadsvyn... 5 Visa

Läs mer

Instruktion till. Genomförandewebben Treserva

Instruktion till. Genomförandewebben Treserva ÄLDREFÖRVALTNINGEN INS 3.2A 1 (37) Instruktion till Genomförandewebben Treserva SBG1000, v1.3, 2010-04-07 Sundbybergs stad, 172 92 Sundbyberg BESÖKSADRESS Östra Madenvägen 4 TELEFON 08-706 80 00 TELEFAX

Läs mer

Uppdatering

Uppdatering Uppdatering 2018-12-13 Arbetsledare, Granskare Ändrad visning startsidan av personer, ändrad visning lista personer för användare med roll Arbetsledare eller Granskare. På personer kopplas nu granskare.

Läs mer

Lathund Genomförandewebben

Lathund Genomförandewebben Diarienummer: IT Lathund Genomförandewebben Gäller från: 2018-11-26 Gäller för: Socialförvaltning omsorgspersonal ÄO/OF Fastställd av: Treserva resursperson Utarbetad av: Treserva resursperson Revideras

Läs mer

Manual. Patient. version 3.50

Manual. Patient. version 3.50 Manual Patient version 3.50 Innehåll Introduktion till Mina vårdkontakter...2 Vem kan använda tjänsten?... 2 Komma igång... 2 Ett säkert system... 2 Svar inom ett par dagar... 2 Support... 2 Skaffa användarkonto...3

Läs mer

2015-04-24 0 (13) ATT GÖRA LISTAN LATHUND HSL 2015-04-24 HÖGANÄS KOMMUN FÖRVALTNING. 263 82 Höganäs 042-33 71 00 kommunen@hoganas.se WWW.HOGANAS.

2015-04-24 0 (13) ATT GÖRA LISTAN LATHUND HSL 2015-04-24 HÖGANÄS KOMMUN FÖRVALTNING. 263 82 Höganäs 042-33 71 00 kommunen@hoganas.se WWW.HOGANAS. 2015-04-24 0 (13) ATT GÖRA LISTAN LATHUND HSL 2015-04-24 FÖRVALTNING 1 (13) INNEHÅLLSFÖRTECKNING ATT GÖRA LISTA... 2 SÖKA FRAM UPPGIFTER ATT GÖRA... 2 YTTERLIGARE URVAL SOM KAN GÖRAS ATT GÖRA LISTA...

Läs mer

SportAdmin i GF Nikegymnasterna

SportAdmin i GF Nikegymnasterna SportAdmin i använder SportAdmin som system för medlemshantering, fakturering och hemsida. Här nedan kommer du att kunna läsa om de funktioner som du som ledare behöver ha koll på i systemet. För att logga

Läs mer

Handledning Tidsvar Android Applikation Version 1.1. Kom igång. 1.1 Nedladdning av applikationen från Android Market/Google Play

Handledning Tidsvar Android Applikation Version 1.1. Kom igång. 1.1 Nedladdning av applikationen från Android Market/Google Play Handledning Tidsvar Android Applikation Version 1.1 Kom igång 1.1 Nedladdning av applikationen från Android Market/Google Play Gå in på Android market och sök på Tidsvar i ett ord. Appen identifieras genom

Läs mer

Dokumentet får spridas fritt i sin helhet, digitalt eller i tryckt format till alla användare av EPiServer CMS.

Dokumentet får spridas fritt i sin helhet, digitalt eller i tryckt format till alla användare av EPiServer CMS. Copyright Detta dokument skyddas av upphovsrättslagen. Förändringar av innehåll eller delvis kopiering av innehåll får ej ske utan tillstånd från upphovsrättsinnehavaren. Dokumentet får spridas fritt i

Läs mer