SOFIA FÖRSAMLINGS TRE FÖRSTA ÅR PÅ FACEBOOK

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SOFIA FÖRSAMLINGS TRE FÖRSTA ÅR PÅ FACEBOOK"

Transkript

1 SOFIA FÖRSAMLINGS TRE FÖRSTA ÅR PÅ FACEBOOK Rapport av David Rutström om Svenska kyrkan Sofia församlings i Stockholm verksamhet på Facebook för perioden 4 februari 2010 till och med 31 januari 2013.

2 Förord Svenska kyrkan Sofia församling i Stockholm har nu funnits på Facebook i lite drygt tre år. Jag har administrerat verksamheten från start och fram till den 31 januari De två senaste åren har jag varit projektledare för Facebook-sidan med uppdraget att också genomföra projektet Tankar om tro, hopp och kärlek. Utöver det tillkom även ett film- och bildprojekt med direkt koppling till Facebook i december I mitt arbete har jag haft en nära samverkan med Hans Ulfvebrand, som då var kyrkoherde. Framgångsrik kommunikation bygger på en bra relation och det har vi verkligen haft. Jag hoppas att denna summariska rapport någorlunda ska beskriva en del av vad vi gjort och kanske också ge andra församlingar lite idéer om hur de kan utveckla sin verksamhet på Facebook. Stockholm den 13/ David Rutström Prövande start Under det första året, 2010, publicerade vi i huvudsak information om kommande aktiviteter och bjöd in till dessa men vi genomförde också några kampanjer. Lite statistikuppgifter Sofia församlings Facebook-sida startade den 4 februari Den har idag gilla-markeringar och får fler varje vecka. Av de som gillar Facebook-sidan är cirka 62 procent kvinnor och 38 procent män. De som gillar sidan kommer från hela Sverige, flest från Stockholm. Den vanligaste åldersgruppen är år. Den sista januari 2013: - pratade över 500 personer varje vecka om de inlägg vi publicerade, - sågs det vi publicerade varje vecka, utan betald annonsering, av ca personer. Initiativ till samtal Dåvarande kyrkoherden Hans Ulfvebrand började dock tidigt under det första året att ta initiativ till att skriva inlägg för att få igång samtal. Vi har utvecklat arbetssätt och testat nya idéer Vi har arbetat efter en strategi och en plan för publiceringar. Vi har fört samtal om hur arbetet på Facebook ska utvecklas. Vi har testat nya idéer och arbetssätt. Vi har haft ett förhållningssätt för hur vi ska svara på kommentarer. Vi har genomfört olika projekt som ökat intresset för sidan. Sida 2 (9)

3 Vi publicerar veckans bibelcitat I augusti 2010 börjar vi publicera Veckans bibelcitat på Facebook-sidan. Det har vi sedan fortsatt med under alla år. Vi har publicerat dem i textform, som Youtube-klipp och på bilder. Bibelcitat på bild Den 30 juli 2012 börjar vi att skriva bibelcitat på bilder. Det har visat sig ge en mycket stor interaktion med både många likes och kommentarer. Bibelcitat i text Inledningsvis kallar vi det Veckans bibelord. Det första vi publicerade i textform var detta: Bibelcitat som Youtube-klipp Den 13 juni 2011 börjar vi publicera korta Youtubeklipp med olika personer som läser upp bibelcitaten. Sida 3 (9)

4 Faktaruta: Veckans bibelcitat Det har publicerats 138 Veckans bibelcitat på Facebook-sidan. 45 har publicerats enbart i text. 58 har publicerats som Youtubeklipp. Av dem har 38 klipp varit med kvinnor och 20 med män. Filmklippen har spelats in med iphone och ipad. 26 har publicerats på bilder. Bilderna har i huvudsak fotograferats med iphone och redigerats med hjälp av appar. Vi har även publicerat både Youtube-klippen och bilderna med bibelcitat på andra församlingars Facebook-sidor. Tankar om tro, hopp och kärlek Projektet Tankar om tro, hopp och kärlek startade vi i januari Då hade Sofia församlings Facebook-sida cirka 400 gillamarkeringar. Idag är det över personer som är med och gillar församlingens sida. Exempel på publiceringar En viktig orsak till den stora ökningen av gillamarkeringar är just projektet Tankar om tro, hopp och kärlek. Projektet har inneburit att ett antal personer berättat om sin syn på olika storord och det är då inlägg publicerats som det gått att se att ökningen av gilla-markeringar varit störst. Några av inläggen har fått en mycket kraftig interaktion, med likes, delningar och kommentarer. Sida 4 (9)

5 Ytterligare exempel Faktaruta: Tankar om tro, hopp och kärlek Annonsering på Facebook När vi publicerat inlägg i projektet Tankar om tro, hopp och kärlek har vi emellanåt också satsat på att annonsera på Facebook och berätta om det tema som för tillfället behandlas. Det har starkt bidragit till den stora ökningen av gilla-markeringar. Annonserna har många gånger varit enkla och gett mycket bra resultat. Att annonsera på Facebook är betydligt mer kostnadseffektivt än att annonsera i tidningar. 43 personer (20 kvinnor, 23 män) har medverkat med artiklar eller i Youtube-klipp. De är unga, medelålders och äldre, både inom församlingen och från andra håll. Några har varit med hela tiden, andra har tagit en paus och sedan kommit med igen, och ett antal nya personer har tillkommit. Alla som medverkat har gjort det utan ersättning. Vi har behandlat ett flertal områden: Tro, hopp, kärlek, förlåtelse, längtan, hunger, tillit och godhet. Varje fredag har en ny artikel alternativt ett Youtube-klipp kring det aktuella område som behandlats publicerats. Totalt har 112 inlägg publicerats på Facebook-sidan. I början publicerades artiklarna i serien som Anteckningar men efterhand började vi publicera dem som logginlägg i tidslinjen. Vi genomför filmprojekt om tro Filmprojektet startade i december 2011 och innebär att vi filmar personer som berättar om sin tro. Filmklippen gör vi till Youtube-klipp och sprider på Facebook. En viktig fördel med att göra filmklippen till Youtube-klipp är att de på så sätt kan spridas på Internet - på olika Webb-platser, via mejl, på Facebook och på andra sociala medier. Sida 5 (9)

6 Faktaruta: Filmprojektet om tro 13 filmklipp med personer som berättar om sin tro har publicerats som Youtubeklipp. De som medverkat, sex kvinnor och sju män, är både från församlingen och från andra håll. Filmklippen har spelats in med iphone och ipad. Det har publicerats ett nytt Youtube-klipp varje månad under projekttiden. Kampanjer Sofia har tillsammans med andra församlingar på Södermalm genomfört ett antal kampanjer. Till exempel allhelgonakampanj, påskkampanj och konfirmationskampanj. I samband med dem har vi annonserat på Facebook. Allhelgonakampanj Präster från söderförsamlingarna har medverkat med texter om allhelgona. Dessa publicerades under allhelgonahelgen på församlingarnas Facebook-sidor. Några citat hämtade från Facebook-sidan: Vilken fin facebooksida ni har! välsignad sida ni har! Var Välsignade! Vilken fin sida och så aktiva ni är!! Hedervärt att hålla så hög kvalité trots så många inlägg. Bra jobbat! Guds välsignelse till er. Hej! otroligt fin sida och vilken trafik. Jag läser och inspireras. Tack livet höll just på att ta slut, jag behövde verkligen detta! tack den behövde jag!! amen... Påskkampanj Kyrkoherdar från söderförsamlingarna har medverkat med texter om påsken. Dessa publicerades under påskhelgen på församlingarnas Facebook-sidor. Konfirmationskampanj Under konfirmationskampanjen publicerade vi en artikel där en konfirmand intervjuades samtidigt som vi publicerade information med länkar till den gemensamma Webb-platsen Mellan himmel och jord. Där fanns det möjlighet att få mer information och att anmäla sig till konfirmation. När vi annonserade på Facebook riktade vi annonserna till en yngre målgrupp och fick både anmälningar till konfirmation och många unga som började gilla Sofia församlings Facebook-sida. Sida 6 (9)

7 Välkomsthälsning inför jul Inför julen 2010 spelade vi in ett Youtube-klipp med dåvarande kyrkoherde Hans Ulfvebrand när han hälsar alla välkomna att fira jul i Sofia församling. Det har vi publicerat på Facebook inför jularna 2010, 2011 och Långa inlägg blir lästa Välskrivna och intressanta inlägg blir lästa och uppskattas även om de är långa. Artikeln nedan Vandring på en kyrkogård som Hans Ulfvebrand har skrivit och som publicerades under allhelgonahelgen på Sofia församlings Facebook-sida består av mer än tecken utan blanksteg, vilket är ovanligt långt för ett inlägg på Facebook. Trots det har artikeln fått en stor interaktion på församlingens sida. Samma inlägg publicerades också på God gärnings Facebook-sida och fick där över likes, 138 kommentarer och 277 delningar. Det sågs där av över personer. Slutsatsen blir att välskrivna, intressanta inlägg som publiceras med tajming tas emot mycket positivt på Facebook. Julevangeliet på Youtube Inför julen 2011 spelade vi in ett Youtube-klipp med Hans Ulfvebrand när han läser Julevangeliet. Det har vi publicerat på Facebook julafton 2011, Om advent Inför advent 2011 spelade vi in ett Youtube-klipp med Marie Fredin, diakon i Sofia församling. Om julen och musiken Inför julen 2011 spelade vi in ett Youtube-klipp med Erik Berglund, organist i Sofia församling. Sida 7 (9)

8 Psalmer på Youtube Terrorattacken i Norge Under sommaren 2011 gjorde vi Youtube-klipp med sångaren Paul Trossö, och pianisten Magnus Bergman, då de framförde gamla svenska psalmer i Sofia kyrka. Totalt spelade vi in tio psalmer. Dessa Youtube-klipp har vi sedan publicerat på Facebooksidan med jämna mellanrum. Dagen efter terror-attacken i Norge, den 23 juli 2011, publicerade vi på Facebook bland annat en bön skriven av biskop Martin Modéus. iphone-bild vid hungerveckan Setts av flest Det inlägg på församlingens Facebooksida som setts av flest personer handlade om inbjudan till Sofia kyrka för ljuständning och bön den 23 juli 2011, efter terror-attacken i Norge. Inlägget delades till God gärnings Facebook-sida och sågs av totalt personer. Info flera gånger i veckan Inför mässor, konserter och andra aktiviteter har vi löpande under åren, flera gånger i veckan, publicerat information och bjudit in till deltagande. Inför söndagarnas gudstjänster i Sofia och Sjöstadskapellet har vi publicerat extra påminnelser samma dag gudstjänsterna äger rum. Sida 8 (9)

9 Kyrkornas Facebook-sidor Sofia kyrkas och Sjöstadskapellets Facebook-sidor startade vi den 21 december Ungefär ett år senare, den 12 december 2011, startade vi Fryshuskyrkans sida. Dessa sidor är viktiga bland annat för att informera om lokala aktiviteter och ge inspiration till lokalt engagemang. SLUTORD Facebook positiv utmaning för kyrkan Närmare fem miljoner svenskar är med på Facebook. Totalt i världen är idag över en miljard personer medlemmar. Hälften är inloggade varje dag. Facebook är en betydelsefull social mötesplats för många människor och är därför också viktig för kyrkan. Där kan vi möta människor, lyssna och föra dialog med både församlingsmedlemmar och nya målgrupper, som vi annars skulle ha svårt att nå. En strategisk närvaro på Facebook idag kommer att få stor betydelse också i framtiden. Det krävs engagemang, kreativt tänkande, flexibilitet och mod att testa nya idéer. Genom att aktivt finnas på Facebook kan kyrkan ge fler människor möjligheten att berika sina liv med tron. David Rutström Där kan vi skapa engagemang, informera om och väcka intresse för kyrkans verksamhet. Där kan vi missionera, sprida evangeliet och föra fram kyrkans och trons budskap. Vi har bara sett början: Facebook fortsätter att växa och får allt större betydelse för allt fler. Kyrkan har där en stor utvecklingspotential. Det kan finnas skäl att fundera över hur framtidens informationsresurser ska fördelas på olika medier med utgångspunkt från kostnader och resultat. Sida 9 (9) David Rutström, kommunikatör Tfn Mejl david@mimedia.se Webb

Kyrkan på Facebook. Stockholm Göteborg Malmö. Mer information om de tre kurserna. Välkommen till kurs

Kyrkan på Facebook. Stockholm Göteborg Malmö. Mer information om de tre kurserna. Välkommen till kurs Välkommen till kurs Kyrkan på Facebook I februari, mars och april arrangeras tre olika kurser om Facebook för dig som är anställd eller på annat sätt verksam inom kyrka och församling: En grundkurs för

Läs mer

Kyrkan på Facebook. Mer information om kurserna

Kyrkan på Facebook. Mer information om kurserna Välkommen till kurs Kyrkan på Facebook Under hösten 2016 arrangeras fyra kurser om Facebook för dig som är anställd eller på annat sätt verksam inom kyrka och församling. Kurserna hålls i Helsingborg (18-19-20

Läs mer

Kyrkan på Facebook 2017

Kyrkan på Facebook 2017 Välkommen till kurs Kyrkan på Facebook 2017 I mars och maj 2017 arrangeras workshops om appar och fortbild- ningskurser om Facebook för dig inom kyrka och församling. Workshopen ger dig praktiskt kunnande

Läs mer

Sociala medier för företag

Sociala medier för företag Sociala medier för företag Utbildningen ingår i projektet Helikoopter vilket är ett kompetensutvecklingsprojekt som finansieras av Europeiska socialfonden och genomförs i Coompanion Norr och Västerbottens

Läs mer

barnens altarskåp vill du veta mer? ta med mig hem!

barnens altarskåp vill du veta mer? ta med mig hem! barnens altarskåp vill du veta mer? ta med mig hem! gudstjänst Kyrkklockorna ringer när det är dags för gudstjänst i kyrkan. Här sjunger vi sånger som kallas psalmer och vi ber till Gud, att Gud ska

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2 Ta steget! Järfälla kyrka Kyrkvägen 8 Maria kyrka Vasavägen 25 S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1 Viksjö kyrka Agrargränd 2 Konfirmation 2015/16 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle

Läs mer

längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, 2014-2015 längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet,

längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, 2014-2015 längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, livsviktigt, Gud, smärta,framtid.. längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, livsviktigt, Gud, smärta,framtid..

Läs mer

i uddevalla inbjudan till konfirmation Kunskap Upplevelse Erfarenhet

i uddevalla inbjudan till konfirmation Kunskap Upplevelse Erfarenhet i uddevalla 2013-2014 inbjudan till konfirmation Kunskap Upplevelse Erfarenhet Bäve, Uddevalla och Lane Ryrs församlingar 1 Våga prova! Om du är nyfiken på frågor som rör ditt liv så kommer du att gilla

Läs mer

Barn och familj hösten 2017

Barn och familj hösten 2017 Barn och familj hösten 2017 Välkommen! På bilden ovan syns barnhänder i olika storlekar som klipper, klistrar och skapar kring tema om tro och liv. Det finns också vuxenhänder som hjälper till samtidigt

Läs mer

konfirmation Försök ta en gruppbild!

konfirmation Försök ta en gruppbild! konfirmation Försök ta en gruppbild! Välkommen, du med Livet är aldrig så allvarligt att vi inte kan skratta åt det ibland. Skrattar gör vi ofta i konfirmandgruppen. Och pratar. Om allt mellan himmel och

Läs mer

[CONFIRMARE=BEKRÄFTA]

[CONFIRMARE=BEKRÄFTA] [CONFIRMARE=BEKRÄFTA] Välkommen som konfirmand! Varje år är det omkring hundra ungdomar i församlingen som blir konfirmerade. Nu inbjuder vi främst dig som är född 2002 att bli konfirmand under kommande

Läs mer

Vilka tre föremål hade du tagit med dig till en öde ö?

Vilka tre föremål hade du tagit med dig till en öde ö? Mitt livs resa Vilka tre föremål hade du tagit med dig till en öde ö? Under konfirmationstiden i Aspenkyrkan ger sig konfirmanderna ut på en fiktiv resa till en öde ö där de får leva som skeppsbrutna,

Läs mer

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer.

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. R I F T A M N IO N 0 O 2 K 5 1 0 2 6 1 SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. Så mycket mer än

Läs mer

Bön för vår kyrka och vår värld

Bön för vår kyrka och vår värld Bön för vår kyrka och vår värld Bönen Vår viktigaste uppgift som kristna är att söka Gud, att låta hans kärleks eld tändas och brinna i våra hjärtan. Bön är att befinna sig i den älskande Gudens ansiktes

Läs mer

KONFIRMATION södra Öland #öskonfirmander

KONFIRMATION södra Öland #öskonfirmander KONFIRMATION södra Öland #öskonfirmander Du är inte ensam om att fundera över livet. Konfirmation handlar bland annat om att diskutera små och stora frågor tillsammans med andra. Är du nyfiken på livet?

Läs mer

Skapa en Facebook-sida för er lokala POSK-grupp

Skapa en Facebook-sida för er lokala POSK-grupp Skapa en Facebook-sida för er lokala POSK-grupp 1. Logga in på Facebook För att skapa en sida behöver du en egen personlig Facebook-profil. Har du inte det behöver du skapa en först. 2. Skapa sida Gå till

Läs mer

Vi har alla olika frågor om livet. Duger jag? Måste jag vara som alla andra? Vad ska jag tro på?

Vi har alla olika frågor om livet. Duger jag? Måste jag vara som alla andra? Vad ska jag tro på? Konfirmation Vi har alla olika frågor om livet. Duger jag? Måste jag vara som alla andra? Vad ska jag tro på? Vilka är dina frågor? Hade det varit kul att prata mer om dem och samtidigt träffa gamla och

Läs mer

LERKIL. Hälsning från pastorn. Axplock ur innehållet: Varmt och hjärtligt välkommen till kyrkan. Alla samlingar är självklart öppna för alla.

LERKIL. Hälsning från pastorn. Axplock ur innehållet: Varmt och hjärtligt välkommen till kyrkan. Alla samlingar är självklart öppna för alla. LERKIL Hälsning från pastorn I bibeln i Predikaren kap. 3:11 så står det så här: Allt vad Gud har gjort är skönt i rättan stund. Han låter människor urskilja ett sammanhang, men aldrig kan de fatta Guds

Läs mer

Välkommen att konfirmera dig i Solna församling!

Välkommen att konfirmera dig i Solna församling! TRO LÄGER SAMTAL HOPP KÄRLEK SAKRAMENT Välkommen att konfirmera dig i Solna församling! LEK TANKAR Vad är konfirmation? Konfirmation är gemenskap, det berättar några av Solnas konfirmander. Konfirmation

Läs mer

De tre fokusområdena blir synliga under våren

De tre fokusområdena blir synliga under våren De tre fokusområdena blir synliga under våren I början av det nya året kommer här en hälsning med ny information från de tre fokusområdena Bibel och Bön, Uppdraget och Trovärdighet. Den handlar om det

Läs mer

Trafikverket. Rapport - kampanjen #stannahemma. Trafikverket

Trafikverket. Rapport - kampanjen #stannahemma. Trafikverket Rapport - kampanjen #stannahemma Sammanfattning Sociala medier-kampanjen #stannahemma har fått väldigt bra resultat. Med en total räckvidd på 412 612 personer och där kampanjen visats på en skärm över

Läs mer

Välsignelse inför skolstart

Välsignelse inför skolstart Välsignelse inför skolstart I en riksomfattande kampanj under år 2016-2017 kommer välsignelse inför skolstart och Mikaelidagen att lyftas fram både på svenska och finska. Det övergripande temat är människovärdet.

Läs mer

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL December 2018 Februari 2019

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL December 2018 Februari 2019 FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL December 2018 Februari 2019 Alla behövs! Hur ska det gå? Kommer vi att klara det här? Det är klart att vi ställer oss de frågorna, inte minst då utmaningarna

Läs mer

DEL AV GEMENSKAPEN. Kyrkan är Guds famn och familj

DEL AV GEMENSKAPEN. Kyrkan är Guds famn och familj Medlemskap DEL AV GEMENSKAPEN Kyrkan är Guds famn och familj Varje år finns en majoritet av kyrkans nära sju miljoner medlemmar med i något av kyrkans sammanhang. Det kan vara i den lilla kören på landet,

Läs mer

DET VIKTIGASTE MED KONFIRMATIONEN ÄR DU.

DET VIKTIGASTE MED KONFIRMATIONEN ÄR DU. DET VIKTIGASTE MED KONFIRMATIONEN ÄR DU. Funderar du på om du ska konfirmeras? Då är du inte ensam! Förra året var det nästan 45 000 som konfirmerades i Sverige, och det lär bli minst lika många i år.

Läs mer

KONFIRMATION. södra Öland

KONFIRMATION. södra Öland KONFIRMATION södra Öland Jag är jätteglad att jag valde att konfirmera mig. Man får jättemånga nya kompisar. Man pratar om olika viktiga saker och får flera perspektiv eftersom man är så många. Det är

Läs mer

Kreativ konfirmation Maj

Kreativ konfirmation Maj konfirmation Ett minne för livet Under konfirmationstiden får du diskutera och fundera kring livets frågor - om vänskap, förlåtelse, rättvisa, tro, hopp och kärlek. Du får lära dig mer om Gud, andra personer

Läs mer

Nyanländ kompetens. Ett samverkansprojekt mellan Mora, Orsa och Älvdalens kommuner, Högskolan Dalarna och Arbetsförmedlingen.

Nyanländ kompetens. Ett samverkansprojekt mellan Mora, Orsa och Älvdalens kommuner, Högskolan Dalarna och Arbetsförmedlingen. Nyanländ kompetens Ett samverkansprojekt mellan Mora, Orsa och Älvdalens kommuner, Högskolan Dalarna och Arbetsförmedlingen Handbok Online Innehåll 1 Introduktion... 1 1.1 Facebook och blogg - samspelet...

Läs mer

april 2015 Attitydundersökning Bilaga med kommentarer alex & martin /ikon

april 2015 Attitydundersökning Bilaga med kommentarer alex & martin /ikon april 2015 Attitydundersökning Bilaga med kommentarer alex & martin /ikon om undersökningen: 297 svarande (51 procent av de tillfrågade) 57 procent kvinnor, 42 procent män Ålder: 16 85 år Åldersfördelning:

Läs mer

Konfirmation 13/14. Helsingborg

Konfirmation 13/14. Helsingborg Konfirmation 13/14 Helsingborg Why Not? Ja, varför ska du inte konfirmeras? Svenska kyrkan Helsingborg erbjuder många olika alternativ för konfirmation, det är grupper med inriktning på friluftsliv, äventyr,

Läs mer

med söndagsskola. för alla åldrar. 20 oktober GUDSTJÄNST med söndagsskola. * Startar klockan 13:00 med gemensam lunch (ta med egen mat).

med söndagsskola. för alla åldrar. 20 oktober GUDSTJÄNST med söndagsskola. * Startar klockan 13:00 med gemensam lunch (ta med egen mat). GRÄNNA PINGST SÖNDAGAR Varje vecka klockan 16:30 * med församlingsdag 6 oktober 8 september 13 oktober 15 september 20 oktober 1 september 22 september 29 september ** för alla åldrar * Startar klockan

Läs mer

Bön och bibelläsning hösten 2015 Apostlagärningarna

Bön och bibelläsning hösten 2015 Apostlagärningarna Bön och bibelläsning hösten 2015 Apostlagärningarna 1 Apostlagärningarna Vad hände med lärjungarna och de första kristna efter att Jesus hade lämnat jorden? Hur spreds budskapet? Vilka utmaningar mötte

Läs mer

välkommen som konfirmand!

välkommen som konfirmand! välkommen som konfirmand! Du är inte ensam om att fundera över livet! Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är

Läs mer

Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram

Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram Sätt i gång med Facebook Om Facebook Mer än hälften av Sveriges befolkning använder Facebook. Sverige är dessutom det land i Norden med flest antal

Läs mer

Sociala medier för företag

Sociala medier för företag Sociala medier för företag Utbildningen ingår i projektet Helikoopter vilket är ett kompetensutvecklingsprojekt som finansieras av Europeiska socialfonden och genomförs i Coompanion Norr och Västerbottens

Läs mer

THE AMAZING ACADEMY. Välkommen till ett nytt år med spännande utbildning!

THE AMAZING ACADEMY. Välkommen till ett nytt år med spännande utbildning! THE AMAZING ACADEMY KURSER JAN-MAR 2013 Genom vår akademi erbjuder vi kurser och seminarier så att du och din organisation kan komma igång med sociala medier på allvar. Kurserna genomförs antingen på plats

Läs mer

Ett minne för livet. Kreativ konfirmation

Ett minne för livet. Kreativ konfirmation konfirmation Ett minne för livet Under konfirmationstiden får du diskutera och fundera kring livets frågor - om vänskap, förlåtelse, rättvisa, tro, hopp och kärlek. Du får lära dig mer om Gud, andra personer

Läs mer

Mikael C. Svensson KRISTENDOMEN

Mikael C. Svensson KRISTENDOMEN Mikael C. Svensson KRISTENDOMEN JESUS Jesus föräldrar är Maria & Josef från staden Nasaret. Ängel sa att Maria skulle föda Guds son. Jesus föddes i ett stall i staden Betlehem. 3 vise män kom med gåvor

Läs mer

Om livet, Jesus och gemenskap

Om livet, Jesus och gemenskap #Lärjunge Om livet, Jesus och gemenskap Barnhäfte Frälsningsarméns Programkontor 2018 #Lärjunge En lärjunge är en person som tror på Jesus och vill ha honom som sin förebild. Du kan vara en lärjunge till

Läs mer

KOMMUNIKATIONSSTRATEGI

KOMMUNIKATIONSSTRATEGI KOMMUNIKATIONSSTRATEGI 2019 2020 ALLMÄNT 1. Introduktion Församlingsrådet tillsatte 13.6.2018 en arbetsgrupp för att utarbeta en kommunikationsstrategi för Vasa svenska församling. Denna kommunikationsstrategi

Läs mer

GRATTIS TILL DITT BARN

GRATTIS TILL DITT BARN GRATTIS TILL DITT BARN Information till er föräldrar inför ert barns dop från Vänersborg och Väne-Ryrs församling Jag vill lyckönska till ert barn och inbjuda till dop När vi står med ett nyfött barn i

Läs mer

Kommunikationsstrategi

Kommunikationsstrategi Kommunikationsstrategi Inledning Vi har valt att rikta in oss på en målgrupp som är unga kvinnor och män i åldern 18-35 år. Efter de efterforskningar vi gjort på internet kan vi uppskatta att de flesta

Läs mer

Vi ber under fastan. Bibelläsning och Bön under 8 veckor. 18 feb 12 april 2015 Kyrkan vid Brommaplan

Vi ber under fastan. Bibelläsning och Bön under 8 veckor. 18 feb 12 april 2015 Kyrkan vid Brommaplan 1 Vi ber under fastan Bibelläsning och Bön under 8 veckor 18 feb 12 april 2015 Kyrkan vid Brommaplan Bibelläsning och bön under fastan 2015 2 Fastan en tid för omvändelse bön och eftertanke. Sedan 300-talet

Läs mer

Slutprojekt 2010 Medieinstitutet. Förstudie Hur Icakuriren ska utveckla sin närvaro i sociala medier för att marknadsföra sig på webben

Slutprojekt 2010 Medieinstitutet. Förstudie Hur Icakuriren ska utveckla sin närvaro i sociala medier för att marknadsföra sig på webben Slutprojekt 2010 Medieinstitutet Förstudie Hur Icakuriren ska utveckla sin närvaro i sociala medier för att marknadsföra sig på webben http://www.youtube.com/watch?v=sifypqjyhv8 Problem, syfte och mål

Läs mer

Praktikrapport. Sofia Larsson MKVA12, HT12

Praktikrapport. Sofia Larsson MKVA12, HT12 Praktikrapport Facetime Media är en byrå belägen i Lund som hjälper företag att marknadsföra sig via sociala medier. I nuläget är det främst Facebook som är aktuellt men tanken är att företaget i framtiden

Läs mer

Liv i Kyrkan Kyrkan i Livet

Liv i Kyrkan Kyrkan i Livet STUDIEGUIDE TILL BOKEN Liv i Kyrkan Kyrkan i Livet I Liv i Kyrkan beskrivs gudstjänstförnyelsen i Katarina församling som en resa i 12 steg. Utgångspunkten är, säger Olle Carlsson, den maktlöshet som vi

Läs mer

KONFIRMATION PÅ ÖSTERMALM

KONFIRMATION PÅ ÖSTERMALM Konfirmationsresa till Kreta Följ med på en annorlunda resa, både i det inre och till det yttre. Vår första träff äger rum den 4/12 2016. Därefter träffas vi söndagarna: 29/1 19/2, 26/3. Helgen 20-21/5

Läs mer

omkyrkans program för grundskolan gymnasieskolan och gymnasiet

omkyrkans program för grundskolan gymnasieskolan och gymnasiet DDomkyrkans omkyrkans program för program grundskolan och för grundskolan gymnasieskolan och gymnasiet Kyrka - skola Med skolans nya läroplan finns många möjligheter till samarbete mellan skola och kyrka.

Läs mer

DOPBEKRÄFTELSE Vid Leitourgias årskonferens på Island på Martin Luthers dopdag 2015-11-11

DOPBEKRÄFTELSE Vid Leitourgias årskonferens på Island på Martin Luthers dopdag 2015-11-11 DOPBEKRÄFTELSE Vid Leitourgias årskonferens på Island på Martin Luthers dopdag 2015-11-11 P. I Faderns och (+) Sonens och den heliga Andens namn. Amen. F. Välsignad vare den heliga Treenigheten, kärlekens

Läs mer

G U D SPÄ NNA NDE DRAMA LOVSÅNG KO MP IS AR K U S K A P VÄNNER JESUS JUL ANDE NATTVARD TRO G L Ä D J E HELIG B I B E L PÅSK MUSIK TILLSAMMANS KORS

G U D SPÄ NNA NDE DRAMA LOVSÅNG KO MP IS AR K U S K A P VÄNNER JESUS JUL ANDE NATTVARD TRO G L Ä D J E HELIG B I B E L PÅSK MUSIK TILLSAMMANS KORS KYRKA N SÅNG MUSIK G U D S J Ä N S Ä G R VIV KÄRK ISAMMANS G Ä D J OVSÅNG BHÖVD SPÄ NNA ND NAVARD K U N S K A P AND JSUS DÖDN RO MNING KO MP IS AR G U D P R Ä S BÖN D A VÄNNR DRAMA KORS HOPP DOP FUNDRINGAR

Läs mer

Välkommen till 100% konfirmand

Välkommen till 100% konfirmand Välkommen! 2016-2017 2 Välkommen till 100% konfirmand Så här fungerar det! Du som konfirmand skall samla ihop minst 100 poäng! Det finns 4 olika block. se sida 5, blocken har mellan 40-50 möjliga poäng

Läs mer

SANKT FRANSISCUS NYTT

SANKT FRANSISCUS NYTT Församlingsbladet för Sankt Franciscus församling, Segeltorp, Stockholm Ekumenisk Gudstjänst Söndag den 23 januari deltog vår församling i den årliga ekumeniska gudstjänsten som arrangeras av Huddinge

Läs mer

Och det är bara några bra skäl till att bli konfirmand. Välkommen!

Och det är bara några bra skäl till att bli konfirmand. Välkommen! Du blir tagen på allvar för den du är. Det är roligt och kul. Du upplever gemenskap. Du träffar gamla och nya vänner. Du får åka på läger. Du får veta vad kristen tro handlar om. Och det är bara några

Läs mer

Marknadsför inlägg via en Facebooksida

Marknadsför inlägg via en Facebooksida Marknadsför inlägg via en Facebooksida Genom sociala medier når man effektivt fler och genom att komplettera scoutkårens kommunikation i rekyteringskampanjen i sociala medier har man större chans att nå

Läs mer

HUR VI ANVÄNDER SOCIALA MEDIER

HUR VI ANVÄNDER SOCIALA MEDIER HUR VI ANVÄNDER SOCIALA MEDIER 1 Vad är sociala medier? Sociala medier är kanaler där användare själva kan skapa innehållet, kommentera och diskutera med varandra. Det omfattar inte bara texter utan även

Läs mer

Helgseminarium för dig som vill nå din ort. Sociala medier och webb-tv för alla församlingar

Helgseminarium för dig som vill nå din ort. Sociala medier och webb-tv för alla församlingar Helgseminarium för dig som vill nå din ort Sociala medier och webb-tv för alla församlingar 17-18 September 2011 Men hur gör vi det på bästa sätt och hur säger vi det så man förstår? Den här helgen i Stockaryd

Läs mer

Ordning för dopgudstjänst

Ordning för dopgudstjänst Ordning för dopgudstjänst 2 Dopfamiljen, eventuella faddrar och prästen går in i kyrkan Psalm Inledningsord och tackbön Prästen läser inledningsorden och efter dessa ber någon av föräldrarna följande bön

Läs mer

KONFIRMAND 2018/2019

KONFIRMAND 2018/2019 KONFIRMAND 2018/2019 Funderar du på att konfirmera dig? I så fall kan den här foldern vara intressant! KONFIRMANDTIDEN ÄR DIN TID Konfirmandtiden är ett tillfälle för dig att fundera kring frågor om tro

Läs mer

Sommar i Vasa. Djurparksresa, gudstjänster, midsommarfirande med mera! VASA

Sommar i Vasa. Djurparksresa, gudstjänster, midsommarfirande med mera! VASA Sommar i Vasa Djurparksresa, gudstjänster, midsommarfirande med mera! VASA Församlingsblad NR 2 SOMMMAREN 2012 Allting är Herrens... Allting är Herrens och allt har han skapat, skapat i kärlek och gett

Läs mer

2014/2015. konfirmand

2014/2015. konfirmand 2014/2015 konfirmand 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande. Vad är rätt

Läs mer

Vision. Pingstkyrkan Alingsås Landskyrkoallén 4

Vision. Pingstkyrkan Alingsås Landskyrkoallén 4 Pingstkyrkans Vision Vi vill forma Alingsås framtid genom att vara en stor kyrka som har avgörande betydelse i stan. I vardagen vill vi lyssna, höras och vara en given tillgång. Söndagens gudstjänst och

Läs mer

Välkomnande av nya medlemmar

Välkomnande av nya medlemmar Välkomnande av nya medlemmar Anvisningar Församlingen välkomnar som medlem var och en som bekänner Jesus Kristus som Frälsare och Herre samt är döpt. Församlingen kan ge möjlighet till medlemskap i väntan

Läs mer

VARUMÄRKESKORT RÄCKVIDDSPLATTFORMAR. Tertial 2015:3. Print - Icakuriren. Webb - icakuriren.se

VARUMÄRKESKORT RÄCKVIDDSPLATTFORMAR. Tertial 2015:3. Print - Icakuriren. Webb - icakuriren.se VARUMÄRKESKORT Tertial 2015:3 RÄCKVIDDSPLATTFORMAR Bruttoräckvidd / dag: 435 000 ORVESTO Konsument 2015:HELÅR genomsnittlig utgåva/ ORVESTO Internet 2015 genomsnittlig dag 424 300 ORVESTO Konsument 2015:3

Läs mer

Barnvälsignelse Anvisningar Ordning

Barnvälsignelse Anvisningar Ordning Barnvälsignelse Anvisningar Den teologiska grunden för barnvälsignelsen grundar sig i att Jesus tog barnen i famnen och välsignade dem. Jesus visade att Guds rike hör barnen till. Det är en del av Guds

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2014/15

Ta steget! Konfirmation 2014/15 Ta steget! Konfirmation 2014/15 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle för dig att tillsammans med jämnåriga och vuxna människor fundera över livets viktigaste frågor om mål

Läs mer

Varje vecka lägger jag ut någon bild från Equmeniakyrkan och från Huskvarna på Facebook. Du får gärna bli vän med mig också där!

Varje vecka lägger jag ut någon bild från Equmeniakyrkan och från Huskvarna på Facebook. Du får gärna bli vän med mig också där! Vecka 13 2016 Glad Påsk Påsktiden är en god tid med vårens ankomst och alla goda bibeltexter om hur den uppståndne möter sina vänner och lärjungar och de blir påskens vittnen. Och liksom julen varar intill

Läs mer

Svenska kyrkans strategi för digital kommunikation och närvaro

Svenska kyrkans strategi för digital kommunikation och närvaro Svenska kyrkans strategi för digital kommunikation och närvaro 1 (7) Svenska kyrkans strategi för digital kommunikation och närvaro Inledning Svenska kyrkan ska vara ett redskap för Guds rike, och i varje

Läs mer

Att bygga en plattform i Sociala medier: Andra föreläsningen

Att bygga en plattform i Sociala medier: Andra föreläsningen Att bygga en plattform i Sociala medier: Andra föreläsningen Nu har vi pratat en del om hur du kan tänka när du lägger upp en strategi för er kommunikation i sociala medier. Så låt oss gå över till det

Läs mer

Gilla oss på Facebook

Gilla oss på Facebook & Gilla oss på Facebook www.facebook.com/lerumsforsamling www.svenskakyrkan.se/lerum Beröringspunkten Beröringspunkten är en mötesplats för alla som vill stanna upp en stund och låta sig bli berörda. En

Läs mer

Ordning för dopgudstjänst

Ordning för dopgudstjänst Ordning för dopgudstjänst Inledningsord och tackbön P I Faderns och sonens och den helige Andes namn. Gud vill att vi ska leva i gemenskap med honom. Därför har han sänt sin son, Jesus Kristus, för att

Läs mer

... Fråga om ert förslag på datum och tid passar, eller fråga när det finns lediga tider.

... Fråga om ert förslag på datum och tid passar, eller fråga när det finns lediga tider. Dopguidens Checklista www.dopguiden.se 2-3 månader innan Bestäm datum för dopet Vilket dopdatum passar bra för er? Glöm inte att kolla med dopgästerna. Det kan vara svårt att hitta ett datum som passar

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL EFS-KYRKAN HELSINGBORG

VÄLKOMMEN TILL EFS-KYRKAN HELSINGBORG TA GÄRNA MED MIG HEM! VÄLKOMMEN TILL EFS-KYRKAN HELSINGBORG EN GUIDE TILL EFS-KYRKAN HELSINGBORG Fr.o.m. september 2016 Jesus talade åter till dem och sade: Jag är världens ljus. Den som följer mig skall

Läs mer

Bön och bibelläsning 10 oktober februari Matteus Glädjebudskap

Bön och bibelläsning 10 oktober februari Matteus Glädjebudskap Bön och bibelläsning 10 oktober 2016-21 februari 2017 Matteus Glädjebudskap 1 Några tips till dig som vill följa bibelläsningsplanen Bestämd tidpunkt och plats. Många har svårt att få till bibelläsningen,

Läs mer

Digital kommunikation. den externa kommunikationen

Digital kommunikation. den externa kommunikationen Digital kommunikation den externa kommunikationen Vad ska vi prata om idag? Digitala kanaler så ser det ut Digitala kanaler vilka använder ni? Strategi och planering Så kommunicerar VIF/SISU Den här hjälpen

Läs mer

Visions guide i sociala medier

Visions guide i sociala medier Datum: 2018-08-28 Visions guide i sociala medier Undrar du hur du kan jobba med sociala medier? Här hittar du tips och råd för att använda sociala medier på ett effektivt sätt. Guiden vänder sig till Visions

Läs mer

En liten hjälp till BAS grupperna i Lidköpings församling

En liten hjälp till BAS grupperna i Lidköpings församling En liten hjälp till BAS grupperna i Lidköpings församling Sida2 BAS ABC Några grunder för BAS grupper i Lidköpings församling En BAS grupp är en grupp i församlingen. Där man på ett nära sätt kan träffas

Läs mer

Vad händer när man dör? Behövs jag? Hur började allting? VARFÖR SKA JAG KONFIRMERA MIG? VAD HANDLAR KONFIRMATION OM?

Vad händer när man dör? Behövs jag? Hur började allting? VARFÖR SKA JAG KONFIRMERA MIG? VAD HANDLAR KONFIRMATION OM? Konfirmation 2016 VARFÖR SKA JAG KONFIRMERA MIG? Brukar du fundera kring kärleken, livet, Gud, döden, framtiden, sex, vänskap, sorg och glädje? Vill du prata om det med andra? Då kan konfirmation vara

Läs mer

MARKNADSFÖR ERT LOPP! utveckla svensk löpning med. Foto: Markus Westbeck

MARKNADSFÖR ERT LOPP! utveckla svensk löpning med. Foto: Markus Westbeck MARKNADSFÖR ERT LOPP! utveckla svensk löpning med Foto: Markus Westbeck VÅR AMBITION Spring ska vara magasinet och sajten ingen löpare kan vara utan den där sista pusselbiten som krävs för att nå nya mål.

Läs mer

MANUAL FÖR STRATEGISK KOMMUNIKATION SOCIAL MEDIA STRATEGI

MANUAL FÖR STRATEGISK KOMMUNIKATION SOCIAL MEDIA STRATEGI MANUAL FÖR STRATEGISK KOMMUNIKATION Innehåll Inledning Inledning... 3 Nulägesanalys... 4 Syfte... 4 Mål... 4 Målgruppp... 5 Val av kanal... 6 Facebook... 7 Linkedin... 7 Publiceringschema... 8 Exempel...

Läs mer

Introduktion Sociala medier

Introduktion Sociala medier Introduktion Sociala medier Webinar CAPS 23 jan 2019 Kompetensområde: Digital Marknadsföring BAS MEDIUM AVANCERAD MASTERCLASS (fristående tillfällen) Digital marknadsföring Målgrupp: Marknadsförare och

Läs mer

Nu gör jag något nytt

Nu gör jag något nytt Nu gör jag något nytt Linda Alexandersson fredag 15 maj Det började med att två tjejer i min församling i Arvika, åkte ner hit till Göteborgsområdet för att träffa en präst. De hade bekymmer på ett område

Läs mer

Stockslyckekyrkan KVARTALSBREV februari-april 2007

Stockslyckekyrkan KVARTALSBREV februari-april 2007 Stockslyckekyrkan KVARTALSBREV februari-april 2007 Det har vänt! Dagarna blir allt ljusare och vintermörkret naggas i kanten. Fåglarna har börjat att kvittra igen och redan i slutet av mars ställer vi

Läs mer

Januari. Ekumeniska böneveckan 18-25 januari Samlingar i Saronhuset varje dag kl. 18

Januari. Ekumeniska böneveckan 18-25 januari Samlingar i Saronhuset varje dag kl. 18 Januari Vecka 1 Torsdag 1 januari 11.00 Ekumenisk gudstjänst i Uddevalla kyrka Söndag 4 januari 11.00 Gudstjänst med nattvard Sönd. eft. nyår Guds hus Lars Widéll, Yvonne Eriksdotter Vecka 2 Tisdag 6 januari

Läs mer

KONFIRMAND 2013/2014

KONFIRMAND 2013/2014 KONFIRMAND 2013/2014 Nyfiken på livet? Vad har du lärt dig under konfirmandtiden? Vad har varit det bästa med konfirmationen? Lägret och få träffa nya vänner. Ledarna. Att dansa! Lägret var underbart!

Läs mer

Populärt på internet. 56 Kampanjguide

Populärt på internet. 56 Kampanjguide Populärt på internet Omsättningen på vad som är inne på nätet är ganska stor. Nedan finns ett par populära webbplatser och så kallade communities (nätmötesplatser) där det finns möjlighet att bedriva kampanj

Läs mer

e-post: johanna.sahlin@equmenia.se telefon: 08-58003214

e-post: johanna.sahlin@equmenia.se telefon: 08-58003214 Equmeniakyrkans insamlingsdag till equmenia infaller på tacksägelsedagen den 13 oktober. Temat för insamlingen är att Växa Tillsammans. I denna kampanjguide har vi försökt samla lite tankar och idéer för

Läs mer

Veckobrev Oktober Vecka 40

Veckobrev Oktober Vecka 40 Veckobrev Oktober 2017 Vecka 40 När vi idag möttes till vår medarbetarträff kom vi att tala om längtan. Vad är det vi längtar efter som människor och kristna? Hur kan vår längtan efter gemenskap med Gud

Läs mer

Välkommen till konfirmation!

Välkommen till konfirmation! Sommar 2013 Välkommen till konfirmation! Varje år bjuder Svenska kyrkan in ungdomar som fyller 14 år till konfirmation, därför får er familj denna inbjudan. Denna gång handlar det om sommarkonfirmation.

Läs mer

Välkommen att konfirmera dig i Solna församling!

Välkommen att konfirmera dig i Solna församling! SAMTAL KÄRLEK TRO SAKRAMENT Välkommen att konfirmera dig i Solna församling! LÄGER HOPP ÄVENTYR VÄNNER MUSIK LEK GEMENSKAP MYSIGT TANKAR I den här broschyren berättar vi om vad konfirmation kan innebära

Läs mer

En upptäcktsresa. Tid för konfirmation

En upptäcktsresa. Tid för konfirmation En upptäcktsresa Tid för konfirmation 2019-2020 Till dig som funderar på att bli konfi rmand och till din vårdnadshavare. Konfi rmation läsåret 2019-2020 och sommaren 2020. En upptäcktsresa! Konfirmandtiden

Läs mer

Kristendomen. Mikael C. Svensson

Kristendomen. Mikael C. Svensson Kristendomen Mikael C. Svensson Jesus Jesus föräldrar är Maria & Josef från staden Nasaret. Maria och Josef kan inte få barn. Ängeln Gabriel visar sig för Maria och säger att hon ska föda guds son. Jesus

Läs mer

Dopgudstjänst så här går det till

Dopgudstjänst så här går det till Dopgudstjänst så här går det till Ni har bokat tid för dop i vår kyrka. Här kan ni inför dopsamtalet gå igenom hur en dopgudstjänst brukar gå till. Psalmer samtalar vi om på dopsamtalet, där vi kommer

Läs mer

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR JESUS KOMPISAR LLIVET TONÅRING VÄNNER AKTUELLT läger livskunskap BIBELN BÖN familj DÖDEN KÄRLEK PARTY STILLHET ANDAKT GUD kyrka RELATIONER TVIVEL 2016-2017 SKRATT TRO LEK SÅ MYCKET MER. Det finns många

Läs mer

Sol, vind och vatten!

Sol, vind och vatten! Klart du ska konfirmeras! Konfirmation handlar om allt möjligt, som till exempel kärlek änglar, vänskap, sorg, rädsla, döden. Vem är du och vem vill du vara? Hur var det med Jesus, kan man prata med honom

Läs mer

Inbjudan till dig i Knivsta kommun som är född 2003 DAGS FÖR KONFIRMATION!

Inbjudan till dig i Knivsta kommun som är född 2003 DAGS FÖR KONFIRMATION! Inbjudan till dig i Knivsta kommun som är född 2003 DAGS FÖR KONFIRMATION! SÅ SÄGER ANDRA Jerker Dacke, konfaår 2013 Hela gemenskapen man hamnar i är vart alla gånger. Och man får se vad kyrkan verkligen

Läs mer

KOLLEKTMATERIAL TEMA: BARN HAR RÄTT! FN:S BARNKONVENTION FYLLER 20 ÅR 1989-2009!

KOLLEKTMATERIAL TEMA: BARN HAR RÄTT! FN:S BARNKONVENTION FYLLER 20 ÅR 1989-2009! KOLLEKTMATERIAL TEMA: BARN HAR RÄTT! FN:S BARNKONVENTION FYLLER 20 ÅR 1989-2009! RIKSKOLLEKT SVENSKA KYRKANS UNGA JUNGFRU MARIE BEBÅDELSEDAG 22 MARS 2009 KOLLEKTMATERIAL 2009 JUNGFRU MARIE BEBÅDELSEDAG

Läs mer

HANDLINGSPLAN. Här nedan förklaras de olika stegen i mallen:

HANDLINGSPLAN. Här nedan förklaras de olika stegen i mallen: HANDLINGSPLAN För att arbeta med strategierna behövs en handlingsplan med olika insatser. Svenska Kyrkans Unga har en del kampanjer som sker varje år och sedan en verksamhetsinriktning från Stora årsmötet.

Läs mer

FIKONTRÄDET TREDJE SÖNDAGEN I FASTAN (ÅR C) (3 MARS 2013) Tidsram: 20-25 minuter. Luk 13:6-9

FIKONTRÄDET TREDJE SÖNDAGEN I FASTAN (ÅR C) (3 MARS 2013) Tidsram: 20-25 minuter. Luk 13:6-9 TREDJE SÖNDAGEN I FASTAN (ÅR C) (3 MARS 2013) Tidsram: 20-25 minuter. Luk 13:6-9 FIKONTRÄDET Liknelsen om fikonträdet som inte bar frukt Och han gav dem denna liknelse: En man hade ett fikonträd i sin

Läs mer

Om att bli mer lik Gud och sig själv.

Om att bli mer lik Gud och sig själv. Om att bli mer lik Gud och sig själv. 2 Helgjuten Om att bli lik Gud och sig själv 3 Jonas Lundkvist equmenia 2012 Grafisk form & Illustration: Rebecca Miana Olsson Första utgåvan equmenia Box 14038, 167

Läs mer