Lathund för rumsbokningssystemet Concierge

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lathund för rumsbokningssystemet Concierge"

Transkript

1 Lathund för rumsbokningssystemet Serviceenheten

2 Innehållsförteckning 1 Inledning Display ( Checka-in skärmar ) Information Lathund Display Resources (Rumsbokning) Information Lathund Resources Services (Konferensservice) Information Lathund Services (16)

3 1 Inledning Serviceenheten har under 2015 upphandlat och utvecklat ett nytt system för rumsbokningar,. Det har med takt att stadshuset växer uppstått dels ett större behov av tillgänglighet till lediga lokaler, samt ett smidigare sätt att boka lokaler via Outlook. Syftet med det nya systemet är att underlätta båda dessa delar. I detta dokument kan ni hitta information om systemets olika delar samt lathundar för standardfunktionerna. Serviceenheten kommer att informera om verktyget under måndagsmötet vecka 38. Drop-in utbildningar kommer även det att erbjudas under vecka 38, mer information om plats och tider kommer på måndagsmötet samt KanalN. Planen är att vi lanserar systemet fullt ut måndag vecka 39. Innan dess kommer samtliga medarbetare i Stadshuset att få ett plug-in program till Outlook installerat automatiskt. 2 Display ( Checka-in skärmar ) 2.1 Information Display heter systemet som finns på alla skärmar som sitter placerade vid olika rum runtom i stadshuset. Det kommer till en början att placeras 45 skärmar på de mer populära mötesrummen. Skärmarna är låsta i så kallat kioskmode och det är inte möjligt att använda skärmarna till annat än rumsbokningen. Det primära syftet med skärmarna är att de ska visa vem som har bokat rummet, funktionen att checka-in mötet, samt göra direktbokningar på skärmen. 2.2 Lathund Display Nedan hittar ni bilder på hur det ser ut vid skärmarna i olika moment. Denna bild visar hur det ser ut när ett rum är ledigt. Listen på höger sida är då grön. Skärmen visar: Aktuella samt kommande bokningar med namn och telefonnummer till mötesorganisatören. Rummets kapacitet (standardmöblering) Rummets utrustning - här finns möjlighet att felanmäla utrustning direkt på skärmen genom att klicka på aktuell utrustning. Ett mail skickas då direkt till Servicecenters ärendehanteringssystem. En knapp för att boka rummet på direkt vid skärmen. Beskrivs längre fram i lathunden. En knapp för att acceptera checka-in mötet. OBS! detta är ett av huvudsyftet med den nya rumsbokningen. Man kommer att ha 15 minuters på sig innan, samt 15 minuter efter mötets start att acceptera bokningen. Ifall man inte accepterar mötet så försvinner bokningen ur rummets kalender, och tiden blir därmed fri för andra att boka. 3 (16)

4 En knapp för att förlänga, samt en knapp för att avsluta pågående möte. Knappen mötesrum beskrivs längre fram i denna lathund. Så här ser det ut när rummet är upptaget. Listen på höger sida blir röd och även raden med text för aktuell bokning. 4 (16)

5 Boka knappen I vissa fall kanske man är i behov av att boka ett möte snabbt och inte har möjlighet att göra det via Outlook. Då finns det en funktion på skärmarna som ger en möjlighet att boka rummet direkt på skärmen. Man kan boka 15, 30, 45 eller 60 minuter åt gången och man behöver skriva in sitt användarnamn vid bokning. Se exempelbild nedan: 5 (16)

6 Mötesrum knappen Funktionen mötesrum kan vara bra i de fallen då rummen i närheten är uppbokade. När man trycker på knappen så får man upp en rullande översikt över samtliga mötesrum i systemet. Tryck på ett av de lediga rummen så får man upp skärmen för önskat mötesrum. Boka det på samma sätt genom att använda boka knappen. Se exempelbild nedan: 3 Resources (Rumsbokning) 3.1 Information Resources är det nya systemet för rumsbokningar i Outlook. Målet med det nya systemet är att underlätta att på ett snabbt sätt få fram lediga rum för önskat antal deltagare. Till skillnad från det tidigare systemet för rumsbokningar kan man nu skriva in antalet deltagare och få fram en snabb överblick med de tillgängliga rum med önskad kapacitet. I systemet finns även ett par andra filtreringsmöjligheter som utrustning, våningsplan samt typ av mötesrum. Det går även att boka utrustning från Servicecenter, tex cyklar och projektorer. 6 (16)

7 3.2 Lathund Resources I lathunden nedan går vi igenom hur man gör en standardbokning. Vi pekar även i bilderna ut ytterligare funktioner. 1. Börja med att fylla i information som datum, tid och ämne på det gamla sättet enligt nedan. 2. I den övre listen finns nu en meny som heter Services. Istället för att klicka på rumsknappen så klickar man nu istället på Resurser enligt bilden nedan. 7 (16)

8 3. Nu startar systemet och man får upp en dialogruta enligt nedan. Som standard visar listan endast lediga rum under aktuell tid oavsett våningsplan, antal platser eller utrustning. Detta går att sortera ut med hjälp av de olika scroll-menyerna nedan. Det går även att visa upptagna rum genom att bocka i checkboxen under rumslistan. Ritningar över våningsplanen är också inkluderade. Inom kort kommer även rummen att markeras ut med färg då man markerar det i rumslistan. 8 (16)

9 4. Vi ska nu boka ett rum för 10 personer och väljer att skriva in antalet i rutan platser. Nu ser man att listan minskade och sorterade bort de rum som inte klarar en kapacitet på 10 personer. Vi väljer rummet Nackasalen genom att markera det i listan och sedan klicka på knappen välj. 9 (16)

10 5. Efter det återgår vyn till standard Outlook. Vi ser att rummet har lagts till i kalenderbokningen, och sedan skickar vi iväg den som tidigare med skicka -knappen. Vi får sedan ett svarsmail från rummet precis på samma sätt som i det tidigare systemet. Om man behöver avboka rummet så gör man även det på samma sätt som i det tidigare systemet. 10 (16)

11 4 Services (Konferensservice) 4.1 Information Services är det nya systemet för att boka konferensservice. Istället för att man mailar in beställningen separat till Servicecenter, så har vi nu möjligheten att koppla ihop rumsbokningen med konferensbeställningen. Med detta får man en smidigare överblick över vilka konferensbeställningar som hör ihop med vilken lokal, samt att man får en tydligare prisbild då alla restaurangens priser kommer att finnas med i systemet. 4.2 Lathund Services 1. Innan man kan beställa konferensservice så behöver man välja en lokal. Detta gör man genom de steg vi visade i delen för rumsbokningen. Värt att notera är att man inte behöver skicka iväg rumsbokningen innan man beställer konferensservice, utan man behöver endast välja ett rum. (vi kommer även att lägga in lounger och andra platser som inte klassas som mötesrum så att det går att beställa även dit). När man har valt ett rum blir knappen Services aktiverat enligt bilden nedan. Klicka på knappen. 11 (16)

12 2. Nu dyker en dialogruta upp till höger där man ställer in kriterierna för sin konferensbeställning. Börja med att välja antal personer och skriv in titel för konferensbeställning. Klicka sedan på Ny beställning enligt bilden nedan. 12 (16)

13 3. Nu dyker ytterligare en dialogruta upp med de produkter som går att beställa, samt priser styckvis. Här går det att ställa in ifall man vill att leveransen ska ske senare än mötets början, eller ifall man vill hämta ut beställningen själv. I flikarna på bilden finns olika typer av produkter. Under knappen redovisning går det att ändra vilken ansvarskod som ska debiteras. När man har lagt till de produkter man vill ha klickar man på OK. 13 (16)

14 4. Nu återgår vyn till den tidigare dialogrutan. Här är det viktigt att man ställer in antalet produkter genom att högerklicka på antalet för respektive produkt. Längst ner ser man totalpriset för beställningen. I mitten av rutan finns möjligheter att ändra beställningen, avboka den. Det går även att skicka ett meddelande till Servicecenter angående beställningen. När man är klar med beställningen klickar man på Skicka knappen. Nu går det ett mail från systemet med konferensbeställningen direkt in till Servicecenters ärendehanteringssystem. Och ett mail för rumsbokningen till aktuell lokal. 14 (16)

15 5. Efter att man har fått ett acceptansmail från rummet så får man sedan ett mail från Servicecenter med att vi har accepterat ärendet för konferensbeställning. Se bild nedan. 15 (16)

16 Öppenhet och mångfald Vi har förtroende och respekt för människors kunskap och egna förmåga - samt för deras vilja att ta ansvar POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON E-POST SMS WEBB ORG.NUMMER Nacka kommun, Nacka Stadshuset, Granitvägen info@nacka.se

Lathund för projektmallar. Ann-Sofie Mårtensson

Lathund för projektmallar. Ann-Sofie Mårtensson Lathund för projektmallar Ann-Sofie Mårtensson 2009-09-09 Innehållsförteckning 1 Dialogrutan... 3 2 Anpassade knappar... 3 2.1 Visa dialogrutan igen... 3 2.2 Innehållsförteckningen... 4 2.3 Fotnot... 4

Läs mer

Användardokumentation Avvikelsehantering livsmedel (ordermatchning)

Användardokumentation Avvikelsehantering livsmedel (ordermatchning) 2017-05-30 Användardokumentation 1 (8) Författare: Marika Agetoft Användardokumentation Avvikelsehantering livsmedel (ordermatchning) Inledning Denna användardokumentation även kallad lathund används för

Läs mer

MANUAL UTFÖRARE. Combine version Nacka kommun

MANUAL UTFÖRARE. Combine version Nacka kommun MANUAL UTFÖRARE Combine version 1.15 2018-06-08 Nacka kommun Innehållsförteckning 1 Begrepp i Pulsen combine... 3 2 Översikt i Combine... 3 3 Information som visas i vyerna... 5 4 Söka initieringar...

Läs mer

Användardokumentation Godkänna beställning och attestera fakturor i mobilen.

Användardokumentation Godkänna beställning och attestera fakturor i mobilen. 2016-12-01 1 (6) Användardokumentation Författare: Marika Agetoft Användardokumentation Godkänna beställning och attestera fakturor i mobilen. Inledning Denna användardokumentation även kallad lathund

Läs mer

Användardokumentation Granska abonnemangsfaktura i Visma Proceedo

Användardokumentation Granska abonnemangsfaktura i Visma Proceedo 2017-02-01 Användardokumentation 1 (7) Författare: Marika Agetoft Användardokumentation Granska abonnemangsfaktura i Visma Proceedo Inledning Denna användardokumentation även kallad lathund används för

Läs mer

MANUAL UTFÖRARE. Pulsen combine Nacka kommun

MANUAL UTFÖRARE. Pulsen combine Nacka kommun MANUAL UTFÖRARE Pulsen combine 2017-04-26 Nacka kommun Innehållsförteckning 1 Begrepp i Pulsen combine... 3 2 Information som visas i vyerna... 3 3 Söka initieringar... 4 4 Inkomna beställningar... 5 5

Läs mer

Nya sjukhusområdet Helsingborg Börja med: 1. Gå in på Internet Explorer

Nya sjukhusområdet Helsingborg Börja med: 1. Gå in på Internet Explorer 2016-03-09 Fastighetsdivisionen 1 (6) Support: Anna Manecke Tel: 076 629 99 85 Supporttid: kl 10:00-11:00 och 13:00-14:00 Nya sjukhusområdet Helsingborg Börja med: 1. Gå in på Internet Explorer 2. Gå in

Läs mer

får Office att göra mer

får Office att göra mer CALENDAR BROWSER ANVÄNDARMANUAL INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INTRODUKTION... 2 2 KOMMA IGÅNG MED CALENDAR BROWSER... 2 2.1 HITTA CALENDAR BROWSER I OUTLOOK... 2 2.2 INSTALLERA CALENDAR BROWSER-KLIENTEN... 3

Läs mer

MANUAL UTFÖRARE. Genomförandeplan Barn och unga - BBIC Maria Huber

MANUAL UTFÖRARE. Genomförandeplan Barn och unga - BBIC Maria Huber MANUAL UTFÖRARE Genomförandeplan Barn och unga - BBIC 2018-11-15 Maria Huber Innehållsförteckning 1 Skriva genomförandeplan... 3 1.1 Slutredigera genomförandeplanen... 8 1.2 Avge genomförandeplan... 10

Läs mer

Outlook Web App 2013

Outlook Web App 2013 Outlook Web App 2013 Boka egen tid Boka egen möten tid Vyer Schemaläggning Gruppkalender Dela kalender Semester Britt Tågmark britt.tagmark@gmail.com Senast ändrad 2014-12-25 Innehåll Logga ut... 1 Öppna

Läs mer

Information om release 1.14 av Pulsen Combine - utförarvyn

Information om release 1.14 av Pulsen Combine - utförarvyn 2017-09-06 1 (5) Information om release 1.14 av Pulsen Combine - utförarvyn Pulsen combine uppdateras till en ny version (release 1.14) den 14/9. I samband med detta kommer ett antal förbättringar samt

Läs mer

Boka egen tid. Boka. Schemaläggning. Dela kalender

Boka egen tid. Boka. Schemaläggning. Dela kalender Boka egen tid Boka egen möten tid Vyer Schemaläggning Gruppkalender Dela kalender Semester Britt Tågmark britt.tagmark@gmail.com Senast ändrad 2014-12-25 Innehåll Öppna Outlook webbprogram)... 1 Öppna

Läs mer

Syftet med lathunden är att stegvis förklara hur du attesterar beställningar och fakturor i Visma Proceedo.

Syftet med lathunden är att stegvis förklara hur du attesterar beställningar och fakturor i Visma Proceedo. 2016-12-01 1 (10) Användardokumentation Författare: Marika Agetoft Användardokumentation Attestera beställning och faktura Inledning Denna användardokumentation även kallad lathund används för att attestera

Läs mer

Handledning Time Care Pool - Direktbokning

Handledning Time Care Pool - Direktbokning Handledning Time Care Pool - Direktbokning Starta webläsaren (samtliga webläsare fungerar, även på mobila enheter) Skriv i adressfältet tp.molndal.se (OBS! Inget www.) Skriv in användarnamn och lösenord.

Läs mer

Outlook Web App 2013

Outlook Web App 2013 Outlook Web App 2013 Boka egen tid Boka egen möten tid Vyer Schemaläggning Gruppkalender Dela kalender Semester Örebro kommun orebro.se Innehåll Öppna kalendern... 1 Vyer... 1 Dagens datum och tid... 2

Läs mer

MANUAL CHRONO COMAI Comai AB erbjuder kvalificerade anpassningsbara och Comai AB

MANUAL CHRONO COMAI Comai AB erbjuder kvalificerade anpassningsbara och Comai AB MANUAL CHRONO COMAI 1 Innehållsförteckning 1 Tekniskbeskrivning...3 1.1 Funktionsbeskrivning...3 2 Installation...3 2.1 Installera Chrono Comai via länk...3 2.2 Installera Chrono Comai via minneskort...3

Läs mer

VERSION 2.0 ANVÄNDARE. Benämning Artikelnummer Pris Startavift startwebbmc 3 500 kr Årlig Licensavgift webbmobilmc0102 2 400 kr

VERSION 2.0 ANVÄNDARE. Benämning Artikelnummer Pris Startavift startwebbmc 3 500 kr Årlig Licensavgift webbmobilmc0102 2 400 kr 090622 MANUAL FÖR MEMO COMAI WEBBKALENDER VERSION 2.0 ANVÄNDARE Benämning Artikelnummer Pris Startavift startwebbmc 3 500 kr Årlig Licensavgift webbmobilmc0102 2 400 kr Comai AB Follingbo Rosendal 305,

Läs mer

PM Datum 2013-01-09. Instruktioner Wordmallar Här följer en kortfattad instruktion i hur du använder Universitets- och högskolerådets Wordmallar.

PM Datum 2013-01-09. Instruktioner Wordmallar Här följer en kortfattad instruktion i hur du använder Universitets- och högskolerådets Wordmallar. PM Datum 2013-01-09 Postadress Box 45093 104 30 Stockholm Besöksadress Wallingatan 2 111 60 Stockholm Telefon 010-470 03 00 Org nr 202100-6487 www.uhr.se Lathund Wordmallar Om hur man använder Universitets-

Läs mer

Denna användardokumentation även kallad lathund används för att skapa externa kundfakturor. Målgruppen för denna lathund är du som är administratör.

Denna användardokumentation även kallad lathund används för att skapa externa kundfakturor. Målgruppen för denna lathund är du som är administratör. 2017-01-20 1 (28) Användardokumentation Författare: Maria Dufva Användardokumentation 1 Inledning Denna användardokumentation även kallad lathund används för att skapa externa kundfakturor.

Läs mer

Outlook kalenderfunktioner

Outlook kalenderfunktioner Outlook kalenderfunktioner Denna guide innehåller instruktioner för kalenderfunktioner i Outlook 2010/2013. Innehåll Outlook kalenderfunktioner... 1 Kalenderbehörigheter... 2 Dela din kalender/skapa en

Läs mer

Lathund Webbstöd för Jobb- och utbildningsexperter Kundval Jobbspår

Lathund Webbstöd för Jobb- och utbildningsexperter Kundval Jobbspår Reviderad: 2018-06-13 1 (9) Ansvarig: Andreas Sundberg, Förvaltningsledare andreas.sundberg@nacka.se 08-718 89 19 Lathund Webbstöd för Jobb- och utbildningsexperter Kundval Jobbspår Webbstödet GWA-Webb

Läs mer

Användardokumentation Beställning enligt offert

Användardokumentation Beställning enligt offert 2019-02-01 1 (17) Användardokumentation Författare: Marika Agetoft Användardokumentation Beställning enligt offert Inledning Denna användardokumentation även kallad lathund används för att beställa enligt

Läs mer

Användardokumentation Unit4-appar för Android - Tidrapportering

Användardokumentation Unit4-appar för Android - Tidrapportering 2017-03-17 1 (5) Användardokumentation Författare: Jenny Klein Användardokumentation Unit4-appar för Android - Tidrapportering 1 Inledning Denna användardokumentation även kallad lathund används att ge

Läs mer

Användardokumentation Unit4-appar för Android - Attestering

Användardokumentation Unit4-appar för Android - Attestering 2017-03-17 1 (6) Användardokumentation Författare: Jenny Klein Användardokumentation Unit4-appar för Android - Attestering 1 Inledning Denna användardokumentation även kallad lathund används att ge kort

Läs mer

Outlook 2010 kalender m.m.

Outlook 2010 kalender m.m. Outlook 2010 kalender m.m. Kalmar kommun, datautbildningar 1 ( 13) 2016-03-02 Innehåll Kalendern... 3 Anpassa programfönstret... 3 Vyer i Kalendern... 3 Skapa avtalade tider... 4 Skriv direkt i kalendern...

Läs mer

Användarinstruktion för säkra meddelanden Innehåll

Användarinstruktion för säkra meddelanden Innehåll 2018-09-04 1 (14) Användarinstruktion Säkra meddelanden Användarinstruktion för säkra meddelanden Innehåll Användarinstruktion för säkra meddelanden... 1 Om verktyget... 2 Inloggning... 2 Startskärm: inkorg,

Läs mer

Boka egen tid. Schemaläggning. Dela kalender

Boka egen tid. Schemaläggning. Dela kalender Boka egen tid Boka Svara möten Vyer Schemaläggning Gruppkalender Dela kalender Semester Britt Tågmark britt.tagmark@gmail.com Senast ändrad 2014-12-25 Innehåll Öppna kalendern... 1 Vyer... 1 Dagens datum

Läs mer

Releasedokument för astra WEB 2013-12-03

Releasedokument för astra WEB 2013-12-03 Releasedokument för astra WEB 2013-12-03 1 Nya Funktioner Bevakning skicka till flera lärare Nu finns det möjlighet att skicka bevakningar till flera lärare samtidigt. Man kan välja att skicka bevakningen

Läs mer

Användarmanual TextAppen Online

Användarmanual TextAppen Online Användarmanual TextAppen Online Innehåll Innehåll... 2 Registera dig... 3 Logga in på Textappen online... 5 Samtal... 6 Ringa samtal... 6 Avsluta samtal... 7 Spara samtal... 7 Besvara samtal... 8 Ringa

Läs mer

Användardokumentation Beställning via rekvisition

Användardokumentation Beställning via rekvisition 2019-03-21 1 (14) Användardokumentation Författare: Marika Agetoft Användardokumentation Beställning via rekvisition Inledning Denna användardokumentation även kallad lathund används för att beställa via

Läs mer

Kontera och attestera Leverantörsfakturor

Kontera och attestera Leverantörsfakturor 2017-11-08 1 (13) Användardokumentation Författare: Jenny Broberg/Liselotte Eklöf Kontera och attestera Leverantörsfakturor Innehåll Kontera och attestera Leverantörsfakturor... 1 1 Inledning... 2 1.1

Läs mer

Användardokumentation Unit4-appar för Apple/iOS

Användardokumentation Unit4-appar för Apple/iOS 2017-03-17 1 (6) Användardokumentation Författare: Jenny Klein Användardokumentation Unit4-appar för Apple/iOS 1 Inledning Denna användardokumentation även kallad lathund används att ge kort information

Läs mer

Manual för Medarbetare appen. Appen ger tillgång till Medarbetaren via en mobil eller platta. Du behöver ett konto sedan tidigare till Medarbetaren.

Manual för Medarbetare appen. Appen ger tillgång till Medarbetaren via en mobil eller platta. Du behöver ett konto sedan tidigare till Medarbetaren. 1 Manual för Medarbetare appen Appen ger tillgång till Medarbetaren via en mobil eller platta. Du behöver ett konto sedan tidigare till Medarbetaren. Innehåll 1. Installera appen... 3 2. Logga in... 3

Läs mer

Beställning av behörighet till projekt

Beställning av behörighet till projekt Fastighetsavdelning INSTRUKTION 1(6) 2007-04-03 Beställning av behörighet till projekt För att få åtkomst till eller avanmäla dig från ett projekt på Locums projektplats i advantum måste du logga in i

Läs mer

KALLA TILL SKYPE VIDEOMÖTE VIA OUTLOOK KLIENT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING

KALLA TILL SKYPE VIDEOMÖTE VIA OUTLOOK KLIENT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING KALLA TILL SKYPE VIDEOMÖTE VIA OUTLOOK KLIENT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING Innehåll sid. Distansmöte via video 3 Inför mötet Inloggning på datorn 4 5 Inställningar i Skype, ljud 6 Inställningar

Läs mer

Outlook - Lägstanivå för användning av Outlook på Hedda Wisingskolan

Outlook - Lägstanivå för användning av Outlook på Hedda Wisingskolan Sida 1 av 14 Outlook - Lägstanivå för användning av Outlook på Hedda Wisingskolan Nu när vi går över från FC till Outlook kan det vara viktigt att alla vet vad som förväntas av var och en i användningen

Läs mer

Katalogen i 3Växel webb.

Katalogen i 3Växel webb. Katalogen. Katalogen i 3Växel webb visar alla nummer i företagets växel (användare, telefonister, företagsnummer samt externa och privata kontakter). Kata logen visas till höger i fönstret när du har loggat

Läs mer

Handledning Time Care Pool

Handledning Time Care Pool Handledning Time Care Pool Starta webläsaren (samtliga webläsare fungerar, även på mobila enheter) Skriv i adressfältet tp.molndal.se (OBS! Inget www.) Skriv in användarnamn och lösenord. Användarnamnet

Läs mer

Användardokumentation Beställning av varor i Visma Proceedo

Användardokumentation Beställning av varor i Visma Proceedo 2017-08-10 1 (22) Användardokumentation Författare: Marika Agetoft Användardokumentation Beställning av varor i Visma Proceedo Inledning Denna användardokumentation även kallad lathund används för att

Läs mer

Marval MSM. Internt ärendehanteringssystem Manual Rev Martin Samuelsson Serviceenheten Nacka kommun

Marval MSM. Internt ärendehanteringssystem Manual Rev Martin Samuelsson Serviceenheten Nacka kommun Marval MSM Internt ärendehanteringssystem Manual Rev 1 2016-10-10 Martin Samuelsson Serviceenheten Nacka kommun Skapa nytt ärende Håll pekaren över Skapa nytt ärende och klicka på Begäran Ekonomisupport

Läs mer

Från och med den 22/6 kl 19:00 kommer alla nya mail till din nya postlåda, och inte längre till din gamla.

Från och med den 22/6 kl 19:00 kommer alla nya mail till din nya postlåda, och inte längre till din gamla. Användarmanual BYTE MAILSYSTEM NTI kommer nu att integreras i den koncerngemensamma mailmiljön. Du kommer att behålla din epostadress. Dina existerande mail, kalenderinformation, kontakter och aktiviteter

Läs mer

FAST TID LATHUND DOKUMENTET BESKRIVER FÖRUTSÄTTNINGAR OCH ÄR EN ENKEL GUIDE TILL ATT KOMMA IGÅNG MED FAST.

FAST TID LATHUND DOKUMENTET BESKRIVER FÖRUTSÄTTNINGAR OCH ÄR EN ENKEL GUIDE TILL ATT KOMMA IGÅNG MED FAST. FAST TID LATHUND DOKUMENTET BESKRIVER FÖRUTSÄTTNINGAR OCH ÄR EN ENKEL GUIDE TILL ATT KOMMA IGÅNG MED FAST. FASTTID LATHUND INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inloggningsuppgifter... 2 Nytt lösenord/återställning av

Läs mer

Unit4-appar för Apple/iOS Innehållsförteckning

Unit4-appar för Apple/iOS Innehållsförteckning 2019-04-16 1 (6) Användardokumentation Författare: Systemgruppen Unit4-appar för Apple/iOS Innehållsförteckning Unit4-appar för Apple/iOS... 1 1 Inledning... 1 2 Anslutning/uppkoppling och inloggning...

Läs mer

Externa deltagare i Lync

Externa deltagare i Lync Externa deltagare i Lync Du kan använda Lync för chatt, samtal och onlinemöten med externa deltagare. Beroende på vilken programvara de externa deltagarna har kan de chatta och se delade dokument eller

Läs mer

MANUAL FÖR ATT TA EMOT EN BESTÄLLNING OCH VERKSTÄLLA I PROCAPITA.

MANUAL FÖR ATT TA EMOT EN BESTÄLLNING OCH VERKSTÄLLA I PROCAPITA. 1 (16) MANUAL FÖR ATT TA EMOT EN BESTÄLLNING OCH VERKSTÄLLA I PROCAPITA. 1. Leta upp fönstret Aktuellt. Det kan du göra antingen via navigeringslistan Aktuellt eller via A-knappen ovanför personnummerfältet.

Läs mer

Manual för Medarbetare appen

Manual för Medarbetare appen Manual för Medarbetare appen Appen ger tillgång till Medarbetaren via en mobil eller platta. Du behöver ett konto sedan tidigare till Medarbetaren. 1 Vitec Agrando AB Innehåll 1. Installera appen... 3

Läs mer

KALLA TILL SKYPE VIDEOMÖTE VIA OUTLOOK KLIENT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING

KALLA TILL SKYPE VIDEOMÖTE VIA OUTLOOK KLIENT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING KALLA TILL SKYPE VIDEOMÖTE VIA OUTLOOK KLIENT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING Innehåll sid. Distansmöte via video 3 Inför mötet Inloggning på datorn 4 5 Inställningar i Skype, ljud 6 Inställningar

Läs mer

Användarmanual + på ipad gäller medarbetare i Nyköpings och Oxelösunds kommun

Användarmanual  + på ipad gäller medarbetare i Nyköpings och Oxelösunds kommun Användarmanual Email+ på ipad gäller medarbetare i Nyköpings och Oxelösunds kommun Reviderat datum: 2016-03-18 Innehåll Aktivera apparna i MobileIron... 3 Email+... 4 Inkorgen... 4 Kalender... 5 Kontakter...

Läs mer

Bokningsbara resurser i Outlook/OWA

Bokningsbara resurser i Outlook/OWA Bokningsbara resurser i Outlook/OWA Contents Boka rum... 2 Outlook... 2 OWA... 5 Room finder (endast i Outlook)... 6 Ändra rumsbokning... 7 Hantera kalender... 8 Lägga till en rumskalender i Outlook...

Läs mer

hypernet Direkt Användarmanual för Personal Version 1.0

hypernet Direkt Användarmanual för Personal Version 1.0 hypernet Direkt Användarmanual för Personal Version 1.0 Innehållsförteckning Inloggning för Personal... 3 Status... 3 Här och Nu... 4 Hitta Barn... 4 Vem är Var... 4 Information om Barn... 4 Avtal... 5

Läs mer

Berth Arbman. Välkommen till bokningssystemet myweblog!

Berth Arbman. Välkommen till bokningssystemet myweblog! Västerviks Flygklubb Utfärdare Berth Arbman Dokumentnamn Sida Lathund, myweblog 1 (8) Datum Utgåva 1 Välkommen till bokningssystemet myweblog! 1 Vad är myweblog? 2 Logga in myweblog består av två delar:

Läs mer

Lathund Hälskontrollsystemet Schemaläggare Schemaläggning, Ankomstregistrera, E-remiss, personfliken, statistik och Ringa

Lathund Hälskontrollsystemet Schemaläggare Schemaläggning, Ankomstregistrera, E-remiss, personfliken, statistik och Ringa Insieme Consulting AB 2017-10-20 Lathund Hälskontrollsystemet Schemaläggare Schemaläggning, Ankomstregistrera, E-remiss, personfliken, statistik och Ringa Innehållsförteckning Innehållsförteckning... -

Läs mer

GITS. Kalla till Skype-möte med OUTLOOK KLIENT. Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen

GITS. Kalla till Skype-möte med OUTLOOK KLIENT. Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen Kalla till Skype-möte med OUTLOOK KLIENT 2018-01-02 Version 1.0 Innehåll sid. Distansmöte via video 2 Inför mötet 4 Inloggning på datorn 5 Inställningar - ljud 6 Inställningar videokamera 9 Skapa kallelse

Läs mer

SELLOUT. Version 2.5. eyescream information ab

SELLOUT. Version 2.5. eyescream information ab SELLOUT Version 2.5 av eyescream information ab Detta verk är skyddat av upphovsrättslagen och får ej helt eller delvis mångfaldigas! Sigurdsgatan 6 721 30 VÄSTERÅS 021-14 62 00 Artikelnummer: 5XXX PA9

Läs mer

Lägga in tillgänglighet

Lägga in tillgänglighet LATHUND Timecare Pool med intresseanmälan 2016-06-02 Skriv i adressfältet Starta Internet explorer tp.molndal.se OBS! Inget www Skriv in användarnamn och lösenord Lösenordet=TimePool första inloggningstillfället

Läs mer

Lathund för Svenskt Näringsliv

Lathund för Svenskt Näringsliv Lathund för Svenskt Näringsliv Lync 2013 för iphone Innehållsförteckning Lync 2013 i iphone... 3 Installera appen... 3 Lyncs huvud-vy... 5 Mer-knappen... 5 Status... 6 Snabbmeddelanden... 7 Skicka snabbmeddelande...

Läs mer

Sök låntagare. Registrera ny låntagare. Utlån

Sök låntagare. Registrera ny låntagare. Utlån Sök låntagare Klicka på Sök Låntagare eller tryck F2. Skriv eller läs in personnummer eller lånekortsnummer i sökrutan. Du kan också skriva in hela eller delar av låntagarens namn. Efter sökrutan finns

Läs mer

Välja aktivitet ( hänvisning)

Välja aktivitet ( hänvisning) i appen Välja aktivitet (hänvisning) Genom att ställa in en aktivitet för ditt nummer kan du stänga din telefon för samtal under exempelvis ett möte. Den som ringer till dig får som standard höra att du

Läs mer

Outlook 2016 Kalender

Outlook 2016 Kalender Outlook 2016 Kalender Outlook används som e-postklient i Västra Götalandsregionen. Nedan information beskriver kalendern. För full funktionalitet rekommenderas att man använder Outlook klienten och inte

Läs mer

Vår hemsida en liten lathund

Vår hemsida en liten lathund Vår hemsida en liten lathund Ann Lönnberg ann@tydligen.se 2017 Rotary Bjäre-Ängelholm Adress Rotaryklubb finns på adressen http://www.rotary.se/angelholm-bjare Nedan visas vår sida så som den ser ut för

Läs mer

Så här gör du vid kommunens flytt av e-postkonton

Så här gör du vid kommunens flytt av e-postkonton 1 (18) 2013-11-01 Kommunstyrelsens kontor Så här gör du vid kommunens flytt av e-postkonton Kommunen byter till en ny version av e-postsystem i samband med arbetet att uppgradera vår IT-miljö. Samtliga

Läs mer

sjalvservice.skelleftea.se

sjalvservice.skelleftea.se Handbok för användare sjalvservice.skelleftea.se Datum: 2019-05-02 1 Innehåll 1. Logga in/ut... 3 1.1 Logga in... 3 1.2 Logga ut... 4 2. Mina sidor... 5 2.1 Mina sidor... 5 2.1.1 Mina ärenden... 5 2.1.2.

Läs mer

Använda Stava Rex i Word 2010

Använda Stava Rex i Word 2010 Använda Stava Rex i Word 2010 1. Skriva i Word Öppna Word och skriv av följande mening med fel och allt: 2. Stäng av Words rättstavningsfunktion Om stavningskontrollen i Word är aktiverad kommer de ord

Läs mer

Workshop om Outlook. Outlook klient och Outlook Web App 2014-01-28 Christina Bodén och Eva Eriksson

Workshop om Outlook. Outlook klient och Outlook Web App 2014-01-28 Christina Bodén och Eva Eriksson Workshop om Outlook Outlook klient och Outlook Web App 2014-01-28 Christina Bodén och Eva Eriksson Två vägar in till eposten Outlook Web App - epost.varmdo.se Används på webben Upplevs av många som enklare

Läs mer

Version 1.8.7A. Tidrapportering med ctimesheet

Version 1.8.7A. Tidrapportering med ctimesheet Version 1.8.7A Tidrapportering med ctimesheet Installation I tidrapporten på webben finns en ikon som heter Mobile. Klicka på ikonen. En sida öppnas och du kan här välja mellan automatisk eller manuell

Läs mer

Stockholm Beer and Whisky festival 2015

Stockholm Beer and Whisky festival 2015 Stockholm Beer and Whisky festival 2015 2015-05-20 Anna-Karin Ryberg, Anna Sessler Pettersson Stockholm Beer and Whisky festival 2015 Vad roligt att ert företag kommer till Nacka för Stockholm Beer and

Läs mer

B = Bokad tid. T = Tillfälligt bokad tid. L = Ledig tid. X = Spärrad tid

B = Bokad tid. T = Tillfälligt bokad tid. L = Ledig tid. X = Spärrad tid 3 Elev När eleven har loggat in får eleven upp denna bild, ett schema över sin lärares körtider och en gul meny som visas högst upp. Här nedan, under funktionsbeskrivning, kommer alla funktioner som eleven

Läs mer

Multiröstning och enkäter via Outlook eller Google Dokument

Multiröstning och enkäter via Outlook eller Google Dokument Multiröstning och enkäter via Outlook eller Google Dokument /Fredrik Wiberg Detta dokument beskriver två enkla sätt att via mail göra allt ifrån snabba omröstningar till mer avancerade enkäter. Båda metoderna

Läs mer

KALLA TILL SKYPE VIDEOMÖTE VIA OUTLOOK WEB APP SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING

KALLA TILL SKYPE VIDEOMÖTE VIA OUTLOOK WEB APP SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING KALLA TILL SKYPE VIDEOMÖTE VIA OUTLOOK WEB APP SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING Innehåll sid. Distansmöte via video 3 Inför mötet Inloggning på datorn 4 5 Inställningar i Skype, ljud 6 Inställningar

Läs mer

Låta någon annan hantera din e-post och kalender

Låta någon annan hantera din e-post och kalender Låta någon annan hantera din e-post och kalender På samma sätt som du kan låta assistent sköta din vanliga post kan du i Microsoft Office Outlook låta en annan person, som kallas för ombud, ta emot och

Läs mer

Så här tar du upp beställningar och hanterar order

Så här tar du upp beställningar och hanterar order Så här tar du upp beställningar och hanterar order Hemsidan är anpassade för både dator, surfplatta och mobil! Så här går det till: 1. Registrering och inloggning Logga in genom att klicka på hänglåset

Läs mer

Välja aktivitet. 3FrontOffice. Meddela att du är på exempelvis möte. Välja aktivitet. Välja aktivitet

Välja aktivitet. 3FrontOffice. Meddela att du är på exempelvis möte. Välja aktivitet. Välja aktivitet Meddela att du är på exempelvis möte När du öppnar appen 3FrontOffice visas sidan Kontakter. 1 Klicka på fliksymbolen längst ner till höger för att visa sidan Aktivitet. 1 2 3 2 Högst upp på sidan visas

Läs mer

Outlook Boka egen tid. Boka. Gruppkalender. Schemaläggning. Vyer. Dela kalender. Semester

Outlook Boka egen tid. Boka. Gruppkalender. Schemaläggning. Vyer. Dela kalender. Semester Outlook 2013 Boka egen tid Boka egen möten tid Vyer Schemaläggning Gruppkalender Dela kalender Semester Britt Tågmark britt.tagmark@gmail.com Senast ändrad 2014-12-25 Innehåll Öppna kalendern... 1 Vyer...

Läs mer

LATHUND. Att komma igång med Pecar E Plan

LATHUND. Att komma igång med Pecar E Plan LATHUND Att komma igång med Pecar E Plan E Plan Lathund Hej och välkommen till E Plan, det digitala verktyg som bl.a. gör kontrollplaner och egenkontroller digitala, sökbara samt samlar all dokumentation

Läs mer

Administration av grupper och användare i Winst

Administration av grupper och användare i Winst Administration av grupper och användare i Winst 1 Uppsättning för att arbeta med elektroniska beställningar Beskrivning och tips för användar- och gruppadministration 1.1 Gruppadministration i WINST Användare

Läs mer

Rubrikförklaringar till projektmallar

Rubrikförklaringar till projektmallar Rubrikförklaringar till projektmallar 2010-02-25 Innehållsförteckning 1 Rubrikförklaringar... 3 2 (7) 1 Rubrikförklaringar Här finns förklaringar på vilket innehåll som ska finnas under de olika rubrikerna

Läs mer

Administration av moment och kontrollpunkter

Administration av moment och kontrollpunkter Administration av moment och kontrollpunkter Innehåll Vad är moment och kontrollpunkter... 2 Ändra på befintliga moment och kontrollpunkter... 3 Kopiera eller skapa ny momenttyp/kontrollpunkt... 6 Kopiera

Läs mer

Manual för Användarhanteraren. ett verktyg för att administrera enheter och personal som registrerar i kvalitetsregister

Manual för Användarhanteraren. ett verktyg för att administrera enheter och personal som registrerar i kvalitetsregister Manual för Användarhanteraren ett verktyg för att administrera enheter och personal som registrerar i kvalitetsregister Kvalitetsregister som är anslutna till Registercentrum Västra Götaland ligger oftast

Läs mer

Mina vårdkontakter Lathund för vårdpersonal

Mina vårdkontakter Lathund för vårdpersonal 2017-03-20 Enheten för e-hälsa Mina vårdkontakter Lathund för vårdpersonal Hur man loggar in, fördelar ett ärende, besvarar ett ärende och ändrar sina personliga inställningar. Support för vårdpersonal

Läs mer

Så här funkar Föreningsliv

Så här funkar Föreningsliv Så här funkar Föreningsliv Logga in Logga in på den adress du fått skickat till dig via mail. Använd det lösenord och användarnamn som du tilldelats. Kom alltid ihåg att logga ut när du skrivit färdigt,

Läs mer

2011-12-08. Instruktioner till Schoolsoft. För att logga in går du in på denna adress. https://sms11.schoolsoft.se/eslovmontessori

2011-12-08. Instruktioner till Schoolsoft. För att logga in går du in på denna adress. https://sms11.schoolsoft.se/eslovmontessori 2011-12-08 Instruktioner till Schoolsoft För att logga in går du in på denna adress https://sms11.schoolsoft.se/eslovmontessori När du loggar in första gången kommer du till denna sida. Det är viktigt

Läs mer

KALLA TILL DISTANSMÖTE VIA MICROSOFT LYNC, KLIENT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING

KALLA TILL DISTANSMÖTE VIA MICROSOFT LYNC, KLIENT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING KALLA TILL DISTANSMÖTE VIA MICROSOFT LYNC, KLIENT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING Innehåll sid. Distansmöte via video 3 Inför mötet Inför mötet, inloggning på dator 4 5 Inställningar i Microsoft Lync

Läs mer

Framtagen utav Learningpoint. Kort skriftlig instruktion om Enköpings mallar

Framtagen utav Learningpoint. Kort skriftlig instruktion om Enköpings mallar Framtagen utav Learningpoint Kort skriftlig instruktion om Enköpings mallar Innehållsförteckning Skapa nya dokument knappen Nytt... 3 Fliken Enköpings kommun... 3 Bildbanken... 3 Välja bilder och färg

Läs mer

Läs detta innan du sätter igång!

Läs detta innan du sätter igång! Läs detta innan du sätter igång! Om du bor i en fastighet som är ansluten till Örebros öppna stadsnät skall du ansluta din dator till bostadens LAN-uttag. Inkopplingen görs med en nätverkskabel från datorns

Läs mer

Arbetshäfte Office 365 en första introduktion

Arbetshäfte Office 365 en första introduktion Arbetshäfte Office 365 en första introduktion Innehåll En introduktion för att bekanta sig med O365... 2 Skapa din profil... 2 Övning:... 3 2. Kontakter... 4 Lägg till kontakt och grupp... 4 Övning:...

Läs mer

Innehåll. Länkar Ladda ner ny version av dokument Radera dokument Noteringar och markeringar Protokoll Sök Dela handling Logga ut Kontaktvägar

Innehåll. Länkar Ladda ner ny version av dokument Radera dokument Noteringar och markeringar Protokoll Sök Dela handling Logga ut Kontaktvägar Meetings Innehåll Funktioner Inloggning Ändra lösenord ipadens läge Nämnder Möten Mötets ärenden Dokument hämta dokument Dokument läsa dokument Navigera mellan ärenden och dokument Länkar Ladda ner ny

Läs mer

SLUNIK manual. SLUNIK version 2 2010-08-03

SLUNIK manual. SLUNIK version 2 2010-08-03 SLUNIK manual SLUNIK version 2 2010-08-03 Innehåll SLUNIK...1 Kursledare... 1 Lärare... 1 LOGGA IN... 1 Hjälp, inloggning... 2 Välj kurs att administrera... 2 Om du inte ser din kurs i listan... 3 Filtrera

Läs mer

GITS. Kalla till Skype-möte med Outlook Web App. Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen

GITS. Kalla till Skype-möte med Outlook Web App. Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen Kalla till Skype-möte med Outlook Web App 2018-01-02 Version 1.0 Innehåll sid. Distansmöte via video 3 Inför mötet 4 Inloggning på datorn 5 Inställningar i Skype, ljud 6 Inställningar videokamera 9 Skapa

Läs mer

GUIDE FÖR ATT ARBETA SMARTARE I LYNC 2010

GUIDE FÖR ATT ARBETA SMARTARE I LYNC 2010 GUIDE FÖR ATT ARBETA SMARTARE I LYNC 2010 Låta andra få veta vad du gör I Microsoft Lync 2010 anges din närvaro automatiskt utifrån dina aktiviteter eller kalendern i Microsoft Outlook, men du kan ange

Läs mer

Användardokumentation Beställning av livsmedel

Användardokumentation Beställning av livsmedel 2017-08-08 1 (23) Användardokumentation Författare: Marika Agetoft Användardokumentation Beställning av livsmedel Inledning Denna användardokumentation även kallad lathund används för att beställa livsmedel

Läs mer

Användardokumentation budget och prognos för investeringsprojekt

Användardokumentation budget och prognos för investeringsprojekt 2017-02-17 1 (6) Användardokumentation Användardokumentation budget och prognos för investeringsprojekt 1 Inledning Denna användardokumentation även kallad lathund används för att analysera och registrera

Läs mer

PROJEKTDIREKTIV. Ny webblösning för extern och intern kommunikation. 2014-01-20 / Uppdaterad 2014-04-24 Ann-Sofie Mårtensson

PROJEKTDIREKTIV. Ny webblösning för extern och intern kommunikation. 2014-01-20 / Uppdaterad 2014-04-24 Ann-Sofie Mårtensson PROJEKTDIREKTIV Ny webblösning för extern och intern 2014-01-20 / Uppdaterad 2014-04-24 Ann-Sofie Mårtensson Innehållsförteckning 1 Bakgrund och förutsättningar... 3 2 Syfte... 3 3 Projektets mål kopplade

Läs mer

Handledning Time Care Pool inkl. intresseanmälan

Handledning Time Care Pool inkl. intresseanmälan Handledning Time Care Pool inkl. intresseanmälan Starta webläsaren (samtliga webläsare fungerar, även på mobila enheter) Skriv i adressfältet tp.molndal.se (OBS! Inget www.) Skriv in användarnamn och lösenord.

Läs mer

Instruktion till kund för beställning av språktolk via webbtjänsten TSR online

Instruktion till kund för beställning av språktolk via webbtjänsten TSR online Instruktion till kund för beställning av språktolk via webbtjänsten TSR online Gå in via www.tolkformedlingvast.se. Logga in med ditt användarnamn och lösenord. Kontakta tolkförmedlingskontoret om du inte

Läs mer

Hantera oönskade deltagare i Connect

Hantera oönskade deltagare i Connect Hantera oönskade deltagare i Connect I denna manual ger vi tips om hur du kan hantera deltagare som du anser stör mötet i Connect. För att använda de verktyg som här beskrivs måste du ha deltagit i kursen

Läs mer

Inloggning och hitta till dina sidor

Inloggning och hitta till dina sidor Lathund ibfborlange.se Detta är en enklare lathund framtagen för redaktörer på ibfborlange.se som har behov av att kunna redigera enklare information på sitt lags sida samt andra funktioner runt Idrottonline.

Läs mer

TIME CARE POOL WEBB. Personlig kalender (ikon i vänsterkolumnen)

TIME CARE POOL WEBB. Personlig kalender (ikon i vänsterkolumnen) TIME CARE POOL WEBB Öppna Time Care Pools webbsida Du kommer till Time Care Pools webbsida genom att skiva in följande adress direkt i webbläsaren: http://timepoolweb.linkoping.se Inloggning Nu ska du

Läs mer

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet.

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet. Lathund LOK-stöd/aktivitetsstöd 1. Skapa aktiviteter i kalendern 2. Registrera närvaro 3. Klart! Vad är LOK-stöd LOK-stöd, eller aktivitetsstöd, är ett ekonomiskt stöd som föreningar får för redovisade

Läs mer

Högskolan Väst Planering, Ekonomi, Juridik och ledningsstöd E-beställning från Effector

Högskolan Väst Planering, Ekonomi, Juridik och ledningsstöd E-beställning från Effector Högskolan Väst Planering, Ekonomi, Juridik och ledningsstöd 2015-09-07 E-beställning från Effector Innehåll Beställning av fika... 2 Logga in... 2 Beställningsförfarande... 2 Sök fram produkter för leverantören...

Läs mer