FÄLTMÄTINSTRUKTION VIBRATIONSMÄTARE SVAN 948

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FÄLTMÄTINSTRUKTION VIBRATIONSMÄTARE SVAN 948"

Transkript

1 1(8) A. Introduktion Svan 948 är en liten bärbar och robust digital 4-kanalig ljud- och vibrationsanalysator som kan användas för mätning och lagring av både ljud och vibrationer över tid. Instrumentet är för tillfället endast utrustat för mätning av hel- och delkroppsvibrationer. Instrumentet mäter enligt ISO i frekvensområdet 1Hz 20 khz och är typ 1 klassat enligt SS EN ISO Lagringskapaciteten är stor, instrumentet kan lagra RMS, MAX, P-P och PEAK-värden varje sekund i mer än 1 vecka. A.1 Vad mäter instrumentet? PEAK Maximal signal MAX Max RMS för vald mättid P-P Peak till peak-värde RMS Medelvärde för vald mättid MTVV Värde på maximal transient vibration definierad enligt ISO 8041 VDV Alternativ metod till RMS, används inte i Sverige Temperaturområde 10/+500º RH upp till 90 % A.2 Utrustning I väskan ingår förutom vibrationsmätare: En sittplatta med treaxiell accelerometer för helkroppsvibrationer. Plattan är på ovansidan försedd med ett tyg för att skydda och öka friktionen och på undersidan med kardborrband för att bättre häfta mot sittunderlaget. En treaxiell accelerometer för delkroppsmätningar. Kabel till accelerometer. Tre adapterar för infästning av accelerometer på handtag. Tygstycke till sittpatta. Kabel för anslutning till dator. CD med programvara till PC, se bilaga FMI 09:71-1.

2 2(8)

3 3(8) A.3 Knapparfunktioner Med Menu/Enter-knappen och pilknapparna stegar man sig framåt i menyn samt aktiverar sina val i menyn. Shift-knappen aktiverar alla knappar med röd text. Shift-knappen tillsammans med pilknapparna öppnar för fler funktioner. Med Esc-knappen stegar man sig bakåt i menyn. Man kan behöva trycka flera gången för att komma tillbaka. Tillsammans med Shift-knappen kan man lysa upp displayen. Med Start/Stopp-knappen startas och stoppas en mätning. Med Proceed/Pause-knappen pausas eller återstartas en pågående mätning. I displayen blinkar då en högtalare som visar att en mätning pågår men inga mätdata samlas. Med pilknapparna väljs positioner i menyn när inställningar i Set up genomförs. Med kan man också visa olika parametrar och med kan man visa olika profiler i displayen under och efter mätning. B. Kortmanual Instrumentet är förprogrammerat med lämpliga inställningar för kontinuerlig mätning och lagring (buffer) av respektive helkropps- och delkroppsvibrationer. I bilagorna FMI 09:71-2 och 3 framgår hur de olika Set up-inställningarna är gjorda. Nedan följer en kort instruktion över hur förprogrammerade inställningar aktiveras. Kalibrering Kalibrering av instrumentet genomförs av Instrumentpoolen med en kalibrator Model E5350 S/N 1213 Dytran Instruments Inc.

4 4(8) B.1 Hand-armvibrationer Montera accelerometerkuben på för ändamålet lämplig adapter som därefter monteras på verktyget. OBS! Kontrollera riktningarna 1, 2, och 3 i förhållande till x-, y- och z-riktning. Starta instrumentet genom att samtidigt trycka Start/Stop och Proceed/Pause. Vänta 60 sekunder. Tryck Shift och Menu/Enter för att nå menyn. FUNTION INPUT DISPLAY FILE 8:18 Välj FILE med pilknappen och tryck Menu/Enter. Välj LOAD SETUP med pilknappen och tryck Menu/Enter. 8:52 LOAD 1/X SET HAV alt. HAV 2 28 feb 10:45:16 SET HAV Loading. Välj SET HAV med pilknapparna och tryck Menu/Enter. X anger antal Set up-filer. OBS! Det finns 2 alternativa mätområden för hand-armvibrationer. HAV = 17,8 m/s 2 och HAV2 = 316 m/s 2. HAV2 används vid mätning av stående maskiner ex. multidragare, bilmaskin. Inställningarna för mätning av hand- armvibrationer har nu aktiverats. Stega med Esc tillbaks till mätdisplayen och mätningen kan starta. Med denna inställning och med den 3-axiella accelerometerkuben kopplad till instrumentet mäts hand- armvibrationer i alla 3 riktningarna. Mätresultaten, RMS och Peak, loggas varje 0,5 sekund i alla 3 riktningarna. Mätperioden är inställd på 8 timmar. Summavektorn, som är den som ska jämföras med gräns- respektive insatsvärdet, måste beräknas ur följande formel: 8:52 Summavektor = x 2 + y 2 + z 2 Där RMS-värdet för X, Y och Z kan läsas av i displayen eller i datorn efter att mätdata förts över. Mätningarna sparas genom att trycka Enter och Save. För varje uppsättning data som lagras får filnamnet automatiskt ett löpnummer: RES1, RES2 o.s.v. Resultaten av mätningen kan antingen visas i displayen på instrumentet eller tankas över till dator med levererad programvara.

5 5(8) För att visa sparade mätningar i displayen tryck Shift och Menu/Enter, stega med pilknappen till FILE och tryck därefter Menu/Enter. Stega med pilknappen till LOAD och tryck Menu/Enter. Med pilknapparna knappas den mätning man vill studera fram (RES1, RES2 o.s.v.), tryck Menu/Enter och vald mätning laddas. Tryck Esc till dess värden visas i displayen. Med pilknapparna kan RMS, VDU, CRF, OVL, PEAK, P-P samt MTVV väljas för respektive vibrationsriktning. Genom att hålla ned Shift och trycka kan vibrationsriktning C1, C2, C3 väljas. OBS! Vid varje mätmoment var noga med att notera hur accelerometern är monterad på verktyget. De buffrade värdena, loggade, (PEAK och RMS är förvalda) för varje delmoment av mätningen kan man visa i displayen genom att i menyn, tryck Shift och Menu/Enter, med pilknappen välja DISPLY trycka Menu/Enter och välja BUFFER VIEW. Stega med pilknapparna till den mätning som ska studeras (i bilden, nr 6 av 33).Tryck Menu/Enter. Med pilknapparna kan man förflytta sig i spektret och läsa av sina värden vid varje tillfälle (värden finns lagrade för varje 0,5 sek). Med pilknappen kan man läsa av RMS och PEAK i varje riktning för varje tillfälle. I bilden syns RMS-värden för den 16:e sekunden. Genom att hålla in Shift-knappen och samtidigt trycka kan man ändra skalan i spektret på displayen. Detta kan man ha nytta av för att lättare hitta toppar. För hantering av mätdata i PC se bilaga 09:71-1 Hantering av mätdata i dataprogrammet SVAN PC.

6 6(8) B.2 Helkroppsvibrationer Starta instrumentet genom att samtidigt trycka Start/Stop och Proceed/Pause. Vänta 60 sekunder. Tryck Shift och Menu/Enter för att nå menyn. FUNTION INPUT DISPLAY FILE 8:18 Välj FILE med pilknappen och tryck Menu/Enter. Välj LOAD SETUP med pilknappen och tryck Menu/Enter. LOAD 1/X SET HBV 8:52 SET HBV Loading. 8:52 Välj SET HBV med pilknapparna och tryck Menu/Enter. X anger antal Set up-filer. Inställningarna för helkroppsvibrationervibrationer har nu aktiverats. Stega med Esc tillbaks till mätdisplayen och mätningen kan starta. Med denna inställning och med sittplattan (överdragen med tyg) kopplad till instrumentet mäts helkroppsvibrationer i 3 riktningar. Möjligheten finns att koppla in en 4:e accelerometer (referenspunkt) på golvet under stolen. Referenssignalen kan användas för att avgöra om individen själv genom sina rörelser påverkat utslaget. Referensaccelerometern (vit kabel) fästes antingen med en medlevererad magnet eller genom att limma en kontaktplatta med kontaktlim. Mätresultaten loggas varje 0,5 sekund för alla riktningarna och mätperioden är inställd på 8 timmar. För att ta hänsyn till att kroppen har olika känslighet i olika riktningar ska de uppmätta värdena i x- och y-riktningen multipliceras med en faktor 1,4. Denna faktor är inte förprogrammerad i instrumentet utan beräkningen måste göras manuellt. Vid bedömningen används sedan det högsta värdet. Mätningarna sparas genom att trycka Enter och Save. För varje uppsättning data som lagras får filnamnet automatiskt ett löpnummer: RES1, RES2 o.s.v. Resultaten av mätningen kan

7 7(8) antingen visas i displayen på instrumentet eller tankas över till en dator med levererad programvara. För att visa sparade mätningar i displayen tryck Shift och Menu/Enter, stega med pilknappen till FILE och tryck därefter Menu/Enter. Stega med pilknappen till LOAD och tryck Menu/Enter. Med pilknapparna knappas den mätning man vill studera fram (RES1, RES2 o.s.v.), tryck Menu/Enter och vald mätning laddas. Tryck Esc till dess värden visas i displayen. Med pilknapparna kan RMS, VDU, CRF, OVL, PEAK, P-P samt MTVV väljas för respektive vibrationsriktning. Genom att hålla ned Shift och trycka kan vibrationsriktning C1 (normalt X-led), C2 (normalt Y-led), C3(normalt Z-led) väljas. De buffrade värdena, loggade, (PEAK och RMS är förvalda) för varje delmoment av mätningen kan man visa i displayen genom att i menyn trycka Shift och Menu/Enter, med pilknappen välja DISPLY trycka Menu/Enter och välja BUFFER VIEW. Stega med pilknapparna till den mätning som ska studeras (i bilden, nr 6 av 33). Tryck Menu/Enter. Med pilknapparna kan man förflytta sig i spektret och läsa av sina värden vid varje tillfälle (värden finns lagrade för varje 0,5 sek). Med pilknappen kan man läsa av RMS och PEAK i varje riktning för varje tillfälle. I bilden syns RMS-värden för den 16:e sekunden. Genom att hålla in Shift-knappen och samtidigt trycka kan man ändra skalan i spektret på displayen. Detta kan man ha nytta av för att lättare hitta toppar.

8 8(8) C. Kalibrering OBS! Kalibrering av instrumentet görs normalt av Instrumentpoolen När instrumentet är påslaget, tryck på Shift/Menu/Enter. Välj SETUP genom att trycka och sedan Menu/Enter. Välj VIBRATION MODE genom att trycka och sedan Menu/Enter. Välj FUNCTION genom att trycka och sedan Menu/Enter. Välj CALIBRATION genom att trycka och sedan Menu/Enter. Välj kalibrering genom SENSITIVITY genom att trycka och sedan Menu/Enter. Ställ in den rätta känsligheten genom att trycka och sedan Menu/Enter. Vid kalibrering med kalibrator, anslut accelerometern till kalibratorn och starta kalibratorn. Notera vilken vibrationsnivå kalibratorn ger. Välj kalibrering genom MEASUREMENT genom att trycka och sedan Menu/Enter. Välj CALIBRATION genom att trycka och sedan Menu/Enter. Notera att CAL LEVEL är markerad. Se till att värdet stämmer med vad kalibratorn ska ge, ändra värdet vid behov genom att trycka. För att starta kalibreringen tryck Start, tryck sedan Meny/enter två gånger för att acceptera värdet. D. Att tömma instrumentet på gamla mätdata (se bilagorna för inställning av Set up under File) Vid radering av enskilda mätvärden under DELETE FILE måste man vara mycket noggrann så att inte någon av Set-up filerna av misstag raderas. För att ta bort enskilda mätfiler, gör detta bara i undantagsfall, gå till DELETE under FILE och stega fram med till filnamnet som ska tas bort, tryck Meny/Enter. OBS! Ta aldrig bort SET UP-filerna, HAV, HBV. För att ta bort samtliga lagrade mätfiler välj DELETE All under FILE, RESULT FILES markera rutan med [ ] och tryck Enter. Ta aldrig bort SET UP FILES. För att ta bort de buffrade värdena välj CLEAR BUFFER under FILE.

9 9(8) E. Byte av batteri Till instrumentet används 4 alkaliska batterier 1,5 Volt. Vid byte av batterier: 1. Ta bort gummiskyddet på nedre delen av instrumentet. 2. Skruva bort plattan över batterihållaren. 3. Ta ur de gamla batterierna. 4. Installera nya batterier med rätt polaritet. 5. Skruva tillbaks plattan över batterihållaren. 6. Montera gummiskyddet. Kontroll av batterispänning 1. Tryck på Shift/Menu/Enter 2. Välj DISPLAY med sedan Menu/Enter 3. Välj BATTERY med sedan Menu/Enter 4. Gå tillbaka genom att trycka Esc ett antal gånger Kontroll av datum och tid 1. Tryck på Shift/Menu/Enter 2. Välj SET UP med sedan Menu/Enter 3. Välj RTC med sedan Menu/Enter 4. Ändra värde ex. tim med,förflytta till ny position med. Bekräfta med Menu/Enter. 5. Gå tillbaka genom att trycka Esc ett antal gånger

FÄLTMÄTINSTRUKTION VIBRATIONSMÄTARE SVAN 948

FÄLTMÄTINSTRUKTION VIBRATIONSMÄTARE SVAN 948 FÄLTMÄTINSTRUKTION 1(8) Dok beteckning: FMI 09:71 Utgåva nr: 8 Utfärdad av: PB Bilagor: 3 Ändrad av: Godkänd av/datum: Lab. chef Håkan Westberg 2009-05-08 Reviderad av: Lennart Andersson 7 maj 2009 VIBRATIONSMÄTARE

Läs mer

HANTERING AV MÄTDATA FRÅN SVAN 958

HANTERING AV MÄTDATA FRÅN SVAN 958 Region Örebro län FÄLTMÄTINSTRUKTION 1(7) Hantering av mätdata från SVAN 958 Programmet SvanPC++ Introduktion Detta dokument beskriver hur du med hjälp av programmet SvanPC++ överför mätdata från instrumentet

Läs mer

OBS! Innan mätning Ladda mätare och vibindicator

OBS! Innan mätning Ladda mätare och vibindicator 1(16) Introduktion HealthVib HAV-mätsystem är designad för mätning av handarmvibrationer (HAV) i 3 riktningar enligt ISO 5349, ISO 8041:2005 och 2002/44/EG. När HealthVib HAV-mätsystem används kan mätning

Läs mer

Dosimeter typ 4444 & 4445/E

Dosimeter typ 4444 & 4445/E Dosimeter typ 4444 & 4445/E Innehållsförteckning Inledning... 2 Knappar... 3 Installation av batteri och mikrofon... 4 Att montera dosimetern... 4 Kalibrera dosimetern... 4 Ställ in tid och datum... 4

Läs mer

Rotronic CP11 CO2-logger

Rotronic CP11 CO2-logger Rotronic CP11 CO2-logger Teknisk data Mätområde, noggrannhet: Koldioxid 0...5000ppmCO2 ± 30ppmCO2 ± 5% av mätvärdet Relativ fukt 0.1...99.95%RF ± 2,5%RF (10...90%RF) Temperatur -20...60 C ± 0,3 C (vid

Läs mer

1. Introduktion Instruktionen utgörs av Radian Innovas handledning för ML-1.

1. Introduktion Instruktionen utgörs av Radian Innovas handledning för ML-1. 1(6) 1. Introduktion Instruktionen utgörs av Radian Innovas handledning för ML-1. 1.1 Allmänt ML-1 1. 2. 3. Strömbrytare, av/på Anslutning för datorkommunikation Manöverknappar ML-1 startar alltid i klockläge.

Läs mer

Ljudintensitet med 2270 Kortmanual för 2270

Ljudintensitet med 2270 Kortmanual för 2270 1(15) Ljudintensitet med 2270 Kortmanual för 2270 1. Instruktion Dessa instruktioner är avsedda att ge en snabb vägledning vid användning av 2270 vid ljudintesitesmätningar i samband med exterbuller. Auto

Läs mer

Swema 05. Bruksanvisning vers 1.01 MB20130530

Swema 05. Bruksanvisning vers 1.01 MB20130530 Swema 05 Bruksanvisning vers 1.01 MB20130530 SWEMA AB Pepparv. 27 SE-123 56 FARSTA Tel: +46 8 94 00 90 Fax: +46 8 93 44 93 E-mail: swema@swema.se Hemsida: www.swema.se Innehållsförteckning: 1. Introduktion...

Läs mer

Svensk kortmanual (Manualen är utarbetad av Bruel& Kjær). OBS! 4443 och 4445 är snarlika med den skillnaden att 4445 har fler möjligheter.

Svensk kortmanual (Manualen är utarbetad av Bruel& Kjær). OBS! 4443 och 4445 är snarlika med den skillnaden att 4445 har fler möjligheter. ÖREBRO LÄNS LANDSTING FÄLTMÄTINSTRUKTION 1(11) Svensk kortmanual (Manualen är utarbetad av Bruel& Kjær). OBS! 4443 och 4445 är snarlika med den skillnaden att 4445 har fler möjligheter. Innehåll Sida A.

Läs mer

FÄLTMÄTINSTRUKTION C.A 1510

FÄLTMÄTINSTRUKTION C.A 1510 1(9) 1. Allmänt är ett instrument som mäter koldioxid (CO 2 ), temperatur och luftfuktighet. Efter avslutad mätning åskådliggörs insamlad data genom att koppla instrumentet via medföljande USB-kabel eller

Läs mer

Language Contents. English...2-6 Svenska... 7-11

Language Contents. English...2-6 Svenska... 7-11 Language Contents Language page English...2-6 Svenska... 7-11 Norsk...12-16 Dansk...17-21 Suomi...22-26 Deutsch...27-32 Nederlands...33-38 Français...39-44 Italiano...45-50 Español...51-56 Português...57-62

Läs mer

FÄLTMÄTINSTRUKTION TESTO 174H

FÄLTMÄTINSTRUKTION TESTO 174H 1(8) 1. Allmänt Dataloggern Testo 174H (figur 1) mäter fukt och temperatur samt daggpunkt. Den används för att lagra och läsa ut separata mätvärden samt hela mätsekvenser. Värdena registreras, sparas och

Läs mer

PERSONALDATARAM pdr1000

PERSONALDATARAM pdr1000 ÖREBRO LÄNS LANDSTING FÄLTMÄTINSTRUKTION 1(8) Introduktion DataRam är utvecklad för att mäta koncentrationer av luftburna partiklar genom direkt och kontinuerlig avläsning eller genom programmering och

Läs mer

GASMÄTARE DRÄGER PacIII

GASMÄTARE DRÄGER PacIII ÖREBRO LÄNS LANDSTING FÄLTMÄTINSTRUKTION 1(6) 1. Introduktion Dräger PacIII är ett liten bärbart gasmätningsinstrument för att kontinuerligt mäta en gas i omgivande luft. Pac III använder de intelligenta

Läs mer

Wöhler CDL 210 CO2-logger

Wöhler CDL 210 CO2-logger Wöhler CDL 210 CO2-logger Allmänt Wöhler CDL 210 CO 2 mäter koldioxidhalten, luftfuktigheten och temperaturen. CDL kan logga och överföra mätdata online till PC. PC:n kan visa de loggade värdena som värden

Läs mer

Mikroprocessorstyrd Batteritestare

Mikroprocessorstyrd Batteritestare Bruksanvisning Mikroprocessorstyrd Batteritestare 12V 0.3A-25A 24V 0.3A 25A Svensk Version Introduktion: Med denna mikroprocessorkontrollerade kapacitetstestare kan man mäta upp batteriers kapacitet. Stoppspänning

Läs mer

Bruksanvisning. Eutech 35 ph/lt fickmätare. Före användning

Bruksanvisning. Eutech 35 ph/lt fickmätare. Före användning 990147 Bruksanvisning Eutech 35 ph/lt fickmätare Före användning Bli inte orolig om det finns vita kristaller runt elektroden, det är helt normalt. Ta av skyddskåpan och doppa elektroderna i kranvatten

Läs mer

Bruksanvisning. Swema AB Tel: 08-940090 www.swema.se. För support och nedladdning av aktuell programvara kontakta: 2006-05 - 01

Bruksanvisning. Swema AB Tel: 08-940090 www.swema.se. För support och nedladdning av aktuell programvara kontakta: 2006-05 - 01 Bruksanvisning För support och nedladdning av aktuell programvara kontakta: Swema AB Tel: 08-940090 www.swema.se 2006-05 - 01 Beskrivning R1 gör exakt vad som krävs av en radonmätare. Vid en radonhalt

Läs mer

www.radonelektronik.se Bruksanvisning www.radonelektronik.se 2006-03 - 01

www.radonelektronik.se Bruksanvisning www.radonelektronik.se 2006-03 - 01 www.radonelektronik.se Bruksanvisning www.radonelektronik.se 2006-03 - 01 Beskrivning R1 gör exakt vad som krävs av en radonmätare. Vid en radonhalt på 200 Bq/m 3 tar det endast 4 timmar att uppnå en statistisk

Läs mer

FÄLTMÄTINSTRUKTION TESTO 177-H1

FÄLTMÄTINSTRUKTION TESTO 177-H1 1(10) 1. Allmänt Dataloggern Testo 177-H1 mäter fukt och temperatur samt daggpunkt. Den används för att lagra och läsa ut separata mätvärden samt hela mätsekvenser. Värdena mäts, sparas och överförs till

Läs mer

Gobius 1- överfyllnadsskydd för septiktankar

Gobius 1- överfyllnadsskydd för septiktankar Dokumentrevision 1.0, januari 2011 Gobius 1- överfyllnadsskydd för septiktankar Installationsanvisning Börja här 1. Kontrollera att alla delar finns med i förpackningen. (1 sensor, 1 panel, 1 kontrollenhet

Läs mer

SwemaAir 5 Bruksanvisning vers 1.01 MB

SwemaAir 5 Bruksanvisning vers 1.01 MB SwemaAir 5 Bruksanvisning vers 1.01 MB20140904 OBS! Innan du börjar mäta med ditt nya instrument läs kapitel 6. Grundinställningar (Set). Vid leverans är k2-faktor aktiv. SWEMA AB Pepparvägen 27 123 56

Läs mer

REV 3. Användarmanual

REV 3. Användarmanual REV 3 Användarmanual Allmänt Metic räknar pulser från ett hjul som snurrar i fas med det material som man drar igenom. Hjulet är kalibrerat för att visa mm i displayen. Hjulet räknar i båda riktningarna

Läs mer

Bullerövervakning via pc med B&K 2270 och 3G router

Bullerövervakning via pc med B&K 2270 och 3G router 1(17) Bullerövervakning via pc med B&K 2270 och 3G router 2(17) Svensk kortmanual (Bygger på den svenska kortmanualen från Bruel& Kjær). Innehåll Sida 1. Introduktion 3 1.1 3G Uppkoppling 4 1.2 Välj mikrofon

Läs mer

Godkänd av/datum: Lab. chef Jessika Hagberg Reviderad av: Anders Johansson 25 okt 2018

Godkänd av/datum: Lab. chef Jessika Hagberg Reviderad av: Anders Johansson 25 okt 2018 Region Örebro län FÄLTMÄTINSTRUKTION 1(10) Svensk kortmanual för Bruel & Kjær 4445. Innehåll Sida A. Bullerdosimeter 2 1 Introduktion 2 2 Display 3 3 Knappar 3 4 Installation av batteriet och mikrofonen

Läs mer

2004-11-14. Manual för RN - 20. www.radonelektronik.se

2004-11-14. Manual för RN - 20. www.radonelektronik.se 2004-11-14 Manual för RN - 20 www.radonelektronik.se Display för direktavläsning av radonhalt Blinkande indikering för pågående mätning. Blinkar rött vid fel eller vid störning! Beskrivning Radonmätaren

Läs mer

Swema 03. Bruksanvisning vers 1.01 MB

Swema 03. Bruksanvisning vers 1.01 MB Swema 03 Bruksanvisning vers 1.01 MB20130530 SWEMA AB Pepparv. 27 SE-123 56 FARSTA Tel: +46 8 94 00 90 Fax: +46 8 93 44 93 E-mail: swema@swema.se Hemsida: www.swema.se Innehållsförteckning: 1. Introduktion...

Läs mer

Användarmanual Personräknare med LCD Display TP 002

Användarmanual Personräknare med LCD Display TP 002 HPC002 User Manual Användarmanual Personräknare med LCD Display TP 002 Huvudfunktioner 1. Kontroll av lagrade data och radering 2. Låsning av tryckknapparna 3. Klocka 4. Inställningar 5. Inställningstips

Läs mer

Sirius II Installation och Bruksanvisning

Sirius II Installation och Bruksanvisning Sirius II Installation och Bruksanvisning Innehåll 1. Introduktion... 2. Installation av Sirius II programvara... 3. Anslutning Data Linker interface.... 4. Sirius II funktioner.... 5. Bruksanvisning....

Läs mer

R4 Radon Monitor Instruktionsmanual

R4 Radon Monitor Instruktionsmanual R4 Radon Monitor Instruktionsmanual Rev 0.0.1 Allmänna säkerhetsföreskrifter För att undvika skada, stötar och annat som kan orsaka skador, använd endast rekommenderade tillbehör. Utsätt inte instrumentet

Läs mer

Bruksanvisning. SWEMA AB Pepparv FARSTA SWEDEN Tel: Fax: Hemsida:

Bruksanvisning. SWEMA AB Pepparv FARSTA SWEDEN Tel: Fax: Hemsida: Bruksanvisning ver 1.23 CHL20160602 SWEMA AB Pepparv. 27 123 56 FARSTA SWEDEN Tel: +46 8 94 00 90 Fax: +46 8 93 44 93 E-mail: swema@swema.se Hemsida: www.swema.se Innehåll: 1. Inledning... 1 2. Teknisk

Läs mer

FÄLTMÄTINSTRUKTION TESTO 174H

FÄLTMÄTINSTRUKTION TESTO 174H 1(8) 1. Allmänt Dataloggern Testo 174H mäter fukt och temperatur samt daggpunkt. Den används för att lagra och läsa ut separata mätvärden samt hela mätsekvenser. Värdena registreras, sparas och överförs

Läs mer

Bruksanvisning FMK Satellite

Bruksanvisning FMK Satellite Bruksanvisning FMK Satellite Modell: Analog 4-20 ma Allmänt FMK Satellite är en gasgivare som används för detektering av hälsovådliga gaser, med förprogrammerade elektrokemiska mätceller. FMK Satellite

Läs mer

Ljudnivåmätare med frekvensanalysator Art.nr: 61508

Ljudnivåmätare med frekvensanalysator Art.nr: 61508 Förrådsgatan 33A 542 35 Mariestad Tel: 0501 163 44 Fax: 0501 787 80 Ljudnivåmätare med frekvensanalysator Art.nr: 61508 Grundläggande inställningar och mätning På/Av Man startar ljudnivåmätaren genom att

Läs mer

Smart Clock. Du kan även ladda ner en PDF manual på box850.com, välj Smart Clock och tryck på Nerladdning.

Smart Clock. Du kan även ladda ner en PDF manual på box850.com, välj Smart Clock och tryck på Nerladdning. Smart Clock Du kan även ladda ner en PDF manual på box850.com, välj Smart Clock och tryck på Nerladdning. 1 av 12 I förpackningen: Smart Clock kamera, manual, USB strömadapter, USB kabel ÖVERSIKT KAMERA:

Läs mer

Gobius Fritid för slutna avfallstankar. Installationsanvisning. Börja här

Gobius Fritid för slutna avfallstankar. Installationsanvisning. Börja här Dokumentrevision, 1.01, mars 2017 Gobius Fritid för slutna avfallstankar Installationsanvisning Börja här 1. Kontrollera att alla delar finns med i förpackningen. 3 sensorer, 1 panel, 1 kontrollenhet,

Läs mer

Användarhan dbok. Areaberäknare INNEHÅLLSFÖRTECKNING TOC. Handbok versionsnr. SV 2-1 Programvara versionsnr. 3.0 Kongskilde

Användarhan dbok. Areaberäknare INNEHÅLLSFÖRTECKNING TOC. Handbok versionsnr. SV 2-1 Programvara versionsnr. 3.0 Kongskilde Användarhan dbok Areaberäknare Handbok versionsnr. SV 2-1 Programvara versionsnr. 3.0 Kongskilde INNEHÅLLSÖRTECKNING TOC 1. Översikt av areaberäkningsfunktion Areaberäknaren innehåller både en partiell

Läs mer

1. PRESENTATION... 3 2. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER... 3. 2.1 Säkerhetsföreskrifter...3. 2.2 Användningsvillkor...3 3. BESKRIVNING AV INSTRUMENTET...

1. PRESENTATION... 3 2. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER... 3. 2.1 Säkerhetsföreskrifter...3. 2.2 Användningsvillkor...3 3. BESKRIVNING AV INSTRUMENTET... Användarmanual Tack för att Du har införskaffat en CA 834 Ljudnivåmätare. För att få ut mesta möjliga av ditt instrument så ber vi Dig att: Läsa användarmanualen noggrant Följa säkerhetsföreskrifterna

Läs mer

FÄLTMÄTINSTRUKTION KLIMATANALYSATOR 1213

FÄLTMÄTINSTRUKTION KLIMATANALYSATOR 1213 1(11) Klimatanalysator 1213 Fältmätinstruktionen följer B&K:s manual 1. Inledning Klimatanalysator 1213 mäter: - Lufttemperatur - Lufthastighet - Yttemperatur - Planstrålningstemperatur - Temperaturasymmetri

Läs mer

SwemaMultipoint Bruksanvisning

SwemaMultipoint Bruksanvisning SWEMA AB Pepparvägen 27 123 56 FARSTA Tel: +46 8 94 00 90 E-mail: swema@swema.se Hemsida: www.swema.se SwemaMultipoint Bruksanvisning ver. JU20190424 1. Introduktion SwemaMulitipoint är en mjukvara för

Läs mer

SwemaMan 7 Bruksanvisning vers 1.00 MB20140521

SwemaMan 7 Bruksanvisning vers 1.00 MB20140521 SwemaMan 7 Bruksanvisning vers 1.00 MB20140521 OBS! Innan du börjar mäta med ditt nya instrument läs kapitel 6. Grundinställningar (Set). Vid leverans är k2-faktor aktiv. SWEMA AB Pepparvägen 27 123 56

Läs mer

Instruktion för I/O-Kort, med USB-anslutning.

Instruktion för I/O-Kort, med USB-anslutning. Instruktion för I/O-Kort, med USB-anslutning. I/O-kortet har: 8 digitala ingångar. Avsedda för slutande kontakter. Gemensam plus-matning 15Volt. Öppen ingång = 0. 8 digitala utgångar. Utgångskrets typ

Läs mer

ERT DYNA-LINK med trådlös fjärrkontroll

ERT DYNA-LINK med trådlös fjärrkontroll ERT DYNA-LINK med trådlös fjärrkontroll I. För en säker användning 1. Överbelasta inte vågens lastcell. 2. Stå inte under vågen när den används. 3. Utför inte vägning under stark vind, detta kan leda till

Läs mer

* LCD display Funktioner: Bruksanvisning

* LCD display Funktioner: Bruksanvisning * LCD display Funktioner: Bruksanvisning Hur fungerar menyn? För att välja ett program. Tyck på upp eller ner knappen till önskat program syns i displayen. Tryck sedan på Enter för att börja träningen.

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL SGR. Scintillation Gamma Radiameter

ANVÄNDARMANUAL SGR. Scintillation Gamma Radiameter ANVÄNDARMANUAL SGR Scintillation Gamma Radiameter INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1) Inledning 3 1.1) Inställningar för blåbetong 3 2) Instrumentet 4 3) Kraftförsörjning 5 4) Mätning 5 5) Instrumentinställningar

Läs mer

Instal ationsmanual smartcomfort50

Instal ationsmanual smartcomfort50 Installationsmanual smartcomfort50 Ingående produkter i paketet: 1.Termostat (inkl batterier) 2.Smart-plug 3.Gateway (inkl kablage) 4. Smart comfort App Viktigt! Läs igenom varje installationssteg innan

Läs mer

Startinstruktion för Swivl Robot den automatiska kameramannen. Version 1.1 2014-10-22

Startinstruktion för Swivl Robot den automatiska kameramannen. Version 1.1 2014-10-22 Startinstruktion för Swivl Robot den automatiska kameramannen Version 1.1 2014-10-22 Swivl Robot kan användas för att spela in en föreläsning eller lektion. Kameran som är placerad på Roboten följer automatiskt

Läs mer

MANUAL. Kyoritsu 2210R. Svenska EAN:

MANUAL. Kyoritsu 2210R. Svenska EAN: MANUAL Kyoritsu 2210R Svenska EAN: 4560187065699 Kyoritsu 2210R 1 SVENSKA Index 7.1 Automatisk avstängningsfunktion... 5 7.2 Data hold-funktionen... 6 7.3 Bakgrundsbelysning... 6 7.4 MIN MAX-funktionen...

Läs mer

Handhavandebeskrivning

Handhavandebeskrivning Handhavandebeskrivning Säkerhetsansvarig nivå 3,6 Manualen beskriver funktioner och dagligt handhavande för Galaxy DIMENSION G3 larmsystem. Systemet uppfyller SBSC enligt SSF 1014 för security grade 3

Läs mer

Bruksanvisning Operatörspanel ER-ipx12

Bruksanvisning Operatörspanel ER-ipx12 Bruksanvisning Operatörspanel ER-ipx12 Elektro Relä AB Sördalavägen 22 SE-141 60 Huddinge Telefon +46 (0)8-774 88 00 Telefax +46 (0)8-774 88 14 E-post: info@elektro-rela.se www.erab.com Obs! Operatörspanelen

Läs mer

FÄLTMÄTINSTRUKTION. Dok beteckning: FMI 09:72 Utgåva nr: 2 Utfärdad av: KB 11 aug 2008 Godkänd av/datum: Lab. chef Reviderad av: Krister Berg Bilagor:

FÄLTMÄTINSTRUKTION. Dok beteckning: FMI 09:72 Utgåva nr: 2 Utfärdad av: KB 11 aug 2008 Godkänd av/datum: Lab. chef Reviderad av: Krister Berg Bilagor: 1(16) Innehållsförteckning 1 Allmänt 3 1.1 Förberedelser - komma igång 4 1.2 Översikt Display Knappfunktioner Funktionsknappar Viktiga meddelande 4 2 I nledning 5 2.1 Starta/stänga av instrumentet 5 2.2

Läs mer

Kalibreringsinstrument

Kalibreringsinstrument Utförande Portabel processkalibrator för mycket noggrann kontroll och kalibrering av tryck. Handinstrument och tryckgivare med mätnoggrannhet kl.0,025%. Typ CPH 6000 Handinstrument Mätfunktioner Minnesfunktion

Läs mer

ph-mätare model 8690 Manual (ver. 1.0)

ph-mätare model 8690 Manual (ver. 1.0) ph-mätare model 8690 Manual (ver. 1.0) 1 Innehållsförteckning Förord...3 Funktionsbeskrivning...3 Display...3 Knappar & indikatorer...3 Att mäta ph...3 Sleep mode...4 Övriga inställningar...4 Automatisk

Läs mer

Blodtrycksmätare Y701 CA Y701 PC Y700 CA Y700 PC

Blodtrycksmätare Y701 CA Y701 PC Y700 CA Y700 PC A U T O M A T I S K Blodtrycksmätare Y701 CA Y701 PC Y700 CA Y700 PC START STOP / Funktioner Minnesområden för två personer 60 Platser per person Medelvärdet från de 3 senaste mätningarna Datum och tid

Läs mer

Mätområde: -100 1500Pa, Max överbelastning 5x. 2.0 50 m/s. Barometer: 600 1200 hpa

Mätområde: -100 1500Pa, Max överbelastning 5x. 2.0 50 m/s. Barometer: 600 1200 hpa SwemaMan 80 bruksanvisning SwemaMan 80 är en manometer som mäter differenstryck, uftflöde och lufthastighet. Differenstrycket mäts i, luftflödet i l/s, m 3 /h eller CFM och lufthastigheten i m/s eller

Läs mer

Marantz PMD620 snabbmanual

Marantz PMD620 snabbmanual 2008-10-22 Marantz PMD620 snabbmanual Översikt Marantz PMD620 är en inspelningsmaskin som spelar in ljud på ett SD minneskort (medföljer ej vid lån i SC). Den kan spela in mp3-filer eller wav-filer (full

Läs mer

BULLERMÄTARE B& K 2250 Light

BULLERMÄTARE B& K 2250 Light ÖREBRO LÄNS LANDSTING FÄLTMÄTINSTRUKTION 1(12) Svensk kortmanual (Bygger på den svenska kortmanualen från Bruel& Kjær). Innehåll Sida 1. Bullermätare 1.1 Introduktion 2 Batteri 3 1.2 Förbered mätning 3

Läs mer

SwemaCO 2 Bruksanvisning vers 1.30 JU

SwemaCO 2 Bruksanvisning vers 1.30 JU SwemaCO 2 Bruksanvisning vers 1.30 JU20190418 OBS! Innan du börjar mäta med ditt nya instrument läs kapitel 2. Start av instrument Uppvärmingstiden för mätnings sensor. SWEMA AB Pepparvägen 27 123 56 FARSTA

Läs mer

FOREX MK-3 BATTERITESTARE Kortfattad Svensk Bruksanvisning

FOREX MK-3 BATTERITESTARE Kortfattad Svensk Bruksanvisning FOREX MK-3 BATTERITESTARE Kortfattad Svensk Bruksanvisning Att utföra ett kapacitetstest 1. Anslut testarens polklämmor till ett fullt uppladdat batteri (12V). Testarens display visar nu aktuell batterispänning.

Läs mer

1000TR TEMP. Svensk manual

1000TR TEMP. Svensk manual 1000TR TEMP Svensk manual INNEHÅLL 1. INTRODUKTION... 2 1.1 ALLMÄN INTRODUKTION... 2 1.2 DELAR & TILLBEHÖR... 2 2. INSTALLATION... 3 2.1 KAPSLING... 3 2.2 MONTERING... 3 2.3 ELEKTRISK INSTALLATION... 3

Läs mer

Dator i BC2.5-serien. BRUKSANVISNING Reebok-BC2.5-2110719

Dator i BC2.5-serien. BRUKSANVISNING Reebok-BC2.5-2110719 SV Dator i BC2.5-serien BRUKSANVISNING Reebok-BC2.5-2110719 Funktioner och egenskaper: 1. START: Efter att ha tryckt på knappen Enter, kommer 0:00 att börja blinka. Då kan du ställa in tiden med knapparna

Läs mer

KALIBRERINGS MENY. För att komma tillbaka till Mätfunktionerna håll inne M -knappen 3s. eller vänta 1 min. 1 =MOD. 9.6 KBaud

KALIBRERINGS MENY. För att komma tillbaka till Mätfunktionerna håll inne M -knappen 3s. eller vänta 1 min. 1 =MOD. 9.6 KBaud 1 (6) FUNKTION HDH-C kalibrerings/konfigureringsverktyg behövs för drifttagning av HDH-M transmittrarna. Med HDH-C kan följande utföras: - Modbus inställningar - Regulator parametrar - Mät kalibrering

Läs mer

Arbets- och miljömedicin Lund

Arbets- och miljömedicin Lund Rapport nr 23/2015 Arbets- och miljömedicin Lund Hand- armvibrationer vid rengöring med högtryckspruta av hönsstall Utförd: 2015-11-03 Jakob B Riddar Yrkeshygieniker Arbets- och miljömedicin Datum 2015-12-14

Läs mer

KARMATIC PROFILER 2000 Manual

KARMATIC PROFILER 2000 Manual KARMATIC PROFILER 2000 Manual Beskrivning Karmatic 2000.2 Instrument för rundhetsmätning av kommutator och släpringar. Mätnoggrannhet / repeterbarhet : 1,5 m förutom yttre störningar t.ex. vibrationer.

Läs mer

INSTRUKTIONSMANUAL KW

INSTRUKTIONSMANUAL KW INSTRUKTIONSMANUAL KW Innehåll 1. Introduktion sid. 3 2. Knapp förklaringar sid. 3 3. Enkelt handhavande sid. 4 4. Räknevägning sid. 4 5. Kontrollvägning sid. 5 6. Totalvägning sid. 6 7. Djurvägning sid.

Läs mer

Viktig information om laddning av pumparna

Viktig information om laddning av pumparna 1(7) Viktig information om laddning av pumparna För att mätningen ska lyckas gäller det att man har kontrollerat och justerat in den utrustning som man ska använda. Läs därför denna information om hur

Läs mer

Fast grön WiFi/IP - router ansluten Fast orange WiFi - direkt ansluten. Blinkar orange söker WiFi anslutning Fast röd inspelning på

Fast grön WiFi/IP - router ansluten Fast orange WiFi - direkt ansluten. Blinkar orange söker WiFi anslutning Fast röd inspelning på LAWMATE WIFI/IP KAMERA - START 1. Se till att kameran är ansluten till vägguttag eller att batteriet är laddat 2. Ta fram mobiltelefon eller urfplatta som ska användas vid installationen 3. Se till att

Läs mer

.00 E00. Innehåll: Kablage allmänt. Tillägg för drift Radiostyrning Igångkörning Programmering Vinschradio Elschema Felsökning

.00 E00. Innehåll: Kablage allmänt. Tillägg för drift Radiostyrning Igångkörning Programmering Vinschradio Elschema Felsökning B-555300..00 E00 Joystickstyrning för kran manual. Innehåll: Kablage allmänt Kablage anslutning & funktion Tillägg för drift Radiostyrning Igångkörning Programmering Vinschradio Elschema Felsökning B-555300..00

Läs mer

Ljudnivåmätare C.A 832

Ljudnivåmätare C.A 832 Ljudnivåmätare C.A 832 SVENSKA Användarmanual 1 Symbolens betydelse Varning! Läs igenom användarmanualen innan instrumentet används. Instruktioner som i manualen är märkta med symbolen ovan måste följas

Läs mer

BULLERDOSIMETER MED LOGGNINGSFUNKTION BRÜEL & KJÆR 4448

BULLERDOSIMETER MED LOGGNINGSFUNKTION BRÜEL & KJÆR 4448 Region Örebro län FÄTMÄTINSTRUKTION 1(9) Dok beteckning: FMI 09:94 Utgåva nr: 2 Utfärdad av: ea Bilagor: Godkänd av/datum: ab. chef Jessika Hagberg 2018-10-26 Reviderad av: Anders Johansson 25 okt 2018

Läs mer

Nya Gobius för septiktankar, version 4. Installationsanvisning. Börja här

Nya Gobius för septiktankar, version 4. Installationsanvisning. Börja här Dokumentrevision, 5,02, augusti 2015 Nya Gobius för septiktankar, version 4 Installationsanvisning Börja här 1. Kontrollera att alla delar finns med i förpackningen. 3 sensorer, 1 panel, 1 kontrollenhet,

Läs mer

Snabbguide INSTALLATION. 20900 v.1.0.0

Snabbguide INSTALLATION. 20900 v.1.0.0 Snabbguide INSTALLATION 0900 v..0.0 Snabbguide installation Spisec AddOn Spisec AddOn är både enkel att använda och att installera. Snabbguiden beskriver stegvis det som är viktigast att tänka på. Utförligare

Läs mer

5. Vill du ansluta Gobius till ett extra instrument från t ex VDO, Wema, Faria eller annat fabrikat, skall du använda den analoga

5. Vill du ansluta Gobius till ett extra instrument från t ex VDO, Wema, Faria eller annat fabrikat, skall du använda den analoga Dokumentrevision, 5,02, augusti 2015 Nya Gobius 1 nivåvakt för vatten och bränsletankar, version 4.0 Installationsanvisning Börja här 1. Kontrollera att alla delar finns med i förpackningen. 1 sensor,

Läs mer

Avancerad ljudmätare CIM8922

Avancerad ljudmätare CIM8922 Avancerad ljudmätare CIM8922 (ver. 1.0. injektor solutions 2005) web: www.termometer.se 2005-09-16 Introduktion Ljudmätaren CIM8922 från injektor solutions, erbjuder dig ett kvalitetsinstrument till ett

Läs mer

Smart Dock. Du kan även ladda ner en PDF manual på box850.com, välj Smart Dock och tryck på Nerladdning.

Smart Dock. Du kan även ladda ner en PDF manual på box850.com, välj Smart Dock och tryck på Nerladdning. Smart Dock Du kan även ladda ner en PDF manual på box850.com, välj Smart Dock och tryck på Nerladdning. 1 av 12 I förpackningen: Smart Dock kamera, manual, USB strömadapter ÖVERSIKT KAMERA: Blå LED Röd

Läs mer

Bruksanvisning. Digital styrpanel Digi II. Model 1601-12. För kontaktorboxar: WE 3 2005-3 WE 4 2005-4 WE 5 2005-5

Bruksanvisning. Digital styrpanel Digi II. Model 1601-12. För kontaktorboxar: WE 3 2005-3 WE 4 2005-4 WE 5 2005-5 Bruksanvisning Digital styrpanel Digi II Model 1601-12 För kontaktorboxar: WE 3 2005-3 WE 4 2005-4 WE 5 2005-5 Tack för att du väljer kvalitetsprodukter Vi tror att våra produkter kommer att uppfylla dina

Läs mer

Akustisk kalibrator. Instruktionsmanual. ver.1.01

Akustisk kalibrator. Instruktionsmanual.   ver.1.01 Akustisk kalibrator Instruktionsmanual https://decibelmatare.se ver.1.01 1 INNEHÅLL Rubrik Sidor 1. SÄKERHETSINFORMATION 3 2. INTRODUKTION 3 3. EGENSKAPER 3 4. SPECIFIKATION 4 5. NAMM OCH FUNKTIONER 5

Läs mer

H A M M E R S PORT A G

H A M M E R S PORT A G H A M M E R S PORT A G 5.1 Datorknappar DELETE: - Ett kort tryck på den här knappen återställer det aktiverade värdet i inställningsläget - Ett kort tryck på den här knappen i genomsnitts-/trip-läge aktiverar

Läs mer

Mätning av W-värde i Bromsprovare med MKII enhet

Mätning av W-värde i Bromsprovare med MKII enhet Mätning av W-värde i Bromsprovare med MKII enhet Beskrivning av processen runt uppmätning av W-värde i bromsprovare sid 2 Metod för uppmätning av W-värde i bromsprovare sid 3 Kalibreringsmetod för W i

Läs mer

Manual digipostpro. samt digivu. WAN och LAN. Sätt i kort... Ansluten 192.168.1.10

Manual digipostpro. samt digivu. WAN och LAN. Sätt i kort... Ansluten 192.168.1.10 Manual WAN och LAN 15:41 192.168.1.10 samt digivu Menystruktur i Med ansluten digivu 15:41 15:41 192.168.1.10 () TELIA S Grunddisplay LAN Ansluter via lokalt nätverk Grunddisplay WAN Ansluter via GPRS

Läs mer

Gobius 1 överfyllnadsskydd för septiktankar, ny version 5.0

Gobius 1 överfyllnadsskydd för septiktankar, ny version 5.0 Dokumentrevision, 5.12, september 2017 Gobius 1 överfyllnadsskydd för septiktankar, ny version 5.0 Installationsanvisning Börja här 1. Kontrollera att alla delar finns med i förpackningen. 1 sensor, 1

Läs mer

Bruksanvisning HD 2010 Innehållsförteckning

Bruksanvisning HD 2010 Innehållsförteckning Bruksanvisning HD 2010 Innehållsförteckning 1. HD2010...1 2. Starta Instrumentet...2 3. Knapparnas funktioner...4 3.1 HOLD...4 3.2 ON/OFF...4 3.3 MENU...4 3.4 Print...5 3.5 PROG...5 3.6 PAUSE/CONTINUE...5

Läs mer

Manual. Kyoritsu 2432 Läckströmstång EAN: R

Manual. Kyoritsu 2432 Läckströmstång EAN: R Manual Kyoritsu 2432 Läckströmstång EAN: 5706445250141 2432 5706445250271 2433R Kyoritsu 2432 2433R Läckströmstång 1 Bruksanvisning 1. Säkerhetsföreskrifter Detta instrument har designats och testat i

Läs mer

1 SÄKERHET FARA VARNING VIKTIGT FUNKTIONER... 4

1 SÄKERHET FARA VARNING VIKTIGT FUNKTIONER... 4 DIGITAL MULTIMETER MED AC/DC STRÖMTÅNG KEW MATE MODEL2001 Innehållsförteckning 1 SÄKERHET... 3 1.1 FARA... 3 1.2 VARNING... 3 1.3 VIKTIGT... 3 2 FUNKTIONER... 4 3 SPECIFIKATIONER... 4 3.1 AC STRÖM... 4

Läs mer

Snabbguide AlphaSmart NEO2

Snabbguide AlphaSmart NEO2 Snabbguide AlphaSmart NEO2 Vers 110815 Följande nio punkter bör du behärska för att få nytta av din AlphaSmart NEO 1. Sätt in tre AA batterier. Använd medföljande skruv till att sätta fast batteriluckan.

Läs mer

Pulse Sonic K5505-K5506

Pulse Sonic K5505-K5506 Välkommen till bruksanvisningen till din nya Pulse Sonic pulsklocka. Din klocka har utvecklats för att kunna täcka flera olika träningsbehov. Du behöver den här bruksanvisningen för att ställa in klockan

Läs mer

Instrumentuthyrning. Prislista 2015. Gäller från 1 aug 2014

Instrumentuthyrning. Prislista 2015. Gäller från 1 aug 2014 Instrumentuthyrning Prislista 2015 Gäller från 1 aug 2014 Stockholms läns sjukvårdsområde Arbets- och miljömedicin Solnavägen 4, plan 10, 113 65 Stockholm Telefon reception:08-123 37 222 Fax: 08-34 44

Läs mer

2 Montering av sensorer på tanken Läs först det gröna dokumentet och montera sensorerna enligt instruktionerna på t ex nivåerna ¼, ½ och ¾. Tänk på at

2 Montering av sensorer på tanken Läs först det gröna dokumentet och montera sensorerna enligt instruktionerna på t ex nivåerna ¼, ½ och ¾. Tänk på at Dokumentversion 3.1, mars 2009 Gobius 4i för vätsketankar Installationsanvisning Börja här 1. Kontrollera att alla delar finns med i förpackningen. (3 sensorer, 1 panel, 1 kontrollenhet (091427), 1 batterieliminator,

Läs mer

ph-mätare model 8690 Manual (ver. 2.0) web: www.termometer.se e-mail: info@termometer.se tel: 08-753 00 04 fax: 08-50001399

ph-mätare model 8690 Manual (ver. 2.0) web: www.termometer.se e-mail: info@termometer.se tel: 08-753 00 04 fax: 08-50001399 ph-mätare model 8690 Manual (ver. 2.0) Innehållsförteckning Förord 2 Funktionsbeskrivning 2 Display 2 Knappar & indikatorer 2 Att mäta ph 3 Övriga inställningar 4 Automatisk temperatur-kompensation (ATC)

Läs mer

Manual Master C305. ritning 3 ritning 4

Manual Master C305. ritning 3 ritning 4 Manual Master C305 1. När mätaren är ansluten visas de olika funktionerna under 2 sek med ett långt pipande ljud (ritning 1), och hjuldiametern (ritning 2). ritning 1 ritning 2 2. Tryck på ENTER, UP, DOWN

Läs mer

CT900LED-BED LS900. Bruksanvisning för DENNA BRUKSANVISNING GÄLLER FÖR MJUKVARUVERSION 1.9. KNOP Rehatek AB

CT900LED-BED LS900. Bruksanvisning för DENNA BRUKSANVISNING GÄLLER FÖR MJUKVARUVERSION 1.9. KNOP Rehatek AB DENNA BRUKSANVISNING GÄLLER FÖR MJUKVARUVERSION 1.9 Bruksanvisning för CT900LED-BED LS900 KNOP Rehatek AB Kristinebergsvägen 17 302 41 Halmstad Mail: knop@knop.se Web: www.knop.se Tel: 020-12 12 34 Innehåll

Läs mer

MANUAL ALGOMETER TYP II

MANUAL ALGOMETER TYP II MANUAL till ALGOMETER TYP II 2005.09.16 Somedic Production AB Box 519 192 05 Sollentuna tel: 08-356827, fax: 08-356874 e-mail: info@somedicprod.se www.somedicprod.se 1. INNEHÅLLSFÖRTECKNING Kapitel 1.

Läs mer

Svensk Bruksanvisning

Svensk Bruksanvisning Svensk Bruksanvisning Egenskaper Egenskaper: - Stor tydlig display med blå bakgrundsbelysning. - Klarar MP3 (MPEG 1/2 Layer2) och WMA uppspelning. - Digital röstinspelning. - USB lagring av datafiler.

Läs mer

Snabbguide Överföring av resultat till PC. systemsure Plus

Snabbguide Överföring av resultat till PC. systemsure Plus Snabbguide Överföring av resultat till PC systemsure Plus Så här enkelt sparar du mätresultaten från instumentet till datorn Först måste programvaran installeras på din PC. Sätt CDn i CD-ROM läsaren och

Läs mer

ph-mätare modell 8680

ph-mätare modell 8680 Proffsinstrument till amatörpriser ph-mätare modell 8680 Manual (ver. 1.1) web: www.termometer.se e-mail: info@termometer.se tel: 08-753 00 04 fax: 08-50001399 Innehållsförteckning Innehållsförteckning

Läs mer

Avancerad ph-mätare 8601

Avancerad ph-mätare 8601 Avancerad ph-mätare 8601 Med extern givare och möjlighet till PC-uppkoppling via RS-232 interface. (ver. 1.0. injektor solutions 2005) INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 1. FUNKTIONSBESKRIVNING...

Läs mer

Snabbmanual klordioxidaggregat CDVc

Snabbmanual klordioxidaggregat CDVc Experts in Chem-Feed and Water Treatment Snabbmanual klordioxidaggregat CDVc 1. Stanna och starta produktionen och styrningen (manual 6.2) För alla åtgärder för att ändra eller kalibrera utrustningen,

Läs mer

Instruktion Basketboll

Instruktion Basketboll Page: 1 of 9 Instruktion för resultattavla multisport och Basic LED- och elektromekaniska versioner Page: 2 of 9 Innehållsförteckning Instruktion... 1 Installation... 3 Detta bör du veta... 3 Display-översikt...

Läs mer

FÄLTMÄTINSTRUKTION. DustTrak TM DRX 8533

FÄLTMÄTINSTRUKTION. DustTrak TM DRX 8533 1(17) Innehållsförteckning 1. Inledning 2 2. Identifiering av instrumentets olika delar 3 3. Förberedelser innan mätning 4 3.1 Nätspänning eller batteridrift 4 3.2 Anslut provtagningsslang 4 4. Installera

Läs mer

MANUAL CHRONO COMAI Comai AB erbjuder kvalificerade anpassningsbara och Comai AB

MANUAL CHRONO COMAI Comai AB erbjuder kvalificerade anpassningsbara och Comai AB MANUAL CHRONO COMAI 1 Innehållsförteckning 1 Tekniskbeskrivning...3 1.1 Funktionsbeskrivning...3 2 Installation...3 2.1 Installera Chrono Comai via länk...3 2.2 Installera Chrono Comai via minneskort...3

Läs mer