Kvinnlig AG Västerås Gymnastikförening

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kvinnlig AG Västerås Gymnastikförening"

Transkript

1 Kvinnlig AG Västerås Gymnastikförening

2 Vad är kvinnlig artistisk gymnastik? (AG) En individuell sport med redskapen bom, barr, hopp och fristående. Det finns obligatoriska moment som ska finnas med i en tävlingsserie, akrobatiska (volter) såväl som gymnastiska (dans) som är värda olika poäng utefter svårighetsgrad. I Sverige finns olika tävlingsreglementen. Stegserier 1-10, Regions och rikspokalen och det internationella Code of points- som tävlas på vid svenska mästerskap.

3 Vad vill vi? Vi vill ge alla gymnaster en bra motorisk grund där varje gymnast utvecklas efter sin egen ambition, vilja och förutsättning/förmåga. Vi tänker att vi lär för livet och att gymnastik är ett bra sätt att utveckla motoriska färdigheter, rumsuppfattning, självdisciplin och självförtroende. Dessutom lär man sig sociala färdigheter såsom samarbete, att visa hänsyn och gemenskap. De äldre tjejerna är förebilder för de yngre och vi vill att dem sprider god träningsmoral och härlig kompisanda i hallen. Vi vill att gymnasten är delaktig i sin träning, reflekterar och tar ansvar. Tillsammans med oss ledare sätter gymnasten realistiska träningsmål. Vi vill ha en bra ledarkultur, med engagerade, kompetenta och glada ledare som uppmuntrar och stöttar varje gymnasts egen motivation och drivkraft. Vi ledare utvecklas och gläds tillsammans med våra gymnaster. Vi vill ha stöttande och uppmuntrande föräldrar som inte fokuserar på gymnastens resultat utan på gymnastens arbetsmoral, förmåga att ta instruktioner och att visa respekt för tränare, vänner och hall. Engagera er gärna i föreningen, vi behöver alltid föräldrar som vill utbilda sig till domare eller på annat sätt engagera sig i vår verksamhet, men låt era barns tränare träna era barn. Vi vill till år 2020 ha gymnaster som tränar och tävlar inom alla stegserier 1-10, regions och rikspokalen och nationella rikstävlingar. Vårt långsiktiga mål är att ha gymnaster med i landslag och på hög nationell och internationell nivå såväl som gymnaster som kan träna artistisk gymnastik enbart en gång i veckan för att det är en kul träningsform.

4 På träning: Klädkod: Gymnasten ska vara klädd i gymnastikdräkt (VGF s Tränings- och tävlingsdräkt för kv.ag finns att köpa på och defileringskläder och andra vgf artiklar finns också på ) Gymnasten ska ha uppsatt hår. Om byxor används vid träning så gärna långa tights. Pösiga byxor är okej att ha vid uppvärmning men inte under träning då vi tränare vill kunna se att gymnasten är spänd. Ett sätt att skapa laganda och samarbete i en grupp är att stärka gruppens identitet genom klädsel och symboler, så detta är en viktig del i att få en bra gemenskap i gruppen. Vattenflaska och torkad frukt/mandlar/kokosfett/honung att småäta om energin tryter under träningspasset. Det viktiga är inte vad gymnasten äter på träningen utan att hon äter ordentligt innan och efter. Man orkar inte träna flera gånger och timmar i veckan om man inte äter ordentligt. Gympapåse/Barrpåse (med t;ex stroppar, barrskydd, ankelvikter och gummiband) Gymnasten har ansvar att ta hand om och hålla reda på sina saker såväl som redskap i hallen. Vi är i gymnastikhallen för att träna så vi vill att gymnasten kommer varje dag med en rejäl dos träningsvilja och fokus till träning. Vi går alla (tränare och gymnaster) in i gympabubblan när vi kliver in i gymnastikhallen.

5 Gymnastens utveckling i VGF inom KvAg Stegserierna är åldersfria, vilket innebär att man kan tävla i steg 1 som 5-åring såväl som 45- åring. Dock finns idag även tävlingar med förenklade stegserier för de gymnaster som börjar sin gymnastikkarriär lite senare eller där stegserierna visat sig alldeles för svåra och gymnasten ändå vill kunna delta på andra tävlingar än de på hemmaplan. Förflyttning mellan steg sker individuellt och rekommendation på stegbyte lämnas vid vårens terminsavslut av ansvarig tränare. Detta för att gymnasten ska kunna ha en individuell utveckling och våra tränare homogena träningsgrupper. Homogena träningsgrupper är att föredra för så väl tränare som gymnast så att alla gymnaster kan få den träning de behöver. Det är tränaren, som kan gymnastik som ser vad gymnasten behöver för träning. Precis som när man lär sig läsa behöver vissa färdigheter finnas innan man går vidare till nästa svårighet. Efter steg 4 och man uppnått 11 års ålder kan man välja inriktning mot regionspokalen/ rikspokalen eller att fortsätta följa stegserierna. Vi lämnar gärna en rekommendation om det känns svårt att välja. Antal träningsmängd kan skilja mellan gymnaster, även inom samma träningsgrupp. Vi tränare ser hur gymnasten mår under träningstid och vi avgör hur mycket som är lämplig träningsmängd utefter vad vi ser och hör på träningen. Däremot är det ni föräldrar som ser hur ert barn mår hemma och meddelar oss då om träningsmängden blir för mycket. Vid 13 års ålder kan man utbilda sig till hjälpledare och som domare inom KvAg. Detta kan vara ett alternativ för de gymnaster som har ett stort gymnastiskt intresse och gärna tillbringar många timmar i hallen, men kanske inte riktigt vill satsa stenhårt på sin egen träning =)

6 Träna för att träna 4-6 år: Lekfulla tävlingsmoment förekommer för att se om man vill träna tävlingsgymnastik Stegserier 1-10 UM Steg år JSM år SM 16 år och äldre Förenklade stegserier Regionspokalen (11 år och äldre) Rikspokalen (13 år och äldre) JSM år SM 16 år och äldre Träna för att träna 7-10 år Träna för att träna 11 år och uppåt Vi får inte heller glömma att föreningen har många andra inriktningar i föreningen såsom trupp gymnastik, parkour grupper, gymmix och rytmisk gymnastik om det skulle vara så att kvinnlig artistisk gymnastik inte lockar. Alla gymnaster har också möjlighet att om de vill bli domare, hjälpledare eller ledare inom de olika tävlingsdisciplinerna och inom vår barn och ungdomsverksamhet.

7 Exempel på träningsmängd: Tävlings förberedande-träna för att träna (4-6 år): Tränar 1,5h, två ggr i veckan. Här testar gymnasten på ett lekfullt och strukturerat sätt(och ni föräldrar) om träning och tävling inom gymnastik lockar. Därefter kan man erbjudas plats i passande grupp inom Träna för att träna gymnastik, tävling inom trupp gymnastik, artistisk gymnastik eller rytmisk gymnastik. AG-Träna för att träna (7-10 år): Tränar 1,5 h, en gång i veckan, totalt 14 ggr per termin. Tävlar inte. AG-Träna för att träna (Från 11 år): Tränar 1,5 h, en gång i veckan, totalt 14 ggr per termin. Tävlar inte. Steg 1: Tränar 1,5 h-2 h, tre ggr i veckan. Tävlar, lokalt och ev. regionalt. Steg 2: Tränar 1,5h-2,5h, tre ggr i veckan. Tävlar lokalt och ev. regionalt. Steg 3: Tränar 2-2,5h, tre-fyra ggr i veckan. Tävlar lokalt och regionalt. Steg 4: Tränar 2,5-3h, tre-fyra ggr i veckan. Tävlar lokalt och regionalt. Steg 5: Tränar 3-4h, tre till fem ggr i veckan. Tävlar lokalt, regionalt och även på inbjudna rikstävlingar. Steg 6: Tränar 3-4h, fyra till sex ggr i veckan. Tävlar lokalt, regionalt och även på inbjudna rikstävlingar. Steg 7-10: Tränar 18-25h i veckan. Målet är att dessa gymnaster tävlar JSM och SM i mångkamp. Pokalen: Tränar 7,5-12h i veckan i veckan och tävlar Regionspokalen, dock tidigast som 11 åring. *Man kan tävla i Rikspokalen efter 13 års ålder om man uppnår svårighetskraven som krävs för rikspokalenserier och det är också möjligt att ha som mål att tävla JSM eller SM i någon gren, kanske till och med i mångkamp.

8 För de gymnaster som har som mål att komma upp på en hög nationell, ev. internationell nivå gäller: Att träna många, många timmar i gymnastikhallen. Räkna med mellan 5-8 pass i veckan redan från tidig ålder. Det gäller dock inte bara att närvara utan också att vara närvarande och fokuserad på träning. Det är obligatorisk närvaro såvida man inte är sjuk. Man kan inte stanna hemma lite då och då för att man är trött eller vill gå på skoldisco eller plötsligt kommer på att man har läxor. Man får planera sin tid och göra läxor innan eller efter träning och på de få dagar man har ledigt. Kom till hallen och gör läxorna innan träning, vi hjälper till. Vid lov så tränar vi oftast och man kanske inte alltid kan följa med familjen på semester. Alternativt att familjen anpassar sina semestrar efter gymnastens ledighet. Känner man att detta är ett för stort åtagande behöver man kanske ändra sin målsättning och eventuellt träna med annan grupp. Vi eftersträvar att ha grupper för alla gymnasters olika nivå och målsättning och i en grupp där gymnasterna vill nå hög tävlingsnivå ställs då också högre krav. Att äta ordentligt innan och efter träning. Man orkar inte träna om man inte ger kroppen energi. Att gå och lägga sig i tid om kvällarna. Sömn och mat är väldigt viktigt om man ska orka träna 15-30h i veckan. Alla människor har olika anlag för att lära sig olika saker, somliga har lättare för att lära sig gymnastik. Gymnastik är absolut en sport för alla, dock kan och vill inte alla nå samma tävlingsnivå, alla vill kanske inte ens tävla. Precis som när man lär sig springa behöver man kunna stå och gå först. Vi tränare som kan gymnastik, ser om gymnasten har de färdigheter som krävs för de olika svårigheterna som krävs i de olika tävlingsinriktningarna inom kvinnlig artistisk gymnastik. Det finns ingen värdering från oss tränare i vad gymnasten väljer att ha som realistisk målsättning utan vi vill hjälpa gymnasten att hitta rätt grupp och träning för just henne.

9 Information Vanligtvis sker 2 tävlingar per termin, men undantag kan ske om en gymnast bedöms av ansvariga tränare att inte vara tävlingsredo, eller om man som gymnast kvalificerat sig till nationell tävling. En av dessa tävlingar är föreningens egna inbjudningstävling och då förväntas att ni föräldrar engagerar er som funktionärer På föreningens egna inbjudningstävling samt Klubbmästerskap deltar alla aggymnaster som tillhör en tävlingsgrupp. Vi tränar på att tävla =) För att åka på regionala tävlingar vill vi att man klarar svårigheterna i vardera steg och redskap. Man ska som gymnast få känna tryggheten i att man verkligen kan det man ska tävla på när man åker iväg till en ny stad, med nya människor och nya redskap. Träningar kan börja tidigt på eftermiddagarna. Det kan också hända vid högre steg att morgonträningar förekommer, därför rekommenderar vi att ni föräldrar tidigt hjälps åt att samarbeta t.ex. genom att samåkning vid lämning och hämtning. Det kan också vara så att man behöver prata med skola/ rektor för att kunna göra detta möjligt. Det kan chefstränaren hjälpa till med.

10 En kvinnlig ag gymnast i VGF: Är fokuserad på träningen. Vi Lever i nuet när vi stiger in i hallen. Lyssnar alltid på tränaren och gör sitt bästa för att göra det tränaren säger. Är ansvarstagande (T:ex äter och sover tillräckligt, gör sina läxor så att inte träningen går ut över skolan, kommer till träning med träningskläder och ev. barrskydd och annat som behövs till sin träning) Är en stöttande kompis och gör sitt bästa för att upprätthålla träningsdisciplin, träningsglädje och teamspirit under träningen. Detta gäller alla ag gymnaster oavsett ambitionsnivå och målsättning med sin träning. Vi sätter ingen värdering i vilken målsättning en gymnast har, och vi vill inte att gymnasterna heller gör det, men vi ska alla göra vårt bästa för att hjälpa varandra att nå sin målsättning. Vi är i gymnastikhallen för att träna gymnastik, flams och trams sker vid andra tillfällen eller när tränaren säger det.

11 Kontakt Kontakta alltid i första hand tränaren för ditt barn. Kontaktuppgifter finns på hemsidan till varje grupps huvudtränare om man inte hinner prata med varandra i samband med lämning eller hämtning till träning. Chefstränare: Kristina Jerndahl, Kristina@vgf.nu Kansli: Telefon E-post: kansliet@vgf.nu Hemsida:

Information till föräldrar i SGA

Information till föräldrar i SGA Information till föräldrar i SGA Om föreningen Sandvikens Gymnastikavdelningar (SGA) har idag ca. 1200 aktiva medlemmar och ca. 45 grupper med ca.70 välutbildade ledare. Vi är idag Sandvikens största barn-

Läs mer

AIF GYMNASTIK VERKSAMHETSBESKRIVNING 2012/2013

AIF GYMNASTIK VERKSAMHETSBESKRIVNING 2012/2013 AIF GYMNASTIK VERKSAMHETSBESKRIVNING 2012/2013 4ÅR och 5ÅR - --- - 4 5 år Barngymnastik (Barn) Barngymnastiken skall vara en rolig och lekfull aktivitet som främjar barnens individuella utveckling. Att

Läs mer

Långtidsplan/Vision , upplaga 4

Långtidsplan/Vision , upplaga 4 Långtidsplan/Vision 2020 2016-04-20, upplaga 4 Verksamhetsidé Gymnastikföreningen Uppsalaflickorna har kommit till för att ge barn, ungdomar och vuxna glädje, utveckling och personlig utmaning och framgång.

Läs mer

Foto: Andreas Svensson/West Photo. Tävlingsbestämmelser Kvinnlig Artistisk Gymnastik

Foto: Andreas Svensson/West Photo. Tävlingsbestämmelser Kvinnlig Artistisk Gymnastik Foto: Andreas Svensson/West Photo Tävlingsbestämmelser Kvinnlig Artistisk Gymnastik Januari 2017 Innehållsförteckning Allmänna Tävlingsbestämmelser 2017... 4 1. Rikstävlingar Kvinnlig Artistisk Gymnastik...

Läs mer

Foto: Andreas Svensson/West Photo. Tävlingsbestämmelser Kvinnlig Artistisk Gymnastik

Foto: Andreas Svensson/West Photo. Tävlingsbestämmelser Kvinnlig Artistisk Gymnastik Foto: Andreas Svensson/West Photo Tävlingsbestämmelser Kvinnlig Artistisk Gymnastik Januari 2018 Innehållsförteckning Allmänna Tävlingsbestämmelser 2018... 4 1. Rikstävlingar Kvinnlig Artistisk Gymnastik...

Läs mer

Svenska Pokalenserierna: Kvinnlig Artistisk Gymnastik. Rikspokalen & Regionspokalen

Svenska Pokalenserierna: Kvinnlig Artistisk Gymnastik. Rikspokalen & Regionspokalen Svenska Pokalenserierna: Kvinnlig Artistisk Gymnastik Rikspokalen & Regionspokalen 2017-2020 Version 1.0 1 Tävlingsbestämmelser RIKSPOKALEN Introduktion Vi har i Sverige två tävlingssystem: Ettan till

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR UPPSALA GYMNASTIKFÖRENING 2015

VERKSAMHETSPLAN FÖR UPPSALA GYMNASTIKFÖRENING 2015 VERKSAMHETSPLAN FÖR UPPSALA GYMNASTIKFÖRENING 2015 Inledning Uppsala Gymnastikförening är en ideell förening som fyllde 100 år 2014. Föreningen har en stor bredd med aktiviteter för livets alla skiftningar

Läs mer

Målsättning för Gefle GymnastikFörening

Målsättning för Gefle GymnastikFörening 140106 Målsättning för Gefle GymnastikFörening Vi är och ska förbli ledande på barn- och ungdomsgymnastik. Det är nyckeln till fortsatta framgångar inom föreningen under kommande decennier. Vi har också

Läs mer

GYMNASTIK ÄR SUPERKUL! Kom därför ihåg att sprida glädje på träningarna och försök att inspirera så mycket du kan!

GYMNASTIK ÄR SUPERKUL! Kom därför ihåg att sprida glädje på träningarna och försök att inspirera så mycket du kan! Ledarpolicy i Varbergs GIF Gymnastikförening GYMNASTIK ÄR SUPERKUL! Kom därför ihåg att sprida glädje på träningarna och försök att inspirera så mycket du kan! Ledarens konkreta uppgifter Det är ledaren

Läs mer

Ändringar Tekniskt Reglemente inför 2017 sammanfattning

Ändringar Tekniskt Reglemente inför 2017 sammanfattning Ändringar Tekniskt Reglemente inför 2017 sammanfattning Övergripande del Förkortn. Teknisk kommitté ersatt med Tävlingskommitté Våra kommittéers uppdrag är mycket bredare än att bara hantera tekniska frågor.

Läs mer

Tävlingsbestämmelser 2014 Kvinnlig Artistisk Gymnastik. Uppdaterat 6 juni 2014

Tävlingsbestämmelser 2014 Kvinnlig Artistisk Gymnastik. Uppdaterat 6 juni 2014 Kvinnlig Artistisk Gymnastik Uppdaterat 6 juni 2014 Förord Tävlingsbestämmelser Kvinnlig Artistisk Gymnastik (Kv AG) är framtagna av Gymnastikförbundets Kvinnliga Artistiska Tekniska Kommitté (KTK) och

Läs mer

Eskilstuna Gymnastikförening. Verksamhetsplan 2018

Eskilstuna Gymnastikförening. Verksamhetsplan 2018 Eskilstuna Gymnastikförening Verksamhetsplan 2018 Syfte Eskilstuna Gymnastikförening vill genom gymnastiken medverka till rörelseglädje, god hälsa, gemenskap och ett livslångt intresse för gymnastik hela

Läs mer

Alpin skidåknings kriterier för deltagande i

Alpin skidåknings kriterier för deltagande i De olika idrotternas kriterier för rekommendation av elev till specialidrott (Upprättade av idrotterna 2005-2019) De enskilda idrottsorganisationerna har upprättat specifika kriterier genom så kallade

Läs mer

Föreningspolicy för ledare, aktiva, barn, ungdomar & föräldrar i vår förening.

Föreningspolicy för ledare, aktiva, barn, ungdomar & föräldrar i vår förening. Föreningspolicy för ledare, aktiva, barn, ungdomar & föräldrar i vår förening. Framarbetad Hösten 2008 i samarbete med Redigerad November 2010 Sida 2 av 8 Innehållsförteckning 4 Så här vill vi att våra

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Manlig Artistisk Gymnastik-

Tävlingsbestämmelser Manlig Artistisk Gymnastik- Tävlingsbestämmelser 2018 - Manlig Artistisk Gymnastik- Innehållsförteckning 1 Allmänna tävlingsbestämmelser Manlig Artistisk Gymnastik... 4 1.1 Rikstävlingar Manlig Artistisk Gymnastik... 4 1.2 Inbjudan...

Läs mer

Förord. Följande dokument ska läsas ihop med tävlingsbestämmelser - Gymnastikförbundets Stadgar. - Tekniskt Reglemente

Förord. Följande dokument ska läsas ihop med tävlingsbestämmelser - Gymnastikförbundets Stadgar. - Tekniskt Reglemente Förord Tävlingsbestämmelser Kvinnlig Artistisk Gymnastik (Kv AG) är framtagna av Gymnastikförbundets Kvinnliga Artistiska Tekniska Kommitté (KTK) och godkända av Gymnastikförbundets Generalsekreterare.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN. Höganäs Gymnastikförening

VERKSAMHETSPLAN. Höganäs Gymnastikförening VERKSAMHETSPLAN Höganäs Gymnastikförening 2011 VERKSAMHETSPLAN FÖR 2011 Inledning Under 2011 är den övergripande och långsiktiga målsättningen och visionen för föreningen att gymnaster och ledare stannar

Läs mer

Eskilstuna Gymnastikförening. Verksamhetsplan 2019

Eskilstuna Gymnastikförening. Verksamhetsplan 2019 Eskilstuna Gymnastikförening Verksamhetsplan 2019 Syfte Eskilstuna Gymnastikförening vill genom gymnastiken medverka till rörelseglädje, god hälsa, gemenskap och ett livslångt intresse för gymnastik hela

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR UPPSALA GYMNASTIKFÖRENING 2016

VERKSAMHETSPLAN FÖR UPPSALA GYMNASTIKFÖRENING 2016 VERKSAMHETSPLAN FÖR UPPSALA GYMNASTIKFÖRENING 2016 Inledning Uppsala Gymnastikförening är en ideell förening som fyller 102 år 2016. Föreningen har en stor bredd med aktiviteter för livets alla skiftningar

Läs mer

TÄVLINGSBESTÄMMELSER KVINNLIG ARTISTISK GYMNASIK 2019

TÄVLINGSBESTÄMMELSER KVINNLIG ARTISTISK GYMNASIK 2019 TÄVLINGSBESTÄMMELSER KVINNLIG ARTISTISK GYMNASIK 2019 v.1.0 2019-01-28 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Förord... 3 1 Allmänna tävlingsbestämmelser... 3 1.1 Nationella tävlingar... 3 1.2 Inbjudan och PM... 3 1.3 Startordning...

Läs mer

Riktlinjer för träning och tävling

Riktlinjer för träning och tävling Gymnastikförbundet Riktlinjer för träning och tävling - 2019 - Fastställda 2019-02-14 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning... 3 Svensk Gymnastiks Värdegrund... 4 Svensk Gymnastiks uppförandekod... 4 Barngymnastik...

Läs mer

SVENSKA POKALENSERIERNA samt STOCKHOLMSPOKALEN. Kvinnlig Artistisk Gymnastik

SVENSKA POKALENSERIERNA samt STOCKHOLMSPOKALEN. Kvinnlig Artistisk Gymnastik SVENSKA POKALENSERIERNA samt STOCKHOLMSPOKALEN Kvinnlig Artistisk Gymnastik 2012-2013 Tävlingsbestämmelser SVENSKA POKALENSERIERNA Introduktion Vi har i Sverige två tävlingssystem: Ettan till Tian som

Läs mer

Anvisningar för barn- & ungdomsidrott Väst På Stan. Så många som möjligt Så länge som möjligt Så bra miljö som möjligt

Anvisningar för barn- & ungdomsidrott Väst På Stan. Så många som möjligt Så länge som möjligt Så bra miljö som möjligt Anvisningar för barn- & ungdomsidrott Väst På Stan Så många som möjligt Så länge som möjligt Så bra miljö som möjligt Träning & Tävling Barn är inte små vuxna Barn och ungdomar har olika utvecklingstakt,

Läs mer

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF 2008-10-16 Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF: s verksamhet är till för alla! Grundidén är att barn, ungdomar och vuxna som tycker det är roligt med idrott alltid ska känna sig

Läs mer

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument Karlskoga GK Junior och Elit utveckling Värderingar och mål Styrdokument 1 Innehåll VERKSAMHETSIÈ 3 VÄRDEGRUND 3 VISION 3 VERKSAMHETEN I KORTHET 4 VÅRA GRUPPER 4-6 TRÄNINGSGRUPPER GOLFKUL 7 JUNIOR CLUB

Läs mer

Studs. Gefle Gymnastikförening

Studs. Gefle Gymnastikförening Studs DOCUMENT INDEX 1. Bakgrund och syfte... 3 2. Studs projektet... 4 2.1 Genomförd aktivitet... 4 2.2 Ekonomisk redovisning och tidsåtgång... 5 2.3 Lärdomar... 6 3. Övningar... 7 3.1 Trampett... 7 3.2

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR UPPSALA GYMNASTIKFÖRENING 2018

VERKSAMHETSPLAN FÖR UPPSALA GYMNASTIKFÖRENING 2018 VERKSAMHETSPLAN FÖR UPPSALA GYMNASTIKFÖRENING 2018 Inledning Uppsala Gymnastikförening är en ideell förening som fyller 104 år 2018. Föreningen har en stor bredd med aktiviteter för livets alla skiftningar

Läs mer

TÄVLINGSREGLEMENT FÖR FLICKORNAS REDSKAPSGYMNASTIK 2017

TÄVLINGSREGLEMENT FÖR FLICKORNAS REDSKAPSGYMNASTIK 2017 Finlands Svenska Gymnastikförbund Redskapssektionen TÄVLINGSREGLEMENT FÖR FLICKORNAS REDSKAPSGYMNASTIK 2017 Dessa bestämmelser gäller för alla tävlingar som Finlands Svenska Gymnastikförbund ordnar och

Läs mer

Förhållningssätt för simmare, föräldrar och ledare i Uddevalla Sim tävlingsverksamhet.

Förhållningssätt för simmare, föräldrar och ledare i Uddevalla Sim tävlingsverksamhet. Förhållningssätt för simmare, föräldrar och ledare i Uddevalla Sim tävlingsverksamhet. Framtagna på Planeringshelgen i Rågårdsvik 2008-10-18 Uppdaterat i Uddevalla ht 2014 Vad erbjuds man som simmare i

Läs mer

ALLMÄNNA TÄVLINGSBESTÄMMELSER

ALLMÄNNA TÄVLINGSBESTÄMMELSER ALLMÄNNA TÄVLINGSBESTÄMMELSER Bestämmelser och tävlingsregler är framtagna av Gymnastikförbundet Sydosts tävlingskommitté. Reglerna grundar sig på bedömningsreglementet TeamGym 2013. I de fall som regionens

Läs mer

TÄVLINGSREGLEMENT FÖR FLICKORNAS REDSKAPSGYMNASTIK 2013

TÄVLINGSREGLEMENT FÖR FLICKORNAS REDSKAPSGYMNASTIK 2013 Finlands Svenska Gymnastikförbund Redskapssektionen TÄVLINGSREGLEMENT FÖR FLICKORNAS REDSKAPSGYMNASTIK 2013 Dessa bestämmelser gäller för alla tävlingar som Finlands Svenska Gymnastikförbund ordnar och

Läs mer

Tävlingsstege Aerobic Gymnastics

Tävlingsstege Aerobic Gymnastics Tävlingsstege Aerobic Gymnastics 2017-2020 Generellt Samma gymnast har möjlighet att tävla på två olika nivåer, men måste då tävla i olika kategorier. Tex, Individuellt i Nivå 2A och trio i Nivå 3. Gymnasten

Läs mer

Tävlingsstege Aerobic Gymnastics

Tävlingsstege Aerobic Gymnastics Tävlingsstege Aerobic Gymnastics 2017-2020 Generellt Samma gymnast har möjlighet att tävla på två olika nivåer, men måste då tävla i olika kategorier. Tex, Individuellt i Nivå 4A och trio i Nivå 3. Gymnasten

Läs mer

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun.

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Policy & värderingar Sportlife Kungälv IBK Detta vill vi: Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Vi vill att Sportlife Kungälv

Läs mer

TÄVLINGSSTEGE AEROBIC GYMNASTICS

TÄVLINGSSTEGE AEROBIC GYMNASTICS TÄVLINGSSTEGE AEROBIC GYMNASTICS 2017-2020 GENERELLT Samma gymnast har möjlighet att tävla på två olika nivåer, men måste då tävla i olika kategorier. Tex, Individuellt i Nivå 2A och trio i Nivå 3. Gymnasten

Läs mer

Föräldramöte FTG HT

Föräldramöte FTG HT Föräldramöte FTG HT2017 2017-09-11-17 AGENDA Det här är Trosagymnasterna Vad är Truppgymnastik? Gymnastikförbundet Vår strategi Trupperna Tävlingsgymnasten i FTG Träningsregler Hur kan du stötta föreningen?

Läs mer

Vasa Gymnastik. Gymnastutvärdering 2016/2017

Vasa Gymnastik. Gymnastutvärdering 2016/2017 Vasa Gymnastik Gymnastutvärdering 2016/2017 1 Varför en undersökning Under vårterminen genomfördes en undersökning för våra gymnaster. Undersökningen görs i syftet att bibehålla god kontakt med föreningen

Läs mer

1. Allmänna tävlingsbestämmelser Rytmisk Gymnastik

1. Allmänna tävlingsbestämmelser Rytmisk Gymnastik INNEHÅLL Förord... 2 1. Allmänna tävlingsbestämmelser Rytmisk Gymnastik... 3 1.1 Rikstävlingar Rytmisk Gymnastik... 3 1.2... 3 1.3 Anmälningsrutiner... 3 1.4 Startordning... 4 1.5 PM... 4 1.6 Regler och

Läs mer

TRÄNINGSELEV VID UPK VAD INNEBÄR DET?!

TRÄNINGSELEV VID UPK VAD INNEBÄR DET?! TRÄNINGSELEV VID UPK VAD INNEBÄR DET?! Följande elever har möjlighet att få förmånen att bli förberedande träningselever respektive träningselever vid Uppsala Ponnyklubb: - Elev som rider i lägst P6 men

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Uppsvenska 2018 vers. mars

Tävlingsbestämmelser Uppsvenska 2018 vers. mars Tävlingsbestämmelser Uppsvenska 2018 vers. mars Tävlingsbestämmelser Trupp Region Uppsvenska 2018 Bedömning Bedömning enligt Nationellt Bedömningsreglemente för tävlingar med fler än 6 gymnaster. Tävlingsbestämmelser

Läs mer

Musikuppladdning och ackrediteringsinfo stänger

Musikuppladdning och ackrediteringsinfo stänger Vecka 25 Musikuppladdning och ackrediteringsinfo stänger Individuell mångkamp*, grenfinaler** och lagtävling (5-5-3 de tre högsta poängen per redskap går till lagpoängen). *Ett hopp gäller för mångkampsresultatet

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR UPPSALA GYMNASTIKFÖRENING 2017

VERKSAMHETSPLAN FÖR UPPSALA GYMNASTIKFÖRENING 2017 VERKSAMHETSPLAN FÖR UPPSALA GYMNASTIKFÖRENING 2017 Inledning Uppsala Gymnastikförening är en ideell förening som fyller 103 år 2017. Föreningen har en stor bredd med aktiviteter för livets alla skiftningar

Läs mer

VÄRDEGRUND. Stockholm Top Gymnastics. Värdegrunden bygger på ledorden:

VÄRDEGRUND. Stockholm Top Gymnastics. Värdegrunden bygger på ledorden: Medlemmarna i skall känna till och följa gällande värdegrund. Värdegrunden bygger på ledorden: Glädje och utveckling Spännande och motiverande, vill bli bättre, glädjas av varandras framgång, ta tillvara

Läs mer

HERMES NYTT Nr Årgång 77

HERMES NYTT Nr Årgång 77 Ordförande har ordet! Snart slut på det här året och våra grupper har tränat på trots att det blev några inställda träningar för gruppen som tränar i Gustav Vasa/ Enskedehallen pga att det skulle målas

Läs mer

ALLMÄNNA TÄVLINGSBESTÄMMELSER

ALLMÄNNA TÄVLINGSBESTÄMMELSER ALLMÄNNA TÄVLINGSBESTÄMMELSER Bestämmelser och tävlingsregler är framtagna av Gymnastikförbundet Sydosts tävlingskommitté. Reglerna grundar sig på bedömningsreglementet nya nationella bedömningsreglementet

Läs mer

Holmsundsgymnasternas föreningspolicy

Holmsundsgymnasternas föreningspolicy Holmsundsgymnasternas föreningspolicy Verksamhet och syfte Holmsundsgymnasterna är medlem i Svenska Gymnastikförbundet som utgör ett av Sveriges största idrottsförbund. I dagsläget har föreningen cirka

Läs mer

Tränarworkshop. - med utgångspunkt i enkätsvar

Tränarworkshop. - med utgångspunkt i enkätsvar Tränarworkshop - med utgångspunkt i enkätsvar Förkunskapskrav Grundläggande behörighet för studier på avancerad nivå eller utbildning, praktisk erfarenhet eller annan omständighet som ger den studerande

Läs mer

Att vägleda och stödja utifrån förbundets Uppförandekod

Att vägleda och stödja utifrån förbundets Uppförandekod Att vägleda och stödja utifrån förbundets Uppförandekod Calle Myrsell Gymnastikombudsman Att vägleda och stödja utifrån förbundets uppförandekod 1. Bakgrund till Gymnastikförbundets stöd och hjälp 2. Förbundets

Läs mer

Enebybergsgymnasterna Vill

Enebybergsgymnasterna Vill Enebybergsgymnasterna Vill Riktlinjer samt handlingsplaner 2016-2017 www.enebybergsgymnasterna.nu Facebook: Enebybergsgymnasterna 1(7) reviderad 2016-09-03 EG = Engagemang och Glädje! Genom vårt motto

Läs mer

De olika idrotternas kriterier för rekommendation av elev till specialidrott (Upprättade av idrotterna )

De olika idrotternas kriterier för rekommendation av elev till specialidrott (Upprättade av idrotterna ) De olika idrotternas kriterier för rekommendation av elev till specialidrott (Upprättade av idrotterna 2005-2017) De enskilda idrottsorganisationerna har upprättat specifika kriterier genom så kallade

Läs mer

Tävlingsregler Gymnastikförbundet Norr. Generellt Klass A Klass B Klass C

Tävlingsregler Gymnastikförbundet Norr. Generellt Klass A Klass B Klass C Tävlingsregler Gymnastikförbundet Norr. Generellt Klass A Klass B Klass C Pojkar, flickor och mix tävlar i samma klass. Pojkar, flickor och mix tävlar i samma klass. Pojkar, flickor och mix tävlar i samma

Läs mer

Informationsblad till föräldrar i Skara HF:s ungdomslag

Informationsblad till föräldrar i Skara HF:s ungdomslag Informationsblad till föräldrar i Skara HF:s ungdomslag Ungdomssektionen Skara HF 2010-04-05 Detta dokument är ämnat som ett informationsblad till föräldrar i Skara HF:s ungdomslag. Anledningen till att

Läs mer

Vi ser fram emot våra gymnasters utveckling

Vi ser fram emot våra gymnasters utveckling Bakgrund Västerbottens Gymnastikförbund arrangerade 1990 gymnastikspelen i Umeå och sedan dess har Umeå GF i omgångar uppvaktat Umeå fritid för att diskutera lokalproblematiken för tävlingsgymnastiken

Läs mer

Bildandemöte Gymnastikföreningen Wermdö. Hotell Blå Blom kl

Bildandemöte Gymnastikföreningen Wermdö. Hotell Blå Blom kl Bildandemöte Gymnastikföreningen Wermdö Hotell Blå Blom 2019-06-18 kl. 19.00 Föredragningslista 1. Mötets öppnande. 2. Fastställande av röstlängd/närvarolista. 3. Val av ordförande och sekreterare för

Läs mer

Föräldramöte FTG VT /08

Föräldramöte FTG VT /08 Föräldramöte FTG VT2017 2017-02-06/08 AGENDA Det här är Trosagymnasterna Vad är truppgymnastik? Gymnastikförbundet Vår strategi Trupperna Tävlingsgymnasten i FTG Träningsregler Arbetsgrupper Det här är

Läs mer

FÖRENINGSSTRUKTUR Välkommen till Polisens IF Simhopp

FÖRENINGSSTRUKTUR Välkommen till Polisens IF Simhopp FÖRENINGSSTRUKTUR Välkommen till Polisens IF Simhopp I detta dokument hittar du den struktur som hela vår verksamhet följer, från MINI-HOPP och PROVA-PÅ kurser till nationell och internationell elitträning.

Läs mer

Den vinröda tråden Näsets SK Nä

Den vinröda tråden Näsets SK Nä Den vinröda tråden Vision och målsättning Vision Näset är en förening för alla som vill träna och spela fotboll. Vi välkomnar både killar och tjejer, så väl barn, ungdom och seniorer, både bredd och topp.

Läs mer

Verksamhetsplan 2018

Verksamhetsplan 2018 Verksamhetsplan 2018 BGKs verksamhet I vår klubb vill vi erbjuda Gymnastik för alla och visa att man kan vara gymnast vare sig man vill nå toppen, ha gymnastik som ett komplement till annan idrott eller

Läs mer

Sala Gymnastikförening/Gymmix

Sala Gymnastikförening/Gymmix Gunilla Pettersson Veronica Forssberg Till ytan Västmanlands största kommun Ca 23 000 invånare, liten stadskärna, stor landsbygd. Nära hälften av Salas invånare lever på landsbygden och i tätorterna runt

Läs mer

Föräldramöte Föreningen Trosagymnasterna - FTG

Föräldramöte Föreningen Trosagymnasterna - FTG Föräldramöte Föreningen Trosagymnasterna - FTG 2015-03- 26 AGENDA De olika trupperna Mål och övningskrav Träningsregler Barnens egna spelregler Tävling/uppvisning Vi behöver lite hjälp KommunikaMonskanaler

Läs mer

Utvecklings grupp 2. Vad får ni av klubben?

Utvecklings grupp 2. Vad får ni av klubben? Utvecklings grupp 2 Vad får ni av klubben? Individuella samtal (1 per termin) 2-3 Klubb utbytesmatcher Obligatoriska tävlingar som det alltid kommer vara matchbevakning på (SALK, Båstad Tennis, JSM Ute/Inne,

Läs mer

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Hittarps IK är en fotbolls- och gymnastikförening med lokal förankring i Laröd, Hittarp och Domsten. Föreningen står för: God klubbkänsla och kamratskap Engagerade

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Hammarbygymnasterna från bredd till världselit med de bästa ledarna Glädje Gemenskap Utveckling Hammarbygymnasterna erbjuder gymnastik för alla, från bredd till världselit. Vi bedriver vår verksamhet i

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR UPPSALA GYMNASTIKFÖRENING 2013

VERKSAMHETSPLAN FÖR UPPSALA GYMNASTIKFÖRENING 2013 Inledning VERKSAMHETSPLAN FÖR UPPSALA GYMNASTIKFÖRENING 2013 Uppsala Gymnastikförening är en ideell förening som fyller 100 år, 2014! Föreningen har en stor bredd med aktiviteter för livets alla skiftningar

Läs mer

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Ambitionen är att anvisningarna ska hjälpa förbund och föreningar till ökad medvetenhet om vad man håller på med och varför. Alla barn och ungdomar

Läs mer

Vad? Hur? Vem? När? Föräldrabrottning. Klubben. Prova att sitta fast Regler Låt nybörjarna se. Klubben

Vad? Hur? Vem? När? Föräldrabrottning. Klubben. Prova att sitta fast Regler Låt nybörjarna se. Klubben Föräldrabrottning en Prova att sitta fast Regler Låt nybörjarna se en Se äldre/duktigare träna Regler samma oavsett ålder? Skicka fler tränare på utbildningar så att alla känner trygghet. Distriktsförbundet

Läs mer

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Ambitionen är att anvisningarna ska hjälpa förbund och föreningar till ökad medvetenhet om vad man håller på med och varför. Alla barn och ungdomar

Läs mer

Idrottsgatan 2 / UPPSALA/ / /

Idrottsgatan 2 / UPPSALA/ / / Syftet med detta dokument är att samla information och riktlinjer gällande tävling inom trupp i region Uppsvenska samt presentera regler för respektive klass. Dokumentet innehåller information om: - Uppsvenska

Läs mer

Föräldramöte FTG VT /28

Föräldramöte FTG VT /28 Föräldramöte FTG VT2018 2018-02-26/28 AGENDA Det här är Trosagymnasterna Vad är truppgymnastik? Gymnastikförbundet Vår strategi Trupperna Tävlingsgymnasten i FTG Träningsregler Arbetsgrupper Det här är

Läs mer

Bedömning enligt Nationellt Bedömningsreglemente för tävlingar med fler än 6 gymnaster.

Bedömning enligt Nationellt Bedömningsreglemente för tävlingar med fler än 6 gymnaster. Tävlingsbestämmelser Trupp Region Uppsvenska 2018 Bedömning Bedömning enligt Nationellt Bedömningsreglemente för tävlingar med fler än 6 gymnaster. Tävlingsbestämmelser Region Uppsvenska Tävlingsbestämmelser

Läs mer

Välkommen till Hammarbygymnasternas Truppcup 2019!

Välkommen till Hammarbygymnasternas Truppcup 2019! PM1 Välkommen till Hammarbygymnasternas Truppcup 2019! Hammarbygymnasternas Truppcup (HGTC) är en grentävling för trupper i alla åldrar. Eftersom intresset av tävlingen brukar vara stort arrangerar vi

Läs mer

ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025

ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025 ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025 Innehåll Inledning... 3 Vision och Mission... 4 Värdegrunden UGG... 5 -Glädje... 7 -Gemenskap... 8 -Utveckling... 6 Strategiska områden... 9 -Simundervisning... 10 -Träning,

Läs mer

Uttagningskriterier för EM i Rytmisk Gymnastik Valladolid, 1-3 juni 2018

Uttagningskriterier för EM i Rytmisk Gymnastik Valladolid, 1-3 juni 2018 2017 12 10 Uttagningskriterier för EM i Rytmisk Gymnastik Valladolid, 1-3 juni 2018 GRUNDLÄGGANDE KRAV För att vara uttagningsbar ska gymnasten: Vara en god förebild för Svensk Gymnastik och medveten om

Läs mer

Verksamhetsplan UEK 2014-2016

Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Detta dokument innefattar Växjö Golfklubbs Ungdoms och Elitkommités verksamhetsplan. Den täcker tre år framöver. Det ska användas som ett arbetsdokument med en tydling inriktning

Läs mer

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy Åre SLK Fotboll Klubben för ALLA! Klubbpolicy Fotboll Att spela fotboll innebär att du är med i världens största idrott. Fotboll spelas över hela världen och själva bollen är kanske världens populäraste

Läs mer

Välkomna till mitt. Allsidigt tränad hanterar fler situationer. Sportsbasics.com. All Träning Är Preparering För Tävling (och livet)

Välkomna till mitt. Allsidigt tränad hanterar fler situationer. Sportsbasics.com. All Träning Är Preparering För Tävling (och livet) Allsidigt tränad hanterar fler situationer Randers 11 juni All Träning Är Preparering För Tävling (och livet) Det spelar ingen roll hur duktig du är om du är skadad... Välkomna till mitt Träning - Föreläsning

Läs mer

Foto: Samuel Wendelius. Nationella Tävlingsbestämmelser Trampolin

Foto: Samuel Wendelius. Nationella Tävlingsbestämmelser Trampolin Foto: Samuel Wendelius Nationella Tävlingsbestämmelser Trampolin 2017-2020 Innehåll Ändringar... 4 1. Allmänna Tävlingsbestämmelser Trampolin... 5 1.1 Tävlingssystem Trampolin... 5 1.2 Rikstävlingar...

Läs mer

SM-VECKAN Programblad

SM-VECKAN Programblad SM-VECKAN 2019 Programblad Aerobic Gymnastics KVINNLIG ARTISTISK GYMNASTIK MANLIG ARTISTISK GYMNASTIK Parkour RYTMISK GYMNASTIK TRAMPOLIN & DMT Tricking TRUPPGYMNASTIK Gymnastik i alla dess former när

Läs mer

NIVÅINDELNING TÄBY BASKET

NIVÅINDELNING TÄBY BASKET NIVÅINDELNING TÄBY BASKET 2017-02-21 Nivåindelning vid tränings- och matchtillfällen inom laget Målgrupp Målgruppen för detta dokument är klubbens ledare, föräldrar samt styrelsen i Täby basket. Bakgrund

Läs mer

Resekostnadsersättning med bil utgår enligt skatteverket tariff för milersättning, för närvarande 18:50 kr per mil (2017).

Resekostnadsersättning med bil utgår enligt skatteverket tariff för milersättning, för närvarande 18:50 kr per mil (2017). Uppsala 2017-04-05 Resepolicy för Uppsala Gymnastikförening Syftet med dokumentet är att beskriva ansvar och regler som skall följas då ledare, domare, gymnaster, förtroendevalda, anställda, föräldrar

Läs mer

Gymnastiken SYD vill!

Gymnastiken SYD vill! Gymnastiken SYD vill! 2011-2012 Kraftsamling mot gemensamma mål Gymnastikförbundet Syd har utifrån Gymnastiken Vill sammanfattat den målsättning och verksamhetsinriktning som vi konkret vill arbeta efter

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2016-2017 Gymnastikföreningen Astra 2016-2017 Styrelse Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare Ledamot Suppleant Suppleant Thomas Åkerdahl Fredrik Öhrling Linda Knutar Ewa Fryxell

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2017-2018 Gymnastikföreningen Astra 2017-2018 Styrelse Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare Ledamot Suppleant Suppleant (Askultant Rickard Karlsson Fredrik Öhrling Linda

Läs mer

Ungdom.

Ungdom. Ungdom www.gymnastik.se/ungdom Ungdom 13-20 år Kort presentation Hur är läget? Fördomar? Fakta! 2012-2011-2010-2009 Vad? Varför? Hur? Ungdom, centralt inom Gymnastikförbundet Ungdomsrådet Annika, Ida,

Läs mer

Förbered så att alla får plats och att det finns ifyllda lärgruppslistor för aktuell träningsgrupp.

Förbered så att alla får plats och att det finns ifyllda lärgruppslistor för aktuell träningsgrupp. Förbered så att alla får plats och att det finns ifyllda lärgruppslistor för aktuell träningsgrupp. Kommentera kort vad vi ska gå igenom och att det är ok att ställa frågor under tiden. Betona gärna att

Läs mer

Föräldramöte 1/5 P08

Föräldramöte 1/5 P08 Föräldramöte 1/5 P08 Agenda - Planering 2016 -Träning -Matcher - Fotbollsförälder i NSK -Viktigt! - Klubben: Arrangemang, Vinröda tråden Laguppställning John Videgren Jakob Stoltze Linda Peterson Katja

Läs mer

Ekonomi Enkät Träningar/närvaro Mål & Riktlinjer Cuper Matcher under våren

Ekonomi Enkät Träningar/närvaro Mål & Riktlinjer Cuper Matcher under våren Ekonomi Enkät Träningar/närvaro Mål & Riktlinjer Cuper Matcher under våren Saldot är 111,6kkr (per 30/11) (Ingående balans 17-18 var 49kkr) Utgående saldo till u11 skall vara min 79,8 (2,1kkr/spelare)

Läs mer

Stockholm Top Gymnastics. Uppförandekod

Stockholm Top Gymnastics. Uppförandekod Stockholm Top Gymnastics Uppförandekod All gymnastikverksamhet för barn och ungdomar ska bedrivas utifrån ett barnrättsperspektiv och ska följa FNs barnkonvention. Ett barnrättsperspektiv innebär att,

Läs mer

Ekonomiskt Stöd kr per förening/år.

Ekonomiskt Stöd kr per förening/år. Det finns sju olika paket att söka under 2019 DSF har förenklat och försökt hjälpa föreningarna genom att skapa i färdiga idéer som föreningarna ska söka sina projekt igenom. Det finns även möjlighet att

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018 FÖR STOCKHOLM TOP GYMNASTICS

VERKSAMHETSPLAN 2018 FÖR STOCKHOLM TOP GYMNASTICS VERKSAMHETSPLAN 2018 FÖR STOCKHOLM TOP GYMNASTICS Med stora satsningar och investeringar i ny hall, nya redskap och fler personal blir målet för verksamhetsåret 2018 att fortsätta den konsolidering av

Läs mer

Göteborg Sim bildades 1991 genom en sammanslagning av de båda klubbarna Göteborgs Kappsimningsklubb Najaden och Askim-Frölunda Simklubb.

Göteborg Sim bildades 1991 genom en sammanslagning av de båda klubbarna Göteborgs Kappsimningsklubb Najaden och Askim-Frölunda Simklubb. Om Göteborg Sim Göteborg Sim bildades 1991 genom en sammanslagning av de båda klubbarna Göteborgs Kappsimningsklubb Najaden och Askim-Frölunda Simklubb. Vår grundläggande filosofi är att genom en målinriktad

Läs mer

Verksamhetsplan 2016 TÖLÖ Gymnastikförening

Verksamhetsplan 2016 TÖLÖ Gymnastikförening Verksamhetsplan 2016 TÖLÖ Gymnastikförening 1 Styrelsen för Tölö Gymnastikförening (Tölö GF) har härmed nöjet att avlämna följande verksamhetsplan för tiden 1/1-31/12 2016 Föreningens ändamål (utdrag ur

Läs mer

Styrelsen för Göteborgs Turnförening får här avge följande berättelse för verksamhetsåret 2013.

Styrelsen för Göteborgs Turnförening får här avge följande berättelse för verksamhetsåret 2013. Årsberättelse Göteborgs Turnförening 2013 Styrelsen för Göteborgs Turnförening får här avge följande berättelse för verksamhetsåret 2013. STYRELSE Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleanter Robert

Läs mer

Slut Rapport för projektet Med RM i Sikte

Slut Rapport för projektet Med RM i Sikte Eskilstuna 2009-09-01 Slut Rapport för projektet Med RM i Sikte Projekt tid 2006-2009 4 år Projektet Med RM i sikte är ett 4 årigt projekt startats på initiativ av KTK för att få fler gymnaster att tävla

Läs mer

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT VÄRDEGRUND OCH MÅLSÄTTNING FÖRENINGEN Dunkers IF bedriver fotboll för tjejer i alla åldrar med värdegrunder som kamratskap, glädje och utveckling. Ledarskapets röda

Läs mer

Foto: Samuel Wendelius. Nationella Tävlingsbestämmelser Trampolin

Foto: Samuel Wendelius. Nationella Tävlingsbestämmelser Trampolin Foto: Samuel Wendelius Nationella Tävlingsbestämmelser Trampolin Januari 2017 Innehåll 1. Allmänna Tävlingsbestämmelser Trampolin...4 1.1 Tävlingssystem Trampolin...4 1.2 Rikstävlingar...5 1.3 Anmälningsrutiner...5

Läs mer

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former.

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former. Verksamhetsidé Vi vill vara en gedigen, trygg och välskött förening med verksamhet i framkant och med öppenhet för nya utmaningar Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för

Läs mer

Stockholm Top Gymnastics

Stockholm Top Gymnastics Augusti 2016 Stockholm Top Gymnastics VÄRDEGRUND All gymnastikverksamhet för barn och ungdomar ska bedrivas utifrån ett barnrättsperspektiv och följa FN:s barnkonvention. Ett barnrättsperspektiv innebär

Läs mer

SVENSK GYMNASTIK VILL

SVENSK GYMNASTIK VILL SVENSK GYMNASTIK VILL Antagen av Förbundsmötet 2014 2 Svensk Gymnastik - rörelse hela livet Tack till alla fotografer: Maria Edstrand/Allehanda media Jesper Eriksson Jessica Green Andreas Gustafsson Popa

Läs mer

Mål och inriktning. Version 3.0, uppdaterad

Mål och inriktning. Version 3.0, uppdaterad Mål och inriktning Vår huvudmålsättning är att erbjuda kvalificerad träning, där alla har möjlighet att utvecklas i sin egen takt och efter sina egna mål, från nybörjare i skridskoskolan till tävlingsåkare

Läs mer