Västerviks kommun är fantastiskt, men kan med din hjälp bli mycket bättre. Rösta på Socialdemokraterna den 14 september.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Västerviks kommun är fantastiskt, men kan med din hjälp bli mycket bättre. Rösta på Socialdemokraterna den 14 september."

Transkript

1 Västerviks kommun är fantastiskt, men kan med din hjälp bli mycket bättre. Rösta på Socialdemokraterna den 14 september. FRAMTIDSPARTIET I VÄSTERVIKS KOMMUN

2 FRAMTIDSP A R TIET I VÄSTERVIKS KOMMUN

3 EN BÄTTRE FRITID FÖR ALLA! Vi socialdemokrater är stolta över vår vackra kommun, men gemensamt kan vi utveckla den ännu mer! En fritid tillgänglig för alla! Vi socialdemokrater är övertygade om att vi måste göra fritidsverksamheten mer tillgänglig för alla, för oss handlar det om jämlikhet. Våra viktiga områden Avgiftsfritt inträde till simhallen för barn och ungdomar. Satsning på spontanidrott, en skate/multipark i centrala Västervik vid exempelvis stadsparken. Översyn och upprustning av lek- och badplatser i kommunen då vi vet att det har ett stort värde för ex. barnfamiljer Vår kommun har mycket att erbjuda både när det gäller friluftsliv och idrott. Dessa verksamheter är väldigt viktig för många och vi ges också en känsla av sammanhang vid utövandet av föreningsverksamhet. Våra kommunala faciliteter i kommunen ska kunna nyttjas av alla oavsett ekonomiska förutsättningar. Som ett led i detta vill vi satsa på ett avgiftsfritt inträde till simhallen för barn och ungdomar.

4 Skolan ska skapa glädje och framtidstro EN BÄTTRE SKOLA FÖR ALLA! Västervik ska ha en skola där varje barn ges bästa möjliga förutsättningar att lyckas. Vi prioriterar investeringar i skolan framför nya skattesänkningar! För att skapa ett bättre Västervik för alla är det viktigt att alla barn får de förutsättningar som behövs för att kunna ta sig vidare i livet. Därför vill vi satsa på förskola och grundskola. Våra viktigaste områden: Öka antalet lärare och speciallärare i skolan. Antalet elever i klasserna får inte vara för stora, då blir lärarnas uppdrag omöjligt att nå. Erbjuda läxhjälp i skolan för alla. För att göra det möjligt att både vara förälder och arbeta obekväma tider ska alla som har behov erbjudas barnomsorg under dygnets alla timmar. Återinföra olycksfallsförsäkring som gäller både skoltid och fritid för våra skolbarn. Fler lärare - före nya skattesänkningar! Dagens samhälle och inte minst dagens skola kräver alltmer av våra barn och ungdomar. Krav som för vissa barn kan kännas helt ouppnåeliga därför vill vi investera i skolan och då främst för våra barn i de yngsta åldrarna. Det måste finnas förutsättningar att så tidigt som möjligt möta alla barn utifrån deras egna behov.

5 VUXENUTBILDNING OCH HÖGRE UTBILDNING I ett bättre Västervik för alla ska du alltid ges möjlighet till att studera oavsett i vilket skeende i livet du befinner dig! Fortsatt satsning på vuxenutbildning Alltfler ungdomar i Västervik har svårt med att nå möjligheten till att studera vidare på eftergymnasial nivå. Detta är ett faktum som gör det absolut nödvändigt för fortsatta satsningar på vuxenutbildning. Vi Socialdemokrater vill undersöka möjligheten till att sammanföra den kommunala vuxenutbildningen, Komvux, med kommunens högskola, Campus. Vi är övertygade om att en gemensam satsning på all vuxenutbildning skulle möjliggöra ännu bättre förutsättningar där du ges möjlighet till vidareutbildning samtidigt som det skulle innebära en tydlig statushöjning av kommunens eftergymnasiala utbildningar. Vi vill även öka och intensifiera samarbetet och samverkan med våra grannkommuner i all eftergymnasial utbildning.

6 KULTUR FÖR ETT LEVANDE VÄSTERVIK Kulturen bidrar till att skapa ett rikare samhälle att leva i. Vi ser kulturen som en viktig del av både välfärden och demokratin! Kulturen är en stark drivkraft för den demokratiska utvecklingen. Kulturen utgör en arena för samtal och debatt. Genom kulturen får vi hjälp att uttrycka våra åsikter och upptäcka nya tankar, idéer och perspektiv. Kultur ger oss möjlighet att formulera drömmar, uttrycka känslor och skapa en identitet. Kulturen är en viktig del av välfärden och vi vill att boende och besökande i kommunen ska kunna ta del av ett varierande kulturliv. Viktiga områden: Fortsätta dialogen med föreningslivet för att använda resurserna till det som gagnar förenings- och kulturlivet. Fortsätta satsningen på kommunalt utvecklingsbidrag för olika arrangemang. Alla våra barn och ungdomar ska genom skolan ha bra tillgång till ett brett utbud av kultur.

7 HELA KOMMUNEN SKA LEVA Våra viktigaste områden: Västervik är en till ytan väldigt stor kommun med många mindre och betydelsefulla orter och samhällen dessa vill vi värna! Bygga ut fiberbredband i hela kommunen. Satsa på serviceställen hos lanthandlarna. Fortsatt satsning på föreningsoch anläggningsbidrag. Se över möjligheterna till fler besök i simhallen för bad och simundervisning. Bygga ut kultur- och musikskolan så att den finnas på samtliga grundskolor. Fortsatt satsning på landsbygdsberedningen för att säkerställa en bra dialog mellan politiker och invånare. Oavsett var i kommunen du väljer att bosätta dig är vår ambition och målsättning att ge en så bra service och infrastruktur som möjligt, en bättre kommun för alla. Efterfrågan och tillgången till bredband växer sig alltmer starkare och vi som konsumenter förmås alltmer ut till den digitala agendan. Därför har vi beslutat om en bredbandsstrategi med en målsättning om att 90% av kommuninvånarna ska erbjudas tillgång till fibrerat bredband senast En bättre kommun tillskapas av oss gemensamt och för oss socialdemokrater är även servicen på landsbygden en väldigt viktig fråga därför tycker vi att satsningen på så kallade serviceställen är oerhört angelägen. Denna satsning kommer att ske främst i de mest utsatta orterna där man ex. saknar kommunala bibliotek men där den lokala lanthandel är navet i bygden.

8 ÄLDREOMSORG Bättre äldreomsorg före nya skattesänkningar En stark välfärd är viktig för att vi människor ska känna trygghet. Vi kan alla bidra till en gemensam välfärd och tillsammans gör vi det som bäst! I Västervik måste vi öka jämställdheten för att kunna möta framtidens utmaningar, inte minst när det gäller behoven av undersköterskor och sjuksköterskor och därför väljer vi nu att satsa Viktiga områden: Att kunna leva på sin lön utan att vara beroende av någon annan är oerhört viktigt för en människas välbefinnande. Därför ser vi satsningen på heltider som helt avgörande för både den enskildes men även kommunens behov. Vi vill fortsätta satsningen på lokalt tillagad mat på våra särskilda boenden för att på så vis säkerställa att maten tillagas så nära våra äldre som möjligt. I kommunen vill vi använda vårt kommunala bostadsbolag till att fortsätta arbetet med anpassning av redan befintligt bostadsbestånd där tillgängligheten möjliggörs genom ex. hissar. Vi värnar om flera bostadsmöjligheter i kommunen och ser därför att satsningar på Trygghetsboenden för den äldre åldersgruppen som mycket viktiga. på kompetensutbildning hos personal som i sin tur ska leda till att fler heltider möjliggörs. Vår absoluta ambition är dessutom att under 2015 påbörja införandet av rätten till heltid för att därefter fortsätta utveckling i samma riktning tills dess att detta är infört i hela kommunen. Vi människor samlas i alla möjliga sociala sammanhang kring måltiden. Matupplevelsen är för många av oss en explosion för alla våra sinnen. Detta ska inte ta slut på ålderns höst utan snarare förstärkas ännu mer - därför vill vi fortsätta satsningen på lokalt tillagad mat på samtliga särskilda boenden i hela kommunen.

9 HÅLLBARHET OCH MILJÖ För oss är värnandet om vår gemensamma miljö en central och viktig fråga i alla led - därför vill vi fortsätta utvecklingen av en fossilbränslefri region och kommun. För att trygga att så mycket som möjligt av våra egna restprodukter och avfall ska bidra till en ökad produktion av biogas och därmed skapa ett reellt alternativ till fossila bränslen är av stor vikt för att fortsätta utvecklingen av kommunens biogasanläggning. Våra viktigaste områden Mer närproducerade livsmedel upphandlas Så stor del som möjligt av matavfall samlas in Ökad satsning på en fossilbränslefri kommun Använda mer miljövänliga energialternativ vid renovering/ nybyggnad. Intresset för närproducerade livsmedel ökar mer och mer, medvetenheten gällande innehåll i produkter växer sig starkare och vi tänker också alltmer på vad vi faktiskt stoppar i oss. Vi tycker detta är viktigt och vill därför jobba aktivt för att närproducerade livsmedel upphandlas i så stor utsträckning som möjligt inom kommunens samtliga verksamheter. Vi ser detta som ett viktigt alternativ till minskade transporter men även för att gynna våra lokala och miljövänliga producenter.

10 INFRASTRUKTUR Våra viktigaste områden: Alla ska kunna känna hopp och framtidstro i vår kommun och det ska absolut vara möjligt med både arbetspendling och pendling för studier En av vår tids största utmaningar i kommunen är infrastrukturfrågorna och dessa är, om möjligt, helt avgörande för vår framtida potential. En bättre infrastruktur för alla Infrastruktur är en viktig fråga både vad gäller tillväxten för vårt näringsliv men även för vår möjlighet att få till en större arbetsmarknadsregion där även möjligheterna för att studera och utvecklas i ett större sammanhang skapas. För att lyckas och verkligen prioritera dessa satsningar, anser vi Socialdemokrater, att kommunledningskontoret ska förstärks med en person som då får i uppdrag att ansvara för kommunens samtliga infrastrukturfrågor. Standarden och tillgängligheten på Tjustbanan måste öka avsevärt för att möjliggöra den funktionalitet som vi eftersträvar. Vidare upprustning av Riksväg 35 är en viktig fråga för oss. En fortsatt upprustning av vägen mot Åtvidaberg skulle även säkerställa transporter till och ifrån Överums industrier och därmed trygga deras möjlighet till överlevnad. Ur ett större miljöperspektiv vill vi satsa på en södra infart till Västervik som centralort. Detta skulle dessutom binda ihop centralorten mer med Gunnebo på ett positivt och bra sätt.

11 JÄMLIKHET personer, främst kvinnor, tvingas jobba ofrivillig deltid. De har svårt att få den låga deltidslönen att räcka, samtidigt som de oroar sig för pensionen. Trots deltidsjobb kan arbetsdagarna ändå vara långa då de ofta tvingas ta delade arbetspass ett på morgonen och ett på kvällen. Alla människor har rätt till schyssta arbetsvillkor. Det krävs förändring. Det är därför dags för jämställda arbetsvillkor på arbetsmarknaden i stort, och i välfärden. Vi måste prioritera jämställdheten! En viktig del av det är frågan om heltiderna. Det har gått lång tid och för lite har gjorts. Löftet är att om S vinner valet så kommer vi att teckna nationellt kollektivavtal där heltid är norm. Det gäller offentlig sektor och det ska ske under kommande mandatperiod. Kvinnorna måste få veta nu, att de också har rätt till heltid. I Västervik kommer vi nu inom socialförvaltningen att börja kompetensutveckla personal i en utbildning som heter Bemanna Rätt. Förhoppningen är att vi under 2015 kommer att införa heltider på något område först för att sedan fortsätta på fler ställen tills dess att det är helt utbyggt.

12 Socialdemokraterna i Västerviks Kommun Adress: Kvarngatan 40, Västervik Telefon: 0490/189 80, E-post: sap.vastervik@telia.com Följ oss och gilla oss på Socialdemokraterna-i-Västerviks-Kommun

LOs politiska plattform valet 2018

LOs politiska plattform valet 2018 LOs politiska plattform valet 2018 Landsorganisationen i Sverige 2018 Grafisk form: LO Produktion och tryck: Bantorget Grafiska AB, Stockholm 2018 isbn 978-91-566-3298-3 lo 18.03 2 000 Trygghet för vanligt

Läs mer

ETT BÄTTRE GNESTA. FÖR ALLA.

ETT BÄTTRE GNESTA. FÖR ALLA. ETT BÄTTRE GNESTA. FÖR ALLA. VALPROGRAM FÖR JOBB, SKOLA OCH VÄLFÄRD GNESTA 2015-2018. Socialdemokraterna FRAMTIDSPARTIET I GNESTA Stefan Löfven Johan Rocklind ETT BÄTTRE GNESTA. FÖR ALLA. Sverige är ett

Läs mer

ETT BÄTTRE SVERIGE. FÖR ALLA. Läs om våra idéer för Sverige, ditt landsting och din kommun.

ETT BÄTTRE SVERIGE. FÖR ALLA. Läs om våra idéer för Sverige, ditt landsting och din kommun. ETT BÄTTRE SVERIGE. FÖR ALLA. Läs om våra idéer för Sverige, ditt landsting och din kommun. Till dig som väljer väg för Sverige. Sverige är ett land att vara stolt över. Jag vet det. Min uppväxt, min trygghet

Läs mer

Följ med oss på resan till framtidens kommun

Följ med oss på resan till framtidens kommun Följ med oss på resan till framtidens kommun Handlingsprogram för Socialdemokraterna i Bengtsfors kommun Socialdemokraterna i Bengtsfors kommun vill ha ditt förtroende att fortsätta ta ansvar för utveckling

Läs mer

Framtidspaketet. Valprogram för Skövde FÖR ALLAS BÄSTA. I HELA SKÖVDE. socialdemokraterna.se/skovde

Framtidspaketet. Valprogram för Skövde FÖR ALLAS BÄSTA. I HELA SKÖVDE. socialdemokraterna.se/skovde Framtidspaketet Valprogram för Skövde 2015-2018 FÖR ALLAS BÄSTA. I HELA SKÖVDE. socialdemokraterna.se/skovde Framtidspaketet För allas bästa. I hela Skövde. Politiken måste alltid blicka framåt och ta

Läs mer

KULTUR STRATEGI FÖR YSTADS KOMMUN

KULTUR STRATEGI FÖR YSTADS KOMMUN KULTUR STRATEGI FÖR YSTADS KOMMUN YSTADS KOMMUNS VISION Ystad är porten till framtiden och omvärlden. Här finns en god miljö för kreativa idéer. Företagen verkar såväl lokalt som globalt. Mångfald av fritid

Läs mer

- Framtidspartiet i Lysekil Foto: Lars Nyfjäll, Lysekil

- Framtidspartiet i Lysekil Foto: Lars Nyfjäll, Lysekil Valmanifest 2018 - Framtidspartiet i Lysekil Foto: Lars Nyfjäll, Lysekil Arbete - Trygghet Välfärd Lysekil skall vara en plats där alla känner trygghet och framtidshopp. Barn och unga skall ha möjlighet

Läs mer

Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet de gröna har samlats i en samverkan med syfte att ta ansvar för Norrtälje kommuns utveckling. Ett ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbart samhälle,

Läs mer

MÖJLIGHETERNAS FALUN BYGGER VI TILLSAMMANS. Så här vill vi göra vår kommun ännu bättre. Jonny Gahnshag Roza Güclü Hedin Ingalill Persson

MÖJLIGHETERNAS FALUN BYGGER VI TILLSAMMANS. Så här vill vi göra vår kommun ännu bättre. Jonny Gahnshag Roza Güclü Hedin Ingalill Persson MÖJLIGHETERNAS FALUN BYGGER VI TILLSAMMANS Så här vill vi göra vår kommun ännu bättre. Jonny Gahnshag Roza Güclü Hedin Ingalill Persson FRAMTIDSPARTIET I FALUN KLIMAT FÖR UTVECKLING Jonas Lennerthson Anna

Läs mer

ETT BÄTTRE TROSA. FÖR ALLA. Valprogram i kortversion 2014-2018. Fotograf: Erik Jacobsson FRAMTIDSPARTIET I TROSA

ETT BÄTTRE TROSA. FÖR ALLA. Valprogram i kortversion 2014-2018. Fotograf: Erik Jacobsson FRAMTIDSPARTIET I TROSA ETT BÄTTRE TROSA. FÖR ALLA. Valprogram i kortversion 2014-2018 Fotograf: Erik Jacobsson FRAMTIDSPARTIET I TROSA I Trosa kommun är det lätt att trivas. Fantastisk natur och läget i Mälardalen ger resurser

Läs mer

Det här är Centerpartiet. i Torsås kommun

Det här är Centerpartiet. i Torsås kommun Det här är Centerpartiet i Torsås kommun ett hållbart val för dig! Centerpartiet i Torsås kommun arbetar för att skapa ett hållbart, inbjudande och modernt samhälle. Detta i nära samverkan med kommunens

Läs mer

Välfärd genom livet. Alla ska känna sig trygga med samhällets stöd i livets olika skeden. Det gäller från förskolan till äldreomsorgen.

Välfärd genom livet. Alla ska känna sig trygga med samhällets stöd i livets olika skeden. Det gäller från förskolan till äldreomsorgen. Vi socialdemokrater är övertygade om att med demokrati förändra samhället. Vi bygger därför vårt samhälle på demokratins ideal med folkvalda politiker, fri opinionsbildning och respekt för allas lika värde.

Läs mer

FÖR TORSÅS FRAMÅT. RÖSTA S. Ett bättre Torsås. För alla! FRAMTIDSPARTIET I TORSÅS

FÖR TORSÅS FRAMÅT. RÖSTA S. Ett bättre Torsås. För alla! FRAMTIDSPARTIET I TORSÅS FÖR TORSÅS FRAMÅT. RÖSTA S. Ett bättre Torsås. För alla! FRAMTIDSPARTIET I TORSÅS TORSÅS KAN BÄTTRE. Det spelar roll vem som styr och leder kommunen. Här kan du läsa om några av de politiska prioriteringar

Läs mer

RIKSDAGSVALET SAMTALS- KAMPANJEN SAMTALET VID DÖRREN FÖR DIG SOM VALARBETARE Gäller fram till 10 september

RIKSDAGSVALET SAMTALS- KAMPANJEN SAMTALET VID DÖRREN FÖR DIG SOM VALARBETARE Gäller fram till 10 september RIKSDAGSVALET 2014 SAMTALS- KAMPANJEN SAMTALET VID DÖRREN FÖR DIG SOM VALARBETARE Gäller fram till 10 september Sid 2 (4) MANUS FÖR BLOCKBYTARE Hej! Jag heter X och kommer från Socialdemokraterna. Vi går

Läs mer

Det är det här vi vill

Det är det här vi vill Det är det här vi vill 9 Tankar om hur vi vill göra Vaggeryds kommun ännu bättre Socialdemokratiska kandidater till valet 2010 Socialdemokraterna i Vaggeryds kommun s-info.se/vaggeryd Politik är att vilja.

Läs mer

Ett bättre LEKSAND. Valprogram 2015-2018 för Socialdemokraterna i Leksand. Liv Lunde Andersson, Krister Ellström och Maria Qvarnström

Ett bättre LEKSAND. Valprogram 2015-2018 för Socialdemokraterna i Leksand. Liv Lunde Andersson, Krister Ellström och Maria Qvarnström Ett bättre LEKSAND. För alla. Valprogram 2015-2018 för Socialdemokraterna i Leksand Liv Lunde Andersson, Krister Ellström och Maria Qvarnström En attraktiv kommun för fler Leksand ska vara en bra kommun

Läs mer

ETT STARKARE SAMHÄLLE. ETT TRYGGARE TROSA.

ETT STARKARE SAMHÄLLE. ETT TRYGGARE TROSA. VALPROGRAM 2018 ETT STARKARE SAMHÄLLE. ETT TRYGGARE TROSA. Rösta den 9 september! För en hållbar kommun där alla får chans att växa. UTBILDNING ÄR TRYGGHET FÖR FRAMTIDEN Genom att investera i utbildning

Läs mer

Vi som bor i Gagnef lever alla med drömmar och förhoppningar om framtiden.

Vi som bor i Gagnef lever alla med drömmar och förhoppningar om framtiden. Vi som bor i Gagnef lever alla med drömmar och förhoppningar om framtiden. Vi drömmer om kulturella upplevelser, sköna stunder i skog och mark, och fascinerande möten med människor med olika bakgrund och

Läs mer

Lidköping Framtidskommunen

Lidköping Framtidskommunen 1 Lidköping Framtidskommunen Lidköping är den välkomnande och hållbara kommunen med framtidstro och är ett tillväxtcentrum för Västra Skaraborg med ständigt inflöde av nya medborgare. Lidköpings miljöarbete

Läs mer

Bygg Ulricehamn starkare

Bygg Ulricehamn starkare Vi är stolta över Ulricehamn. Kommunen växer. Dessutom finns flera framgångsrika företag. De senaste åren har en rad gynnsamma beslut tagits för och i kommunen. Samtidigt kan vi inte blunda för att det

Läs mer

Antagen av KF , 145. Vision 2030

Antagen av KF , 145. Vision 2030 Vision 2030 Västerviks kommun Livskvalitet varje dag Vår vision om framtiden är ett samhälle där livskvalitet står i fokus varje dag. Ett samhälle där medborgarna, gamla som unga, känner glädje, tillhörighet

Läs mer

För en levande kommun. Mariestad

För en levande kommun. Mariestad För en levande kommun Mariestad Handlingsprogram 2011-2014 Vår vision Mariestad ska vara en säker och trygg kommun för alla. Mariestad ska vara en kommun där människor vill leva och bo. Den service kommunen

Läs mer

Socialdemokraterna. förbättrar och utvecklar Ulricehamns kommun 2007 2010

Socialdemokraterna. förbättrar och utvecklar Ulricehamns kommun 2007 2010 Socialdemokraterna 123 förslag som förbättrar och utvecklar Ulricehamns kommun 2007 2010 Vår kommun behöver nya tag, ett nytt ledarskap och en handlingskraftig ledning, som sätter kommunens intressen före

Läs mer

Sju viktiga frågor för ett bra Söderköping

Sju viktiga frågor för ett bra Söderköping Sju viktiga frågor för ett bra Söderköping En stabil ekonomi som alltid är i god ordning är grunden för långsiktiga, angelägna och framåtsyftande satsningar inom alla kommunens områden. Centerpartiet i

Läs mer

ETT STARKARE SAMHÄLLE ETT TRYGGARE FALUN

ETT STARKARE SAMHÄLLE ETT TRYGGARE FALUN ETT STARKARE SAMHÄLLE ETT TRYGGARE FALUN SUSANNE NORBERG ROZA GÜCLÜ HEDIN JONAS LENNERTHSON SJUKVÅRD OCH OMSORG Jämlik hälsa är vårt mål. Vi ska korta väntetiderna i vården och stoppa vinstjakten i välfärden.

Läs mer

Möjligheternas Katrineholm skapar vi tillsammans Vår politik för jobb, välfärd och utveckling

Möjligheternas Katrineholm skapar vi tillsammans Vår politik för jobb, välfärd och utveckling Möjligheternas Katrineholm skapar vi tillsammans Vår politik för jobb, välfärd och utveckling 2011 2014 Socialdemokraterna i Katrineholm Göran Dahlström, kommunstyrelsens ordförande Katrineholm i jobb

Läs mer

Foto: Åsa Grip SUNDSVALL KAN BÄTTRE!

Foto: Åsa Grip SUNDSVALL KAN BÄTTRE! Foto: Åsa Grip SUNDSVALL KAN BÄTTRE! Allians för Sundsvall Sundsvall är en kommun med fantastiska möjligheter och en stor mängd outnyttjad kraft. Vi har barn och unga som kan bli framtidens ledare om de

Läs mer

Möjligheternas Mark dit når vi tillsamman

Möjligheternas Mark dit når vi tillsamman Möjligheternas Mark dit når vi tillsamman Handlingsprogram 2011-2014 Socialdemokraterna i Mark Frihet är grunden för att du ska ha ett gott liv och kunna ta vara på möjligheternas Mark men friheten ska

Läs mer

KALMAR FORTSATT FRAMÅT!

KALMAR FORTSATT FRAMÅT! KALMAR FORTSATT FRAMÅT! Socialdemokraterna i Kalmars förslag på hur vi vill föra Kalmar fortsatt framåt. FRAMTIDSPARTIET I KALMAR KALMAR FORTSATT FRAMÅT! På några år har Kalmar förvandlats till en av Sveriges

Läs mer

Framtiden börjar i skolan. Därför behöver Växjö en skola med fokus på kunskap och lärande som ger varje barn bästa möjliga förutsättningar att utveckl

Framtiden börjar i skolan. Därför behöver Växjö en skola med fokus på kunskap och lärande som ger varje barn bästa möjliga förutsättningar att utveckl Växjö är en bra kommun att leva i och de som vill bo och verka här ska känna sig välkomna. Kommunen växer, utvecklas och har alla möjligheter att ligga i framkant på många områden. Det finns också mycket

Läs mer

ETT BÄTTRE SVERIGE. FÖR ALLA. Lokalt valprogram för Socialdemokraterna Oxelösund 2015-2018

ETT BÄTTRE SVERIGE. FÖR ALLA. Lokalt valprogram för Socialdemokraterna Oxelösund 2015-2018 ETT BÄTTRE SVERIGE. FÖR ALLA. Lokalt valprogram för Socialdemokraterna Oxelösund 2015-2018 Från fullmäktigelistan: Martin Bergström - plats 13 Annika Heed - plats 21 Tommy Karlsson - Plats 22. Fotograf

Läs mer

ETT ANNAT SOLNA ÄR MÖJLIGT

ETT ANNAT SOLNA ÄR MÖJLIGT ETT ANNAT SOLNA ÄR MÖJLIGT Vänsterpartiets budgetförslag för 2016 Vänsterpartiet Solna solna.vansterpartiet.se Vi vill se ett Solna för alla! Vänsterpartiet vill att Solnabornas gemensamma tillgångar ska

Läs mer

Valplattform Kommunvalet 2018 Vänsterpartiet Nordmaling

Valplattform Kommunvalet 2018 Vänsterpartiet Nordmaling Ett solidariskt samhälle en ekonomi för alla Valplattform Kommunvalet 2018 Vänsterpartiet Nordmaling Vänsterpartiets prioriterade huvudfrågor: 1. Öka grundbemanningen inom äldreomsorgen för högre kvalité

Läs mer

Kommunalt Handlingsprogram Lilla Edet Kommunen som växer och utvecklas

Kommunalt Handlingsprogram Lilla Edet Kommunen som växer och utvecklas Kommunalt Handlingsprogram 2014-2018 Lilla Edet Kommunen som växer och utvecklas Socialdemokraterna Framtidspartiet Lilla Edets kommun har med oss i majoritet utvecklats till en tillväxtkommun. Detta är

Läs mer

Valplattform Vänsterpartiet Kristinehamns Valplattform

Valplattform Vänsterpartiet Kristinehamns Valplattform Valplattform 2018-2022 Vänsterpartiet Kristinehamns Valplattform VAL TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE Vänsterpartiet 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. Therese Larsson Björn Johansson

Läs mer

2 (6) Måste det vara så?

2 (6) Måste det vara så? 2 (6) Vi vill att Karlskrona ska vara den kommun där vi kan förverkliga våra drömmar, en kommun där man känner att man har möjligheter. Vi vill att barnen och ungdomarna ska få en bra start i livet och

Läs mer

Möjligheternas Karlstad. jobb istället för ökade klyftor

Möjligheternas Karlstad. jobb istället för ökade klyftor Möjligheternas Karlstad jobb istället för ökade klyftor Karlstad ska vara möjligheternas kommun Det ska vara lockande att flytta hit och attraktivt att bo här. Fler som bor, arbetar och driver företag

Läs mer

På rätt väg. - men inte riktigt framme! 19 steg mot ett bättre Gotland

På rätt väg. - men inte riktigt framme! 19 steg mot ett bättre Gotland På rätt väg - men inte riktigt framme! 19 steg mot ett bättre Gotland 19 steg mot ett bättre Gotland Dessa 19 steg är socialdemokratiska tankar och idéer om hur vi tillsammans här på Gotland kan skapa

Läs mer

Mer Svedala för pengarna

Mer Svedala för pengarna Mer Svedala för pengarna Valet 2014 Vi bryr oss Söker du ytterligare information eller vill ha kontakt med oss? Besök www.moderat.se/svedala sök oss på Facebook eller kontakta Linda Allansson Wester, kommunstyrelsens

Läs mer

Vindeln det är här det händer

Vindeln det är här det händer Det här är Vi. Vindeln det är här det händer Kombinationen av trygg boendemiljö, vacker natur och aktiva och engagerade människor gör Vindeln till en intressant kommun i ständig utveckling. Vi ser oss

Läs mer

FRAMTIDSKONTRAKT

FRAMTIDSKONTRAKT FRAMTIDSKONTRAKT 2015-2018 Socialdemokraterna i Sandviken socialdemokraterna.se/sandviken twitter.com/ssandviken facebook.com/s.sandviken Sandviken - den moderna industri- och kulturkommunen På följande

Läs mer

Utvecklingsstrategi Vision 2025

Utvecklingsstrategi Vision 2025 Utvecklingsstrategi Vision 2025 År 2014-2016 Din kommun Lindesberg - där Bergslagen och världen möts! Strategi Plan/program Riktlinje Regler och instruktioner Fastställt av: Kommunfullmäktige Datum: 2013-05-21,

Läs mer

Socialdemokraterna BOLLNÄS

Socialdemokraterna BOLLNÄS Socialdemokraterna BOLLNÄS Kommunalt handlingsprogram 2006 2010 Socialdemokraternas ledstjärnor är frihet, jämlikhet och solidaritet. Vårt program beskriver hur vi vill skapa ett tryggare och mer rättvist

Läs mer

NR Fråga Socialdemokraterna Folkpartiet

NR Fråga Socialdemokraterna Folkpartiet Fördelning av antal mandat i kommunfullmäktige efter valet 2010. Kommun Kommun M C FP KD S V MP SD Övriga Summa Kalix 6 3 1 20 2 7 2 41 Kalix Kalixpartiet (2) Dessa har valt att inte svara: Moderaterna,

Läs mer

VI VILL HA ETT BÄTTRE VÄXJÖ FÖR ALLA

VI VILL HA ETT BÄTTRE VÄXJÖ FÖR ALLA VI VILL HA ETT BÄTTRE VÄXJÖ FÖR ALLA SÄTT VÄXJÖ I ARBETE Det viktigaste Växjö står inför är att klara jobben. Genom att fler växjöbor kommer i arbete så lägger vi grunden till att skapa det Växjö vi vill

Läs mer

en hållbar framtid Det här vill vi i Centerpartiet med vår politik. Vårt idéprogram i korthet och på lättläst svenska.

en hållbar framtid Det här vill vi i Centerpartiet med vår politik. Vårt idéprogram i korthet och på lättläst svenska. en hållbar framtid Det här vill vi i Centerpartiet med vår politik. Vårt idéprogram i korthet och på lättläst svenska. Centerpartiets idéprogram Det här idéprogrammet handlar om vad Centerpartiet tycker

Läs mer

ETT ÄNNU BÄTTRE MUNKEDAL FÖR ALLA.

ETT ÄNNU BÄTTRE MUNKEDAL FÖR ALLA. ETT ÄNNU BÄTTRE MUNKEDAL FÖR ALLA. Vår politik-valprogram för Socialdemokraterna i Munkedal FRAMTIDSPARTIET I MUNKEDAL VÅR POLITIK. Socialdemokratisk politik bygger på gemensamt ansvar och solidaritet.

Läs mer

lokalt Valmanifest för nässjö 2014-2018 grönt på riktigt! NÄSSJÖ

lokalt Valmanifest för nässjö 2014-2018 grönt på riktigt! NÄSSJÖ lokalt Valmanifest för nässjö 2014-2018 grönt på riktigt! NÄSSJÖ lokalt Valmanifest 2014-2018 Miljöpartiet de gröna i Nässjö ska arbeta för att kommunen upprättar en strategi med tydliga miljömål på kort

Läs mer

VALMANIFEST CENTERPARTIET STRÖMSTAD. FRAMÅT med

VALMANIFEST CENTERPARTIET STRÖMSTAD. FRAMÅT med VALMANIFEST 2018 FRAMÅT med CENTERPARTIET STRÖMSTAD Med kärlek till hembygden och vision för framtiden skapar vi, tillsammans med dig, positiv utveckling i hela Strömstad Vision FRAMÅT 2035 med Centerpartiet

Läs mer

Ett bättre Götene. För alla.

Ett bättre Götene. För alla. TRYCK: VADSBO-TRYCK, MARIESTAD Valmanifest 2014 Ett bättre Götene. För alla. Valmanifest antaget av S-medlemsmöte 23 april 2014 Socialdemokraterna Götene Järnvägsgatan 13 533 32 Götene Tel 0511-519 60

Läs mer

VALPLATTFORM 2014 SOCIALDEMOKRATERNA I HÄRNÖSAND

VALPLATTFORM 2014 SOCIALDEMOKRATERNA I HÄRNÖSAND VALPLATTFORM 2014 SOCIALDEMOKRATERNA I HÄRNÖSAND En solidarisk, hållbar och livaktig kommun Socialdemokraterna vill att Härnösand ska vara unikt. Vi vill att Härnösand ska ha lägsta arbetslösheten i regionen

Läs mer

Socialdemokraterna i Klippans kommun. Handlingsprogram

Socialdemokraterna i Klippans kommun. Handlingsprogram Socialdemokraterna i Klippans kommun Handlingsprogram 2019-2022 Ett jämlikt Klippans kommun Människans frihet socialdemokraternas viktigaste mål. Alla människor ska vara fria att utvecklas som individer.

Läs mer

Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet har samlats i en samverkan med syfte att ta ansvar för Norrtälje kommuns utveckling.

Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet har samlats i en samverkan med syfte att ta ansvar för Norrtälje kommuns utveckling. Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet har samlats i en samverkan med syfte att ta ansvar för Norrtälje kommuns utveckling. Ett ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbart samhälle, där medborgaren

Läs mer

Ett ökat bostadsbyggande Näringsliv och arbetsmarknad Barnomsorg och skola

Ett ökat bostadsbyggande Näringsliv och arbetsmarknad Barnomsorg och skola Faktablad 2007-05-21 Falköpings kommuns budget 2008-2011 Utveckling tillväxt - välfärd Falköpings kommun bygger idag för utveckling, tillväxt och välfärd. Den budget som allianspartierna presenterar innehåller

Läs mer

ETT BÄTTRE DEGERFORS. FÖR ALLA. SOCIALDEMOKRATERNA I DEGERFORS VALPROGRAM 2015-2018.

ETT BÄTTRE DEGERFORS. FÖR ALLA. SOCIALDEMOKRATERNA I DEGERFORS VALPROGRAM 2015-2018. ETT BÄTTRE DEGERFORS. FÖR ALLA. SOCIALDEMOKRATERNA I DEGERFORS VALPROGRAM 2015-2018. Annika Engelbrektsson, kandidat till kommunstyrelsens ordförande och förstanamn på Socialdemokraterna i Degerfors lista

Läs mer

ETT GOTLAND SOM HÅLLER IHOP

ETT GOTLAND SOM HÅLLER IHOP ETT GOTLAND SOM HÅLLER IHOP Gotland ska vara Sveriges bästa plats att bo och leva på. Vi ska erbjuda goda uppväxtvillkor, en växande arbetsmarknad och en trygg ålderdom. Ylva Bendelin, Filip Reinhag och

Läs mer

FÖR ALLAS BÄSTA I hela Västra Götaland.

FÖR ALLAS BÄSTA I hela Västra Götaland. FÖR ALLAS BÄSTA I hela Västra Götaland. FRAMTIDSPARTIET I NORRA ÄLVSBORG Gert-Inge Andersson och Lena Hult FÖR ALLAS BÄSTA Vi tror på att alla ska kunna leva ett bättre liv, känna frihet och framtidstro.

Läs mer

Vaxholm och vägen framåt. Kommunalt handlingsprogram för moderaterna i Vaxholm

Vaxholm och vägen framåt. Kommunalt handlingsprogram för moderaterna i Vaxholm Vaxholm och vägen framåt Kommunalt handlingsprogram för moderaterna i Vaxholm Demokrati Moderaterna har tagit initiativ till att se över vår politiska organisation i Vaxholm för att se hur vi på bästa

Läs mer

PITEÅ - MÖJLIGHETERNAS KOMMUN Va l p r o g r a m f ö r S o c i a l d e m o k r a t e r n a i P i t e å

PITEÅ - MÖJLIGHETERNAS KOMMUN Va l p r o g r a m f ö r S o c i a l d e m o k r a t e r n a i P i t e å PITEÅ - MÖJLIGHETERNAS KOMMUN Va l p r o g r a m f ö r S o c i a l d e m o k r a t e r n a i P i t e å TRYGGT, ATTRAKTIVT OCH UTHÅLLIGT Tryggt, attraktivt och uthålligt Piteå ska vara en möjligheternas

Läs mer

SUNNE KAN BÄTTRE! MODERATERNA I SUNNE 2014

SUNNE KAN BÄTTRE! MODERATERNA I SUNNE 2014 SUNNE KAN BÄTTRE! MODERATERNA I SUNNE 2014 Sunne kan bättre! Vi Moderater i Sunne kommun är beredda att ta ansvar och leda kommunen efter valet 2014. Vi vill bidra till att alla i högre grad ska kunna

Läs mer

Norrtälje ut? Hur ser framtidens 2O4O N R R T Ä L J E kommun

Norrtälje ut? Hur ser framtidens 2O4O N R R T Ä L J E kommun N 2O4O RRTÄLJE kommun Hur ser framtidens Norrtälje ut? N 2O4O RRTÄLJE kommun Att vara en del av en växande region skapar många möjligheter Norrtälje kommun ska ta fram en översiktsplan med sikte på år

Läs mer

Det goda livet finns i Norrköping EN VISION FÖR 2030

Det goda livet finns i Norrköping EN VISION FÖR 2030 Det goda livet finns i Norrköping EN VISION FÖR 2030 Diarienummer: KS-504/2008 I Norrköping finns det goda livet. Här finns möjligheter till ett berikande liv för människor i alla åldrar med möjligheter

Läs mer

Inledning. Våra 10 viktigaste frågor:

Inledning. Våra 10 viktigaste frågor: Socialdemokraterna i Partille Valprogram 2018 Inledning Vi Socialdemokrater har höga ambitioner för Partille kommun. Vi har en framtidsinriktad politik som leder till att Partille blir en ännu bättre kommun

Läs mer

Per-Samuel Nisser (M)

Per-Samuel Nisser (M) Nu är bokslutet för 2014 klart och vi vill berätta för dig vad skattepengarna har använts till. När vi blickar tillbaka på 2014 ser vi ett år där vi har haft stort fokus på politik och demokrati. Det har

Läs mer

Rösta. september! Möjligheternas. Välfärd före skattesänkningar

Rösta. september! Möjligheternas. Välfärd före skattesänkningar Rösta 19 september! Möjligheternas Kommun Välfärd före skattesänkningar HAMMARÖ ska vara möjligheternas kommun framtida välfärd Det är många som vill bo på Hammarö, vilket är positivt. Fler invånare ger

Läs mer

TRYGGHET OCH FRAMTIDSTRO

TRYGGHET OCH FRAMTIDSTRO TRYGGHET OCH FRAMTIDSTRO Valprogram Socialdemokraterna i Smedjebackens kommun 2019-2022 Valprogram Socialdemokraterna i Smedjebacken 2019-2022 TRYGGHET OCH FRAMTIDSTRO Vi Socialdemokrater vill skapa att

Läs mer

VÄLFÄRDS- SATSNINGAR FÖRE LYX

VÄLFÄRDS- SATSNINGAR FÖRE LYX VÄLFÄRDS- SATSNINGAR FÖRE LYX Valplattform Vänsterpartiet Umeå 2018-2022 Umeå är inte till salu! Ulrika Edman (V), 1:a till Umeå kommunfullmäktige Mattias Sehlstedt (V), 2:a till Umeå kommunfullmäktige

Läs mer

KÄRA FRAMTID, VALMANIFEST FÖR ETT BÄTTRE SVERIGE. FÖR ALLA. STEFAN LÖFVEN MAGDALENA ANDERSSON CARIN JÄMTIN MIKAEL DAMBERG

KÄRA FRAMTID, VALMANIFEST FÖR ETT BÄTTRE SVERIGE. FÖR ALLA. STEFAN LÖFVEN MAGDALENA ANDERSSON CARIN JÄMTIN MIKAEL DAMBERG KÄRA FRAMTID, VALMANIFEST FÖR ETT BÄTTRE SVERIGE. FÖR ALLA. STEFAN LÖFVEN MAGDALENA ANDERSSON CARIN JÄMTIN MIKAEL DAMBERG EN AMBITIÖS JOBBPOLITIK. FÖR ALLA. VÅRT MÅL ÄR ATT ANTALET PERSONER SOM ARBETAR

Läs mer

Omslagsbild: Christer Engström/ETC BILD. Kartbilderna har medgivande från lantmäteriverket 1998. Ur GSD Blå kartan, diarienummer 507-97-157.

Omslagsbild: Christer Engström/ETC BILD. Kartbilderna har medgivande från lantmäteriverket 1998. Ur GSD Blå kartan, diarienummer 507-97-157. Växtplats Ulricehamn, Översiktsplan 2001 för Ulricehamns kommun, antogs av kommunfullmäktige 2002-02-21, 12. Planen består av tre häften, del 1 Mål och strategier, del 2 Kunskapskälla och del 3 Konsekvensbeskrivning,

Läs mer

VALPROGRAM / 2014 SOCIALDEMOKRATERNA I LANDSKRONA. framtidspartiet i landskrona

VALPROGRAM / 2014 SOCIALDEMOKRATERNA I LANDSKRONA. framtidspartiet i landskrona VALPROGRAM / 2014 SOCIALDEMOKRATERNA I LANDSKRONA framtidspartiet i landskrona LANDSKRONA KAN BÄTTRE! VI VILL MER. Foto: Jens Ohlsson Mitt i Öresundsregionen, lika nära landsbygden som storstäderna och

Läs mer

Jobben först i möjligheternas Skåne

Jobben först i möjligheternas Skåne J O B B P R O G R A M F Ö R S K Å N E Jobben först i möjligheternas Skåne Socialdemokraterna i Region Skåne www.socialdemokratena.se/skane Vi socialdemokrater sätter jobben först. Jobb skapas genom att

Läs mer

vision med gemensamma krafter Tillväxt ett friskhetstecken!

vision med gemensamma krafter Tillväxt ett friskhetstecken! Vision Skövde 2025 Att förverkliga en vision med gemensamma krafter Skövderegionen ska blomstra till glädje för alla invånare, besökare och verksamhetsidkare. Vi behöver en tydlig färdriktning och en gemensam

Läs mer

Det här vill vi göra i Eskilstuna. Vänsterpartiets politik i korthet

Det här vill vi göra i Eskilstuna. Vänsterpartiets politik i korthet Det här vill vi göra i Eskilstuna Vänsterpartiets politik i korthet 2015-2018 Eskilstuna är inte till salu. Inte till salu. När vi nu går till val är Vänster partiets ambition självklar. Vi vill fortsätta

Läs mer

Socialdemokraterna i

Socialdemokraterna i Socialdemokraterna i framkant för Bromölla! En kommun att leva och verka i med stolthet, en plats för våra barn att växa upp i, ett samhälle med förutsättningar till ett liv med kvalitet där möjlighet

Läs mer

Vem ska bestämma över ditt liv Du eller kommunen?

Vem ska bestämma över ditt liv Du eller kommunen? VALINFORMATION FRÅN ALLIANSEN I MJÖLBY KOMMUN Vem ska bestämma över ditt liv Du eller kommunen? Inom Alliansen tror vi på varje människas drivkraft att vilja fatta egna beslut och ta ansvar för sina val

Läs mer

!! En av landets bästa skolkommuner

!! En av landets bästa skolkommuner VALPLATTFORM 2014-2018 En av landets bästa skolkommuner En bra skola som ger våra barn de bästa möjligheterna att vidareutvecklas i livet är en av kommunens viktigaste uppgifter. Därför ska Vallentuna

Läs mer

VÅRT FRAMTIDSKONTRAKT FÖR HUDDINGE

VÅRT FRAMTIDSKONTRAKT FÖR HUDDINGE VÅRT FRAMTIDSKONTRAKT FÖR HUDDINGE I valet den 14 september väljer vi väg för Huddinge. Våra prioriteringar är tydliga: Jobben först ingen ung utan jobb Mindre klasser och fler lärare Ordning, reda och

Läs mer

Våra vägval för Dalarnas väg in i framtiden

Våra vägval för Dalarnas väg in i framtiden Våra vägval för Dalarnas väg in i framtiden Det är dags att välja för de närmaste åren. Våra prioriteringar är tydliga: Jobben är viktigast. Sedan skolan och välfärden. Mindre klasser och fungerande vård

Läs mer

Bostadspolitik. för tillväxt och rättvisa. Tillväxt kräver rättvisa! Bostadspolitiskt program för Socialdemokraterna i Sundsvall 2012-2016

Bostadspolitik. för tillväxt och rättvisa. Tillväxt kräver rättvisa! Bostadspolitiskt program för Socialdemokraterna i Sundsvall 2012-2016 Bostadspolitik för tillväxt och rättvisa Tillväxt kräver rättvisa! Utvecklingen i en kommun är beroende av en aktiv bostadspolitik så även i Sundsvall Fem förslag för utveckling och rättvisa! 1 2 3 4 5

Läs mer

Valmanifest Vi för Västsverige framåt! VÄSTRA GÖTALAND

Valmanifest Vi för Västsverige framåt! VÄSTRA GÖTALAND Valmanifest 2018 Vi för Västsverige framåt! VÄSTRA GÖTALAND NÄR ANDRA BLICKAR BAKÅT FÖR VI VÄSTSVERIGE FRAMÅT - FÖR GRÖN TILLVÄXT OCH EN VÅRD NÄRA DIG. Centerpartiet i Västra Götaland bygger politiken

Läs mer

Socialdemokraterna F R A M T I D S P A R T I E T I S T E N U N G S U N D HANDLINGSPROGRAM Socialdemokraterna

Socialdemokraterna F R A M T I D S P A R T I E T I S T E N U N G S U N D HANDLINGSPROGRAM Socialdemokraterna HANDLINGSPROGRAM - 2014-2018 För oss Socialdemokrater är FRIHET, JÄMLIKHET och SOLIDARITET grundpelare. FRIHET handlar om att kunna leva i ett öppet, solidariskt och demokratiskt samhälle. SOLIDARITETs-

Läs mer

Programförklaring 2010-2014 Rödgröna Oppositionen i Sotenäs Kommun

Programförklaring 2010-2014 Rödgröna Oppositionen i Sotenäs Kommun Programförklaring 2010-2014 Rödgröna Oppositionen i Sotenäs Kommun Inledning I följande dokument beskrivs inriktningen på den politik som den Rödgröna Oppositionen har enats om att arbeta för under mandatperioden.

Läs mer

Centerpartiet ett hållbart val

Centerpartiet ett hållbart val Centerpartiet ett hållbart val Hela människan hela livet! Närhet är ett centralt ord när man talar om Centerpartiets politik. Decentralisering har vi pratat om i decennier, det vill säga att målet är att

Läs mer

Sjöbo - en plats för tillväxt

Sjöbo - en plats för tillväxt Sjöbo - en plats för tillväxt med innovation och attraktivt boende Vision för Sjöbo kommun 2011-2020 Sjöbo - en plats för tillväxt. Innehåll Livskvalitet...5 Kunskap...6 Företagande och arbete...9 Infrastruktur...11

Läs mer

Verksamhetsplan Kultur & Fritid

Verksamhetsplan Kultur & Fritid Verksamhetsplan 2017-2020 Kultur & Fritid 1. ÖVERGRIPANDE MÅL/VISION JOKKMOKK - DEN SJÄLVKLARA MÖTESPLATSEN PÅ POLCIRKELN Jokkmokk är en nyskapande kommun med position i framtiden och närvaro i världen

Läs mer

Hela länet ska leva. Dåliga kommunikationer begränsar idag vårt läns möjligheter. Det krävs därför en fortsatt utbyggnad av kollektivtrafiken,

Hela länet ska leva. Dåliga kommunikationer begränsar idag vårt läns möjligheter. Det krävs därför en fortsatt utbyggnad av kollektivtrafiken, Hela länet ska leva. Dåliga kommunikationer begränsar idag vårt läns möjligheter. Det krävs därför en fortsatt utbyggnad av kollektivtrafiken, fibernätet och ett förbättrat vägnät. Järnvägen behöver bli

Läs mer

ETT TRYGGT OCH LEVANDE MJÖLBY

ETT TRYGGT OCH LEVANDE MJÖLBY ETT TRYGGT OCH LEVANDE MJÖLBY 0022.in 1 2018-05-03 13:46:34 För ett tryggt och levande Mjölby Sverigedemokraterna i Mjölby vill ha en kommun där alla trivs och känner sig trygga. Våra barn är vår framtid

Läs mer

En region för några få En region för alla

En region för några få En region för alla En region för några få En region för alla Vänsterpartiet Gävleborgs Regionala valplattform 2018-2022 Kort version Rösta på Vänsterpartiet 9 september Valet 2018 handlar om hur det framtida samhället ska

Läs mer

ETT STARKARE SAMHÄLLE. ETT TRYGGARE LINKÖPING.

ETT STARKARE SAMHÄLLE. ETT TRYGGARE LINKÖPING. ETT STARKARE SAMHÄLLE. ETT TRYGGARE LINKÖPING. SOCIALDEMOKRATERNA I LINKÖPINGS VALMANIFEST 2018 ETT STARKARE SAMHÄLLE. ETT TRYGGARE LINKÖPING. Att bygga ett samhälle blir aldrig klart. Även om arbetslösheten

Läs mer

Förslag Framtid Ånge 2.0. Strategi för utveckling av Ånge kommun

Förslag Framtid Ånge 2.0. Strategi för utveckling av Ånge kommun Förslag 2013-03-28 Framtid Ånge 2.0 Strategi för utveckling av Ånge kommun 2014-2020 1 Du håller framtiden i din hand Framtid Ånge 2.0 är Ånge kommuns utvecklingsstrategi för den bygd som vi lever och

Läs mer

Handlingsprogram

Handlingsprogram Handlingsprogram 2018-2022 2 Ett handlingsprogram för framtidens Kungsbacka Vår politik framöver är inriktad på att Kungsbacka ska fortsätta att växa på ett hållbart sätt. När vi växer krävs det god kontroll

Läs mer

Strategisk inriktning Socialdemokraterna Vänsterpartiet Miljöpartiet. - i Vingåker

Strategisk inriktning Socialdemokraterna Vänsterpartiet Miljöpartiet. - i Vingåker Strategisk inriktning 2016-2019 Socialdemokraterna Vänsterpartiet Miljöpartiet - i Vingåker Politisk plattform Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Socialdemokraterna tar gemensamt ansvar för att leda Vingåkers

Läs mer

Heltidsarbete som norm

Heltidsarbete som norm Heltidsarbete som norm 1 Varför heltidsarbete? Heltidsarbete är en viktig fråga för hela Sverige. Det är en viktig delstrategi för att möta välfärdens om fattande rekryteringsbehov. Om fler arbetar heltid

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen

Samhällsbyggnadsförvaltningen Resultat dialogen Naturen är en förutsättning för att kunna erbjuda bra boendemiljöer och locka till sig nya invånare, men även besökare vilket ökar turismen. Detta är något som efterfrågas bland både

Läs mer

Politiska riktlinjer

Politiska riktlinjer Socialdemokraterna i Vaggeryds kommun Politiska riktlinjer 2019-2022 Trygghet i en ny tid Nu har vi möjlighet att fortsätta utveckla den svenska modellen så att vi står starkare inför framtiden. Vi investerar

Läs mer

Framtidsprogram Ett ännu bättre Örnsköldsvik för alla!

Framtidsprogram Ett ännu bättre Örnsköldsvik för alla! Framtidsprogram 2014 Ett ännu bättre Örnsköldsvik för alla! Vi vill göra mer för fler jobb Jobben är för de allra flesta en väldigt viktig och positiv del av livet. Arbetet ger egen inkomst, gemenskap

Läs mer

Framtid Ånge Strategi för utveckling i Ånge kommun 2014 2020

Framtid Ånge Strategi för utveckling i Ånge kommun 2014 2020 Framtid Ånge Strategi för utveckling i Ånge kommun 2014 2020 Antagen av Kommunfullmäktige den 17 juni 2013 Framtid Ånge Strategi för utveckling i Ånge kommun 2014 2020 Strategin är framtagen i bred samverkan

Läs mer

framåt! Foto: News Øresund - Johan Wessman News Øresund (CC BY 3.0) Centerpartiet_valfolder_bjuv.indd 1

framåt! Foto: News Øresund - Johan Wessman News Øresund (CC BY 3.0) Centerpartiet_valfolder_bjuv.indd 1 framåt! Foto: News Øresund - Johan Wessman News Øresund (CC BY 3.0) Centerpartiet_valfolder_bjuv.indd 1 2018-06-18 17:48 Dina riksdagskandidater 1. Jonny Cato Hansson, Helsingborg Kommunalråd, 24 år Just

Läs mer

Lätt svenska. Vi kan inte vänta med att göra Sverige till världens bästa land att leva i

Lätt svenska. Vi kan inte vänta med att göra Sverige till världens bästa land att leva i Lätt svenska Vi kan inte vänta med att göra Sverige till världens bästa land att leva i MÖJLIGHETERNAS LAND BYGGER VI TILLSAMMANS Vi vill att Sverige ska vara möjligheternas land. Här ska alla få möjlighet

Läs mer

Tillsammans skapar vi vår framtid

Tillsammans skapar vi vår framtid Mål för Köpings kommun 2013-2019 Här presenteras de mål som Köpings kommunfullmäktige fastställt för perioden 2013-2019. De senaste mandatperioderna har kommunfullmäktige i politisk enighet beslutat om

Läs mer