Skarpnäcks Kulturhus 30 år 4-6 december!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Skarpnäcks Kulturhus 30 år 4-6 december!"

Transkript

1 Skarpnäcks Kulturhus 30 år 4-6 december! CLEO EN AV SVERIGES FRÄMSTA RAPPARE UPPTRÄDER NÄKTERGALNINGARNA MARKNAD KULTURKVÄLL CHORUS STOCKHOLMIA SCREENTRYCK MUSIKWORKSHOPS UTSTÄLLNING FRAMTIDENS SKARPNÄCKS KULTURHUS ÖPPET HUS PEDAGOGISKT CENTRUM FILM CAFÉ Allt gratis! Samtliga programpunkter är gratis men vissa kräver biljett. För fullständigt program och biljetter besök skarpnackskulturhus.se, receptionen eller boka via Tickster på telefon skarpnackskulturhus.se tel Skarpnäcks allé 25

2 Skarpnäcks Kulturhus 30 år 4-6 december Fredagen den 6 december 1985 invigdes det då nybyggda Folkets Hus i Skarpnäck av självaste Olof Palme. Genom åren därefter har mängder med teater- och dansgrupper, musiker, konstnärer och kreativa människor fyllt lokalerna med ett brett och spännande kulturliv. Nu, 30 år senare, heter Folkets Hus sedan 10 år tillbaka istället Skarpnäcks Kulturhus och drivs idag av Skarpnäcks Stadsdelsförvaltning med en tvärpolitiskt förankrad verksamhet. Program Ett 30-årsjubileum måste ju firas, och det rejält. Vi ställer därför till med en fest som varar i tre dagar, den 4 till den 6 december. I programmet möter du Näktergalningarna med föreställningen En Julsaga, gruppen Kapsel för förskolor ger föreställningen Bevis. Det blir hantverksmarknad, kulturkväll, testa på screentryck, prova spela musik i den nyrenoverade replokalen/studion, rundvandring i huset och möjlighet att delta i prova på workshops med olika teman. Vi ser också gärna att du deltar i den interaktiva utställningen Vårt Skarpnäcks Kulturhus i vilken vi önskar att höra dina tankar och idéer om hur du tycker Skarpnäcks Kulturhus kan utvecklas och bli ännu bättre i framtiden. Skarpnäcks Kulturhus och framtiden Vi tror på många produktiva år framöver, fyllda med ett brett utbud av kulturaktiviteter. Skarpnäcks Kulturhus utvecklas kontinuerligt och för dörren står bland annat en större satsning på musikverksamhet, en öppnare mötesplats för alla och en strävan att skapa en bred plattform från vilken medborgarna kan bli delaktiga och engagera sig i det lokala kulturlivet. Skarpnäcks Kulturhus vill bredda sitt verksamhetsområde och kunna erbjuda alla medborgare i Stockholms Stad möjligheten att besöka oss som en i staden högklassig arrangör och samordnare av kulturaktiviteter. Vi fortsätter vårda det vi nu gör - att erbjuda en mångfacetterad verksamhet där såväl amatörer som högprofessionella kulturutövare kan samlas för att ge medborgarna härliga upplevelser och en aktiv fritid. Vi hoppas du vill komma till oss och vara med på vårt kalas! Du får chans att träffa oss som jobbar här och vi vill gärna veta vad du vill med Skarpnäcks Kulturhus. Varmt välkommen!

3 Fredag 4 december Biljetter Fritt inträde men biljett krävs till vissa evenemang Du kan boka din biljett genom webreservation på Boka via telefon: Reception: Biljetter kan även hämtas i Skarpnäcks Kulturhus reception, Skarpnäcks allé 25 under öppettider. Fritt inträde - biljett krävs Kapsel ger Bevís - en cirkusshow för barn och Kapsel Presenterar Bevis en show för åldrarna 4-5 år som ger en underhållande inblick i några udda utvalda sällsyntheter, nästan som ett museum av mystik, med användande av koncept från astronomi, fysik, kemi, psykologi, musik, historia och teknologi tillsammans med cirkuskonsterna jonglering och magi.

4 Fredag 4 december Fritt inträde - biljett krävs Näktergalningarna ger En annan julsaga Det är inte bara Skarpnäcks Kulturhus som fyller 30 år utan även Näktergalningarna som bjuder in till en jubileumsföreställning för alla åldrar med sång, musik, cirkus, teater, dans och trolleri med tema från Dickens En julsaga Regi: Peter Bergared Dramaturgi: Marika Lagercrantz Projektledare: Dagny Wennberg Musik: Sabbath Hela Veckan Även 5/12 kl och 6/12 kl Öppet hus - Pedagogiskt centrum Vi slår nu upp portarna och välkomnar dig att besöka Pedagogiskt Centrum, en plats för stadsdelens pedagoger där praktiskt utforskande och utbyte av ideer o erfarenheter sker. Titta runt, ta del av det som händer på stadsdelens förskolor.

5 SKARPNÄCKS KULTURHUS PRESENTERAR STOLT: CLEO - en rappare av klass KL FREDAG 4 DECEMBER Cleo en av de mest respekterade och erkända rapparna i Sverige. Efter över 10 år i branschen, många framgångsrika samarbeten, ett soloalbum och en prisbelönt EP i ryggen har vi äran att få se Cleo på Skarpnäcks Kulturhus scen! Fritt inträde - biljett krävs Gratis inträde men biljett krävs. Boka din biljett genom webreservation Boka via telefon: Reception: Biljetter kan även hämtas i Skarpnäcks Kulturhus reception, Skarpnäcks allé 25 under öppettider.

6 Lördag 5 december Hantverksmarknad kl En lokal hantverksmarknad med fokus på egengjorda, konstnärliga hantverk så som screentryck, egensydda kläder, tavlor, keramik mm. Spiken i kistan Du får träffa filmkonstnären och skribenten Antonie Frank Grahamsdaughter och fotografen Eva Wernlid som visar filmer, foton och talar om de protester och demonstrationer som avlöste varandra i Skarpnäck Detta var åren då Kulturhuset och biblioteket i Skarpnäck var nedläggningshotade. Bakom kulisserna Häng med bakom kulisserna på Skarpnäcks Kulturhus och utforska våra lokaler och få reda på vad de används till. Skarpnäcks Kulturhus personal guidar er genom huset och visa både öppna och dolda utrymmen! Aktiviteten är gratis för både barn och vuxna men har ett begränsat antal platser.

7 Fritt inträde - biljett krävs Näktergalningarna ger En annan julsaga Näktergalningarna ger en jubileumsföreställning för alla åldrar med sång, musik, cirkus, teater, dans och trolleri. Regi: Peter Bergared Dramaturgi: Marika Lagercrantz Projektledare: Dagny Wennberg Musik: Sabbath Hela Veckan. Fritt inträde - biljett krävs Chorus Stockholmia - Come in and stay a while Chorus Stockholmia bjuder på ett axplock ur sin rika repertoar under ledning av Eva Boström. Vid pianot Eva Karpe. Kvällens program innefattar såväl julsånger som gammal och nyskriven körlyrik. Kulturkväll med invigning av Butter & Goose café Vi bjuder på en afton med scenframträdanden, pysselverkstad för alla åldrar, invigning av Butter & Goose café och avslutningsvis öppen scen! Uppträder gör bland annat folk/poptrion Echoes Rhymes och fusion/jazz/rocktrion Dummy Mummy. Ungdomar från Bagishuset intar scenen med Dancehall. Får vi se dig på scenen också?

8 Lördag 5 december bibliotek Skarpnäcks bibliotek Lördag Spiken i kistan Du får träffa filmkonstnären och skribenten Antonie Frank Grahamsdaughter och fotografen Eva Wernlid som visar filmer, foton och talar om de protester och demonstrationer som avlöste varandra i Skarpnäck År då Kulturhuset och biblioteket i Skarpnäck var nedläggningshotat. Invigning av Mellanrummet Ett nytt rum i biblioteket för dig som är mellan 9-12 år. Här kan du sitta och läsa i den nya sköna soffan, göra läxor eller ta det lugnt. Här kan du också tipsa andra om bra böcker och få boktips! Kom och fira med saft, popcorn, roligt pyssel och ballonger! Bilder från bibliotekets invigning 1985 Så såg det ut när Skarpnäcks bibliotek invigdes.

9 Söndag 6 december Romsk hantverksmarknad Välkommen på Romsk hantverksmarknad som anordnas av Svergies romska undgdomsdelegation. På marknaden kan du köpa handarbeten och juldekroationer. Fritt inträde - biljett krävs Näktergalningarna ger En annan julsaga Näktergalningarna ger en jubileumsföreställning för alla åldrar med sång, musik, cirkus, teater, dans och trolleri. Regi: Peter Bergared Dramaturgi: Marika Lagercrantz Projektledare: Dagny Wennberg Musik: Sabbath Hela Veckan. Bakom kulisserna Häng med bakom kulisserna på Skarpnäcks Kulturhus och utforska våra lokaler och få reda på vad de används till. Skarpnäcks Kulturhus personal guidar er genom huset och visa både öppna och dolda utrymmen! Fritt inträde - biljett krävs O Tari thaj e Zerfi - musikteater Utifrån boken O Tari thaj e Zerfi har Romano paso research center skapat musikteater med samma namn. Detta är ett helt nytt sätt att visa romsk kultur, grundprinciper, traditioner och seder - med skådespeleri, sång, dans och musik. Teatern tar bl.a. upp högaktuella tankar och frågeställningar som bortgifte och utanförskap och utmanar gamla synsätt samt ifrågasätter romska aspekter i dagens svenska samhälle.

10 Vårt Skarpnäcks Kulturhus Vad är dina tankar och idéer om Skarpnäcks Kulturhus? Hur önskar du att verksamheten ska utvecklas? Vad vill du se mer av? Hur vill du samverka med Skarpnäcks Kulturhus? Alla dagar I samband med 30-årsfirandet gör vi en interaktiv utställning kallad Vårt Skarpnäcks Kulturhus i vilken vi önskar att höra dina tankar och idéer om hur du tycker Skarpnäcks Kulturhus kan utvecklas och bli ännu bättre i framtiden. Vi tror på många produktiva år framöver, fyllda med ett brett utbud av kulturaktiviteter. Skarpnäcks Kulturhus utvecklas kontinuerligt och för dörren står bland annat en större satsning på musikverksamhet, en öppnare mötesplats för alla och en strävan att skapa en bred plattform från vilken medborgarna kan bli delaktiga och engagera sig i det lokala kulturlivet. Hur dina idéer kommer in i verksamheten Målet med att höra dina idéer är för att ha dessa som underlag främst för verksamhetsplanering men även ur långsiktiga perspektiv. Insamlandet kommer att leda till en sammanställning som kommer att återfinnas i Skarpnäcks Kulturhus reception och på hemsida för att därefter hålla en aktiv dialog om fortsatt utveckling. Fotovägg Vi visar under dagarna upp bilder från program, aktiviteter och arrangemang som skett i huset genom åren.

11 Testa på Screentryck Fredag Söndag Har du testat på screentryck tidigare eller är du nyfiken? Nu har du möjlighet att träffa Skarpnäcks Kulturhus screentryckspedagoger som låter dig testa på den delen av screentrycksprocesse då du med hjälp av en rakel pressar färg genom en ram så att ditt tryck fastnar på en t-shirt, väska eller ett papper. Inga förkunskaper krävs och alla är välkomna att pröva på! Skarpnäcks Kulturhus har förberett ett antal motiv som du kan få välja mellan att trycka. Det går bra att ta med en t-shirt i bomull eller annan tröja. Det finns annars t-shirtar och tygväskor att köpa på plats för 40 kr st. Men om du har med egen är trycket gratis. Testa på att spela musik Fredag Lördag Söndag Vi håller vår fina replokal öppen för dig som vill testa att spela trummor, bas, elgitarr eller kanske sjunga en sång. Vi har duktiga instruktörer på plats som hjälper dig om du vill. Näktergalningarna ger En annan julsaga Fredag Lördag Söndag Näktergalningarna som bjuder in till en jubileumsföreställning för alla åldrar med sång, musik, cirkus, teater, dans och trolleri med tema från Dickens En julsaga Regi: Peter Bergared, Dramaturgi: Marika Lagercrantz, Projektledare: Dagny Wennberg. Musik: Sabbath Hela Veckan.

12 Fredag 4 dec Lördag 5 dec Söndag 6 dec Programöversikt och Kapsel ger Bevís - en cirkusshow för barn Öppet hus - Pedagogiskt centrum Näktergalningarna - En annan julsaga Testa på att spela musik Testa på Screentryck CLEO - en rappare av klass Hantverksmarknad Bakom kulisserna Spiken i kistan (biblioteket) Testa på Screentryck Näktergalningarna - En annan julsaga Testa på att spela musik Chorus Stockholmia - Come in and stay a while Kulturkväll med invigning av Butter & Goose café Hela dagen: Invigning Mellanrummet samt fotoutställning (biblioteket) Romsk hantverksmarknad Bakom kulisserna Testa på Screentryck Testa på att spela musik Näktergalningarna - En annan julsaga O Tari thaj e Zerfi - musikteater

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED PROGRAM BARN &UNGA HÖSTEN 2015 Sagostunder från 3 år Ingen föranmälan behövs SAGOSKOJ PÅ BIBLIOTEKEN! LOMMA BIBLIOTEK Följ med Tant Saga och Vilda Hilda in i sagornas förtrollade

Läs mer

Blå Stället SOMMARKUL I ANGEREDS STADSPARK 2015. Hej alla leksugna barn! För dig mellan 6-13 år. Allt är gratis! Vecka 26-32. Kl 13-16.

Blå Stället SOMMARKUL I ANGEREDS STADSPARK 2015. Hej alla leksugna barn! För dig mellan 6-13 år. Allt är gratis! Vecka 26-32. Kl 13-16. s SOMMARKUL I ANGEREDS STADSPARK 2015 För dig mellan 6-13 år. Allt är gratis! Vecka 26-32. Kl 13-16. Hej alla leksugna barn! Nu är det ÄNTLIGEN SOMMAR snart! Skolan är slut för denna gång och vi på kommer

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

YSTADS BIBLIOTEK. Program vår

YSTADS BIBLIOTEK. Program vår YSTADS BIBLIOTEK Program vår 2016 Stadsbiblioteket Onsdagar kl. 13.00 14.30 fr.o.m. 27 januari Café Språka/Language Café Välkommen till vårt språkcafé. Här kan du träffa människor med olika språk och erfarenheter.

Läs mer

Klimatdialog 2010 BACKA

Klimatdialog 2010 BACKA Klimatdialog 2010 BACKA UNGA OCH BESLUTSFATTARE SAMARBETAR I BACKA På initiativ av stadsdelen Backa har unga, lokala politiker och engagerade tjänstemän under våren 2010 tillsammans skapat förslag kring

Läs mer

Kul för dej å mej Kulturfestival 2012 Tema KROPPEN

Kul för dej å mej Kulturfestival 2012 Tema KROPPEN Kul för dej å mej Kulturfestival 2012 Tema KROPPEN 12-18 mars 2012 Måndag 12 mars Tisdag 13 mars Invigning! En SuePer show full med rörelse, dans, teater och musik. Härliga sånger med Särskolekören. Vernissage

Läs mer

Information från. Fräntorps Folkets Hus Förening och Fräntorps Egnahems Förening. Några av vårens alla kulturaktiviteter!

Information från. Fräntorps Folkets Hus Förening och Fräntorps Egnahems Förening. Några av vårens alla kulturaktiviteter! Information från Fräntorps Folkets Hus Förening och Fräntorps Egnahems Förening Några av vårens alla kulturaktiviteter! Vill du veta mer eller undrar över något besök då våra hemsidor! Fräntorps Folkets

Läs mer

Kulturskolan. Skapande på din fritid

Kulturskolan. Skapande på din fritid Kulturskolan Skapande på din fritid Musik Teater Dans Konst Sång Musikal Cirkus Media Vi ger dig kunskap och inspiration på din fritid! På Kulturskolan ger vi dig möjligheter till eget konstnärligt skapande,

Läs mer

Kul för dej å mej Kulturfestival 2015 Tema Rörelse

Kul för dej å mej Kulturfestival 2015 Tema Rörelse Kul för dej å mej Kulturfestival 2015 Tema Rörelse 7 14 mars 2015 Lördag 7 mars Invigning: Luna Kulturhus 13.00 börjar programmet. Uppträdande av en musikgrupp från Haganäs. Fart & fläkt med Kom i formgruppen,

Läs mer

OXIEBIBLIOTEKET Höst och vinter 2013

OXIEBIBLIOTEKET Höst och vinter 2013 OXIEBIBLIOTEKET Höst och vinter 2013 föreläsningar för vuxna Tisdagen den 24 september kl 18.30 Kärlek, svek och längtan tre unga kvinnoliv kring förra sekelskiftet Marianne Söderberg Marianne Söderberg

Läs mer

Aktiviteter för barn, ungdom och vuxna i Nybro kommun

Aktiviteter för barn, ungdom och vuxna i Nybro kommun Aktiviteter för barn, ungdom och vuxna i Nybro kommun I Love Music Camp ett camp för ungdomar med funktionsnedsättning Prova på, upptäck och lär dig vad det handlar om att arbeta inom upplevelseindustrin!

Läs mer

SOMMAR 2016 - för dig som är ungdom

SOMMAR 2016 - för dig som är ungdom SOMMAR 2016 - för dig som är ungdom SOMMARSATSNING att integrera och att integreras - för dig mellan 14-15 år Vi erbjuder dig som är född 2001 eller 2002 möjligheten att arbeta i grupp under tre veckor

Läs mer

Skjortan 12-21 Invigningsvecka

Skjortan 12-21 Invigningsvecka Aktivitetshuset Skjortan 12-21 Invigningsvecka februari Aktivitetshuset Skjortan är en social och global mötesplats samt en arena för kultur- och föreningsverksamhet. Nu invigs huset med en rad olika aktiviteter

Läs mer

OXIEBIBLIOTEKET OXIEBIBLIOTEKET

OXIEBIBLIOTEKET OXIEBIBLIOTEKET OXIEBIBLIOTEKET OXIEBIBLIOTEKET PROGRAM Våren 2012 FÖR VUXNA Torsdagen den 16 februari kl 18.30 Sir Jay Swing trio Oxies egen Sir Jay spelar swing och blues. AnnaKarin Pettersson trummor och Micke Elofsson

Läs mer

GÖR DET PÅ BIBLIOTEKET

GÖR DET PÅ BIBLIOTEKET Gävle bibliotek www.gavle.se/bibliotek GÖR DET PÅ BIBLIOTEKET EVENEMANG JANUARI-FEBRUARI 2016 Fri entré! Begränsat antal platser, kom i tid! För mer info se www.gavle.se eller ring 026-17 96 00 Välkommen!

Läs mer

Kulturama grundskolor Sveriges största center för estetiska utbildningar

Kulturama grundskolor Sveriges största center för estetiska utbildningar TEATER, DANS, MUSIK, SÅNG, BILD & FORM Årskurs 4 9 Kulturama grundskolor Sveriges största center för estetiska utbildningar Välkommen på ÖPPET HUS! Läs mer på sid 3 Det ska vara ROLIGT att gå i skolan!

Läs mer

Kulturpoli skt program för Gävle Kommun

Kulturpoli skt program för Gävle Kommun Kulturpoli skt program för Gävle Kommun Kulturell Allemansrä Kultur är, och ska vara, en allmän rättighet, en naturlig del i vardagen för alla. Kultur skapas där människor möts kultur skapar möten mellan

Läs mer

SKAPANDE SKOLA 2015-16

SKAPANDE SKOLA 2015-16 2015-16 Nu finns möjlighet att under läsåret 15-16 göra Skapande skola-projekt på Din skola. Falkenbergs kommun har av Kulturrådet beviljats medel för att genomföra konstnärliga projekt för årskurs F-9

Läs mer

Kul för dej å mej Kulturfestival 2010 Tema VÄLKOMMEN

Kul för dej å mej Kulturfestival 2010 Tema VÄLKOMMEN Kul för dej å mej Kulturfestival 2010 Tema VÄLKOMMEN 12 19 mars 2010 Fredag 12 mars INVIGNING Festivalstart! Kom och var med! Välkommenshow - Invigningstal - Särskolekören -Vernissage av utställningen

Läs mer

Tjänsteskrivelse 1 (5)

Tjänsteskrivelse 1 (5) Tjänsteskrivelse 1 (5) 2010-09-08 FRN 2009/82 Fritidnämnden Redovisning av fritidsvanor bland barn och unga från vissa av Nackas särskolor Förslag till beslut Fritidsnämnden noterar informationen till

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Fritids- och Idrottsprogrammet Styrelsen har ordet Inbjudan till Föreningsmöte Presentation av Fyrklöverns Arbetsgrupp JUL HOS PATRIK Freja Musikteater Adventssamkväm

Läs mer

2014.09.18. Verksamhetsplan 2014 Förskolan Vindan

2014.09.18. Verksamhetsplan 2014 Förskolan Vindan 2014.09.18 Verksamhetsplan 2014 Förskolan Vindan Förskolan Vindan Vindan är en förskola med en avdelning för barn 1-6 år. Arbetslaget består av: 5 förskollärare 2 barnskötare 1 kokerska 1 lokalvårdare

Läs mer

Riksårsmötet 2016 i Malmö!

Riksårsmötet 2016 i Malmö! Riksårsmötet 2016 i Malmö! Den 10-12 juni tar vi över Malmö stad och drar igång Riksårsmötet 2016! Riksårsmötet är vårt förbunds största årliga händelse - vårt högsta beslutande organ där vi tar beslut

Läs mer

En viktig mässa för alla

En viktig mässa för alla Gunilla Südow Mölnlycke bibliotek, Härryda kommun gunilla.sudow@harryda.se 2013 En viktig mässa för alla I dagens läge, med en snabb teknikutveckling, inte minst inom den digitala sfären, behöver vi förr

Läs mer

Sportlovsprogram 17-23 februari 2014

Sportlovsprogram 17-23 februari 2014 Sportlovsprogram 17-23 februari 2014 Framtagen av Bromölla kommun Turism & Fritid i samarbete med Kultur & Bibliotek Med reservation för ev. ändringar och tryckfel Måndag 17/2 Måndag 17/2 NYMÖLLA FRITDSGÅRD

Läs mer

Vecka 41 är Kulturvecka!

Vecka 41 är Kulturvecka! Vecka 41 är Kulturvecka! Begreppet kultur är inte alltid så lätt att förklara eftersom det har många betydelser, men mest tänker vi kanske på människans skapande och kreativitet såsom konst, litteratur,

Läs mer

Boksnack Smedbybiblioteket Tisdag 2 september kl. 15:00-16:00 Plats: Smedbybiblioteket Ålder 9-12 år Fika och snacka om böcker!

Boksnack Smedbybiblioteket Tisdag 2 september kl. 15:00-16:00 Plats: Smedbybiblioteket Ålder 9-12 år Fika och snacka om böcker! Barn- och ungdomsprogram på Kalmar stadsbibliotek hösten 2014 Alla evenemang anordnas av Kalmar stadsbibliotek om inget annat anges. September Utställning- Tove Jansson 100 år Mumins skapare Tove Jansson

Läs mer

Innehållsförteckning. 1. Inledning. 2. Förutsättningar. 3. Läroplansmål 3.1 Normer och värden. 3.2 Utveckling och lärande. 3.3 Barns inflytande.

Innehållsförteckning. 1. Inledning. 2. Förutsättningar. 3. Läroplansmål 3.1 Normer och värden. 3.2 Utveckling och lärande. 3.3 Barns inflytande. Innehållsförteckning 1. Inledning. 2. Förutsättningar. 3. Läroplansmål 3.1 Normer och värden. 3.2 Utveckling och lärande. 3.3 Barns inflytande. 3.4 Förskola och hem. 3.5 Samverkan med förskoleklassen,

Läs mer

En liten sammanfattning av terminen som gått! Januari en månad för reflektion och framåtblickar.

En liten sammanfattning av terminen som gått! Januari en månad för reflektion och framåtblickar. En liten sammanfattning av terminen som gått! Januari en månad för reflektion och framåtblickar. V 3 När jag tänker tillbaka på terminen som gått så dyker flera härliga bilder upp, flera av dem har pedagogera

Läs mer

Handlingsplan för förbättringsområden Våga Visa rapport Danderyds Montessoriförskola Svalan höstterminen 2013

Handlingsplan för förbättringsområden Våga Visa rapport Danderyds Montessoriförskola Svalan höstterminen 2013 Handlingsplan för förbättringsområden Våga Visa rapport Danderyds Montessoriförskola Svalan höstterminen 2013 Gemensamma strategier för förhållningssätt vid konflikthantering och dialog med barnen. Tydliggöra

Läs mer

INFLYTANDE PROJEKTET. unga i kulturplanerna

INFLYTANDE PROJEKTET. unga i kulturplanerna INFLYTANDE PROJEKTET unga i kulturplanerna Dalarna 2011-2012 Det här samarbetet handlar om att unga, som det pratas om och planeras för i kulturplanerna, själva ska få komma till tals. Att deras idéer

Läs mer

Kompetensutveckling. Förskola. hösten 2015 våren 2016. Medioteket

Kompetensutveckling. Förskola. hösten 2015 våren 2016. Medioteket Kompetensutveckling Förskola hösten 2015 våren 2016 Medioteket 2 KOMPETENSUTVECKLING FÖRSKOLA HÖSTEN 2015 VÅREN 2016 Förskolan, Medioteket och det livslånga lärandet Förskolan lägger grunden till ett livslångt

Läs mer

VÄLKOMNA. ska prägla vår verksamhet genom en levande kristen grundsyn och en kärleksfull gemenskap.

VÄLKOMNA. ska prägla vår verksamhet genom en levande kristen grundsyn och en kärleksfull gemenskap. VÄLKOMNA till Brandströmska Förskolan Nylöse. Här nedan finner du information om Brandströmska förskolan Nylöse. Du kan klicka dig direkt till följande rubriker: 1. Mål och Metoder 2. Så här arbetar vi

Läs mer

Program. Bellevuegårdsbiblioteket

Program. Bellevuegårdsbiblioteket Program Bellevuegårds Hösten 2014 Vi gör mer än lånar ut böcker! Biblioteken är viktiga för det demokratiska samhällets utveckling genom att bidra till kunskapsförmedling och fri åsiktsbildning. Det slår

Läs mer

Teambildning aktivitetspaket Uppfinningsrikedom, glada skratt och spännande tävlingar

Teambildning aktivitetspaket Uppfinningsrikedom, glada skratt och spännande tävlingar Teambildning aktivitetspaket Uppfinningsrikedom, glada skratt och spännande tävlingar Med Uppsala Konsert & Kongress aktivitetspaket med tema musik, mat, underhållning samt kunskap och utveckling kan du

Läs mer

Seniorträffar i Partille. Program våren 2016

Seniorträffar i Partille. Program våren 2016 Seniorträffar i Partille Program våren 2016 Du behövs! Är du som enskild eller som medlem i en förening intresserad av att engagera dig i seniorträffarnas verksamhet? Vill du bli volontär eller veta mer

Läs mer

Antirasistiska Filmdagar 2015 - en filmfestival för unga med fokus på mänskliga rättigheter

Antirasistiska Filmdagar 2015 - en filmfestival för unga med fokus på mänskliga rättigheter Antirasistiska Filmdagar 2015 - en filmfestival för unga med fokus på mänskliga rättigheter Antirasistiska Filmdagar är en årligen återkommande filmfestival med fokus på mänskliga rättigheter. Vi arrangerar

Läs mer

Kultur av barn och unga är uttryck som ingen vuxen styr över. T.ex. spontana lekar, ramsor, gåtor, rollspel, communities och graffiti.

Kultur av barn och unga är uttryck som ingen vuxen styr över. T.ex. spontana lekar, ramsor, gåtor, rollspel, communities och graffiti. Att växa med kultur Kultur har ett egenvärde och ger livet innehåll och mening. Den stimulerar fantasi, kreativitet, uttrycksförmåga, tolerans och gemenskap. Kultur skapar förutsättningar för både eftertanke

Läs mer

Världskrigen. Talmanus

Världskrigen. Talmanus Världskrigen I början av 1900-talet var det två stora krig, första och andra världskriget. Många barn hade det mycket svårt under krigen. Men de som krigade tyckte inte att de hade något ansvar för barnen

Läs mer

Låt mig inledningsvis citera en dikt av Bengt Bratt:

Låt mig inledningsvis citera en dikt av Bengt Bratt: 1 Tal av Ragnwi Marcelind vid konferensen "Kulturen har en plats i vård och behandling på Smålands musik och teater i Jönköping den 13 oktober 2009. Tack Tack för att jag blivit inbjuden att tala vid den

Läs mer

Kulturskolans kurser

Kulturskolans kurser Kulturskolans kurser www.enkoping.se/kulturskolan Foldern Kulturskolans kurser är producerad av Enköpings kommun 2011 Foto om inget annat anges Kulturskolans bildarkiv Vad får barn och ungdomar att gå

Läs mer

Bordtennishallen måndag 16/2 kl 13:00

Bordtennishallen måndag 16/2 kl 13:00 1 av 10 På sportlovet har vi öppet som vanligt! Vi kommer att ha olika aktiviteter, men givetvis är det fritt att bara hänga! ~~~~~ Bordtennishallen måndag 16/2 kl 13:00 Tomelilla AIS arrangerar måndagen

Läs mer

Årsberättelse 2013/2014

Årsberättelse 2013/2014 Årsberättelse 2013/2014 Bomhus förskoleområde Förskolechef Ewa Åberg Biträdande förskolechefer Ingrid Ahlén Nina Larsson Eva Lindgren 1 Bomhus förskoleområde 2013/2014 Inom Bomhus förskoleområde finns

Läs mer

Välkommen till din loggbok!

Välkommen till din loggbok! Loggbok för: 1 Välkommen till din loggbok! Den här boken är till för dig som ska träna med Minneslek. I loggboken får du information om arbetsminnet, veta hur träningen går till och ett schema där du kan

Läs mer

Björknässkolan BJÖRKNÄSSKOLAN SKOLÅR 7 9 LÄSÅR 2012/13. ditt val din profil

Björknässkolan BJÖRKNÄSSKOLAN SKOLÅR 7 9 LÄSÅR 2012/13. ditt val din profil Björknässkolan BJÖRKNÄSSKOLAN SKOLÅR 7 9 LÄSÅR 2012/13 ditt val din profil 1 Björknässkolans profiler 4 Engelska 5 Idrott och Hälsa 6 Matematik/ Naturorienterande ämnen 7 Musik 8 Bild och form 8 Hemkunskap

Läs mer

Resultatet av Flest röster på 20 minuter

Resultatet av Flest röster på 20 minuter i Avesta den 26 november 2011 Resultatet av Flest röster på 20 minuter Det här är sammanställning av svaren som kom in under deltagarnas insamling av åsikter från personer 14-26 år som tillfrågades på

Läs mer

Välkommen till Killingens förskola

Välkommen till Killingens förskola Välkommen till Killingens förskola 2013/2014 Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande och vara en god pedagogisk verksamhet

Läs mer

Höstprogram BIBLIOTEKETS INTERIÖR FRÅN BARAS NYA BIBLIOTEK

Höstprogram BIBLIOTEKETS INTERIÖR FRÅN BARAS NYA BIBLIOTEK Höstprogram BIBLIOTEKETS 2015 INTERIÖR FRÅN BARAS NYA BIBLIOTEK Foton och illustrationer: Anna Sallenman, Tina Löwenborg, Inger och Lasse Sandberg, Christina Sundien, Justem Johnson, Eva Thorgilsson, SVT,

Läs mer

Vad ska det nya kulturhuset innehålla?

Vad ska det nya kulturhuset innehålla? Vad ska det nya kulturhuset innehålla? Intresserade samlades under två dialogtillfällen för att diskutera vad det nya kulturhuset skall fyllas med Dialog kring det nya Kulturhuset Vid två tillfällen bjöd

Läs mer

Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen

Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen Påståenden (1 = stämmer sämst och 4 = stämmer bäst), 2015 års resultat i blått 1 Personalen lyssnar, förstår och respekterar

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2014/15

Ta steget! Konfirmation 2014/15 Ta steget! Konfirmation 2014/15 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle för dig att tillsammans med jämnåriga och vuxna människor fundera över livets viktigaste frågor om mål

Läs mer

Välkommen till Grodan, våren 2009

Välkommen till Grodan, våren 2009 Välkommen till Grodan, våren 2009 Ett nytt år och en ny termin står framför oss med massor av nya utmaningar och spännande lärande. Vi planerar för fullt vad våren ska innehålla men vi tänker också ta

Läs mer

Kvinna 21 år. Kvinna 17 år. Kvinna, 44 år

Kvinna 21 år. Kvinna 17 år. Kvinna, 44 år Skälet till att jag gillar teater är väl att jag alltid har haft livlig fantasi. Eller, det är vad folk säger. Och då har väl jag känt att teater har varit lite som en verklighetsflykt när jag har haft

Läs mer

Foto: Tomas Ohlsson. Vi väntar på dig.

Foto: Tomas Ohlsson. Vi väntar på dig. Foto: Tomas Ohlsson Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2016 Utbildningar och träffar 2016 JANUARI 29 30 Planeringsdagar för Distriktet i Västerbotten, Västerbotten Alla som är medlemmar i en lokalföreningsstyrelse

Läs mer

Samma år fyllde föreningen 30 år - låt Träningsfesten börja! Let s party! Och festat har vi gjort hela året.

Samma år fyllde föreningen 30 år - låt Träningsfesten börja! Let s party! Och festat har vi gjort hela året. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 TRÄNINGSFESTEN HAR BÖRJAT 2015 - ett historiskt år för föreningen med start av anläggning nummer två nu i norra Täby i Täby kyrkby. Söndagen den 11 januari slog vi mycket stolta

Läs mer

Församlingsblad. Våren 2011

Församlingsblad. Våren 2011 Församlingsblad Våren 2011 Lille Oskar skulle fylla fem år. I den åldern är födelsedagar viktiga. I tanken förbereder man sig veckor i förväg. Förväntningar och drömmar blir som levande bilder. Man talar

Läs mer

SKEPPISUTBILDNING 2013

SKEPPISUTBILDNING 2013 SKEPPISUTBILDNING 2013 Hej medlem! Du får det här brevet eftersom du har varit deltagare på våra läger, och nu har blivit tillräckligt gammal för att söka till årets skeppisutbildning. Skeppisutbildning

Läs mer

Vårens program på Simrishamns bibliotek 2011

Vårens program på Simrishamns bibliotek 2011 Vårens program på Simrishamns bibliotek 2011 Vårens program 2011 Simrishamns bibliotek informerar Vinterboken för vuxna Pågår till 5 mars Läs åtta böcker före den 5 mars och du får en bok! Bokutdelning

Läs mer

Verksamhetens innehåll

Verksamhetens innehåll Verksamhetens innehåll Vi vill att dagen ska starta så bra som möjligt och därför lägger vi stor vikt vid det positiva mötet varje morgon. En stund där barnet i lugn och ro startar sin dag på förskolan

Läs mer

Februari - mars 2015. Skarpnäcks Kulturhus. Programblad

Februari - mars 2015. Skarpnäcks Kulturhus. Programblad Februari - mars 2015 Skarpnäcks Kulturhus Programblad Sportlov vecka 9 21 februari Konsert - Trumma kl. 13.00 (c:a 30 min) Mikael och Niclas förvandlar vattenkannor, krukor och rör till ett trumset och

Läs mer

Rapport. Grön Flagg. Rönnens förskola

Rapport. Grön Flagg. Rönnens förskola Rapport Grön Flagg Rönnens förskola Kommentar från Håll Sverige Rent 2012-08-24 08:18:54: Ni har på ett mycket kreativt och varierat sätt jobbat med ert tema. Ni har anpassade och engagerande aktiviteter

Läs mer

KULTURSKOLAN VT 2016. Glädje & gemenskap. Kunskap & kreativitet. Upplevelse & livslångt lärande. www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN

KULTURSKOLAN VT 2016. Glädje & gemenskap. Kunskap & kreativitet. Upplevelse & livslångt lärande. www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Glädje & gemenskap Kunskap & kreativitet Upplevelse & livslångt lärande KULTURSKOLAN VT 2016 www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Välkommen till en mötesplats för musik och skapande i gemenskap

Läs mer

En tävling som alla vinner på

En tävling som alla vinner på 2011/2012 En tävling som alla vinner på Att kunna simma är både roligt och livsviktigt. Därför har Svenska Simförbundet och E.ON startat Skolsimmet som är en tävling för alla skolor med elever i årskurs

Läs mer

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan - sektionen Välkommen in i studentlivet blivande Maskiningenjör. Du har nu ditt livs absolut roligaste tid framför dig tillsammans med massor av vänner som du kommer att träffa under studietiden. Genom

Läs mer

Barn- och ungdomskulturplan för Gullspångs kommun 2010-2015

Barn- och ungdomskulturplan för Gullspångs kommun 2010-2015 Barn- och ungdomskulturplan för Gullspångs kommun 2010-2015 Barn- och ungdomskulturplan Gullspångs kommun Gullspångs kommun har reviderat sin barn- och ungdomskulturplan och den nya planen sträcker sig

Läs mer

Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13

Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13 Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13 19/8 Måndag Introduktionsdag Tid: 14.00 Samling sker på parkeringen vid spårvagnshållplatsen Medicinaregatan. Hållplats: Medicinaregatan Spårvagn:

Läs mer

DINKYTOWN. en kreativ fristad

DINKYTOWN. en kreativ fristad DINKYTOWN en kreativ fristad Dinkytown är en nyskapande och konstöverskridande samlingsplats där musik, poesi, konst och foto möts på en och samma plats för att framföras och visas i en gemytlig atmosfär

Läs mer

Foto: Mattias Johansson

Foto: Mattias Johansson Foto: Mattias Johansson Kulturpolitiskt program 2013-2015 Förord Kultur frodas och finns där människor möts i studiecirkeln eller kören, på teatern eller biblioteket. Kultur påverkar oss. Det är i möten

Läs mer

Arbetsplan för Bokhultets förskola

Arbetsplan för Bokhultets förskola Utbildningsförvaltningen Arbetsplan för Bokhultets förskola 2014-10-21 2014 2015 Innehållsförteckning 1. Presentation av förskola... 3 2. Årets utvecklingsområden... 5 3. Normer och värden... 5 4. Utveckling

Läs mer

En trygg. äldreomsorg

En trygg. äldreomsorg En trygg äldreomsorg E f Läs mer i Vård- och omsorgsplanen. n trygg omsorg ör äldre En trygg äldreomsorg byggd på individuella behov Äldreomsorgen i Skurups kommun drivs som en del av individ- och omsorgsförvaltningen.

Läs mer

Ansökan för Sixten, Leader Sjuhärads ungdomscheck

Ansökan för Sixten, Leader Sjuhärads ungdomscheck Leader-kontorets anteckningar Ankomstdatum:2010-03-23 Diarienummer:2008-007 M Ansökan för Sixten, Leader Sjuhärads ungdomscheck Rocktorpcd Ungdomscheckens namn Peder Johansson /Studiefrämjandet Sökande

Läs mer

SOMMAR I ESLÖV! FÖR BARN! ALLT GRATIS!

SOMMAR I ESLÖV! FÖR BARN! ALLT GRATIS! SOMMAR I ESLÖV! FÖR BARN! ALLT GRATIS! Djungelbandet Onsdag 1/6 16.15 Parken i Harlösa Musikkul för barn! Gratis och ingen föranmälan. Betongcupen Lördag 4/6 Stehag start 13.00 (Vid regn 5/6) Skateboardåkare

Läs mer

INVIGNING AV JÄRNVÄGSBRON & GAMLA KRAFTSTATION REPORTAGE FRÅN LÅDBILS RÄJSET SKRIVKLÅDA ERBJUDANDE FRÅN VARGEN LIVS. Årgång 10 Nr 6 September 2007

INVIGNING AV JÄRNVÄGSBRON & GAMLA KRAFTSTATION REPORTAGE FRÅN LÅDBILS RÄJSET SKRIVKLÅDA ERBJUDANDE FRÅN VARGEN LIVS. Årgång 10 Nr 6 September 2007 Årgång 10 Nr 6 September 2007 INVIGNING AV JÄRNVÄGSBRON & GAMLA KRAFTSTATION REPORTAGE FRÅN LÅDBILS RÄJSET SKRIVKLÅDA ERBJUDANDE FRÅN VARGEN LIVS Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD MATERIAL TILL

Läs mer

Biblioteket - en plats för dig

Biblioteket - en plats för dig Biblioteket - en plats för dig Välkommen till Karlskoga bibliotek - en plats för dig I mer än 3 000 år har bibliotek fungerat som centrum för kunskap. På biblioteket finns tillgång till sakkunnig hjälp

Läs mer

VÄLKOMMEN METALLENS FÖRSKOLA TILL. www.finspang.se. Egna anteckningar:

VÄLKOMMEN METALLENS FÖRSKOLA TILL. www.finspang.se. Egna anteckningar: Egna anteckningar: VÄLKOMMEN TILL METALLENS FÖRSKOLA www.finspang.se Postadress: Finspångs kommun, 612 80 Finspång Besöksadress: Bergslagsvägen 13-15 Telefon: 0122-850 00 Fax: 0122-850 33 E-post: kommun@finspang.se

Läs mer

Sommarlovskul! Ett samarbete mellan Bildningsförvaltningen, Socialförvaltningen och föreningslivet i Torsås kommun

Sommarlovskul! Ett samarbete mellan Bildningsförvaltningen, Socialförvaltningen och föreningslivet i Torsås kommun Sommarlovskul! Ett samarbete mellan Bildningsförvaltningen, Socialförvaltningen och föreningslivet i Torsås kommun För första gången erbjuder Torsås kommun ett sommarlovsprogram med aktiviteter för barn

Läs mer

Vi vill veta vad tycker du om skolan

Vi vill veta vad tycker du om skolan Vi vill veta vad tycker du om skolan 1 1 Hur gammal är du? år 2 Är 1 2 du Flicka Pojke 3 Går du i skolår 1 4 2 5 3 6 4 Har du och dina föräldrar valt en annan skola än den som ligger närmast ditt hem?

Läs mer

Ame rome sam! - Metodhandledning

Ame rome sam! - Metodhandledning Ame rome sam! - Metodhandledning Text: Sofie Sandholm Denna sida innehåller tre avsnitt som riktar sig till pedagoger och andra nyfikna: Allmänt om lärresursen När kan lärresursen användas Lärresursens

Läs mer

Program våren 2014. Sjöbo bibliotek

Program våren 2014. Sjöbo bibliotek Program våren 2014 Sjöbo bibliotek 1 Biblioteket - allt från böcker till barnteater Biblioteket erbjuder böcker inom många olika ämnesområden. Här finns ljudböcker, e-böcker, film, tv-spel, tidningar och

Läs mer

KONFIRMAND 2013/2014

KONFIRMAND 2013/2014 KONFIRMAND 2013/2014 Nyfiken på livet? Vad har du lärt dig under konfirmandtiden? Vad har varit det bästa med konfirmationen? Lägret och få träffa nya vänner. Ledarna. Att dansa! Lägret var underbart!

Läs mer

BIBELSTUDIUM Musik Värderingsövning

BIBELSTUDIUM Musik Värderingsövning 24 BIBELSTUDIUM I det här kapitlet presenteras ett sätt att göra bibelstudium med hjälp av stationer. Ta med dig gruppen runt till de olika stationerna. Om det inte finns möjlighet att vandra runt tillsammans

Läs mer

Sjöbo bibliotek Lövestad bibliotek Blentarps bibliotek Meröppettid: Bemannad öppettid: Vollsjö bibliotek

Sjöbo bibliotek Lövestad bibliotek Blentarps bibliotek Meröppettid: Bemannad öppettid: Vollsjö bibliotek Vårprogram 2016 Tel: 0416-271 60/61 E-post: biblioteket@sjobo.se Gamla Torg 10. 275 80 Sjöbo Måndag 10-19 Tisdag 10-18 Onsdag 12-18 Torsdag 10-19 Fredag 10-18 Blentarps bibliotek Måndag 10-12, 13-16 Tisdag

Läs mer

Verksamhetsplan för Hässlehus fritidsgård 2011.

Verksamhetsplan för Hässlehus fritidsgård 2011. Verksamhetsplan för Hässlehus fritidsgård 2011. Verksamhetsbeskrivning Hässlehus fritidsgård är centralt placerad vid Hässletorg. Fritidsgården delar lokaler med kommundelens bibliotek. Fritidsgården ansvarar

Läs mer

Här behandlar vi. Börja på Tågaborgsskolan.

Här behandlar vi. Börja på Tågaborgsskolan. Här behandlar vi alla olika. Börja på Tågaborgsskolan. Vi ska bygga stadens bästa skola. Vill du vara med? Det enda vi vet om framtiden är att den kommer att se annorlunda ut. Vi möter barn och unga på

Läs mer

VÅREN 2015 BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED PROGRAM BARN/UNGA

VÅREN 2015 BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED PROGRAM BARN/UNGA BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED PROGRAM BARN/UNGA VÅREN 2015 Sagostunder från 3 år Ingen föranmälan behövs! Lomma Bibliotek Följ med Vilda Hilda och Gurra Aktersnurra in i sagornas förtrollade värld! SAGOSKOJ

Läs mer

015 OVEMBER 2 altningen Öster Mångfaldsveckan 16-22 N Stadsdelsförv

015 OVEMBER 2 altningen Öster Mångfaldsveckan 16-22 N Stadsdelsförv n a k c e 5 1 v 0 2 s R d BE l M E a V f g NO 2 n 16-2 å M ter ge s nö va in ltn de ör lsf S s tad PÅGÅR HELA VECKAN MÅNGFALDSVECKAN Vecka 47, 16-22 november 2015 Den 16-22 november är det Mångfaldsvecka

Läs mer

INVIGNING AV UMEÅ2014 31 JANUARI 2 FEBRUARI

INVIGNING AV UMEÅ2014 31 JANUARI 2 FEBRUARI X IX VIII VI I II V III IIII INVIGNING AV UMEÅ2014 31 JANUARI 2 FEBRUARI FOLKFEST I VINTERUMEÅ XI XII VII INVIGNINGSHELGEN ÄR HÄR / KLÄ DIG VARMT OCH KOM! Mörker ska bli ljus. Snön ska brinna. Gator och

Läs mer

Kul för dej å mej Kulturfestival 2011 Tema MINNEN

Kul för dej å mej Kulturfestival 2011 Tema MINNEN Kul för dej å mej Kulturfestival 2011 Tema MINNEN 11 20 mars 2011 Fredag 11 mars Invigning! Plats: Stadshuset Tid: 12-14 Årets kulturfestival inleds av clownen Fiffi, särskolekören och zumbadans! Vernissage

Läs mer

Sofielunds fritidsgård

Sofielunds fritidsgård Sofielunds fritidsgård Man kunde t ex ha en filmkväll där alla som vill kommer ner och tittar och umgås tillsammans. -JA Enstaka idéer: Filmrum- -NEJ-Att ha ett rum endast för filmvisning fungerar inte

Läs mer

Tenstas korthistorik

Tenstas korthistorik Typ Dnr Sida 1 (5) Datum Konst händer, Ansökan från Tensta Tensta kulturnätverk ansöker härmed om att Tensta stadsdel ska bli en del av Statens Konstråds satsning Konst händer. Vi är övertygade om att

Läs mer

Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet

Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet Västernorrlands modell för att göra barns röster hörda En definition av begreppet delaktighet Delaktighet

Läs mer

Barnarrangemang. från vårens kulturprogram

Barnarrangemang. från vårens kulturprogram Barnarrangemang från vårens kulturprogram 2013 2 Måndag 11 februari Barnteater med Sagofén Isadora Ballong på gång Sagofén Isadora, en fågel och en drake bor i varsitt hus, men egentligen vill de ut och

Läs mer

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen.

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Hej! Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Att prata med en ny person kan kännas nervöst även om man som ni redan har en hel del gemensamt. Därför finns den här guiden som ska

Läs mer

Odenplans förskolor. Förskolebarns framtidstro vår utmaning

Odenplans förskolor. Förskolebarns framtidstro vår utmaning K V A L I T E T S G A R A N T I Sid 1 (6) Odenplans förskolor Förskolebarns framtidstro vår utmaning Vi ser det som vår utmaning att vara med och forma barnens framtidstro, där den moderna barndomen i

Läs mer

IOGT-NTO Göteborg och Bohusläns Distrikt

IOGT-NTO Göteborg och Bohusläns Distrikt IOGT-NTO Göteborg och Bohusläns Distrikt Oktober Månadsblad 2013 Hej! Välkommen till en fullspäckad höst fylld med många spännande aktiviteter och möten. Ni har nu hunnit få Profilen och vi hoppas att

Läs mer

Grästorps kommun. Höstlov 2012. Aktiviteter under v 44

Grästorps kommun. Höstlov 2012. Aktiviteter under v 44 Grästorps kommun Höstlov 2012 Aktiviteter under v 44 LÖRDAG 27 OKTOBER Kl 10.00-12.00. Skridsko- och hockeyskola. Badet öppet kl 10.30-16.30. Ridklubben i Grästorp Halloweenfirande kl 18.00 i klubbhuset.

Läs mer

Handlingsplan för en skapande skola 2015/2016

Handlingsplan för en skapande skola 2015/2016 Handlingsplan för en skapande skola 2015/2016 Gefle Montessoriskola AB www.geflemontessori.se telefon: 026 183055 Sofiagatan 6 rektor: Elisabet Enmark elisabet.enmark@geflemontessori.se 026 661555 kontor

Läs mer

Kulturen i Örnsköldsvik

Kulturen i Örnsköldsvik Kulturen i Örnsköldsvik -barnets rätt till vila och fritid, till lek och rekreation - rätt att fritt delta i det kulturella och konstnärliga livet - uppmuntra tillhandahållandet av lämpliga och lika möjligheter

Läs mer

Rivkraft 10 Kultur Myndigheten för delaktighet

Rivkraft 10 Kultur Myndigheten för delaktighet Rivkraft 10 Kultur Enkätomgång tio i undersökningen Rivkraft ställde frågor om kultur. Enkäten gick att besvara under oktober månad 2015. Rivkraft 10 innehöll också frågor om hjälpmedel. De svaren redovisas

Läs mer

Snabba fakta. När deltagare: 30 juli 5 augusti När funktionär: 29 juli 7 augusti. Var: Vässarö, ytterskärgården 14 mil norr om Stockholm

Snabba fakta. När deltagare: 30 juli 5 augusti När funktionär: 29 juli 7 augusti. Var: Vässarö, ytterskärgården 14 mil norr om Stockholm När deltagare: 30 juli 5 augusti När funktionär: 29 juli 7 augusti Var: Vässarö, ytterskärgården 14 mil norr om Stockholm Snabba fakta Vem: Boomerang riktar sig till dig som är Utmanarscout och Roverscout

Läs mer