Ni måste skicka pengar till staden Hamburg. Jag längtar tills jag får se er igen. Med vänliga hälsningar / Jackie

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ni måste skicka pengar till staden Hamburg. Jag längtar tills jag får se er igen. Med vänliga hälsningar / Jackie"

Transkript

1 Julia Gerlin

2 Del 1 Hej mamma och pappa, jag vet att ni säkert undrar vad jag om min kompis är men jag ska berätta: ni vet ju att jag alltid velat åkt båt på havet, så jag och min kompis Emma gick ner till hamnen en sväng för att titta lite på båtarna, och då såg vi en fantastiskt fin och snygg båt. Båten var väldigt stor och den var nästan av rent guld,det var också en stor brun mast i mitten av båten och ett segel som var svart. Båten heter Gullvivan. Så vi smög ombord på båten för att få se lite mer på den, men plötsligt så kände vi att båten började röra på sig. Vi sprang genast till utgången men då var det redan försent dom hade redan stängt så vi var tvungna att söka efter kaptenen, vi letade inte länge förs en vi hittade honom så vi sa till honom: -Du måste vända skeppet vi måste kliva av!

3 Men han skrattade bara och sa: ni får skylla er själva! Han sa också att han skulle åka mycket långt bort ända till Tyskland med sin last, jag tyckte att han hade en mycket konstig last för lasten som han skulle lämna i Tyskland var bara massa päron! Ni måste skicka pengar till staden Hamburg. Jag längtar tills jag får se er igen. Med vänliga hälsningar / Jackie

4 Del 2 Vi har nu varit på båten några dagar, men plötsligt så börjar båten vingla och dingla. Den åker åt vänster och höger. Just en sån stund kan det kännas väldigt obehagligt nästan som om nått hemskt skulle ske. Det blåser mycket och båten far åt alla olika håll. Det är mörkt och det blixtrar jag och min kompis hör dunder och blixtrar och ljudet från alla vågorna. Plötsligt hör vi ett konstigt ljud! Det är båten, det låter som om den håller på att gå sönder. En planka på båten knäcks av och faller ner i vattnet, det här skulle vara slutet tänkte vi. Fler plankor började gå sönder! Lasten måste vara för tung, båten kommer inte orka tyngden. Vi kommer bara längre och längre ner till vattnet och båten blir sakta mindre och mindre.

5 Vi tittar oss omkring, vi såg två livbåtar som var hela och skulle orka mig och Emma. Så vi klev på en av livbåtarna och paddlade ifrån båten, destå längre och längre vi kom bort från båten destå lugnare blev vi. Vi paddlade länge, vi fick turas om med det medans en paddlade fick den andra sova, och så höll vi på tills vi båda två låg och sov. Nästa gång när vi vaknade så låg båten strax intill en ö, vi kunde se land som inte var långt bort alls!! Vi paddlade fort in den sista biten in till land, jag kände plötsligt att jag klev på nått, jag tittade vad det var och det var en låda! Vi öppnade lådan för att se vad som fanns inuti, det var sju saker: lite päron, en lampa, en liten liten flaska med vatten, en kikare, en tom flaska, en spade och en karta som visade oss vart vi var.(men vi hade också med oss penna och papper) Det stod att vi var på ön: Stimjan. Det låter fint tycker vi, så långt som vi kunde se fanns det för det mesta bara palmer och sand,men solen sken och det var fint väder.

6 Och väldigt väldigt varmt, jag och Emma tänkte att vi skulle gå och bada lite. Och det gjorde vi också.

7 Del 3 -Du Emma, ska vi gå upp ur vattnet och sätta oss på sanden och vila lite? -Okej, Jackie. Vi går upp ur det varma plaskande vattnet och sätter oss ner i den mjuka sanden och tar en liten tupplur. Efter en stund vaknar vi och tänkte att vi skulle se om vi kunde hitta något fartyg på vattnet som åker förbi eller så. Plötsligt så hör vi ett brummaned ljud upp ifrån himlen. Vi tittar genast upp för att se vad det kom från! Det är ett stort flygplan som åker sakta över oss och väldigt nära också, det kommer sakta längre ner och en lucka i planet öppnas. Först ser vi bara en vit stor fläck, sedan efter några sekunder så ser vi en brun ganska stor fyrkantig låda som har en vit flygskärm på sig. Vi flyttar på oss en liten bit så att den inte ska landa på oss, den åker så långsamt ner mot marken och då menar vi långsamt!

8 När det äntligen har landat på sanden så går vi sakta fram till lådan och det satt en liten lapp på lådan också. På lappen stod det så här: Öppna mig nu, nu nu nu!! Den måste ha landat här av misstag tänkte vi. Eftersom att det stod på lappen att vi skulle öppna den så gjorde vi ju såklart det, först så såg vi inte var det var för någonting som låg i lådan. Det låg som en ljusbrun tunn liten filt över det som låg där, så man kunde inte se vad det var om man inte tog bort filten. - Jag vill inte ta bort filten, sa jag. -Men då måste ju jag göra det, sa Emma. -Ja precis, sa jag. Emma tog långsamt bort filten, hon verkade liksom inte vilja veta var som fanns i lådan. Men det ville jag, jag ville verkligen se vad som fanns där i den. Efter typ 1 minut så hade Emma tagit bort filten, under filten var det en låda till! Men den här gången så öppnade jag lådan det var en bok!

9 Boken såg gammal ut men ändå hållbar det var ett band som var knytet från framsidan och baksidan så om man skulle öppna boken så måste man knyta upp knuten. På framsidan på boken så stod det: Allt om allt. Vad kunde det betyda?

10 Del 4 Frukosten brukar vi äta strax efter soluppgången. Vi brukar oftast äta bär och bananer som vi plockat från träden och kokosmjölk för det växer kokosnötter i palmerna. Vi går och klättrar upp i en palm och kastar ner lite kokosnötter ibland så kan Emma få några på sig när jag kastar ner dom från trädet. På ön som vi är på så finns det ju inte så mycket frukost att välja på eftersom att det inte finns någon affär här. Men vi hittar alltid något ätbart att äta. Till lunch brukar vi äta lite päron för det har vi ju mycket av! Men middagen är alltid godast då brukar jag och Emma gå och plocka fisk i vattnet för nått fiskespö har vi ju inte, men efter vi plockat lite fisk så gör vi en eld och grillar den över den och så plockar vi lite mer kokosnötter. För det är den ända drickan som vi har, och vatten kan vi ju inte dricka för det måste man ju koka först och det kan vi ju inte göra.

11 Men jag börjar bli lite less på att äta samma saker varje dag, men vi har ju inget annat val förstås så det får duga. Om ni undrar om jag och Emma sett någon fågel så kan jag säga att det har vi verkligen det finns mycket fåglar här på ön både stora och små. Fast någon apa har vi inte sett än, men det skulle vara roligt om vi gjorde det fast när jag tänker efter så behöver jag nog inte se en apa ändå, tänk om den skulle hoppa på oss eller något sånt konstigt jag skulle hälst slippa det. Men ön är mycket vacker och sådär men jag vill ändå inte stanna här så länge till.

12

13 Del 5 Det är nu morgon och vi är på väg ner på stranden för att titta på soluppgången. Vi sätter oss ner i sanden och tittar på den vackra solen, men då säger Emma: -Jag ser något i vattnet! -Gör du men vart, kan du peka?! Emma pekar rakt framför mig och det ser ut som en flaska! Jag bryter av en en lång kvist från ett träd och försöker dra in saken, jag drog in den till land och ja det var en flaska. -Det ser ut som att det ligger ett papper i flaskan. Vi öppnade den och det var ett papper i det så gammalt ut minst 80 år gammalt skulle jag tro, jag drog ut pappret ur flaskan och öppnade det och tittade intressant på det. Det var en karta över vår ö och längst ut i hörnet fanns det ett kryss!! Såklart det är en skatt karta, den var gammal och hade lite färg på sig, krysset var rött och kartan var lite sliten och sönder ute i kanterna men det gick ändå att se på den.

14 -Vad roligt Jackie, sa Emma. -Ja verkligen, sa jag. Men undra vad skatten är för något och hur vi ska ta oss ditt!!

15 Del 6 Det är morgon, solen skiner och det är inte ett moln på himlen. -Du Emma, säger jag. -Ja,säger Emma. -Kan vi inte gå på den dära skattjakten nu när det är så fint väder? -Jo visst kan vi det. -Bra, det blir säkert roligt. Vi tar med oss lite saker som vi måste ha med oss vi vet ju inte hur länge vi blir borta. Vi tar med oss: 1.kokosmjölk 2.bananer,apelsiner,päron,fisk 3.spade och kikare, ett rep. Nu går vi, jag tar av mig skorna för det blir så jobbigt att gå i sanden med skorna på, Jag bär dom i handen. Det är långt bort till skatten om det nu finns någon vet vi inte men enligt kartan så ska det de. -Vi har gått i timmar är vi inte framme snart?! -Jag vet inte det är nog en bra bit till. Emma springer fort fram utan att se sig för och poof så är hon borta!!!

16 -Emma..Emma vart är du!!? -Jag är här nere titta ner. Jag ser henne i en djup grop nere i marken, jag ska hjälpa dig upp!! Jag använder mitt rep och drar upp Emma. -Du måste se dig för, Emma, var försiktig. -Spring inte ifrån mig, sa jag. -Ja förlåt mig Jackie jag borde inte ha sprungit ifrån dig. Vi springer sista biten tillsammans och vi ser något rött i sanden! Vi går några meter till och det röda som vi såg är ett kryss, Vi tar fram spaden och börjar genst gräva! Och nu ser jag skatten, vi tar upp den och öppnar den var en massa guld och smycken och mat som skulle räcka resten av livet!!

17 Del 7 Vi ligger och sover, men plötsligt vaknar vi av ett prasslande ljud det låter som när man tar ett papper och knycklar ihop det exakt så låter det. Vi är så trötta men vi måste ju få veta var det är för någonting som låter. Vid den nerbrunna lägerelden så sitter det ett djur, ett djur som vi aldrig sett förut den ser mycket märklig ut. Den har lila hudfärg och rosa tovigt långt hår, den är ganska kort typ en halv meter! När den ser oss så säger den: nana bla boom. -Vad heter du då, säger vi. -Nana bla boom, säger djuret. -Heter den så? Säger Emma till mig. -Jag tror det, sa jag. Men det ända märkliga är: var kommer den ifrån och hur kom den hit.

18

19 Del 8 Vi förstår ganska snabbt att djuret vi hittat inte är upptäckt av någon annan människa än. Vi bestämmer att djuret ska heta: Nana bla boom. Nana bla boom är en halv meter lång och hon äter för det mesta persika,vindruvor och lasang för det låg den matan vid lägerelden där hon satt. Hon låter gulligt hon pratar på ett bebis språk tycker vi att det för det mesta låter som. Nana bla boom är inte ett nattaktivt djur hon sover på nätterna men är mycket morgon pigg, hon är helst uppe på land men kan även vara nere i vattnet om hon vill det. Hon har ingen familj inga föräldrar men det verkar hon inte tycka gör någonting. Nana bla boom är oftast glad för vi har inte sett henne arg, vi har också fiskat med henne när hon äntligen fick napp så sa hon: Juppi skutti dina. Vad hon nu menade med det vet vi ju inte eftersom att vi inte förstod vad hon sa.

20 Men vi tror att det där hon sa var nått som jippi ungefär. Del 9 Efter fyra månader på Stimjan så börjar maten ta slut,vi har sett en annan ö vid horisonten. -Vi bygger en båt och åker ditt för vi måste ha mer mat! -Ja det gör vi hellre det än att svälta ihjäl. -Såklart och vem vet det kanske blir roligt också. -Vi måste ju ha trä för att bygga och en hammare, men det går inte ju. -Vi får hugga ner träd och palmer och använda rep så att dom sitter ihop vi får göra vårt allra bästa. Vi hugger ner 4 träd och hugger dom på mitten sedan tar vi repet och drar runt flotten så att den sitter ihop, flotten så att den blir skönare att sitta på. vi tar 4 grenar som åror två stycken var, vi drar ut den till vattnet. för att se att den verkligen flyter.

21 Den flyter, vad bra vi sätter oss på flotten och börjar paddla genast. Vi blir trötta i armarna men det är inget vi kan göra åt det, jag känner att det plötsligt börjar rycka i åran jag drar fort upp den det var ett bett nån har bitit på åran! Vi tittar ner i vattnet det var en haj eller vem vet det kanske var mer än bara en haj. Nu skyndar vi oss som bara den in till land, efter ca fem minuter är vi framme på ön. Vi kliver av flotten och lägger oss ner i sanden av trötthet.

22 Del 10 När vi kommer iland på den andra ön blir vi genast tillfångatagna av kannibaler. Kannibalerna vill koka oss levande nu direkt och vi vet ju hur mycket kannibalerna tycker om människokött. Men när de ser våra saker så kommer dom på andra tankar, dom tittar på vårt päron som låg på flotten. -Vet ni att om man äter det dära päronet så blir man stark och stor men man ska bara äta av det när man måste. -Hmm, men hur vet vi att ni inte lurar oss då? -Vi kan bevisa att vi inte ljuger får vi päronet så kan vi ta en tugga så blir vi starka och stora! -Nej vi ska bli starka och stora inte ni, men vi tror er då, sa kannibalerna med en arg min. Dom tog päronet och satt sig ner en bit därifrån.

23

24 Del 11 Kannibalerna lurar oss. Dom kommer på våran bluff och tar alla våra saker, Sedan binder dom oss och stoppar oss i en gryta full med kokande vatten. Det verkar som om vår sista stund är kommen, men Emma säger så här: -Ni vet väl att i en soppa måste man ha krydda ju annars blir den äcklig. -Hur vet du det då?! -För att jag lagar mat ofta hemma. Kannibalerna funderar och säger: -Ja du har nog rätt vänta här och rör er inte vi kommer tillbaka snart. I den korta stunden hoppar vi ur grytan och springer så fort våra ben orkar och sätter oss på flotten och börjar paddla och putta på. Och äntligen var vi borta från kannibalerna.

25

26 Del 12 Nu är vi tillbaka på vår egen ö. En dag ser vi ett stort skepp som är ganska nära vår ö. Vi börjar vifta med våra tröjor och palmblad. Bestättningen på skeppet ser oss och sätter en jolle i sjön, männen i jollen hämtar upp oss och tar oss tillbaka till skeppet. Väl ombord på skeppet så märker vi att det är ett gäng sjörövare som har räddat oss. Skeppet är fint det är mycket vackert och prydligt. Dom måste ha jobbat hårt med de. -Tack så mycket för att ni plockade upp oss från ön. -Det var så lite så, sa en man med rött hår och hård röst. Jag såg på båten att den heter: svarta madamm.

27 Del 13 Sjörövarkaptenen vill göra oss till sjörövare. Han ger oss riktiga sjörövarkläder och riktiga vapen. Han gav oss en dolk, kniv och pistol. Han säger också att han ska utbilda oss till riktiga sjörövare på en vecka. (första dagen) : Han säger att vi ska lära oss att kunna säga åt våra fiender på ett sätt så att dom lyssnar och till och med lyder oss. - Stick härifrån detta är vårat skepp och ni har inget att göra här går ni inte av båten nu så får ni gå på planken! Sa jag. Vi tränade och tränad tills kaptenen tyckte att det vart bra, det tog hela dagen att lära sig säga emot på ett sånt sätt men det var ju kaptenen som fick avgöra när vi var färdiga. Även om vi tyckte att vi var färdiga så betyde inte det att han tyckte likadant som oss. (andra dagen) : Kaptenen sa åt oss att vi skulle lära oss att binda fiender med rep runt masten, vi fick träna på han själv. Han brydde sig inte även om han fick stå sädära mot masten hela dagen han skulle göra oss till riktiga sjörövare och det var tufft men han gav inte upp.

28 Tillslut klarade vi det också, men när vi väl klarat det så sa kaptenenen: Nu är ni färdiga för idag och jag tänker gå och lägga mig nu och det ska ni också. Sedan när veckan tagit slut så hade vi lärt oss väldigt mycket om att vara sjörövare, vi kunde allt som kaptenen ville att vi skulle kunna. Han var mycket nöjd över det också, det märktes för att gick och berättade vad han lärt oss till alla på skeppet till och med för en liten fluga som satt på sidan av skeppet! Men flugan verkade inte bry sig ett enda dugg.

29 Del 14 En av sjörövarna ser i sin kikare ett handelskepp från Italien, Kaptenen ropar "ANFALL!!!". Nu har vi nytta av det vi lärt oss, skeppet kommer bara närmare och närmare oss. Vi gör oss beredda för attack, italienarna kastar över ankaren till varat skepp. -Gå genast härifrån, annars blir det plankan för er allihopa! -Men om vi inte gör som ni säger då, vad ska ni då göra?! Den frågan svarar ingenjag vill ha pengar på men vi går på dom en och en och binder dom. Sedan skickar vi ut alla på plankan men precis när vi håller på med att slänga i den första i vattnet så säger den: -Vänta lite låt oss inte gå på plankan för vi kan inte simma! Men om ni släpper oss så lovar vi att vi åker härifrån, vi lovar. -Okej då men vi kommer inte att släppa er fria på era villkor, Ni får hoppa i eran båt igen men vi knyter inte upp banden de får ni göra själva!

30 Vi slänger över dom till deras egen båt och ger dom en motor som vi sätter fast på deras båt.

31 Del 15 Vi tröttnar snart på livet som sjörövare och bestämmer oss för att fly från sjörövarskeppet. Det är natt och alla sover förutom jag och Emma, vi är vakna och tänker fly härifrån. Vi smyger till en av livbåtarna och ror sakta iväg från båten, vi hör någon som skriker: dom är borta dom har flytt!! Vi börjar ro ännu fortare nu dom ser oss och börjar ro på den stora båten. Vi ror så fort vi kan för att komma så långt bort ifrån dom som möjligt, vi ser land några meter ifrån oss men om vi åker ditt så kanske dom andra ser oss och följer efter vi måste komma längre bort från dom så så att dom inte kan se oss. Nu har vi tillräckligt med avstånd från dom så att vi börjar ro ännu fortare nu in till land och drar upp båten fort, och gömmer oss längre in på land. Dom åkte vidare och såg oss inte längre så nu var vi här utan piraterna!

32 Del 16 Nu när piraterna har försvunnit så hoppar vi på jollen och åker ut på havet igen. Det är tråkigt att bara sitta där och inte ha något att göra, Men efter tre dagar på havet så ler lyckan mot oss då ett kustbevakningsfartyg dyker upp och räddar oss!!! Fartyget tar hem oss tillbaka till hamnen i vår hemstad. Vi ser våra föräldrar där och vi kliver av fartyget och springer fram till om och ger dom en stor kram. Tidningarna är där och tar bilder och intervjuar oss för att skriva om vårt äventyr. Nästa dag stod det såhär i tidningen: Flickorna på havet Två flickor som är 10 år har nu kommit tillbaka till sitt hem dom har varit ute på havet länge och ett kustbevakningsfartyg har räddat dom, flickorna tycker att det har varit ett äventyr! Slut.

33

Författare: Edvin Borgström 4A

Författare: Edvin Borgström 4A Författare: Edvin Borgström 4A Hej mamma och pappa! Ni vet att jag gillar båtar. Det hände än sak idag efter skolan. Jag och Sven skulle gå till hamnen och titta på båtar. Sen såg vi en båt. den var röd

Läs mer

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd.

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd. Kapitel 1 Resan Jag har väntat länge på att göra denna resan. Jag heter Hanna och är 23 år. Jag ska åka båt till en Ön Madagaskar. Jag kommer ha med mig en hel besättning. Vi tog med oss väldigt mycket

Läs mer

Havsresan Av: Oliver J

Havsresan Av: Oliver J Havsresan Av: Oliver J Havsresa n del 1 Hej mamma och pappa. Jag var i hamnen och skulle kolla på en båt där med Max. Vi hoppade i båten och såg hur stor båten var. Vi gick in i ett av rummen som vi trodde

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej, Jag heter Aragon. Jag och min far bor i en liten stuga i en liten stad kallas sed Wood. Här bor det inte många men vi odlar mat så det räcker till alla. Men vi har inte mycket

Läs mer

Kapitel 1 Resan. - Oj nu börjar det bli mörkt sa jag till Sergio.

Kapitel 1 Resan. - Oj nu börjar det bli mörkt sa jag till Sergio. Kapitel 1 Resan. Äntligen är jag på väg till Spanien för att spela min första match med Real Madrid. Jag heter Marko och jag är 19 år gammal. Jag och min kompis Sergio är på väg med ett jätte stort kryssnings

Läs mer

AYYN. Några dagar tidigare

AYYN. Några dagar tidigare AYYN Ayyn satt vid frukostbordet med sin familj. Hon tittade ut genom fönstret på vädret utanför, som var disigt. För några dagar sedan hade det hänt en underlig sak. Hon hade tänkt på det ett tag men

Läs mer

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till 1 De mystiska drakägget Kapitel 1 Jag vaknade upp tidigt jag vaknade för att det var så kallt inne i vår lila stuga. Jag var ganska lång och brunt hår och heter Ron. Jag gick ut och gick genom byn Mjölke

Läs mer

Havsresan Linus Myran Myhrgren

Havsresan Linus Myran Myhrgren Havsresan Linus Myran Myhrgren Författare:Linus.M Illustratör:Linus.M Del 1 Hej mamma och pappa,jag och Henrik är fast på en båt på väg till Mongoliet det började med att jag och Henrik skulle gå hem från

Läs mer

Havsresan del 1 En dag gick jag och min kompis Mattias ner till hamnen och då såg vi ett stort fartyg. Så vi smög oss på det. Det var ett lastfartyg.

Havsresan del 1 En dag gick jag och min kompis Mattias ner till hamnen och då såg vi ett stort fartyg. Så vi smög oss på det. Det var ett lastfartyg. Havsresan Oliver B Havsresan del 1 En dag gick jag och min kompis Mattias ner till hamnen och då såg vi ett stort fartyg. Så vi smög oss på det. Det var ett lastfartyg. Vi gick upp till kaptenen och frågade

Läs mer

Marios äventyr. Kapitel 1

Marios äventyr. Kapitel 1 Marios äventyr Kapitel 1 -Jag heter Mario. Jag är 10 år. Jag bor i ett litet grönt hus och min kompis Luigi bor i ett litet gult hus. Jag ska till min kompis Luigi, vi är bästa vänner. Nu ska jag gå till

Läs mer

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren Kapitel 1 Hej jag heter Matteo Lindgren. Jag går på elevskolan. Jag är 10 år. Min bästa kompis heter Emil Hanson. Vaktmästaren är läskig. Han är alltid arg skriker så högt så att man blir rädd. Första

Läs mer

Havsresan. Sanna Larsson,

Havsresan. Sanna Larsson, Havsresan Sanna Larsson, 4A DEL 1 Hej mamma och pappa! Jag och min vän Kimberly såg en båt och vi ville undersöka den. Men när vi skulle gå av så var det försent. Då gick vi till kaptenen och sa. Du måste

Läs mer

Hälsningar Viktor och Ida

Hälsningar Viktor och Ida Ida Sjöberg Kapitel 1 Hej mamma och pappa! Jag och Viktor skulle gå och titta på en jättestor båt som stod i hamnen. För Viktor tycker så mycket om båtar. När vi kom in i båten så kände vi att den rörde

Läs mer

Övning 1: Vad är självkänsla?

Övning 1: Vad är självkänsla? Självkänsla Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen: Föreläsaren

Läs mer

Havsr esan. Av: Adrian Bergström 4B

Havsr esan. Av: Adrian Bergström 4B Havsr esan Av: Adrian Bergström 4B Kapitel 1 Hej Hej mamma och pappa! Det har hänt en liten sak när jag och Lennart skulle gå till hamnen då såg vi en fiskebåt som hette Titanic.Vi gick ombord och kollade.

Läs mer

av Emanuel Stålhandske 4a

av Emanuel Stålhandske 4a av Emanuel Stålhandske 4a del 1 Hej mamma och pappa! Det har hänt en olycka jag och Sven Ivar klev på en båt vi gick runt och kollade sen skulle vi kliva av. Men då åkte de vi letade upp kaptenen vi sa

Läs mer

Anna Siverbo 5B Ht-15

Anna Siverbo 5B Ht-15 1 Drakägget Kapitel 1 Hej jag heter Maja jag är 9 år. Jag och min familj bor på en bondgård. När jag går ut från vårat hem så kommer jag till en marknad som heter Rikedall. Så min familj brukar gå dit

Läs mer

Havsresan. Författare och illustratör: Elias Sjöstedt

Havsresan. Författare och illustratör: Elias Sjöstedt Havsresan Författare och illustratör: Elias Sjöstedt Del 1 Hej Mamma och Pappa jag och Mackan var i hamnen efter skolan vi såg en båt som heter Solstrålen.En stor gul rostig båt med 4 skorstenar vi klev

Läs mer

19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar

19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar 19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar Rödluvan Det var en gång, en vacker solig dag, en liten flicka som hette Rödluvan. Hon lekte utomhus i sin trädgård. Hon kallades Rödluvan för hon hade en röd

Läs mer

Den magiska dörren. Elsa hallén

Den magiska dörren. Elsa hallén Den magiska dörren Elsa hallén 1. Hej Hej! Jag heter Kajsa och jag är 10 år. Jag går på Svartviks skola, jag gillar att ha jans och tröja och jag har långt svart hår och blå ögon. Min bästa kompis heter

Läs mer

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE Sofia Fredén Slutversion December 2012januari 2013 8 år MAMMA KOMPIS 8 år LÄRARE TVÅ ORANGUTANGER I en skola, hemma, i en djungel. Pjäsen är tänkt för 3 skådespelare. 2 1. Leo

Läs mer

Kap 1 Hej mamma och pappa! Igår när jag och Wilma var nere vid hamnen såg vi en stor båt som var röd och vit och var lite rostig,den hette Lola2000.Vi

Kap 1 Hej mamma och pappa! Igår när jag och Wilma var nere vid hamnen såg vi en stor båt som var röd och vit och var lite rostig,den hette Lola2000.Vi Kap 1 Hej mamma och pappa! Igår när jag och Wilma var nere vid hamnen såg vi en stor båt som var röd och vit och var lite rostig,den hette Lola2000.Vi gick in. När vi hade kommit in så åkte båten iväg.

Läs mer

Simon K 5B Ht-15 DRAKEN. Av Simon Kraffke

Simon K 5B Ht-15 DRAKEN. Av Simon Kraffke DRAKEN Av Simon Kraffke 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Erik och jag är 7 år och jag bor på en gård och den gården heter Hemlighetensgård bara för att vad som helst kan hända här. Och den gården ligger

Läs mer

Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och

Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och Monstret Av Amanda Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och Minna. Det hade gått ett rykte om att

Läs mer

Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN MAMMA OLE DOLE DOFF

Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN MAMMA OLE DOLE DOFF Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN D sovande flicka mamma lat son lat son lat son flitig gårdskarl gift med Ingvild flitig gårdsfru gift

Läs mer

ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN

ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN Allemansrätten är en fantastisk möjlighet för alla i Sverige att röra sig fritt i naturen. Men vi behöver också ta ansvar för natur och djurliv och visa hänsyn mot markägare

Läs mer

Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp!

Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp! Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp! Jag sträcker på mig och går upp. Det är kallt i huset. Vi kom precis hem från en resa från Turkiet. Min kompis

Läs mer

Havsresan del 1 Jag har varit intresserad av båtar länge nu. En dag när jag och min kompis Mollie var nere vid hamnen så ser vi en stor båt. Mollie oc

Havsresan del 1 Jag har varit intresserad av båtar länge nu. En dag när jag och min kompis Mollie var nere vid hamnen så ser vi en stor båt. Mollie oc Av Sarah Westerlund Havsresan del 1 Jag har varit intresserad av båtar länge nu. En dag när jag och min kompis Mollie var nere vid hamnen så ser vi en stor båt. Mollie och jag ville gå närmare och kolla.

Läs mer

Havsr esan. Författare och illustratör : Daniel Uhlin

Havsr esan. Författare och illustratör : Daniel Uhlin Havsr esan Författare och illustratör : Daniel Uhlin Kap 1 Hej mor och far. Jag har fastnat på en båt med min kompis han heter Sickan Igår såg vi en stor båt som heter Skorven den är röd och stor. Det

Läs mer

ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du?

ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du? MONSTER Av Hannah ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du? Det är ju tyst. röken vände sig argt och stirrade

Läs mer

Havsresan del 1 Hej mamma och pappa jag och Matilda råkande kliva ombord på en båt och den for i väg. Men ta det lugnt vi kommer hem om en vecka för v

Havsresan del 1 Hej mamma och pappa jag och Matilda råkande kliva ombord på en båt och den for i väg. Men ta det lugnt vi kommer hem om en vecka för v Av Julia Björklund Havsresan del 1 Hej mamma och pappa jag och Matilda råkande kliva ombord på en båt och den for i väg. Men ta det lugnt vi kommer hem om en vecka för vi ska bara till Irland och hem igen.

Läs mer

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS Christoffer Mellgren Roller: 3 kvinnor, 3 män Helsingfors 060401 1. MOTELLET. (Ett fönster står öppet mot natten. Man hör kvinnan dra igen det, och sedan dra

Läs mer

Alice, Junie och Mia börjar höra konstiga ljud på skolan. Det är även flera konstiga lärare på skolan. Dom kan inte förstå vad det är för några ljud.

Alice, Junie och Mia börjar höra konstiga ljud på skolan. Det är även flera konstiga lärare på skolan. Dom kan inte förstå vad det är för några ljud. Alice, Junie och Mia börjar höra konstiga ljud på skolan. Det är även flera konstiga lärare på skolan. Dom kan inte förstå vad det är för några ljud. Men snart börjar dom få klarhet i det hela. Monstret

Läs mer

Den Magiska Dörren Kapitel 1 Den låsta dörren

Den Magiska Dörren Kapitel 1 Den låsta dörren Kapitel Kapitel 1 Den låsta dörren sida 2-2 Kapitel 2 Brevet sida 3-4 Kapitel 3 Nyckeln sida 4-5 Kapitel 4 En annorlunda värld sida 5-6 Kapitel 5 Tam sida 6-7 Kapitel 6 Planen sida 7-8 Kapitel 7 Tillbaka

Läs mer

kapitel 4 en annan värld

kapitel 4 en annan värld Hej! kapitel 1-hej Jag heter Amy. Jag är 10 år gammal. Jag har brunt hår och gröna ögon. Jag har bott här i Sverige i snart 1 månad. Innan jag flyttade hit var mitt liv som vanligt. Just nu är min mamma

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

Kidnappandet. Jag är 20 år och jag heter Nesrin jag älskar djur och choklad och jag kommer från Dijon i som ligger i Frankrike, plus jag röker.

Kidnappandet. Jag är 20 år och jag heter Nesrin jag älskar djur och choklad och jag kommer från Dijon i som ligger i Frankrike, plus jag röker. del 1 Kidnappandet Jag vaknade i min säng trött och arg, mamma och pappa hade slängt ut mig. För jag är nu 20 år, jag fyllde år i lördags. Varför slängde dom ut mig? Just nu bor jag hos min bästa vän Sara.

Läs mer

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da!

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da! Drogad Det var en helt vanlig lördags morgon, klockan var 4:33 det var kallt och snöade ute. Idag skulle jag och min pojkvän åka på skidresa i en vecka i Lindvallen, det är första gången för min pojkvän

Läs mer

modiga Första-hjälpen hästar UPPLYSANDE» för säkrare hantering

modiga Första-hjälpen hästar UPPLYSANDE» för säkrare hantering UPPLYSANDE» för säkrare hantering Första-hjälpen modiga till hästar Hur vi hanterar hästars rädslor kan variera väldigt och resultaten blir inte alltid som vi önskat. Svante Andersson, erkänd hästtränare,

Läs mer

Min försvunna lillebror

Min försvunna lillebror 3S Ida Norberg Sa1a Min försvunna lillebror Vi hade precis sålt vårt hus och flyttat in i världens finaste hus, det var stort, väldigt stort, det fanns nästan allt där, pool, stor trädgård och stort garage.

Läs mer

Havsresan Emmy Holmberg

Havsresan Emmy Holmberg Havsresan Emmy Holmberg Kapitel 1 Hej mamma och pappa! Saga och jag skulle gå ner vid hamnen och kolla på ett fiskespö när vi såg en jättefin båt, den var alldeles knallblå och stor var den också. Den

Läs mer

LITTERÄR FÖRLAGA FÖRST VAR DET MÖRKT... BOLLONGEXPEDITIONEN. www.filmcentrum.se JIMS VINTER

LITTERÄR FÖRLAGA FÖRST VAR DET MÖRKT... BOLLONGEXPEDITIONEN. www.filmcentrum.se JIMS VINTER Jims vinter JIMS VINTER GUN JACOBSON SVERIGE 2003. 13 MIN. REK. FRÅN 4 ÅR JIMS VINTER AV THOMAS TIDHOLM OCH ANNA-CLARA TIDHOLM FÖRLAG: ALFABETA ISBN13: 9789177121701 små pärlor disc 2 FÖRST VAR DET MÖRKT...

Läs mer

Grådask. eller Hur gick det sedan? en berättelse om hur det gick för Snövit efter att prinsen kysst henne ROLLER

Grådask. eller Hur gick det sedan? en berättelse om hur det gick för Snövit efter att prinsen kysst henne ROLLER Grådask eller Hur gick det sedan? en berättelse om hur det gick för Snövit efter att prinsen kysst henne ROLLER (före detta Snövit) (hennes man) (den åttonde, bortglömde, dvärgen) SÅNGER Min dröm, vart

Läs mer

Jag ritar upp en modell på whiteboard-tavlan i terapirummet.

Jag ritar upp en modell på whiteboard-tavlan i terapirummet. VAD ÄR PROBLEMET? Anna, 18 år, sitter i fåtöljen i mitt mottagningsrum. Hon har sparkat av sig skorna och dragit upp benen under sig. Okej, Anna jag har fått en remiss från doktor Johansson. När jag får

Läs mer

Har du saknat mig? Prolog Nu är det 12 år sedan och jag tänker fortfarande på det. Hur mamma skriker på pappa att han ska gå medan han skriker tillbaka, det var då han lämnade oss och tillbaka kom han

Läs mer

Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan

Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan vände sig om. - Kan du sluta kasta pennor på mig?! fräste Johan. - Håll käften! svarade Peter. - Nej!!! - Sluta kasta pennor

Läs mer

Skeppet som brann till havs

Skeppet som brann till havs Skeppet som brann till havs Det var en gång jag var ute och gick en helt vanlig dag sen såg jag nåt skumt svepa förbi där borta i gränden. Så jag följde efter det men det var bara en katt. -men är det

Läs mer

Spöket i Sala Silvergruva

Spöket i Sala Silvergruva Spöket i Sala Silvergruva Hej! Jag har hört att du jobbar som smådeckare och jag skulle behöva hjälp av dig. Det är bäst att du får höra vad jag behöver hjälp med. I Sala finns Sala Silvergruva, den har

Läs mer

PASCALE VALLIN JOHANSSON & EDITH HELSNER

PASCALE VALLIN JOHANSSON & EDITH HELSNER PASCALE VALLIN JOHANSSON & EDITH HELSNER Malte är en clown Av Pascale Vallin Johansson & Edith Helsner ISBN 978-91-637-3863-0 Copyright 2013 Text: Pascale Vallin Johansson Copyright 2013 Bild: Edith Helsner

Läs mer

GÅR TILL TANDLÄKAREN

GÅR TILL TANDLÄKAREN GÅR TILL TANDLÄKAREN Norrmejerier Författare: Karin Drangel Illustratör: Arvid Steen Grafisk formgivning: Krux I samarbete med Folktandvården Norr ISBN 978-91-979296-1-5 et här är Norris. Norris bor på

Läs mer

Kapitel 1 - skeppet. Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa.

Kapitel 1 - skeppet. Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa. Kapitel 1 - skeppet Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa. Jag och min bästa kompis skulle åka flygplan till Madagaskar, men de flygplanet hade kraschat. Så vi var tvungna att åka med ett skepp, så

Läs mer

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Hej jag heter Peter och jag är 10 år. Jag går på Kajsaskolan. Min kompis heter Jonathan och går i min klass. Jag är rädd för min rektor på skolan, för varje dag går hon

Läs mer

Hej mamma och pappa. Hälsningar Johan

Hej mamma och pappa. Hälsningar Johan Johan Walter 4b Hej mamma och pappa Jag och Viktor gick för att köpa lite godis och då såg en vi en båt vi vart nyfikna och tänkte gå in och kolla läget. Då så började det vibrera under oss vi märkte att

Läs mer

Gubben i stubben (Rim) Batmansången Honkey tonky

Gubben i stubben (Rim) Batmansången Honkey tonky Gubben i stubben (Rim) 1. Uti skogen i en stubbe 1. Händerna flata mot varandra 2. bor en rolig liten gubbe 2. Håll upp en tumme 3. om du smyger fram så tyst 3. Två fingrar går på tex. Golv eller ben utan

Läs mer

Magiska dörren. Gjord av Emma K

Magiska dörren. Gjord av Emma K Magiska dörren Gjord av Emma K Hej jag heter Violetta och är 11år och jag bor i en stad som heter Bounes Aires. Jag bor i ett radhus det finns 100 st radhus på min gata. Gatan heter Ladsa gatan 332. Jag

Läs mer

Mvh/ Moa och Emelie på vattnet :)

Mvh/ Moa och Emelie på vattnet :) Av:Emelie Eriksson Havsresan Hej mamma och pappa jag är fast på en båt. Ni kan jättegärna skicka pengar till nästa stad. Jag pratade också med kaptenen och han sa bara ni får skylla er själva om ni klev

Läs mer

Kapitel 1 Hej jag heter James och jag går det fjärde året på Sliteskolan. Min bästa kompis Adam tycker att jag är snäll, rolig och omtänksam. Jag är lite rädd för en lärare på högstadiet läraren heter

Läs mer

BENF_SV.qxd 8/07/04 18:47 Page cov4 KH-57-03-297-SV-C

BENF_SV.qxd 8/07/04 18:47 Page cov4 KH-57-03-297-SV-C BENF_SV.qxd 8/07/04 18:47 Page cov4 14 16 KH-57-03-297-SV-C BENF_SV.qxd 8/07/04 18:47 Page cov1 Flyg vackra svalor, flyg! Europeiska kommissionen BENF_SV.qxd 8/07/04 18:47 Page cov2 Denna publikation har

Läs mer

Scen 1. Personer. 1977 är Emma 38 och. emma jerry robert en servitör

Scen 1. Personer. 1977 är Emma 38 och. emma jerry robert en servitör 1978 Scen 1. Personer emma jerry robert en servitör 1977 är Emma 38 och Jerry och Robert 40. * Betrayal hade premiär på National Theatre i London, 15 november 1978, i regi av Peter Hall. Pub. 1977. Vår.

Läs mer

Kapitel 2 När vi varit ute på havet i några dagar. Började det plötsligt blåsa upp till en storm! Båten klarar inte ovädret så DEN SJUNKER!!

Kapitel 2 När vi varit ute på havet i några dagar. Började det plötsligt blåsa upp till en storm! Båten klarar inte ovädret så DEN SJUNKER!! Av Ludwig Norman 4B Kapitel 1 Hejsan Lilla Mammsingen! och Pappsen. ni vet att jag alltid har älskat båtar! Jo efter skolan så gick jag och Ica-Stig till hamnen efter skolan. Då såg vi en stor båt! Och

Läs mer

Jag blev rädd när jag läste brevet.är jag verkligen den utvalda som kan gå in i porten. Jag. Kapitel 2 BREVET

Jag blev rädd när jag läste brevet.är jag verkligen den utvalda som kan gå in i porten. Jag. Kapitel 2 BREVET Kapitel 1 HEJ! Hej! Jag heter Mandy och jag är 10 år. Jag går på Himlaskolan. Jag bor i Alafors.Rebecka är min bästa vän, hon bor också i Alafors. Hon är 10 år hon med. Vi leker varje dag i skolan. Rebecka

Läs mer

Kapitel 1. Lina. Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10

Kapitel 1. Lina. Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10 Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10 Lina Kapitel 1 Lina var 10 år och satt inne med sina två vänner Gustav och Caroline.

Läs mer

Den öde ön. Bearbetad av Ingemar Wiklund - http://ingemar-wiklund.se Originalförfattare okänd.

Den öde ön. Bearbetad av Ingemar Wiklund - http://ingemar-wiklund.se Originalförfattare okänd. Den öde ön Av Introduktion 1. Du ska på en resa. Du ska åka med ett skepp långt bort. Beskriv hur skeppet ser ut och vart du ska åka. 2. Det blir storm och skeppet sjunker. bu hamnar på en strand. Skriv

Läs mer

Äventyret i Sjölandia HT 12- VT 13

Äventyret i Sjölandia HT 12- VT 13 Vetlanda kommun Kvarnens förskola Äventyret i Sjölandia HT 12- VT 13 Barnen på Ugglan är sugna på Äventyr igen. Genom vår egen Uggla Hedvig har vi fått kontakt med en god Sagofe som heter Miranda. Hon

Läs mer

Ge aldrig upp. Träning

Ge aldrig upp. Träning Ge aldrig upp Träning Kom nu, vi blir sena, skriker Ellens pappa Rickard som sitter otåligt i bilen och väntar. Jag kommer, skriker Ellen tillbaka. När Ellen har satt sig i bilen kör Ellens pappa direkt

Läs mer

Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt. Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp.

Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt. Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp. Förföljaren Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp. Var på din vakt och håll ögonen öppna, med sylvassa naglar

Läs mer

- Nej. Sa jag - Det betyder Gamla. Araber. I. String. Sa Herbert - Ha ha ha ha.

- Nej. Sa jag - Det betyder Gamla. Araber. I. String. Sa Herbert - Ha ha ha ha. 1 Kapitel 1 Jag vaknade en dag ut av att en gris sprang runt i min stuga. Grisen råka sätta sig på en spik. Hej jag heter Greger Gransson. Min mamma heter Margareta och min pappa heter Joshua. Jag jobbar

Läs mer

Thomas i Elvsted Kap 3.

Thomas i Elvsted Kap 3. Kap 3 Nu börjar träningen Imre, inte Ymre När kommer din pappa, frågar jag Lappen, vi kanske ska dela upp innan. Han är redan hemma, han jobbar på Metallen med datorer, säger Lappen, så vi ska nog strax

Läs mer

Kapitel 2 Övernattning

Kapitel 2 Övernattning Kapitel 1 Sommarlov Det var den tolfte juni, jag hade precis fått sommarlov och firade det med en glass med mina två bästa kompisar, Maj och Isabell. Efter glassen satt vi och pratade på en bänk i parken.

Läs mer

Räkna med Rutiga Familjen

Räkna med Rutiga Familjen Räkna med Rutiga Familjen Ett grafiskt mattespel som behandlar de fyra räknesätten med positiva och negativa tal. Utan siffror och symboler. Med lärande agenter. Saga Http://rutigafamiljen.se 2008-11-06

Läs mer

Kåre Bluitgen. Sjalen. Översättning: Catharina Andersson illustrationer: Kirsten raagaard. nypon förlag AB. Publicerat med tillstånd.

Kåre Bluitgen. Sjalen. Översättning: Catharina Andersson illustrationer: Kirsten raagaard. nypon förlag AB. Publicerat med tillstånd. Kåre Bluitgen Översättning: Catharina Andersson illustrationer: Kirsten raagaard nypon förlag AB Ska vi byta hår? Åh, vad ditt hår är fint, säger Ida. Hon drar borsten genom Aylas svarta hår. Tycker du?

Läs mer

Den magiska dörren. kapitel 1-hej

Den magiska dörren. kapitel 1-hej Den magiska dörren kapitel 1-hej Hej, jag heter Josefin. jag är 10 och ett halvt år gammal. Jag har bruna ögon och långt tjockt hår. Jag går på dans och fotboll. Jag har två bästa kompisar, Filippa och

Läs mer

dom hem och hämtade en stor badbalja och stoppade mig i den. - vad ska vi kalla den? undrade ett barn. - Då sa ett anat barn kanske Padis. - Ja!

dom hem och hämtade en stor badbalja och stoppade mig i den. - vad ska vi kalla den? undrade ett barn. - Då sa ett anat barn kanske Padis. - Ja! ÖNSKE BOKEN Önske boken Nu ska ni få höra om när jag var 13 år, 9 månader, 5 dar 3 timmar och 17 sekunder. Jag bodde i Stockholm med min familj. Jag hade två syskon dom heter Erik och Amanda. Min mamma

Läs mer

Bo 2011-5 år slutar Fsk.Södra

Bo 2011-5 år slutar Fsk.Södra Bo 2011-5 år slutar Fsk.Södra Filter: [Hattstugan] Utförd av: Birger Ivarsson(birger.ivarsson@avesta.se) Organisationsnamn: Avesta kommun An svar: 15 An inbjudna respondenter (via e-post): 0 Procentandel

Läs mer

God morgon Z, Hoppas du kunnat sova. Det blev ju litet jobbigt igår, och jag tänkte att jag kanske kan försöka förklara hur jag ser på det som hände och på hur vi har det i ett brev. Jag gissar att du

Läs mer

Ljuden Kap 1. -Vad var det där, sa Moa?

Ljuden Kap 1. -Vad var det där, sa Moa? Baksidan Moa och Alex hör konstiga ljud på vinden. Ska dom våga kolla? Den elaka klasskamraten ställer till det för dom hela tiden. Moa går och kollar och sen. Hur ska det gå? Om du vill veta så får du

Läs mer

Om författaren. Om boken Den här boken handlar om en tjej som heter Andrea som är med om sitt livs äventyr.

Om författaren. Om boken Den här boken handlar om en tjej som heter Andrea som är med om sitt livs äventyr. Monstret av Elsa Om författaren Namn Elsa Ålder 10 år Intressen Gymnastik och teater Familj Mamma, pappa och lillebror Husdjur Tre ökenråttor, en fisk och en kräfta Tidigare utgivna böcker Den magiska

Läs mer

Hej mamma och pappa jag är på en båt som är på väg till Brasilien

Hej mamma och pappa jag är på en båt som är på väg till Brasilien HavsResan J O AK I M Havsresan del 1 Hej mamma och pappa jag är på en båt som är på väg till Brasilien Du undrar säkert varför jag är på en båt. För att jag och Isak var nere vid hamnen såg jag en båt.

Läs mer

om detta talar man endast med kaniner Text och bild: Anna Höglund

om detta talar man endast med kaniner Text och bild: Anna Höglund 1 om detta talar man endast med kaniner Text och bild: Anna Höglund Detta är en bilderbok för tonåringar och för vuxna, en bok som handlar om utanförskap och vilsenhet. Det är en poetisk bok med korta

Läs mer

FOTOGRAFERING EJ TILLÅTEN TÄNK PÅ ATT STÄNGA AV MOBILTELEFONEN

FOTOGRAFERING EJ TILLÅTEN TÄNK PÅ ATT STÄNGA AV MOBILTELEFONEN 1 2 Översättning: Göran Gademan FOTOGRAFERING EJ TILLÅTEN TÄNK PÅ ATT STÄNGA AV MOBILTELEFONEN 3 ERWARTUNG 4 black 5 In här? Man ser inte vägen 10 15 Så silvrigt stammarna skimrar som björkar! Åh, vår

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITEL 1 JACK FRANZÈN

INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITEL 1 JACK FRANZÈN INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITEL 1 JACK FRANZÈN sid 2 KAPITEL 2 HEMLIGA KOJAN sid 4 KAPITEL 3 BROTTET sid 6 KAPITEL 4 ORMEN OCH ÖRNEN sid 7 KAPITEL 5 FEL MISSTÄNKTA sid 8 KAPITEL 6 AVSLÖJAD sid 10 KAPITEL

Läs mer

Skolår 2 Läsförståelse Svarshäfte

Skolår 2 Läsförståelse Svarshäfte Skolår 2 Läsförståelse Svarshäfte Namn Klass Lärare atum ntal rätt Övningsuppgift Vad tror du Sam önskar sig? Ett djur. Nya skridskor. En cykel. En TV. irgitta Järpsten, Karin Taube och Hogrefe Psykologiförlaget,

Läs mer

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj 1 Innehåll Ledare 3 Incheckningen 4 Elins dagbok 5 Caroline - Festivaldrotning 2005 6 Peter - The king is Back(stage) 7 2 Ledare Äntligen har det blivit dags! UKM Regional

Läs mer

FÖRFATTAREN ALKA 2014

FÖRFATTAREN ALKA 2014 FÖRFATTAREN ALKA 2014 Kapitel 1 Bob är i kemisalen och hör ett ljud som bankar i golvet. - Vad är det som bankar i golvet? säger Bob. - Va då, jag hör inget, säger Pom. - Va? Jag hör dunk dunk i golvet,

Läs mer

Publicerat med tillstånd Kan du vissla Johanna? Text Ulf Stark Bild Anna Höglund Bonnier & Carlsen 2003

Publicerat med tillstånd Kan du vissla Johanna? Text Ulf Stark Bild Anna Höglund Bonnier & Carlsen 2003 10 Nästa dag tar jag med mig Berra. Då har han tvättat sig. Han har ett rent plåster på hakan och i handen håller han en ringblomma som han hittat i Gustavssons trädgård. Ser jag bra ut så här? undrar

Läs mer

KAPITEL 6. Verb: preteritum. *imperativ som slutar på p, k, s, t eller x +te. Special (it-verb och oregelbundna verb) T ex: gå-gick, drick-drack

KAPITEL 6. Verb: preteritum. *imperativ som slutar på p, k, s, t eller x +te. Special (it-verb och oregelbundna verb) T ex: gå-gick, drick-drack KAPITEL 6 Verb: preteritum Imperativ Tala +de Ring +de Läs* +te Må +dde preteritum talade ringde läste mådde *imperativ som slutar på p, k, s, t eller x +te Special (it-verb och oregelbundna verb) T ex:

Läs mer

Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig.

Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig. Pedagogens manus till BILDSPEL 3 KROPPEN OCH RÖRELSE 1. Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig. 2. Manus: Från 12 års

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Malte är snäll och rolig han är smart, vi brukar leka dinosaurier på fotbollsplan, när gympalärarn kommer så springer vi och gömmer oss i de höga

Malte är snäll och rolig han är smart, vi brukar leka dinosaurier på fotbollsplan, när gympalärarn kommer så springer vi och gömmer oss i de höga Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Hej jag heter Hans och är 8 år. Jag går på Kyrkmons skola på Furubacken klass 2 A. Min bästis heter Malte och han är 8 år. Jag är rädd för rektorn och gympalärarn. På slutet

Läs mer

Det visar sig att hon har fått diabetes. Pappa tittar ner på Moa som är ledsen.! -Moa du kan inte ha kalas i morgon. Säger pappa.! -Va? Säger Moa.!

Det visar sig att hon har fått diabetes. Pappa tittar ner på Moa som är ledsen.! -Moa du kan inte ha kalas i morgon. Säger pappa.! -Va? Säger Moa.! Dag 1 Det är en varm och solig fredag över potatis land. Moa potatisson äter glass på sin balkong i rad huset. hennes mamma är i London. Moa har sommarlov. Moa ska ha födelsedagskalas på söndag hon har

Läs mer

Kapitel 3. Publicerat med tillstånd Tufft spel Text Magnus Ljunggren Bild Mats Vänehem Bonnier Carlsen 2013

Kapitel 3. Publicerat med tillstånd Tufft spel Text Magnus Ljunggren Bild Mats Vänehem Bonnier Carlsen 2013 Kapitel 3 ABK gör avspark. Först går bollen lite fram och tillbaka mellan lagen. Två klungor jagar efter den hit och dit, men sedan får Tina tag i bollen och drar sig ut på kanten. Hon ser Max komma och

Läs mer

Flanosaga -Kalle träffar Fnork

Flanosaga -Kalle träffar Fnork Flanosaga -Kalle träffar Fnork Gör så här Skriv ut sagan och bilderna. Laminera gärna för bättre hållbarhet. Bilderna kan därefter få en baksida av flanokartong eller så kan de användas med exempelvis

Läs mer

Santos visste att det bara var en dröm men han fortsatte ändå att leka med bollen varje dag för det fanns inget han älskade mer.

Santos visste att det bara var en dröm men han fortsatte ändå att leka med bollen varje dag för det fanns inget han älskade mer. 1. Solen var precis på väg upp och där ute på den lilla grusplanen intill byn kunde man redan se Santos springa omkring med den bruna slitna läderbollen som han gjorde varje dag. Oavsett om det var vardag

Läs mer

Text & Musik Hans Isacsson. Emma Mobbare En tuff tjej som mår dåligt. Elak.

Text & Musik Hans Isacsson. Emma Mobbare En tuff tjej som mår dåligt. Elak. Rädda Ana Text & Musik Hans Isacsson En pjäs byggd på några av FN,s barnartiklar. Skriven på beställning av Rädda Barnen i Motala 1999 inför 10-års dagen av Barnkonventionens tillkomst år 1989 Barnens

Läs mer

Emmy 5C Ht-15. Författare: Emmy jansson. Målade bilderna: Emmy Jansson

Emmy 5C Ht-15. Författare: Emmy jansson. Målade bilderna: Emmy Jansson Författare: Emmy jansson Målade bilderna: Emmy Jansson 1 Draken Kapitel:1 Drakägget Jag vaknar av att mamma smäller upp dörren och ropar till mig. - Julie det finns ingen ved! - Jag kan gå ut och fixa

Läs mer

Kung Midas (kort version)

Kung Midas (kort version) Kung (kort version) Monica Vikström-Jokela Författarens kommentar Den gamla grekiska sagan om Kung finns i olika versioner, men själva berättelsen är ändå den samma: (i vissa versioner ) ger lov att önska

Läs mer

Berättarstunden. Termin 4: Bibeltelefonen. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial

Berättarstunden. Termin 4: Bibeltelefonen. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial Berättarstunden - levande berättelser från Bibeln Termin 4: Bibeltelefonen Söndagsskolmaterial Innehåll Termin 4 Bibeltelefonen Förord Beskrivning Lektion 1 Lektion 2 Lektion 3 Lektion 4 Lektion 5 Lektion

Läs mer

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA BARNHEMMET En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA Barnen IDA Folket Spöken 9 roller. Om gruppen bara är 8 så kommer Idas namn ibland att skrivas

Läs mer

Amanda och Ronaldo hittar en skatt. En bok av klass 1c Knutbyskolan, Rinkeby

Amanda och Ronaldo hittar en skatt. En bok av klass 1c Knutbyskolan, Rinkeby Amanda och Ronaldo hittar en skatt En bok av klass 1c Knutbyskolan, Rinkeby Knutbyskolan, Rinkeby 2015 www.knutbyskolan.stockholm.se Amanda och Ronaldo hittar en skatt En bok av klass 1c Knutbyskolan,

Läs mer