Driftinstruktioner Arbrå

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Driftinstruktioner Arbrå"

Transkript

1 Driftinstruktioner Arbrå Före start av anläggningen. - Stäng alla dräneringsventiler för vatten och tryckluftledningarna (OBS tryckluften i botten på barnbacken) - Använd dränkpumpen i brunnen så att flödet fyller sugledningarna till pumpen - Anslut slangar mellan uttagen och till de kanoner som skall köras Öppna bortersta ventilen för vatten och tryckluft till ändkanonen och anslut kanonen med slangarna. Det är mycket viktigt att cirkulation alltid finns i ledningen till ändpunkten. Alternativt kan en slang anslutas och vatten ledas bort från änden genom denna Start av pump i Arbrå 1) Starta matarvattenpumpen med påslaget. Kontrollera att vatten fyller på pumpens sugledning genom ventilen på toppen av pumpen. Vatten kommer genom röret när pumpen är fylld.. 2) Ha utgående ventil från pumpen stängd före start. 3) Starta högtryckspumpen med påslag på startern för högtryckspumpen. 4) Öppna omgående (inom 10 sekunder) den utgående ventilen på pumpen Ca 1/3. Denna ventil öppnas tills ni har ett manometertryck (mottryck) på ca 33 bar, håll detta tryck tills ledningarna är fulla. Att ledningarna är fulla ser Ni genom att trycket på utgående ledning är lika med trycket på manometern vid pumpen (före ventilen.) 5) När ledningen är fylld så öppnar ni den utgående ventilen fullt 6) Stäng av fyllnadspumpen som fyller på sugledningen med arbetsbrytaren. 7) Öppna kylvattenledning från stammen och in till kompressor efterkylaren. Se till att returen går ut i diket 8) Starta kompressorn med knapp start på denna enligt kompressorleverantörens anvisningar. Kontrollera att det byggs upp tryck i tryckluftledningen. Om detta inte sker så står troligen en ventil öppen ute i backen -När systemet är fyllt skall utgående ventil vid pumpen vara fullt öppen. -Se alltid till att ni har ett flöde genom pumpen, öppna vid behov dränering vid ett uttag för att säkerställa flöde genom pumpen. - Kör aldrig pumpen med ett drifttryck under 30 bar. Eftersträva däremot att ligga så nära 30 bar som möjligt -Starta inte pumpen mer än 5 ggr/timme då startutrustningen kan ta skada.

2 Stopp av systemet Före stopp av anläggningen skall samtliga kanoner utom 2 stycken stoppas och dräneras. OBS att det alltid skall vara en kanon på sista uttaget på varje ledning. Anledningen till att man stoppar så gott som alla kanoner före man stoppar anläggningen är att man använder tryckluften för att tömma alla slangar. 1) Stäng blå utgående ventil på pumpen och stoppa pumpen omedelbart genom att trycka på stopp knappen på manöverskåpet. 2) Stoppa kompressorn 3) Töm och dränera de återstående 2 kanonerna från vatten och tryckluft. 4) Töm systemet vid alla lågpunkter och dränera anläggningen. Öppna först en aning och öka när trycket avtar lite. Öppna även dränering för tryckluft vid alla lågpunkter. 5) En hydrant skall vara öppen längst upp i systemet utan anslutning av slangar för att underlätta att luft kommer in i ledningen då ledningen dräneras (för att undvika vakuum) 6) Dränera ut efterkylaren i kompressorhuset ordentligt 7) Lämna aldrig anläggningen innan ni är helt säkra på att alla delar är dränerade. 8) Efter stopp av anläggningen skall ALLA dräneringar stå helt öppna på lågpunkter och inne i pump och kompressorstationerna. Det vill säga ALLA VENTILER SKALL STÅ HELT ÖPPNA FÖR ATT GARANTERA DRÄNERING Kontrollera under drift - Tillse att temperaturen i pump och kompressorcentral inte överstiger 20 grader under drift. Önskad temperatur är runt 12 grader under drift - Att lagertemperaturerna på pump och motor ej överskrider normalt värde. - Att kylflöde föreligger genom axeltätning mellan pump och motor. - Att arbetstrycket i anläggningen inte är för lågt ej under 30 bar på vatten och ej under 7bar på tryckluft - Att vatten finns fram till pumpen och att inte inkommande ledning i dammen blockeras av smuts eller is - Att kompressorn avger normal temperatur och att kylaren fungerar. Utgående trycklufttemperatur bör inte överstiga 10 grader (helst kallare) - Oljetemperatur på kompressor skall vara mellan grader C - Dränera kondensvatten ur kondensvattenavledaren minst en ggr / timme - Kontrollera att ändarna på rörsystemet har ett ordentligt flöde. Detta gäller både vatten och tryckluft. Förslagsvis så monteras en kanon alltid i änden på den ledning Ni kör. Vid mycket kall väderlek kyls vattnet i rören ner kraftigt på vägen upp eller ner i rören. Var alltid mycket noga med cirkulationen För instruktioner av kanoner följ instruktioner i driftinstruktioner Top Gun Vid drift med utgångstryck på 30 bar så utnyttjar Ni pumpens kapacitet till max. Försök att alltid ligga på detta tryck då Ni kör. Då är Ni effektiva. Vid mycket kall väderlek (kallare än 10) kommer Ni inte att kunna köra alla kanoner. Följ den uppställning om antalet kanoner kontra munstycken som följer nedan.

3 Rekommendation munstycken / antal kanoner vid max utnyttjande Ni har tillgång till 1500 liter vatten per minut genom pumpen som skall fördelas på antalet kanoner Ni har en kompressorkapacitet på 9 m3 vilket maximerar antalet kanoner till 6 stycken där tryckluften är begränsningen 4 stycken 50/10 = flöde på 50 liter vatten per minut = 6 kanoner och totalt flöde 300 liter vatten per minut. Kompressor är begränsningen 4 stycken 50/20 = flöde på 100 liter vatten per minut=6 kanoner och totalt flöde på 600 liter vatten per minut. Kompressor är begränsningen 4 stycken 50/40 = flöde på 200 liter vatten per minut =6 kanoner och totalt flöde på 1200 liter vatten per minut. Kompressorn är begränsningen 4 stycken 50/60 = flöde på 300 liter vatten per minut =5 kanoner och totalt flöde på 1500 liter vatten per minut. Pumpen utnyttjas till 100 % Hur skall anläggningen hanteras under våren sommaren och hösten Den maskinella utrustningen som omfattar kompressorer och pumpar skall motionsköras en gång per månad under resterande del av året. För kompressorn gäller att de skall köras till de får upp tryck och avlastar och att de går upp i temperatur och blir helt varma. Tar ca 15 minuter per gång För pumparna gäller att de skall köras minst 3 minuter per styck. Inför varje vinter lämpligen september / oktober skall anläggningen köras en längre tid och alla ledningar trycksättas för att se att allt är som det skall. Inför vintern bör Ni också smörja elmotorer och pumpar i enlighet med dokumentationen samt även kontakta en serviceman för kompressorerna som kan gå över kompressorernas funktioner. Filter och oljebyten på kompressorer utföres enligt respektive kompressorleverantörs instruktioner

4 Driftsinstruktioner Top Gun 1. GENERELLT Vid all snötillverkning gäller att personalen skall vara väl förtrogen med de uppgifter de skall utföra. Personalen skall ha nödvändig kännedom om vad som kan ske och hur eventuella fel skall åtgärdas. Vatten och luft är vid snötillverkning under höga tryck och är vid misstag livsfarliga för användaren. Allt material som används skall vara klassificerat för det ändamål de används och uppfylla de av arbetarskyddsstyrelsen upprättade reglerna. Runt kanonen skall en säkerhetszon om 20 meter åt vardera hållet upprättas. Vid all reglering av snökanonen och skruven gäller att ingen skall befinna sig under kanonen eller i dess längdriktning. Alla slanganslutningar skall noga kontrolleras innan drift och minsta tvekan om slangens eller kopplingens kondition skall omedelbart åtgärdas 2. MONTAGE AV FASTSÄTTNINGSTORN OCH KANON Kanonen monteras i följande steg (fundamentsutförande) - I fundamentet monteras ett fundamentrör som kilas fast med fundamentkilen. Ovanpå kilen monteras plastskyddet. - I fundamentsröret sticks mellanröret som är ca 1,5 m långt. - Ovanpå detta monteras tornets underdel. Den stora låsskruven låser fast underdelen. - Överdelen monteras samman med underdelen på tornet varvid sprint och låssprint monteras. - Skruvens undre fäste monteras i fästet på underdelen och låses med skruvarna. Dra åt ordentligt. Montera sprint och låssprint i överdelen. - Öppna klamsvepen på överdelen och montera kanonen. Kanonen skall monteras ca 300 mm från vattenanslutningen. - Veva upp kanonen så att kanonen går fritt från marken. Justera kanonen så att toppen är i tornets längdriktning. Dra åt klamsvepen helt. - Fyrkantröret monteras i hylsan för att kunna använda den som vridarm då tornet skall vridas. - Veva upp tornet till önskvärt läge beroende på vindriktning och vindhastighet. - Då tornet inte är i drift skall det vara monterat i översta läget.

5 3. SNÖKANON 3.1 GENERELLT OBS Alla regleringar av vatten och tryckluft skall ske långsamt för att inte skada ledningsnät slangar och kanon genom de tryckslag som kan uppstå. Innan kanonen startas skall man tillse att tornets alla delar är korrekt monterade och att det sitter låssprintar i alla genomföringar. 3.2 UPPSTART KANON - Anslut vatten och luftslangar till snökanon och hydranter. Luftanslutningen på kanonen är den med ett rakt påstick medan vattenanslutningen sker från sidan. - Vid uppstart skall kanonen ställas så att snöläggning sker i medvind. - Öppna vattenventilen något varv och fyll kanonen långsamt ända upp. När vatten kommer ur munstyckena öppnas vattenventilen helt. - Öppna luftventilen långsamt. Om luft inte kommer ur toppen av kanonen vänta ett tag så tinar vattnet de eventuella isproppar som kan finnas i luftröret (sker automatiskt). - Generellt skall vatten och luftventiler vara helt öppna då kanonen är i drift. Om inte kanonen tillverkar den önskade snökvaliteten skall man i stället byta munstycken (se nedan). - Då kanonen är i drift skall den hållas under kontinuerlig övervakning. Om vinden vänder avsevärt skall kanonen vridas så att snötillverkning sker i bästa möjliga vind. 3.3 STÄNGNING KANON - Stäng av lufttillförseln. - Stäng av vattentillförseln. - Dränera kanonen genom att lossa slangarna från anslutningarna på kanonen. OBS. Tillse att vatten och luftslangar är trycklösa innan de lossas från kanonen. P.g.a. den låga luftkonsumtionen tar det någon minut innan luftslangen är trycklös. - Se till att kanonen dräneras helt från vatten och kondens. - Kanonen skall vevas upp helt då den inte är i drift. - Töm slangarna och förvara dem så att inte påkörningsrisk föreligger. - Montera madrass eller likvärdigt skydd så att inte skidåkarna skadas vid en eventuell påkörning. (Speciellt viktigt då kanonen sitter monterad på utsatta platser)

6 3.4 BRA ATT VETA - Vattnet ligger som en mantel runt luftröret och tinar eventuella isproppar i luftröret. Detta gör också att kanonens mantelyta är så varm att det inte byggs på is på kanonröret under drift. - Beroende på aluminiumets flexibilitet böjs kanonen något bakåt då den startas. Försiktighet skall iakttagas, speciellt vid stolpmontage, så att inte kanonen kommer i kontakt med ljusarmaturer eller kablar i tornets närhet. - Kanonen tål ett maxtryck av 50 bar och minimum arbetstryck vid marginaltemperaturer är 15 bar 4. MUNSTYCKEN 4.1 GENERELLT Varje Top Gun snökanon levereras med en komplett sats munstycken enligt följande. 4 st 60/50 1 (ca 300 liter vatten/ min vid 30 bars tryck) -10 C och kallare 4 st 40/50 (ca 200 liter vatten/ min vid 30 bars tryck) C 4 st 20/50 (ca 100 liter vatten/ min vid 30 bars tryck) C 4 st 10/50 ( ca 50 liter vatten / min vid 30 bars tryck) C 4.2 ATT TÄNKA PÅ Det är viktigt att känna till vilken munstyckskombination som är lämplig vid olika temperaturer. Kanonen tillverkar utan problem snö från temperaturer om -3 gr C våta termometern. Vi rekommenderar inte att man byter munstycken vid varje grads ändring då det skulle bli oerhört arbetsamt. Man bör i stället besluta sig för en kombination som passar bra i det temperaturområde som är gällande för en bestämd period (t.ex. hösttemperaturer). Förslagsvis kan en kombination om 2 st 20 och 2 st 40 munstycken användas. Vid lägre temperaturer utnyttjar man då inte kanonens prestanda fullt men man tillverkar ändå en stor mängd snö beroende på att man kan utnyttja all tillgänglig vattenkapacitet hela tiden. Tryckluften brukar finnas i så riklig mängd att det inte blir någon brist på denna. Allt är beroende på om man har ett tillräckligt stort antal kanoner i samtidig drift beskriver vinkeln på munstycket.

7 FELSÖKNINGSSCHEMA FEL ORSAK ÅTGÄRD Ej snö i marginal Lågt vattentryck Höj vattentrycket Lågt lufttryck För stora munstycken Höj lufttrycket Byt munstycken Frysning i lufthål Kondens Vänta tills omgivande vatten tinar lufthålen Frysning i vattenmunstycke Dåligt dränerad Tina med handvärme eller tina med flödande vatten

8 Säkerhetsföreskrifter snötillverkning Var alltid 2 personer då Ni skall tillverka snö. Om en olycka händer måste man ha en person vid medvetande. Det är dessutom trevligare Vid snötillverkning används vatten och tryckluft av höga tryck. Lufttryck med 7-9 bar och vattentryck med ända upp till 50 bar. Ha alltid största respekt för slangar och kopplingar med dessa tryck. De kan gå sönder och de kan spricka i slangmaterialet. Alla slangar och kopplingar skall noga granskas innan de används och dåliga eller felaktiga komponenter skall bytas ut Öppna aldrig slangar med tryck i då dessa kan orsaka stora skador. Tryck kan ändå finnas i slangarna även om ventilerna är stängda Se till att slangar inte ligger vridna eller med veck. Detta frestar på slangarna alldeles i onödan. Torka och rulla slangarna då de inte används. Det ger den bästa hållbarheten All reglering av ventiler eller liknande skall ske från sidan så att eventuella kopplings eller slangbrott inte skadar den som reglerar dessa. Det kan vara nödvändigt att spärra av den plats där snötillverkningen sker. Här kan ansvarsfrågan annars komma om det sker en olycka Använd hjälm och hörselskydd då Ni skall tillverka snö. Pump och kompressor har ofta skadliga ljudnivåer. För driftjournal på pump och kompressorns driftdata. Detta kan vara till stor hjälp om någon skada sker. Notera även väderlek och andra förhållanden. Notera eventuella avvikelser från vad som är normalt. Detta underlag kan sedan ligga till grund för framtida beslut om kapacitetsdiskussioner och hur effektiv man varit. Kör aldrig med maskiner över slangar eller i närheten av kanoner. Dessa kan ta skada. Använd bara slangar och kopplingar som är godkända för de tryck Ni skall ha dem till. Det finns mycket dåliga slangar och kopplingar på marknaden.

9 Öppna alltid ventiler och kranar mycket försiktigt. Det skall inte förekomma tryckslag i systemet. Om man skall flytta kanoner under drift skall detta ske med största försiktighet. Förankra kanonerna väl så att de inte flyttar sig då de sätts i drift. Se till att Ni inte lägger snö på elledningar eller på träd som kan orsaka skador på t.ex. elledningar.

Driftsinstruktioner Top Gun

Driftsinstruktioner Top Gun Driftsinstruktioner Top Gun 1. GENERELLT Vid all snötillverkning gäller att personalen skall vara väl förtrogen med de uppgifter de skall utföra. Personalen skall ha nödvändig kännedom om vad som kan ske

Läs mer

Driftsinstruktioner Top Gun

Driftsinstruktioner Top Gun Driftsinstruktioner Top Gun 1. GENERELLT Vid all snötillverkning gäller att personalen skall vara väl förtrogen med de uppgifter de skall utföra. Personalen skall ha nödvändig kännedom om vad som kan ske

Läs mer

Installationsanvisning. Syreaktivator

Installationsanvisning. Syreaktivator Installationsanvisning Syreaktivator Viktig information före installation Kontrollera så att godset inte har blivit skadat under transporten. Transportskada skall omedelbart anmälas till transportföretaget.

Läs mer

Handbok. Automatiska tysta kompressorer

Handbok. Automatiska tysta kompressorer Handbok Automatiska tysta kompressorer Innehåll 1 Allmänt...3 1.1 Använda handboken...3 1.2 Innehåll...3 1.3 Förvarning...3 1.4 Bortskaffande av förpackningsmateriel...3 1.5 Lyftning...3 1.6 Säkerhet...4

Läs mer

OptiCell 4 Dynamisk växeltrycksmadrass

OptiCell 4 Dynamisk växeltrycksmadrass Återförsäljare i Sverige: Bromsvägen 3, 891 60 ÖRNSKÖLDSVIK Tel: +46 660 22 28 50 OptiCell 4 Dynamisk växeltrycksmadrass Bruksanvisning Art nr.: OC4-085200 Datum: 2013-11-01 Art nr.: OC4-Q3032 ------------------------

Läs mer

Installationsanvisning för fläktkonvektor MVP. Anläggning:. Datum:. Utgåva 2012-06-19

Installationsanvisning för fläktkonvektor MVP. Anläggning:. Datum:. Utgåva 2012-06-19 Utgåva 2012-06-19 Installationsanvisning för fläktkonvektor MVP Anläggning:. Datum:. 2012-06-19 OBS! Denna anvisning utgör komplement till tillverkarens anvisning. Om dessa står i strid med varandra har

Läs mer

Easy wash Portabel tvätt

Easy wash Portabel tvätt Easy wash Portabel tvätt Art.nr. T95-05 Låg vattenförbrukning och högt vattentryck Låg energiförbrukning miljövänlig Portabel, långlivad, säker och stänkskyddad I hushållet: Badrum, diskbänk, husdjur,

Läs mer

IA HECON LOCAL. Installationsinstruktioner

IA HECON LOCAL. Installationsinstruktioner Installationsinstruktioner Installationsinstruktioner 1.0 Allmän information Användandet av dessa instruktioner förutsätter att användaren är väl bekant med handhavandet av både blockenheten och hydraulsystemet

Läs mer

Författade 2010-06-11 Per Orlebäck JFC Henrik Samuelsson henrik@jakfreeride.se Erland Gustavsson Erland@Jakfreeride.se

Författade 2010-06-11 Per Orlebäck JFC Henrik Samuelsson henrik@jakfreeride.se Erland Gustavsson Erland@Jakfreeride.se Järfälla Alpina Klubbs Snökanoninstruktioner Författade 2010-06-11 Per Orlebäck JFC Henrik Samuelsson henrik@jakfreeride.se Erland Gustavsson Erland@Jakfreeride.se Snökanonsystemet består av: Matarpump

Läs mer

Allmänt. Götaverkens Sportdykarklubb 2006-11-13

Allmänt. Götaverkens Sportdykarklubb 2006-11-13 Allmänt LW-450E är en kompressor som är tillverkad av Leonard & Wagner. Namnet kan tydas så att 450 är kapaciteten i antalet minutliter och E står för att den går på en trefas elmotor. Den har tre stycken

Läs mer

Solfångarstyrning SWP140

Solfångarstyrning SWP140 Solfångarstyrning SWP140 Innehåll. Solfångarstyrningen består av ett antal komponenter. 1 st Styrning kapslad i ljusblå/vit låda 1 st Givarkabel för solpanel, längd ca 12 meter. Gul anslutningskontakt.

Läs mer

Bruksanvisning Nima Procell och Nima Procell + med Q2 02 pump 1

Bruksanvisning Nima Procell och Nima Procell + med Q2 02 pump 1 Bruksanvisning Nima Procell och Nima Procell + med Q2 02 pump 1 Innehållsförteckning: Säkerhetsföreskrifter Sid 2. Introduktion Sid 2. Användningsområde Sid 3. Funktioner Sid 3. Installation Sid 4. Specialfunktioner

Läs mer

Vår fördelare är provtryckt & klar för montage på vägg!

Vår fördelare är provtryckt & klar för montage på vägg! Kap 8 Avsnitt 5 Sida 1 Vår fördelare är provtryckt & klar för montage på vägg! FD Hållare paketet är monterad, provtryckt och godkänd av våra montörer innan den skickas ut på marknaden. Detta för att minimera

Läs mer

Bruksanvisning. Värmekanon, Galaxy 25 AP Art.: 90 42 827

Bruksanvisning. Värmekanon, Galaxy 25 AP Art.: 90 42 827 Bruksanvisning Värmekanon, Galaxy 25 AP Art.: 90 42 827 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Lycka till med din produkt från P. Lindberg! Innan

Läs mer

Service och underhåll

Service och underhåll Regelbundet underhåll är nödvändigt för att din CLEONE vattenrenare ska fungera tillförlitligt och leverera gott och rent vatten. Du kan välja att sköta underhållet på fyra olika sätt: 1. Har du köpt CLEONE

Läs mer

Riello Gulliver RG2 Montage- och driftsinstruktion Oljebrännare Enstegsfunktion

Riello Gulliver RG2 Montage- och driftsinstruktion Oljebrännare Enstegsfunktion Montage- och driftsinstruktion Oljebrännare Enstegsfunktion 1 INNEHÅLL 1. BRÄNNAREBESKRIVNING 2 1.1 Utrustning 2 2. TEKNISKA DATA 3 2.1 Tekniska data 3 2.2 Mått 3 2.3 Arbetsdiagram 3 3. INSTALLATION 4

Läs mer

Instruktion start-drift och stopp av konstsnöanläggning Hagatorpet 2014-2015 Uppstart av lanskanoner och slädar (högtryckssystem)

Instruktion start-drift och stopp av konstsnöanläggning Hagatorpet 2014-2015 Uppstart av lanskanoner och slädar (högtryckssystem) Instruktion start-drift och stopp av konstsnöanläggning Hagatorpet 2014-2015 Uppstart av lanskanoner och slädar (högtryckssystem) 1. Följ rören längs mossen (bakvägen 1,5 km) till rörens slut, koppla in

Läs mer

FAQ Gullberg & Jansson

FAQ Gullberg & Jansson FAQ Gullberg & Jansson Innehåll Poolvärmepumpar... 3 Allmänt om pooluppvärmning... 3 Inför köp av poolvärmepump... 4 Garanti och service - Poolvärmepumpar... 5 Övrigt... 5 Poolvärmepumpar Allmänt om pooluppvärmning

Läs mer

Vedkombi 330 Bruksanvisning

Vedkombi 330 Bruksanvisning Vedkombi 330 Bruksanvisning Produktpresentation Effektiv och användarvänlig vedkombi som kapar och klyver veden i ett moment. Producerar ca 5 m3 per timme. Klarar vedlängder upp till 53 cm och veddiameter

Läs mer

FOSTER F130, F200 och F300

FOSTER F130, F200 och F300 ISMASKINER FOSTER F130, F200 och F300 INSTALLATION ANVÄNDNING Vi reserverar oss rättigheten att ändra specifikationerna. man_f130_300.indd / april 06 Hobart Foster Scandinavia ApS Box 2101-196 02 Kungsängen

Läs mer

Installationsanvisningar VAQ. Läs dessa anvisningar innan installationen påbörjas

Installationsanvisningar VAQ. Läs dessa anvisningar innan installationen påbörjas Installationsanvisningar VAQ Läs dessa anvisningar innan installationen påbörjas Inledning Så fungerar Quooker Quooker-systemet består av en liten vattenbehållare som sitter under vasken i köket. Behållaren

Läs mer

KCC Vinkylare 370 Drift & skötselinstruktion

KCC Vinkylare 370 Drift & skötselinstruktion KCC Vinkylare 370 Drift & skötselinstruktion Läs igenom instruktionen noga innan aggregatet tas i bruk! Förord Instruktionen är universell för flera producerade vinkylaremodeller, utseende och illustrationer

Läs mer

Shunt FS 160. Installationsanvisning

Shunt FS 160. Installationsanvisning Shunt FS 160 Installationsanvisning 1 Introduktion Vattenburna värmegolv är så kallade lågtemperatursystem, vilket innebär att framledningstemperaturen är betydligt lägre än vad konventionella radiatorsystem

Läs mer

Manual för TH SOL 801 hybrid.

Manual för TH SOL 801 hybrid. 10-10-08 11-03-05 D 11-03-05 Percy Eriksson 1 av 20 Manual för TH SOL 801 hybrid. TH Solar Sverige. Tossene Berg 16. 455 98 Dingle Support: 0523-91139 vardag 08.00-17.00 Internet: www.thsolar.se E-post

Läs mer

Installationsanvisning. Kolfilter HG 10-13

Installationsanvisning. Kolfilter HG 10-13 Installationsanvisning Kolfilter HG 10-13 Viktig information före installation Kontrollera så att godset inte har blivit skadat under transporten. Transportskada skall omedelbart anmälas till transportföretaget.

Läs mer

Installationsanvisning Greensandfilter

Installationsanvisning Greensandfilter Installationsanvisning Greensandfilter Viktig information före installation Kontrollera att godset inte har skadats under transporten. Transportskada skall omedelbart anmälas till transportföretaget. Kontrollera

Läs mer

Lyft i Slangar och kablar så att dessa ej snöar över. Väldigt viktigt, blir oerhört jobbigt att gräva fram dessa efter ett halvt dygn.

Lyft i Slangar och kablar så att dessa ej snöar över. Väldigt viktigt, blir oerhört jobbigt att gräva fram dessa efter ett halvt dygn. Instruktion start-drift och stopp av konstsnöanläggning Hagatorpet 2017-2018 Uppstart av lanskanoner (högtryckssystem) 1. Längs vägen till rysshagen 2. Öppna upp kompressorns luckor, öppna kranar vid luftutgång

Läs mer

Monteringsanvisning för a-staketet

Monteringsanvisning för a-staketet Monteringsanvisning för a-staketet Allmänt Samtliga stolpar monteras med 167 cm eller 200 cm centrumavstånd. Hörnstolpar är borrade med hålen 90 eller 135 beroende på typ av hörn. Grindstolpar är borrade

Läs mer

INSTRUKTION Budget ANA

INSTRUKTION Budget ANA INSTRUKTION Budget ANA Mårdvägen 7, 352 45 Växjö, 0470 700 600, E-mail: info@aquaexpert.se Upplaga 12621 Sid 1 GARANTIVILLKOR Ni har just installerat ett filter från Aqua Expert AB, ett ledande företag

Läs mer

Installationsanvisningar PRO3-VAQ B. Läs dessa anvisningar innan installationen påbörjas

Installationsanvisningar PRO3-VAQ B. Läs dessa anvisningar innan installationen påbörjas Installationsanvisningar PRO3-VAQ B Läs dessa anvisningar innan installationen påbörjas Inledning Så fungerar Quooker Quooker-systemet består av en vakuumisolerad vattenbehållare, som ansluts till vattenledningen

Läs mer

Checklista över pooldelar:

Checklista över pooldelar: Vi gratulerar till din nya linerpool Malmö. Läs igenom den här bruksanvisningen noga före installationen. Använd arbetshandskar vid installationen. Poolväggen och skenorna är av plåt vars kanter kan vara

Läs mer

Vattenfelsbrytare esystop flow

Vattenfelsbrytare esystop flow 151217 sida 1 av 3 Installationen bör utföras av en fackman. Vattenfelsbrytaren esystop flow är anpassad till branschregler Säker Vatteninstallation. För installation av och sensor i systemet se separat

Läs mer

Bruksanvisning. Wood s avfuktare WP-200AP

Bruksanvisning. Wood s avfuktare WP-200AP Bruksanvisning Wood s avfuktare WP-200AP Tack Tack för att du valt en Wood s avfuktare. Du är en av mer än 300.000 människor som har valt Wood s avfuktare för att förebygga skador orsakade av fukt och

Läs mer

BRUKSANVISNING. Mobil luftkonditionering

BRUKSANVISNING. Mobil luftkonditionering BRUKSANVISNING Mobil luftkonditionering Modell No: 360008/ 360010 Vi rekommenderar att du läser instruktionerna noga innan du använder produkten. Bevara instruktionerna på en trygg plats, eftersom du kan

Läs mer

ORIGINAL LINE A ANVÄNDARMANUAL

ORIGINAL LINE A ANVÄNDARMANUAL ANVÄNDARMANUAL Maskiner med automatisk vattenpåfyllning UM_SV Part No.: 1764079_01 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 ALLMÄN INFORMATION... 4 Inledning...4 Varningar...4 Försiktighetsåtgärder...4

Läs mer

HANDBOK Balsavac. Serienr: År: Rev 2009-05-29

HANDBOK Balsavac. Serienr: År: Rev 2009-05-29 HANDBOK Balsavac Innan systemet tas i bruk måste denna handbok studeras i detalj. Endast av MEDICVENT auktoriserad personal får utföra reparationer och justeringar på denna utrustning. Vid reparationer

Läs mer

Bruksanvisning. Ronda EC

Bruksanvisning. Ronda EC Bruksanvisning Ronda EC Bäste kund, Om du följer rekommendationerna i denna bruksanvisning kommer produkten att fungera optimalt och förbli effektiv i många år. INNEHÅLL REKOMMENDATIONER OCH TIPS 3 EGENSKAPER

Läs mer

Vattenmätarskåp för villa

Vattenmätarskåp för villa 160524 sida 1 av 9 Gäller för: Denna montageinstruktion gäller för Beulco Armaturs vattenmätarskåp med RSK 1881210 och övriga kundanpassade skåp. Rörgenomföringar/gumminippel för inkommande och utgående

Läs mer

DP-13. Ridge Tool Company

DP-13. Ridge Tool Company DP-13 Ridge Tool Company Instruktion Viktigt. För din egen säkerhet, läs igenom denna instruktion före arbetet påbörjas Spara denna tillsammans med maskinen. OBS. FÖR ATT UNDVIKA SKADOR PÅ UTRUSTNINGEN.

Läs mer

INSTRUKTION. M Duplex. Mårdvägen 7, 352 45 Växjö, 0470 700 600, E-mail: info@aquaexpert.se. Upplaga 07-1. Sid 1

INSTRUKTION. M Duplex. Mårdvägen 7, 352 45 Växjö, 0470 700 600, E-mail: info@aquaexpert.se. Upplaga 07-1. Sid 1 INSTRUKTION M Duplex Mårdvägen 7, 352 45 Växjö, 0470 700 600, E-mail: info@aquaexpert.se Upplaga 07-1 Sid 1 GARANTIVILLKOR Ni har just installerat ett filter från Aqua Expert AB, ett ledande företag i

Läs mer

Installationsanvisningar VAQ E. Läs dessa anvisningar innan installationen påbörjas

Installationsanvisningar VAQ E. Läs dessa anvisningar innan installationen påbörjas Installationsanvisningar VAQ E Läs dessa anvisningar innan installationen påbörjas Inledning Så fungerar Quooker Quooker-systemet består av en vakuumisolerad vattenbehållare, som ansluts till vattenledningen

Läs mer

Automatdragstång 26-080000

Automatdragstång 26-080000 MOUNTING INSTRUCTION 0-0-8 8-05000h Automatdragstång 6-080000 Beskrivning VBG Automatdragstång 6-080000 är en förlängbar dragstång med två eller fler fasta inställningslägen med luftmanövrerad låsning.

Läs mer

INVERTERSTYRNING ATW-C-INV MODUL AOY/AOYR/AOYA

INVERTERSTYRNING ATW-C-INV MODUL AOY/AOYR/AOYA INVERTERSTYRNING FÖR UTOMHUSPLACERADE LUFTKYLDA AGGREGAT ATW-C-INV MODUL AOY/AOYR/AOYA DRIFT OCH SKÖTSELINSTRUKTIONER ATW-C-INV modul för styrning av utomhusplacerade inverter aggregat från General ATW-C-INV

Läs mer

Portabel luftavfuktare

Portabel luftavfuktare Portabel luftavfuktare Bruksanvisning MRD10/12/15 1. LÄS BRUKSANVISNINGEN FÖRST. 2. KONTAKTA ÅTERFÖRSÄLJAREN OM DU UNDRAR ÖVER NÅGOT. 3 1 2 VIKTIGA DELAR 7 4 ➀ Reglagepanel ➁ Handtag ➂ Torrluftutblås ➃

Läs mer

Din manual SMEG DRY61E-1 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3515403

Din manual SMEG DRY61E-1 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3515403 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för SMEG DRY61E-1. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information, specifikationer,

Läs mer

MANUAL. FOTOGENKAMIN Modell Ruby och Kero Art.nr 14-1700 och 14-1750. www.exergon.se Tel. 08-7420170

MANUAL. FOTOGENKAMIN Modell Ruby och Kero Art.nr 14-1700 och 14-1750. www.exergon.se Tel. 08-7420170 MANUAL FOTOGENKAMIN Modell Ruby och Kero Art.nr 14-1700 och 14-1750 www.exergon.se Tel. 08-7420170 TEKNISKA SPECIFIKATINER Modell Ruby Kero Konvektor typ Strålningskonvektor Strålningskonvektor Värmeeffekt

Läs mer

LAF. Art.nr. 172647-01

LAF. Art.nr. 172647-01 SE BRUKSANVISNING Avfuktare för professionellt bruk VIKTIGT: Läs denna anvisning innan produkten monteras och ansluts. Spara anvisnigen för framtida bruk....2 GB USER INSTRUCTION Dehumidifier for professional

Läs mer

Instruktion start-drift och stopp av konstsnöanläggning Hagatorpet

Instruktion start-drift och stopp av konstsnöanläggning Hagatorpet Instruktion start-drift och stopp av konstsnöanläggning Hagatorpet 2015-2016 Uppstart av lanskanoner (högtryckssystem) 1. Gå ner mot nedre sprutplats 2. Går ner i nedre brunnen, koppla vattenslang (ca

Läs mer

AEROVIT Int. Pat. Pend.

AEROVIT Int. Pat. Pend. AEROVIT TEKNISKE DATA OCH INSTRUKTIONER FÖR DRIFT OCH UNDERHÅLL AV SOTBLÅSNINGSANLÄGGNING AEROVIT Int. Pat. Pend. AEROVIT A/S Korden 15 ٠DK - 8751 Gedved Tel. +45 86 92 44 22 ٠Fax +45 86 92 29 19 CVR/VAT

Läs mer

Montering och installation av solfångare

Montering och installation av solfångare Montering och installation av solfångare 2007-07-01 Innehåll www.trebema.se 1. Allmänna monteringsråd... 2 2. Montering och uppsättning av solfångarna... 4 3. Driftsättning av solfångarna... 5 4. Service

Läs mer

Radonett AirGap 200/5

Radonett AirGap 200/5 Radonett AirGap 200/5 Återströmningsskydd modul AB kategori 5 för brutet vatten enligt SS-EN 1717 Installations-, skötsel- och garantianvisningar www.radonett.com Radonett Radonett tillverkar och säljer

Läs mer

LK Elpanna - 4,5. Utförande. Rörinstallation. Funktion/Förutsättningar. Montage

LK Elpanna - 4,5. Utförande. Rörinstallation. Funktion/Förutsättningar. Montage LK Elpanna -,5 Utförande LK Elpanna,5 kw är en vägghängd elpanna, främst avsedd för lågtempererade värmesystem som t.ex. golvvärme. LK Elpanna,5 kw levereras helt komplett. Endast vatten och ström behöver

Läs mer

DEUTSCH. Silent 40 Batt 8211-3453-02

DEUTSCH. Silent 40 Batt 8211-3453-02 DEUTSCH D Silent 40 Batt 8211-3453-02 S SVENSKA R 1 1 R O P 2 2 3 L M M L 3 5 I J K 4 4 K J I N 1. 2 230 V 2 2. 3. 4 SVENSKA S A BC 4. 5. 6. 7. 8. 9. 36 mm 19 mm 10. 11. 5 S SVENSKA SYMBOLER Följande symboler

Läs mer

INSTRUKTION Göingefilter K 40, 50, 75, 125, 175

INSTRUKTION Göingefilter K 40, 50, 75, 125, 175 INSTRUKTION Göingefilter K 40, 50, 75, 125, 175 Mårdvägen 7, 352 45 Växjö, 0470 700 600, E-mail: info@aquaexpert.se Upplaga 120816 Sid 1 GARANTIVILLKOR Ni har just installerat ett filter från Aqua Expert

Läs mer

Manual för SR Villa 100224.

Manual för SR Villa 100224. 10-10-08 10-10-27 A 10-10-22 Percy Eriksson 1 av 16 Manual för SR Villa 100224. Gäller även SR 200240 Kund: Levererad av: TH Solvärme Sverige. Tossene Berg 16. 455 98 Dingle Support-tel: 0523-91139 vardag

Läs mer

Solvärmestation. Thermotech solvärmesystem FÖRDELAR FAKTA

Solvärmestation. Thermotech solvärmesystem FÖRDELAR FAKTA FÖRDELAR Stilren design Komplett monterad vid leverans Låg vikt Inbyggd avluftare Enkel installation Reglercentral med bl.a. - Varvtalsstyning av pump - 13 förprogrammerade system FAKTA ARTIKELNUMMER 81600

Läs mer

BRUKSANVISNING CORRECT PH40

BRUKSANVISNING CORRECT PH40 BRUKSANVISNING CORRECT PH40 Correct ph-höjare 40 CORRECT ph-höjare 40 korrigerar ph-värde, alkalinitet och marmoraggressiv kolsyra genom doseringsteknik i direkt proportion till förbrukningen. Detta ger

Läs mer

Spisfläkt Trinda ECe

Spisfläkt Trinda ECe Spisfläkt Trinda ECe SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs noga igenom denna bruksoch monteringsanvisning, i synnerhet säkerhetsföreskrifterna, innan du installerar och börjar använda produkten. Spara bruksanvisningen

Läs mer

INSTRUKTIONSBOK OCH RESERVDELSKATALOG

INSTRUKTIONSBOK OCH RESERVDELSKATALOG INSTRUKTIONSBOK OCH RESERVDELSKATALOG Slagklippare Modell KT Innan du tar klipparen i bruk för första gången ska du först läsa igenom bruksanvisningen mycket noga och observera säkerhetsåtgärderna. I denna

Läs mer

SINKAMAT K Helautomatisk minipumpstation för fristående montage

SINKAMAT K Helautomatisk minipumpstation för fristående montage Installation Drift & underhåll SINKAMAT K Helautomatisk minipumpstation för fristående montage Figur 1 PRODUKTBESKRIVNING Sinkamat-K är ett helautomatiskt pumpaggregat för fristående montage på golv, Sinkamat

Läs mer

DK EN DE FR SE MiniSpray MANUAL

DK EN DE FR SE MiniSpray MANUAL NiTO MiniSpray är ett doseringssystem som monteras på väggen. Systemet är avsett för såpa/vattenblandningar som strömmar genom en pistol eller borste (skaft med borste). Precisionsmunstyckena ger en korrekt

Läs mer

KYL- OCH FRYSBOX MODELL: DC-25P DC-35P DC-62P DC-82P INSTRUKTIONS MANUAL

KYL- OCH FRYSBOX MODELL: DC-25P DC-35P DC-62P DC-82P INSTRUKTIONS MANUAL KYL- OCH FRYSBOX MODELL: DC-25P DC-35P DC-62P DC-82P INSTRUKTIONS MANUAL Art: 542028 DC-25P Art: 542030 DC-35P Art: 542032 DC-62P Art: 542034 DC-82P Gratulerar till köpet av denna kvalitets kyl- och frysbox.

Läs mer

Ozonproffsen Scandinavia AB VATTEN-TVÄTTAD LUFTRENARE MODELL NO.: KJG-180A BRUKSANVISNING

Ozonproffsen Scandinavia AB VATTEN-TVÄTTAD LUFTRENARE MODELL NO.: KJG-180A BRUKSANVISNING Ozonproffsen Scandinavia AB VATTEN-TVÄTTAD LUFTRENARE MODELL NO.: KJG-180A BRUKSANVISNING Ozonproffsen Scandinavia AB Hemsida: ozonproffsen.se Mail: info@ozonproffsen.se Telefon: 0152-711711 Adress: Skiljevägen

Läs mer

Bruksanvisning. trailerline elvinsch. Bruksanvisning Elvinsch version 3 01.2007. trailerline

Bruksanvisning. trailerline elvinsch. Bruksanvisning Elvinsch version 3 01.2007. trailerline Bruksanvisning trailerline elvinsch Bruksanvisning Elvinsch version 3 01.2007 trailerline INLEDNING Tack för att du har valt en elvinsch från vårt företag. Vi ber dig att noga läsa igenom och sätta dig

Läs mer

INNAN DU ANVÄNDER PRODUKTEN SWEDISH Säkerhetsanvisningar

INNAN DU ANVÄNDER PRODUKTEN SWEDISH Säkerhetsanvisningar CCTLS 542 INNAN DU ANVÄNDER PRODUKTEN SWEDISH Säkerhetsanvisningar Modellen kan innehålla R600a (kylmedlet isobutan, se namnplåten på kylskåpets insida), vilket är en naturgas som är miljövänlig men även

Läs mer

GASOLKAMIN BLUEGAZ BG 64 MED ELEKTRISK VÄRME OCH FLÄKT ARTIKEL NR 780064

GASOLKAMIN BLUEGAZ BG 64 MED ELEKTRISK VÄRME OCH FLÄKT ARTIKEL NR 780064 1 GASOLKAMIN BLUEGAZ BG 64 MED ELEKTRISK VÄRME OCH FLÄKT ARTIKEL NR 780064 ANVÄNDARMANUAL Innehåll: A. Bra att veta före användning. B. Säkerhetsanordningar C. Installation och Användning D. Installera

Läs mer

BRUKSANVISNING FÖR MASSAGEBADKAR MODELL: BT-65100RIL Tack för att du valt ett massagebadkar från Bathlife. Läs instruktionerna noga före installation och bruk. Innan installation, vänligen läs igenom avsnittet

Läs mer

Installationsanvisningar VAQ E. Läs dessa anvisningar innan installationen påbörjas

Installationsanvisningar VAQ E. Läs dessa anvisningar innan installationen påbörjas Installationsanvisningar VAQ E Läs dessa anvisningar innan installationen påbörjas Inledning Så fungerar Quooker Quooker-systemet består av en vakuumisolerad vattenbehållare, som ansluts till vattenledningen

Läs mer

Installationsanvisningar COMBI+ Läs dessa anvisningar innan installationen påbörjas

Installationsanvisningar COMBI+ Läs dessa anvisningar innan installationen påbörjas Installationsanvisningar COMBI+ Läs dessa anvisningar innan installationen påbörjas Inledning Så fungerar Quooker COMBI+ Quooker COMBI+ är en vattenbehållare med kokande (110 C) vatten. Quooker COMBI+

Läs mer

Skötselinstruktion LF322E

Skötselinstruktion LF322E Skötselinstruktion LF322E Utgåva Feb-13 ett vassare val FÖRSÄLJNING 08-53470150/FAX 08-53470169 SERVICECENTER 08-53470155/FAX 08-53470169 RESERVDELAR 08-53470160/FAX 08-53470169 www.abwe.se eller www.berkel.se

Läs mer

BRUKSANVISNING FÖR MASSAGEBADKAR MODELL: MONTE 65103 Tack för att du har valt ett BATHLIFE-badkar. Följ alla instruktioner noga för att garantera säkerheten. Innan installation, vänligen läs igenom avsnittet

Läs mer

Installationsanvisning Mjukvattenfilter 12,5 liter

Installationsanvisning Mjukvattenfilter 12,5 liter Installationsanvisning Mjukvattenfilter 12,5 liter Viktig information före installation Kontrollera att godset inte har skadats under transporten. Transportskada skall omedelbart anmälas till transportföretaget.

Läs mer

INSTRUKTION Mjukvattenfilter Midi, Maxi

INSTRUKTION Mjukvattenfilter Midi, Maxi INSTRUKTION Mjukvattenfilter Midi, Maxi Mårdvägen 7, 352 45 Växjö, 0470 700 600, E-mail: info@aquaexpert.se Upplaga 07-1 Sid 1 GARANTIVILLKOR Ni har just installerat ett filter från Aqua Expert AB, ett

Läs mer

CUMULUS STEAMER SVENSK BRUKSANVISNING

CUMULUS STEAMER SVENSK BRUKSANVISNING CUMULUS STEAMER SVENSK BRUKSANVISNING 11 VÄLKOMMEN TILL THE STEAMERY The Steamery är ett klädvårdsföretag baserat i Stockholm. Vi älskar kläder och vill att de ska hålla länge. Vårt mål är därför att ge

Läs mer

Silvano Box. 1 Upphovsrätt Silvano GmbH. Alla rättigheter förbehållna.

Silvano Box. 1 Upphovsrätt Silvano GmbH. Alla rättigheter förbehållna. Silvano Box 1 Upphovsrätt Silvano GmbH. Alla rättigheter förbehållna. Utrustning som behövs för monteringen Nödvändiga verktyg: (Skruvar medföljer) Du behöver också: Upphovsrätt Silvano GmbH. Alla rättigheter

Läs mer

KYLBÄNKAR BCC-1-C, PJK-1000 MONTERINGS-, BRUKS- OCH SERVICEANVISNING

KYLBÄNKAR BCC-1-C, PJK-1000 MONTERINGS-, BRUKS- OCH SERVICEANVISNING KYLBÄNKAR BCC-1-C, PJK-1000 MONTERINGS-, BRUKS- OCH SERVICEANVISNING Läs igenom denna anvisning innan Ni tar bänken i bruk. Följer Ni dessa råd, får Ni största möjliga nytta av kylbänken och undviker onödiga

Läs mer

REKOMMENDATIONER OCH TIPS

REKOMMENDATIONER OCH TIPS REKOMMENDATIONER OCH TIPS Denna bruksanvisning är förutsedd för flera versioner av apparaten. Det är möjligt att vissa enskilda utrustningsdetaljer, inte berör din apparat. INSTALLATION Tillverkaren åtar

Läs mer

BRUKSANVISNING CORRECT RIVER

BRUKSANVISNING CORRECT RIVER BRUKSANVISNING CORRECT RIVER Correct River CORRECT RIVER vid svårbehandlade halter av järn och mangan. Reducerar även svavelväte (berggas) och vissa tungmetaller. RIVER har automatisk backspolning av filtermassan

Läs mer

INSTALLATIONSANVISNING

INSTALLATIONSANVISNING INSTALLATIONSANVISNING för montering av fiberkabel inomhus och skarvbox Arbetsgång vid egen installation: Bestäm placering av mediaomvandlare. Borra hål i yttervägg (observera lutning på borrhål). Sätt

Läs mer

Bruksanvisning Nima Dynamic Pro + med Q3 03 pump 1

Bruksanvisning Nima Dynamic Pro + med Q3 03 pump 1 Bruksanvisning Nima Dynamic Pro + med Q3 03 pump 1 Nima Dynamic Pro + Art nr: PRO+8520020 Materialspecifikation: Stomme (luftceller): Polyuretan, Överdrag: PU belagd polyester, slangar i PVC fri plast.

Läs mer

INSTRUKTION FÖR SLUSH MASKIN CAB CARESS

INSTRUKTION FÖR SLUSH MASKIN CAB CARESS INSTRUKTION FÖR SLUSH MASKIN CAB CARESS Tack för att Ni valde en Slush maskin från Popz Sverige AB! Bruksanvisningen ska läsas igenom noga innan maskinen startas. Maskinen får inte användas för annat ändamål

Läs mer

Bruksanvisning SW micromotor KG-12 för hembesök

Bruksanvisning SW micromotor KG-12 för hembesök Bruksanvisning SW micromotor KG-12 för hembesök Översättning av bruksanvisning i orginal VIKTIGT: Läs bruksanvisningen noga innan Du börjar använda maskinen, beakta särskilt säkerhetsföreskrifterna. Förvara

Läs mer

ELEKTRISKT LÖPBAND PD111 BRUKSANVISNING

ELEKTRISKT LÖPBAND PD111 BRUKSANVISNING ELEKTRISKT LÖPBAND PD111 BRUKSANVISNING Läs anvisningarna noggrant före användning och spara på lämpligt ställe. Kontrollpanel sökning hastighet tid avstånd kalorier På/av Bruksanvisning Nödstoppbrytare

Läs mer

Fastighetsägarens egna arbete Vallebygden VA. Bakgrund:

Fastighetsägarens egna arbete Vallebygden VA. Bakgrund: Fastighetsägarens egna arbete Vallebygden VA Bakgrund: Fastighetsägarna har ansvaret att utföra en del egna arbeten (arbeten på egen tomt), de arbeten som utförs där kan i viss mån påverka stamnätens funktion

Läs mer

HIDE A HOSE. Sid.1. Installation Guide

HIDE A HOSE. Sid.1. Installation Guide HIDE A HOSE Sid.1 Installation Guide Sid.2 Denna installationsguide rekommenderas att följas vid installationen och utföras av montörer som har vana av centraldammsugaranläggningar. Endast av oss rekommenderade

Läs mer

Bruksanvisning för gasolkamin 430-045

Bruksanvisning för gasolkamin 430-045 Bruksanvisning för gasolkamin 430-045 Värna om miljön! Får ej slängas bland hushållssopor! Denna produkt innehåller elektriska eller elektroniska komponenter som skall återvinnas. Lämna produkten för återvinning

Läs mer

Säkerhetsanvisningar

Säkerhetsanvisningar Användarhandbok Säkerhetsanvisningar Vid installation och användning av spabadet ska grundläggande försiktighetsåtgärder alltid iakttas, inklusive följande: Läs dessa anvisningar: VARNING! För att minska

Läs mer

Installationsanvisning för fläktkonvektorer

Installationsanvisning för fläktkonvektorer 2008-09-02 Installationsanvisning för fläktkonvektorer UN-MVP-, UN-MVT-, UN-MOP-, UN-MOF-, UN-IVP-, UN-IVF-, UN-IOP-. Innehåll sid Översikt 2 Montering & vattenventiler 3 Termostat SR, reglerpanel SV/WKSV

Läs mer

Intergate AB Hantverkaregatan 14, 444 32 STENUNGSUND Tel: 010 206 77 33 www.intergate.se

Intergate AB Hantverkaregatan 14, 444 32 STENUNGSUND Tel: 010 206 77 33 www.intergate.se LUXOR Teknikcentral FÄLTMANUAL Intergate AB Hantverkaregatan 14, 444 32 STENUNGSUND Tel: 010 206 77 33 www.intergate.se Intergate AB reserverar sig för produktförändringar som skett efter manualens frisläppande.

Läs mer

KCC Fönsteraggregat MWD-07 MWD-09 MWD-12 MWD-16. Drift och skötselmanual

KCC Fönsteraggregat MWD-07 MWD-09 MWD-12 MWD-16. Drift och skötselmanual KCC Fönsteraggregat MWD-07 MWD-09 MWD-12 MWD-16 Drift och skötselmanual Installation OBS! aggregatet skall endast installeras av kunniga personer. Placering Placera inte vid/i: - salthaltig omgivning tex

Läs mer

Drift och skötsel för ACSS Duschpanel 220 Art nr 24241.540.xxx

Drift och skötsel för ACSS Duschpanel 220 Art nr 24241.540.xxx Drift och skötsel för ACSS Duschpanel 220 Art nr 24241.540.xxx Innehåll: 1. Byta flödesbegränsare. 2. Justering av varmvattenstopp 3. Underhåll 4. Felsökning 5. Reservdelar 1. Byte av flödesbegränsare

Läs mer

Dovre 100 CB. Utgåva 01/06

Dovre 100 CB. Utgåva 01/06 M O N T E R I N G S - & S K Ö T S E L A N V I S N I N G Dovre 100 CB Utgåva 01/06 Allmänna råd Mottagning av gods När du tar emot godset är det viktigt att du noggrant kontrollerar så att godset inte är

Läs mer

Infra röd gasolkamin LI168LPI

Infra röd gasolkamin LI168LPI Användarmanual Infravärmare gasol 12-8800 100909 Infra röd gasolkamin LI168LPI Gallret frampå kaminen får under inga omständigheter tas bort helt eller i delar då brännskador kan uppstå. E ENG SÄKERHETSÅTGÄRDER:

Läs mer

EC Declaration of Conformity. Decon Wheel AB Tel 0345-40880 Södra Ekeryd 115 Fax 0345-40895 314 93 Hyltebruk www.decon.se

EC Declaration of Conformity. Decon Wheel AB Tel 0345-40880 Södra Ekeryd 115 Fax 0345-40895 314 93 Hyltebruk www.decon.se Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 EC Declaration of Conformity... 2 Easywheel... 3 Leveranskontroll... 3 Ingående komponenter... 3 Identifiering och märknig av Easywheel... 4 CE-märkning...

Läs mer

BRUKSANVISNING ICOPAL FIRESMART DETAIL WELDER

BRUKSANVISNING ICOPAL FIRESMART DETAIL WELDER BRUKSANVISNING ICOPAL DETAIL WELDER 4550 ! SÄKERHET! VIKTIGT: LÄS BRUKSANVISNINGEN NOGGRANT INNAN ANVÄNDNING. SPARA BRUKSANISNINGEN FÖR FRAMTIDA BRUK. VARNING! ENDAST FÖR UTOMHUSBRUK. FÅR ENDAST ANVÄNDAS

Läs mer

SÄKERHETSBESTÄMMELSER OCH HANDHAVANDE FÖR RCN-60-VERKTYG

SÄKERHETSBESTÄMMELSER OCH HANDHAVANDE FÖR RCN-60-VERKTYG SÄKERHETSBESTÄMMELSER OCH HANDHAVANDE FÖR RCN-60-VERKTYG Säkerhetsbestämmelser 1. Anslut aldrig verktyget tillluftnätet med spik i magasinet. 2. Rikta aldrig verktyget mot någon, även om du antar att det

Läs mer

Instruktionsbok för Rasterrensare. Instructionbook for Copper grid cleaner. Rensning pågår Cleansing. Raster med slagg Copper grid with slag

Instruktionsbok för Rasterrensare. Instructionbook for Copper grid cleaner. Rensning pågår Cleansing. Raster med slagg Copper grid with slag Instruktionsbok för Rasterrensare Instructionbook for Copper grid cleaner 1105 Raster med slagg Copper grid with slag Rensning pågår Cleansing Rensat raster Cleansed copper grid RASTERRENSARE Tekniska

Läs mer

ADAPTER MED HYDRAULISK LÅSNING

ADAPTER MED HYDRAULISK LÅSNING MONTERINGSANVISNING ADAPTER MED HYDRAULISK LÅSNING Art.Nr. 72109H, 72166H, 72247H och 72105H. Reviderad 2011-05-30 VARNING! Under inga förhållanden får produktens ursprungliga utformning ändras utan tillstånd

Läs mer

INSTRUKTIONSBOK FETTSPRUTA 907254, 0102459, 0102460

INSTRUKTIONSBOK FETTSPRUTA 907254, 0102459, 0102460 I26143-S-13.04 INSTRUKTIONSBOK FETTSPRUTA 907254, 0102459, 0102460 ASSALUB AB - 1 - www.assalub.se GENERELLA SÄKERHETSFÖRESKRIFTER OBS! Läs instruktionen noga innan fettpistolen tas i bruk. Om inte instruktionerna

Läs mer

Installationsmanual 10/2015

Installationsmanual 10/2015 1 Installationsmanual 10/2015 SÄKERHET OCH KORREKT ANVÄNDNING För att säkerställa en säker och hållbar prestanda på denna produkt måste instruktionerna i denna manual följas. Underlåtande att efterfölja

Läs mer