Motion 1 - Instruktörssektionen i Policydokumentet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Motion 1 - Instruktörssektionen i Policydokumentet"

Transkript

1 Motion 1 - Instruktörssektionen i Policydokumentet Från: Kristjan Fjölnirsson, Johan Magnusson Därför yrkar vi att stämman beslutar: Att alla auktoriserade instruktörer som ingår i instruktörssektionen ska hålla minst två kurser per termin där ordinarie ersättning utgår. Att för alla kurser instruktörerna håller utöver den obligatoriska ska X% av intäkterna från kurserna vara reserverade för instruktörssektionens verksamhet och fritt kunna disponeras av sektionen efter godkännande av sektionsansvarig. För att locka fler medlemmar till att utbilda sig till auktoriserade instruktörer samt att bibehålla befintliga instruktörers motivation och engagemang för klubbens verksamhet tror vi att kompetensutveckling är viktigt. et innebär möjlighet till kompetensutveckling för instruktörssektionens medlemmar som i förlängningen kan komma övriga klubbmedlemmar till godo. Styrelsen yrkar för att motionen avslås, föreslår istället ökad budget för utbildning. Syftet är att motverka segregering mellan sektionerna. Styrelsen vill att instruktörssektionen fortsätter utvecklas som en integrerad del i föreningen.

2 Motion 2 - Ersättning för Telefoni i Policydokumentet Från: Kristjan Fjölnirsson, Johan Magnusson Därför yrkar vi att stämman beslutar: Att ta bort punkten Ersättning för telefoni På grund av att dagens mobilkostnader är så låga per samtal anser vi att det vore bra om föreningen tar bort punkten från policydokumentet. Vi ser att policydokumentet ska vara ett uppdaterat och aktuellt styrdokument för föreningen och att ta bort gamla och överflödiga stycken blir det ett enklare att använda sig av det. Yrkar på bifall.

3 Motion 3 - Ändringar i Instruktörssektionen i Policydokumentet Från: Kristjan Fjölnirsson, Johan Magnusson 1.Att nuvarande text ändras: Instruktörssektionens ideella uppdrag är att: Vara stöd för övriga sektioner i form av utbildning och inhopp, på ny text: Instruktörssektionens ideella uppdrag är att: Vara stöd för övriga sektioner i form av utbildning, 2. Att nuvarande text ändras: Instruktörssektionens inkomstbringande och medlemsgenererande uppdrag: hålla i nybörjarkurser och prova på, i klubbens regi hålla arrangemang för klubbmedlemmar och allmänhet, samt erbjuda alla medlemmar en möjlighet att ta del i arrangemang på ny text: Instruktörssektionens inkomstbringande och medlemsgenererande uppdrag: hålla i toppreps- och ledkurser, samt erbjuda alla medlemmar en möjlighet att ta del i i dessa 3.Att nuvarande text ändras: Utbildning av instruktörer: Förkrav: Hjälpinstruktör under 2 kurser utan ersättning Examination: Efter godkännande av instruktörssektionen Efterkrav: 2 kurser med ersättning de 2 efterföljande åren efter examinationen på ny text: Utbildning av instruktörer: Examination: Efter godkännande av instruktörssektionen Efterkrav: 4 kurser med ersättning de 2 efterföljande åren efter examinationen Att förtydliga instruktörernas uppdrag samt kraven som ställs på dessa samt att ta bort ej aktuella formuleringar från policydokumentet tror vi kommer underlätta deras arbete i föreningen. 1. Yrkar på bifall att ta bort inhopp. 2. Yrkar på bifall med tillägget att skapa en ny sektion för Arrangemang samt flytta prova på verksamheten till denna sektion. 3. Yrkar på bifall.

4 Motion 4 från styrelsen på ny sektion Från: Styrelsen Införa ny sektion i Policydokumentet enligt nedan: Evenemangssektionen Evenemangssektionens ideella uppdrag är att:, generera intresse och nya medlemmar till klubben, Medlem i evenemangssektionen är en ansvarig som har rätt till ersättning enligt gällande riktlinjer under Beslut 13.9 Ersättning för sektionsengagemang. Medlem godkänd av ansvarig i sektionen kan hålla arrangemang och erhålla ersättning enligt nedan. Dessa medlemmar är utöver den sektionsansvariga. Instruktörssektionens inkomstbringande och medlemsgenererande uppdrag: hålla i prova på och nybörjarkurser i klubbens regi hålla arrangemang för klubbmedlemmar och allmänhet erbjuda alla medlemmar en möjlighet att ta del i arrangemang Evenemangssektionens ersättningsnivåer: Prova på: 250kr/tillfälle Arrangemang: 250kr/tillfälle(1,5h) Bokning: 50kr/arrangemang Ansvarig för Evenemangssektionen väljs av styrelsen. Samma information tas bort från Instruktörssektionen och bokningsansvarig under 13.9 ändras från instruktörssektionen till Evenemangssektionen. För att renodla instruktörssektionens uppdrag samt ge möjlighet till ett ökat antal evenemang inom klubben. Detta förslag bedömer vi rustar oss bäst för framtiden. Eventuellt bör det ingå ytterligare någon person i Arrangemangsgruppen som kan ta en del av bokningsansvarigs uppgifter.

5 Motion 5 - Ändringar i Accessansvarig i Policydokumentet Från: Johan Magnusson Att nuvarande text ändras: Styrelsen utser en kontaktperson till att vara aktiv med accessarbete, Detta innebär minst att vara kontaktperson för klubben gentemot Svenska Klätterförbundet samt den skånsk-danska samarbetsgruppen Access Kullaberg. Vidare kan accessansvarig bland annat vara aktiv inom access i Skåne samt se till att medlemmarna är informerade inom access vad gäller gott uppförande ute vid klätterklippor. på ny text: Styrelsen utser en kontaktperson till att vara aktiv med accessarbete. Detta innebär minst att vara kontaktperson för klubben gentemot Svenska Klätterförbundet samt aktiv i den skånsk-danska samarbetsgruppen Klätteraccess Syd. Vidare ska accessansvarig se till att medlemmarna är informerade inom access vad gäller gott uppförande ute vid klätterklippor. Access Kullaberg har bytt namn till Klätteraccess Syd, detta bör därför ändras i policydokumentet. Som accessansvarig i föreningen bör man vara aktiv inom Klätteraccess Syd då det är det etablerade organet för kontakten mellan klättrare och myndigheter/markägare. Yrkar på bifall.

6 Motion 6 Angående förnyelse av Helsingborgs klätterklubbs webbsida. Från: Kristjan Fjölnirsson, Johan Magnusson Därför yrkar vi att stämman beslutar Att bygga en hemsida med responsiv webbdesign, mobilanpassad. Att bygga en bokningssida för kurser/arrangemang. Att det finns möjlighet att begränsa antalet platser per kurs, det ska inte gå att boka kursen om den är full samt det ska synas hur många som har bokat. Att det ingår en betalningslösning i samband med bokningen, typ klarna, så att det inte går att fullborda bokningen utan att man har betalat. Att det finns möjlighet att skriva ut register på betalande för specifik kurs/arrangemang. Att det är möjlighet att prenumerera på när nya kurser läggs upp på sidan. Att det finns ett köbokningssystem för föräldrakurser Att det även är möjligt att även betala årsavgift, träningskort på samma sätt. Att övriga funktioner som finns på hemsidan idag behålls. På grund av att dagens hemsida inte är anpassad till dagens telefoner och surfplattor samt att vårt bokningssystem (bankgiro samt mail), är tidskrävande och svårkontrollerat, anser vi att det vore bra om föreningen godkänner byggandet av en ny modern hemsida, med tillhörande bokningssystem. Vi har fått ett indikationspris av Webtree AB, á ca kr ink. Moms. Styrelsen yrkar på bifall för anskaffning av ny Websida enligt punkt 1. Avsatt kr i 2019 förslag till budget för detta. Styrelsen rekommenderar att övriga punkter är målsättningar samt att kommunikation förs med samtliga sektioner kring funktioner på hemsidan innan slutlig offertförfrågan. Viktigt också att se till eventuella månadskostnader.

7 Motion 7 Öppethållarsektionen Från: Styrelsen Förändring av policydokument beslut 13.8 i Öppethållarsektionen Från kan bestå av nio personer (inklusive ansvarig) Till Ansvarig och det antalet individer som krävs för att hålla öppet. För att få ersättning enligt 13.9 skall man hållit öppet x ggr/termin. Planeringsmötet hade önskemål fler öppettider vilket kräver mer ideella krafter.

8 Motion 8 - Stadgeändring 4.1 Från: Roger Strandqvist Att 4.1 ändras från: Valberedningen utgörs av två ledamöter. Valberedningen utser bland sina ledamöter en ordförande. Valberedningen sammanträder när ordförande så bestämmer. Valberedningen skall senast 4 veckor före årsmötet tillfråga dem vilkas mandattid utgår om de vill kandidera för nästa mandattid. Valberedningen skall på årsmötet presentera sitt förslag till styrelse jämte övriga kandidater. Den som ingår i valberedningen får inte obehörigen yppa vad denne i denna egenskap fått kännedom om. Valberedningens beslut skall protokollföras och efter årsmötet skall protokollet överlämnas till föreningens styrelse. Till: Valberedningen utgörs av två ledamöter. Valberedningen utser bland sina ledamöter en sammankallande. Valberedningen sammanträder när sammankallande så bestämmer. Valberedningen skall senast 4 veckor före årsmötet tillfråga dem vilkas mandattid utgår om de vill kandidera för nästa mandattid. Valberedningen skall på årsmötet presentera sitt förslag till styrelse jämte övriga kandidater. Valberedningen skall verka för att styrelsen består av personer med olika bakgrund och olika fokus i sitt klätterintresse i syfte att skapa en dynamisk styrelse. Härvid skall förslaget till styrelse bestå av minst 2 av varje kön och suppleanterna 1 av varje kön. Den som ingår i valberedningen får inte obehörigen yppa vad denne i denna egenskap fått kännedom om. Valberedningens beslut skall protokollföras och efter årsmötet skall protokollet överlämnas till föreningens styrelse. Svenska klätterförbundet har gått ut med uppmaning till föreningarna att öka jämställdheten i föreningarna eftersom riksidrottsförbundet inom de närmaste åren kommer att ge bidrag delvis kopplat till hur jämlika förbunden/föreningarna är. Svenska klätterförbundet har gått ut med målsättningen 40/60% avseende kön. Yrkar på bifall.

9 Motion 9 - EB Medlemskap Från: Roger Strandqvist Borttagning av policydokument beslut 3 i Medlemsavgift Beslut 3 Utformat: Om någon som redan är medlem i EB, Helsingborgs boulderklubb vill klättra på HK2, är träningsavgift inget krav. Om någon som redan är medlem i HK2 vill klättra på EB är träningsavgift inget krav. EB lägger ner sin verksamhet och detta förslag är till för att hålla policydokumentet aktuellt. Bifalles om EB:s lokal läggs ner.

POLICYDOKUMENT för Helsingborgs Klätterklubb (HK2) Version: 4 Antaget: Vid årsmöte Senast ändrat:

POLICYDOKUMENT för Helsingborgs Klätterklubb (HK2) Version: 4 Antaget: Vid årsmöte Senast ändrat: POLICYDOKUMENT för Helsingborgs Klätterklubb (HK2) Version: 4 Antaget: Vid årsmöte 2009 03 27 Senast ändrat: 2016 04 25 Enligt paragraf 7 i Helsingborgs Klätterklubbs stadgar ska det finnas ett policydokument

Läs mer

POLICYDOKUMENT för Helsingborgs Klätterklubb (HK2) Version: 3 Antaget: Vid årsmöte 2009-03-27 Senast ändrat: 2015-03-22

POLICYDOKUMENT för Helsingborgs Klätterklubb (HK2) Version: 3 Antaget: Vid årsmöte 2009-03-27 Senast ändrat: 2015-03-22 POLICYDOKUMENT för Helsingborgs Klätterklubb (HK2) Version: 3 Antaget: Vid årsmöte 2009-03-27 Senast ändrat: 2015-03-22 Enligt paragraf 7 i Helsingborgs Klätterklubbs stadgar ska det finnas ett policydokument

Läs mer

Bilaga 1 Verksamhets berättelse för Helsingborgs klätterklubb-2014

Bilaga 1 Verksamhets berättelse för Helsingborgs klätterklubb-2014 Bilaga 1 Verksamhets berättelse för Helsingborgs klätterklubb-2014 Antal medlemmar och träningskort 136 medlemmar 77 träningskort Ekonomi omsättning Totalt omsatte klubben under 2014 uppåt 275 000 kr.

Läs mer

Ideella föreningen Blåshuset

Ideella föreningen Blåshuset Ideella föreningen Blåshuset Stadgar Föreningens ändamål 1 Föreningen har till ändamål att verka för att ett hus, och tillhörande mark, byggs eller köps där föreningen Linköpings Tekniska Högskolas Blåscorps

Läs mer

STADGAR FÖR SVENSK SJUKSKÖTERSKEFÖRENING antagna av föreningsstämman

STADGAR FÖR SVENSK SJUKSKÖTERSKEFÖRENING antagna av föreningsstämman STADGAR FÖR SVENSK SJUKSKÖTERSKEFÖRENING antagna av föreningsstämman 2015 06 09 1 ÄNDAMÅL Mom 1 Syfte Svensk sjuksköterskeförening är sjuksköterskornas professionella sammanslutning. Svensk sjuksköterskeförening

Läs mer

Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan, Gibraltargatan 1a Tid: kl 18.30, 24 februari 2010

Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan, Gibraltargatan 1a Tid: kl 18.30, 24 februari 2010 1 Göteborgs Klätterklubb Göteborgs Klätterklubb Plusgiro: 72 61 69-6 info@gbgkk.nu Box 11076 Org-nr: 855100-5864 www.gbgkk.nu 404 22 Göteborg Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan,

Läs mer

Styrelse och stadgar ska ett årsmöte ta beslut om. Fram till första årsmötet som föreningen har bildas en tillfällig styrelse.

Styrelse och stadgar ska ett årsmöte ta beslut om. Fram till första årsmötet som föreningen har bildas en tillfällig styrelse. Bilda förening Barn, ungdom eller vuxen, det finns föreningar för alla grupper. Kanske tillhör du en grupp som skulle vinna på att bilda en förening kring ert intresse. Som en ideell förening finns det

Läs mer

Stadgar. för FBI Tullinge bildad Antagna av årsmötet och reviderade av årsmöten , , ,

Stadgar. för FBI Tullinge bildad Antagna av årsmötet och reviderade av årsmöten , , , Stadgar för FBI Tullinge bildad 1981 Antagna av årsmötet 2003-05-27 och reviderade av årsmöten 2009-06-01, 2010-05-25, 2013-06-13, 2015-05-24 Stadgar för Föreningen för Bollspel och Idrott (FBI) Tullinge

Läs mer

Årsmöte Helsingborgs klätterklubb HK2 Datum Lokal 1) Mötet förklaras öppnat. 2) Fastställande av röstlängd för mötet.

Årsmöte Helsingborgs klätterklubb HK2 Datum Lokal 1) Mötet förklaras öppnat. 2) Fastställande av röstlängd för mötet. Årsmöte Helsingborgs klätterklubb HK2 Datum: 2016-03-06 Lokal: Ladan, Fritidsgården. Närvarande: Niklas Andersson, Niklas Schultz, Hampus Schultz, Maria Schultz, John Olsson, Helén Strandqvist, Per Bäcklin,

Läs mer

STADGAR för LULEÅ KONSTFÖRENING Org.nr Bildad den 3 februari 1941 Stadgar reviderade 29 september 2016

STADGAR för LULEÅ KONSTFÖRENING Org.nr Bildad den 3 februari 1941 Stadgar reviderade 29 september 2016 STADGAR för LULEÅ KONSTFÖRENING Org.nr 897000-0710 Bildad den 3 februari 1941 Stadgar reviderade 29 september 2016 1 Innehållsförteckning Kap 1 Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 2 Föreningens namn 3 Sammansättning

Läs mer

Stadgeändringar utseende av revisionsbolag

Stadgeändringar utseende av revisionsbolag 13:6 Stadgeändringar utseende av revisionsbolag : att att SISU-stämman beslutar bifalla till stadgeändringar enligt nedan; och SISU-stämman beslutar tillämpa den nya ordningen redan vid SISU-stämman 2013

Läs mer

Motion till Föreningen för den Beridna Högvaktens årsmöte 26 april 2015.

Motion till Föreningen för den Beridna Högvaktens årsmöte 26 april 2015. Motion till Föreningen för den Beridna Högvaktens årsmöte 26 april 2015. Undertecknad föreslår stämman på årsmötet en ny stadga STADGAR För Föreningen för den Beridna Högvakten 1 Ändamål Föreningen för

Läs mer

STADGA KALMAR ESS Antagen av årsmötet den 11 januari 2011 samt av extra föreningsstämman den 10 februari 2011 1

STADGA KALMAR ESS Antagen av årsmötet den 11 januari 2011 samt av extra föreningsstämman den 10 februari 2011 1 STADGA KALMAR ESS Antagen av årsmötet den 11 januari 2011 samt av extra föreningsstämman den 10 februari 2011 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITEL 1. ALLMÄNT... 4 1.1 Namn... 4 1.2 Ändamål och syfte... 4 KAPITEL

Läs mer

Innehåll Föreningens namn Målsättning Säte Beslutande organ Firmateckning... 3

Innehåll Föreningens namn Målsättning Säte Beslutande organ Firmateckning... 3 Stadgar INNEHÅLL Innehåll... 2 1 Föreningens namn... 3 2 Målsättning... 3 3 Säte... 3 4 Beslutande organ... 3 5 Firmateckning... 3 6 Verksamhets- och räkenskapsår... 3 7 Stadgeändring... 3 8 Upplösning

Läs mer

Stadgar EAPN Sverige 2006

Stadgar EAPN Sverige 2006 Stadgar EAPN Sverige 2006 Stadgar antagna av EAPN Sveriges årsmöte 2006. 1 Namn och inriktning European Anti-Poverty Network (EAPN) Sverige är en självständig ideell förening ansluten till det europeiska

Läs mer

Stadgar för Realstars ideell förening Sverige Reviderade vid föreningsstämma

Stadgar för Realstars ideell förening Sverige Reviderade vid föreningsstämma Stadgar för Realstars ideell förening Sverige Reviderade vid föreningsstämma 2017-05-23 1 NAMN Föreningens namn är Realstars ideell förening Sverige (nedan Realstars eller föreningen ). Realstars är en

Läs mer

Stadgar för Föreningen Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar

Stadgar för Föreningen Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar 1 (5) Stadgar för Föreningen Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar Stiftare, namn, säte, firmateckning och verksamhet 1. Den ideella föreningen Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar

Läs mer

Klubbens Stadgar

Klubbens Stadgar Klubbens Stadgar 2019-05-18 1. Föreningens namn Föreningens namn är Svenska Volvo C70-klubben 2. Föreningens syfte Svenska Volvo C70-klubben är en religiöst och politiskt obunden ideell förening, med kulturell

Läs mer

Årsmötet, som är föreningens högsta beslutande organ, hålls före utgången av april månad på tid och plats som styrelsen bestämmer.

Årsmötet, som är föreningens högsta beslutande organ, hålls före utgången av april månad på tid och plats som styrelsen bestämmer. 1. Ändamål. Föreningens målsättning är att erbjuda människor i alla åldrar möjlighet till ett varierat dansutbud inom scenisk dans av god kvalitet till en rimlig kostnad. En meningsfull fritid, där även

Läs mer

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Malmö mot Diskriminering Stadgar för Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Antagna vid årsmöte 2010-09-22 STADGAR Malmö mot Diskriminering Malmö

Läs mer

Valberedningen föreslår att årsstämman beslutar att bifalla styrelsens förslag till stadgeändring enligt nedan.

Valberedningen föreslår att årsstämman beslutar att bifalla styrelsens förslag till stadgeändring enligt nedan. till stadgeändring: Styrelsen föreslår en ändring i Västra Götalands Idrottsförbunds stadgar - 3 Kap Valberedningen 2 SISU Idrottsutbildarna Västra Götalands stadgar 3 Kap Valberedningen 2 Valberedningen

Läs mer

STADGAR för LEADER Söderslätt ideell förening, Skåne län

STADGAR för LEADER Söderslätt ideell förening, Skåne län STADGAR för LEADER Söderslätt ideell förening, Skåne län. Sats Namn Kommentar 1 Föreningens Leader Söderslätt ideell förening firma 2 Ändamål Föreningens ändamål är att inom Leader Söderslätt, som omfattar

Läs mer

Sektion under Luleå studentkår vid Luleå tekniska universitet

Sektion under Luleå studentkår vid Luleå tekniska universitet Juridiska föreningen Sektion under Luleå studentkår vid Luleå tekniska universitet 1 Namn Juridiska föreningen är en sektion under Luleå studentkår vid Luleå tekniska universitet och verkar som en ideell

Läs mer

Stadgar för Riksorganisationen Män för Jämställdhet

Stadgar för Riksorganisationen Män för Jämställdhet Stadgar för Riksorganisationen Män för Jämställdhet Antagna vid årsmöten 2016-04-23 och 2016-10-15 1. Inledning Män för Jämställdhet (MfJ) är en partipolitiskt och religiöst obunden riksorganisation. 2.

Läs mer

Stadgar för Ladyfest Göteborg, antagna på årsmötet

Stadgar för Ladyfest Göteborg, antagna på årsmötet Stadgar för Ladyfest Göteborg, antagna på årsmötet 2016-01-26 Ladyfest Göteborg är en partipolitiskt- och religiöst obunden feministisk ideell förening med säte i Göteborg. Ladyfest Göteborg arbetar för

Läs mer

Stadgar för Rydebäcks Byalag

Stadgar för Rydebäcks Byalag Stadgar för Rydebäcks Byalag Antagna vid föreningsstämman 2014-02-25 Tidigare versioner Reviderade och antagna vid föreningsstämma 2012-02-21 Reviderade och antagna vid föreningsstämma 2010-02-16 Reviderade

Läs mer

HUNDSTALLET SVENSKA HUNDSKYDDSFÖRENINGEN

HUNDSTALLET SVENSKA HUNDSKYDDSFÖRENINGEN HUNDSTALLET SVENSKA HUNDSKYDDSFÖRENINGEN STADGAR Stadgarna antogs första gången den 25 april 1908 och har därefter reviderats ett antal gånger senast 2014-04-23 1 Föreningens syfte Hundstallet Svenska

Läs mer

Eldsberga gymnastikförening STADGAR. (rev. 2013)

Eldsberga gymnastikförening STADGAR. (rev. 2013) Eldsberga gymnastikförening STADGAR (rev. 2013) Eldsberga gymnastikförening Innehåll Eldsberga gymnastikförening... 1 Eldsberga gymnastikförening... 2 Stadgar... 2 1 Eldsberga gymnastikförenings verksamhet...

Läs mer

KARLEKONS STADGAR. Kapitel 1. Sammansättning och ändamål

KARLEKONS STADGAR. Kapitel 1. Sammansättning och ändamål KARLEKONS STADGAR Kapitel 1 Sammansättning och ändamål 1.1 Sammansättning Karlstads ekonomistuderandes förening (KarlEkon), är en självständig ideell förening vid Karlstads universitet. KarlEkon är fackligt

Läs mer

Stadgar för föreningen Fair Action

Stadgar för föreningen Fair Action Stadgar för föreningen Fair Action På årsmötet 2015 beslutades att föreningen byter namn till Fair Action och att stadgarna ändras i enlighet med beslutet. Stadgarna antogs av Fair Trade Centers konstituerade

Läs mer

Stadgar för Skånes Tjänstetandläkarförening

Stadgar för Skånes Tjänstetandläkarförening Stadgar för Skånes Tjänstetandläkarförening Föreningens firma och förhållande till Tjänstetandläkarföreningen 1 Föreningens namn är Skånes Tjänstetandläkaravdelning. Skånes Tjänstetandläkaravdelning är

Läs mer

Stadgar för den ideella föreningen Leader Södra Bohuslän

Stadgar för den ideella föreningen Leader Södra Bohuslän Stadgar för den ideella föreningen Antogs 180515 1 Föreningens firma Föreningens firma är Leader södra Bohuslän. 2 Föreningens ändamål Föreningens ändamål är att främja lokalt ledd utveckling i området

Läs mer

Stadgar Tjejzonen. Antagna vid årsmötet 20 april NAMN Föreningens namn är Tjejzonen.

Stadgar Tjejzonen. Antagna vid årsmötet 20 april NAMN Föreningens namn är Tjejzonen. Stadgar Tjejzonen Antagna vid årsmötet 20 april 2016 1 NAMN Föreningens namn är Tjejzonen. 2 ÄNDAMÅL - Att arbeta preventivt och stärka den psykiska hälsan hos målgruppen. - Erbjuda medmänskliga möten

Läs mer

STADGAR för FINNSAM Finnbygder i samverkan

STADGAR för FINNSAM Finnbygder i samverkan STADGAR för FINNSAM Finnbygder i samverkan 2018-09-23 1 Föreningens namn Föreningens namn är FINNSAM Finnbygder i samverkan. Finnbygderna i Sverige och Norge utgör föreningens geografiska verksamhetsområde.

Läs mer

Förslag till nya Stadgar för Göteborgs Ornitologiska Förening

Förslag till nya Stadgar för Göteborgs Ornitologiska Förening Förslag till nya Stadgar för Göteborgs Ornitologiska Förening Styrelse i Göteborgs Ornitologiska Förening (GOF) föreslår årsmötet att anta nya stadgar vid ordinarie årsmöte 2017-04-02. För att dessa ska

Läs mer

Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intresse genom att producera förnybar el med solceller för medlemmarnas räkning.

Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intresse genom att producera förnybar el med solceller för medlemmarnas räkning. Stadgar antagna 2014-04-28 Stadgar för Zolcell 1:1 Ekonomisk Förening Org. nr: 1 Föreningens namn Föreningens namn är Zolcell 1:1 ekonomisk förening. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

Stadgar för föreningen Fair Action

Stadgar för föreningen Fair Action Stadgar för föreningen Fair Action 1 Föreningens namn och säte Fair Action är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden förening. Föreningen har sitt säte i Stockholm. 2 Ändamål och metoder Fair

Läs mer

för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism

för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism Kongressen i Göteborg 2013-03-16 1 Namn och ändamål 1.1 Namn Organisationen heter Riksorganisationen Ungdom Mot Rasism (hädanefter kallad UMR). 1.2 Ändamål UMR

Läs mer

Stadgar för Leksands Dykarklubb Antagna vid årsmötet 2014-02-22

Stadgar för Leksands Dykarklubb Antagna vid årsmötet 2014-02-22 Stadgar för Leksands Dykarklubb Antagna vid årsmötet 2014-02-22 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Leksands Dykarklubb (LDK) 2 - Föreningens säte Styrelsen har sitt säte i Leksand. 3 Föreningsform

Läs mer

Stadgar för Svensk Räddningshundförarförening (SRhF)

Stadgar för Svensk Räddningshundförarförening (SRhF) Stadgar för Svensk Räddningshundförarförening (SRhF) 1 Mål Föreningens mål är: - att sprida intresse för och kunskap om räddningshunden - att anordna lägerverksamhet och lagtävlingar för medlemmarna -

Läs mer

STADGAR för OFFICERSSÄLLSKAPET I STOCKHOLM Gäller från

STADGAR för OFFICERSSÄLLSKAPET I STOCKHOLM Gäller från Officerssällskapet i Stockhoim 2012-03-01 Sida 1 (5) STADGAR för OFFICERSSÄLLSKAPET I STOCKHOLM Gäller från 2012-03-01 Historik Den 15 maj 1887 stiftade fanjunkaren Ander Petter Edler, i Exercishuset på

Läs mer

STADGAR HÄLSINGBORGS BYGGMÄSTARFÖRENING (Föreningen)

STADGAR HÄLSINGBORGS BYGGMÄSTARFÖRENING (Föreningen) STADGAR HÄLSINGBORGS BYGGMÄSTARFÖRENING 843000-1778 (Föreningen) 1 Bakgrund Bakgrunden till dessa stadgar återfinnes i en handling daterad 2001-05-18 i vilken en historisk tillbakablick lämnas och en vision

Läs mer

Stadgar antagna på årsmötet 17 maj 2013 Riksföreningen för Operationssjukvård

Stadgar antagna på årsmötet 17 maj 2013 Riksföreningen för Operationssjukvård Stadgar antagna på årsmötet 17 maj 2013 Riksföreningen för Operationssjukvård rfop@rfop.se 1 STADGAR FÖR RIKSFÖRENINGEN FÖR OPERATIONSSJUKVÅRD 1. ÄNDAMÅL Mom. 1 Syfte Riksföreningen för operationssjukvård

Läs mer

STADGAR. Rationals användarförening i Norden

STADGAR. Rationals användarförening i Norden STADGAR Nedanstående stadgar 1-26 antogs 1998-02-20 på föreningens konstituerande årsmöte. 27 adderades vid föreningens ordinarie årsmöte 1999-02-25. 19 ändrades vid årsmötet 2002-02- 28. 1 - Firma (Föreningens

Läs mer

Stadgar. Swedish Reined Cow Horse Association

Stadgar. Swedish Reined Cow Horse Association Stadgar Swedish Reined Cow Horse Association 1. Namn och ändamål 1.1 Föreningen är en riksorganisation, en ideell förening, med namnet Swedish Reined Cow Horse Association. Den officiella förkortningen

Läs mer

Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid

Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid En grupp människor med samma intresse samlas till ett möte för att bilda en förening. En provisorisk styrelse(interimsstyrelse) som kan bestå av tre personer

Läs mer

Ändring antagen av ordinarie årsmöte samt vid extra årsmöte [ändring av (februari till mars)] Stadgar antagna

Ändring antagen av ordinarie årsmöte samt vid extra årsmöte [ändring av (februari till mars)] Stadgar antagna Stadgar Antagna av årsmötet 1998-02-17 samt av det extra årsmötet 1998-04-21. Redaktionell ändring gjord efter årsmötesbeslut 2000-02-22. Ändring antagen av extra årsmöte 2002-05-21 samt vid ordinarie

Läs mer

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2 1 Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 Skuldjouren är en allmännyttig ideell förening öppen för alla som är engagerade i frågor om överskuldsättning, fattigdom och dess konsekvenser. Föreningen är tvärpolitisk

Läs mer

Stadgar för Kvinnokören Embla

Stadgar för Kvinnokören Embla Innehållsförteckning Kapitel 1 Allmänt... 1 Kapitel 2 Medlemskap... 1 Kapitel 3 Räkenskaper... 1 Kapitel 4 Styrelsen... 2 Kapitel 5 Företrädare... 2 Kapitel 6 Valberedningen... 2 Kapitel 7 Repertoarkommitté...

Läs mer

Stadgar. Föreningens namn Victory & Indian Club Sweden (VICS) Sätesort Malmö. 1. Ändamål

Stadgar. Föreningens namn Victory & Indian Club Sweden (VICS) Sätesort Malmö. 1. Ändamål Stadgar Föreningens namn Victory & Indian Club Sweden (VICS) Sätesort Malmö 1. Ändamål Victory & Indian Club Sweden (VICS) är en ideell organisation/förening som har till uppgift att främja och tillvarata

Läs mer

STADGAR Malmö Klätterklubb

STADGAR Malmö Klätterklubb STADGAR Malmö Klätterklubb För den ideella föreningen Malmö Klätterklubb med hemort i Malmö kommun. Bildad 1992 Stadgarna antagna vid årsmöte den 2004 03 14. Denna revision efter årsmöte 2013 03 10 (justerad

Läs mer

att verka för Karlstad universitets ekonomiutbildnings kvalitet att väcka intresse och debatt kring ekonomisk utbildning och forskning

att verka för Karlstad universitets ekonomiutbildnings kvalitet att väcka intresse och debatt kring ekonomisk utbildning och forskning KARLEKONS STADGAR Kapitel 1 Sammansättning och ändamål 1.1 Sammansättning Karlstads ekonomistuderandes förening (KarlEkon), är en självständig ideell förening vid Karlstads universitet. KarlEkon är fackligt

Läs mer

Stadgar för Föreningen Sveriges Brandbefäl

Stadgar för Föreningen Sveriges Brandbefäl Stadgar för Föreningen Sveriges Brandbefäl Allmänna bestämmelser 1 Föreningen Sveriges Brandbefäl har till uppgift: att främja utvecklingen av samhällets skydd mot olyckor, kriser samt extraordinära händelser

Läs mer

Stadgar för Miljöpartiet de Gröna i Varberg. Antagna 20xx-yy-zz

Stadgar för Miljöpartiet de Gröna i Varberg. Antagna 20xx-yy-zz Stadgar för Miljöpartiet de Gröna i Varberg Antagna 20xx-yy-zz 1 Föreningens namn Föreningens namn är Miljöpartiet de Gröna i Varberg. 2 Ändamål Föreningens ändamål är att bedriva politisk utveckling i

Läs mer

Östsvenska Volleybollförbundet. Östsvenska Volleybollförbundet Stadgar. Version 2,0

Östsvenska Volleybollförbundet. Östsvenska Volleybollförbundet Stadgar. Version 2,0 Östsvenska Volleybollförbundet Östsvenska Volleybollförbundet Stadgar Version 2,0 Revisionshistorik Datum Version Beskrivning Uppdaterad av 2008-02-18 0,9 Dokument skapat baserat på Upplands Volleybollförbunds

Läs mer

Stadgar för Sveriges Cytodiagnostiker

Stadgar för Sveriges Cytodiagnostiker Stadgar för Sveriges Cytodiagnostiker antagna vid årsmötet den 7 april 1981 och ändrade vid årsmötet 1988, 1990, 1996, 1998, 2000, 2002, 2003, 2005, 2007 och 2009, 2015. Ändamål 1 Sveriges Cytodiagnostiker

Läs mer

STADGAR för Halländska Hästavelsföreningen

STADGAR för Halländska Hästavelsföreningen STADGAR för Halländska Hästavelsföreningen 1 Föreningen, som utgör en ideell sammanslutning av hästuppfödare och andra för hästaveln intresserade personer, företrädesvis inom Hallands län, har till ändamål

Läs mer

Stockholms Spiritualistiska Förening

Stockholms Spiritualistiska Förening 1 Stockholms Spiritualistiska Förening STADGAR Slutligen fastställda på årsmötet den 28 april 1998. (Justerade enligt beslut på årsmötet den 20 april 2009.) (Justerade enligt beslut på årsmötet den 22

Läs mer

Protokoll fört vid Springerklubbens ordinarie Fullmäktigemöte Mötets öppnande Gunnar Petersson öppnade mötet och hälsade alla välkomna

Protokoll fört vid Springerklubbens ordinarie Fullmäktigemöte Mötets öppnande Gunnar Petersson öppnade mötet och hälsade alla välkomna Protokoll fört vid Springerklubbens ordinarie Fullmäktigemöte 2016 03 19 Mötets öppnande Gunnar Petersson öppnade mötet och hälsade alla välkomna 1. Fastställande av röstlängden Röstlängden fastställdes.

Läs mer

Stadgar för Uppsala Spelmanslag Organisationsnummer

Stadgar för Uppsala Spelmanslag Organisationsnummer Stadgar för Uppsala Spelmanslag Organisationsnummer 802513-5388 1 Föreningens syfte Uppsala Spelmanslag, som är en politiskt och religiöst obunden ideell förening och som har sitt verksamhetsområde i Uppsala

Läs mer

Normalstadgar. För föreningar anslutna till Djurskyddet Sverige

Normalstadgar. För föreningar anslutna till Djurskyddet Sverige Normalstadgar För föreningar anslutna till Djurskyddet Sverige September 2010 Normalstadgar för Djurskyddet Sveriges föreningar antagna 22-23 maj 2010 vid förbundsstämman i Södertälje. Reviderade vid förbundsstämman

Läs mer

Stadgar för Leader Vättern

Stadgar för Leader Vättern Stadgar för Leader Vättern 1 Föreningens namn Leader Vättern 2 Syfte och ändamål Leader Vättern ska bedriva en allmännyttig och ideell verksamhet genom leadermetoden. Leader Vätterns ändamål är att, främst

Läs mer

Landsnora Villaägareförening

Landsnora Villaägareförening Landsnora Villaägareförening STADGAR Föreningens namn 1 Föreningens firma är Landsnora villaägareförening. Föreningens verksamhetsområde 2 Föreningens verksamhetsområde är Landsnora och Falkberget inom

Läs mer

Motioner om ändringar för att anpassa stadgarna för föreningens ändamål

Motioner om ändringar för att anpassa stadgarna för föreningens ändamål Motioner om ändringar för att anpassa stadgarna för föreningens ändamål 1. Angående läsbarhet En stadga ska vara lättläst och inte något man ska behöva kämpa sig igenom för att förstå. Därför föreslår

Läs mer

FLOTTANS MÄN VÄSTERÅS

FLOTTANS MÄN VÄSTERÅS T(R) 135 Västerås FLOTTANS MÄN VÄSTERÅS Stadgar för lokalavdelningen Flottans Män i Västerås 1 Ändamål Flottans Män i Västerås är en av f.n. 24 lokalavdelningar i Sverige underställda Riksförbundet Flottans

Läs mer

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS).

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). 1(6) FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). INTRESSEFÖRENINGENS NAMN OCH SÄTE 1. Den ideella intresseföreningens namn är KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS) och har sitt

Läs mer

STADGAR FÖR MEDELPADS ORNITOLOGISKA FÖRENING BIRDLIFE MEDELPAD

STADGAR FÖR MEDELPADS ORNITOLOGISKA FÖRENING BIRDLIFE MEDELPAD STADGAR FÖR MEDELPADS ORNITOLOGISKA FÖRENING BIRDLIFE MEDELPAD Antagna första gången vid ordinarie årsmöte 2018-03-20 Antagna andra gången vid extra årsmöte 2018-11-13 Godkända av BirdLife Sverige November

Läs mer

Så här går det till att välja förtroendevalda till uppdrag inom ST inom Sveriges Domstolar

Så här går det till att välja förtroendevalda till uppdrag inom ST inom Sveriges Domstolar ST inom Sveriges Domstolar Så här går det till att välja förtroendevalda till uppdrag inom ST inom Sveriges Domstolar För att tydliggöra hur valen i vår fackliga organisation går till på olika nivåer och

Läs mer

Stadgar för Leader Linné

Stadgar för Leader Linné Stadgar för Leader Linné 1 Föreningens namn Leader Linné ideell förening 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte i Alvesta, med Alvesta, Ljungby, Markaryd, Värnamo, Växjö och Älmhults kommuner som verksamhetsområde,

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN HAVÄNGS SOMMARBY sid. 1(5)

STADGAR FÖR FÖRENINGEN HAVÄNGS SOMMARBY sid. 1(5) sid. 1(5) ÄNDAMÅL 1 Föreningens namn och firma är Föreningen Havängs Sommarby. Föreningen är en ideell förening med org nr 802449-8878. Föreningens räkenskapsår är kalenderår. 2 Föreningens ändamål är

Läs mer

Policybeslut för Skånes Klätterklubb

Policybeslut för Skånes Klätterklubb Policybeslut för Skånes Klätterklubb Policybeslut är av allmän karaktär tagna av styrelsen. Dessa skall fungera som riktlinjer för sittande och framtida styrelser. Ett policybeslut är en rekommendation

Läs mer

Stadgar. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö

Stadgar. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Stadgar Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö 1 NAMN Föreningens namn är Malmö mot Diskriminering föreningarnas organisation för att främja

Läs mer

STADGAR, föreningen Södra Sveriges Sjuksköterskehem, SSSH

STADGAR, föreningen Södra Sveriges Sjuksköterskehem, SSSH Föreningen bildades den 18 maj 1901 och dess första stadgar antogs. En interimsstyrelse tillsattes och utförde sitt förberedelsearbete till den 13 juni 1903, då föreningens första styrelse valdes. Den

Läs mer

Stadgar för Regnbågens kooperativa hyresrättsförening (ekonomisk förening) i Stockholm.

Stadgar för Regnbågens kooperativa hyresrättsförening (ekonomisk förening) i Stockholm. 1 Stadgar för Regnbågens kooperativa hyresrättsförening (ekonomisk förening) i Stockholm. (Reviderat inlägg av Björn Gate) Stadgarma skall beslutas om på extra stämman den 13 dec 2012 1 Firma Föreningens

Läs mer

Bentley User Group Sweden BUS. Föreningsstadgar

Bentley User Group Sweden BUS. Föreningsstadgar Bentley User Group Sweden BUS Föreningsstadgar Stadgar för Bentley User Group Sweden 1. Namn och säte Föreningens namn är Bentley User Group Sweden. Förkortas BUS. Föreningen har sitt säte på föreningsordförandens

Läs mer

Stadgar för B-Tränarnas Riksförbund. 1 Förbundets namn. 2 Förbundets ändamål. 3 Förbundets organ. 4 Anslutning till huvudorganisation

Stadgar för B-Tränarnas Riksförbund. 1 Förbundets namn. 2 Förbundets ändamål. 3 Förbundets organ. 4 Anslutning till huvudorganisation 1 Förbundets namn Stadgar för B-Tränarnas Riksförbund Förbundets namn är B-Tränarnas Riksförbund (BTR) 2 Förbundets ändamål Förbundet har till ändamål att främja medlemmarnas intressen i gemensamma frågor.

Läs mer

Stadgar för Riksföreningen för klinisk cytologi

Stadgar för Riksföreningen för klinisk cytologi Riksföreningen för klinisk cytologi Sid; 1(5) Stadgar för Riksföreningen för klinisk cytologi antagna vid årsmötet den 7 april 1981 och ändrade vid årsmötet 1988, 1990, 1996, 1998, 2000, 2002, 2003, 2005

Läs mer

STADGAR FÖR 1(5) NORDISKA FOLKHÖGSKOLAN I KUNGÄLV

STADGAR FÖR 1(5) NORDISKA FOLKHÖGSKOLAN I KUNGÄLV STADGAR FÖR 1(5) NORDISKA FOLKHÖGSKOLAN I KUNGÄLV 1 ÄNDAMÅL Föreningen Nordiska Folkhögskolan i Kungälv är en ideell förening med uppgift att driva samnordisk folkhögskole- och annan bildningsverksamhet.

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva

Stadgar för Hela Sverige ska leva Stadgar för Hela Sverige ska leva Antagna vid årsmötet 2011-05-10 1 Föreningens namn Föreningens namn är Hela Sverige ska leva. Föreningen är ideell och partipolitiskt och religiöst obunden. 2 Föreningens

Läs mer

Stadgar för Skånes Miljö- och hälsoskyddsförbund (SMHF)

Stadgar för Skånes Miljö- och hälsoskyddsförbund (SMHF) Stadgar för Skånes Miljö- och hälsoskyddsförbund (SMHF) Förslag till stadgar beslutade en första gång vid extra föreningsmöte med Skånes Miljö- och hälsoskyddsförbund (SMHF) den 8 november 2012 i Hässleholm.

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna

Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna Beslutade på årsmöte 2016 05 22 1 Föreningens status Hela Sverige ska leva Dalarna är en ideell förening som är partipolitiskt och religiöst obunden. Föreningen

Läs mer

Stadgar för Juridiska föreningen vid Umeå universitet (JF)

Stadgar för Juridiska föreningen vid Umeå universitet (JF) Stadgar för Juridiska föreningen vid Umeå universitet (JF) Inledande bestämmelser 1 Juridiska föreningen vid Umeå universitet, nedan föreningen, är en partipolitiskt, fackligt och religiöst oberoende ideell

Läs mer

Stadgar. för. Trollhättans Arkivförening

Stadgar. för. Trollhättans Arkivförening Stadgar för Trollhättans Arkivförening Förslag inför beslut om antagande vid årsmöte den 20 mars 2018 1 2 Allmänna bestämmelser 1 Ändamål Trollhättans Arkivförening är en ideell förening som har till uppgift

Läs mer

Stadgar Umeå Cheerleadingförening

Stadgar Umeå Cheerleadingförening Stadgar Umeå Cheerleadingförening Stadgar Umeå Cheerleadingförening 1 kap Allmänna bestämmelser 1 Föreningens namn, m.m. 2 Syfte 3 Beslutande organ 4 Verksamhets- och räkenskapsår 5 Firmateckning 6 Stadgeändring

Läs mer

Inkomna motioner till 2013 års årsmöte

Inkomna motioner till 2013 års årsmöte Inkomna motioner till 2013 års årsmöte 1. Motion: Att låta styrelseledamot medverka i valberedningen I många föreningar använder man sig av ett arbetssätt där en av styrelsen utpekad styrelseledamot medverkar

Läs mer

Ludvigsborgs Byförening Org nr

Ludvigsborgs Byförening Org nr STADGAR för den ideella föreningen Ludvigsborgs Byförening (LBF) med hemort i Ludvigsborg, Hörby kommun. LBF bildades 1975. Stadgarna ändrade av årsmöte den 20 mars 2011. Organisationsnummer: 842000-6325

Läs mer

Höja hyran för aktiveter som t ex Carina och Studiofrämjandet ( betalar idag 500: /gång)

Höja hyran för aktiveter som t ex Carina och Studiofrämjandet ( betalar idag 500: /gång) Byalaget extra möte den 26 november 2009 11 26 Förslag, mina funderingar Vi jobbar för att behåller ovanvåningen! Har haft samtal idag med Stefan, att få ner hyran till 5.000: /månad dom dom 6 förste månaderna

Läs mer

Förbundet består lokalt av regionsansvariga med därtill underliggande länsföreningar. Medlem i länsförening är automatiskt medlem i förbundet.

Förbundet består lokalt av regionsansvariga med därtill underliggande länsföreningar. Medlem i länsförening är automatiskt medlem i förbundet. STADGAR POLISENS HUNDFÖRARFÖRBUND 1. Förbundet har till uppgift att tillvarata medlemmarnas intressen samt vara rådgivande organ till Svenska Polisförbundet i frågor rörande polishundtjänsten. Förbundet

Läs mer

ÅRSMÖTE 25 Årsmötet är Försvarshögskolans Studentkårs högsta beslutande organ.

ÅRSMÖTE 25 Årsmötet är Försvarshögskolans Studentkårs högsta beslutande organ. Stadga för FÖRSVARSHÖGSKOLANS STUDENTKÅR Denna stadga antogs första gången 31 januari 2008. Stadgan reviderades en första gång 3 mars 2010. Denna version av stadga gäller från och med 1 juli 2010. ÄNDAMÅL

Läs mer

TEKNISKA FÖRENINGEN i KRISTIANSTAD

TEKNISKA FÖRENINGEN i KRISTIANSTAD TEKNISKA FÖRENINGEN i KRISTIANSTAD Föreningens stadgar Antagna 1937-11-20 med ändringar 1947, 1950, 1973, 1988, 1992, 2009 och 2012. 1. Ändamål Tekniska Föreningen i Kristianstad har till ändamål att på

Läs mer

1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun.

1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun. Stadgar antagna den 24 april 2018 Föreningen Svalorna Indien Bangladesh Stadgar för Föreningen Svalorna Indien Bangladesh 1 FÖRENINGEN 1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh.

Läs mer

Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 )

Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 ) Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 ) 1 NAMN Föreningens namn är NYKÖPING- OXELÖSUNDS SLÄKTFORSKARFÖRENING. 2 SÄTE Föreningen har sitt säte i Nyköping. 3 ÄNDAMÅL Nyköping-Oxelösunds Släktforskarförening

Läs mer

Målsättningen för Byalaget är att Tyringe ska kunna erbjuda bra service och upplevas tryggt, attraktivt och framåt av de boende i alla åldrar!

Målsättningen för Byalaget är att Tyringe ska kunna erbjuda bra service och upplevas tryggt, attraktivt och framåt av de boende i alla åldrar! Byalaget vill vara Tyringebornas samlade röst! 1 Uppgift Målsättningen för Byalaget är att Tyringe ska kunna erbjuda bra service och upplevas tryggt, attraktivt och framåt av de boende i alla åldrar! Tyringe

Läs mer

erlagd medlemsavgift vars storlek bestäms av årsmöte intresse att verka för föreningens bästa

erlagd medlemsavgift vars storlek bestäms av årsmöte intresse att verka för föreningens bästa KARLEKONS STADGAR Kapitel 1 Sammansättning och ändamål 1.1 Sammansättning Karlstads ekonomistuderandes förening (KarlEkon), är en självständig ideell förening vid Karlstads universitet. KarlEkon är fackligt

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH Antagna 2008-04- 19 1 FÖRENINGEN 1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun. 1.2 Symbol

Läs mer

Rekommenderade stadgar för lokalförening i CISV Sweden

Rekommenderade stadgar för lokalförening i CISV Sweden Sida 1/5 Rekommenderade stadgar för lokalförening i CISV Sweden CISV Sweden har tidigare presenterat normalstadgar eller rekommenderade stadgar för lokalföreningar. Dessa är framtagna som ett verktyg för

Läs mer

MSS-föreningens stadgar reviderade vid årsmötena 1999-05-05, 2010-05-06, 2013-05-07 Ändamål

MSS-föreningens stadgar reviderade vid årsmötena 1999-05-05, 2010-05-06, 2013-05-07 Ändamål MSS-föreningens stadgar reviderade vid årsmötena 1999-05-05, 2010-05-06, 2013-05-07 Ändamål 1 MSS-föreningen har till ändamål att främja utveckling inom hälso- & sjukvården samt stärka och stödja sjuksköterskans

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018

Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018 Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018 Stadgar antagna på årsmötet 20180508 och fastställda på höstmötet 20181211. 1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är Hela Sverige Ska Leva Värmland

Läs mer

3 Tillträde till föreningen har studenter vid Ekonomihögskolan vid Linnéuniversitetet samt de som visar intresse däri.

3 Tillträde till föreningen har studenter vid Ekonomihögskolan vid Linnéuniversitetet samt de som visar intresse däri. EHVS Stadgar Uppdaterade 2015-11-18 ÄNDAMÅL OCH SYFTE 1 Föreningens namn är Ekonomihögskolans i Växjö Studentförening, förkortat EHVS. Styrelsen ska ha sitt säte i Växjö 2 Föreningen är ideell med syftet

Läs mer