Program Mosebok kap. 6: (Introd. 0:35)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Program 097. 2.Mosebok kap. 6: 1-30. (Introd. 0:35)"

Transkript

1 Program Mosebok kap. 6: (Introd. 0:35) Vi har nu kommit till det sjätte kapitlet i Andra Mosebok. Som innehåller JEHOVAs svar på Mose bön. Och Han förnyar och stadfäster Mose kallelse. Vi får Mose och Arons släkttavla. Kapitel sex är egentligen en fortsättning på den sista delen av kapitel fem. Tiden närmare sig nu,då Egypten skall drabbas av de plågor,som skall avslöja maktlösheten hos egyptens gudar Vad är det, som har gjort, att denna situation har uppstått? Ja, först hade Mose och Aron och Israels älste, bedd Farao om tillåtelse för Israels barn att gå ut i öknen för att hålla gudstjänst för Herren i tre dagar. Faraos svar var engativ - eftersom han inte kände Herren. Och så lägger han ännu tungre bördor på Israeliterna. Och Israels folk kommer med sina klagorop till Moses, som i sin tur vänder frågorna och nöden till Gud. Och Gud vill försäkra Mose, om Vem Gud är, och vad Han tänker göra. - Abrahams, Isaks och Jakobs Gud har hört Israels barns jämmer och han skall befria dom. Gud vill att Mose skall se tillbaka på Israels historia och ge akt på, hur Herren har bevarat dem. Gud har om och om igen visat sin kärlek och omsorg för Israel, och visat sin vilja att hjälpa dem. Gud har gripit in, gång på gång, till Israels räddning. Och Gud griper in, i våra liv - och för oss, idag. Ja, Guds hjälpande hand har verkligen varit utsträckt över mitt liv. Också i de perioder av livet, då jag likt Israels barn knotade och protesterade, därför att Hans tankar, inte var mina tankar. Och Paulus, säjer i Filipperbrevet 1:6. "Om en sak är jag alldeles viss: Gud som har börjat det goda verket i er, skall också fullborda det tills Kristi Jesu dag kommer." Gud vet, vad som är vårt behov idag! Han känner vår desperata situation. Och han kan och vill hjälpa oss, precis som han hjälpte Israels barn i Egypten. Herren, som är, som var, och som skall komma - talar till Mose och uppmuntrar honom och ger hopp och förtröstan. 2.Mos.6:1. "Men Herren sade till Mose: Nu skall du få se, vad jag skall göra med Farao, ty genom min starka hand skall han tvingas släppa dem, ja, han skall genom min starka hand tvingas driva dem ut ur sitt land." Jehova, stadfäster på ny för Mose, att han är Herren! Han är. Dvs, Han är oberoende av andra. Han har alltid varit och han kommer alltid att vara. Han är inte beroende av något i skapelsen. Han stödjer sig inte på något eller någon. Time: 4:40. Gud är. Och nu önskar Gud att Mose skall stödja sig på Gud.

2 2-5. "Och Gud talade till Mose och sade till honom: Jag är Herren. För Abraham, Isak och Jakob uppenbarade jag mig som "Gud den allsmäktige" men under mitt namn "Herren" var jag inte känd av dem. Och jag upprättade ett förbund med dem och lovade att ge dem Kanaans land, det land där de bodde som främlingar. Och nu har jag hört Israles barns jämmer över att egyptierna håller dem i träldom, och jag har kommit ihåg mitt förbund." Gud berättar för Mose, att han har uppenbarat sig för Abraham, Isak och Jakob, - men inte som JEHOVAH (JHVH) Gud, som JEHOVA, skulle förlossa sitt folk, adoptera dom som sin egendom, befria dom från träldomen, och leda dom till Löfteslandet. - Genom allt detta skulle dom lära känna Gud som JEHOVA. - en del av sina egenskaper, som han inte uppenbarat för Abraham, Isak och Jakob. Time: 6:10. Musik: "Majesty" ca: 0:25. Time: 6:35. ============================================================== I verserna 6-8, möter vi gång på gång Guds: "Jag skall..." Eller "Jag vill.." som det står i en annan översättning "Säg därför till Israels barn: Jag är Herren, och jag skall föra er ut från slaveriarbetet hos egyptierna och jag skall rädda er från träldomen under dem, och jag skall rädda er med utsträckt arm och genom stora straffdomar. Och jag skall ta er till mitt folk och jag skall vara er Gud. Och ni skall erfara at jag är Herren, er Gud, han som för er ut från slaveriarbetet hos egyptierna. Och jag skall föra er till det land jag med upplyft hand har lovat ge åt Abraham, Isak och Jakob. Det skall jag ge er till besittning. Jag är Herren." Förlossningens 7 - "Jag skall" är: 1. Jag skall föra er ut från slaveriarbetet hos egyptierna. 2. Jag skall rädda er från träldomen under dem. 3. Jag skall rädda er med utsträckt arm. 4. Jag skall ta er till mitt folk. 5. Jag skall vara er Gud. 6. Jag skall föra er till det land jag med utsträckt hand har lovat ge åt Abraham, Isak och Jakob. 7. Det skall jag ge er till besittning. 1. Jag skall föra er ut från slaveriet..eller Time: 8:25.

3 JAG SKALL FöRLOSSA ER FRåN SLAVERIET. Här finner vi paralellen till vår förlossning i Kristus. Männskligheten idag, bär på en börda av synd. Både du och jag. denna värld och det som finns där, binder och förtrycker hjärtat. Och Gud säjer, att vi skall inte älska världen, inte heller det som är i världen. Gud kan förlossa oss från syndens slaveri genom tron på Jesus Kristus.. 2. Jag skall rädda er från träldomen. Gud vill förlossa dig från syndens träldom. det har jag upplevt i mitt eget liv. Och jag har sett det i många andra människors liv, både i skandinavien, i det tidigare Öst-europa och i andra delar av världen. Nu sist i Egypten, där en muslimsk familj kom till tro på Jesus, genom Noreas arabiska program. Av hänsyn till familjens säkerhet kan jag inte ge några detaljer. Detsamma gäller våra sändningar till Iran. Genom radion nås fler och fler av evangeliets förvandlande makt. Jesus räddar från träldomen. Och det vil han också göra i ditt liv. 3. Jag skall rädda er med utsträckt arm. Detta är den mäktiga, nakna, arm som profeten Jesaja talar om: (Jes.53:1) "Men vem trodde vad som predikades för oss, och för vem var Herrens arm uppenbar." Ja, jag vet inte, för vem det har blivit uppenbarat. Gud utför sitt förlossningsarbete, i kvinnor och män idag. Vi behöver alla, en som frälsar oss från våra synder, för vi är av naturen döda i överträdelser och synder. Han älskade oss nog, för att dö för oss. Och för att låta sina armar sträckas ut på korset. Med utsträckt arm har han räddat oss - men vem trodde vad som predikades - för vem är Herrens arm uppenbar. Den utsträckta armen, talar också om Guds makt att genomföra sin plan - under hans utsträckta arm måste alla böja sig. 4. Jag skall ta er till mitt folk. Tänk - Gud har lyft oss upp ur den djupa dyn av synd och gjort oss till sina barn genom tron på Jesus Kristus. Och nu säjer han till oss: Jag vill ta dig till min egendom, mitt folk. Gud frälser oss inte, för att sedan lämna oss eller överge oss Han vill vara din Gud. Och blir du verkligen frälst, så kan du inte fortsätta att leva som om Gud inte existerade. Om du tror på Jesus Kristus som din frälsare, vill det förvandla ditt liv. Han vill bli din Gud och du böjer dig ned och inser vem han är. HAN vill vara din Gud. Och det är det femte han säger: Jag skall vara er Gud. Gud utvalde de troende i Kristus innan världens grund blev lagd. Det är förankrat i evigheten. Orsaken till detta - grunden - finner du inte hos den troende, men hos Gud i han fullkomliga rådslut till frälsning. Han strävar inte, med att älska oss. Han älskar dig därför att det är hans väsen, att älska. Han vill vara vår Gud. Time: 12:50.

4 6. Jag skall föra er till landet... Kanaans land. Det blev av Gud lovat åt Abraham, Isak och Jakob Och Kanaan är inte en bild eller illustration av himlen. Det är en bild av det liv som en kristen borde leva i vardagen En kristen skall vandra på ett sätt som är hans höga kallelse värdigt, som Paulus säjer i Efesierbrevets 4 kapitel, där han uppmanar oss att förkunna sanningen, behärskade av kärlek, och så i alla avseenden växa upp till Kristus. Han är huvudet. Läs gärna hela det 4 och 5 kapitlet i efesierbrevet. I (Efes.5:18) säjer han: "Drick er inte druckna av vin, det leder till utsvävningar. Nej, låt Anden uppfylla er." Det pågår en strid, det är andliga kamper som pågår, och då är det ytterst viktigt vad som fyller oss. Låt Anden uppfylla er. Ibland lever kristna som andligt bankrutta, i denna världens öken - och går aldrig in i rikedomen av hans Nåd och barm-härtighet. Jag skall föra er till landet Landet, skall jag ge er till besittning... I Romarbrevets femte kapitel gör paulus det klart att vi blivit rättfärdiggjorda genom tro och har frid med Gud genom vår Herre Jesus Kristus. Vägen är öppen, helt in i hans famn. Och vi har glädje, mitt i svårigheter och prövningar. Vi har mottagit Guds helige Ande, som bor i vårt hjärta, och Guds kärlek har uppenbarats för oss Vad är det för frälsning,du talar om - som inte har förvandlat ditt liv, och inte förlossat dig från något. Han vill ge dig landet till besittning. Men han tvingar inte någon att ta det i besittning! 9. "Allt detta sade Mose till Israels barn, men de hörde inte på Mose, av otålighet och för det hårda arbetets skull." Herrens budskap genom Mose, når inte fram. Folket vill inte höra. Dom upplever det omöjligt att tro på Mose. För sedan han kom tillbaka, så hade hans insats inte varit dom till någon synlig hjälp - tvärt om så var det ju på grund av honom som deras bördor hade blivit tyngre. Och människan är ofta mera intresserad av att få det bättre och lättare, än av att lyssna till Gud "Därefter talade Herren till Mose och sade: Gå och tala med Farao, kungen i Egypten, att han släpper Israels barn ut ur sitt land. Men Mose talade inför Herren och sade: Israles barn hör ju inte på mig. Hur skulle då Farao vilja höra mig - mig som har oomskurna läppar? Men Herren talade till Mose och Aron och gav dem befallning till Israels barn och till Farao, kungen i Egypten, om att Israels barn skulle föras ut ur Egyptens land." Time: 17:00.

5 Israels barn accepterade inte Mose. Och det gjorde inte Farao heller. Så då kan vel Mose bara glömma uppdraget, och göra något annat, eftersom ingen vill höra på honom? Här är det viktigt att lägga märke till, att först blev Mose och Aron sända, till Israels barn och sedan till farao, med budskapet om vad Herren önskade. - Men farao ville inte göra, som Gud hade sagt. - Och när folket, upplevde att slaveriarbetet bara blev tyngre och värre, så ville dom inte tro, det som Gud sade. Då ger Gud sin befallning. Och det är likadant idag. När Herrens ord, Herrens lag blir förkunnad, och Herren uppmanar människan att låta sig omvändas och frälsas, så svarar människan: - Nej,så alvarligt kan det inte vara, jag är inte enig i detta Kära vän som lyssnar, låt mig säja så enkelt och klart jag kan Gud frågar inte dig om du är enig i det Han säjer, men Han förkunnar: Så SäGER HERREN... Och du står under Herren Ord och Herrens sanningar, var sig du är enig eller inte. Och när du inte vill tro Hans ord, sänder Herren sin befallning : Bered dig, att möta din Gud! Herren talade till Mose och Aron och gav dem befallning till Israels barn och till Farao. Israels barn & Farao...dvs. Guds Ord, Guds tilltal, gäller alla människor. Just det, det gäller även dig. Time: 19:20. Sång: Plate 79. kutt: A/5 2:35.(hela sången) Time: 21:55. ============================================================== När vi nu kommer till verserna i 2.Moseboks 2:a kapitel så måste jag säja, att många gånger så upplever jag ofta dessa släktregister tråkiga och tröttande. Men för GUD, är dom spännande och viktiga. Därför sörjde han också för att dom kom med i Bibeln. För Gud vill att vi skall veta vem vi läser om, och vem Guds barn är! Vi skall inte här gå in i något detaljstudium av detta slältsregister,men bara nämna några få detaljer. Först från vers 16, där vi ser att LEVIs tre söner var: Gerson, Kehat och Merari. För det är dessa män och deras barn och senare barnbarn osv, som skall bära TABERNAKLET under vandringen till Kanaans land. Och vers 20, där vi får namnen på föräldrarna till Mose, Aron och Mirjam. Och det var någon som ställde frågan: VARFÖR är det så litet skrivet om Arons första år, och bara om Mose, när Farao gav befallningen att döda alla gossebarn. Svaret är ju mycket enkelt: För svaret är helt enkelt att aron var så mycket äldre än Mose, så han var aldrig i farosonen för Faraos befallning "Så förhöll det sig med Aron och Mose, dem till vilka Herren sade: För Israels barn ut ur Egyptens land, efter deras härskaror. Det var dessa som talade med Farao, kungen i Egypten, om att de skulle föra Israels barn ut ur Egypten.

6 Så förhöll det sig med Mose och Aron." Time: 24:00. I vers 12, såg vi att Mose var missmodig, och han säjer till Gud att varken dom omskurna (dvs Israels barn), eller dom o-omskurna (dvs Egyptierna) - vill höra på honom. Och det är vid det tillfället Gud presenterar Mose och Arons släktreister. För att stadfästa och visa vem Mose är. Han måste var den han ger sig ut för att vara, för att kunna rädda Israels barn ur träldomen. Det finns människor som menar att det inte är nödvändigt att tro på Kristi jungfrufödsel. Men det vill jag verkligen säja: det är absolut nödvändigt att tro på jungfrufödseln. För det var ett av Kristi referenser. Något som skulle känneteckna Messias. Du behöver inte tro på jungfrufödseln för att bli frälst. Det var en man som kom till tro, utan att ha hört om jungfru-födseln engång. Du måste tro på hans död och hans uppståndelse för att bli frälst. Men när du blivit frälst, så kommer du att verkligen lära känna honom. Och när du lärt känna Jesus, så kommer du att upptäcka och få uppenbarat att han är född av jungfrun Maria. Om han inte var det, så hade du ju gjort ett misstag, när du trodde på honom - eftersom han inte är den han ger sig ut för att vara. Ingen som verkligen är frälst, blivit född på nytt, förnekar jungfrufödseln. På samma sätt är det viktigt att Mose och Aron, är dom, som dom ger sig ut för att vara. Det var 40 år sedan Mose lämnade Egypten. Och under den tiden har han gift sig med en dotter till en präst i Midjan. Och nu är han tillaka här i Egypten igen. VEM ÄR HAN EGENTLIGEN? Detta släktregister, visar vem han är. Han tillhör Levi stam, och hans far är Amram och hans mor är Jokebed. Släktregistret ger de nödvändiga referenser, för Mose, för att han skall kunna fullfölja den uppgift som Gud sänt honom att utföra i Egypten. Och med dessa referenser som bakgrund, så förnyar Gud kallet till både Mose och Aron "Och när Herren talade till Mose i Egyptens land, talade han så till Mose: Jag är Herren. Tala till Farao, kungen i Egypten, allt vad jag talar till dig. Men Mose sade inför Herren: Se, jag har oomskurna läppar. Hur skulle då farao vilja höra på mig." Men det är inte om människorna vill lyssna elle inte lyssna, som avgör om Guds sändebud skall tala. Han skall inte tala därför att så många vill höra... Han skall tala, vad Gud har sagt. Oberoende om folket lyssnar eller förkastar. Men än en gång kommer Mose med en ursäkt. Och det är ju inte någon behaglig eller lätt uppgift som han har framför sig. Han har redan blivit förkastad,en gång, både av sitt

7 eget folk och av Farao. Time: 28:05. Tron, på sig själv och på sina möjligheter är inte stor, hos Mose. Han har även svårt att tro att Gud skall kunna göra så mycket genom honom - Men Mose vänder inte Gud ryggen. Han vänder sig till Gud med sin fråga: Hur skulle då Farao vilja höra på mig? När den allsmäktige Gud ger sina order, är det mycket som människan har svårt att förstå. Men för den som förblir hos Gud, även då frågorna ser omöjliga ut, han skall lära känna den Gud som är allsmäktig, och trofast. Och med det säjer jag, Tack för denna gång! På återhörande! Herren vare med dig! Må hans välsignelse vila över dig - GUD är god! T i m e: 29:10.

(Introd. 0:35) Som det är uttryckt hos profeten Jesaja 48:17. "Ja, man ropar där: Farao är förlorad, Egyptens konung! Han har förfelat sin tid.

(Introd. 0:35) Som det är uttryckt hos profeten Jesaja 48:17. Ja, man ropar där: Farao är förlorad, Egyptens konung! Han har förfelat sin tid. Program 100. 2. Mosebok kap. 9: 1-35. (Introd. 0:35) Vi har nu kommit till 2.Mosebok kapitel 9, där Herren fortsätter att klargöra för Farao, att han borde släppa Israels folk - och att egyptens avgudar

Läs mer

Program 102. 2 Mosebok kap.11. + 12: 1-8. (Introd. 0:35)

Program 102. 2 Mosebok kap.11. + 12: 1-8. (Introd. 0:35) Program 102. 2 Mosebok kap.11. + 12: 1-8. (Introd. 0:35) Vi har nu kommit till 2 Mosebok kapitel 11. där Mose förkunnar att de förstfödda i egypten skall dö, som den sista straffdom över egypten innan

Läs mer

Program 098. 2.Mosebok kapitel 7: 1-25. (Introd. 0:35)

Program 098. 2.Mosebok kapitel 7: 1-25. (Introd. 0:35) Program 098. 2.Mosebok kapitel 7: 1-25. (Introd. 0:35) Vi skall denna gång stanna inför 2.Mosebok kapitel 7, som handlar om Mose som av Gud, på nytt får besked att gå till Farao, med budskapet att han

Läs mer

Lev inte under Lagen!

Lev inte under Lagen! "Följande text är en ordagrann översättning av videoundervisningen Don t Be Under the Law. Avsikten är att göra det lättare för dig att förstå sammanhanget mellan tal, text, bilder, media och diagram och

Läs mer

Ett brev till en vän som tror att bara vuxna kan döpas

Ett brev till en vän som tror att bara vuxna kan döpas Ett brev till en vän som tror att bara vuxna kan döpas Samtal om dopet undviks numera ofta. Det verkar som om man har gett upp när det gäller att bli enig om vad Bibeln lär om dopet. Är verkligen Bibeln

Läs mer

Kan man veta om Bibeln är sann? Eller HUR kan man veta om Bibeln är sann?

Kan man veta om Bibeln är sann? Eller HUR kan man veta om Bibeln är sann? Kan man veta om Bibeln är sann? Eller HUR kan man veta om Bibeln är sann? För det första så måste det givetvis till en ärlig vilja att själv ta del av det som sägs om Bibelns olika böcker. Att vilja läsa

Läs mer

(INTROD. O:35) Vi har kommit till 2.Moseboks tredje kapitel, där Gud presenterar sig som: "JAG ÄR"

(INTROD. O:35) Vi har kommit till 2.Moseboks tredje kapitel, där Gud presenterar sig som: JAG ÄR Program 094. 2. MOSEBOK. 3: 1-22. (INTROD. O:35) Vi har kommit till 2.Moseboks tredje kapitel, där Gud presenterar sig som: "JAG ÄR" Mose som växte upp i Faraos hov - och var i Egypten i 40 år, han har

Läs mer

PREDIKAN 14 sö e Tref - 6 september 2015, S:ta Clara kyrka, Petter Sundelius

PREDIKAN 14 sö e Tref - 6 september 2015, S:ta Clara kyrka, Petter Sundelius PREDIKAN 14 sö e Tref - 6 september 2015, S:ta Clara kyrka, Petter Sundelius I Kära bröder och systrar i Kristus! Genom hela Bibeln möter vi den: splittringen inom Guds folk, splittringen som skapar strid

Läs mer

Den smala vägen. Matteus 7:21 Inte alla som säger Herre, Herre till mig ska komma in i himmelriket, utan den som gör min himmelske Fars vilja.

Den smala vägen. Matteus 7:21 Inte alla som säger Herre, Herre till mig ska komma in i himmelriket, utan den som gör min himmelske Fars vilja. "Följande text är en ordagrann översättning av videoundervisningen Narrow Minded. Avsikten är att göra det lättare för dig att förstå sammanhanget mellan tal, text, bilder, media och diagram och på så

Läs mer

Fråga: Vad är du? Svar: En förnuftig och dödlig människa, en varelse skapad av Gud.

Fråga: Vad är du? Svar: En förnuftig och dödlig människa, en varelse skapad av Gud. En god och nyttig undervisning för alla kristna människor, inte endast för barn och ungdomar, utan i hög grad även nyttig för de gamla, sammanställd som frågor och svar. Fråga: Vad är du? Svar: En förnuftig

Läs mer

Ett Liv i Lärjungaskap Del 1 - Frälsningens Mysterium

Ett Liv i Lärjungaskap Del 1 - Frälsningens Mysterium Ett Liv i Del 1 - Den som är i Kristus är alltså en ny skapelse, det gamla är förbi, något nytt har kommit. 2 Kor 5:17 Ett Liv i är en serie av korta kurser arrangerade av Hestra Cafékyrka som utforskar

Läs mer

Markus 3:29 Men den som hädar den helige Ande får aldrig någonsin förlåtelse utan är skyldig till evig synd.

Markus 3:29 Men den som hädar den helige Ande får aldrig någonsin förlåtelse utan är skyldig till evig synd. "Följande text är en ordagrann översättning av videoundervisningen med den Engelska titeln Unparadonable Sin. Avsikten är att göra det lättare för dig att förstå sammanhanget mellan tal, text, bilder,

Läs mer

2 e Trettondedagen. Nåd vare med er och frid från Gud vår Fader och Herren Jesus Kristus. Amen.

2 e Trettondedagen. Nåd vare med er och frid från Gud vår Fader och Herren Jesus Kristus. Amen. 1/5 2 e Trettondedagen Psalmer: 236, L705 (Ps89), 246, 437, L724, 259 Texter: Jes 55:1-4, Upp 22:16-17, Joh 4:5-26 Nåd vare med er och frid från Gud vår Fader och Herren Jesus Kristus. Amen. Låt oss be!

Läs mer

VÄLKOMMEN till ett helt nytt liv! Innehåll. Dina första steg på vägen till ett liv tillsammans med Gud.

VÄLKOMMEN till ett helt nytt liv! Innehåll. Dina första steg på vägen till ett liv tillsammans med Gud. Gud i din stad! Innehåll VÄLKOMMEN till ett helt nytt liv!... 3 Dina första steg på vägen till ett liv... tillsammans med Gud... 3 Lösningen är Jesus, Guds Son... 4 Frälst?... 5 Du kan bli född på nytt:...

Läs mer

Helande. En lärjungens identitet. Av: Johannes Djerf

Helande. En lärjungens identitet. Av: Johannes Djerf Helande En lärjungens identitet Av: Johannes Djerf På en temasamling under årets tonårsläger så får ett 100-tal människor, under väldigt enkla omständigheter och under väldigt enkla och tydliga böner riktade

Läs mer

OM GUD FINNS, VAD SKULLE DU FRÅGA HONOM?

OM GUD FINNS, VAD SKULLE DU FRÅGA HONOM? OM GUD FINNS, VAD SKULLE DU FRÅGA HONOM? Pingstkyrkan i Södertälje presenterar: Kan man vara kristen? - en predikoserie om grunderna i kristen tro VI TÄNKTE UTFORSKA LIVETS MENING TA CHANSEN GRUNDKURS

Läs mer

Galaterbrevet Del 12) 5:9-16 Undervisning: Chuck Smith

Galaterbrevet Del 12) 5:9-16 Undervisning: Chuck Smith Galaterbrevet Del 12) 5:9-16 Undervisning: Chuck Smith Lite surdeg syrar hela degen. Gal 5:9 Om du öppnar upp dörren och tillåter ett litet fel, kommer detta snart att förstoras. På grund av bristerna

Läs mer

Byggt på Löften Av: Johannes Djerf

Byggt på Löften Av: Johannes Djerf Byggt på Löften Av: Johannes Djerf Om jag skulle beskriva mig själv och mina intressen så skulle inte ordet politik finnas med. Inte för att jag tror att det är oviktigt på något sätt. Men jag har ett

Läs mer

Bibeln i korthet. Christian Mölks Bibelkommentarer

Bibeln i korthet. Christian Mölks Bibelkommentarer Bibeln i korthet Christian Mölks Bibelkommentarer Gud är evig och har alltid funnits i Fadern, Sonen och den helige Ande. Vid en väl vald tidpunkt valde Gud att ur intet skapa universum och alla levande

Läs mer

Vid P läser präst. Vid F läser alla tillsammans. NN står för namnet/namnen.

Vid P läser präst. Vid F läser alla tillsammans. NN står för namnet/namnen. Dop av barn Vid P läser präst. Vid F läser alla tillsammans. NN står för namnet/namnen. Präst medhjälpare kan framföra en hälsning med egna ord. Psalm Inledningsord och tackbön P I Faderns och Sonens och

Läs mer

Huvud, axlar, knä och tå: daglig läsning vecka 3

Huvud, axlar, knä och tå: daglig läsning vecka 3 Huvud, axlar, knä och tå: daglig läsning vecka 3 - om trons olika dimensioner Steg i tro denna vecka Skriv under veckan ner på ett papper, som du delar in i fyra kolumner, när du upplever tron som huvud,

Läs mer

(Introd. 0:35) I förra programmet läste vi om Elisabet och hennes man prästen Sakarias,som blev stum därför att han inte trodde Herrens Ord.

(Introd. 0:35) I förra programmet läste vi om Elisabet och hennes man prästen Sakarias,som blev stum därför att han inte trodde Herrens Ord. PROGRAM 183. LUKAS 1: 26-80. (Introd. 0:35) I förra programmet läste vi om Elisabet och hennes man prästen Sakarias,som blev stum därför att han inte trodde Herrens Ord. Och därför kunde han inte utlysa

Läs mer

Ett ödmjukt hjärta Av: Johannes Djerf

Ett ödmjukt hjärta Av: Johannes Djerf Ett ödmjukt hjärta Av: Johannes Djerf Jag tänkte börja med att ställa er en fråga idag som du kan fundera en liten stund på med den som sitter bredvid dig. Och frågan är; vad innebär det att vara ödmjuk?

Läs mer

den stora staden, och predika för den det budskap jag ger dig. i. När Gud beskriver sig själv med egna ord, så beskriver han sig själv så här:

den stora staden, och predika för den det budskap jag ger dig. i. När Gud beskriver sig själv med egna ord, så beskriver han sig själv så här: Jona 3 (Vers 1-10) Jona i Nineve 1 HERRENS ord kom för andra gången till Jona. Han sade: 2 Stig upp och bege dig till Nineve, den stora staden, och predika för den det budskap jag ger dig. 3 Då steg Jona

Läs mer

Berättelsen vi befinner oss i

Berättelsen vi befinner oss i Berättelsen vi befinner oss i Ola Wingbrant 2014-11-08 Introduktion Det känns roligt och inspirerande att få stå här igen. Att åter ha fått förtroendet. Jag som står här heter Ola Wingbrant och predikar

Läs mer

Jag tror därför att det är viktigt att ivrigt studera Skriften för att se vad Gud har att säga om olika saker.

Jag tror därför att det är viktigt att ivrigt studera Skriften för att se vad Gud har att säga om olika saker. Dopet i vatten Inledning Det är viktigt att läsa Bibeln och lära sig vad Gud vill säga till sitt folk. Jag tror på att noggrant studera Skriften så att man vet exakt vad Gud har för oss. Han säger att

Läs mer

En ledare efter Guds hjärta

En ledare efter Guds hjärta En ledare efter Guds hjärta Ur Bibeln: Men jag skall låta en präst framträda åt mig, som blir bestående, en som handlar efter vad som är i mitt hjärta och min själ. Åt honom skall jag bygga ett hus som

Läs mer

Program 125. 2 Mos. kap. 33 och 34. (Introd. 0:35)

Program 125. 2 Mos. kap. 33 och 34. (Introd. 0:35) Program 125. 2 Mos. kap. 33 och 34. (Introd. 0:35) Vi har nu hunnit fram till kapitel 33 i Andra Mosebok. Där vi möter Herrens befallnig till Israels barn, att dom skall dra vidare från Horebs berg. Och

Läs mer

Församlingens verktygslåda del 2 Av: Johannes Djerf

Församlingens verktygslåda del 2 Av: Johannes Djerf Församlingens verktygslåda del 2 Av: Johannes Djerf Idag så tänkte jag fortsätta där vi slutade sist, förra söndagen, och ni som inte var här då, ja ni missade något kan man säga, vilket man alltid gör

Läs mer

Surat Al-Baqarah (Kon)

Surat Al-Baqarah (Kon) www.islamguiden.com 1 Surat Al-Baqarah (Kon) Källa: Amro Khaled http://www.amrkhaled.net/ Översättning till svenska: Syster Soona Surat Al-Baqarah (kon) Uppenbarades under Madina-perioden. Består av 286

Läs mer

Tunadalskyrkan 13 08 11. Det är roten som bär Dig!

Tunadalskyrkan 13 08 11. Det är roten som bär Dig! 1 Tunadalskyrkan 13 08 11 Det är roten som bär Dig! Visst är det spännande att göra AHA-upplevelser ibland, för de kan ge både kraft och inspiration. Häromdagen gjorde jag en sådan upplevelse när jag upptäckte

Läs mer

FÖRLÅTA I HERRENS NAMN En predikan av pastor Göran Appelgren (Läsningar: Joh 8: 1-20; AC 7273)

FÖRLÅTA I HERRENS NAMN En predikan av pastor Göran Appelgren (Läsningar: Joh 8: 1-20; AC 7273) FÖRLÅTA I HERRENS NAMN En predikan av pastor Göran Appelgren (Läsningar: Joh 8: 1-20; AC 7273) Inte heller jag dömer dig. Gå, och synda inte mer! (Joh 8:11) Det kommer ett starkt budskap från vår Herre

Läs mer

Sångpostillan - Tjugoandra söndagen efter Trefaldighet

Sångpostillan - Tjugoandra söndagen efter Trefaldighet Sångpostillan - Tjugoandra söndagen efter Trefaldighet Bidrag från Bengt Pleijel 2009-10-21 Senast uppdaterad 2010-04-20 Bibelskolan.com Tjugoandra söndagen efter Trefaldighet FRÄLSNINGEN Låt oss be om

Läs mer

MUHAMMAD I BIBELN. Hazrat Mirza Bashir-ud-Din Mahmood Ahmad Khalifa-tul-Masih II. Islams Ahmadiyya jamaá t Sverige

MUHAMMAD I BIBELN. Hazrat Mirza Bashir-ud-Din Mahmood Ahmad Khalifa-tul-Masih II. Islams Ahmadiyya jamaá t Sverige MUHAMMAD I BIBELN Av Hazrat Mirza Bashir-ud-Din Mahmood Ahmad Khalifa-tul-Masih II Islams Ahmadiyya jamaá t Sverige Profetian i 5:e Moseboken Då Moses på Herrens befallning gick upp på berget Horeb, talade

Läs mer

Skapad för att Tillbe

Skapad för att Tillbe Skapad för att Tillbe Av: Johannes Djerf I onsdags så startade vi upp församlingens bibelskola. Vilket jag tycker är mycket spännande och jag hoppas även ni deltagare som var med kände det och med en förväntan

Läs mer

När hon trodde att allt var för sent Predikotext: Apg 9:1-19

När hon trodde att allt var för sent Predikotext: Apg 9:1-19 Predikan, Korskyrkan Borås den 15 oktober 2006, av Micael Nilsson När hon trodde att allt var för sent Predikotext: Apg 9:1-19 SARA Den är veckan har jag stämt möte med Sara. Det har inte varit så enkelt

Läs mer

Kyrkan och torah del 11

Kyrkan och torah del 11 Kyrkan och torah del 11 Ett rike av präster Sven Reichmann har kommit in på slutvarvet av sin uppmärksammade artikelserie om kyrkan och torah. I detta näst sista avsnitt behandlar han Israels kallelse,

Läs mer

B. Välsignelse inför skolstarten

B. Välsignelse inför skolstarten B. Välsignelse inför skolstarten De barn som skall börja skolan kan välsignas på våren strax före skolstarten på hösten. Välsignelsehandlingen leds av en präst en annan församlingsanställd. Välsignelsen

Läs mer

Lyft din stav! Av: Johannes Djerf

Lyft din stav! Av: Johannes Djerf Lyft din stav! Av: Johannes Djerf Förra söndagen så pratade vi om hur Gud många gånger kastar om de korta och snabba vägarna i livet och istället leder oss in på den långa och många gånger osynliga vägen

Läs mer

Mässa i påsknatten (B)

Mässa i påsknatten (B) Mässa i påsknatten (B) De som har tjänaruppdrag i gudstjänsten anländer i procession till den mörka kyrkan. Ett tänt böneljus bärs i processionen. Orgeln kan tas i bruk vid moment 4 (Påsklovprisning) eller

Läs mer

(Introd. 0:35) Och detta skedde på själva "höjden" av hans korta verksamhet.

(Introd. 0:35) Och detta skedde på själva höjden av hans korta verksamhet. Program 131. Markus 4: 1-41. (Introd. 0:35) På vår vandring "Vägen genom bibeln" har vi nu kommit til Markus kapitel 4. - där vi återfinner flera av Jesu liknelser och undret då Jesus stillar stormen.

Läs mer

LYFTA BIBELN. Därför behövs ett BIBELLYFT! Så välkommen till en spännande höst då LIVET står i centrum

LYFTA BIBELN. Därför behövs ett BIBELLYFT! Så välkommen till en spännande höst då LIVET står i centrum 1 Bibellyftet! Så har vi valt att kalla vårens tema i Bankeryds Missionsförsamling. Hela den här terminen vill vi på ett särskilt sätt LYFTA BIBELN. Vadå lyfta bibeln, kanske du undrar? Jo, vi tror att

Läs mer

När väckelsen kom till Efesos En predikoserie, hållen i Korskyrkan, Borås, av Micael Nilsson Del 4: Att ge bort det bästa man har

När väckelsen kom till Efesos En predikoserie, hållen i Korskyrkan, Borås, av Micael Nilsson Del 4: Att ge bort det bästa man har När väckelsen kom till Efesos En predikoserie, hållen i Korskyrkan, Borås, av Micael Nilsson Del 4: Att ge bort det bästa man har Illustration: En ung munk fick för första gången i ansvar att hålla i morgonandakten.

Läs mer

SPECIELL ANDLIG FÖDA FÖR SJÄLEN

SPECIELL ANDLIG FÖDA FÖR SJÄLEN 15:e läxan - Sabbaten den 11 april 2009 Vi ser det stora behovet av missionsverksamhet att förkunna sanningen inte endast i fjärran länder, utan till dem som är nära oss. I vår nära omgivning finns städer

Läs mer

Renovera med Guds ord

Renovera med Guds ord Renovera med Guds ord Nehemja kap.7-8 Av: Johannes Djerf Efter några söndagars paus så har vi åter igen kommit tillbaka till Nehemja bok. Där nu alla stenar sitter på sin plats runt muren, den sista dörren

Läs mer

FÖRSTA VECKAN I FASTAN. MÅNDAG 15 februari. Läsning 3 Mos 19:1 2, 11 18

FÖRSTA VECKAN I FASTAN. MÅNDAG 15 februari. Läsning 3 Mos 19:1 2, 11 18 FÖRSTA VECKAN I FASTAN MÅNDAG 15 februari Läsning 3 Mos 19:1 2, 11 18 Herren talade till Mose och sade: Tala till Israels barns hela menighet och säg till dem: Ni skall vara heliga, ty jag, Herren, er

Läs mer

Kasta ut nätet på högra sidan

Kasta ut nätet på högra sidan Kasta ut nätet på högra sidan Predikan av pastor Göran Appelgren (Läsningar: Ps 89:12-14; Joh 21:1-14; AC 10061:1,2. Se sista sidan!) Tidigt på morgonen stod Jesus på stranden, men lärjungarna visste inte

Läs mer

! Vi vill ha Jesus i centrum,

! Vi vill ha Jesus i centrum, Vi vill ha Jesus i centrum, stå på Bibelns grund och vara ett andligt hem med hjärta för Stockholm. VARDag : Andens frukt Ett litet kompendium om helgelse Innehåll Inledning 1. Rättfärdiggörelse och heliggörelse

Läs mer

Vilja lyckas. Rätt väg

Vilja lyckas. Rätt väg Vilja lyckas Rätt väg Till Fadern genom Mig Predikan av pastor Göran Appelgren Läsningar: Ps 23; Joh 14:1-11; SKR 538. Och vart jag går, det vet ni. Den vägen känner ni. Thomas sade: Herre, vi vet inte

Läs mer

Tag emot en sval hand på din heta och trötta panna

Tag emot en sval hand på din heta och trötta panna Kära surfare och nyfikenhetsupptäcktsvandrare! Tänk att Du orkat med att vandra ända hit! Förra vandringen var lite jobbig, eller hur? Vi talade om att Gud är ALLSMÄKTIG eller som det heter i den nya översättningen

Läs mer

Guds Ord kom till profeten William Marrion Branham:

Guds Ord kom till profeten William Marrion Branham: Guds Ord kom till profeten William Marrion Branham: Ta upp Din penna och skriv! En kväll, då jag sökte Herren, sade Den Helige Ande till mig att ta upp min penna och skriva. Då jag grep pennan för att

Läs mer

Vad händer med det barn som dör i mammas mage eller utanför den?

Vad händer med det barn som dör i mammas mage eller utanför den? Vad händer med det barn som dör i mammas mage eller utanför den? Går han till himlen eller till helvetet? Av Christer Åberg På grund av att frågan har dykt upp ett antal gånger på apg29 och på grund av

Läs mer

FÖRSTA KORINTIERBREVET. INNEHÅLL Bakgrundsstudium 2 Löpande Kommentar 4

FÖRSTA KORINTIERBREVET. INNEHÅLL Bakgrundsstudium 2 Löpande Kommentar 4 FÖRSTA KORINTIERBREVET INNEHÅLL Bakgrundsstudium 2 Löpande Kommentar 4 Husbykyrkan Lars Mörling 2015 FÖRSTA KORINTIERBREVET BAKGRUND (Lars Mörling 2015) Författare: Aposteln Paulus (1:1). Brevet är skrivet

Läs mer

- En tid då brottsligheten eskalerar och människor inte känner sig trygga.

- En tid då brottsligheten eskalerar och människor inte känner sig trygga. Kära vänner, Vi lever i en tid av stress och oro. - En tid då brottsligheten eskalerar och människor inte känner sig trygga. Detta är en tid då Rasism och fiendskap människor emellan bara ökar. Krig och

Läs mer

(Introd. 0:35) Och från avslutnigen av förra programmet repeterar vi, dom två sista verserna vi läste, nämligen:

(Introd. 0:35) Och från avslutnigen av förra programmet repeterar vi, dom två sista verserna vi läste, nämligen: PROGRAM 162. 3 Mos. 13: 9-59. (B) (Introd. 0:35) I det förra programmet såg vi på dom 8 första verserna i 3 Moseboks 13 kapitel. Och på spetälskan som en illustration och bild av synden och "köttet" (Dvs,

Läs mer

Vi tror ock på Jesus Kristus, hans enfödde Son, vår Herre, vilken är avlad av den Helig Ande, född av jungfrun Maria

Vi tror ock på Jesus Kristus, hans enfödde Son, vår Herre, vilken är avlad av den Helig Ande, född av jungfrun Maria Vi tror ock på Jesus Kristus, hans enfödde Son, vår Herre, vilken är avlad av den Helig Ande, född av jungfrun Maria Predikan Tältmöte på Heljarödsgården, 2014 Vi ska idag fortsätta med vårt fokus på den

Läs mer

Vigselgudstjänst GRYTNÄS FÖRSAMLING. Vigselgudstjänst. i Grytnäs församling

Vigselgudstjänst GRYTNÄS FÖRSAMLING. Vigselgudstjänst. i Grytnäs församling Vigselgudstjänst GRYTNÄS FÖRSAMLING Vigselgudstjänst i Grytnäs församling Några ord på vägen Vi gläds mer er i era vigselplaner och vi tycker det är särskilt roligt att ni planerar att gifta er i Grytnäs

Läs mer

Guds ljus leder hem. Av: Johannes Djerf

Guds ljus leder hem. Av: Johannes Djerf Guds ljus leder hem Av: Johannes Djerf Mitt minne är inte som det en gång var nu när man är 30 fyllda, men jag tror inte att jag har berättat här framifrån någongång om när jag och några vänner kom vilse

Läs mer

GTs historiska böcker, del 1

GTs historiska böcker, del 1 GTs historiska böcker, del 1 s. 1 1 Mosebok s. 3 2 Mosebok s. 4 3 Mosebok s. 6 4 Mosebok s. 8 5 Mosebok Första Mosebok Skapelsen och Guds egendomsfolk FÖRSTA MOSEBOK är den första delen av fem. Huvudtemat

Läs mer

Nya Testamentet. Paulus brev till galaterna. Reformationsbibeln

Nya Testamentet. Paulus brev till galaterna. Reformationsbibeln Nya Testamentet Paulus brev till galaterna Reformationsbibeln Svenska Reformationsbibelsällskapets översättning av Textus Receptus samt revidering av Karl XII:s Kyrkobibel från 1703 Andra upplagan utgiven

Läs mer

Skatter i Torahn. Bibelstudium nr 15, A. Sabbaten den 8 januari 2011. Bo Gå till abo

Skatter i Torahn. Bibelstudium nr 15, A. Sabbaten den 8 januari 2011. Bo Gå till abo Skatter i Torahn Bibelstudium nr 15, A Sabbaten den 8 januari 2011 Bo Gå till abo Torahtext: 2 Mos 10:1 13:16 Haftarah: Jer 46:13-28 Apostoliska skrifterna: Mark 4:1 5:43 Låt din barmhärtighet komma över

Läs mer

Min dröm handlar om det största och mest betydelsefulla att man kan få vara en del av, den Levande Gudens församling

Min dröm handlar om det största och mest betydelsefulla att man kan få vara en del av, den Levande Gudens församling 1 Bibelskola 27 November 2013 I HAVE A DREAM! Det mest kända citatet från Martin Luther Kings berömda tal som bokstavligen kostade honom livet vill jag undervisa om..i Have a Dream.. Han drömde om ett

Läs mer

Kärleken till nytta. Predikan av pastor Göran Appelgren. (Läsningar: Luk 14:1-32; AC 6388, 6393. Se sista sidan!)

Kärleken till nytta. Predikan av pastor Göran Appelgren. (Läsningar: Luk 14:1-32; AC 6388, 6393. Se sista sidan!) Kärleken till nytta Predikan av pastor Göran Appelgren (Läsningar: Luk 14:1-32; AC 6388, 6393. Se sista sidan!) När någon bjuder dig på bröllop, ta då inte den främsta platsen vid bordet. Kanske någon

Läs mer

Efter att Darius, medernas och persernas kung, hade intagit

Efter att Darius, medernas och persernas kung, hade intagit 06 Kunglig lag Efter att Darius, medernas och persernas kung, hade intagit Babylon, dödade han alla regeringsmedlemmarna utom en, nämligen gudsmannen Daniel. Sjuttio år tidigare hade han blivit förd som

Läs mer

Utjämningskatekesen Finska Missionssällskapet 2014

Utjämningskatekesen Finska Missionssällskapet 2014 Utjämningskatekesen Finska Missionssällskapet 2014 Innehåll: Utjämningens betydelse De tio utjämningsbuden Tro Utjämningens betydelse Det liv som Jesus utmanar till innehåller mycket mera än materiella

Läs mer

24x7. TV för kropp, tanke och själ. LifeStyleTV gör livet till en helhet, med uppfriskande program dygnet runt.

24x7. TV för kropp, tanke och själ. LifeStyleTV gör livet till en helhet, med uppfriskande program dygnet runt. TV för kropp, tanke och själ 06 Kunglig LifeStyleTV gör livet till en helhet, med uppfriskande program dygnet runt. Vi erbjuder ett brett utbud av program som vill berika och inspirera till en mera aktiv

Läs mer

HEALING vs. GUDS HELANDE *(1) *(2) *(3) Bön *(4)

HEALING vs. GUDS HELANDE *(1) *(2) *(3) Bön *(4) www.theministryofhealing.se HEALING vs. GUDS HELANDE Finns det något så kallat "falskt helande" eller är allt helande bra och sant? Var kommer helandet ifrån? Vad är det för skillnad på healing (New Age)

Läs mer

Elfte söndagen efter trefaldighet, Luk 18:9-14, Tro och liv

Elfte söndagen efter trefaldighet, Luk 18:9-14, Tro och liv Elfte söndagen efter trefaldighet, Luk 18:9-14, Tro och liv Inledning I den här predikan kommer jag att ta upp några svåra frågor. Tyvärr är det väl annars så att det är de frågor som är svårast att svara

Läs mer

Skatter i Torahn. Bibelstudium nr 11, A. Sabbaten den 31 december 2011. Vayigash Steg fram vgæyiw"

Skatter i Torahn. Bibelstudium nr 11, A. Sabbaten den 31 december 2011. Vayigash Steg fram vgæyiw Skatter i Torahn Bibelstudium nr 11, A Sabbaten den 31 december 2011 Vayigash Steg fram vgæyiw" Torahtext: 1 Mos 44:18 47:27 Haftarah: Hes 37:15-28 Apostoliska skrifterna: Matt 23:1 25:46 Jag tänker om

Läs mer

Söndagen före domsöndagen Vaksamhet och väntan Luk 12:35-40, 2 Kor 13:5-9

Söndagen före domsöndagen Vaksamhet och väntan Luk 12:35-40, 2 Kor 13:5-9 Söndagen före domsöndagen Vaksamhet och väntan Luk 12:35-40, 2 Kor 13:5-9 Titta upp, tala långsamt Inledning Du har fått en rejäl utmaning, ett kraft prov ska utföras. Det kommer behövas starka muskler

Läs mer

En given ordning. En traktat om Kyrkans ämbete

En given ordning. En traktat om Kyrkans ämbete En given ordning En traktat om Kyrkans ämbete en utvecklingen har ju gått vidare. Paulus skrev brev M för 2000 år sedan! utbrast min granne när vi talade om Bibeln. Jag förstod hur han tänkte. Utvecklingen

Läs mer

Sanningen om Paulus och lagen. Paulus Paradox Del 4. (Paradox = skenbar motsägelse)

Sanningen om Paulus och lagen. Paulus Paradox Del 4. (Paradox = skenbar motsägelse) Paulus Paradox Del 4 (Paradox = skenbar motsägelse) Sanningen om Paulus och lagen Ett sammandrag av en videoserie i 5 delar, Pauline Paradox Series som handlar om Paulus och hans omdiskuterade avskaffande

Läs mer

Hur du kan bli fylld av den helige Ande Häfte 2 av Bill Bright (Detta häfte finns att köpa hos www.agapesverige.se)

Hur du kan bli fylld av den helige Ande Häfte 2 av Bill Bright (Detta häfte finns att köpa hos www.agapesverige.se) Hur du kan bli fylld av den helige Ande Häfte 2 av Bill Bright (Detta häfte finns att köpa hos www.agapesverige.se) Inledning En viktig upptäckt Kraft att vittna Ett stort äventyr Okunnighet om den helige

Läs mer

Fråga efter almanackan i din bokhandel eller skicka denna beställningskupong.

Fråga efter almanackan i din bokhandel eller skicka denna beställningskupong. 201 3 Timoteus- B Förlag står för portot Timoteus-Förlag AB SVARSPOST 20492032 545 20 Töreboda Så får du tag på almanackan för 2014 Fråga efter almanackan i din bokhandel eller skicka denna beställningskupong.

Läs mer

Ägget som ruvas av Anden Tjänstegåvorna, del 1 Av: Johannes Djerf

Ägget som ruvas av Anden Tjänstegåvorna, del 1 Av: Johannes Djerf Ägget som ruvas av Anden Tjänstegåvorna, del 1 Av: Johannes Djerf Jag har den stora förmånen att under vissa morgnar under dagens första timmar få titta på barnkanalen på tv med min äldsta dotter. Det

Läs mer

Tro en vardagsförmiddag- 10:27

Tro en vardagsförmiddag- 10:27 Tro en vardagsförmiddag- 10:27 Jonas Lundkvist equmenia 2012 Grafisk form: Rebecca Miana Olsson Första utgåvan equmenia Box 14038, 167 14 Bromma 2 INNEHÅLL Ett litet förtydligande... 4 Att använda materialet...

Läs mer

Herren behöver dem. Av: Johannes Djerf

Herren behöver dem. Av: Johannes Djerf Herren behöver dem Av: Johannes Djerf Jag tänkte börja med att fråga om någon vet vilken produkt som denna logga tillhör? (bild). Karlsson Klister, det som är känt för att kunna laga allt. Det lagade mina

Läs mer

Så Länge Det Är Dag Att arbeta innan mörket faller Predikan i Pingstkyrkan Lindesberg

Så Länge Det Är Dag Att arbeta innan mörket faller Predikan i Pingstkyrkan Lindesberg 19 april 2015 Så Länge Det Är Dag Att arbeta innan mörket faller Predikan i Pingstkyrkan Lindesberg Så länge det är dag måste vi göra hans gärningar som har sänt mig (Johannes evangelium 9:4a) Bibeltext

Läs mer

Sabbater och Högtider Fra Elvorochjanne.se/ Av Elvor Ohlin.

Sabbater och Högtider Fra Elvorochjanne.se/ Av Elvor Ohlin. Sabbater och Högtider Fra Elvorochjanne.se/ Av Elvor Ohlin. Gamla förbundet 2 Mos 31:13 Säg till Israels barn: Mina sabbater skall ni hålla, ty de är ett tecken mellan mig och er från släkte till släkte,

Läs mer

EVA och ormen Då sade Herren Gud till kvinnan: Vad är det du har gjort? Hon svarade: Ormen lurade mig, och jag åt. 1 Mos 3:13

EVA och ormen Då sade Herren Gud till kvinnan: Vad är det du har gjort? Hon svarade: Ormen lurade mig, och jag åt. 1 Mos 3:13 År 2012 Jag vill lära känna Kristus och kraften från hans uppståndelse., fil 3:9 EVA och ormen Då sade Herren Gud till kvinnan: Vad är det du har gjort? Hon svarade: Ormen lurade mig, och jag åt. 1 Mos

Läs mer

Innan Moses begärde audiens hos Egyptens kung för att begära

Innan Moses begärde audiens hos Egyptens kung för att begära 07 Tegel utan halm Innan Moses begärde audiens hos Egyptens kung för att begära Israels folks frihet, hade han och Aron haft ett sammanträde med Israels förtryckta ledare. Vid det här sammanträffandet

Läs mer

Bibelintro: Året var 1553 då den engelska Kungen, Edward den 6 låg dödligt sjuk.

Bibelintro: Året var 1553 då den engelska Kungen, Edward den 6 låg dödligt sjuk. Bibelintro: Året var 1553 då den engelska Kungen, Edward den 6 låg dödligt sjuk. - För att förhindra att hans halvsyster den katolska Maria skulle ta över tronen och där med göra England katolskt så skrevs

Läs mer

Sångpostillan - Första söndagen i Fastan

Sångpostillan - Första söndagen i Fastan Sångpostillan - Första söndagen i Fastan Bidrag från Bengt Pleijel 2009-02-17 Senast uppdaterad 2015-02-15 Bibelskolan.com Första söndagen i Fastan Invocavit Prövningens stund Låt oss be om nåden att med

Läs mer

Till de kristna i Rom

Till de kristna i Rom Till de kristna i Rom 1 Hälsning 1 Från Paulus, Kristi Jesu tjänare, kallad till apostel, avdelad för att förkunna Guds evangelium, 2 som Gud har utlovat genom sina profeter i de heliga skrifterna, 3 evangeliet

Läs mer

En 34 veckors onlinereträtt i det dagliga livet. Vägledning vecka 8

En 34 veckors onlinereträtt i det dagliga livet. Vägledning vecka 8 Vägledning vecka 8 Guds kärlek till oss Förlåtande nåd Vägledning: Hur mycket Gud måste glädja sig Den här veckankommer vi att vandra runt i Guds kärlek till oss. Vi vill smaka - och till fullo njuta av

Läs mer

I dagens predikotext möter vi lärjungarna i väntan.

I dagens predikotext möter vi lärjungarna i väntan. 1 Tunadalskyrkan 13 05 12 Söndagen före pingst I väntans tider Apg 1:1-14 Att vänta på något och samtalen under väntetiden kan föra med sig många olika saker. Ett kan vara att man är överens om att man

Läs mer

En ny eld! Av: Johannes Djerf

En ny eld! Av: Johannes Djerf En ny eld! Av: Johannes Djerf Vi ska idag börja med att läsa en bibeltext. Matt.21:12-17. Templet var det religiösa centrumet. Det var här Gud bodde. Det var en bestämd plats där Guds folk fick erfara

Läs mer

iii. Vingårdsarbetarna är Israels ledarskap.

iii. Vingårdsarbetarna är Israels ledarskap. Markus 12 (12:1 12) Liknelsen om de onda vingårdsarbetarna 1 Sedan började Jesus tala till dem i liknelser: En man planterade en vingård. Han satte stängsel kring den, högg ut en vinpress och byggde ett

Läs mer

S:t Eskils Katolska församling

S:t Eskils Katolska församling S:t Eskils Katolska församling Månadsbladet Maj 2010 Välkommen till S:t Eskils Katolska Församling Den heliga mässan firas i regel varje dag kl. 18.30, utom torsdagar, och fredagar firas mässan kl.12.00.

Läs mer

Predikan 6 dec 2009 Värnamo Allianskyrka. Guds rike är nära

Predikan 6 dec 2009 Värnamo Allianskyrka. Guds rike är nära Predikan 6 dec 2009 Värnamo Allianskyrka Guds rike är nära Jag kunde inte låta bli att låta tankarna fara iväg en aning när jag satt här i kyrkan för ett par veckor sedan och lyssnade till Anders Bengtsson

Läs mer

Fastlagssöndagen. Esto mihi. Kärlekens väg

Fastlagssöndagen. Esto mihi. Kärlekens väg Fastlagssöndagen Esto mihi Kärlekens väg Fastlagssöndagen anger tiden före fastan. De tre dagarna i fastlagen är Fastlagssöndag, fläskmåndag och fettisdag. Sedan kommer Askonsdag, då fastan börjar. Ordet

Läs mer

Om någon gärna vill få en församlingsledares tjänst, så önskar han sig en god uppgift. 1Tim 3:1

Om någon gärna vill få en församlingsledares tjänst, så önskar han sig en god uppgift. 1Tim 3:1 1Timoteusbrevet Del 6) 3:1-15 Undervisning: Chuck Smith Vid flera tillfällen då Paulus skriver till Timoteus använder han fraser som jag tycker är intressanta. I 1:15 skriver han: Det är ett ord att lita

Läs mer

Ett budskap till icke muslimer

Ett budskap till icke muslimer www.konvertitguiden.com 1 Källa: www.kalamullah.com Översättning: www.konvertitguiden.com Ett budskap till icke muslimer I Allahs den Nåderikes, den Barmhärtiges namn Bästa läsare: Avsikten med detta budskap

Läs mer

Tunadalskyrkan 13 09 01. Jag har en dröm. Amos 9:11-15

Tunadalskyrkan 13 09 01. Jag har en dröm. Amos 9:11-15 1 Tunadalskyrkan 13 09 01 Jag har en dröm Amos 9:11-15 I dagarna är det femtio år sedan Martin Luther King jr höll sitt berömda tal i Washington, där han sade I have a dream, Jag har en dröm, och som blev

Läs mer

Delad tro delat Ansvar

Delad tro delat Ansvar Delad tro delat Ansvar Nehemja kap.2-3 Av: Johannes Djerf Jag vet att det bara är jag som gillar detta, men eftersom jag är så otroligt nöjd med min första inköpta tröja till min och Lisas tilltänkta knodd

Läs mer

TRO som ett barn.. Av: Johannes Djerf

TRO som ett barn.. Av: Johannes Djerf TRO som ett barn.. Av: Johannes Djerf När vår lilla Hilma skulle komma till den här världen så hade i alla fall jag sett framför mig i mitt huvud på ett ungefär hur allt skulle gå till. Vi hade varit på

Läs mer

Att fortsätta formas

Att fortsätta formas Att fortsätta formas Av: Johannes Djerf Tre äldre damer brukade träffas varje torsdag för att läsa Bibeln tillsammans. En torsdags eftermiddag hade det blivit dags att läsa ur Malaki i gamla testamentet.

Läs mer

MÅNDAG 4 januari. Läsning 1 Joh 3:7 10

MÅNDAG 4 januari. Läsning 1 Joh 3:7 10 MÅNDAG 4 januari Läsning 1 Joh 3:7 10 Mina barn, låt ingen föra er vilse. Den som gör det rätta är rättfärdig, liksom Kristus är rättfärdig. Den som syndar är djävulens barn, ty djävulen har syndat ända

Läs mer

Genom Guds förbund med Abraham är vi frälsta

Genom Guds förbund med Abraham är vi frälsta Genom Guds förbund med Abraham är vi frälsta JESUS trons upphovsman och fullkomnare...låt oss ha blicken fäst vid Jesus, trons upphovsman och fullkomnare, som i stället för den glädje som låg framför honom

Läs mer

Evangeliet enligt Johannes

Evangeliet enligt Johannes Evangeliet enligt Johannes 1 Ordet blev människa 1 I begynnelsen fanns Ordet, och Ordet fanns hos Gud, och Ordet var Gud. 2 Det fanns i begynnelsen hos Gud. 3 Allt blev till genom det, och utan det blev

Läs mer