Vilken färg har systemet? I 50, 75 och 110 mm levereras Smartline i grå färg precis som Nordic. Smartline 40 mm levereras i såväl offwhite som krom.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vilken färg har systemet? I 50, 75 och 110 mm levereras Smartline i grå färg precis som Nordic. Smartline 40 mm levereras i såväl offwhite som krom."

Transkript

1 1(7)

2 2(7) När är allt jag behöver tillgängligt på mitt lokala grossistlager? Smartline introduceras under januari Systemet kommer därefter successivt att finnas tillgängligt hos de flesta grossister i dimensioner: 40, 50, 75 och 110 mm. Vilken färg har systemet? I 50, 75 och 110 mm levereras Smartline i grå färg precis som Nordic. Smartline 40 mm levereras i såväl offwhite som krom. Kan Smartline läggas dolt? Ja. Smartline är godkänt för samtliga förekommande installationsfall även dolt montage. Kan Smartline grävas ner i traditionell rörgrav? Smartline är märkt BD enligt SS-EN Det innebär att rören får användas i samtliga installationsfall intill en meter från byggnad. För läggning utanför tomtgräns rekommenderar vi Pipelife markrör som har en något högre ringstyvhet och är anpassat för belastningar som t ex tung trafik kan innebära. Vilket godkännande har Smartline och vad betyder det för mig? Rör och rördelar är godkända och märkta Nordic Poly Mark. Det innebär att systemet med god marginal uppfyller alla funktionskrav i SS-EN Detta innebär en kontinuerlig kvalitetskontroll under övervakning av en extern kontrollinstans, så kallad tredjepartskontroll. Smartline omfattas även av reglerna för Säker Vatteninstallation. Sammantaget ger detta trygghet för såväl installatör som fastighetsägare. Hur ser jag att tätningsringen är oskadad? Tätningens tätzon (se figur) ska vara jämn och utan hack eller skador. I dimension 75 och 110 mm är tätningen försedd med en avstrykare som ser till att inte främmande föremål kommer in i tätzonen. Avstrykaren är inte en del av tätzonen. Avstrykare Tätzon Tätningen på Smartline är fastgjuten utvändigt på nippeldelen och därmed säkrare att montera och lättare att kontrollera än gummiringen på ett vanligt muffrörsystem.

3 3(7) Hur ska rören fasas? Smartline rör och delar levereras fasade både invändigt och utvändigt. Andra rör och delar ska fasas invändigt vid montage med Smartline nippel. Fasningen är viktig då den säkerställer att tätningen inte skadas vid monteringen men den ger även en enklare montering. Det finns olika sätt att utföra invändig fasning. Pipelife levererar två typer av verktyg. Antingen ett universalverktyg, RSK-nr: , eller den speciellt framtagna fasningskniven, RSK-nr: , en kombination av vanlig kniv och fasningsverktyg i ett och samma verktyg. Använd gradningsverktyg för att undvika skador. Varför är det inte nipplar på alla delar? Några få rördelar levereras endast med spetsända. Detta är lågfrekventa delar som säljs i ringa antal. Om efterfrågan på dessa ökar i framtiden kommer förmodligen även dessa att tillverkas med Smartline-tätning. Använd skarvnippel till dessa rördelar. Varför är Smartline delarna offwhite i stället för vita i dimension 40? Under utvecklingen av Smartline gjordes marknadsundersökningar bl a gällande färgval. Även om synpunkterna gick isär något, så stod det helt klart att den helt vita färgen gav för stor kontrast till kakel, klinker och övrig interiör. Vit färg är mera känslig för smuts. Önskemålet var en ljus neutral färg som lättare smälter in i miljön. I efterhand har de flesta synpunkter varit odelat positiva till färgvalet. Är godstjockleken och ringstyvheten reducerad på Smartline? 75 och 110 mm Smartline-rör produceras med något reducerad godstjocklek men är minst lika starka som tex Nordic. Smartline tillverkas nämligen i en ny, förbättrad och starkare råvarukvalitet än tidigare generationer av PP inomhusavloppsrör. Rördelar tillverkas i samma godstjocklek som våra tidigare system och är fullt kompatibla. Kvaliteten är i alla avseenden lika bra eller bättre jämfört med tex. Nordic som också anses vara av yppersta kvalitet. Hur ansluter jag en Smartline rördel mot en gammaldags muff? Rör med muffar kommer du nog alltid att råka ut för i gamla anläggningar. Smartline nippel ansluts enkelt till en vanlig muff genom att använda en kort rörbit mellan muff och nippeldel. Se till att rörbiten är tillräckligt lång så att den räcker mellan botten och tätningen på nippeln. Det går i vissa fall bra att helt enkelt kapa av muffen.

4 4(7) Vad är kraven beträffande längd, höjd och minsta fall? En Smartlineinstallation ritas och konstrueras på samma sätt som ett traditionellt muffsystem. Ledningens fall är anpassat till om installationen sker inomhus eller i mark med hänsyn till gällande normer och regler. Alla tester visar att invändiga skarvar har en minimal påverkan på systemets kapacitet och att det inte uppstår driftstörningar ens vid små fall. Vad skiljer i byggmått mellan Smartline och andra rörsystem? En av de stora fördelarna med Smartline är byggmåtten. Ytterdiametern på en fog som utförs med skarvnippel är obetydligt större än diametern på själva röret. Detta har stor betydelse i trånga bjälklag och renovering av befintlig installation. Även bygglängden är optimerad för att spara utrymme. Vad är prisskillnaden mot tidigare? En effektiv och högteknologisk produktion i kombination med mer rationell lagerhantering i alla led ger kostnadsreduktioner. Lägre kostnader ger lägre pris och på sikt kommer Smartline att ge en oöverträffad konkurrenskraft. Måste jag använda smörjmedel? Ja, som på alla plaströrsystem med tätningsring. Smörjmedlet ger en lägre monteringskraft och skyddar tätningsringen från skador under montaget. Kommer krom i 50 mm? Det finns inga planer på detta just nu, men det är fullt möjligt om det finns efterfrågan. Flagnar kromet? Smartline krom flagar inte. Vi har genomfört tuffa tester med Smartline och konkurrerande produkter och sett att Smartline står sig bättre än många andra produkter både i och utanför rörbranschen. Detta har två huvudorsaker. Kromskiktet som egentligen är aluminium skapas genom en speciell process som ger en extrem hållbarhet (samma som för vissa mobiltelefoner) och dessutom hindrar skarvnippeln varmt vatten att komma i kontakt med de känsligaste delarna av skarven. Finns det övergångar? Smartline levereras med ett komplett set av traditionella dimensionövergångar samt gummiövergångar för de mindre dimensionerna. Dessutom behåller vi kortövergångar och universalövergångar från det övriga VVSsortimentet. Övergångar till andra rörtyper finns i form av utvändiga dubbelmuffar, jetkopplingar e dyl.

5 5(7) Varför ska vi gå över till Smartline? Det finns många anledningar att gå över till Smartline och de flesta finns beskrivna i broschyrmaterialet. Vi har lyckats att kombinera praktiska, kvalitetsmässiga, ekonomiska och visuella fördelar i ett avloppssystem med god design. Smartline är framför allt anpassat för kommande krav på rationell, miljömässig och resursbesparande tillverkning. För att stå upp till detta krävs även lång livslängd i ett tufft klimat. Kan Smartline limmas? Nej, materialet i Smartline är PP som är känt för sin goda kemikaliebeständighet. Lösningsmedlen i befintliga lim kan inte lösa PP-molekylerna och därmed inte heller ge en bra limfog. De lim som säger sig kunna limma PP verkar inte ha tillräckliga långtidsegenskaper. Det kommer löpande information om nya sorters lim men hittills finns inget vi kan rekommendera. Tål Smartline kemikalier? Materialet i Smartline, PP, är känt för sin goda kemikaliebeständighet. I vanligt avloppsvatten är det ringa påverkan av enskilda kemikalier då det mesta är utspätt. I vissa industri- och laboratorieapplikationer kan det förekomma högre koncentrationer av kemikalier. Då måste man i varje enskilt fall kontrollera beständigheten. Viktiga parametrar för att bedöma detta är; typ av kemikalie, koncentration och temperatur. Det är också viktigt att kontrollera att materialet i tätningen är lämpligt. Vi lämnar gärna råd om beständighet men observera att det kan vara svårt att förutse effekter av blandning av olika ämnen. Om utsläpp skett av misstag kan det vara bra att renspola ledningen för att undvika skador. Kan Smartline användas fram till oljeavskiljare är tätningsringarna oljebeständiga? Smartline kan användas för installation fram till oljeavskiljare och då det handlar om oljeförorenat vatten eller förorenade fyllnadsmassor. Dock inte vid ren olja. Tätningen består av termoplastisk elastomer, TPE som är oljeresistent och kan inte bytas ut. Om du däremot har äldre muffat rörsystem bör gummiringen bytas ut mot oljeresistent tätningsring. Vilka temperaturer klarar Smartline? Smartline är tillverkat av PP som är en termoplast. PP har väldigt goda egenskaper när det gäller att tåla höga temperaturer. Pipelife har använt detta material i åratal både för rör och rördelar. Smartline tål utsläpp av mycket varmt vatten över lång tid och kan därför med fördel användas för installationer i tvätterier, storkök, mejerier och andra verksamheter där stora vattenmängder med hög temperatur ska transporteras bort. Kan tätningen bytas ut? Nej. Tätningen formsprutas samtidigt som rördelen och kan inte tas bort eller ersättas.

6 6(7) Varför har minsta dimension ökats från 32 till 40 mm I Sverige använder vi oftast 40 mm för installation av tvättställ. Det är väldigt få fall där det är befogat att använda 32 mm. Eftersom risken för stopp i ledningen och därmed risk för vattenskador ökar markant med 32 mm avloppsledning avråder vi bestämt från detta. Minsta dimension bör vara 40 mm. Hur påverkas flödeskapaciteten av nippeln? Användande av invändig skarvnippel påverkar flödeskapaciteten minimalt. För ett 40 mm rör reduceras kapaciteten mindre än 3 % och påverkan blir mindre med ökande diameter. Blir det ökad risk för stopp i anslutning till WC och liknande? Vi har genomfört att antal olika tester med avseende på utsläpp från WC. Detta har skett både som laboratorietester och praktiska prover vid oberoende testinstitut. Alla dessa tester visar att nippeln inte påverkar resultatet nämnvärt. Testerna har genomförts med fasta föroreningar (läs fekalier), med sand, grus och med stickor (tandpetare och tops) utan att några negativa resultat har uppträtt. Spalten mellan rör och nippel är betydligt mindre med Smartline än med traditionellt muffsystem och därmed minskar risken att något kilar fast i skarven. Är Smartline mer känsligt för smuts i t ex rörgrav eller servicebil För alla typer av rör och rördelar gäller att de ska hanteras på ett sätt att de inte skadas eller smutsas ner i onödan. Det är lättare att kontrollera och rengöra en nippel än en muff och båda utsätts för smuts. Den yttersta läppen på tätning 75 och 110 mm är dessutom en avstrykare som sörjer för att främmande partiklar inte kommer in i tätzonen. Det är naturligtvis alltid viktigt att se till att tätningsytorna är rena oavsett fogmetod. Hur stor avvinkling tål en fog? Maximal avvinkling är 2. Kragen på skarvnippeln har ingen tätfunktion. Systemet ska klamras så att avvinklingar undviks i möjligaste mån. Hur är det med skjut- och dubbelmuff i Smartline? Det finns både dubbel- och skjutmuff i Smartlinesystemet. Även dessa är optimalt designade för att ta liten plats i installationen. OBS det är viktigt att skjutmuffen förankras med klammer eller universalband så att den inte kan förflytta sig, vare sig uppåt, neråt eller i sidled åt något håll. Små termiska rörelser har visat sig kunna flytta muffen ur sitt läge och orsaka läckage. Kan Smartline målas? Det är svårt att få färg att fästa på PP. Om man ändå vill måla ska ytan mattas med finkornigt sandpapper och en primer användas för att få vidhäftning.

7 7(7) Vad betyder rörserie S14 och S16? Detta är betäckningar på rör och rördelar som normalt står angivet på produkterna. En rörserie är i produktstandarden definierad som de rör och delar som är i samma klass då det gäller väggtjockleken. Formeln för att hitta talet för rörserien (S) är: D = utvändig diameter e=väggtjocklek Exempel när ett 110 mm rör har en väggtjocklek av 3,4 mm Talet beskriver alltså väggtjocklek i förhållande till rördimension. Passar Smartline till andra rörklasser än S14 och S16? Smartlines invändiga skarvnippel är anpassad till de väggtjocklekar som idag normalt används. Det innebär att exempelvis PVC-rör, i rörklass S17 inte är lämpligt att användas tillsammans med invändig skarvnippel. Vid normal användning kommer den här frågan att behöva beaktas vid få tillfällen, men kan förekomma vid kompletteringar av befintliga installationer eller i samband med golvbrunnar av annat material än plast. Vid dessa tillfällen rekommenderar vi att använda de utvändiga skjut- och skarvmuffar som också ingår i sortimentet. Kan jag använda vanliga klammer? De flesta förekommande klammer i marknaden kan användas på Smartline. Det optimala är förstås att använda de specialdesignade klammer som ingår i systemet. Dessa fungerar både som fix- och glidklammer. Den stora fördelen är att klammern döljer rörskarven som blir helt integrerad.

SMARTLINE ett snyggare och smartare avloppssystem

SMARTLINE ett snyggare och smartare avloppssystem SMARTLINE ett snyggare och smartare avloppssystem 2 Rätt och slätt Smartline har tre stora fördelar: 1 Enkelt att installera Smartline är precis lika smart som det låter. Vi har ersatt det gamla sättet

Läs mer

SMARTLINE PP inomhus avloppssystem

SMARTLINE PP inomhus avloppssystem SMARTLINE PP inomhus avloppssystem Denna produkt är anpassad till Branschregler Säker Vatteninstallation. Leverantören garanterar produktens funktion om branschreglerna och monteringsanvisning följs. Pipelife

Läs mer

SMARTLINE. Installationsanvisning. PP inomhus avloppssystem PIPES FOR LIFE PIPELIFE SMARTLINE INSTALLATIONSANVISNING

SMARTLINE. Installationsanvisning. PP inomhus avloppssystem PIPES FOR LIFE PIPELIFE SMARTLINE INSTALLATIONSANVISNING PIPES FOR LIFE PIPELIFE SMARTLINE INSTALLATIONSANVISNING SMARTLINE PP inomhus avloppssystem Installationsanvisning Denna produkt är anpassad till Branschregler Säker Vatteninstallation. Leverantören garanterar

Läs mer

SMART LINE ABC Nordic Poly Mark

SMART LINE ABC Nordic Poly Mark SMARTLINE ABC Nordic Poly Mark Smartline har tre stora fördelar: 1 Enkelt att installera Smartline är godkänt i all a installationer Rör utan muffar ger mindre spill Det ersätter tidigare rörsystem Tar

Läs mer

Stilla. w w w.pipelife.se. Ljuddämpande avloppssystem i PP

Stilla. w w w.pipelife.se. Ljuddämpande avloppssystem i PP Stilla Ljuddämpande avloppssystem i PP Pipelife Stilla Pipelife Stilla är ett ljuddämpande avloppssystem för installation i byggnad. Stilla har alla fördelar som det väl beprövade PP Nordic systemet från

Läs mer

NORDIC PP inomhus avloppssystem

NORDIC PP inomhus avloppssystem NORDIC PP inomhus avloppssystem Denna produkt är anpassad till Branschregler Säker Vatteninstallation. Leverantören garanterar produktens funktion om branschreglerna och monteringsanvisning följs. Pipelife

Läs mer

Stilla. Ljuddämpande avloppssystem i PP

Stilla. Ljuddämpande avloppssystem i PP Stilla Ljuddämpande avloppssystem i PP Pipelife Stilla Pipelife Stilla är ett ljuddämpande avloppssystem för installation i byggnad. Stilla har alla fördelar som det väl beprövade PP Nordic systemet från

Läs mer

Augusti 1998. Inomhusavlopp

Augusti 1998. Inomhusavlopp Augusti 1998 Inomhusavlopp Wafix HT/PP med Fix lock -den nyutveckla fastsittande tätningsringen och med många stora förbättringar Wafix HT/PP är ett helt nyutvecklat system för inomhusavlopp, som bygger

Läs mer

PP inomhus avloppssystem

PP inomhus avloppssystem Installationsanvisning PP inomhus avloppssystem Denna produkt är anpassad till Branschregler Säker Vatteninstallation. Leverantören garanterar produktens funktion om branschreglerna och monteringsanvisning

Läs mer

NORDIC. Installationsanvisning. PP inomhus avloppssystem PIPES FOR LIFE PIPELIFE NORDIC INSTALLATIONSANVISNING

NORDIC. Installationsanvisning. PP inomhus avloppssystem PIPES FOR LIFE PIPELIFE NORDIC INSTALLATIONSANVISNING PIPES FOR LIFE PIPELIFE NORDIC INSTALLATIONSANVISNING NORDIC PP inomhus avloppssystem Installationsanvisning Denna produkt är anpassad till Branschregler Säker Vatteninstallation. Leverantören garanterar

Läs mer

Nordic. PP avloppssystem PIPES FOR LIFE PIPELIFE NORDIC

Nordic. PP avloppssystem PIPES FOR LIFE PIPELIFE NORDIC PIPES FOR LIFE PIPELIFE NORDIC Nordic PP avloppssystem Denna produkt är anpassad till Branschregler Säker Vatteninstallation. Leverantören garanterar produktens funktion om branschreglerna och monteringsanvisning

Läs mer

Pipelife Nordic. PP avloppssystem

Pipelife Nordic. PP avloppssystem Pipelife Nordic PP avloppssystem Pipelife Nordic PP avloppssystem Nordic PP-rör och rördelar uppfyller alla krav på avloppsrör i samtliga nordiska länder. Oavsett vilka avloppsinstallationer som skall

Läs mer

Nordic. PP avloppssystem

Nordic. PP avloppssystem Nordic w w.pipelife.se PP avloppssystem Pipelife Nordic PP avloppssystem Nordic PP-rör och rördelar är märkta med Nordic Poly Mark och uppfyller därmed kraven för inomhusavlopp i samtliga nordiska länder.

Läs mer

SMARTLINE. Installationsanvisning PP inomhus avloppssystem PIPES FOR LIFE PIPELIFE SMARTLINE INSTALLATIONSANVISNING

SMARTLINE. Installationsanvisning PP inomhus avloppssystem PIPES FOR LIFE PIPELIFE SMARTLINE INSTALLATIONSANVISNING PIPES FOR IFE PIPEIFE SMARTINE INSTAATIONSANVISNING SMARTINE PP inomhus avloppssystem Installationsanvisning 170419 1. Kapning av rör sid. 2 2. Montage sid. 2 2.1 Generellt sid. 3 2.2 ängdutvidgning expansion

Läs mer

SDF00261SE Version 1.2 24/12/2013 Brandlarm

SDF00261SE Version 1.2 24/12/2013 Brandlarm Rörsystem till samplingcentraler Rördelar i slagtålig röd ABS-plast för uppbyggnad av rörsystem i anläggningar med Schneider Electrics ASD 535 samplingcentral. ABS, Akrylnitril Butadien Styren, är ett

Läs mer

FOR SUCCESSFUL RESULTS

FOR SUCCESSFUL RESULTS PRODUKTNYTT Maj 2016 VVS GELIA SE-467 84 Grästorp Sverige Besöksadress: Industrigatan 12 Ordertfn: 0514-588 80 Orderfax: 0514-588 99 order@gelia.se Växeltfn: 0514-588 00 info@gelia.se www.gelia.se FOR

Läs mer

Sadelgrenrör. Sadelgrenrör för markrör

Sadelgrenrör. Sadelgrenrör för markrör Sadelgrenrör Sadelgrenrör för markrör Sadelgrenrör till markrör Anslutningar en felkälla Anslutningar på existerande avloppsnät leder ofta till driftstörningar. Orsaken till detta kan vara både dåliga

Läs mer

Mark. Släta markavloppssystem PP och PVC

Mark. Släta markavloppssystem PP och PVC Mark w w w.pip elife.se w w w.pip elife.se p elife.se Släta markavloppssystem PP och PVC Pipelife Mark PP PP markavloppssystem Pipelife PP markavloppssystem är av sett att transportera såväl dagvatten

Läs mer

Dubbelväggsrör, Ultra Double

Dubbelväggsrör, Ultra Double Dubbelväggsrör, Ultra Double Dubbelväggsrör, Ultra Double 83 5.2 Inledning Uponor markavloppssystem Ultra Double är ett självfallssystem för dag- och spillvatten. Ultra Double är dubbelväggigt, framställt

Läs mer

Uponor markavloppssystem Ultra Double

Uponor markavloppssystem Ultra Double Uponor markavloppssystem Ultra Double Uponor Ultra Double Tryggt och kostnadseffektivt markavlopp Säkerhet och enkelhet har varit avgörande faktorer vid utvecklingen av markavloppssystemet Uponor Ultra

Läs mer

Ultra Classic. Vi tar ansvar på riktigt

Ultra Classic. Vi tar ansvar på riktigt Ultra Classic Vi tar ansvar på riktigt Miljö Ultra Classics strukturväggskonstruktion (se under Säkerhet) innebär mindre materialåtgång vid tillverkningen samt låg vikt på röret. Det betyder att Ultra

Läs mer

INSTALLATIONSANVISNING WAFIX PP

INSTALLATIONSANVISNING WAFIX PP 2013-02-19/HSJ INSTALLATIONSANVISNING WAFIX PP Wafix PP-system är certifierat efter de Nordiska INSTA-CERT reglerna och därför märkt med Nordic Poly Mark. Wafix PP får ej blandas med andra fabrikat. Wafix

Läs mer

UPONOR INFRASTRUKTUR UPONOR ULTRA RIB 2 NYHET! Uponor Ultra Rib 2 Markavlopp Extremt hög slaghållfasthet, täthet och säkerhet

UPONOR INFRASTRUKTUR UPONOR ULTRA RIB 2 NYHET! Uponor Ultra Rib 2 Markavlopp Extremt hög slaghållfasthet, täthet och säkerhet UPONOR INFRASTRUKTUR UPONOR UTRA RIB 2 NYHET! Uponor Ultra Rib 2 arkavlopp Extremt hög slaghållfasthet, täthet och säkerhet Uponor Ultra Rib 2 Byt rör tidigast om 100 år. Uponor Ultra Rib 2 är efter drygt

Läs mer

Uponor markavloppssystem Ultra Double

Uponor markavloppssystem Ultra Double Uponor markavloppssystem Ultra Double 1 2013 32003 5.2 Uponor markavloppssystem Ultra Double Uponor markavloppssystem Ultra Double är ett självfallssystem för dag- och spillvatten. Ultra Double är dubbelväggigt,

Läs mer

Pipelife Pragma. Markavlopp av PP

Pipelife Pragma. Markavlopp av PP Pipelife Pragma Markavlopp av PP Pragma Ett rör flera användningsområden Ledningssystem och miljö Utbytestakten för rörnät inom svensk VA-försörjning har minskat drastiskt under senare år. En trend som

Läs mer

BDR. w w w.pipelife.se. BDR byggdränering

BDR. w w w.pipelife.se. BDR byggdränering BDR w w w.pip elife.se BDR byggdränering Pipelife BDR byggdräneringssystem Pipelifes utveckling mot nya och bättre produkter styrs i hög grad av önskemål från framsynta konsulter och entreprenörer. Som

Läs mer

Pipelife BDR byggdränering

Pipelife BDR byggdränering Pipelife BDR byggdränering Pipelife BDR byggdräneringssystem Pipelifes utveckling mot nya och bättre produkter styrs i hög grad av önskemål från framsynta konsulter och entreprenörer. Som ett resultat

Läs mer

ACO Bygg. ACO Self Markrännor. Torrt runt huset med markrännor. ACO Self euroline. Linjeavvattning

ACO Bygg. ACO Self Markrännor. Torrt runt huset med markrännor. ACO Self euroline. Linjeavvattning ACO Bygg ACO Self Markrännor Torrt runt huset med markrännor ACO Self euroline 123 ACO Self Markrännor ACO Self Markrännor Du har kanske sett dem i gågator och på torg, men säkert aldrig reflekterat över

Läs mer

IBECO Flexibla rörkopplingar

IBECO Flexibla rörkopplingar IBECO Flexibla rörkopplingar 1 Fernco flexibla rörkopplingar Fernco rörkopplingar är marknadsledande på flexibla rörkopplingar speciellt framtagna för att saankoppla ihop rör av olika material och storlekar

Läs mer

UPONOR INFRASTRUKTUR UPONOR NEDSTIGNINGSBRUNN 1000 MM NYHET! Ett hållbart och kostnadseffektivt brunnsystem med snabb och enkel installation

UPONOR INFRASTRUKTUR UPONOR NEDSTIGNINGSBRUNN 1000 MM NYHET! Ett hållbart och kostnadseffektivt brunnsystem med snabb och enkel installation UPONOR INFRASTRUKTUR UPONOR NEDSTIGNINGSBRUNN 1000 MM NYHET! Ett hållbart och kostnadseffektivt brunnsystem med snabb och enkel installation Uponor nedstigningsbrunn 1000 mm Justerbar plug-and-play-lösning

Läs mer

2014-06-04/INOWA INOWA MONTERINGS- ANVISNING INOWA INOMHUSAVLOPP AV PP. Inowa monteringsanvisning Inledning www.terana.se 1 (8) 3

2014-06-04/INOWA INOWA MONTERINGS- ANVISNING INOWA INOMHUSAVLOPP AV PP. Inowa monteringsanvisning Inledning www.terana.se 1 (8) 3 2014-06-04/INOWA INOWA MONTERINGS- ANVISNING INOWA INOMHUSAVLOPP AV PP Inowa monteringsanvisning Inledning www.terana.se 1 (8) 3 Ett kraftigt system för både öppen och dold installation. INOWA är ett komplett

Läs mer

Kvalitetssäkring och Produkttester

Kvalitetssäkring och Produkttester Kvalitetssäkring och Produkttester 1 2013 51004 3.0 Kvalitetssäkring och produkttester Uponors kvalitetsstyrningssystem omfattar alla faser av en produkts livslängd. Systemet säkerställer alltså inte bara

Läs mer

Montageanvisning. Georg Fischer. MULTI/JOINT 3000 Plus

Montageanvisning. Georg Fischer. MULTI/JOINT 3000 Plus Georg Fischer MULTI/JOINT 3000 Plus Georg Fischer AB Box 113, S-125 23 Älvsjö Tel 08-506 77 500, Fax 08-7492370 E: info.se.ps@georgfischer.com www.georgfischer.se MULTI/JOINT 3000 Plus 1 2 3 Uni/Fleks

Läs mer

UPONOR INFRASTRUKTUR MARKFÖRLAGD VENTILATION SORTIMENTSLISTA. Ett ventilationssystem, där huvuddragningen av luft läggs i marken under byggnaden.

UPONOR INFRASTRUKTUR MARKFÖRLAGD VENTILATION SORTIMENTSLISTA. Ett ventilationssystem, där huvuddragningen av luft läggs i marken under byggnaden. UPONOR INFRASTRUKTUR MARKFÖRLAGD VENTILATION SORTIMENTSLISTA Ett ventilationssystem, där huvuddragningen av luft läggs i marken under byggnaden. 09 2008 41002 Uponors ventilationskanaler - UVS Ventilationssystem/rör

Läs mer

Montageanvisning MULTI/JOINT 3000

Montageanvisning MULTI/JOINT 3000 Georg Fischer MULTI/JOINT 3000 Georg Fischer AB Box 113, S-125 23 Älvsjö Tel 0-506 77 500, Fax 0-792370 E: info.se.ps@georgfischer.com www.georgfischer.se MULTI/JOINT 3000 1 2 3 Multi/Fikser Poly/Fikser

Läs mer

Spillvatten. Ribbade rör, Ultra Rib 2

Spillvatten. Ribbade rör, Ultra Rib 2 Ribbade rör, Ultra Rib 2 5.1 Inledning Objektbeskrivningsnamn: Homogent ribbat rör, typ Ultra Rib 2 Uponor Ultra Rib 2-system är ett självfallssystem för dag- och spillvatten. Systemet lanserades 1999

Läs mer

Juli 2012. Wafix PP. Inomhusavloppssystem I BYGGNAD samt torrvattenlås. Inomhusavloppssystem

Juli 2012. Wafix PP. Inomhusavloppssystem I BYGGNAD samt torrvattenlås. Inomhusavloppssystem Juli 2012 Inomhusavloppssystem I BYGGNAD samt torrvattenlås Inomhusavloppssystem komplett system för alla installationer Wafix är ett unikt och komplett system med en enastående förmåga att snabbt och

Läs mer

Så funkar EcoDry MANUAL. Fakta EcoDry: OBS. Läs igenom hela manualen innan montering påbörjas.

Så funkar EcoDry MANUAL. Fakta EcoDry: OBS. Läs igenom hela manualen innan montering påbörjas. MANUAL OBS. Läs igenom hela manualen innan montering påbörjas. Så funkar EcoDry Porslin Porslin är mycket mer hygieniskt och lättare att hålla rent än andra material som plast eller liknande. Urinslang

Läs mer

INSTALLATIONSANVISNING ASTO

INSTALLATIONSANVISNING ASTO Januari 2014 INSTALLATIONSANVISNING ASTO Asto är ett komplett inomhusavloppssystem med rör och tillbehör i dimensionerna 58, 78, 110, 160 och 200 mm. Systemet innehåller övergångar till dimensionerna 50

Läs mer

Pipelife Mark PP PP markavloppssystem

Pipelife Mark PP PP markavloppssystem Pipelife Mark Pipelife Mark PP PP markavloppssystem Pipelife PP markavloppssystem är av sett att transportera såväl dagvatten som spillvatten i självfallsledningar. PP-systemen har fast monterad tätningsring

Läs mer

Flexseal rörkopplingar

Flexseal rörkopplingar Flexseal rörkopplingar Flexseal flexibla rörkopplingar är tillverkade av EPDM gui och har stödplåt och slangkläor av syrafast 2343 stål. Kopplingarna är idealiska för reparation och underhåll av självfallsledningar.

Läs mer

Ultra Rib 2 är utvecklat för bästa täthet, säkerhet och styrka. Egenskaper som ger många fördelar.

Ultra Rib 2 är utvecklat för bästa täthet, säkerhet och styrka. Egenskaper som ger många fördelar. UPONOR INFRASTRUKTUR UPONOR ARKAVLOPPSSYSTE ULTRA RIB 2 Ultra Rib 2 är utvecklat för bästa täthet, säkerhet och styrka. Egenskaper som ger många fördelar. 04 2009 32003 5.2 Uponor markavloppssystem Ultra

Läs mer

Titelfoto wird in Kw 8 erstellt. rehau rainspot gatuavlopp kvalitet och flexibilitet i ett. Bau Automotive Industrie. www.rehau.

Titelfoto wird in Kw 8 erstellt. rehau rainspot gatuavlopp kvalitet och flexibilitet i ett. Bau Automotive Industrie. www.rehau. Titelfoto wird in Kw 8 erstellt rehau rainspot gatuavlopp kvalitet och flexibilitet i ett www.rehau.com Bau Automotive Industrie alternativet till betong Man ser dem på varje gata, varje parkeringsplats

Läs mer

POLO-KAL LJUDDÄMPANDE INOMHUSAVLOPPSRÖRSYSTEM HELT ENKELT LYCKLIG MED TEKNIK

POLO-KAL LJUDDÄMPANDE INOMHUSAVLOPPSRÖRSYSTEM HELT ENKELT LYCKLIG MED TEKNIK POLO-KAL LJUDDÄMPANDE INOMHUSAVLOPPSRÖRSYSTEM HELT ENKELT LYCKLIG MED funtec TEKNIK senaste generationen av den ljuddämpande 3-skiktstekniken funtec tekniken för glidmedelsfria instick av ALLA dimensioner

Läs mer

MONTERINGSANVISNING T21 IdéTrading tätskikt GOLV 2014-04-03

MONTERINGSANVISNING T21 IdéTrading tätskikt GOLV 2014-04-03 MONTERINGSANVISNING T21 IdéTrading tätskikt GOLV 2014-04-03 MONTERINGSANVISNING T21 IdéTrading tätskikt GOLV 1 FÖRUTSÄTTNINGAR 1.1 Underlaget skall vara rent, torrt och jämnt samt fritt från sprickor.

Läs mer

Ekonomi och miljö i fokus. system

Ekonomi och miljö i fokus. system Ekonomi och miljö i fokus system - systemet med energieffektivitet i fokus Små värmeförluster Låga anläggnings- och driftskostnader Snabb och enkel projektering samt installation Finns med diffusionsspärr

Läs mer

Flexkopplingar. Flexibilitet och funktion i perfekt harmoni

Flexkopplingar. Flexibilitet och funktion i perfekt harmoni VA Flexkopplingar Flexibilitet och funktion i perfekt harmoni FLEXKOPPLINGAR DU KAN LITA PÅ En flexkoppling från GPA är något mer är bara en koppling. Det är en koppling att lita på. Det är få produkter

Läs mer

Stilla Ljuddämpat. På riktigt! Ljuddämpande avloppssystem i PP PIPES FOR LIFE PIPELIFE STILLA

Stilla Ljuddämpat. På riktigt! Ljuddämpande avloppssystem i PP PIPES FOR LIFE PIPELIFE STILLA PIPES FOR LIFE PIPELIFE STILLA Stilla Ljuddämpat. På riktigt! Ljuddämpande avloppssystem i PP Denna produkt är anpassad till Branschregler Säker Vatteninstallation. Leverantören garanterar produktens funktion

Läs mer

REHAU AWADUKT PP SN16 RAUSISTO. www.rehau.se. Bygg Automotive Industri

REHAU AWADUKT PP SN16 RAUSISTO. www.rehau.se. Bygg Automotive Industri REHAU AWADUKT PP SN16 RAUSISTO avloppssystem för hög belastning www.rehau.se Bygg Automotive Industri Innehållsförteckning REHAU AWADUKT PP SN16 RAUSISTO avloppssystem för hög belastning Seite Materialet..................................................................

Läs mer

Roth QuickBox. Väggdosa till skivvägg och för inmurning ROTH MULTIPEX RÖRSYSTEM

Roth QuickBox. Väggdosa till skivvägg och för inmurning ROTH MULTIPEX RÖRSYSTEM Roth QuickBox Väggdosa till skivvägg och för inmurning ROTH MULTIPEX RÖRSYSTEM Roth QuickBox Beskrivning Roth QuickBox väggdosa till skivvägg och för inmurning, kan levereras för 12, 15 och 18mm MultiPex-rör-i-rör

Läs mer

Installationsanvisning

Installationsanvisning Installationsanvisning Klamring och fixering Avloppssystem måste vara ordentligt upphängt och stadgat för förhindra rörskarvens muff och slätända att glida isär vid de olika driftsbelastningarna. Riktlinjer

Läs mer

KORRUGERADE RÖR och FÖRLÄNGNINGS DELAR

KORRUGERADE RÖR och FÖRLÄNGNINGS DELAR KORRUGERADE RÖR och FÖRLÄNGNINGS DELAR PP Korrugerad 9AI9/9492> :8=J/0 =4788 Avledning av regnvatten Avledning av industriellt avloppsvatten Avledning grundvatten Avledning av smutsvatten från hushåll

Läs mer

Trapprenovering StegEtt

Trapprenovering StegEtt Trapprenovering StegEtt Gammal trappa blir som ny! Att renovera sin trappa kan verka svårt. Men med våra färdiga trappsteg i 15 mm stavlimmad ek kan det inte bli enklare! Öppen eller stängd trappa? Inga

Läs mer

Stilla. Ljuddämpande avloppssystem i PP. w.p. w w w.pipelife.se

Stilla. Ljuddämpande avloppssystem i PP. w.p. w w w.pipelife.se Stilla w w.p w w w.pipelife.se w w w.pipelife.se w w w.pip elife.se w w w.pipelife.se w w w.pipelife.se Ljuddämpande avloppssystem i PP Stilla ljuddämpande inomhusavlopp Pipelife Stilla är ett ljuddämpande

Läs mer

Icopal FONDA för källarytterväggar. System FONDA. Effektiv dränering och isolering av källarytterväggar

Icopal FONDA för källarytterväggar. System FONDA. Effektiv dränering och isolering av källarytterväggar Icopal FONDA för källarytterväggar System FONDA Effektiv dränering och isolering av källarytterväggar Unika och säkra lösningar för din källaryttervägg Källarytterväggen den utsatta byggnadsdelen Fukt

Läs mer

Krympbart muffsystem för preisolerade rörsystem. system

Krympbart muffsystem för preisolerade rörsystem. system Krympbart muffsystem för preisolerade rörsystem system system för sammankoppling av preisolerade rör Ett enda muffsystem för alla skarvar Den unika molekylstrukturen med tvärbunden polyetylen (PEX) håller

Läs mer

SAMLINGSBRUNN & FÖRDELNINGSRÖR

SAMLINGSBRUNN & FÖRDELNINGSRÖR Installation 1:6 Råd och anvisningar för installation av samlingsbrunnar och fördelningsrör. Entreprenaden och dimensionering Installatören skall förvissa sig om att erforderliga tillstånd för utförandet

Läs mer

Lista över Skanova godkänt materiel 2011

Lista över Skanova godkänt materiel 2011 Lista över Skanova godkänt materiel 2011 Leverantörer av nedstående materiel: Samtliga nedanstående leverantörer kan leverera materielen som är tillverkade enligt Skanovas specifikationer och därmed godkända.

Läs mer

PIPES FOR LIFE PIPELIFE MARKAVLOPPSSYSTEM. Markavloppssystem. Pragma, Mark PP, Mark PVC

PIPES FOR LIFE PIPELIFE MARKAVLOPPSSYSTEM. Markavloppssystem. Pragma, Mark PP, Mark PVC PIPES FOR LIFE PIPELIFE MARKAVLOPPSSYSTEM Markavloppssystem Pragma, Mark PP, Mark PVC PIPES FOR LIFE PIPELIFE 2 MARKAVLOPPSSYSTEM Innehåll sida Pragma markavlopp information 4 monteringsanvisning 6 produktsortiment

Läs mer

UPONOR INFRASTRUKTUR UPONOR NEDSTIGNINGSBRUNN 1000 MM. Installationsanvisning Uponor nedstigningsbrunn 1000 mm

UPONOR INFRASTRUKTUR UPONOR NEDSTIGNINGSBRUNN 1000 MM. Installationsanvisning Uponor nedstigningsbrunn 1000 mm UPONOR INFRASTRUKTUR UPONOR NEDSTIGNINGSBRUNN 1000 MM Installationsanvisning Uponor nedstigningsbrunn 1000 mm Uponor nedstigningsbrunn 1000 mm Allmän information Kontrollera att alla delar finns med. Innan

Läs mer

Kombi VIP rörkopplingar

Kombi VIP rörkopplingar Kombi VIP rörkopplingar Kopplingar för sammanfogning och reperation av avloppsrör kombiringen.se Kombi VIP rörkopplingar VIP rörkopplingar är en serie kopplingar för sammanfogning och reperation av avloppsrör.

Läs mer

Uponor markavloppssystem Ultra Classic samt slät PVC

Uponor markavloppssystem Ultra Classic samt slät PVC Uponor markavloppssystem Ultra Classic samt slät PVC 1 2013 32004 5.3 Uponor markavloppssystem Uponor markavloppssystem är ett självfallsrörssystem för trycklös transport av normalt förekommande dag- och

Läs mer

Markavloppssystem. Pragma, Mark PP, Mark PVC

Markavloppssystem. Pragma, Mark PP, Mark PVC Markavloppssystem w w w.pipelife.se w w w.pipelife.se w w w.pipelife.se w w w.pipelife.se w w w.pipelife.se Pragma, Mark PP, Mark PVC 2 Innehåll sida Pragma markavlopp information 4 monteringsanvisning

Läs mer

Installationsanvisning Stormbox

Installationsanvisning Stormbox Installationsanvisning Stormbox Allmänt Stormboxkassetterna skall installeras enligt denna monteringsanvisning samt enligt eventuella lokala föreskrifter. Stora mängder vatten infiltreras på ett koncentrerat

Läs mer

Nordic. Nyhet! Nu kan du ladda hem Pipelifes BIM Revit-modeller eller se länk på pipelife.se.

Nordic. Nyhet! Nu kan du ladda hem Pipelifes BIM Revit-modeller   eller se länk på pipelife.se. PIPES FOR LIFE PIPELIFE NORDIC Ledande svensk tillverkare Nordic PP avloppssystem Nyhet! Nu kan du ladda hem Pipelifes BIM Revit-modeller https://360.pipelife.com/360/se-se/ eller se länk på pipelife.se

Läs mer

Januari 2015. Pearlazzo PUR Prestige PUR Mystique PUR Classic Mystique PUR 2000 PUR

Januari 2015. Pearlazzo PUR Prestige PUR Mystique PUR Classic Mystique PUR 2000 PUR LÄGGNINGSANVISNING VÅTRUMSGODKÄNDA GOLV Januari 2015 Pearlazzo PUR Prestige PUR Mystique PUR Classic Mystique PUR 2000 PUR Verona PUR Vogue Ultra PUR Corona PUR Mosaic PUR Standard PUR Ultima Hydro 2 1

Läs mer

Terana Graf EcoBloc NYHET! GRAF ECOBLOC DAGVATTENKASSETT DAGVATTENHANTERING. Inledning Enskilt avlopp 3

Terana Graf EcoBloc NYHET! GRAF ECOBLOC DAGVATTENKASSETT DAGVATTENHANTERING. Inledning Enskilt avlopp 3 Terana Graf EcoBloc NYHET! GRAF ECOBLOC DAGVATTENKASSETT DAGVATTENHANTERING Inledning Enskilt avlopp 3 GRAF EcoBloc Dagvattenkassett Tredje generationen av GRAF dagvatten- och infiltrationssystem Dubbel

Läs mer

Linjeavvattning. ACO DRAIN Multiline för belastningsklasserna A 15 - E 600 enligt EN 1433

Linjeavvattning. ACO DRAIN Multiline för belastningsklasserna A 15 - E 600 enligt EN 1433 ACO DRAIN Multiline för belastningsklasserna A 15 - E 600 enligt EN 1433 9 Med ACO DRAIN Multiline sätter vi ny standard för konsulter, utförande och funktionalitet inom linjeavvattning. ACO DRAIN Multiline

Läs mer

Installationslösningar enligt Nordtestmetoden NT VVS 129 och Branschreglerna Säker Vatteninstallation

Installationslösningar enligt Nordtestmetoden NT VVS 129 och Branschreglerna Säker Vatteninstallation Installationslösningar enligt Nordtestmetoden NT VVS 129 och Branschreglerna Säker Vatteninstallation Nordtest NT VVS 129 anses vara VVS-marknadens hårdaste test. Unikt för testmetoden, som är gemensam

Läs mer

LILLA HUSGRUNDSSKOLAN. Avloppssystem för husgrunden

LILLA HUSGRUNDSSKOLAN. Avloppssystem för husgrunden Installationsanvisning LILLA HUSGRUNDSSKOLAN Avloppssystem för husgrunden Anvisningar för inomhusavlopp Information om materialåtgång Nedanstående rör och delar behövs för en husgrund upp till 150 kvm

Läs mer

JÄRNVÄGSPRODUKTER PRODUKTER OCH SYSTEM FÖR EN KRÄVANDE MILJÖ

JÄRNVÄGSPRODUKTER PRODUKTER OCH SYSTEM FÖR EN KRÄVANDE MILJÖ JÄRNVÄGSPRODUKTER PRODUKTER OCH SYSTEM FÖR EN KRÄVANDE MILJÖ NYTÄNKANDE PÅ SPÅRET S:t Eriks järnvägsprodukter har högsta kvalitet i utförande och passning. Vårt nytänkande och vår position som ledande

Läs mer

Vattenmätarskåp för villa

Vattenmätarskåp för villa 160524 sida 1 av 9 Gäller för: Denna montageinstruktion gäller för Beulco Armaturs vattenmätarskåp med RSK 1881210 och övriga kundanpassade skåp. Rörgenomföringar/gumminippel för inkommande och utgående

Läs mer

Monteringsbox VM Beskrivning. Varianter. stål DN PN 10 fläns

Monteringsbox VM Beskrivning. Varianter. stål DN PN 10 fläns Beskrivning Monteringsbox för vätskor. Monteras mellan armatur och rörfläns för att underlätta montering respektive demontering. För justering av avståndet mellan ventil och rör med max ±20 mm för DN 50-150

Läs mer

DAGVATTEN OCH TRUMRÖR

DAGVATTEN OCH TRUMRÖR RÖR OCH BRUNNAR DAGVATTEN OCH TRUMRÖR Säker lösning på dräneringar, dagvattenavlopp och trumrör. Trumrör används för att leda dränerings- eller dagvatten under marken. Mindre (110 mm) dagvattenrör används

Läs mer

Ljuddämpande spillvattensystem. Gäller från juni 2010 Tekniska ändringar förbehålles www.rehau.se. Bygg Automotive Industri

Ljuddämpande spillvattensystem. Gäller från juni 2010 Tekniska ändringar förbehålles www.rehau.se. Bygg Automotive Industri Ljuddämpande spillvattensystem RAUPIANO plus SORTIMENTLISTA 312307 SV Gäller från juni 2010 Tekniska ändringar förbehålles www.rehau.se Bygg Automotive Industri RAUPIANO är brandklassat. Med brandtejp,

Läs mer

HÄRDPLASTBELÄGGNING FÖR LIVSMEDELSINDUSTRIN

HÄRDPLASTBELÄGGNING FÖR LIVSMEDELSINDUSTRIN HÄRDPLASTBELÄGGNING FÖR LIVSMEDELSINDUSTRIN Tekniska golvlösningar baserade på härdplast - uppfyller livsmedelsindustrins krav på livsmedelssäkerhet och hygien Innehållsförteckning Sidan 2 Inledning Sidan

Läs mer

Ett undergolvsystem och Ett golvvärmesystem tillsammans en komplett lösning för nybyggnation, ombyggnad och renovering

Ett undergolvsystem och Ett golvvärmesystem tillsammans en komplett lösning för nybyggnation, ombyggnad och renovering Ett undergolvsystem och Ett golvvärmesystem tillsammans en komplett lösning för nybyggnation, ombyggnad och renovering 02 2007 Granab Undergolvsystem Det bästa egenskaperna ser du inte Undergolvsystemet

Läs mer

Bygg på Uponor ProFuse RC Den nya generationen tryckrör

Bygg på Uponor ProFuse RC Den nya generationen tryckrör Bygg på Uponor ProFuse RC Den nya generationen tryckrör Uponor ProFuse RC 1 2 Uponor ProFuse RC ProFuse RC Den nya generationen tryckrör från Uponor Ett starkt och motståndskraftigt alternativ för högsta

Läs mer

December 2009. Wafix PP AVLOPPSSYSTEM. Avloppssystem

December 2009. Wafix PP AVLOPPSSYSTEM. Avloppssystem 0108 December 2009 Wafix PP AVLOPPSSYSTEM I BYGGNAD samt torrvattenlås Avloppssystem 0406 Wafix_HT_PP_SE_Dec2009.indd 1 08/12/09 15:40:45 Wafix PP komplett system för alla installationer Wafix är ett unikt

Läs mer

Ulefos Unifl ex Rörkopplingar för stålrör

Ulefos Unifl ex Rörkopplingar för stålrör Ulefos Unifl ex Rörkopplingar för stålrör ULEFOS UNIFLEX är en serie rörkopplingar för stålrör samt övergång mellan stålrör och PE-rör, till både vatten och gasledningar. De finns i flera olika utföranden.

Läs mer

MONTAGE...2! INNAN!MONTAGE...2!

MONTAGE...2! INNAN!MONTAGE...2! MONTAGEANVISNING EVA bumper bryggfendrar SPAR TID LÄS DENNA MONTAGEANVISNING INNAN DU MONTERAR! Gäller produkt EVA bumper B60, B60 Hörn, B70, B80, B90 och B100 Datum 120210 Ref TA/www.d-fender.se MONTAGE...

Läs mer

SMARTLINE PP inomhus avloppssystem

SMARTLINE PP inomhus avloppssystem SMARTLINE PP inomhus avloppssystem Denna produkt är anpassad till Branschregler Säker Vatteninstallation. Leverantören garanterar produktens funktion om branschreglerna och monteringsanvisning följs. Pipelife

Läs mer

PIPES FOR LIFE PIPELIFE ELEKTROSVETSRÖRDELAR. Elektrosvetsrördelar. Elektrosvetsrördelar

PIPES FOR LIFE PIPELIFE ELEKTROSVETSRÖRDELAR. Elektrosvetsrördelar. Elektrosvetsrördelar PIPES FOR LIFE PIPELIFE ELEKTROSVETSRÖRDELAR Elektrosvetsrördelar Elektrosvetsrördelar li w PIPES FOR LIFE PIPELIFE Pipelife Elektrosvetsrördelar Med Pipelifes sortiment av Polyeten tryckrör (se separat

Läs mer

NORDIC. PP inomhus avloppssystem PIPES FOR LIFE PIPELIFE NORDIC INSTALLATIONSANVISNING

NORDIC. PP inomhus avloppssystem PIPES FOR LIFE PIPELIFE NORDIC INSTALLATIONSANVISNING PIPES FOR IFE PIPEIFE NORDIC INSTAATIONSANVISNING NORDIC PP inomhus avloppssystem Installationsanvisning 2018-11-20 Typgodkännande sid. 2 Nordic märkning rör sid. 3 1. Kapning av rör sid. 4 2. Montage

Läs mer

Terana Rörsystem för VA

Terana Rörsystem för VA Terana Rörsystem för VA MARKAVLOPPSSYSTEM DRÄNERING TRYCKRÖRSSYSTEM VÄGTRUMMOR ENSKILT AVLOPP BRUNNAR OCH TILLBEHÖR Kompletta rörsystem för nordiska förhållanden 4 System anpassade för både inner- och

Läs mer

Tempo 22 mm och 25 mm

Tempo 22 mm och 25 mm Tempo 22 mm och 25 mm Monteringsanvisning för Byggelit Tempo värmegolvsystem TEMPO ett komplett golvsystem för vattenburen värme Förberedelser Tack för att du valt Byggelit Tempo värmegolvsystem! Innan

Läs mer

Nolato Hertila. April 2015. Nya produkter. Huvar, pluggar, tejp, etiketter, högtemperatur, 1 2 6, webbshop

Nolato Hertila. April 2015. Nya produkter. Huvar, pluggar, tejp, etiketter, högtemperatur, 1 2 6, webbshop April 2015 Nolato Hertila Nya produkter Huvar, pluggar, tejp, etiketter, högtemperatur, 1 2 6, webbshop Allt får inte plats i produktkatalogen. Fråga oss gärna om nya produkter samt möjligheten att ta

Läs mer

2014 / 2015. Terana. Biomoduler. Läggningsanvisning. läggningsanvsing Terana biomoduler / kompaktinfiltration

2014 / 2015. Terana. Biomoduler. Läggningsanvisning. läggningsanvsing Terana biomoduler / kompaktinfiltration 2014 / 2015 Terana Biomoduler Läggningsanvisning läggningsanvsing Terana biomoduler / kompaktinfiltration Egenskaper och dimensionering Terana biomoduler är framtagna för effektivare rening av avloppsvatten.

Läs mer

Skräddarsydda garagetak Gör-det-själv

Skräddarsydda garagetak Gör-det-själv Skräddarsydda garagetak Gör-det-själv Garagetaket du lägger själv Komplett system med tillbehör och enkla steg-för-steg anvisningar Det skräddarsydda garagetaket från SealEco är en EPDM-gummiduk som kan

Läs mer

Vattenmätarskåp för villa

Vattenmätarskåp för villa 140915 sida 1 av 8 Gäller för: Denna montageinstruktion gäller för Beulco Armaturs vattenmätarskåp med RSK 1881210 och övriga kundanpassade skåp. Rörgenomföringar/gumminippel för inkommande och utgående

Läs mer

Saniflex Thermobarb Slangkopplingar och nipplar i Plast

Saniflex Thermobarb Slangkopplingar och nipplar i Plast Saniflex Thermobarb Slangkopplingar och nipplar i Plast DB0942 Saniflex slangnipplar är precisionsgjutna för bästa passform och ytfinhet. Slangen är enkel att montera och sitter säkert. Nipplarna har låg

Läs mer

Uponor Vägtrummor/Anläggningsrör är ett miljövänligt rörsystem, som lämpar sig väl till rörledningar för transport av ytvatten

Uponor Vägtrummor/Anläggningsrör är ett miljövänligt rörsystem, som lämpar sig väl till rörledningar för transport av ytvatten UPONOR INFRASTRUKTUR UPONOR VÄGTRUMMOR/ ANLÄGGNINGSRÖR Uponor Vägtrummor/Anläggningsrör är ett miljövänligt rörsystem, som lämpar sig väl till rörledningar för transport av ytvatten 06 2010 32007 5.6 Uponor

Läs mer

OPTIHEAT. Vattenburen golvvärme. Så här monterar du OPTIHEAT. Inte som alla andra -enklare, snålare, genialisk!

OPTIHEAT. Vattenburen golvvärme. Så här monterar du OPTIHEAT. Inte som alla andra -enklare, snålare, genialisk! OPTIHEAT Vattenburen golvvärme Inte som alla andra -enklare, snålare, genialisk! Så här monterar du OPTIHEAT Olika metoder att montera OPTIHEAT OPTIHEAT är det enklaste sättet att lägga in vattenburen

Läs mer

URURU SARARA. Total. komfortlösning DAIKIN SÄTTER NY STANDARD FÖR KLIMATET

URURU SARARA. Total. komfortlösning DAIKIN SÄTTER NY STANDARD FÖR KLIMATET URURU SARARA Total komfortlösning DAIKIN SÄTTER NY STANDARD FÖR KLIMATET Rätt klimat för dig Vill du slippa tänka på klimatet på din arbetsplats? Bara känna att du alltid har ett skönt klimat på kontoret,

Läs mer

RFID. 100% återvinningsbar. anpassning till redan idag licensierade ställningstillverkare.

RFID. 100% återvinningsbar. anpassning till redan idag licensierade ställningstillverkare. LASTKLASS 6 Standardiserad enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter för anpassning till redan idag licensierade ställningstillverkare. Svensktillverkad. 100% återvinningsbar. Typkontrollerade av SP (Sveriges

Läs mer

Monteringsanvisning Probads badrumsmoduler

Monteringsanvisning Probads badrumsmoduler Monteringsanvisning Probads badrumsmoduler - Installation ska utföras enligt Branschregler Säker Vatteninstallation - Versionsdatum: 2017-05-15 Innehållsförteckning Ämne Sidor Utsparing i bjälklaget 1

Läs mer

Monteringsanvisning för träkomposittrall

Monteringsanvisning för träkomposittrall Monteringsanvisning för träkomposittrall Grattis till ert val av trall från Scandinavian Plank. Vi har längre erfarenhet av trall i träkomposit än många av våra konkurrenter därför vet vi också vad man

Läs mer

Uponor Barrier PLUS. Hållbara dricksvattenrör för förorenad mark. Innovation!

Uponor Barrier PLUS. Hållbara dricksvattenrör för förorenad mark. Innovation! Uponor Barrier PLUS. Hållbara dricksvattenrör för förorenad mark. Innovation! Let s build confidence. Att installera rör för dricksvatten genom förorenad mark är ofta problematiskt. Vanliga polyetenrör

Läs mer

Orginaltext: Peter Stahre, Mathias de Mare Teckningar och Layout: Mathias de Mare Omarbetad av NOSAM-gruppen.

Orginaltext: Peter Stahre, Mathias de Mare Teckningar och Layout: Mathias de Mare Omarbetad av NOSAM-gruppen. Krav på in s t allat io n av fe t t avs kiljare Inne håll Förord 3 Varför kräver vi fettavskiljare 4 Vem måste ha fettavskiljare 5 Det krävs tillstånd för att installera fettavskiljare 6 Utformning av

Läs mer

PRK. Klämringskopplingar och kopplingar för plaströr Till rörtyperna PEL, PEH och PEM

PRK. Klämringskopplingar och kopplingar för plaströr Till rörtyperna PEL, PEH och PEM PRK Klämringskopplingar och kopplingar för plaströr Till rörtyperna PEL, PEH och PEM IMI TA / Kopplingar / PRK Produktsortiment PRK För polyetenrör typ PEM, PEL och PEH TA 401 Rak koppling TA 402 Rak koppling

Läs mer