LATHUND FÖR UPPDATERADE JOURNAL DIGITAL

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "LATHUND FÖR UPPDATERADE JOURNAL DIGITAL"

Transkript

1 LATHUND FÖR UPPDATERADE JOURNAL DIGITAL

2 Nu har det äntligen blivit dags att lansera första delen av det uppdaterade gränssnittet i Journal Digital. Fokus i vår utveckling har legat på att skapa enklare navigering, färre knapptryck, snabbare tillgång till ärendespecifik information och bättre översikter. Allt för att JD ska bli snabbare, mer hanterbart och begripligt! Funktioner som att fylla i skattningar eller skriva genomförandeplan etc. har fått en layoutmässig ansiktlyftning men följer samma flöden som tidigare. Innehåll Inloggning... 3 Sök/lägg till... 7 Skapa ny klient/insats... 9 Skapa insats Lägg till i mina ärenden Startsida insats Insatsen uppgifter Klientens andra insatser Behandlingsrapporter Samlade skattningar Beteendeskattningar Skattningar Hantera samlade skattningar Lägg till kontakt Lägg till skattningar Översikt Lägg till beteendeskattningar Lägg till bakgrundsvariabler Bakgrundsvariabler Genomförandeplan Målreflektioner... 42

3 Inloggning Steg 1 För att logga in gör du följande; I webbläsaren går du till adressen: Du kommer att mötas av en inloggningssida som ser ut som på bilden. I fältet RSA- ID fyller du i vad dosan heter, exempelvis jd9. Sedan i fältet code fyller du i de siffror som visas i fönstret på dosan.

4 I nästa steg av inloggningen väljer du som användare först vilken enhet du ska logga in på(en användare kan ha tillgång till flera enheter). I detta exempel är TEST- JD Utbildning valt. Fyll sedan i ditt användarnamn och lösenord och tryck på Logga in. Steg 2 I nästa steg kan det se lite olika ut beroende på konfigurering. Om kunden använder sig av mina ärenden kommer användaren att mötas av påminnelser för de journaler som användaren jobbar med. Skulle det vara så att användaren inte har några kopplade journaler kan man göra på två sätt. Antingen så bläddrar användaren via aktuella ärenden, eller så går det att använda den nya sökfunktionen.

5 Klicka på Aktuella ärenden för att visa de aktuella ärenden som finns inom organisationen.

6

7 Aktuella klienter visas då och deras tillhörande insatser. Klicka på den insats som du önskar att jobba med. Sök/lägg till I den nya sökfunktionen går det att söka på namn eller personnummer. För namn räcker det med att ange två bokstäver och alla klienter vars namn matchar det kommer att visas. För att söka på personnummer behöver hela personnumret anges.

8 Namn.

9 Personnummer. Skapa ny klient/insats Skapa klient Steg 1) När du befinner dig på startsidan så kan du klicka på sök/lägg till klient. Där går det att söka efter klienter på antingen personnummer eller namn. Vid sökning på personnummer behöver hela personnumret fyllas i. Om sökning görs på namn krävs det två tecken. Om klienten du söker inte finns kan du välja att skapa en ny genom att klicka på eller skapa ny klient

10 Steg 2) Klicka på eller skapa ny klient

11 Steg 3) När du klickat på eller skapa ny klient visas ett formulär där du fyller i personnummer, namn och kön. Om dina uppgifter är kompletta visas det genom att en grön bock visas bredvid fältet. Om uppgifterna inte är korrekta visas meddelandet personnumret verkar vara ogiltigt. Vänligen kontrollera fältet eller om personnumret inte är komplett ifyllt så visas meddelandet Personnumret verkar vara för kort. Vänligen kontrollera fältet. För kort.

12 Ogiltigt. Steg 4) När uppgifterna är komplett ifyllda klickar du på skapa ny klient. Därefter är klienten skapad och det går nu att söka på klienten du skapat.

13 Om du skulle behöva ändra uppgifter för klienten görs det genom att klicka på kugghjulet. När du klickar på kugghjulet visas formuläret för klienten och uppgifterna går att ändra.

14 Skapa insats Steg 1) Börja med att leta upp klienten du önskar att skapa en ny insats för. Det går att göra på tre olika sätt för att hitta klienten. Det går att använda sökfunktionen för att leta upp en klient. Eller så bläddrar man via mina ärenden eller bläddrar via aktuella ärenden. Om det inte finns någon klient behöver en klient läggas upp innan det går att skapa en insats.

15 Sök. Se steg 1 för skapa klient för att se hur sökfunktionen fungerar.

16 Via sök.

17 Via mina ärenden

18 Via aktuella ärenden För att visa aktuella ärenden så klicka på pilen vid Aktuella ärenden, aktuella ärenden kommer då att visas. Steg 2) När användaren valt vilket av de tre sätten för att leta fram vilken klient som en ny insats ska skapas för. Tryck på skapa ny insats.

19 Om det finns mer än en insatskategori för enheten som exempelvis barn/ungdom och vuxen kommer följande ruta visas först.

20

21

22 De fält med grön plupp är obligatoriska. Det går att lägga till socialsekreterare och kontakter direkt i detta flöde. Tryck på + vid exempelvis kontakter för att fälla ut fältet för att fylla i uppgifter. Om kontakten som läggs till har rollen mamma och mamma är vårdnadshavare är personnummer obligatoriskt.

23 Lägg till i mina ärenden När användaren har sökt fram sin klient kan användaren välja att gå in i insatsen eller att lägga till insatsen till mina ärenden. För att gå in i insatsen så trycker användaren på insatsens namn. I detta exempel heter insatsen JD Utbildning. För att lägga till insatsen i mina journaler behöver användaren kryssa för i rutan längst ute till höger och sedan trycka på lägg till. Lägg till

24 Startsida insats I insatsen startsida visas en översikt för insatsens innehåll och dess uppgifter. Väl inne i insatsen möts användaren av en dashboard, som visas insatsens längd, antal gjorda skattningar och måluppföljningar. Måluppföljningarna syftar till antalet revideringar av genomförandeplan/uppföljning sedan den första genomförandeplanen skapades. Om genömförandeplan använs visas det aktuella mål i genomförandplanen per livsområde. Det visas också eventuellt tillhörande målreflektioner. Om daganteckningar används på enheten kommer det att visas daganteckningar tillhörande insatsen. Om information behöver ändras eller läggas till, tryck på insatsens uppgifter på insatsöversikten. Där går det att ändra information om insatsen så som behandlingsstart, viktig information eller lägga till nya kontakter.

25 Insatsen uppgifter

26 Under menyvalet Insatsens uppgifter kan du som användare lägga till eller ändra uppgifter om insatsen, så som insatstyp, behandlingsstart, genomförandeplanstyp. Här kan du även lägga till socialsekreterare och övriga kontakter. För att ändra information tryck på knappen ändra info och ett fönster visas där du kan ändra information.

27 Klientens andra insatser Om klienten har andra insatser än den som du är inne i just nu, visas det till höger under klientens andra insatser. Där visas både aktulla och avslutade insatser. För att gå till en annan insats klicka på önskad insats av klientens andra insatser.

28 Behandlingsrapporter De senaste behandlingsrapporterna visas i insatsen startsida under Behandlingsrapporter. Det går även att skapa en ny behandlingsrapport därifrån. Samlade skattningar Under samlade skattningar har vi samlat bakgrundsvariabler, beteendeskattningar och skattningar på ett ställe. Genom att trycka på samlade skattningar visas undermenyer där användaren kan välja vad de vill fylla i.

29 Beteendeskattningar När användaren klickat på beteendeskattningar, hamnar användaren direkt på översikten för beteendeskattningar. För att jämföra beteendeskattningar, kryssa för de som ska jämföras och klicka sedan på resultat. Om en ny beteendeskattning ska skapas, klicka på skapa ny beteendeskattning.

30 Skattningar När användaren klickat på skattningar, hamnar användaren direkt på översikten för skattningar. För att skapa ny skattning klicka på skapa ny skattning och välj sedan vilken skattning som ska skapas.

31 För mer information om skattningar se manual för skattningar. Hantera samlade skattningar

32 Under samlade skattningar finns ett menyval som heter hantera samlade skattningar. Där väljer man vilka skattningar som ska användas i insatsen. Ifrån hantera samlade skattningar går det även att lägga till fler kontakter som inte lagts till när insatsen skapats.

33 Lägg till kontakt För att lägga till en kontakt som ska svara på skattning tryck på lägg till kontakt.

34 Fyll i informationen och tryck på spara. Efter kontakten är sparad kommer du tillbaka till Hantera samlade skattningar.

35 Kontakten finns nu tillagd men är inte automatiskt uppgiftslämnare. För att göra kontakten till uppgiftslämnare klicka på ändra. Ett fönster kommer att öppnas där du klickar i rutan för uppgiftslämnare och sedan trycker på spara. Som vi kan se på bilden är mamman nu uppgiftslämnare.

36 Lägg till skattningar Här visas vilka skattningar som är valda att de ska användas i insatsen. Om fler skattningar önskas att läggas till eller tas bort, klicka på ändra. Välj därefter vilka skattningar som önskas att läggas till och tryck på spara.

37 Översikt Under de valbara skattningarna visas en översikt över de valda skattningarna och de kontakter som är inlagda. Här går det att se vem som kan svara avseende vem för de olika skattningarna.

38 Lägg till beteendeskattningar För att välja vilken version av beteendeskattningar som ska användas i insatsen tryck på ändra vid beteendeskattningar. En ruta kommer att öppnas där du kan välja.

39 Vald beteendeskattning. För mer information om skattningar se manual skattningar. Lägg till bakgrundsvariabler För att lägga till eller ändra vilka bakgrundsvariabler som används i insatsen klicka på ändra.

40

41 Bakgrundsvariabler Genomförandeplan När användaren klickat på genomförandeplan, hamnar användaren direkt på översikten för genomförandeplan. För att skapa ny genomförandeplan/uppföljning, klicka på skapa ny och välj sedan vilket dokument som ska skapas.

42 Målreflektioner För att visa målreflektioner eller skapa nya målreflektioner klicka på målreflektioner. Där visas befintliga målreflektioner i översikten, där urval för vilka som ska visas är möjliga. För att skapa ny målreflektion klicka på skapa ny målreflektion. För mer information om genomförandeplan se manual för genomförandeplan.

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17) Aktivitetsstöd Behörigheten Ledare Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (17) Innehållsförteckning 1. Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt

Läs mer

Ansökan elcertifikat. En lathund om hur du ansöker om elcertifikat via Eugén

Ansökan elcertifikat. En lathund om hur du ansöker om elcertifikat via Eugén En lathund om hur du ansöker om elcertifikat via Eugén . Inloggning För att ansöka om elcertifikat behöver du logga in i Eugén, elcertifikatsystemets ITstöd. Öppna en webbläsare och skriv in adressen www.energimyndigheten.se

Läs mer

Ansökan & anmälan om kvotplikt. En lathund om hur du ansöker och anmäler kvotplikt via Eugén

Ansökan & anmälan om kvotplikt. En lathund om hur du ansöker och anmäler kvotplikt via Eugén Ansökan & anmälan om kvotplikt En lathund om hur du ansöker och anmäler kvotplikt via Eugén . Inloggning För att göra en ansökan om elintensiv industri (se avsnitt. Ansökan elintensiv industri) eller anmäla

Läs mer

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare 1 Innehållsförteckning 1 Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Användare - Låst lösenord...

Läs mer

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.3 / 140414 1

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.3 / 140414 1 Visma Proceedo Att logga in - Manual Version 1.3 / 140414 1 Innehållsförteckning 1) INLOGGNING VIA VERKTYG OCH SYSTEM... 3 2) INTERNET EXPLORER... 6 2.1 Java... 6 2.2 Popup-fönster... 8 2.3 Browser, 32-

Läs mer

Malmö stad Fritidsförvaltningen. Ledare

Malmö stad Fritidsförvaltningen. Ledare Malmö stad Fritidsförvaltningen Ledare 2 (37) Datum 2013-01-09 Version: 1.4 Innehållsförteckni ning ng 1. Ledare... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord...

Läs mer

Beställa varor från Webbutik KUL

Beställa varor från Webbutik KUL 1 (12) 2016-10-07 Status: i Pilotdrift Beställa varor från Webbutik KUL Innehållsförteckning Inloggning... 2 Snabbguide för beställning... 2 Spara beställning... 6 Spara som mall - Favoritbeställning...

Läs mer

Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg

Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg Vuxen, Insats Chefsspecifika uppgifter stockholm.se Titel: Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg

Läs mer

Ansökan ursprungsgaranti. En lathund om hur du ansöker om ursprungsgaranti via Eugén

Ansökan ursprungsgaranti. En lathund om hur du ansöker om ursprungsgaranti via Eugén Ansökan ursprungsgaranti En lathund om hur du ansöker om ursprungsgaranti via Eugén . Inloggning För att ansöka om ursprungsgaranti behöver du logga in i Eugén, elcertifikatsystemets IT-stöd. Öppna en

Läs mer

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.4. Version 1.4 / 151016 1

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.4. Version 1.4 / 151016 1 Visma Proceedo Att logga in - Manual Version 1.4 Version 1.4 / 151016 1 Innehåll 1) INLOGGNING VIA MEDARBETARWEBBEN... 4 2) INTERNET EXPLORER... 7 2.1 Java... 7 2.2 Popup- fönster... 9 2.3 Browser, 32-64-bitars

Läs mer

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24)

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24) Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen.. 2 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord... 5 1.4 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 7 2. Administration 8 2.1 Föreningens

Läs mer

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version Version /

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version Version / Visma Proceedo Att logga in - Manual Version 1.4.1 Version 1.4.1 / 170510 1 Innehåll 1) INLOGGNING VIA MEDARBETARWEBBEN... 4 2) INTERNET EXPLORER... 7 2.1 Java... 7 2.2 Popup- fönster... 9 2.3 Browser,

Läs mer

Nya Mina vårdkontakter. En presentation över det nya gränssnittet för invånare

Nya Mina vårdkontakter. En presentation över det nya gränssnittet för invånare Nya Mina vårdkontakter En presentation över det nya gränssnittet för invånare Nyheter i nya Mina vårdkontakter Responsiv design gör Mina vårdkontakter tillgänglig även i mobiltelefon och surfplatta Stöd

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben Kundens ex Gäller från 2017-01-01 Innehåll Inledning... 2 Ansökan på webben... 2 Förutsättningar... 2 Logga in... 2 Ansökan... 3 Felmeddelanden... 4

Läs mer

1. Ledare... 3 2. Hantera deltagare... 5 3. Rapporter... 13 4. Övriga menyer... 15

1. Ledare... 3 2. Hantera deltagare... 5 3. Rapporter... 13 4. Övriga menyer... 15 Sidan 1 (18) 1. Ledare... 3 1.2 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 3 2. Hantera deltagare... 5 2.1 Deltagare... 6 2.1.1 Lägga in deltagare i ny grupp... 6 2.1.2 Lägga till deltagare i befintlig grupp... 6 2.2

Läs mer

Vid fel och frågor Ta kontakt med förbundet. Logga in. Menyn

Vid fel och frågor Ta kontakt med förbundet. Logga in. Menyn Manual Spelarregistrering Manualen beskriver hur man lägger in spelare i sin spelartrupp och tilldelar fasta spelarnummer. Läs igenom manualen och följ den när du lägger in spelarna i ditt lag och föreningens

Läs mer

Manual Feriearbetande ungdomar. Självservice HR/Lön för ferieanställda ungdomar

Manual Feriearbetande ungdomar. Självservice HR/Lön för ferieanställda ungdomar Manual Feriearbetande ungdomar Självservice HR/Lön för ferieanställda ungdomar Logga in via mobil Gå via mobilens webbläsare och skriv i adressen Pmobile.soltakab.se Logga in med ditt AA-nummer och lösenord.

Läs mer

Ansökan om stöd till kulturverksamhet via webben Gäller från 2015-08-27

Ansökan om stöd till kulturverksamhet via webben Gäller från 2015-08-27 Ansökan om stöd till kulturverksamhet via webben Gäller från 2015-08-27 KULTURFÖRVALTNINGEN Innehåll Kontakta Kulturstöd... 2 Inledning, Ansökan på webben... 3 Logga in... 4 Felmeddelanden... 7 Godkänn

Läs mer

LATHUND PA-WEBBEN HANDLÄGGNING AV KOMPETENSÄRENDE. Version Sida 1 av 6

LATHUND PA-WEBBEN HANDLÄGGNING AV KOMPETENSÄRENDE. Version Sida 1 av 6 LATHUND PA-WEBBEN HANDLÄGGNING AV KOMPETENSÄRENDE Version 0-0-9 Sida av 6 INTRODUKTION... HANDLÄGGNING AV EGENRAPPORTERAT KOMPETENSÄRENDE... HANDLÄGGNING AV ANNAN ANSTÄLLDS KOMPETENSÄRENDE.... Sida av

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen Arbetsplatsansvarig Senast uppdaterad: 2018-05-14 Innehåll Startsidan... 3 Behörighet... 4 Granska en arbetsplats placeringar... 5 Lägg till arbetsplatsansvarig/handledare...

Läs mer

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (26) Datum 2011-09-16 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord...

Läs mer

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Aktivitetsstöd Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (27) Datum 2013-09-26 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen/föreningsadministratör... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt

Läs mer

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Inloggning... 2 Redigeringsläget... 3 Skapa innehåll... 4 Verktygsfältet... 4 Lägga till textblock... 4 Ändra textformat... 5 Lägg

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

Lathund för hantering av Miljöavvikelser i DF RESPONS

Lathund för hantering av Miljöavvikelser i DF RESPONS Lathund för hantering av Miljöavvikelser i DF RESPONS Beskrivning av hur du anmäler, utreder och följer upp miljöavvikelser i Östersunds kommuns system för miljöavvikelser, DF RESPONS. Innehåll 1. Process

Läs mer

Lathund 1 Inloggning och Navigering i MiRiaM Version Inloggning

Lathund 1 Inloggning och Navigering i MiRiaM Version Inloggning Lathund 1 Inloggning och Navigering i MiRiaM Version 160831 Manual för SPF Seniorernas medlemsregister MiRiaM Den här manualen innehåller inloggningsuppgifter till övningsregistret. Övningsregistret är

Läs mer

Närvarorapportering. Ledare

Närvarorapportering. Ledare Närvarorapportering Ledare 2 (16) Datum 2011-09-15 Innehållsförteckning 1. Ledare... 3 1.1 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.2 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 5 2. Hantera deltagare... 6 2.1 Deltagare...

Läs mer

Skriv http:// före adressen och lämna bort www enligt modellen: http://foreningensnamn.hemochskola.fi/admin

Skriv http:// före adressen och lämna bort www enligt modellen: http://foreningensnamn.hemochskola.fi/admin INTRODUKTION Välkommen att ta i bruk uppdateringsverktyget DigiStoff. För att använda verktyget behöver du en Internetuppkoppling och en webbläsare. Det rekommenderas att du använder webbläsaren Firefox.

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Användarhandbok för administratörer av tjänsten för Mobil och surfplatta

Användarhandbok för administratörer av tjänsten för Mobil och surfplatta Användarhandbok för administratörer av tjänsten för Mobil och surfplatta Ideon Science Park Scheelevägen 17 223 70 Lund, Sweden Innehåll Inledning... 3 Om Handboken... 3 Målgrupp... 3 Översikt av Applikationen...

Läs mer

IdrottOnline Klubb manual medlemsregistret

IdrottOnline Klubb manual medlemsregistret IdrottOnline Klubb manual medlemsregistret IDROTTONLINE KLUBB MEDLEMSREGISTRET... 2 Så loggar du in... 2 Systemets uppbyggnad... 2 Medlemmar... 3 Vad är medlemsfliken?/medlemmar... 3 Lägg till ny medlem/medlemmar...

Läs mer

Manual att registrera i 2015-09-23

Manual att registrera i 2015-09-23 Manual att registrera i 2015-09-23 1 Förutsättningar För att logga in behöver du: 1. Ett giltigt SITHS-kort (Tjänste-ID) 2. En dator med kortläsare 3. Vara upplagd som användare i registret Logga in 1.

Läs mer

Manual Matchprotokoll

Manual Matchprotokoll Manual Matchprotokoll Seniorer och Juniorer Matchtid 3 x 20 min. Pojkar och Flickor 13 år och äldre. Hanteringen av matchprotokoll sker i vårt administrationssystem. Manualen beskriver hur du får ut matchprotokoll

Läs mer

Kom igång med ibinder Avtalsregistret

Kom igång med ibinder Avtalsregistret Kom igång med ibinder Avtalsregistret Kom igång med avtal Grunderna i ibinder.com Denna manual beskriver hur avtal hanteras i ibinder.com och är ett komplement till den separata manualen Kom igång med

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30) Aktivitetsstöd Behörigheten Föreningsadministratör Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (30) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning... 3 1.1 Användare - Webbadress tillre Aktivitetsstöd... 3

Läs mer

2 (16)

2 (16) 2 (16) 3 (16) På previa.se hanterar ni effektivt den information om er organisation som används av Previa för tjänsterna Sjuk & Frisk och Företagshälsovård. Logga in via www.previa.se. Klicka på Logga

Läs mer

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Inloggning... 2 Redigeringsläget... 3 Skapa innehåll... 4 Verktygsfältet... 4 Lägga till textblock... 4 Ändra textformat... 5 Lägg

Läs mer

Manual för medborgarkonto i Dexter

Manual för medborgarkonto i Dexter Manual för medborgarkonto i Dexter för dig som har barn i Malmö stads gymnasieskolor Foto: Colourbox.com 1 Vad är Dexter? Dexter är i första hand ett systemstöd för lärare, elever och vårdnadshavare. I

Läs mer

Lathund för Uppsökande Verksamhet. T99Webb

Lathund för Uppsökande Verksamhet. T99Webb Version 190225 Lathund för Uppsökande Verksamhet T99Webb 2019 Innehåll Inledning och inloggning... 2 Startsida för uppsökande verksamhet... 4 Besöks- och restlista... 5 Registrera Munhälsobedömning...

Läs mer

Bilaga A. Grundläggande funktioner

Bilaga A. Grundläggande funktioner Bilaga A. Grundläggande funktioner version 2006-03-24 A.1 Bilaga A. Grundläggande funktioner Den här bilagan beskriver hur grundläggande funktioner i SPFs medlemsregister via Internet. Observera att bilderna

Läs mer

Föräldrar och Skola 24

Föräldrar och Skola 24 Föräldrar och Skola 24 Hej Katte-förälder! Med hjälp av webbtjänsten Skola24 kan du bland annat göra sjukanmälan och ta del av ditt barns frånvarostatistik. En central databas gör det möjligt att med hjälp

Läs mer

MANUAL. FÖR ADMINISTRATION AV e TRUCK

MANUAL. FÖR ADMINISTRATION AV e TRUCK MANUAL FÖR ADMINISTRATION AV e TRUCK Innehåll Logga in... 3 Översikt... 4 Kurs...4 Register...4 Kurstillfällen... 5 Skapa kurstillfälle...5 Redigera kurstillfälle...5 Ta bort ett kurstillfälle...6 Bokningar...

Läs mer

Visma Proceedo Att logga in - Manual

Visma Proceedo Att logga in - Manual Visma Proceedo Att logga in - Manual Version 1.1 / 131028 1 Innehållsförteckning 1) INLOGGNING VIA VERKTYG OCH SYSTEM... 3 2) INTERNET EXPLORER... 6 2.1 Java... 6 2.2 Popup-fönster... 8 2.3 Browser, 32-

Läs mer

Allmänna råd runt användning av Obstetrix Privata vårdgivare utanför RS nät

Allmänna råd runt användning av Obstetrix Privata vårdgivare utanför RS nät Koncernkontoret Förnyelsekontoret/PMO Författare: Ylva Ljunggren 0707-937055 Ylva.ljunggren@se.fujitsu.com Datum: 2012-03-06 Dnr: Version: Arbetsmaterial Inför BP3 Projektägare: Karin Christensson Projektbeställare:

Läs mer

Uppdaterad feb 2017 / Version 2 MANUAL till BPSD-registret

Uppdaterad feb 2017 / Version 2 MANUAL till BPSD-registret Uppdaterad feb 2017 / Version 2 MANUAL till BPSD-registret De första gångerna man gör en registrering kan det vara bra att ha en manual att följa. Manualen finner du i ditt utbildningsmaterial och på vår

Läs mer

Manual Inköp och Faktura

Manual Inköp och Faktura Manual Inköp och Faktura Kontakta någon av oss om du har frågor Lars Ekbäck ankn. 4053 Lena Mikaelsson ankn. 4051 Gun Eriksson ankn 4050 Marianne Näslund ankn. 4057 Kerstin Olofsson ankn 4056 Helena Olsson

Läs mer

Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16

Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16 Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16 Innehållsförteckning 1 Terminologi... 3 2 Knappar i toppmenyn... 4 3 Logga in i ParaGå... 5 3.1 Starta ParaGå med genväg... 5 3.2 Starta ParaGå utan genväg... 5

Läs mer

Joel Sundberg 2012-02-27

Joel Sundberg 2012-02-27 CIVILFÖRSVARSFÖRBUNDET Manual för civil.se En guide för webbansvariga Joel Sundberg 2012-02-27 Uppdaterad 2014-05-16 Malin Håkansson INNEHÅLL Förberedelser... 3 Hitta på civil.se... 3 Användare... 3 Uppdatera

Läs mer

E-rekrytering Sökandeportalen

E-rekrytering Sökandeportalen E-rekrytering Sökandeportalen Manual för Sökandeportalen i Göteborgs universitets E-rekryteringssystem 2012-04-24 Innehåll Göteborgs universitets Sökandeportal... 3 Skapa ett nytt konto... 4 Startsidan...

Läs mer

Logga in. Menyn. Organisation

Logga in. Menyn. Organisation Manual Föreningsadministratör (FA) Manualen beskriver hur du loggar in till förbundets system och de funktioner som du har tillgång till som föreningsadministratör. Utöver den här manualen finns även en

Läs mer

Det finns tre sätt att ta sig till inloggningen för Mina sidor från vår hemsida (startsidan). 1) Genom direktlänk.

Det finns tre sätt att ta sig till inloggningen för Mina sidor från vår hemsida (startsidan). 1) Genom direktlänk. Manual Mina sidor 1 2 Det finns tre sätt att ta sig till inloggningen för Mina sidor från vår hemsida (startsidan). 1) Genom direktlänk. 2) Genom att klicka på Mina sidor i menyn. 3) Genom att klicka på

Läs mer

Manual att registrera i

Manual att registrera i Manual att registrera i 2016-06-22 1 Förutsättningar För att logga in behöver du: 1. Ett giltigt SITHS-kort (Tjänste-ID) 2. En dator med kortläsare 3. Vara upplagd som användare i registret Logga in 1.

Läs mer

Användarmanual. Stockholms Roddförening. SRFs webbaserade roddjournal. 1 Roddjournalen från dator. stiftad 8 april

Användarmanual. Stockholms Roddförening. SRFs webbaserade roddjournal. 1 Roddjournalen från dator. stiftad 8 april Stockholms Roddförening stiftad 8 april 1880 2017-03-31 Användarmanual SRFs webbaserade roddjournal Den webbaserade roddjournalen kommer man till genom att skriva in webbadressen http://srf.roseddel.dk

Läs mer

Dokumenttyp Ansvarig verksamhet Revision Antal sidor Manual Smittskydd Värmland 5 6. Dokumentägare Fastställare Giltig fr.o.m. Giltig t.o.m.

Dokumenttyp Ansvarig verksamhet Revision Antal sidor Manual Smittskydd Värmland 5 6. Dokumentägare Fastställare Giltig fr.o.m. Giltig t.o.m. Manual 5 6 Svevac Lathund Innehåll Kontakt... 1 Logga in... 2 Byte av lösenord... 2 SÖK-funktion... 2 Ny person... 3 Regler vid uppdatering vid person-, samordnings- och reservnummer... 3 Samtycke... 3

Läs mer

Aktivitetsstöd Importfunktion

Aktivitetsstöd Importfunktion Utbildningsmaterial Aktivitetsstöd Importfunktion Sidan 1 (20) Datum: 2011-10-05 Version 1.2 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Importera en fil med medlemmar i Aktivitetsstöd... 4 3. Lägga till

Läs mer

Lathund till First Class

Lathund till First Class Lathund till First Class Vägga Vuxenutbildning, Karlshamn KARLSHAMNS KOMMUN Senast reviderad: 2013-12-09 Ursprunglig version: 2011-11-29 Författare: Jim Nilsson Prolog Denna lathund är till för de som

Läs mer

Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0. Version 1.0, 2013-06-14

Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0. Version 1.0, 2013-06-14 Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0 Version 1.0, 2013-06-14 Utgivare: Trafikverket Kontakt: fakturering.jarnvag@trafikverket.se Distributör: Trafikverket,

Läs mer

Användarmanual Detta dokument beskriver användningen av xvis, för besökare såväl som receptionister och anställda.

Användarmanual Detta dokument beskriver användningen av xvis, för besökare såväl som receptionister och anställda. Användarmanual Detta dokument beskriver användningen av xvis, för besökare såväl som receptionister och anställda. Tänk på att bilder som ses här kommer från standard installationen av xvis och kan se

Läs mer

Aktivitetsstöd Föreningsadministratör

Aktivitetsstöd Föreningsadministratör OBS! NY MANUAL Aktivitetsstöd Föreningsadministratör Datum: 2012-01-19 Version 1.3 Sidan 1 (41) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd...

Läs mer

Manual för attestering via nya webben

Manual för attestering via nya webben Hogia Performance Management AB Manual för attestering via nya webben Hösten 2016 släpptes vår nya webbapplikation som är byggd i HTML5 och inte i Silverlight. Utseendet är lite förändrat men funktionerna

Läs mer

Lathund för BHV i PMO. version 1.2

Lathund för BHV i PMO. version 1.2 Lathund för BHV i PMO version 1.2 Innehåll Logga in... 3 Mitt arbete... 3 Öppna journal... 4 Sök barn... 4 Registrera ett barn... 5 Sök efter barn som redan är registrerade i PMO... 5 Välj journaltyp...

Läs mer

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43)

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43) Datum: 2013-03-22 Version 1.6 Sidan 1 (43) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning...3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3

Läs mer

SportAdmin i GF Nikegymnasterna

SportAdmin i GF Nikegymnasterna SportAdmin i använder SportAdmin som system för medlemshantering, fakturering och hemsida. Här nedan kommer du att kunna läsa om de funktioner som du som ledare behöver ha koll på i systemet. För att logga

Läs mer

Magna Cura IFO. Verkställighet

Magna Cura IFO. Verkställighet Magna Cura IFO Verkställighet 2 Innehållsförteckning Inlog i Magna Cura..3 Lägga upp en ny klient - BISTÅND...3 Fortsatt insats.. 4 Avslutad insats.4 Akten..4 Uppdatera aktbilden.4 Kronologisk journal..

Läs mer

Inloggning och hitta till dina sidor

Inloggning och hitta till dina sidor Lathund ibfborlange.se Detta är en enklare lathund framtagen för redaktörer på ibfborlange.se som har behov av att kunna redigera enklare information på sitt lags sida samt andra funktioner runt Idrottonline.

Läs mer

Lathund för T99webb Utfärdare Utbildning & Tandvårdskort

Lathund för T99webb Utfärdare Utbildning & Tandvårdskort Lathund för T99webb Utfärdare Utbildning & Tandvårdskort 2016-12-15 Copyright Black Aints Applikation AB Innehållsförteckning Inledning... 2 Startsida för kunskapstest... 3 Studiematerial... 4 Kunskapstest...

Läs mer

1 Administration av grupper och användare i Winst (1.0)

1 Administration av grupper och användare i Winst (1.0) 1 Administration av grupper och användare i Winst (1.0) 1.1 Gruppadministration i WINST Användare kan antingen läggas direkt under förvaltningen/bolaget/kommunen eller i grupper som motsvarar verksamheten.

Läs mer

MANUAL HSB PORTALEN

MANUAL HSB PORTALEN 2014-03-09 MANUAL HSB PORTALEN INLEDNING Välkommen som användare av HSB Portalen! Manualen vänder sig till dig som är medlem, boende eller bosparare i HSB Stockholm. I den här manualen beskrivs vilken

Läs mer

Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret

Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret De första gångerna man gör en registrering kan det vara bra att ha en manual att följa. Manualen finner du i ditt utbildningsmaterial och på vår hemsida

Läs mer

1.1 Inbjudan Inloggning Viktigt att tänka på 2

1.1 Inbjudan Inloggning Viktigt att tänka på 2 Tidrapportering TIDRAPPORTERING 1 1 VAD BEHÖVS 2 1.1 Inbjudan 2 1.2 Inloggning 2 1.3 Viktigt att tänka på 2 2 UPPBYGGNAD 3 2.1 Startsida 3 2.2 Profilsida 4 2.3 Schema 6 2.4 Tidrapport 7 2.4.1 Översikt

Läs mer

Infobric Ease Snabbguide

Infobric Ease Snabbguide Denna snabbguide ger dig en överblick över de vanligaste momenten en användaradministratör utför. Detta är ingen manual utan ska ses som en enkel guide till utbildade användaradministratörer. Översikt

Läs mer

Info från Express - så visas det på bjurfors.se

Info från Express - så visas det på bjurfors.se Info från Express - så visas det på bjurfors.se Denna manual Denna manual förutsätter att du är bekant med hur du använder Vitec Express i största allmänhet. Manualen visar endast vilka fält du behöver

Läs mer

Manual HSB Webb brf 2004 03 23

Manual HSB Webb brf 2004 03 23 NYHETER Manual HSB Webb brf 2004 03 23 Nu kan man sätta en hemavdelning på ett arbetsflöde, så att det bara blir synligt från den avdelningen och nedåt i strukturen under en förening. Ett arbetsflöde blir

Läs mer

Koncernkontoret Förnyelsekontoret/PMO

Koncernkontoret Förnyelsekontoret/PMO Koncernkontoret Förnyelsekontoret/PMO Författare: Ylva Ljunggren 0707-937055 Ylva.ljunggren@se.fujitsu.com Datum: 2012-03-06 Dnr: Version: Arbetsmaterial Inför BP3 Projektägare: Karin Christensson Projektbeställare:

Läs mer

Manual. Patient. version 3.50

Manual. Patient. version 3.50 Manual Patient version 3.50 Innehåll Introduktion till Mina vårdkontakter...2 Vem kan använda tjänsten?... 2 Komma igång... 2 Ett säkert system... 2 Svar inom ett par dagar... 2 Support... 2 Skaffa användarkonto...3

Läs mer

Handbok CDB-Internet för slakterier

Handbok CDB-Internet för slakterier Handbok CDB-Internet för slakterier 2010 Innehållsförteckning 1 Logga in... 3 2 Sökfunktion... 4 3 Hämta Fil... 5 Sidan 2 av 5 1 Logga in CDB-Internets inloggningssida nås via Jordbruksverkets hemsida

Läs mer

Guide för Läraradministration

Guide för Läraradministration Guide för Läraradministration Libers digitala plattform för sfi/sva Version. 2018-09-19 Innehållsförteckning Navigering... 2 1. Så fungerar abonnemang... 2 2. Hantera elever och klasser... 4 Lägga upp

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-samordnare Senast uppdaterad: 2018-05-14 Innehåll Innehåll... 2 Startsidan... 3 Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 Redigera information för en arbetsplats... 6

Läs mer

Aktivitetsstöd Ledare

Aktivitetsstöd Ledare Aktivitetsstöd Ledare Sidan 1 (18) Datum: 2012 01 11 Version 1.0 Innehållsförteckning 1. Ledare... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord... 6 1.4 Huvudmeny

Läs mer

Manual. valwebb. Förskole- och lärarutbildningarna. Linköpings universitet 2017/2018. VFU-teamet

Manual. valwebb. Förskole- och lärarutbildningarna. Linköpings universitet 2017/2018. VFU-teamet Manual valwebb Förskole- och lärarutbildningarna Linköpings universitet 2017/2018 VFU-teamet INNEHÅLL Inloggning... 3 Inställningar, tecken och symboler... 3 Hitta ditt VFU-område med dina studenter...

Läs mer

SKOLKORT. Användarmanual. Sida 1 av 17

SKOLKORT. Användarmanual. Sida 1 av 17 SKOLKORT Användarmanual Sida 1 av 17 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Inledning...3 Hur man använder manualen... 3 Systemkrav... 3 Att komma igång med Boomerang...4 Logga in och ut... 4 Arbeta

Läs mer

Under IRMA finns förenklade versioner av IRMA, arbetsplatsregistret samt enhet. Dessa kommer du inte åt hemifrån om du inte har en koddosa.

Under IRMA finns förenklade versioner av IRMA, arbetsplatsregistret samt enhet. Dessa kommer du inte åt hemifrån om du inte har en koddosa. Platon STs ärendehanteringssystem IRMA Under IRMA finns förenklade versioner av IRMA, arbetsplatsregistret samt enhet. Dessa kommer du inte åt hemifrån om du inte har en koddosa. IRMA IRMA i Portalen fungerar

Läs mer

Under menyvalet Dokument i Ridsportportalen finns en avancerad dokumenthanterare. Här kan föreningen samla all information på ett och samma ställe.

Under menyvalet Dokument i Ridsportportalen finns en avancerad dokumenthanterare. Här kan föreningen samla all information på ett och samma ställe. Dokumenthantering Under menyvalet Dokument i Ridsportportalen finns en avancerad dokumenthanterare. Här kan föreningen samla all information på ett och samma ställe. Vid uppladdning väljer administratören

Läs mer

Guide till inloggning och Mina Sidor i EE- & batteriregistret

Guide till inloggning och Mina Sidor i EE- & batteriregistret Guide till inloggning och Mina Sidor i EE- & batteriregistret Om du har några frågor som du inte får svar på här kan du alltid kontakta oss på Naturvårdsverket: Via växeln: 010-698 10 00 Via mejladressen:

Läs mer

Information om inloggning i edwise via BankID/Mobilt BankID

Information om inloggning i edwise via BankID/Mobilt BankID Information om inloggning i edwise via BankID/Mobilt BankID Du loggar in genom att klicka direkt på denna länk på kommunens hemsida: http://www.morbylanga.se/barn-utbildning/grundskola/edwise/ Inloggningen

Läs mer

Lathund fo r Schakt och TA - a renden Sida 1 av 13

Lathund fo r Schakt och TA - a renden Sida 1 av 13 Lathund fo r Schakt och TA - a renden Sida 1 av 13 Innehåll Inloggning... 3 Skapa ärende... 3 Fylla i schaktformuläret... 4 Obligatoriska fält som måste vara ifyllda för att kunna spara ärendet:... 5 Icke

Läs mer

Manual Invånare. Stöd och Behandling version 1.4. Stockholm, 2015-11-23

Manual Invånare. Stöd och Behandling version 1.4. Stockholm, 2015-11-23 Manual Invånare Stöd och Behandling version 1.4 Stockholm, 2015-11-23 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1. Stöd och behandling... 4 1.2. Roller och Behörigheter... 4 1.3. Förutsättning för att kunna vara aktiv

Läs mer

Webbformulär i TakeCare

Webbformulär i TakeCare 1/42 Webbformulär i TakeCare 2/42 Boka formulär... 4 Schemalagda formulär... 7 Typ av schema... 8 Boka direkt... 8 En gång i framtiden... 8 Flera gånger i framtiden... 8 Intervall... 9 Dag... 9 Vecka...

Läs mer

Registrera i SveDem SÄBO- manual

Registrera i SveDem SÄBO- manual Registrera i SveDem SÄBO- manual INTRODUKTION TILL REGISTRERING I SÄBO-FORMULÄRET I SveDem registreras personen vid diagnos av diagnossättande enhet, oftast en vårdcentral eller minnesmottagning på specialistklinik.

Läs mer

Lathund Procapita Omvårdnadspersonal

Lathund Procapita Omvårdnadspersonal Lathund Procapita Omvårdnadspersonal 1 Innehåll 1. Logga in och byt lösen... 3 2. Mina Sidor... 4 3. Nya meddelanden... 5 4. Sök dokumentation Hänt sen sist... 6 5. Digital signering Delegeringsbeslut...

Läs mer

LATHUND. Att komma igång med Pecar E Plan

LATHUND. Att komma igång med Pecar E Plan LATHUND Att komma igång med Pecar E Plan E Plan Lathund Hej och välkommen till E Plan, det digitala verktyg som bl.a. gör kontrollplaner och egenkontroller digitala, sökbara samt samlar all dokumentation

Läs mer

Ansvarig: FO Meddix i Halland Senast uppdaterad: Sida 1

Ansvarig: FO Meddix i Halland Senast uppdaterad: Sida 1 Ansvarig: FO Meddix i Halland Senast uppdaterad: 2012-11-16 Sida 1 Ändringsförteckning Version Datum Ändring Ändrat av 1.0 Annika Wallentin 1.1 2012-06-27 Uppdatering med aktuella skärmbilder 1.2 2012-11-16

Läs mer

Manual LifeCare Utförare

Manual LifeCare Utförare 2019-04-11 1 (9) Omsorgsavdelningen Upprättad den Ansvarig Systemförvaltare 2015-09-23 Upprättad av Reviderad den Karin Broholm 2019-04-11 Manual LifeCare Utförare Startsidan när du kommer in. Du har inte

Läs mer

ALEPH ver. 16 Introduktion

ALEPH ver. 16 Introduktion Fujitsu, Westmansgatan 47, 582 16 Linköping INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SKRIVBORDET... 1 2. FLYTTA RUNT M.M.... 2 3. LOGGA IN... 3 4. VAL AV DATABAS... 4 5. STORLEK PÅ RUTORNA... 5 6. NAVIGATIONSRUTA NAVIGATIONSTRÄD...

Läs mer

www.luvit.com LUVIT Portal Användarmanual

www.luvit.com LUVIT Portal Användarmanual www.luvit.com LUVIT Portal Användarmanual Innehållsförteckning 1 INLEDNING... 4 2 STARTSIDA... 5 2.1 MENYN UPPE TILL HÖGER... 5 2.1.1 Mitt campus... 5 2.1.2 Om BSVC... 5 2.1.3 Kurskatalog... 5 2.1.4 Länkar...

Läs mer

När du valt grupp får du upp denna sida med alla medlemmar i gruppen. Klicka på kalender som finns på den grå menyraden (inringad i rött på bilden).

När du valt grupp får du upp denna sida med alla medlemmar i gruppen. Klicka på kalender som finns på den grå menyraden (inringad i rött på bilden). Lathund MyClub Innehåll Närvaroregistrering... 2 Skapa aktiviteter i kalendern... 7 Skapa kallelse när du skapar aktivitet... 14 Ta bort aktivitet från kalendern... 18 Närvaroregistrering mobil... 19 Närvaroregistrering

Läs mer

Kom igång med e-cm. Så gör du.

Kom igång med e-cm. Så gör du. Kom igång med e-cm. Så gör du. Välkommen till e-cm! Med e-cm får du en bra överblick över företagets samlade affärer, ekonomisk information i realtid och funktioner som underlättar både det dagliga arbetet

Läs mer

Lathund - system för tillbud och arbetsskador

Lathund - system för tillbud och arbetsskador Lathund - system för tillbud och arbetsskador 2 (11) 3 (11) Innehållsförteckning Logga in i systemet... 4 Handlägga ett ärende... 5 Spara ett ärende... 6 Avsluta ett ärende... 6 Skapa en rapport... 7 Skapa

Läs mer

Användarhandledning DORUM

Användarhandledning DORUM Demografiska databasen Sid 1 (19) Användarhandledning DORUM Datum: 2012-09-19 Version: 1.0 Projektledare: Carin Hedlund, Mattias Sandström Innehållsförteckning Åtkomst 3 Ej inloggad 3 Inloggning 7 Dorums

Läs mer