Mångfaldigande av innehållet i denna bok, helt eller delvis, är enligt lagen om upphovsrätt förbjudet utan medgivande av upphovsmännen.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Mångfaldigande av innehållet i denna bok, helt eller delvis, är enligt lagen om upphovsrätt förbjudet utan medgivande av upphovsmännen."

Transkript

1

2 Sofi Poulsen Per von Schantz Mångfaldigande av innehållet i denna bok, helt eller delvis, är enligt lagen om upphovsrätt förbjudet utan medgivande av upphovsmännen. Text Sofi Poulsen, 2015 Illustrationer Per von Schantz, 2015 Formgivning: Per von Schantz & Sofi Poulsen, 2015 Tryck: CO-print i EU, ISBN: Tack för att du köpt den här boken! Order: Butik: 968. All kopiering, utöver för ditt privata bruk, och otillbörlig vidarespridning är förbjuden.

3 Sagan om Prinsen & Prinsessan och lite om draken också Sofi Poulsen Per von Schantz

4 Det var en gång för länge sedan i ett land långt borta en prins som hette Nikolai och som bodde ensam i sitt Lila Slott.

5 Helt ensam var han inte. Nikolai hade två marsvin som hette Otto och Rulle. Men han saknade någon att dela slottet med, en prinsessa. Tack för att du köpt den här boken! Order: Butik: 968. All kopiering, utöver för ditt privata bruk, och otillbörlig vidarespridning är förbjuden.

6

7 Så han började leta efter en prinsessa. Då Nikolai var en modern prins tog han datorn till hjälp. Han skrev in PRINSESSA. Det plingade till i datorn och Nikolai fick se information om olika prinsessor. En del tyckte om att köra bilar. Vissa tyckte om att läsa sagor och andra tyckte om att vara ute i skogen och leka. Plötsligt hittade han henne, prinsessan Julia, som tyckte om att forska. Hon kunde sitta långa stunder och studera små djur i sitt torn. Julia tyckte också om att läsa böcker, precis som Nikolai. Äntligen hade han hittat prinsessan som kunde bli hans kompis.

8 Prinsessan Julia bodde i ett högt torn och hade en drake som hette Brynolf till granne. Eftersom drakar äter prinsessor så kunde inte Julia gå ut. För att få tiden att gå och för att hitta en prins som kunde rädda henne från draken satt prinsessan Julia ofta vid datorn och letade efter en prins. Tack för att du köpt den här boken! Order: Butik: 968. All kopiering, utöver för ditt privata bruk, och otillbörlig vidarespridning är förbjuden.

9

10 Denna soliga dag hade hon fått ett brev i sin dator från en prins hon inte kände. Julia blev väldigt nyfiken.

11 Det var prins Nikolai i det Lila Slottet som skrivit. Han berättade att han tyckte om djur och att läsa böcker precis som Julia. Nikolai undrade om Julia ville komma och hälsa på i hans Lila Slott. Tack för att du köpt den här boken! Order: Butik: 968. All kopiering, utöver för ditt privata bruk, och otillbörlig vidarespridning är förbjuden.

12

13 Det var något i Nikolais brev som fick Julia att våga trotsa draken Brynolf och åka till Nikolai. Hon packade snabbt sin väska och ringde kvastexpressen för att få skjuts till prins Nikolai.

14 Tack för att du köpt den här boken! Order: Butik: 968. All kopiering, utöver för ditt privata bruk, och otillbörlig vidarespridning är förbjuden.

15 Kvastexpressen är som våra flyg eller tåg, fast man åker på en kvast som körs av en häxa. För att kunna åka till prins Nikolai behövde Julia hitta ett sätt att smita förbi draken Brynolf.

16 Julia tittade ut genom fönstret och såg draken Brynolf utanför. Han låg i poolen och solade. Hon gick till den kungliga kylen och tog fram ett stort stycke kött som hon skulle haft till lunch.

17 Tack för att du köpt den här boken! Order: Butik: 968. All kopiering, utöver för ditt privata bruk, och otillbörlig vidarespridning är förbjuden.

18 Prinsessan Julia gick till fönstret. Där nedanför låg Brynolf kvar i poolen och Julia ropade högt så att Brynolf skulle höra: - Åh nej, grillen är trasig, hur ska jag nu kunna laga min lunch? Draken Brynolf som hade hört prinsessan Julia och var hungrig kom genast fram till fönstret där prinsessan stod. - Jag kanske kan laga den, sa han. Prinsessan pekade på den trasiga grillen och draken började nyfiket att undersöka den.

19

20 Tack för att du köpt den här boken! Order: Butik: 968. All kopiering, utöver för ditt privata bruk, och otillbörlig vidarespridning är förbjuden.

21 Brynolf hade inte sett så många grillar förut och var lite osäker på hur de fungerade. När han ville ha grillad mat brukade han blåsa ut eldsflammor genom nosen. Brynolf ville ändå försöka hjälpa prinsessan Julia så han vände och vred länge på grillen.

22

23 När Julia såg att Brynolf var upptagen med grillen samlade hon kvickt ihop alla de kungliga lakanen och knöt ihop dem till ett jättelångt rep. Hon fäste ena änden i sängen och slängde ut den andra genom fönstret så att hon kunde klättra ner. Tack för att du köpt den här boken! Order: Butik: 968. All kopiering, utöver för ditt privata bruk, och otillbörlig vidarespridning är förbjuden.

24

25 Sedan sprang Julia snabbt bort från sitt torn och draken Brynolf och ner till kvastexpressen. Hon hittade en ledig häxa och klättrade ombord på kvasten. Efter en lång flygtur över både sjöar och skogar såg plötsligt Julia det Lila Slottet ligga långt bort i fjärran. När de kom närmare såg Julia att runt slottet låg en stor park och bakom parken låg en sjö. Häxan som Julia åkte med gick in för landning. När kvasten landade på prins Nikolais hållplats blev Julia lite nervös.

26 Hon steg av kvasten, tog sin väska och betalade häxan som flög iväg. Sedan fick Julia syn på prins Nikolai och hans två marsvin Otto och Rulle. Direkt visste hon att hon aldrig mer skulle bo ensam i sitt torn med draken. Nikolai tog hennes hand i sin och så åkte de den kungliga vagnen till det Lila Slottet. Tack för att du köpt den här boken! Order: Butik: 968. All kopiering, utöver för ditt privata bruk, och otillbörlig vidarespridning är förbjuden.

27

28 Både prinsen och prinsessan var så lyckliga. Nu skulle de inte vara ensamma mer.

29 Vad hände med draken Brynolf? Han märkte aldrig när prinsessan Julia försvann. Istället hämtade han sitt verktygsbälte. Tack för att du köpt den här boken! Order: Butik: 968. All kopiering, utöver för ditt privata bruk, och otillbörlig vidarespridning är förbjuden.

30 Om Brynolf inte lagat grillen än så håller han nog på fortfarande. Drakar kan vara väldigt envisa. Snipp snapp snut så var sagan slut

Sagan om kungafamiljen Silver

Sagan om kungafamiljen Silver Sagan om kungafamiljen Silver Det var en gång för länge sen en familj som hette kungafamiljen Silver. De bodde i ett stort slott. Runt slottet var det en bred vallgrav. Muren var gjord av silver med guldstjärnor

Läs mer

Utforskarna. ålder 4-5 år

Utforskarna. ålder 4-5 år Utforskarna ålder 4-5 år I våra mål satte vi upp att vi ville ha mer drama, konstruktion och berättelse. Detta gjorde att vi delade upp utforskarna i tre grupper med dessa områden som fokus. Barnen fick

Läs mer

I dag är det sommarlov. Chloe och Sandra har precis fått reda på att de ska åka till Karlsborg för att dom ska hyra en sommarstuga där.

I dag är det sommarlov. Chloe och Sandra har precis fått reda på att de ska åka till Karlsborg för att dom ska hyra en sommarstuga där. Kapitel 1: Hej Chloe är en tjej som har långt ljust hår och blåa ögon. Chloe har fräknar och är modig och snäll, hon är 14 år och har en syster som heter Sandra som är 11 år. Chloe bor med sin mamma, pappa

Läs mer

Sagor. Årskurs 2 Vårterminen D-skolan Oxelösund

Sagor. Årskurs 2 Vårterminen D-skolan Oxelösund Sagor Årskurs 2 Vårterminen 2018 D-skolan Oxelösund Tre kaniner Det var en gång tre kaniner som heter Emeli, Albin och Rune. Dom var i skogen och lekte. Räven letar efter mat. Då såg han kaninerna. Då

Läs mer

Kejsare skämmer ut sig

Kejsare skämmer ut sig Kejsare skämmer ut sig Ankeborg: Kejsare skämmer ut sig genom att gå ut på stan utan några kläder. Han bajsa på sig Han gick där som om han hade på sig vilka vanliga kläder som helst. Liten pojke skriker:

Läs mer

Sammanfattning fabler

Sammanfattning fabler SAGOR Sammanfattning fabler Fabler är oftast korta texter som ofta handlar om djur. Djuren blir som människor och dom kan vara t.ex. elaka eller envisa. Det finns fabler där man känner till vilken författare

Läs mer

Våra gemensamt skrivna sagor

Våra gemensamt skrivna sagor Våra gemensamt skrivna sagor inspirerade av naturfoton fröken tagit i augusti på uppstartsdagarnas it-utvecklingspass och vårt arbete kring boken Se upp för krokodilen, mossor och lavar, troll, drakar

Läs mer

Sagan om Nallen Nelly

Sagan om Nallen Nelly Sagan om Nallen Nelly Titel Författare Det var en gång en flicka som hette Lisa som bodde i Göteborg. Lisa tog med sig skolans nalle Nelly på resan till mormor som bodde i Kiruna. Lisa åkte tåg med Nelly

Läs mer

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5 Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5 Kapitel 2 - Brevet 6-7 Kapitel 3 - Nycklarna 8-9 Kapitel 4 - En annan värld 10-11 Albin Kapitel 5 - En annorlunda vän 12-13 Kapitel 6 - Mitt uppdrag 14-15 Kapitel 7 -

Läs mer

Petter och mamma är i fjällen. De ska åka skidor. Petters kompis Elias brukar alltid vara med. Men nu är bara Petter och mamma här.

Petter och mamma är i fjällen. De ska åka skidor. Petters kompis Elias brukar alltid vara med. Men nu är bara Petter och mamma här. Petter och mamma är i fjällen. De ska åka skidor. Petters kompis Elias brukar alltid vara med. Men nu är bara Petter och mamma här. Det är morgon och fortfarande mörkt ute. Utanför fönstret är det bara

Läs mer

SAGOTIDNING. Flicka förgiftad på grund av avundsjuka

SAGOTIDNING. Flicka förgiftad på grund av avundsjuka ALLTID GRATIS NR 17 SAGOTIDNING Flicka förgiftad på grund av avundsjuka SKOGEN: En flicka blev förgiftad vid lunch dags för några dagar sen av en häxa. Häxan förgiftade henne för att hon var avundsjuk

Läs mer

5B Cecilia Sjöberg.- Draken (HT-15 ) DRAKEN. Av Cecilia Sjöberg

5B Cecilia Sjöberg.- Draken (HT-15 ) DRAKEN. Av Cecilia Sjöberg DRAKEN Av Cecilia Sjöberg 1 Drakägget Kapitel 1 Hej! Jag heter Stina jag är 9 år. Jag har en Mamma, Pappa och en storebror. Min mamma heter Alice, min Pappa heter Björn, och min storebror heter Erik. Jag

Läs mer

Ferring Läkemedel AB. Innehar all upphovsrätt. Tel: 040-6916900.

Ferring Läkemedel AB. Innehar all upphovsrätt. Tel: 040-6916900. Martins Hemlighet Ferring Läkemedel AB. Innehar all upphovsrätt. Tel: 040-6916900. Text: Per Dunsö Illustrationer: Mats Olofstam Första upplagan, 2:a tryckningen Malmö 2010-03-25 ISBN: 91-630-7677-2 IDnr:

Läs mer

förstod man vart man skulle och man bara kände hur fort man åkta uppåt mot rymden. Kapitel 3-SMS från rymden Vi var så nervösa och lite rädda men vi

förstod man vart man skulle och man bara kände hur fort man åkta uppåt mot rymden. Kapitel 3-SMS från rymden Vi var så nervösa och lite rädda men vi (Rymdresan) Swessy är en helt vanlig kille på 13 år som bor i Gotland. Mina kompisar Ebba, Kevin, Wilma och Pontus. Jag tänkte fråga dem om de var ensamma någon kväll. Och det blev då den 12/3 2015 sen

Läs mer

Den magiska dörren. Tilde Buhler

Den magiska dörren. Tilde Buhler Den magiska dörren Tilde Buhler Kapitel 1 Hej, jag heter Sofia och är 10 år. Min bästis heter Thilde och vi går på Färjestad skola. En dag när vi var ute på lunchrast såg vi den nya läraren, han var jätteläskig

Läs mer

Kapitel 1 - skeppet. Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa.

Kapitel 1 - skeppet. Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa. Kapitel 1 - skeppet Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa. Jag och min bästa kompis skulle åka flygplan till Madagaskar, men de flygplanet hade kraschat. Så vi var tvungna att åka med ett skepp, så

Läs mer

Rymdresan. Äventyret börjar.

Rymdresan. Äventyret börjar. 1 Rymdresan Äventyret börjar. Isac är en helt vanlig kille på 15 år och är trött på morgonen och han älskar äpplen. Han har en katt som heter Snawboll 2. Han har ett kompisgäng också. I kompisgänget så

Läs mer

Sagan om Karin och skräpet i havet

Sagan om Karin och skräpet i havet Sagan om Karin och skräpet i havet Läs berättelsen för barnen och uppmuntra barnen att fundera och berätta vad de vet eller undrar över. Karin och hennes pappa har åkt till stranden en vacker sommardag.

Läs mer

Från himmelens topp till havets botten

Från himmelens topp till havets botten Martin Widmark Från himmelens topp till havets botten Lindskog Förlag www.lindskogforlag.se Stockholm 2006 Text: Martin Widmark Bild: Pietro Galeoto Grafisk form: Lennart Lindskog Illustrationer av Pietro

Läs mer

Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin.

Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin. Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin. Hej! Hej! Jag heter Lisa och jag är 11 år. Jag går på Valnötsskolan i Malmö. Min bästa kompis heter Vera. Hon är den bästa kompis man kan ha. Hon är så snäll och

Läs mer

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott.

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott. Hej! Hej! Jag heter Peter och jag är tio år. Jag går på Tallbergskolan. Det finns många snälla på våran skola, men våran vaktmästare är jag väldigt rädd för. Han ser sur ut. Jag har en bästis som heter

Läs mer

SAGOTIDNING. Felicia s

SAGOTIDNING. Felicia s S O M M A R N U M M E R 2 0 1 1 Felicia s SAGOTIDNING SENASTE NYTT I SAGOVÄRLDEN Sammanfattning om folksagor En typisk folksaga börjar med ''Det var en gång.'' Dom flesta sagorna vet ingen vem som har

Läs mer

Kapitel 1. Matten var jättetråkig vi bara skrev massor av tråkiga tal men typ efter en timma av matte så gick vi äntligen ut på rast..

Kapitel 1. Matten var jättetråkig vi bara skrev massor av tråkiga tal men typ efter en timma av matte så gick vi äntligen ut på rast.. Kapitel 1. Hej! Jag heter Sara och är 10 år jag gillar att spela fotboll. Jag bor i Alafors och går i skolan som heter Lejonskolan. Min bästa vän heter Molly. Sen finns det en vaktmästare i skolan som

Läs mer

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Adele! Jag är 10 år. Idag har jag en T-shirt och shorts på mig. Min bästa vän heter Sofia och hon har en tunika på sig.

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Adele! Jag är 10 år. Idag har jag en T-shirt och shorts på mig. Min bästa vän heter Sofia och hon har en tunika på sig. Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Adele! Jag är 10 år. Idag har jag en T-shirt och shorts på mig. Min bästa vän heter Sofia och hon har en tunika på sig. Hon och jag går i samma klass, 4A på Grundhögskolan.

Läs mer

Sju små sagor. i urval av Annika Lundeberg

Sju små sagor. i urval av Annika Lundeberg Lilla Sju små sagor i urval av Annika Lundeberg Bockarna Bruse Med bilder av Christina Alvner Det var en gång tre bockar, som skulle gå till sätern och äta sig feta och alla tre hette de Bruse. Vägen till

Läs mer

Den magiska dörren. Wilma Fahlgren

Den magiska dörren. Wilma Fahlgren Den magiska dörren Wilma Fahlgren KAPITEL 1 Jag heter Ebba och jag är 9år. Jag gillar att spela innebandy och handboll. Jag har 2 syskon som heter Erik och Alva, min mamma heter Karin och min pappa heter

Läs mer

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Hej! Jag heter Jonatann. Jag är åtta år. Jag går på Kyrkmons skola. Jag gillar dinosaurier, att läsa och att spela på plattan.jag tycker om min mamma. Jag är rädd för rektorn

Läs mer

Katten Bus. B Mus C Bus A B C A B C. A i en vas B på ett bord C på ett fat. Vad heter katten? Lus. Vad vill Bus? sova leka äta. Vad ser du på bordet?

Katten Bus. B Mus C Bus A B C A B C. A i en vas B på ett bord C på ett fat. Vad heter katten? Lus. Vad vill Bus? sova leka äta. Vad ser du på bordet? 1 Katten us 1 Vad heter katten? Lus Mus us 2 Vad vill us? sova leka äta 3 Vad ser du på bordet? en duk en vas en bok 4 Var är us? i en vas på ett bord på ett fat Kopiering tillåten Författarna och Gleerups

Läs mer

Kapitel 1 Hej Hej jag heter Gustaf. Jag är 8 år. Jag är rädd för läraren i klass 6. Men jag har en kompis: Adolf. Jag går på Borgsskolan.

Kapitel 1 Hej Hej jag heter Gustaf. Jag är 8 år. Jag är rädd för läraren i klass 6. Men jag har en kompis: Adolf. Jag går på Borgsskolan. Av Filip Kapitel 1 Hej Hej jag heter Gustaf. Jag är 8 år. Jag är rädd för läraren i klass 6. Men jag har en kompis: Adolf. Jag går på Borgsskolan. Jag bor på Borgvägen 26. Jag bor 50 meter från skolan.

Läs mer

SAGOTEMA. Kattgruppen. Stenänga Förskola. Vårterminen 2014. Ansvariga pedagoger Marina Undenius och Carina Nilsson

SAGOTEMA. Kattgruppen. Stenänga Förskola. Vårterminen 2014. Ansvariga pedagoger Marina Undenius och Carina Nilsson SAGOTEMA Kattgruppen Stenänga Förskola Vårterminen 2014 Ansvariga pedagoger Marina Undenius och Carina Nilsson BAKGRUND Barngruppen består av 11 barn varav 5 flickor och 6 pojkar. En pojke är 6 år, fyra

Läs mer

Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det

Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det Kapitel 1 -Hej Hej jag heter Minna. Min skola heter Santaskolan. Jag är 11 år. Min bästa kompis heter Smilla. Hon och jag har länge undrat över en dörr på skolan den tycker vi är märklig. Den ligger i

Läs mer

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo!

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! Det började för många år sedan när jag och min fd fru, mina föräldrar och min farmor åkte till Oppdal i Norge. Vi skulle besöka farmors syster mm. Farmor

Läs mer

Kapitel 1 Personen Hej jag heter Lars jag är 9 år och jag går på Söderskolan. Jag tycker om min morfar. Jag har 4 syskon 2 bröder och 2 systrar. Mina

Kapitel 1 Personen Hej jag heter Lars jag är 9 år och jag går på Söderskolan. Jag tycker om min morfar. Jag har 4 syskon 2 bröder och 2 systrar. Mina Kapitel 1 Personen Hej jag heter Lars jag är 9 år och jag går på Söderskolan. Jag tycker om min morfar. Jag har 4 syskon 2 bröder och 2 systrar. Mina bröder är 8 år gamla och mina systrar är 3 och 5år.

Läs mer

Bilarnas äventyr ett helt års projektarbete

Bilarnas äventyr ett helt års projektarbete Bilarnas äventyr ett helt års projektarbete Höstterminen startade med två veckors inspirationsaktiviteter i närmiljön. Barnen gick på utflykt till bl.a lekplatser, fårhagen och till Landevi som höll på

Läs mer

Kyss aldrig en groda ROLLER MAMMA JULIA FAMILJEN PÅ SLOTTET PAPPA MAMMA FINA FAMILJEN I STUGAN PAPPA MAMMA MARIA GILLION GRODJÄGARNA

Kyss aldrig en groda ROLLER MAMMA JULIA FAMILJEN PÅ SLOTTET PAPPA MAMMA FINA FAMILJEN I STUGAN PAPPA MAMMA MARIA GILLION GRODJÄGARNA Kyss aldrig en groda En liten bredvidberättelse om jakten på en groda att kyssa till prins ROLLER FAMILJEN PÅ SLOTTET FAMILJEN I STUGAN GRODJÄGARNA DOM ONDA MAKTERNA TROLLKARLEN BORROR (GRODAN / HÄSTEN)

Läs mer

Författare Tilde Brännström Den magiska dörren

Författare Tilde Brännström Den magiska dörren Författare Tilde Brännström Den magiska dörren Kapitel 1 Skolan Hej! Jag heter Sandra och är 10 år. Jag går på Nivirena skolan. Det är en riktigt stor skola där det går många barn. Skolan är vit. Min kompis

Läs mer

Sagan om de tre Bockarna Bruse Det var en gång, för länge sen när djur kunde prata och troll och tomtar visade sig för människor, en skog där det bodde tre bockar. Det var Lilla Bocken Bruse (sätt lilla

Läs mer

Våra äventyr i Höga Landet

Våra äventyr i Höga Landet 2018-11-21 Våra äventyr i Höga Landet Första resan till Näslingarnas by Barnen på Ugglan väntar nu på nästa resekort från Miranda. Vart ska vi resa nästa gång tro? Snart får vi veta, det blir till Näslingarnas

Läs mer

Det finns en konstig dörr på skolan och ingen har gått in där på 70 år. Den vill jag gärna gå in i för nästan ingen vet vad som finns där inne.

Det finns en konstig dörr på skolan och ingen har gått in där på 70 år. Den vill jag gärna gå in i för nästan ingen vet vad som finns där inne. Gjord av Axel Kapitel 1 Dörren Hej jag heter Alex. Jag är 9 år och gillar fotboll och judo. Jag går i Laxskolan som ligger i Göteborg Mitt hår har jag färgat grönt. Jag gillar färgen grön och har ett grönt

Läs mer

Kapitel ett- Den magiska dörren

Kapitel ett- Den magiska dörren Kapitel ett- Den magiska dörren Hej jag heter Lovisa och jag går på Godisskolan. Jag är 9 år och jag älskar min lillebror Alvin. Jag och Alvin har upptäkt en dörr, den står vid ängen bakom skolan. Dom

Läs mer

Den magiska dörren. Kapitel 1 Johan

Den magiska dörren. Kapitel 1 Johan Den magiska dörren. Kapitel 1 Johan Hej jag heter Johan och är 10 år gammal. Jag gillar parkour. Jag har parkourhandskar och egna skor som jag bara får använda när jag skall ut och köra sporten. Jag går

Läs mer

Jag undrar vad Linus vill hitta på idag? säger Ellen när de stiger på bussen. Vad tror du?

Jag undrar vad Linus vill hitta på idag? säger Ellen när de stiger på bussen. Vad tror du? 1 I dag ska William och Ellen åka och hälsa på sin mormor och morfar. Det ska bli extra kul att få komma dit idag eftersom deras kusin Linus också kommer att vara där. Jag undrar vad Linus vill hitta på

Läs mer

Häxprovet Lärarmaterial

Häxprovet Lärarmaterial Lärarmaterial sidan 1 Författare: Mårten Melin Vad handlar boken om? Vera är häxa och varje torsdagkväll går hon på häxskola. En torsdag när hon och Sira kommer dit är Mara inte där. Mara brukar aldrig

Läs mer

Kapitel 1 - Hej Hej! Jag heter Lola. Och jag är 10 år och går på vinbärsskolan som ligger på Gotland. Jag går i skytte och fotboll. Jag älskar min bästa vän som heter Moa. Jag är rädd för våran mattant

Läs mer

SAGAN Om RÄVEN. Av Freja Fortier

SAGAN Om RÄVEN. Av Freja Fortier SAGAN Om RÄVEN Av Freja Fortier Kap 1 Ungarna Det var en gång en rävmamma som var ganska ensam men som tur att hon skulle få ungar. Hon bodde ute i skogen i sitt lilla gryt. Det var en mycket vacker skog

Läs mer

Sagor och fantasy. Ett projekt för åk 7

Sagor och fantasy. Ett projekt för åk 7 Sagor och fantasy Ett projekt för åk 7 Namn: Förälders underskrift: Vad ska vi arbeta med? Under de kommande veckorna ska vi arbeta med sagor och fantasy. Sagor är en traditionell typ av berättelser och

Läs mer

Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN MAMMA OLE DOLE DOFF

Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN MAMMA OLE DOLE DOFF Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN D sovande flicka mamma lat son lat son lat son flitig gårdskarl gift med Ingvild flitig gårdsfru gift

Läs mer

Av: Nils Åkerblom AV NILS ÅKERBLOM

Av: Nils Åkerblom AV NILS ÅKERBLOM AV NILS ÅKERBLOM KAPITEL 1 Skolan börjar Hej jag heter Joel Nilsson. Jag är 10 år och gillar att spela fotboll. Jag går på Talbacka skolan. Jag har ganska mörkt hår och är 140 cm lång. Jag har en kompis

Läs mer

2012 Trollhättan Energi AB Förrådsgatan 2 Box 933 461 29 Trollhättan Tel 020-89 90 00 www.trollhattanenergi.se

2012 Trollhättan Energi AB Förrådsgatan 2 Box 933 461 29 Trollhättan Tel 020-89 90 00 www.trollhattanenergi.se 2012 Trollhättan Energi AB Förrådsgatan 2 Box 933 461 29 Trollhättan Tel 020-89 90 00 www.trollhattanenergi.se Trollhättans Stad Tekniska Förvaltningen Renhållningen Tingvallavägen 36 461 32 Trollhättan

Läs mer

Tummen upp! Svenska Formativ bedömning åk 4

Tummen upp! Svenska Formativ bedömning åk 4 Tummen upp! Svenska Formativ bedömning åk 4 Tummen upp! Svenska Formativ bedömning åk 4 hjälper dina elever att utveckla sina förmågor i svenska. Tre frågor blir tydliga för eleven: Vart ska jag? Var är

Läs mer

Drottningen: Ända sedan hon föddes så har hon haft magiska krafter gällande is och snö.

Drottningen: Ända sedan hon föddes så har hon haft magiska krafter gällande is och snö. Snödrottningen 1. Berättare/andra småroller 2. Kungen 3. Drottningen 4. Elsa 5. Anna 6. Prins Sven 7. Häxan Iris 8. Trollflickan Vimsa 9. Trollmamman Hulda 10. Trollpappan Pappsen 11. Trollbarnet kai 12.

Läs mer

ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN

ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN Allemansrätten är en fantastisk möjlighet för alla i Sverige att röra sig fritt i naturen. Men vi behöver också ta ansvar för natur och djurliv och visa hänsyn mot markägare

Läs mer

V V I I ING K L LE. den snälla skeppskatten

V V I I ING K L LE. den snälla skeppskatten I I ING V V K L LE den snälla skeppskatten I I ING V V K L LE den snälla skeppskatten Text: Maarit Wall Illustrationer: Henrik Nilson Layout och produktion: Viking Line Mariehamn Tryck: Mariehamns Tryckeri

Läs mer

Jonatan 5C Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Jonatan 5C Ht-15. Kapitel 1 Drakägget Drakens mysterier Av Jonatan Wiman Hej detta är en bok som kommer att handla om medeltiden. Där jag kommer att hitta nya vänner och hitta på mysterier. Men det kommer också hända hemska saker. 1 Kapitel

Läs mer

En dag såg jag och Anna ett brev under den mystiska dörren. Jag tog upp brevet och läste det. Så här stod det:

En dag såg jag och Anna ett brev under den mystiska dörren. Jag tog upp brevet och läste det. Så här stod det: En helt vanlig dag Hej! Jag heter Emma. Jag är 10 år. Jag går på Heliås skola. Min bästa kompis heter Anna. Jag har långt brunt hår och 10 fräknar. Min bästa kompis Anna har rött hår och svarta slingor

Läs mer

Författare Sebastian Fihn. klar 9/ Kapitel 1 den magiska dörren

Författare Sebastian Fihn. klar 9/ Kapitel 1 den magiska dörren Författare Sebastian Fihn. klar 9/5-2017 Kapitel 1 den magiska dörren Kapitel 1. Hej jag heter Hugo. Jag är 8 år och går i Lollipop skolan. Jag har ett husdjur som är en igelkott som heter Igli och vi

Läs mer

Läggdags. Karaktärer:

Läggdags. Karaktärer: Karaktärer: : Kai, eldmästaren : Yoda : militär : räv : varg : rockstjärna : rockstjärna : hund : hund Edith : liten flicka som har en nallebjörn : tiger : prins : varulv Läggdags Scen 1,,,, och Ediths

Läs mer

När vi kom dit nästa dag såg vi ett BREV. Jag ropade till Alice: -Titta, ett BREV. Jag tog upp brevet och där stog DET:

När vi kom dit nästa dag såg vi ett BREV. Jag ropade till Alice: -Titta, ett BREV. Jag tog upp brevet och där stog DET: ANGELINA SJÖBERG Kapitel 1 I SKOLAN Hej! Jag heter Lina och jag är 10 år och jag går på Nivirena skolan. Min bästa kompis heter Alice. Jag har långt brunt hår och jag är 1,37 meter hög. Jag är rädd för

Läs mer

Noa går på taket. Han leker att han flyger. En takpanna lossnar. Noa ramlar. Hjälp! ropar Noa. ISBN 978-91-86651-97-8. HEGAS www.hegas.

Noa går på taket. Han leker att han flyger. En takpanna lossnar. Noa ramlar. Hjälp! ropar Noa. ISBN 978-91-86651-97-8. HEGAS www.hegas. Frågor Noa på taket av Noa går på taket. Han leker att han flyger. En takpanna lossnar. Noa ramlar. Hjälp! ropar Noa. NOA PÅ TAKET på taket ISBN 978-91-86651-97-8 www.hegas.se noa_paa_taket_oms.indd 1

Läs mer

Sagorna om Guldlock och Draken

Sagorna om Guldlock och Draken Sagorna om Guldlock och Draken Guldlock och Draken Saga 1 Det här behövs: kopieringspapper (stålplåt), tejp (cement), sugrör (järnrör). Två tre bord så alla barn får plats runtomkring. Guldlock, en drake,

Läs mer

Denna bok är tillägnad till mina bröder Benjamin,Pont us,theo och min syster Celina.

Denna bok är tillägnad till mina bröder Benjamin,Pont us,theo och min syster Celina. Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5 Denna bok är tillägnad till mina bröder Benjamin,Pont us,theo och min syster Celina. Kapitel 2 - Brevet. Sid:6-7 Kapitel 3 - Nycklarna. Sid:8-9 Kapitel 4 - En annan värld. Sid:10-11

Läs mer

SORIA MORIA SLOTT Askeladdens äventyr. Theodor Kittelsen

SORIA MORIA SLOTT Askeladdens äventyr. Theodor Kittelsen SORIA MORIA SLOTT Askeladdens äventyr Theodor Kittelsen 1/8 En dag när Askeladden höll på att sprida ut askhögen som hade samlats i eldstaden rullade glödande kol fram och bildade ett slott som skimrade

Läs mer

Leo och Tigi på äventyr. En berättelse författad av 3B i december 2014

Leo och Tigi på äventyr. En berättelse författad av 3B i december 2014 Leo och Tigi på äventyr En berättelse författad av 3B i december 2014 1. Grottan Det var en gång en Tiger och en Leopard. Tigern heter Tigi. Tigi är brun. Leoparden heter Leo. Leo är fläckig. - Oj vad

Läs mer

Kapitel 1 hej. Det finns en dörr i skolan som jag undrar över. Den är i mitt klassrum och fröken säger att dörren aldrig har öppnats.

Kapitel 1 hej. Det finns en dörr i skolan som jag undrar över. Den är i mitt klassrum och fröken säger att dörren aldrig har öppnats. Kapitel 1 hej Jag heter Eric Knutson och är 9 år. Jag har ljust hår och jag är ganska kort jag gillar att spela fotboll och innebandy. Min mamma heter Karin och hon har också har just hår. Min pappa heter

Läs mer

Annie & Pernilla. Made by: Hossai Jeddi

Annie & Pernilla. Made by: Hossai Jeddi Ön Annie & Pernilla Made by: Hossai Jeddi Kapitel 1 Alla passagerare har kommit ombord nu. Jag är väldigt spänd över att åka flygplan med folk för första gången. Allting går som planerat, men det börjar

Läs mer

Den magiska dörren. Författare Deni saeed

Den magiska dörren. Författare Deni saeed Den magiska dörren Författare Deni saeed Kap1 Hej jag heter Kristian. Jag är 10 år. Jag har en kompis, men han är inte riktigt min vän, jag är bara hans kompis för hans farsa är miljonär. Jag är lite rädd

Läs mer

Av Alicia Belsing, Cornelia Ivarsson

Av Alicia Belsing, Cornelia Ivarsson Den magiska dörren. Av Alicia Belsing, Cornelia Ivarsson Kapitel 1! Systrarna Hej Jag heter Isabella och jag har en syster som heter Isabel! Vi går i fiol. Vi går på Blomsterskolan som finns i Stockholm.

Läs mer

Vi hoppas att ni har glädje av berättelsen om Undra!

Vi hoppas att ni har glädje av berättelsen om Undra! Barn mår bra av att veta Ditt barn ska komma till habiliteringen och göra en cpup-mätning. Det är svårt att med enbart ord förklara vad det är, därför har vi gjort den här boken. Barnet får genom berättelsen

Läs mer

Turbo och tokige Ture

Turbo och tokige Ture SIDAN 1 Lärarmaterial Klicka HÄR för att skriva ut arbetsmaterialet. VAD HANDLAR BOKEN OM? Turbo gillar sin granne. Han heter Ture och han har gjort en massa spännande saker. En dag satte han en helikopterpropeller

Läs mer

Kapitel 1: Turistfällan

Kapitel 1: Turistfällan Läsnyckel Wonder Woman Drakens svärd Text: Laurie Sutton Bilder: Dan Schoening Översättning: Marie Helleday Ekwurtzel I det här lättlästa äventyret, för 9 12-åringar, står Wonder Woman inför en stor utmaning.

Läs mer

Frågor. Svar. Elevuppgifter Kim och Lina badar en bil. Elevuppgifter Kim och Lina räddar Sture

Frågor. Svar. Elevuppgifter Kim och Lina badar en bil. Elevuppgifter Kim och Lina räddar Sture Elevuppgifter Kim och Lina räddar Sture Frågor 1. Vem är Sture? 2a.Vad gör Sture? 2b. Varför gör han det? 3. Kim vill rädda Sture. Hur gör han då? 4. Varför kommer brand-bilen? 5. Vad gör Sture till sist?

Läs mer

Innehållsförteckning:

Innehållsförteckning: Innehållsförteckning: Kapitel 1 - sida 2 Kapitel 2 - sida 3 Kapitel 3 - sida 5 Kapitel 4 - sida 7 Kapitel 5 - sida 9 Kapitel 6 - sida 11 KAPITEL 1 Sommarlovet börjar! Julia satt precis som vanligt i skolbänken

Läs mer

LYSSNA PÅ OCH ORDNA SAGOR

LYSSNA PÅ OCH ORDNA SAGOR SV LYSSNA PÅ OCH ORDNA SAGOR Ref. 30760 30760 Ref. 30760 LYSSNA PÅ SAGORNA OCH ORDNA BILDKORTEN SV INNEHÅLL - 1 LJUD-CD MP3 med 6 klassiska sagor på flera olika språk. CD-skivan innehåller även texten

Läs mer

By: Noah 5b MAGISKA DÖRREN

By: Noah 5b MAGISKA DÖRREN By: Noah 5b MAGISKA DÖRREN Kapitel 1 Va? Nu skulle jag låsa upp cykellåset på cykeln så var det ett löv som hade fastnat där man låser upp cykellåset. Nu var jag den sista på fotbollsplanen för att det

Läs mer

Men Zackarina hade inte tid, för hon var upptagen med sin cykel. Hon försökte göra ett

Men Zackarina hade inte tid, för hon var upptagen med sin cykel. Hon försökte göra ett Nere på stranden vid havet var Sandvargen och Zackarina mycket upptagna, var och en med sitt. Sandvargen var upptagen med att plaska runt i vattenkanten. Det sa plosch och det sa pläsch, och han stänkte

Läs mer

På uppdrag i spökhuset

På uppdrag i spökhuset Erik Magntorn På uppdrag i spökhuset ett sommaräventyr Illustrerad av Petter Lawenius Lindskog Förlag Denna bok tillägnas min pappa, Knut. En fantastisk berättare. E M Lindskog Förlag www.lindskogforlag.se

Läs mer

Sexårskören 2015 Min vän i Rymden Sångtexter

Sexårskören 2015 Min vän i Rymden Sångtexter Sexårskören 2015 Min vän i Rymden Sångtexter Innehåll Spår på CDn Titel Sidnummer 01 Alla är så ensamma här 2 02 Vi har letat 2 03 Rymdramsa 3 04 Raketbyggarna 4 05 Vi är på väg till rymden 5 06 Rymdvals

Läs mer

EMILIA 5B Ht-15. Draken

EMILIA 5B Ht-15. Draken 1 Draken Kapitel 1 drakägget Hej! Jag är en ung pojke som heter Didrik Didrikson. Jag är 11 år. Jag har en mamma, pappa och en lillasyster. Min mamma heter Beta, min pappa heter Urban och min lillasyster

Läs mer

Kapitel 1. Äventyret börjar. Kevin är en helt vanlig kille. Han är 12 år och bor i Stockholm.

Kapitel 1. Äventyret börjar. Kevin är en helt vanlig kille. Han är 12 år och bor i Stockholm. Kapitel 1 Äventyret börjar Kevin är en helt vanlig kille. Han är 12 år och bor i Stockholm. Kevin gillar att spela fotboll och tv-spel. Kevin gillar skolan. Han är väldigt duktig. I Kevins familj är de

Läs mer

Kapitel 1 - Hörde ni ljudet? sa Felicia. - Nej det är ju bara massa bubbel och pys som hörs här, sa Jonathan. Felicia och Jonathan var bästisar och

Kapitel 1 - Hörde ni ljudet? sa Felicia. - Nej det är ju bara massa bubbel och pys som hörs här, sa Jonathan. Felicia och Jonathan var bästisar och MONSTRET AV: Freja Kapitel 1 - Hörde ni ljudet? sa Felicia. - Nej det är ju bara massa bubbel och pys som hörs här, sa Jonathan. Felicia och Jonathan var bästisar och gick på skolan Röda hornet. Felicia

Läs mer

Sagans värld. För vuxna, men även för barn!

Sagans värld. För vuxna, men även för barn! Sagans värld För vuxna, men även för barn! 1 F OLKSAGOR Det finns massor av olika folksagor och många av dom är väldigt gamla så vissa sagor vet man inte när dom kom eller var. I början skrev man inte

Läs mer

Den magiska dörren skriven och illustrerad av Allan Runnerström & Milo Johansson Karlsson

Den magiska dörren skriven och illustrerad av Allan Runnerström & Milo Johansson Karlsson Den magiska dörren skriven och illustrerad av Allan Runnerström & Milo Johansson Karlsson Kapitel 1 Jag heter Alex och jag går på Solskensskolan. Jag har brunt hår och bruna ögon. Rut är min bästa kompis

Läs mer

Magiska dörren Av: Filippa

Magiska dörren Av: Filippa Magiska dörren Av: Filippa Kapitel 1 Jag stod här och bara slet och slet för att få upp skåpet i omklädningsrummet. Jag hörde något tutande och irriterat ljud utanför, jag gissade på att det var pappa.

Läs mer

Kalender: APT på måndag. Förskolan stänger kl 16.00 SKANSENRESA för alla barn på Regnbågen, på torsdag den 28 maj. Vad är bäst med förskolans dag?

Kalender: APT på måndag. Förskolan stänger kl 16.00 SKANSENRESA för alla barn på Regnbågen, på torsdag den 28 maj. Vad är bäst med förskolans dag? Veckobrev v 21 Vilket väder! Idag trodde vi nästan att det var sommar, med sol och värme på förmiddagen. Vi firade Förskolans dag med ballonger och kanelbulle. Vi åt lunch ute också, eftersom det var hamburgare!

Läs mer

Draken. Kapitel 1 drakägget.

Draken. Kapitel 1 drakägget. 1 Draken Kapitel 1 drakägget. Jag vaknar av min mor smäller upp dörren hon skriker: gumman upp och hoppa kungen kommer snart! Jag hoppar upp ur sängen och tar på mig mina träskor och min trasiga blåa klänning.

Läs mer

Veckans ord 3. Ett lyxigt hotell. gulligt kaxigt kyligt lyxigt modigt mysigt roligt soligt tidigt tråkigt

Veckans ord 3. Ett lyxigt hotell. gulligt kaxigt kyligt lyxigt modigt mysigt roligt soligt tidigt tråkigt u Läs orden i rutan. Veckans ord 3 gulligt kaxigt kyligt lyxigt modigt mysigt roligt soligt tidigt tråkigt u Hitta veckans ord. Ringa in dem. Ett lyxigt hotell Min man hade bokat ett lyxigt men väldigt

Läs mer

böckerna om monsteragenten nelly rapp: Besök gärna www.martinwidmark.se där författaren läser och berättar.

böckerna om monsteragenten nelly rapp: Besök gärna www.martinwidmark.se där författaren läser och berättar. böckerna om monsteragenten nelly rapp: Monster-akademin 2003 Frankensteinaren 2003 Varulvarna 2004 Trollkarlarna från Wittenberg 2005 Spökaffären 2006 De vita fruarna på Lovlunda slott 2007 Häxdoktorn

Läs mer

Tippen är toppen. Tippen är toppen xxx (klapp) Ja, alla tycker tippen är toppen. Tippen är toppen xxx

Tippen är toppen. Tippen är toppen xxx (klapp) Ja, alla tycker tippen är toppen. Tippen är toppen xxx Tippen är toppen Tippen är toppen xxx (klapp) Ja, alla tycker tippen är toppen Tippen är toppen xxx Ja, alla tycker tippen är toppen xxx xxx Och alla sjunger A-a-a-a.. Och alla sjunger a-a-a A-a-a-a och

Läs mer

Provlektion Klassiska sagor

Provlektion Klassiska sagor Provlektion Klassiska sagor Denna lektion är hämtad ur Klassiska sagor av Lena Johansson, lärare i svenska som andraspråk i Alby i Botkyrka. Klassiska sagor som världens barn har hört är ett kopieringsunderlag

Läs mer

Bonnier Utbildning Box 3159, 103 63 Stockholm. www.bonnierutbildning.se info@bonnierutbildning.se

Bonnier Utbildning Box 3159, 103 63 Stockholm. www.bonnierutbildning.se info@bonnierutbildning.se Bonnier Utbildning Postadress: Besöksadress: Hemsida: E:post: Box 3159, 103 63 Stockholm Sveavägen 56, Stockholm www.bonnierutbildning.se info@bonnierutbildning.se Order/Läromedelsinformation Telefon:

Läs mer

Den magiska dörren. By Liam Holmström Svanold

Den magiska dörren. By Liam Holmström Svanold Den magiska dörren By Liam Holmström Svanold Kapitel 1 Hej Hej! Jag heter Noel. Jag är nio år. Jag går på Kyrkmon. Min bästa kompis heter Gustav. Jag är rädd för vaktmästaren Lars Andersson. En dag när

Läs mer

Filmhandledning OWLS AND MICE

Filmhandledning OWLS AND MICE Filmhandledning OWLS AND MICE Originaltitel: Uilenbal Produktionsland: Nederländerna Regi: Simone van Dusseldorp Speltid: 80 min Tal: Holländska Text: Svenska, engelska Rekommenderas: åk 1-3 En filmhandledning

Läs mer

En hinderbana står uppställd på scenen. Fullt med rockringar, hopprep, bandyklubbor, bockar, mattor. Hela klassen står framför publiken.

En hinderbana står uppställd på scenen. Fullt med rockringar, hopprep, bandyklubbor, bockar, mattor. Hela klassen står framför publiken. Manusförslag för Eddaskolan årskurs 1 a. Scen 1 En hinderbana står uppställd på scenen. Fullt med rockringar, hopprep, bandyklubbor, bockar, mattor. Hela klassen står framför publiken. Alla människor reser

Läs mer

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckleln

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckleln Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Hej! Jag heter Conelia. Min skola heter Kyrkmon. Jag är 9 år. Jag har blont hår. Jag gillar att spela bandy och att rita. Min bästa vän är Wilda. Jag är mycket rädd för

Läs mer

Vera - En riktig häxa

Vera - En riktig häxa MÅRTEN MELIN SIDAN 1 Elevmaterial Namn: LÄSFÖRSTÅELSE Kapitel 1 1. Vad kan hända om man säger en trollramsa högt? 2. Varför har Vera inte någon flygande kvast? 3. Vad är Vera allergisk mot? 4. Vad tycker

Läs mer

Buslus. 1. Buslus flyttar inomhus

Buslus. 1. Buslus flyttar inomhus Buslus 1. Buslus flyttar inomhus Det var en gång en liten lus som hette Buslus. Hon bodde i ett träd med sin storebror och sin lillasyster. Deras mamma och pappa fanns inte längre, de hade hoppat upp på

Läs mer

Föreläsning av. Anne-Marie Körling på Junibacken april

Föreläsning av. Anne-Marie Körling på Junibacken april Föreläsning av Anne-Marie Körling på Junibacken april 2019 Endast för eget bruk, ej att spridas. Exemplen är hämtade ur mina böcker. Men här finns också text av Astrid Lindgren, Jens Sigsgaard, Gunilla

Läs mer

Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet.

Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet. Monstret Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet. Jag bara satt och väntade, jag var så jävla irriterad av att ingen Kunnde komma in så de kan börja

Läs mer