Proposition 2 förändringar och förtydliganden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Proposition 2 förändringar och förtydliganden"

Transkript

1 Proposition 2 förändringar och förtydliganden Ärende: Proposition till tävlingskongressen 2010 gällande förändringar och förtydliganden i tävlingsbestämmelserna. Beskrivning av ärendet och bakgrund: Språk Tolkningssvårigheter Förtydliganden av TG:s tolkningar Förslag på förändring i kapitel 3 4 m) m) Före beslutad seriesammansättning i Förbundstävling Lag som på egen begäran; - utgår ur pågående seriespel eller efterföljande kvalspel, - eller som före beslut om sammansättning av nästkommande års serier skriftligen meddelat SIBF på fastställd blankett (bilaga 3) att man ej kommer att ta platsen i den serie man är behörig att delta i. Dessa lag har möjlighet att nästkommande spelår anmäla sig till distriktets lägsta serie. m) Före beslutad seriesammansättning i Förbundstävling Lag som på egen begäran; - utgår ur pågående seriespel eller efterföljande kvalspel, - eller som före beslut om sammansättning av nästkommande års serier skriftligen meddelat SIBF på fastställd blankett (bilaga 3) att man ej kommer att ta platsen i den serie man är behörig att delta i. Dessa lag har möjlighet att nästkommande spelår anmäla sig till distriktets lägsta serie. Om föreningens representationslag för damer (eller herrar) läggs ned så upphör möjligheten för övriga seniorlag för damer (eller herrar) att finnas. Eventuellt kvarvarande seniorlag anses ha samma status som nystartat lag, varpå laget därför har rätt att delta i distriktets lägsta serie. Vid urdragning är det alltid det lägst placerade laget som berörs först om inte hela föreningen läggs ned. Förslag på ändring i kapitel 4 2 a)

2 a) Utträde/nedläggning Förening som läggs ned och begär utträde ur Svenska Innebandyförbundet ska skriftligen meddela detta. Skrivelse ska sändas till SIBF med kopia av årsmötesbeslut där nedläggning/utträde beslutats. a) Utträde/nedläggning Förening som läggs ned och begär utträde ur Svenska Innebandyförbundet ska skriftligen meddela detta. Skrivelse ska sändas till SIBF med kopia av årsmötesbeslut där nedläggning/utträde beslutats. Förening som tillfälligt lägger ned en A-sektion, dam och/eller herr, och på så sätt vill få spelare spelklara för ny förening utan övergångsförfarande, måste med en undertecknad skrivelse av föreningens firmatecknare intyga att föreningen ej har för avsikt att starta upp seniorverksamhet. Det vill säga representationseller reservlagsverksamhet kommande/innevarande säsong. Förening som tillfälligt lägger ned en A-sektion, dam och/eller herr, och på så sätt vill få spelare spelklara för ny förening utan övergångsförfarande, måste med en undertecknad skrivelse av föreningens firmatecknare intyga att föreningen ej har för avsikt att starta upp seniorverksamhet. Det vill säga representations- eller reservlagsverksamhet kommande/innevarande säsong. Förening som på två, efter varandra följande, verksamhetsår ej betalat årsavgift, utesluts ur Svenska Innebandyförbundet. Förening som på två, efter varandra följande, verksamhetsår ej betalat årsavgift, utesluts ur Svenska Innebandyförbundet. Spelare är fria att gå till vilken förening de så önskar och eventuella spelaravtal upphör. TG kan göra undantag om synnerliga skäl föreligger. Spelare är fria att gå till vilken förening de så önskar och eventuella spelaravtal upphör. TG kan göra undantag gällande spelaravtal om synnerliga skäl föreligger. Nya föreningen ska insända övergångsanmälan med spelarens underskrift samt nya föreningens namn och föreningsnummer. Överföringsavgift ska erläggas av den nya föreningen i varje enskilt fall och per spelare. Nya föreningen ska insända korrekt ifylld blankett för byte av föreningstillhörighet till SIBF. Förtydligande i stycke fyra om att TG kan göra undantag gällande spelaravtal ej byte av förening. Stycke fem ändras, då det i praktiken idag inte insänds någon övergångsanmälan, ej heller utgår någon avgift för byte av föreningstillhörighet.

3 Förslag på ändring i kapitel 4 9 a) Sanktion Förening som avser att delta i innebandyverksamhet utomlands ska ansöka om sanktion hos SIBF på fastställd blankett (bilaga 8). Sanktion Förening som avser att delta i innebandyverksamhet utomlands ska ansöka om sanktion hos SIBF på fastställd blankett (bilaga 8). Ansökan skall vara inne hos SIBF två veckor innan matchen/turneringen. Beviljad sanktion innebär att angivna spelare/ledare omfattas av licensförsäkringen. Förtydliga att beviljad dispens innebär att man omfattas av licensförsäkringen. Tidsramen om två veckor är avhängig försäkringsbolaget. Förslag på förändring i kapitel 6 1 c) c) Undantag där spelaren är fri att gå Spelare som på grund av ålder alternativt ej har lag att spela i med anledning av att föreningen ej anmält lag till seriespel, är fria att lämna föreningen och representera vilken förening de vill. Detta gäller även spelare med dispens. Om spelare med dispens har spelat i det lag den fått dispens för, kan spelaren ej gå fritt till annan förening. Detsamma gäller om föreningen drar sig ur seriespel alternativt väljer att spela i en lägre division än föreningen är kvalificerad för. Det senare gäller ej om föreningen tackar nej till vakanstillsättning. c) Undantag där spelaren är fri att gå Spelare som på grund av ålder alternativt ej har lag att spela i med anledning av att föreningen ej anmält lag till seriespel, är fria att lämna föreningen och representera vilken förening de vill. Detta gäller även spelare med dispens. Om spelare med dispens har spelat i det lag den fått dispens för, kan spelaren ej gå fritt till annan förening. Detsamma gäller om föreningen drar sig ur seriespel alternativt väljer att spela i en lägre division än föreningen är kvalificerad för. Det senare gäller ej om föreningen tackar nej till vakanstillsättning. Vid samtliga fall av byte av föreningstillhörighet (som inte är övergång enligt 5) skall korrekt blankett ifyllas (bilaga Byte av föreningstillhörighet) och insändas till SIBF. För varje enskild spelares rättssäkerhet ska det alltid ifyllas en blankett vid byte av förening. En ny blankett har utformats för att särskilja övergångar från byte av föreningstillhörighet där spelarna är fria att gå.

4 Förslag på ändring i kapitel Ordinarie övergångsperiod Övergång från moderförening till ny förening ska ske under perioden 1 maj till 15 augusti. 4 Ordinarie övergångsperiod Övergång från moderförening till ny förening ska ske under perioden 1 maj till 15 augusti. När en avtalsbunden spelare ska göra en övergång under ordinarie övergångsperiod måste avtal för spelare vara uppsagt i enlighet med avtalet och föreningarna överens om övergång. För att avtal för spelare ska gälla i övergångsärenden, ska spelaren tillhöra moderföreningen i enlighet med kapitel 6, 1. När en avtalsbunden spelare ska göra en övergång under ordinarie övergångsperiod måste avtal för spelare vara uppsagt i enlighet med avtalet och föreningarna överens om övergång. För att avtal för spelare ska gälla i övergångsärenden, ska spelaren tillhöra moderföreningen i enlighet med kapitel 6, 1. Endast en (1) övergång under ordinarie övergångsperiod kan beviljas per spelare och spelår. Endast en (1) övergång under ordinarie övergångsperiod kan beviljas per spelare och spelår. Spelaren tillhör den nya föreningen tidigast från och med den 1 juli, efter att korrekt övergångsanmälan inkommit till SIBF se Kapitel 6, 2. Därefter tillhör spelaren, det vill säga flyttas över till, den nya föreningen fem (5) dagar efter att korrekt övergångsanmälan inkommit till SIBF. Spelare tillhör den nya föreningen efter att korrekt övergångsanmälan inkommit till SIBF enligt Kapitel 6, 2 och 3 och är spelklar från och med femte (5) dagen efter anmälan inkommit till SIBF. Under dessa dagar är spelaren i karens och kan ej delta i något lag. Förslag på ändring i kapitel 6 5 b)

5 b) Övergång av typ B - samarbetsavtal: Spelare kan fritt flyttas mellan föreningarna. Detta ska meddelas förbundet senast vardagen efter genomförd match. Detta gäller vid varje flyttning av spelare. Spelarlicensen tillhör under samarbetsavtalstiden moderföreningen. b) Övergång av typ B - samarbetsavtal: Spelare kan fritt flyttas mellan föreningarna. Detta ska meddelas förbundet senast vardagen efter genomförd match. Detta gäller vid varje flyttning av spelare. Spelarlicensen tillhör under samarbetsavtalstiden moderföreningen. Samarbetsavtal gäller samtliga licenserade spelare i föreningen men endast deltagande i representationslagen i respektive förening. Båda föreningarna måste därmed ha representationslag för att kunna teckna samarbetsavtal. Samarbetsavtal gäller samtliga licenserade spelare i föreningen men endast deltagande i representationslagen i respektive förening. Båda föreningarna måste därmed ha representationslag för att kunna teckna samarbetsavtal. Samarbetsavtalet gäller mellan 1 juli och 30 april, alternativt från det datum då avtalet tecknas till 30 april enligt bekräftelse från SIBF gällande godkänt samarbetsavtal. Avtalet är endast giltigt med båda föreningarnas underskrifter samt att fastställd avgift är inbetald på SIBFs plusgirokonto. I avgiften ingår övergångsavgift/er. Föreningarna erhåller bekräftelse per brev på godkänt samarbetsavtal. Samarbetsavtalet gäller mellan 1 september och 30 april, alternativt från det datum då avtalet tecknas till 30 april enligt bekräftelse från SIBF gällande godkänt samarbetsavtal. Avtalet är endast giltigt med båda föreningarnas underskrifter samt att fastställd avgift är inbetald på SIBFs plusgirokonto. I avgiften ingår övergångsavgift/er. Föreningarna erhåller bekräftelse per brev på godkänt samarbetsavtal. Förening äger rätt att teckna samarbetsavtal med en dam- och en herrförening. Förening kan ej teckna samarbetsavtal med förening som innehar samma divisionstillhörighet som sin egen förening. Detta gäller både på dam- och herrsidan. Med andra ord kan en förening, herr och dam, teckna två samarbetsavtal. Samarbetsavtal kan när som helst tecknas under tiden mellan 1 juli till och med 31 januari. Övergångar kan ej ske under perioden 1 februari till 30 april. 1 maj återgår spelarna till respektive moderförening. Vid samarbetsövergång från förening med lägre divisionstillhörighet, exempelvis division 1 till Elit, är spelaren spelklar direkt efter att korrekt registrering gjorts hos SIBF. Vid samarbetsövergång från förening med högre divisionstillhörighet, exempelvis Elit till division 1, ska spelaren stå över en match i Division 1 efter att korrekt registrering gjorts hos SIBF. Samarbetsavtal gäller endast seriespel. Förening äger rätt att teckna samarbetsavtal med en dam- och en herrförening. Förening kan ej teckna samarbetsavtal med förening som innehar samma divisionstillhörighet som sin egen förening. Detta gäller både på dam- och herrsidan. Med andra ord kan en förening, herr och dam, teckna två samarbetsavtal. Samarbetsavtal kan när som helst tecknas under tiden mellan 1 juli till och med 31 januari. Övergångar kan ej ske under perioden 1 februari till 30 april. 1 maj återgår spelarna till respektive moderförening. En spelare i en förening som har samarbetsavtal kan endast spela i representationslaget i samarbetsföreningen. En spelare i en förening som har samarbetsavtal kan representera moderföreningens representationslag när denne är registrerad för moderföreningen. Moderföreningen ansvarar för alla övergångar för sina licenserade spelare både till och från föreningen. Moderföreningen undertecknar alltid övergångarna gällande samarbetsavtal En spelare i en förening som har samarbetsavtal kan representera samarbetsföreningen när denne är registrerad för samarbetsföreningen.

6 En spelare i en förening som har samarbetsavtal kan vid alla tillfällen deltaga i moderföreningens alla lag förutom representationslaget som spelaren är kvalificerad för enligt Tävlingsbestämmelserna (d.v.s. även efter 31/1). Vid samarbetsövergång från förening med lägre divisionstillhörighet, exempelvis division 1 till Elit, är spelaren spelklar direkt efter att korrekt registrering gjorts hos SIBF. Vid samarbetsövergång från förening med högre divisionstillhörighet, exempelvis Elit till division 1, ska spelaren stå över en match i Division 1 efter att korrekt registrering gjorts hos SIBF. Moderföreningen ansvarar för alla övergångar för sina licenserade spelare både till och från föreningen. Moderföreningen undertecknar alltid övergångarna gällande samarbetsavtal Enligt TG:s tolkning Förslag på ändring i kapitel 8 3 d) d) Avbruten match på grund av ordningsstörning Domare har rätt att avbryta en match på grund av ordningsstörning bland åskådarna. Om särskilda omständigheter föreligger kan SDF TK/TG besluta att lag ska uteslutas ur den serie laget deltar i redan vid den första förseelsen. Övriga påföljder som kan aktualiseras framgår av Kap d) Avbruten match på grund av ordningsstörning Domare och matchdelegat utsänd från SIBF har i samråd rätt att avbryta en match på grund av ordningsstörning bland åskådarna eller annat hot mot spelares, ledares eller domares säkerhet. Finns ingen matchdelegat på plats har domare rätt att ensam fatta detta beslut. Domare har alltid rätt att på inrådan från ordningsmakten avbryta en match p.g.a. säkerhetsskäl. Påföljder som kan aktualiseras framgår av Kap Domare och matchdelegat ges, i och med denna skrivning, rätt att avbryta match även då spelare, ledare eller domare utsätts för någon form av hot eller om säkerheten för dessa på annat sätt äventyras. I de fall då utsänd matchdelegat från SIBF finns på plats måste domaren rådgöra med denne innan beslut om att avbryta matchen fattas. Detta för att ge tyngd åt beslutet.

7 Förslag på ändring (tillägg) i kapitel b) Särskilda regler för seriespel om distrikt väljer att ha ett reserv-, B-, U-lag i distriktets högsta serie: Poäng som erhållits i match mot reserv-, B-, U-lag eller motsvarande räknas bort. Detta gäller i fråga om uppflyttning/kvalificering till förbundsserie. Detta innebär att man inte ska ta nästföljande lag om ovan typ av lag vinner serien, utan det lag som är högst placerat efter det att poängen räknats bort. I fråga om nedflyttning deltar reserv-, B-, U-lag eller motsvarande på samma villkor som övriga, det vill säga hamnar lagen på nedflyttningsplats hanteras dessa som vilket lag som helst. Detta innebär vidare att serie där reserv-, B-, U-lag eller motsvarande deltar måste det finnas två tabeller. En som reglerar nedflyttning och en som reglerar uppflyttning. Representationslag och reserv-, B-, U-lag eller motsvarande får ej deltaga i samma serie. Skulle sådant fall uppstå tvångsnedflyttas reserv-, B-, U-lag eller liknande ned en serie. Förslag på tillägg i kapitel 8 12 Förening eller lag som gör sig skyldiga till brott mot kap 8 11 och/eller kap kan bestraffas med: Tävlingsavgift max SEK Böter vid bestraffningsärenden, max SEK Högst tolv poängs avdrag Högst tolv poängs avdrag samt tävlingsavgift Uteslutning Tävlingsavgift samt uteslutning Administrerande myndighet kan besluta att en eller flera matcher ska spelas på annan arena än föreningens ordinarie hemmaarena, och/eller att en eller flera matcher ska spelas utan åskådare. Förening eller lag som gör sig skyldiga till brott mot kap 8 11 och/eller kap kan bestraffas med: Tävlingsavgift max SEK Böter vid bestraffningsärenden, max SEK Högst tolv poängs avdrag Högst tolv poängs avdrag samt tävlingsavgift Uteslutning Tävlingsavgift samt uteslutning Annullering av samarbetsavtal Administrerande myndighet kan besluta att en eller flera matcher ska spelas på annan arena än föreningens ordinarie hemmaarena, och/eller att en eller flera matcher ska spelas utan åskådare.

Övergångsutredningen lämnar här sitt förslag till förändringar av Tävlingsbestämmelserna kap 6.

Övergångsutredningen lämnar här sitt förslag till förändringar av Tävlingsbestämmelserna kap 6. Övergångsutredningens förslag Tävlingskongressen 2007 beslutade att utreda hela kapitel 6 i Svenska Innebandyförbundets Tävlingsbestämmelser. Utredningen ska presentera ett förslag att ta ställning till

Läs mer

Sammansättning och upp- och nedflyttning i distriktsserierna fastställs av respektive SDF.

Sammansättning och upp- och nedflyttning i distriktsserierna fastställs av respektive SDF. UPP-/NEDFLYTTNING OCH KVALSPEL 2019 Nedan följer ett utdrag ur gällande tävlingsbestämmelser (TB) 2 kap 9 beträffande upp- och nedflyttning i Hallands FF:s distriktsserier 2019. Sammansättning och upp-

Läs mer

Proposition 4 - Distriktslag och landslag

Proposition 4 - Distriktslag och landslag Proposition 4 - Distriktslag och landslag Ärende: Proposition till Tävlingskongressen 2014 att förändra tävlingsbestämmelserna Kapitel 1 6 Distriktslag och landslag. Beskrivning av ärendet och bakgrund:

Läs mer

Svenska Fotbollförbundets & Upplands Fotbollförbunds. Representationsbestämmelser Kapitel 2 - Särskilda bestämmelser om amatörspelare

Svenska Fotbollförbundets & Upplands Fotbollförbunds. Representationsbestämmelser Kapitel 2 - Särskilda bestämmelser om amatörspelare Svenska Fotbollförbundets & Upplands Fotbollförbunds Representationsbestämmelser 2017 Kapitel 2 - Särskilda bestämmelser om amatörspelare Representationsbestämmelser år 2017 Genom förevarande bestämmelser

Läs mer

REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER

REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER SEKTION C REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER C 1 ALLMÄNT C 1.1 Förbundets benämning C 1.1.1 I nedanstående dokument förkortas Svenska Badmintonförbundet respektive marknadsföringsnamnet Badminton Sweden med SBF.

Läs mer

10.2 Förbundsstyrelsens Förslag: Ändringar av Tävlingsbestämmelserna av språklig och redaktionell karaktär

10.2 Förbundsstyrelsens Förslag: Ändringar av Tävlingsbestämmelserna av språklig och redaktionell karaktär 10.2 Förbundsstyrelsens Förslag: Ändringar av Tävlingsbestämmelserna av språklig och redaktionell karaktär Förslag: FS föreslår att Tävlingskongressen beslutar att bifalla FS förslag till ändringar enligt

Läs mer

Svenska Innebandyförbundets Tävlingsbestämmelser

Svenska Innebandyförbundets Tävlingsbestämmelser Svenska Innebandyförbundets Tävlingsbestämmelser 2013 års utgåva. Innehållsförteckning Kapitel 1 Förening... 5 1 Medlemskap... 5 2 Föreningsnamn... 5 3 Föreningsstatus... 5 4 Förenings rätt att deltaga

Läs mer

Viktiga nyheter/förändringar!

Viktiga nyheter/förändringar! Viktiga nyheter/förändringar! Från och med säsongen 2019/20 gäller effektiv speltid i alla seniorserier. Det innebär att herrar division 4-5 ska spelas med effektiv speltid och att om matcher slutar oavgjort

Läs mer

Svenska Innebandyförbundets Tävlingsbestämmelser

Svenska Innebandyförbundets Tävlingsbestämmelser Svenska Innebandyförbundets Tävlingsbestämmelser 2016 års utgåva Uppdaterade efter Tävlingskongressen 7 december 2014 samt extra Tävlingskongress 18 april 2015. Ändrade paragrafer har markerats med (ändr.

Läs mer

KAPITEL 8 NATIONELLA REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER

KAPITEL 8 NATIONELLA REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER - KAPITEL 8 NATIONELLA REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER Innehåll Definitioner och åldersbestämmelser 8:1 Licens- och försäkringsbestämmelser 8:2 Övergång till annan förening inom Sverige - Övergångsanmälan

Läs mer

Förändringar i Representations- och Tävlingsbestämmelser 2012

Förändringar i Representations- och Tävlingsbestämmelser 2012 Förändringar i Representations- och Tävlingsbestämmelser 2012 Samarbetsavtal RB 2 kap Till följd av påpekanden av UEFA och FIFA - att lån utan övergångsanmälan så kallade amatörlån på grund av dubbel bosättning

Läs mer

Välkomna till HFF Tävlingsinformation 6 februari 2019 Seniorserier. Fler aktiva, längre Fair Play Utvecklande

Välkomna till HFF Tävlingsinformation 6 februari 2019 Seniorserier. Fler aktiva, längre Fair Play Utvecklande Välkomna till HFF Tävlingsinformation 6 februari 2019 Seniorserier Inledning Föredrag: Agenda Hot mot föreningarna & fotbollen Hur hanteras dem? Information Regel nyheter Tävlingsbestämmelser 2019 Information

Läs mer

C 3 REPRESENTATION C 3.1 För att få delta i badmintontävling/seriespel sanktionerad av SBF måste spelaren representera en badmintonförening.

C 3 REPRESENTATION C 3.1 För att få delta i badmintontävling/seriespel sanktionerad av SBF måste spelaren representera en badmintonförening. C 1 FÖRBUNDETS BENÄMNING Svenska Badmintonförbundet respektive marknadsföringsnamnet Badminton Sweden förkortas med SBF i detta dokument. Respektive distriktsförbund förkortas SDF. C 2 MEDLEMSKAP En spelare

Läs mer

Svenska Fotbollförbundets & Upplands Fotbollförbunds. Representationsbestämmelser Kapitel 4 - Allmänt om registrering och övergång

Svenska Fotbollförbundets & Upplands Fotbollförbunds. Representationsbestämmelser Kapitel 4 - Allmänt om registrering och övergång Svenska Fotbollförbundets & Upplands Fotbollförbunds Representationsbestämmelser 2017 Kapitel 4 - Allmänt om registrering och övergång Representationsbestämmelser år 2017 Genom förevarande bestämmelser

Läs mer

KAPITEL 8 NATIONELLA REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER Reviderat

KAPITEL 8 NATIONELLA REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER Reviderat - KAPITEL 8 NATIONELLA REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER Reviderat 2015-06-11 Innehåll Definitioner och åldersbestämmelser 8:1 Licens- och försäkringsbestämmelser 8:2 Övergång till annan förening inom Sverige

Läs mer

Representationsbestämmelser år 2015

Representationsbestämmelser år 2015 Representationsbestämmelser år 2015 Genom förevarande bestämmelser upphävs alla tidigare representationsbestämmelser samt annan av Svenska Fotbollförbundet (SvFF) i cirkulär och skrivelse utgiven information

Läs mer

Tävlingsbestämmelser säsongerna 2007/08 och 2008/09

Tävlingsbestämmelser säsongerna 2007/08 och 2008/09 Tävlingsbestämmelser säsongerna 2007/08 och 2008/09 Förkortningar... 4 Kapitel 1 Allmänna bestämmelser... 5 1 Tävlings- och spelregler... 5 a) Regler... 5 b) Tolkning av bestämmelser... 5 c) Distriktens

Läs mer

SERIEKRAV SENIORSERIER 2018/2019

SERIEKRAV SENIORSERIER 2018/2019 SERIEKRAV SENIORSERIER 2018/2019 OBS! Dessa Seriekrav gäller inte för Damer Division 1. Se särskilda seriekrav för den serien. 1. Arrangemang och träffar anordnade av administrerande myndighet Förening

Läs mer

Svenska Innebandyförbundets Tävlingsbestämmelser

Svenska Innebandyförbundets Tävlingsbestämmelser Svenska Innebandyförbundets Tävlingsbestämmelser 2016 års utgåva Kommenterad [LN(1]: Not 1 och Not 4 Förslag 10.2 sid.4 Perioden som regelverket gäller presenteras som spelår 2017/18 osv Information i

Läs mer

Innebandyns Reglemente för Elitlicensen med anvisningar

Innebandyns Reglemente för Elitlicensen med anvisningar Innebandyns Reglemente för Elitlicensen med anvisningar Innehållsförteckning 1. Inledande bestämmelser 1 1.1 Allmänt 1 1.2 Kriterier 1 1.3 Beslutsorgan 1 1.3.1 Licensnämnden 1.3.2 Appellationsnämnden 1.3.3

Läs mer

Svenska Bandyförbundets Representationsbestämmelser

Svenska Bandyförbundets Representationsbestämmelser Bilaga 4 Svenska Bandyförbundets Representationsbestämmelser Begrepp Amatör: Spelare som under en säsong (fr.o.m. den 1 april t.o.m. den 31 mars), från en eller flera föreningar, uppbär lön eller annan

Läs mer

UPP-/NEDFLYTTNING OCH KVALSPEL

UPP-/NEDFLYTTNING OCH KVALSPEL UPP-/NEDFLYTTNING OCH KVALSPEL 2016 Nedan följer ett utdrag ur gällande tävlingsbestämmelser (TB) 2 kap 19 beträffande upp- och nedflyttning i Hallands FF:s distriktsserier 2016. 19.1 REPRESENTATIONSSERIER

Läs mer

Svenska Fotbollförbundets & Upplands Fotbollförbunds. Representationsbestämmelser Kapitel 5 - Registreringshantering av övergångar

Svenska Fotbollförbundets & Upplands Fotbollförbunds. Representationsbestämmelser Kapitel 5 - Registreringshantering av övergångar Svenska Fotbollförbundets & Upplands Fotbollförbunds Representationsbestämmelser 2017 Kapitel 5 - Registreringshantering av övergångar Representationsbestämmelser år 2017 Genom förevarande bestämmelser

Läs mer

Kapitel 4 - Representation

Kapitel 4 - Representation Fastställt av SvFF:s extra Representantskap 2004-03-26, att gälla fr.o.m. 15 november 2004. Kapitel 4 - Representation Allmänna bestämmelser 1 Spelår, licensår och registrering 1.1 Spelår/speltermin Spelåret

Läs mer

I frågor som inte regleras i dessa föreskrifter gäller Svenska Fotbollförbundets (SvFF) tävlingsbestämmelser (TB) i tillämpliga delar.

I frågor som inte regleras i dessa föreskrifter gäller Svenska Fotbollförbundets (SvFF) tävlingsbestämmelser (TB) i tillämpliga delar. FÖRESKRIFTER SVENSKA SPEL F-19 2017 1 Kap. Allmänna bestämmelser I frågor som inte regleras i dessa föreskrifter gäller Svenska Fotbollförbundets (SvFF) tävlingsbestämmelser (TB) i tillämpliga delar. Det

Läs mer

SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SPELÅRET (Ändringar jämfört med föregående spelår är markerad med grå överstrykning)

SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SPELÅRET (Ändringar jämfört med föregående spelår är markerad med grå överstrykning) SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SPELÅRET 2017-2018 (Ändringar jämfört med föregående spelår är markerad med grå överstrykning) GEMENSAMMA BESTÄMMELSER FÖR SKÅNESERIERNA 1. INLEDNING Skånes BTF anordnar seriespel

Läs mer

Information inför spelåret , ver. 2

Information inför spelåret , ver. 2 Information inför spelåret 2014-2015, ver. 2 Nedan listas förändringar som införs till spelåret 2014-2015 efter beslut av förbundsmöte och SBTF. Stadgeändringar Förbundsmöte vartannat år Från och med 2015

Läs mer

DGHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmelser. SHF Tävlingshandbok

DGHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmelser. SHF Tävlingshandbok DGFH Tävlingsbestämmelser för barn och ungdomar (DGFH TBBU) TBBU kompletterar SHF Tävlingsbestämmelserna för barn och ungdomar (SHF TBBU) med särbestämmelser för DGHF distrikt Om det finns ordalydelser

Läs mer

Svenska Bandyförbundets Representationsbestämmelser

Svenska Bandyförbundets Representationsbestämmelser Bilaga 4 Svenska Bandyförbundets Representationsbestämmelser Begrepp Amatör: Spelare som inte uppbär någon ersättning från en förening eller spelare som under en säsong uppbär lön eller annan inkomstskattepliktig

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Säsongen J-H:s Tävlingsbestämmelser säsongen

Tävlingsbestämmelser Säsongen J-H:s Tävlingsbestämmelser säsongen J-H:s Tävlingsbestämmelser säsongen 2016-17 För Jämtland/Härjedalens Ishockeyförbunds hockeyverksamhet gäller Svenska Ishockeyförbundets TB 2016-17 med följande ändringar eller tillägg. Tävlingsbestämmelser

Läs mer

INBJUDAN TILL SERIESPEL/DM SÄSONGEN 2013/2014

INBJUDAN TILL SERIESPEL/DM SÄSONGEN 2013/2014 INBJUDAN TILL SERIESPEL/DM SÄSONGEN 2013/2014 Viktiga datum 13 04 23 Anmälningsfönster öppnas i IDA för seriespel och DM GS. 13 05 13 Anmälningsfönster stängs. Då ska serie/dm/gs anmälningarna vara inlagda

Läs mer

REPRESENTATIONSSERIER DAMER

REPRESENTATIONSSERIER DAMER UPP-/NEDFLYTTNING OCH KVALSPEL Nedan följer ett utdrag ur gällande tävlingsbestämmelser (TB) 2 kap 19 beträffande upp- och nedflyttning i Hallands FF:s distriktsserier 2013. 19.3.1 REPRESENTATIONSSERIER

Läs mer

Proposition 3 kapitel 10

Proposition 3 kapitel 10 Proposition 3 kapitel 10 Ärende: Proposition till tävlingskongressen 2010 att förändra tävlingsbestämmelserna kapitel 10 Särskilda bestämmelser för RIG Beskrivning av ärendet och bakgrund: Nedanstående

Läs mer

I frågor som inte regleras i dessa föreskrifter gäller Svenska Fotbollförbundets (SvFF) tävlingsbestämmelser (TB) i tillämpliga delar.

I frågor som inte regleras i dessa föreskrifter gäller Svenska Fotbollförbundets (SvFF) tävlingsbestämmelser (TB) i tillämpliga delar. FÖRESKRIFTER SVENSKA SPEL F 19 2015 1 Kap. - Allmänna bestämmelser I frågor som inte regleras i dessa föreskrifter gäller Svenska Fotbollförbundets (SvFF) tävlingsbestämmelser (TB) i tillämpliga delar.

Läs mer

Upp och nedflyttningsbestämmelser 2012 Alt 1: Representantskapet bifaller inte Styrelsens förslag till ny divisionsindelning

Upp och nedflyttningsbestämmelser 2012 Alt 1: Representantskapet bifaller inte Styrelsens förslag till ny divisionsindelning Tävlingsbestämmelser TB 2012 Kapitel 2 19.3 Upp och nedflyttningsbestämmelser 2012 Alt 1: Representantskapet bifaller inte Styrelsens förslag till ny divisionsindelning 19.3 Distriktsserierna För Dalarnas

Läs mer

SvFF:s Tävlingsbestämmelser för futsal säsongen 2018/2019

SvFF:s Tävlingsbestämmelser för futsal säsongen 2018/2019 SvFF:s Tävlingsbestämmelser för futsal säsongen 2018/2019 s. Begrepp 1 1 kap. Allmänna bestämmelser 1 Regler för organiserad futsal 5 2 Innehåll i SvFF:s tävlingsregler 5 3 Påföljd vid underlåtenhet 5

Läs mer

Information med tillhörande

Information med tillhörande Information med tillhörande kommentarer gällande Ändringar/Justeringar i Tävlingsbestämmelserna m.m. inför säsongen 2015/2016 Följande Ändringar/Justeringar/Förtydligande är inskrivet i den kommande upplagan

Läs mer

Tävlingsbestämmelser år kap. Tävlingens genomförande. Bilaga 3. Representantskapet

Tävlingsbestämmelser år kap. Tävlingens genomförande. Bilaga 3. Representantskapet Bilaga 3. Representantskapet 2017-12-08 Till: Samtliga föreningar ---------------------------------- Struken text = Förslag till borttagen text Röd text = Förslag till ny text Blå text = ÖLFF:s bestämmelser

Läs mer

KAPITEL 8: NATIONELLA REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER Reviderat

KAPITEL 8: NATIONELLA REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER Reviderat - KAPITEL 8: NATIONELLA REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER Reviderat 2018-07-03 Innehåll Definitioner och åldersbestämmelser 8:1 Licens- och försäkringsbestämmelser 8:2 Övergång till annan förening inom Sverige

Läs mer

UNGDOM LEDARHJÄLPEN Inför säsongen/seriestart

UNGDOM LEDARHJÄLPEN Inför säsongen/seriestart LEDARHJÄLPEN Inför säsongen/seriestart Registrering av spelare Ungdomsregistrera dina spelare i ålder 10-14 år och förstagångslicensiera spelare som fyller 15 år i Fogis. Föreningen skall innan registreringen

Läs mer

SvFF:s Tävlingsbestämmelser år 2016

SvFF:s Tävlingsbestämmelser år 2016 SvFF:s Tävlingsbestämmelser år 2016 s. Begrepp 1 1 kap. Allmänna bestämmelser 1 Allmänt 5 2 Matchtillstånd 5 3 Mästerskapstävlingar mm. 6 4 IdrottsAB 6 5 Deltagande i landskamper m.m. 7 6 Särskilda TB

Läs mer

INTERNATIONELLA TRANSFERKORT. Här nedan finns nyttig information kring hur Ni registrerar en utländsk spelare för spel i Sverige.

INTERNATIONELLA TRANSFERKORT. Här nedan finns nyttig information kring hur Ni registrerar en utländsk spelare för spel i Sverige. INTERNATIONELLA TRANSFERKORT Här nedan finns nyttig information kring hur Ni registrerar en utländsk spelare för spel i Sverige. Spelare som behöver internationellt transferkort när de ska spela ishockey

Läs mer

UPP-/NEDFLYTTNING OCH KVALSPEL

UPP-/NEDFLYTTNING OCH KVALSPEL UPP-/NEDFLYTTNING OCH KVALSPEL 2018 Nedan följer ett utdrag ur gällande tävlingsbestämmelser (TB) 2 kap 9 beträffande upp- och nedflyttning i Hallands FF:s distriktsserier 2018. Distriktsseriernas indelning

Läs mer

SvFF:s Tävlingsbestämmelser år 2012

SvFF:s Tävlingsbestämmelser år 2012 SvFF:s Tävlingsbestämmelser år 2012 Begrepp 1 1 kap Allmänna bestämmelser 1 Tävlings- och spelregler 4 2 Matchtillstånd 4 3 Mästerskapstävlingar mm. 5 4 IdrottsAB 5 5 Deltagande i landskamper mm. 5 6 Särskilda

Läs mer

SvFF:s Tävlingsbestämmelser år 2019

SvFF:s Tävlingsbestämmelser år 2019 SvFF:s Tävlingsbestämmelser år 2019 s. Begrepp 1 1 kap. Allmänna bestämmelser 1 Regler för organiserad fotboll 5 2 Tillämpning på IdrottsAB 5 3 Innehåll i SvFF:s tävlingsregler 5 4 Påföljd vid underlåtenhet

Läs mer

KAPITEL 8 NATIONELLA REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER Reviderat

KAPITEL 8 NATIONELLA REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER Reviderat - KAPITEL 8 NATIONELLA REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER Reviderat 2016-06-01 Innehåll Definitioner och åldersbestämmelser 8:1 Licens- och försäkringsbestämmelser 8:2 Övergång till annan förening inom Sverige

Läs mer

Svenska Innebandyförbundets Tävlingsbestämmelser

Svenska Innebandyförbundets Tävlingsbestämmelser Svenska Innebandyförbundets Tävlingsbestämmelser 2018/2019 Innehållsförteckning BEGREPP... 3 KAPITEL 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER... 6 1 Tävlings- och spelregler...6 2 Matchtillstånd...6 3 IdrottsAB... 7 4

Läs mer

Svenska Fotbollförbundets & Upplands Fotbollförbunds. Representationsbestämmelser kap. Särskilda bestämmelser om professionella spelare

Svenska Fotbollförbundets & Upplands Fotbollförbunds. Representationsbestämmelser kap. Särskilda bestämmelser om professionella spelare Svenska Fotbollförbundets & Upplands Fotbollförbunds Representationsbestämmelser 2017 3 kap. Särskilda bestämmelser om professionella spelare Representationsbestämmelser år 2017 Genom förevarande bestämmelser

Läs mer

Jämtland/Härjedalens Innebandyförbund Lokala förutsättningar

Jämtland/Härjedalens Innebandyförbund Lokala förutsättningar Jämtland/Härjedalens Innebandyförbund Lokala förutsättningar 1:a utgåvan Gäller från 1 juli 2014 Kapitel 3 12 a) Distriktstävlingar Före match Förening äger rätt att delta med lag i seriespel, distriktsmästerskap

Läs mer

INBJUDAN TILL SERIESPEL SÄSONGEN 2016/2017

INBJUDAN TILL SERIESPEL SÄSONGEN 2016/2017 INBJUDAN TILL SERIESPEL SÄSONGEN 2016/2017 Anmälan Alla seniorlag är föreslagna i de serier som de kvalificerat sig till. Dessa anmäls genom att föreningens FA accepterar platsen i aktuell serie. Juniorlag

Läs mer

SvFF:s Tävlingsbestämmelser år 2017

SvFF:s Tävlingsbestämmelser år 2017 SvFF:s Tävlingsbestämmelser år 2017 s. Begrepp 1 1 kap. Allmänna bestämmelser 1 Regler för organiserad fotboll 5 2 Tillämpning på IdrottsAB 5 3 Innehåll i SvFF:s tävlingsregler 5 4 Påföljd vid underlåtenhet

Läs mer

Svenska Bandyförbundets Representationsbestämmelser

Svenska Bandyförbundets Representationsbestämmelser Bilaga 5 Tävlingsbestämmelser Svenska Bandyförbundets Representationsbestämmelser Begrepp Amatör: Spelare som inte uppbär någon ersättning från en förening eller spelare som under en säsong uppbär lön

Läs mer

LEDARHJÄLPEN 11-MANNA 2016

LEDARHJÄLPEN 11-MANNA 2016 INFÖR SÄSONG/SERIESTART Ungdomsregistrera dina spelare i ålder 10-14 år och förstagångslicensiera spelare som fyller 15 år i Fogis. Föreningen skall innan registreringen inhämta spelarens och dennes vårdnadshavares

Läs mer

Lokala seriedirektiv Dalarnas IBF säsongen 17/18

Lokala seriedirektiv Dalarnas IBF säsongen 17/18 Lokala seriedirektiv Dalarnas IBF säsongen 17/18 1. ANMÄLAN 1.1.1 Så går anmälan till Det är endast föreningens Föreningsadministratör (FA) som kan anmäla lag till seriespelet. Detta görs via mail till

Läs mer

SvFF:s Representationsbestämmelser år 2014

SvFF:s Representationsbestämmelser år 2014 SvFF:s Representationsbestämmelser år 2014 Begrepp 5 1 kap: Inledande bestämmelser 1 Tävlings- och spelregler 8 2 Bestämmelsernas tillämpningsområde 8 3 Föreningars skyldigheter m.m. 8 4 Felaktig registrering

Läs mer

Svenska Innebandyförbundets Tävlingsbestämmelser

Svenska Innebandyförbundets Tävlingsbestämmelser Svenska Innebandyförbundets Tävlingsbestämmelser 2018/2019 Innehållsförteckning BEGREPP... 3 KAPITEL 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER... 5 1 Tävlings- och spelregler... 5 2 Matchtillstånd... 5 3 IdrottsAB... 5

Läs mer

Reglemente för Division 1- föreningar

Reglemente för Division 1- föreningar Division 1-licens. I olika steg har följande beslut tagits angående Division 1-licens. Division 1 ska vara en förbundsserie i samverkan med regionen. Division 1 ska bestå av 48-64 lag. Service ska ges

Läs mer

Från div. 4, herrar, flyttas 36 lag upp till div. 3, herrar. 36 lag från div. 4 spelar kval till div. 3, herrar.

Från div. 4, herrar, flyttas 36 lag upp till div. 3, herrar. 36 lag från div. 4 spelar kval till div. 3, herrar. 8 Sammansättning förbundsserierna Allsvenskan består av 16 lag i en seriegrupp. Seriesegrare är svensk mästare. Lag 14 spelar kval till Allsvenskan. Lag 15-16 flyttas ned till Superettan. Superettan består

Läs mer

Ändringsblad till Tävlingsbestämmelser

Ändringsblad till Tävlingsbestämmelser Denna sammanställning syftar till att tydliggöra de större ändringar som är gjorda till säsongen 2015-2016 och ska ses som ett komplement till de aktuella Tävlingsbestämmelserna. Ändringar är markerade

Läs mer

500 (max) effektiv tid 450 (max) rullande tid

500 (max) effektiv tid 450 (max) rullande tid Domarreglemente Svenska Innebandyförbundet 2007-2010 Gäller även för SDF avseende maximala belopp för domararvoden (skattepliktigt) och restidsersättning (skattepliktigt) i SDF-serier samt turneringsarvoden.

Läs mer

SvFF:s Tävlingsbestämmelser 2011

SvFF:s Tävlingsbestämmelser 2011 SvFF:s Tävlingsbestämmelser 2011 Begrepp 1 1 kap Allmänna bestämmelser 1 Tävlings- och spelregler 4 2 Matchtillstånd 4 3 Mästerskapstävlingar mm. 5 4 IdrottsAB 5 5 Deltagande i landskamper mm. 5 6 Elitfotbollsmanualen

Läs mer

SvFF:s Tävlingsbestämmelser år 2017

SvFF:s Tävlingsbestämmelser år 2017 SvFF:s Tävlingsbestämmelser år 2017 med Dalslands FF: s särskilda bestämmelser införda s. Begrepp 1 1 kap. Allmänna bestämmelser 1 Regler för organiserad fotboll 4 2 Tillämpning på IdrottsAB 4 3 Innehåll

Läs mer

Svenska Innebandyförbundets Tävlingsbestämmelser

Svenska Innebandyförbundets Tävlingsbestämmelser Svenska Innebandyförbundets Tävlingsbestämmelser 2019/2020 Innehållsförteckning BEGREPP... 3 KAPITEL 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER... 5 1 Tävlings- och spelregler... 5 2 Matchtillstånd... 5 3 IdrottsAB... 6

Läs mer

SAMMANTRÄDE MED HALLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS REPRESENTANTSKAP

SAMMANTRÄDE MED HALLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS REPRESENTANTSKAP SAMMANTRÄDE MED HALLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS REPRESENTANTSKAP Söndagen den 23 november 2014, kl. 13.00 Katrinebergs Folkhögskola, Vessigebro PROGRAM 12:00 Lunch 13:00 Representantskapets sammanträde FÖREDRAGNINGSLISTA

Läs mer

HANDBOLLSFÖRBUNDET VÄST

HANDBOLLSFÖRBUNDET VÄST HANDBOLLSFÖRBUNDET VÄST REGLEMENTE TÄVLING 2018/2019 BENÄMNINGAR Svenska Handbollsförbundet (SHF) Handbollsförbundet Väst (HFV) Handbollsförbundet Väst Tävlingskommitté (TK) Handbollsförbundet Väst Domarkommitté

Läs mer

Nyheter i SvFF:s tävlingsregler 2018

Nyheter i SvFF:s tävlingsregler 2018 SVENSKA FOTBOLL FÖRBUNDET BOX 1216 SE-171 23 SOLNA SWEDEN EVENEMANGSG. 31 TELEFON 08-735 09 00 TELEFAX 08-735 09 01 E-POST svff@svenskfotboll.se WEBBPLATSER svenskfotboll.se fogis.se BANKGIRO 620-7799

Läs mer

Skånes Fotbollförbund Kvalreglemente 2015

Skånes Fotbollförbund Kvalreglemente 2015 Skånes Fotbollförbund Kvalreglemente 2015 Kapitel 1 ADMINISTRATION 1. Tävlingsstyrelse Skånes Fotbollförbund (Skånes FF) administrerar kvaltävlingarna och förbundets Tävlingskommitté (TK) är tävlingsstyrelse

Läs mer

Tävlingsbestämmelser år 2009 - I n n e h å l l s f ö r t e c k n i n g

Tävlingsbestämmelser år 2009 - I n n e h å l l s f ö r t e c k n i n g Tävlingsbestämmelser år 2009 - I n n e h å l l s f ö r t e c k n i n g Kapitel 1 Allmänt 1 Tävlings- och spelregler... 1 2 Matchtillstånd... 1 3 Deltagande i landskamper m.m.... 2 4 UEFA-tävlingar... 2

Läs mer

SC och SCD spelas mellan fyramannalag från i SkDF registrerade klubbar.

SC och SCD spelas mellan fyramannalag från i SkDF registrerade klubbar. TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR SKÅNSKA CUPEN Omfattning Speltid Deltagande Listade spelare Föreliggande bestämmelser reglerar spel i Skånska Cupen (SC) och Skånska Cupen för Damer (SCD). SC och SCD spelas årligen

Läs mer

Stockholms Innebandyförbund Seriedirektiv års utgåva Gäller från 1 juli 2015

Stockholms Innebandyförbund Seriedirektiv års utgåva Gäller från 1 juli 2015 Stockholms Innebandyförbund Seriedirektiv 2015 års utgåva Gäller från 1 juli 2015 Seriedirektiv I Herrar division 2 samt damer division 2 gäller följande: -Lagen skall senast 12 timmar innan matchstart

Läs mer

Representationsbestämmelser år 2016

Representationsbestämmelser år 2016 Representationsbestämmelser år 2016 Genom förevarande bestämmelser upphävs alla tidigare av SvFF fastställda representationsbestämmelser. Nedanstående representationsbestämmelser som beslutats av SvFF:s

Läs mer

BLÅ BOKEN KAPITEL K Sid 1(13)

BLÅ BOKEN KAPITEL K Sid 1(13) BLÅ BOKEN KAPITEL K Sid 1(13) SVENSKA BOWLINGFÖRBUNDET Administrativa regler för bowlingspel Innehåll K 1 Tävlingslicens K 2 Inregistrering av rikslicens K 3 Övergång, rikslicens K 4 Inaktivering av licenser

Läs mer

REGLEMENTE FÖR LICENSNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR LICENSNÄMNDEN REGLEMENTE FÖR LICENSNÄMNDEN 1. Licensnämnd för Svenska Hockeyligan och Hockeyallsvenskan Svenska Ishockeyförbundet (nedan kallat SIF) och Svenska Hockeyligan (nedan kallat SHL) har sedan 2004 ett samarbetsavtal

Läs mer

Förändrade bestämmelser. Förändrade Tävlingsbestämmelser. 4 Ersättare och avbytare 17 Förening som utgår ur tävling eller lämnar w.o.

Förändrade bestämmelser. Förändrade Tävlingsbestämmelser. 4 Ersättare och avbytare 17 Förening som utgår ur tävling eller lämnar w.o. Förändrade bestämmelser. Utöver nedan föreslagna förändringar föreslås styrelsen få rätt att justera text av redaktionell art, däribland ändringar av 2014 till 2015 samt byte av ordet licens till registrering

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Säsongen J-H:s Tävlingsbestämmelser säsongen

Tävlingsbestämmelser Säsongen J-H:s Tävlingsbestämmelser säsongen J-H:s Tävlingsbestämmelser säsongen 2017-18 För Jämtland/Härjedalens Ishockeyförbunds hockeyverksamhet gäller Svenska Ishockeyförbundets TB 2017-18 med följande ändringar eller tillägg. Tävlingsbestämmelser

Läs mer

Upplands Fotbollförbunds kompletterande Tävlingsföreskrifter: Futsal

Upplands Fotbollförbunds kompletterande Tävlingsföreskrifter: Futsal Upplands Fotbollförbunds kompletterande Tävlingsföreskrifter: Futsal 2017 2018 1. Tävlingsstyrelse och Beslutsorgan Upplands Fotbollförbund (UFF) administrerar tävlingen. Upplands Fotbollförbunds Tävlingskommitté

Läs mer

Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17

Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17 Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17 Säsongen 2015-2016 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 1 1.1. Åldersklass... 1 1.2. Anmälan... 1 1.3. Tolkningsordning... 1 1.4. SM-spel... 1 1.5. Tävlingsstyrelse...

Läs mer

SERIEINBJUDAN 2011/2012

SERIEINBJUDAN 2011/2012 1 SERIEINBJUDAN 2011/2012 INFORMATION OM SERIERNA Vi vill med detta dokument ge er information så att ni ska kunna fundera över hur ni ska anmäla era lag till serierna nästkommande säsong. Ta del av detta

Läs mer

Västmanlands Innebandyförbund Lokala förutsättningar

Västmanlands Innebandyförbund Lokala förutsättningar Västmanlands Innebandyförbund Lokala förutsättningar 1:a utgåvan Gäller från 1 juli 2014 Kapitel 1 Förening 4 a) Anmälningsavgifter Administrerings avgiften uppkommer till 3000:- per förening och säsong.

Läs mer

Domararvoden (Västerbotten, GUD och Hälsingland se sida 2-3, träningsmatcher/cuper/instruktör se sida 3-4)

Domararvoden (Västerbotten, GUD och Hälsingland se sida 2-3, träningsmatcher/cuper/instruktör se sida 3-4) Domararvoden 2019-20 (Västerbotten, GUD och Hälsingland se sida 2-3, träningsmatcher/cuper/instruktör se sida 3-4) Damer/Flickor Herrar/Pojkar Damer division 1 700kr Herrar division 2 800kr Damer utveckling

Läs mer

Seriedirektiv Lokala serier säsongen 18/19 - Herrar Division 3 G/D - Herrar Division 4 G/D - Damer Division 2 G/D

Seriedirektiv Lokala serier säsongen 18/19 - Herrar Division 3 G/D - Herrar Division 4 G/D - Damer Division 2 G/D 1 Seriedirektiv Gästriklands och Dalarnas Innebandyförbund H3/H4D2 Gäller från 2018-10-01 Seriedirektiv Lokala serier säsongen 18/19 - Herrar Division 3 G/D - Herrar Division 4 G/D - Damer Division 2 G/D

Läs mer

Styrelsens förslag 9.2.1 Stadgeändring - av språklig och redaktionell karaktär

Styrelsens förslag 9.2.1 Stadgeändring - av språklig och redaktionell karaktär Styrelsens förslag 9.2.1 Stadgeändring - av språklig och redaktionell karaktär Att bifalla till stadgeändringar enligt nedan: Att tillämpa den nya ordningen vid förbundsmötet 2013. 2 kap Förbundsmöte 6

Läs mer

Representationsbestämmelser

Representationsbestämmelser Upplands Innebandyförbund Lokala förutsättningar Gäller för spelåret 2018/2019 Serierna H2 GUD, D1 GUD samt GUD-serierna på ungdomsnivå arrangeras tillsammans med Gästrikland och Dalarna. Säsongen 2018/2019

Läs mer

Seriebestämmelser,

Seriebestämmelser, Seriebestämmelser, 2015-2016 1 Matchtider Serie Matchtid Speldagar U16 Örebro/ 3 x 20 min. Lördagar seriespel U15 Örebro/ 3 x 20 min. Söndagar seriespel U14 Örebro/ 3 x 15 min. Lördagar seriespel U13 Örebro/

Läs mer

Seriedirektiv Innehållsförteckning

Seriedirektiv Innehållsförteckning Seriedirektiv Innehållsförteckning 1 Rapportering av matchresultat 2 Matchdräkt 3 Spelplan 4 Matchtid 5 Uppvärmning på spelplan 6 Paus 7 Serieplacering/bästa lag 8 Klasser 9 Matchinstruktörer 10 Licenser

Läs mer

Administrativa merkostnader vid förseelse mot Tävlingsbestämmelser, föreskrifter och seriedirektiv

Administrativa merkostnader vid förseelse mot Tävlingsbestämmelser, föreskrifter och seriedirektiv Administrativa merkostnader vid förseelse mot Tävlingsbestämmelser, föreskrifter och seriedirektiv Allmänna avgifter Paragraftext Årsavgift Årsavgift till SIBF, per förening ( årsmötesbeslut ) Övergångsavgifter

Läs mer

DGHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmelser. SHF Tävlingshandbok

DGHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmelser. SHF Tävlingshandbok DGFH Tävlingsbestämmelser för barn och ungdomar (DGFH TBBU) TBBU kompletterar SHF Tävlingsbestämmelserna för barn och ungdomar (SHF TBBU) med särbestämmelser för DGHF distrikt Om det finns ordalydelser

Läs mer

Stadgar för Nätverk Svedala Ekonomisk förening. Antagna den 2012-05-21

Stadgar för Nätverk Svedala Ekonomisk förening. Antagna den 2012-05-21 Stadgar för Nätverk Svedala Ekonomisk förening Antagna den 2012-05-21 Innehållsförteckning Innehåll 1 Föreningens namn... 3 2 Ändamål och verksamhet... 3 3 Föreningens säte... 3 4 Medlemskap... 3 5 Medlems

Läs mer

Inbjudan till Seriespel och DM 2015/16

Inbjudan till Seriespel och DM 2015/16 Inbjudan till Seriespel och DM 2015/16 Avgifter Föreningsavgift Div. 2 Utv. 2 000 kr Damer 11 000 kr 5 000 kr Herrar Div. 2 11 000 kr Div. 3 8 000 kr Utv. 5 000 kr 7 000 kr DM Avgift vid komplettering

Läs mer

SvFF:s Representationsbestämmelser år 2012

SvFF:s Representationsbestämmelser år 2012 SvFF:s Representationsbestämmelser år 2012 Begrepp 1 1 kap: Inledande bestämmelser 1 Spelarstatus 4 2 Spelares behörighet 4 3 RB för spelare t.o.m. 14 år 5 4 Åldersdispenser 5 5 Representation fr.o.m.

Läs mer

Serieinbjudan 2017/2018

Serieinbjudan 2017/2018 Serieinbjudan 2017/2018 VIKTIGA DATUM 19 maj: Serieanmälan/DM arrangör ska vara ÖIBF tillhanda 30 maj: Preliminär serieindelning presenteras 8 juni: Serieindelningsträff för ungdom Röd & Blå nivå 12 juni:

Läs mer

Kompletterande tävlingsregler för Svealands distriktsövergripande serier för division 2 damer 2014

Kompletterande tävlingsregler för Svealands distriktsövergripande serier för division 2 damer 2014 Kompletterande tävlingsregler för Svealands distriktsövergripande serier för division 2 damer 2014 Fastställda vid SvFF:s representantskapsmöte 2013-11-29 TÄVLINGSBESTÄMMELSER 2014 (TB 2014) Begrepp Farmarklubbsavtal

Läs mer

Bestämmelser för Skånes Golfförbunds Seriespel för Damer. Skåneserien och Foursome handicap

Bestämmelser för Skånes Golfförbunds Seriespel för Damer. Skåneserien och Foursome handicap Bestämmelser för Skånes Golfförbunds Seriespel för Damer Skåneserien och Foursome handicap INNEHÅLL 1. Generellt 2. Representation 2.1 Kontaktperson 2.2 Ålderskategorier, ålder och handicap 2.3 Lagen 2.4

Läs mer

BOHUSLÄN/DALS ISHOCKEYFÖRBUNDS SERIEBESTÄMMELSER SÄSONGEN 15-16

BOHUSLÄN/DALS ISHOCKEYFÖRBUNDS SERIEBESTÄMMELSER SÄSONGEN 15-16 Tävlingsverksamheten i distriktet.. Nedanstående seriebestämmelser (SB 2013/2014) som fastställts av Bohuslän/Dals Ishockeyförbunds styrelse i juni 2015, och träder i kraft den 1 juli 2015 och gäller spelåret

Läs mer

DESSA LAG MÅSTE BEKRÄFTA DELTAGANDE

DESSA LAG MÅSTE BEKRÄFTA DELTAGANDE Sida 1 av 5 TÄVLINGSANMÄLNINGAR Anmälningsdatum & Tävlingsavgifter Seriespelet 2019 DM 2019 DESSA LAG MÅSTE BEKRÄFTA DELTAGANDE Samtliga lag som deltog i seriespel 2018 ligger inne i den serie som de ska

Läs mer

STADGAR för Bygdegårdarnas Riksförbund

STADGAR för Bygdegårdarnas Riksförbund STADGAR för Bygdegårdarnas Riksförbund Antagna vid förbundsstämman den 1 juni 1985 samt reviderade vid förbundsstämman den 28 maj 2004, den 2 juni 2007 och den 2 juni 2019. STADGAR för Bygdegårdarnas Riksförbund

Läs mer

Stadgar för Sveriges Bygg- och Järnhandlareförbund

Stadgar för Sveriges Bygg- och Järnhandlareförbund Stadgar för Sveriges Bygg- och Järnhandlareförbund 1 Ändamål Förbundets namn är Sveriges Bygg- och Järnhandlareförbund, i det följande kallat Förbundet. Förbundet har till ändamål att tillvarata medlemmarnas

Läs mer

Konsekvensanalys Divisionslag div 2

Konsekvensanalys Divisionslag div 2 1 Fakta från enkäten som skickades 14 april Utskick till 52 föreningar 23 föreningar svarade 16 svarade JA till att stoppa divisions lag i div 2 7 svarade NEJ och vill behålla divisions lag i div 2 Gensvaret

Läs mer

Kristianstad Padel League (KPL) är öppen för alla. Matcherna spelas i Lindabhallen i Kristianstad enligt ett fastställt spelschema.

Kristianstad Padel League (KPL) är öppen för alla. Matcherna spelas i Lindabhallen i Kristianstad enligt ett fastställt spelschema. INNEHÅLL ALLMÄN INFORMATION... 1 DAM, HERR OCH MIX... 1 ANMÄLAN NYTT LAG... 1 SÄSONG... 1 SERIE... 2 LAG... 2 SPELDAG OCH TID... 2 FLYTT AV MATCH... 2 WALKOVER... 3 UTEBLIVANDE FRÅN MATCH... 3 DISKVALIFIKATION...

Läs mer