Det här är Moderaterna.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Det här är Moderaterna."

Transkript

1 Alla jobb behövs. Vi ska leda klimatarbetet. Värna välfärden. Du ska känna dig trygg. Rättvis vård för alla. Migration och integration stärker Sverige. Det här är Moderaterna.

2 Foto: peter knutson

3 Hej! Är du nyfiken på samhällsproblem och vill bidra till att göra Sverige till ett bättre land för oss alla då är Moderaterna rätt parti för dig. Vi tror på människans förmåga att växa av egen kraft, hennes vilja att ta ansvar för sig själv och sina närmaste. Vår idé är att stötta människans utveckling och engagemang, men också att hjälpa till när den egna förmågan inte är tillräcklig. För Moderaterna är strävan mot full sysselsättning det främsta sättet att förbättra samhället. När alla som vill och kan arbeta också har ett jobb att gå till växer tryggheten för den enskilde, hushåll får egen försörjningsförmåga och sammanhållningen i samhället stärks. Sedan valet 2006 har vi genomfört viktiga reformer för fler jobb och bättre välfärd, men det kvarstår utmaningar. Därför fortsätter nya Moderaterna att utveckla, bredda och förnya vår politik. Så länge det finns samhällsproblem kvar att lösa ska vi behålla vår grundläggande nyfikenhet på människor och på vardagsfrågor. Jag hoppas att du vill bidra till vår utveckling. Fredrik Reinfeldt

4 Vi är inte nöjda förrän alla som kan arbeta har ett jobb att gå till. Målet för Moderaternas politik är full sysselsättning. En stark arbetslinje med fler i arbete minskar klyftorna i samhället och är en förutsättning för en trygg gemensam välfärd. Med jobb kommer också gemenskap och känslan av att vara behövd. Alla jobb behövs. Vi tycker att det ska löna sig att arbeta. Därför har vi infört jobbskatteavdraget som särskilt riktas till låg- och medelinkomsttagare. En av de viktigaste orsakerna till att arbetslösheten i Sverige har varit hög även i högkonjunktur är att de ekonomiska drivkrafterna för att arbeta inte har varit tillräckligt starka. Moderaterna vill att det alltid ska löna sig att arbeta. För att jobben ska bli fler krävs en bred jobbskapande politik. Det är viktigt att det blir lättare att komma in på arbetsmarknaden. Vi vill att det ska bli billigare att anställa. Genom sänkta

5 skatter och minskad regelbörda blir det också enklare att starta och driva företag. Nya Moderaterna tar ansvar för ekonomin. Vi värnar de offentliga finanserna och rustar Sverige för framtida utmaningar. Därför säger vi nej till utgiftslöften som det inte finns pengar till och som riskerar vår gemensamma ekonomi. På det sättet tar vi också ansvar för de jobb som finns i välfärden. Vi fortsätter föra en aktiv jobbpolitik och driva den arbetslinje som gjort Sverige rikt. Det är därför de nya Moderaterna är vår tids arbetarparti. I korthet tycker vi att Det ska alltid löna ä sig att arbeta, därför är det viktigt med sänkta skatter för låg- och medelinkomsttagare. ädet ska vara lätt att starta och driva företag i Sverige. äansvarsfull ekonomisk politik säkrar välfärden, nu och i framtiden.

6 Vård, skola och omsorg ska finnas till för alla. Oavsett var du bor och i vilken fas i livet du befinner dig i ska rätt hjälp och stöd vara en självklarhet när det behövs. Värna välfärden. Vår gemensamma välfärd är vår gemensamma trygghet. Därför är det så viktigt att vi sköter Sveriges ekonomi, så att vi kan fortsätta ta hand om varandra. Förskolan ska ge en bra start i livet. Skolan ska rusta med kunskaper för framtiden. Sjukvården ska bota, lindra och göra det möjligt att komma tillbaka. Assistans bidrar till att fysiska begränsningar i minsta möjliga mån begränsar människor från att leva ett innehållsrikt liv. Äldreomsorgen ska erbjuda trygghet och livskvalitet. Ingenting är så viktigt för att utjämna livschanser som en rättvis start i livet. Vi vill att förskolan och skolan ska möjliggöra en klassresa för alla människor, oavsett bakgrund. Därför krävs tydliga pedagogiska mål och mer fokus på kunskap.

7 Vi lever allt längre och det är självklart att vi ska kunna åldras med värdighet. Att kunna bo ihop med sin partner även om vårdbehoven är olika. Nya Moderaterna tycker att äldreomsorgen ska fokusera mer på människors individuella behov och önskemål. Därför vill vi ge äldre större inflytande över sin situation så att de har rätt att bestämma själva hur de vill ha sin omsorg. Eftersom människor är olika tror vi på valfrihet och flexibilitet, men det får aldrig innebära sämre kvalitet. Därför behövs regelbunden inspektion och utvärdering av all välfärdsverksamhet. Genom att fortsätta prioritera välfärdens kärna: skola, vård och omsorg skapar vi trygghet för alla genom hela livet. Det är så vi tar ansvar för Sverige. I korthet tycker vi att Det är viktigt att ta ä ansvar för Sverige och prioritera välfärdens kärna. Förskolan och skolan ska fokusera ä på kunskap och ge en bra start i livet. Sverige ska vara ä ett land där människor kan åldras tryggt och med värdighet och valfrihet.

8 Miljö- och klimatutmaningarna är globala och kräver internationellt samarbete. Men vi måste också ta ett personligt ansvar. Vi ska leda klimatarbetet. I politiken är det viktigt att tanke och handling hänger ihop. Det är lätt att sätta ett mål, men det är svårare att konkret visa hur målet ska nås. När det gäller klimatet har Alliansen visat hur Sverige krona för krona och gram för gram ska nå målet att minska utsläppen med 40 procent till Vi vill ha ett robust energisystem på tre ben med vattenkraft, kärnkraft och förnybar energi. Vi vill steg för steg ställa om transportsektorn för att kunna bli oberoende av fossil energi. Till det gör vi saker tillsammans med andra länder i Europa och med länder i andra delar av världen. Exempelvis hjälper Sverige några av världens fattigaste länder med konkret och effektivt klimatbistånd.

9 Vår politik för jobb och sunda statsfinanser skapar förutsättningar för att föra en effektiv miljö- och klimatpolitik med kraftfulla åtgärder. Genom internationellt samarbete, teknikutveckling och en politik som låter förorenaren betala för sin miljöpåverkan och uppmuntrar människor till att ta eget ansvar kan vi klara miljöoch klimatutmaningarna. I korthet tycker vi att äsverige ska äsvaren på klimatproblemen finns fortsätta gå före i klimatarbetet. i globalt samarbete, teknikutveckling och personligt ansvarstagande.

10 Få saker påverkar vår frihet så negativt som följderna av våld, droger och annan kriminalitet. Moderaterna arbetar för att färre brott ska begås samtidigt som fler måste klaras upp. Du ska känna dig trygg. Sverige har i dag fler poliser än någonsin genom Alliansens satsningar. Antalet poliser är i dag över , nära fler än år Vi vill fortsätta öka polisens närvaro och tillgänglighet i samhället. Vi vill ha rimliga och rättvisa straff. Straffen ska stå i proportion till brottets allvar och spegla samhällets syn på brottet. Alliansen har skärpt straffen för grov misshandel, grov kvinnofridskräkning och sexualbrott. Nästa steg är att reformera hela påföljdssystemet. Vi vill att fler brott som lagförs vid samma tillfälle ska leda till strängare straff än i dag.

11 Vi vill utveckla samarbetet mellan polis, socialtjänst, skola och föräldrar i arbetet mot ungdomsbrottsligheten. Genom att ställa krav på snabb handläggning vill vi säkerställa att unga som begår brott får tidigare och tydligare reaktioner från samhället. Ungdomsbrott ska förebyggas med satsningar på jobb, skola och polisnärvaro. Samhället måste också bli bättre på att se och ta hand om människor som råkar ut för kriminalitet. Alla som någon gång blivit utsatta för brott vet att det kan ta lång tid innan känslan av otrygghet försvinner helt. Brottsoffer ska mötas av kunskap och konkret hjälp. I korthet tycker vi att ävi ska ha en effektiv och modern ä arbeta för skärpta Vi ska fortsätta polis i hela landet. och rättvisa straff. ävi måste bli bättre på att ta hand om brottsoffer.

12 Svensk sjukvård ska vara rättvis och gemensamt finansierad, stå för god kvalitet, tillgänglighet och valfrihet där patienten alltid står i centrum. Rättvis vård för alla. Sjukvården är en central del av den svenska välfärden. På många sätt håller den mycket hög internationell klass. Personalen är väl utbildad och standarden är hög. Det finns dock saker som kan förbättras. Kvaliteten på vården varierar mellan landets olika delar, väntetiderna är fortfarande för långa och det finns oacceptabla skillnader mellan vilken vård kvinnor och män erbjuds. Sjukvården måste bli mer rättvis, jämlik och tillgänglig. Alla invånare i Sverige ska ha samma rätt till bra vård oavsett betalningsförmåga, bostadsort, kön, ålder, etnicitet eller språkkunskaper. Möjligheten att själv välja vilken läkare eller vårdcentral man vill gå till ger människor ett större inflytande över sin situation. Det skapar också en delaktighet och gör oss alla mer engagerade i

13 välfärdsfrågorna. Vårt mål är en hälso- och sjukvård som ger oss trygghet med hög kvalitet och god tillgänglighet. Det är i mötet mellan patienten och medarbetaren i vården som kvalitet, trygghet och säkerhet skapas. Medarbetarna har ofta idéer kring hur arbetssituationen skulle kunna göras bättre, både i det lilla och i det stora. Men nästan alla medarbetare i vården upplever det svårt att få gehör för idéerna högre upp i organisationen. För många goda idéer fastnar någonstans på vägen i en alltför stelbent byråkrati. Korta beslutsvägar och närvarande chefer borde vara självklarheter för medarbetarna i hälso- och sjukvården. Fler medarbetare måste dessutom få möjlighet att arbeta heltid om de vill. I korthet tycker vi att ähälso- och sjukvården ska vara ha valfrihet och äpatienterna ska tillgänglig, säker, rättvis möjlighet till inflytande och jämlik. över sin situation. Vårdpersonal ska ä ha större möjlighet att bidra med sin kunskap i verksamheten och att arbeta heltid.

14 Att människor vill flytta till Sverige bidrar till utveckling och innebär fördelar för alla. Men vi måste bli bättre på mottagandet och öka möjligheterna att snabbt komma ut på arbetsmarknaden och bli delaktig i samhället. Migration och integration stärker Sverige. Sverige har en human flyktingpolitik som sträcker sig längre än vad internationella konventioner kräver. Moderaterna vill fortsätta att föra en politik som är generös mot dem som behöver en fristad, men fler länder bör ta ett större ansvar, inte minst inom EU. Det är viktigt att asylsystemet är rättssäkert och att varje ärende prövas individuellt. Vi tror att en inkluderande arbetsmarknad är den bästa integrationen. Det är genom eget arbete som människor får kunskap om det nya landets språk och kultur. Alliansen har därför bland annat infört instegs- och nystartsjobb samt reformerat introduktionen för

15 nyanlända invandrare så att den mer fokuserar på eget arbete. Även ROT- och RUT-avdragen och den sänkta momsen på restaurang- och cateringtjänster är viktig eftersom tjänstesektorn är en vanlig väg in på arbetsmarknaden. Men mer behöver göras för att sänka trösklarna in på arbetsmarknaden och motverka utanförskap. Med rätt politik är vi övertygade om att Sverige bättre kan dra nytta av de möjligheter som migrationen ger oss och samtidigt klara de utmaningar som kan följa i dess spår. I korthet tycker vi att äsverige ska ha en äett gemensamt generös flyktingpolitik och vara öppet system ska införas i EU och enhetligt asyl- för arbetskraftsinvandring äintroduktionen för nyanlända behöver förbättras och trösklarna in på arbetsmarknaden behöver sänkas.

16 Det här är också Moderaterna Moderata Ungdomsförbundet Moderata Ungdomsförbundet, MUF, är Sveriges största och roligaste politiska ungdomsförbund. Vi samlar unga människor som tillsammans vill göra Sverige bättre. Kampanja, lär dig skriva insändare, starta en insamling, lär dig mer om politik på någon av våra utbildningar och träffa nya vänner. I MUF finns massor av aktiviteter att vara med på och saker att göra. Prova på att bli medlem! Du bestämmer själv vad och hur mycket du vill göra. Fråga oss vad vi gör just där du bor. Moderatkvinnorna Fler kvinnor behövs i politiken. Vårt parti företräder hela Sverige och då behövs en kompetent och bred representation på alla nivåer. Moderatkvinnorna arbetar både lokalt och centralt med utbildning, rekrytering och mentorprogram för att stimulera fler kvinnor till politiskt engagemang. Moderatkvinnornas mål är att vara närvarande i kvinnors vardag samt att fånga upp och aktivt driva angelägna frågor som rör både kvinnor och män.

17 Moderata seniorer Moderata seniorer (MSS) är sedan 1976 partiets nätverk för dess mera erfarna medlemmar. Vi representeras i de flesta föreningsstyrelser och länsförbund. Årsmötet på våren och temadagen på hösten är de centrala samlingarna. MSS har en stark ställning bland våra äldre väljare, och är pådrivande såväl när det gäller att skapa största möjliga kreativa massa i landet, som i partiets strävan efter minskat förmynderi och mera av respekt för individen, valfrihet och kvalitet i äldrevården. moderata_seniorer Öppna moderater Moderaternas HBT-förbund vänder sig till alla som delar den moderata grundsynen och som tycker att det är viktigt med frågor som rör homo, bisexuella och transpersoner ur ett liberalt och frihetligt perspektiv. Öppna Moderater har distrikt runt om i landet, deltar i debatter, syns i media och finns med på olika evenemang för att påverka debatten och våra beslutsfattare så politiken förs med fokus på mångfald, lika behandling och individens rätt.

18 Som medlem är det den lokala partiföreningen du först möter. Vi har fler än 500 föreningar i landet och det är här basen för vårt politiska arbete ligger. I dag har vi över medlemmar. Förenande för oss alla är att vi vill att Moderaterna ska förbli ett starkt Inget parti utan medlemmar. parti. För många är vetskapen om att man stöder sitt parti tillräckligt. Andra är intresserade av att göra skillnad i samhället genom att ta förtroendeuppdrag. Varför bli medlem? För att visa stöd för partiets idéer och visioner. För att påverka politiken. För att diskutera och sprida politiska idéer i olika nätverk och aktiviteter. För att hjälpa Moderaterna i valrörelsen 2014 för fyra år till i regeringsställning. För att få kontakt och utbyta politiska åsikter. För att du är intresserad av de förtroendeuppdrag vi har att erbjuda. Vi tror att ett av de stora skälen till att valen 2006 och 2010 blev

19 Hjälp oss vinna valet. Bli medlem du också! så framgångsrikt var vår möjlighet till förnyelse och samarbete. Nu arbetar vi hårt för att förtjäna ert förtroende i ytterligare fyra år. Var med och stöd Moderaterna för valvinst 2014 genom att anmäla dig som medlem i vårt parti. Vi behöver bli fler för att göra Sverige till ett ännu bättre land. Bli medlem för 100 kronor. Gör så här: Ring Medlems avgiften på 100 kronor dras från din telefonräkning. Skicka ditt personnummer i ett sms till Skriv så här: moderat medlem ååmmddxxxx Ring oss på så skickar vi ett inbetalningskort. Gå in på vår hemsida och anmäl dig. Mejla medlem@moderat.se om du vill ha ett inbetalningskort hemskickat. Ange namn, fullständig adress och personnummer på tio siffror.

20 Här finns vi: twitter.com/nya_moderaterna Bli medlem. Redan i dag! Bli medlem genom att ringa , 100 kronor dras på din nästkommande räkning.

VI VILL GÖRA ETT BRA SVERIGE BÄTTRE!

VI VILL GÖRA ETT BRA SVERIGE BÄTTRE! VI VILL GÖRA ETT BRA SVERIGE BÄTTRE! Sverige har blivit bättre men vi är inte klara. Valet 2014 handlar om hur jobben ska bli fler. Nu är det ett år kvar till valet. Nya Moderaterna har tillsammans med

Läs mer

Tänker du ibland på livet som äldre?

Tänker du ibland på livet som äldre? Tänker du ibland på livet som äldre? Testa dig själv redan i dag! Jag vill bo med min livskamrat. Jag vill känna mig ekonomiskt trygg och kunna leva på min pension. Jag vill ha tid över för min familj,

Läs mer

fyra initiativ för valseger 2010

fyra initiativ för valseger 2010 fyra initiativ för valseger 2010 1 Fyra initiativ för valseger 2010 Det övergripande målet i höstens val är att Alliansregeringen ska få förnyat förtroende att leda Sverige. För att nå detta mål kommer

Läs mer

GRÖN IDEOLOGI SOLIDARITET I HANDLING. En kort sammanfattning av Miljöpartiet de grönas partiprogram

GRÖN IDEOLOGI SOLIDARITET I HANDLING. En kort sammanfattning av Miljöpartiet de grönas partiprogram En kort sammanfattning av Miljöpartiet de grönas partiprogram BY: George Ruiz www.flickr.com/koadmunkee/6955111365 GRÖN IDEOLOGI SOLIDARITET I HANDLING Partiprogrammet i sin helhet kan du läsa på www.mp.se/

Läs mer

Vi bygger Växjö starkt!

Vi bygger Växjö starkt! Vi bygger Växjö starkt! Växjö - en kommun för hoppfulla! Växjö är en riktigt bra kommun. Vi ligger i absolut framkant i miljö & hållbarhet, vi är med i toppen när det gäller företagsklimat och bygger mest

Läs mer

7 punkter för fler jobb och jämlik hälsa Valmanifest för Socialdemokraterna Västra Götalandsregionen 2015-2018

7 punkter för fler jobb och jämlik hälsa Valmanifest för Socialdemokraterna Västra Götalandsregionen 2015-2018 7 punkter för fler jobb och jämlik hälsa Valmanifest för Socialdemokraterna Västra Götalandsregionen 2015-2018 Socialdemokraterna i Västra Götalandsregionen 2 (7) Innehållsförteckning Fler jobb och jämlik

Läs mer

SÅ FUNKAR ARBETS LINJEN

SÅ FUNKAR ARBETS LINJEN SÅ FUNKAR ARBETS LINJEN SÅ FUNKAR ARBETSLINJEN Jobben är regeringens viktigaste fråga. Jobb handlar om människors möjlighet att kunna försörja sig, få vara en del i en arbetsgemenskap och kunna förändra

Läs mer

Över 5 miljoner människor i jobb år 2020 2014-06-04

Över 5 miljoner människor i jobb år 2020 2014-06-04 Över 5 miljoner människor i jobb år 2020 2014-06-04 Över 5 miljoner människor i jobb år 2020 Sverige byggs starkt genom fler i arbete. När fler arbetar kan vi fortsätta lägga grund för och värna allt det

Läs mer

EN ÄLDREPOLITIK FÖR FRAMTIDENS BLEKINGE.

EN ÄLDREPOLITIK FÖR FRAMTIDENS BLEKINGE. EN ÄLDREPOLITIK FÖR FRAMTIDENS BLEKINGE. EN ÄLDREPOLITIK FÖR FRAMTIDEN Vi som lever i Sverige och Blekinge blir friskare och lever allt längre. Det är en positiv utveckling och ett resultat av vårt välstånd

Läs mer

VALMANIFEST Återupprätta samhällskontraktet

VALMANIFEST Återupprätta samhällskontraktet VALMANIFEST 2018 Återupprätta samhällskontraktet Mycket är bra i Sverige men det finns också mycket att ta tag i Lönar sig för dåligt att gå från bidrag till arbete Stöldligor på landsorten Växande skuggsamhälle

Läs mer

När den egna kraften inte räcker till Västeråsmoderaternas program för sociala frågor för 2014-2018

När den egna kraften inte räcker till Västeråsmoderaternas program för sociala frågor för 2014-2018 När den egna kraften inte räcker till Västeråsmoderaternas program för sociala frågor för 2014-2018 1 När den egna kraften inte räcker till Samhällets skyddsnät ska ge trygghet och stöd till människor

Läs mer

ÖKAD TRYGGHET SÄNKT SKATT BÄTTRE SJUKVÅRD MODERATERNAS ÄLDREPOLITIK

ÖKAD TRYGGHET SÄNKT SKATT BÄTTRE SJUKVÅRD MODERATERNAS ÄLDREPOLITIK ÖKAD TRYGGHET SÄNKT SKATT BÄTTRE SJUKVÅRD MODERATERNAS ÄLDREPOLITIK MIKAEL JOHANSSON (#1 regionlista) KATARINA BRÄNNSTRÖM (#1 Rikdagslista) ULF HEDIN (#3 Kommunlista) När vi blir pensionärer, eller seniorer,

Läs mer

Dags att bryta 14 års socialdemokratiskt regionstyre

Dags att bryta 14 års socialdemokratiskt regionstyre Dags att bryta 14 års socialdemokratiskt regionstyre Vi moderater vill låta alla goda krafter bidra för att skapa högre kvalité och bättre tillgänglighet i vården. Efter 14 års socialdemokratiskt styre

Läs mer

En hoppfull framtid för Sverige. Integrationen ska öka, segregationen ska minska.

En hoppfull framtid för Sverige. Integrationen ska öka, segregationen ska minska. En hoppfull framtid för Sverige Integrationen ska öka, segregationen ska minska. Integrationen ska öka, segregationen ska minska I dag tar det nio år innan ens hälften alla nyanlända har någon form av

Läs mer

Ansvar för jobb och tillväxt Mer kvar av lönen för dem som jobbar

Ansvar för jobb och tillväxt Mer kvar av lönen för dem som jobbar 2013-09-16 Ansvar för jobb och tillväxt Mer kvar av lönen för dem som jobbar Ansvar för jobb och tillväxt Mer kvar av lönen för dem som jobbar Alliansregeringenvillstärkadrivkrafternaförjobbgenomattgelågoch

Läs mer

en hållbar framtid Det här vill vi i Centerpartiet med vår politik. Vårt idéprogram i korthet och på lättläst svenska.

en hållbar framtid Det här vill vi i Centerpartiet med vår politik. Vårt idéprogram i korthet och på lättläst svenska. en hållbar framtid Det här vill vi i Centerpartiet med vår politik. Vårt idéprogram i korthet och på lättläst svenska. Centerpartiets idéprogram Det här idéprogrammet handlar om vad Centerpartiet tycker

Läs mer

En starkare arbetslinje

En starkare arbetslinje RÅDSLAG JOBB A R B E T E Ä R BÅ D E E N R Ä T T I G H E T OC H E N S K Y L D I G H E T. Den som arbetar behöver trygghet. Den arbetslöses möjligheter att komma åter. Sverige har inte råd att ställa människor

Läs mer

Alla behövs i ett växande Stenungsund!

Alla behövs i ett växande Stenungsund! Alla behövs i ett växande Stenungsund! Stenungsund - en ort för alla Stenungsund ska vara attraktivt för alla som bor här, våra besökare och för näringslivet. Kommunens verksamheter ska ge bästa möjliga

Läs mer

TILLSAMMANS ÄR VI OSKARSHAMN

TILLSAMMANS ÄR VI OSKARSHAMN TILLSAMMANS ÄR VI OSKARSHAMN Andreas Erlandsson Kommunalråd TRYGGHET TILLSAMMANS Oskarshamn är en fantastisk kommun att leva, bo och verka i. Tillsammans har alla vi som finns här arbetat för att utveckla

Läs mer

Ta tillvara kraften och idéerna hos invandrarkvinnor! åtgärder för fler företag och fler jobb

Ta tillvara kraften och idéerna hos invandrarkvinnor! åtgärder för fler företag och fler jobb Ta tillvara kraften och idéerna hos invandrarkvinnor! åtgärder för fler företag och fler jobb augusti 2010 Den viktigaste uppgiften för Centerpartiet och Alliansregeringen är att minska utanförskapet och

Läs mer

Fler jobb till kvinnor

Fler jobb till kvinnor Fler jobb till kvinnor - Inte färre. Socialdemokraternas politik, ett hårt slag mot kvinnor. juli 2012 Elisabeth Svantesson (M) ETT HÅRT SLAG MOT KVINNOR Socialdemokraterna föreslår en rad förslag som

Läs mer

Lätt svenska. Vi kan inte vänta med att göra Sverige till världens bästa land att leva i

Lätt svenska. Vi kan inte vänta med att göra Sverige till världens bästa land att leva i Lätt svenska Vi kan inte vänta med att göra Sverige till världens bästa land att leva i MÖJLIGHETERNAS LAND BYGGER VI TILLSAMMANS Vi vill att Sverige ska vara möjligheternas land. Här ska alla få möjlighet

Läs mer

POLITIKER I EMMABODA KOMMUN

POLITIKER I EMMABODA KOMMUN POLITIKER I EMMABODA KOMMUN VARFÖR ENGAGERA SIG? EMMABODA I VÅRA HJÄRTAN EMMABODA I VÅRA HJÄRTAN FÖRORD Denna broschyr är en sammanställning av ett intervjuarbete som gjorts under slutet av sommaren 2018.

Läs mer

Vi vill bygga framtiden

Vi vill bygga framtiden å p n e k fi y N? Socia a n r e t a r ldemok Vi vill bygga framtiden Politiken måste alltid blicka framåt. Den måste alltid handla om framtiden, om det samhälle vi vill skapa imorgon, inte om det vi redan

Läs mer

Sverige är på väg åt fel håll. Så bryter vi det nya utanförskapet i Jämtlands län

Sverige är på väg åt fel håll. Så bryter vi det nya utanförskapet i Jämtlands län Sverige är på väg åt fel håll Så bryter vi det nya utanförskapet i Jämtlands län 1 Sverige är på väg åt fel håll så bryter vi det nya utanförskapet i Jämtlands län INLEDNING Sverige är på väg åt fel håll.

Läs mer

Mer resurser till jobb, skola och välfärd eller fler skattesänkningar? Socialdemokraternas valplan 2014

Mer resurser till jobb, skola och välfärd eller fler skattesänkningar? Socialdemokraternas valplan 2014 Mer resurser till jobb, skola och välfärd eller fler skattesänkningar? Socialdemokraternas valplan 2014 Innehåll Vad avgör val? Förmågan att: Se människors problem och utmaningar Föreslå konkreta åtgärder

Läs mer

mer bidrag eller fler jobb? mer bidrag eller fler jobb? Vi har en tydlig jobbpolitik. Lägre skatter för låg- och

mer bidrag eller fler jobb? mer bidrag eller fler jobb? Vi har en tydlig jobbpolitik. Lägre skatter för låg- och mer bidrag fler jobb? mer bidrag fler jobb? Vi har en tydlig jobbpolitik. Lägre skatter för låg- och medel inkomsttagare gör det mer lönsamt att arbeta. Det ska också vara enkelt och lönsamt att driva

Läs mer

DIN GUIDE TILL ÅRETS JULKAMPANJ

DIN GUIDE TILL ÅRETS JULKAMPANJ DIN GUIDE TILL ÅRETS JULKAMPANJ För oss är du viktig som du säkert förstår. Därför behöver vi dina tips för ett bättre Sverige nästa år! SVERIGES ENDA ARBETARPARTI Inledning Tiden går fort och snart är

Läs mer

Trygghet i det lilla är trygghet i det stora

Trygghet i det lilla är trygghet i det stora Trygghet i det lilla är trygghet i det stora Trygghet i det lilla är trygghet i det stora. I ett tryggt samhälle lever vi i gemenskap. Vi ser varandra, vi bryr oss om och vågar sätta gränser. Vi växer

Läs mer

Mål- och inriktningsdokument inför budget 2016 Stadsdelsnämnden Östra Göteborg. Östra Göteborg en fantastisk stadsdel med utmaningar

Mål- och inriktningsdokument inför budget 2016 Stadsdelsnämnden Östra Göteborg. Östra Göteborg en fantastisk stadsdel med utmaningar - och inriktningsdokument inför budget 2016 Stadsdelsnämnden Östra Göteborg Östra Göteborg en fantastisk stadsdel med utmaningar - och inriktningsdokument, SDN Östra Göteborg Inledning Grunden i Östra

Läs mer

SUNNE KAN BÄTTRE! MODERATERNA I SUNNE 2014

SUNNE KAN BÄTTRE! MODERATERNA I SUNNE 2014 SUNNE KAN BÄTTRE! MODERATERNA I SUNNE 2014 Sunne kan bättre! Vi Moderater i Sunne kommun är beredda att ta ansvar och leda kommunen efter valet 2014. Vi vill bidra till att alla i högre grad ska kunna

Läs mer

Ansvar för hela Sverige Idéprogram 2011

Ansvar för hela Sverige Idéprogram 2011 Ansvar för hela Sverige Idéprogram 2011 Kortversion Idéprogrammet i sin helhet finns under fliken REFERENSBIBLIOTEK. Nytt idéprogram 2011 Nytt idéprogram - diskuterat och antaget av partistämman, Örebro,

Läs mer

Bästa Gärdesmoderat!

Bästa Gärdesmoderat! Gärdesmoderaterna Medlemsbrev nr 4 november 2010 Bästa Gärdesmoderat! Ordförande har ordet. Nu är valet över och det blev en historisk valseger. Den moderatledda Alliansen fortsätter leda politiken i riksdagen,

Läs mer

En regering måste kunna ge svar. Alliansregeringen förbereder sig tillsammans. Vi håller vad vi lovar.

En regering måste kunna ge svar. Alliansregeringen förbereder sig tillsammans. Vi håller vad vi lovar. En regering måste kunna ge svar Alliansregeringen förbereder sig tillsammans. Vi håller vad vi lovar. 2014-08-27 Mer trygghet för Sveriges äldre Sverige är världens bästa land att åldras i. Alliansregeringens

Läs mer

Omfattande reformarbete

Omfattande reformarbete 2017-09-14 Omfattande reformarbete Politikutveckling och omprövning för att lösa samhällsproblem Fem reformgrupper tillsattes hösten 2016 Brett arbete med företrädare från hela landet Regelbunden intern

Läs mer

Stockholms stads personalpolicy

Stockholms stads personalpolicy Stadsledningskontoret Personalstrategiska avdelningen Stockholms stads personalpolicy Vårt gemensamma uppdrag Ett Stockholm för alla Vi som arbetar i Stockholms stad bidrar till att forma ett hållbart

Läs mer

Stockholms stads personalpolicy

Stockholms stads personalpolicy Stockholms stads personalpolicy Produktion: Blomquist Tryck: Edita Bobergs Artikelnummer: 13742 Stadsledningskontoret 2016-11 Antogs av kommunfullmäktige, 5 september 2016 Ett Stockholm för alla Stadens

Läs mer

MER ÄN BARA GRUNDTRYGGHET.

MER ÄN BARA GRUNDTRYGGHET. VI ÄLSKAR VÄLFÄRD MER ÄN BARA GRUNDTRYGGHET. Välfärden ska erbjuda mer än bara grundtrygghet. Den ska omfatta alla oavsett inkomst och finansieras solidariskt. Välfärden ska hålla en hög kvalitet och styras

Läs mer

NYA MÖJLIGHETER FÖR SVERIGE

NYA MÖJLIGHETER FÖR SVERIGE NYA MÖJLIGHETER FÖR SVERIGE REFORMER FÖR JOBB, UTBILDNING, HÅLLBAR UTVECKLING OCH TRYGG VÄLFÄRD 1. INLEDNING Alliansen har sedan 2004 gjort en historisk resa tillsammans. Gemensamt har vi vunnit två val,

Läs mer

Förutsättningarna, agendan och mobiliseringen

Förutsättningarna, agendan och mobiliseringen På väg mot valrörelse Förutsättningarna, agendan och mobiliseringen 7 juli 2010 Arne Modig David Ahlin Ny situation med två regeringsalternativ 1. Utgångsläget och förutsättningarna 2. Kampen om den politiska

Läs mer

Handlingsplan för fritidsgårdsverksamheten i Västerås år

Handlingsplan för fritidsgårdsverksamheten i Västerås år Handlingsplan för fritidsgårdsverksamheten i Västerås år 2014 2019 Fritidsgårdsverksamheten i Västerås är en verksamhet att vara stolt över. Varje vecka besöker tusentals ungdomar våra fritidsgårdar, för

Läs mer

Alliansarbetsgrupp för. rättsväsende

Alliansarbetsgrupp för. rättsväsende Alliansarbetsgrupp för rättsväsende Innehåll Inledning 3 Arbetsgruppens uppgift 3 Utgångspunkter för gruppens arbete 4 Frågeställningar 5 Inledning Allians för Sverige bärs av en idé om Sverige. Vi tror

Läs mer

Detta vill Vänsterpartiet

Detta vill Vänsterpartiet Valplattform 2018 på lättläst svenska Detta vill Vänsterpartiet (Lättläst) 2 Innehåll 4 4 5 6 7 8 8 9 10 10 11 12 12 12 13 14 Alla ska ha det bra i Sverige Folket ska bestämma Skattesystemet Jämställdhet

Läs mer

Ja till framtiden! Jan Björklund, partiledare Liselott Hagberg, riksdagsledamot

Ja till framtiden! Jan Björklund, partiledare Liselott Hagberg, riksdagsledamot Ja till framtiden! Jan Björklund, partiledare Liselott Hagberg, riksdagsledamot Riksdagen: Rösta på mig Viktiga frågor som jag vill arbeta med är Integration, jämställdhet, utbildning och socialafrågor.

Läs mer

Framtiden börjar i skolan. Därför behöver Växjö en skola med fokus på kunskap och lärande som ger varje barn bästa möjliga förutsättningar att utveckl

Framtiden börjar i skolan. Därför behöver Växjö en skola med fokus på kunskap och lärande som ger varje barn bästa möjliga förutsättningar att utveckl Växjö är en bra kommun att leva i och de som vill bo och verka här ska känna sig välkomna. Kommunen växer, utvecklas och har alla möjligheter att ligga i framkant på många områden. Det finns också mycket

Läs mer

Utgiftsområde 13 Integration och jämställdhet

Utgiftsområde 13 Integration och jämställdhet Kommittémotion Motion till riksdagen 2016/17:3265 av Elisabeth Svantesson m.fl. (M) Utgiftsområde 13 Integration och jämställdhet Förslag till riksdagsbeslut 1. Riksdagen anvisar anslagen för 2017 inom

Läs mer

Rösta på mig. Stefan Käll Nr 2 på Folkpartiets riksdagslista www.folkpartiet.se/stefankall stefan.kall@liberal.se

Rösta på mig. Stefan Käll Nr 2 på Folkpartiets riksdagslista www.folkpartiet.se/stefankall stefan.kall@liberal.se Ja till framtiden! Riksdagen: Rösta på mig Viktiga frågor som jag vill arbeta med är Integration, jämställdhet, utbildning och socialafrågor. Jag tror att jag kan uträtta en hel del bra saker som politiker.

Läs mer

Mål- och inriktningsdokument inför budget 2018 Stadsdelsnämnden Östra Göteborg. Östra Göteborg. en fantastisk stadsdel med utmaningar

Mål- och inriktningsdokument inför budget 2018 Stadsdelsnämnden Östra Göteborg. Östra Göteborg. en fantastisk stadsdel med utmaningar - och inriktningsdokument inför budget 2018 Stadsdelsnämnden Östra Göteborg Östra Göteborg en fantastisk stadsdel med utmaningar - och inriktningsdokument, SDN Östra Göteborg Inledning Östra Göteborg ska

Läs mer

Uppsalamoderaternas medlemsmodell. Trygghet Stolthet Utveckling Öppenhet Ömsesidig respekt

Uppsalamoderaternas medlemsmodell. Trygghet Stolthet Utveckling Öppenhet Ömsesidig respekt Uppsalamoderaternas medlemsmodell 2017 Trygghet Stolthet Utveckling Öppenhet Ömsesidig respekt 2. Varför är du medlem i Moderaterna? Fredrik Ahlstedt Kommunalråd Therez Olsson Kommunalråd Jag är medlem

Läs mer

RIKSDAGSVALET SAMTALS- KAMPANJEN SAMTALET VID DÖRREN FÖR DIG SOM VALARBETARE Gäller fram till 10 september

RIKSDAGSVALET SAMTALS- KAMPANJEN SAMTALET VID DÖRREN FÖR DIG SOM VALARBETARE Gäller fram till 10 september RIKSDAGSVALET 2014 SAMTALS- KAMPANJEN SAMTALET VID DÖRREN FÖR DIG SOM VALARBETARE Gäller fram till 10 september Sid 2 (4) MANUS FÖR BLOCKBYTARE Hej! Jag heter X och kommer från Socialdemokraterna. Vi går

Läs mer

Telemarketing - Fördomar och verklighet

Telemarketing - Fördomar och verklighet Telemarketing - Fördomar och verklighet Att ringa i TM är ett enkelt och inte särskilt tidskrävande sätt att aktivera sig inom MUF. Arin Karapet är ansvarig för TM i Stockholm och arrangerar TM nästan

Läs mer

SOCIALDEMOKRATISKT LEDARSKAP ATT LEDA EN IDÉBÄRANDE ORGANISATION

SOCIALDEMOKRATISKT LEDARSKAP ATT LEDA EN IDÉBÄRANDE ORGANISATION SOCIALDEMOKRATISKT LEDARSKAP ATT LEDA EN IDÉBÄRANDE ORGANISATION Studiehandledning Ledaren och gruppen Sverige har stora möjligheter. Där arbetslöshet och hopplöshet biter sig fast, kan vi istället skapa

Läs mer

Vår medarbetaridé Antagen av kommunstyrelsen, februari 2012

Vår medarbetaridé Antagen av kommunstyrelsen, februari 2012 Vår medarbetaridé Värdegrund för oss medarbetare i Skövde kommun Antagen av kommunstyrelsen, februari 2012 Vision Skövde 2025 Vår vision! Skövderegionen är känd i landet som en välkomnande och växande

Läs mer

Nytt politiskt landskap för partier och väljare?

Nytt politiskt landskap för partier och väljare? Nytt politiskt landskap för partier och väljare? Väljarnas bild av Alliansen och de Rödgröna 25 maj 2010 Arne Modig David Ahlin Två regeringsalternativ i valet 2010 Sida 2 Stora olikheter mellan befolkningsgrupper

Läs mer

Medarbetarpolicy. Eskilstuna kommunkoncern

Medarbetarpolicy. Eskilstuna kommunkoncern Eskilstuna kommunkoncern Medarbetarpolicy Medarbetarpolicyn är antagen av kommunfullmäktige 22 september 2011, 48 och ersätter Politikdokument för personalpolitik inom Eskilstuna kommun. MEDARBETARPOLICY

Läs mer

Motion till riksdagen: 2014/15:2986 av Beatrice Ask m.fl. (M, C, FP, KD) Utgiftsområde 4 Rättsväsendet

Motion till riksdagen: 2014/15:2986 av Beatrice Ask m.fl. (M, C, FP, KD) Utgiftsområde 4 Rättsväsendet Flerpartimotion Motion till riksdagen: 2014/15:2986 av Beatrice Ask m.fl. (M, C, FP, KD) Utgiftsområde 4 Rättsväsendet Förslag till riksdagsbeslut 1. Riksdagen anvisar anslagen för 2015 inom utgiftsområde

Läs mer

Lagen om anställningsskydd

Lagen om anställningsskydd Enskild motion Motion till riksdagen 2016/17:447 av Isabella Hökmark (M) Lagen om anställningsskydd Förslag till riksdagsbeslut Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om lagen om anställningsskydd

Läs mer

ETT BÄTTRE YDRE. FÖR ALLA.

ETT BÄTTRE YDRE. FÖR ALLA. ETT BÄTTRE YDRE. FÖR ALLA. Ydre ska vara en framgångsrik kommun och få fler människor att vilja bosätta sig här. Då krävs hårt arbete för att få fler arbetstillfällen till kommunen, skola i toppklass och

Läs mer

Rösta på oss! Sju riksdagspartier berättar på lättläst svenska varför du ska rösta på dem i år.

Rösta på oss! Sju riksdagspartier berättar på lättläst svenska varför du ska rösta på dem i år. Rösta på oss! Sju riksdagspartier berättar på lättläst svenska varför du ska rösta på dem i år. 1 Rösta på oss! I år, 2014, är det val den 14 september. Då får alla svenska medborgare som har fyllt 18

Läs mer

Rådslagsmaterial Minskade klyftor

Rådslagsmaterial Minskade klyftor Rådslagsmaterial Minskade klyftor Socialdemokraterna i Örebro Örebro arbetarekommun har tagit initiativ till ett antal lokala rådslag. Rådslagen syftar till att öka kunskapen och debatten om respektive

Läs mer

De fyra sveken - En granskning av Stefan Löfvens regering utifrån fyra centrala frågor för Sverige

De fyra sveken - En granskning av Stefan Löfvens regering utifrån fyra centrala frågor för Sverige De fyra sveken - En granskning av Stefan Löfvens regering utifrån fyra centrala frågor för Sverige Alliansens partisekreterare 2016-07-05 De fyra sveken Historiskt svag regering som blundar för samhällsproblemen

Läs mer

DN/Ipsos Väljarnas viktigaste frågor och utvecklingen i Sverige

DN/Ipsos Väljarnas viktigaste frågor och utvecklingen i Sverige DN/Ipsos Väljarnas viktigaste frågor och utvecklingen i Sverige 30 januari 2017 Ipsos: David Ahlin, Björn Benzler Ipsos. 2014 Ipsos. All rights All rights reserved. samt sjukvårdsfrågor kraftigt uppåt

Läs mer

Än en gång varmt välkommen! Anna Johansson, ordförande i Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt

Än en gång varmt välkommen! Anna Johansson, ordförande i Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt Socialdemokraterna i Göteborg är en förening som drivs av viljan att skapa ett jämlikt samhälle, en stad som ger barn de bästa möjliga uppväxtvillkor, där alla som kan jobba också ska ha ett jobb och där

Läs mer

Alla vinner på en jämställd arbetsmarknad. Rapport, Almedalen 2013-07-03

Alla vinner på en jämställd arbetsmarknad. Rapport, Almedalen 2013-07-03 Alla vinner på en jämställd arbetsmarknad Rapport, Almedalen 2013-07-03 1. Inledning... 2 2. Alla vinner på en mer jämställd arbetsmarknad... 3 3. Mer jämställd arbetsmarknad stor möjlighet även för andra

Läs mer

Din röst för en hoppfull framtid för Orust.

Din röst för en hoppfull framtid för Orust. Har du en fråga om vår politik skickar du den till info@moderaterna.se Följ oss på www.facebook.com/orustmoderaterna Din röst för en hoppfull framtid för Orust. Följ oss på www.facebook.com/orustmoderaterna

Läs mer

Ulf Kristersson: Mitt Sverige

Ulf Kristersson: Mitt Sverige Mitt Sverige Ulf Kristersson den 30 maj 2018 Ulf Kristersson: Mitt Sverige Min mamma Karin växte upp i Helsingborg på 40- och 50-talen. Hon var enda barnet och de bodde, som så många andra på den tiden,

Läs mer

VALSTRATEGI BÄTTRE VÄLFÄRD, LAG OCH ORDNING, SNABBARE INTEGRATION

VALSTRATEGI BÄTTRE VÄLFÄRD, LAG OCH ORDNING, SNABBARE INTEGRATION VALSTRATEGI, SNABBARE INTEGRATION Dagens presentation LÄGET VID VALÅRETS BÖRJAN MÅLSÄTTNINGAR OCH INRIKTNING BUDSKAP OCH PRIORITERINGAR MÅLGRUPPER HUVUDMOTSTÅNDARE VÅR KAMPANJ SAMMANFATTNING Sverige har

Läs mer

VÄSTERÅS STADS FRITIDSGÅRSPLAN

VÄSTERÅS STADS FRITIDSGÅRSPLAN Program Policy Handlingsplan Riktlinje Antagen av 2014-11-20 VÄSTERÅS STADS FRITIDSGÅRSPLAN 2014-2019 Innehållsförteckning Handlingsplan fritidsgårdsverksamheten i Västerås år 2014 2019... 3 Vision och

Läs mer

Program för social hållbarhet

Program för social hållbarhet Dnr: KS-2016/01180 Program för social hållbarhet Ej antagen UTKAST NOVEMBER 2017 program policy handlingsplan riktlinje Program för social hållbarhet är ett av Västerås stads stadsövergripande styrdokument

Läs mer

Förändring på riktigt

Förändring på riktigt Förändring på riktigt Valmanifest för SD Sollentuna 2018 2 Innehållsförteckning INLEDNING... 3 VI VILL HA ETT SOLLENTUNA MED EN LÅNGSIKTIGT HÅLLBAR MIGRATION... 4 VI VILL HA ETT SOLLENTUNA SOM TAR HAND

Läs mer

Värdegrund. för Socialnämndens verksamheter i Kungsörs kommun. Fastställd av Socialnämnden 2006-03-27. Reviderad 2011-05-11

Värdegrund. för Socialnämndens verksamheter i Kungsörs kommun. Fastställd av Socialnämnden 2006-03-27. Reviderad 2011-05-11 Värdegrund för Socialnämndens verksamheter i Kungsörs kommun Fastställd av Socialnämnden 2006-03-27 Reviderad 2011-05-11 Värdegrund Värdegrunden anger de värderingar som ska vara vägledande för ett gott

Läs mer

Så går det i riksdagsvalet!

Så går det i riksdagsvalet! Så går det i riksdagsvalet! 25 mars 2010 Arne Modig David Ahlin Hur har väljaropinionen utvecklats sedan valet 2006? Sida 3 Hur ser styrkeförhållandet ut mellan Moderaterna och Socialdemokraterna? Sida

Läs mer

Kompetenskriterier för ledare i Lunds kommun

Kompetenskriterier för ledare i Lunds kommun Kompetenskriterier för ledare i Lunds kommun Som ledare i Lunds kommun har du en avgörande betydelse för verksamhetens kvalitet. Du har stort inflytande på hur medarbetare presterar och trivs samt hur

Läs mer

ETT STARKARE SAMHÄLLE. ETT TRYGGARE TROSA.

ETT STARKARE SAMHÄLLE. ETT TRYGGARE TROSA. VALPROGRAM 2018 ETT STARKARE SAMHÄLLE. ETT TRYGGARE TROSA. Rösta den 9 september! För en hållbar kommun där alla får chans att växa. UTBILDNING ÄR TRYGGHET FÖR FRAMTIDEN Genom att investera i utbildning

Läs mer

Kompetenskriterier för ledare i Lunds kommun

Kompetenskriterier för ledare i Lunds kommun LUNDS KOMMUN Box 41, 221 00 Lund kommunkontoret@lund.se www.lund.se Stortorget 7 Telefon (vx) 046-35 50 00 Produktion Personalavdelningen, Kommunkontoret Design www.mariannaprieto.com Foto Wirtén PR &

Läs mer

Vi vill uppnå största möjliga självständighet för varje Örebroare och med det kommer både eget ansvar och egen drivkraft.

Vi vill uppnå största möjliga självständighet för varje Örebroare och med det kommer både eget ansvar och egen drivkraft. Örebro 1. är platsen där varje människa, oavsett bakgrund, är fri att drömma och skapa sin framtid i trygg gemenskap med andra. Liberalernas vision för Örebro Kommun Valmanifest Toppkandidaterna! Karolina

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Antaget av kommunfullmäktige 2015-03-24 dnr KS/2014:166 Dokumentansvarig: Personalchef Mjölby en hållbar kommun Mjölby kommun är en hållbar kommun som skapar utrymme för att både

Läs mer

Utgiftsområde 13 Integration och jämställdhet

Utgiftsområde 13 Integration och jämställdhet Kommittémotion otion till riksdagen 2016/17:3265 av Elisabeth Svantesson m.fl. () Utgiftsområde 13 Integration och jämställdhet Sammanfattning oderaterna vill förbättra integrationen med tidiga insatser

Läs mer

Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet de gröna har samlats i en samverkan med syfte att ta ansvar för Norrtälje kommuns utveckling. Ett ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbart samhälle,

Läs mer

Arbetarekommunen ska 131231 ha minst 1050 medlemmar.

Arbetarekommunen ska 131231 ha minst 1050 medlemmar. 2 Verksamhetsplanen är det dokument som pekar ut arbetarekommunens prioriterade verksamhet under 2013. Verksamhetsplanen föreslå inte till skillnad från föregående års verksamhetsplaner, att gälla över

Läs mer

Volontärpolicy för IMs verksamheter i Sverige

Volontärpolicy för IMs verksamheter i Sverige Volontärpolicy för IMs verksamheter i Sverige Volontärpolicyn syftar till att skapa trygghet och tydlighet för alla som bidrar till IMs arbete i Sverige. Volontärpolicyn fungerar som ett stöd för dig som

Läs mer

Marie Eriksson, Möjligheternas Trädgård, Verdandi Kumla. Verksamhetsplan KONGRESS 2017 EN JÄMLIK OCH RÄTTVIS FRAMTID

Marie Eriksson, Möjligheternas Trädgård, Verdandi Kumla. Verksamhetsplan KONGRESS 2017 EN JÄMLIK OCH RÄTTVIS FRAMTID Marie Eriksson, Möjligheternas Trädgård, Verdandi Kumla. Verksamhetsplan 2017 2019 KONGRESS 2017 EN JÄMLIK OCH RÄTTVIS FRAMTID Vi är Verdandi! för social rättvisa och ett drog- och alkoholskadefritt samhälle

Läs mer

Att välja Sveriges framtid. Rösta om jobben. Ro sta fo r ett Sverige da r Alla beho vs.

Att välja Sveriges framtid. Rösta om jobben. Ro sta fo r ett Sverige da r Alla beho vs. Att välja Sveriges framtid. Ro sta fo r ett Sverige da r Alla beho vs. Fo r fler jobb, för ordning i ekonomin och för en baẗtre skola. Rösta om jobben. Sverige ska snart välja politik. Ska jobben bli fler

Läs mer

Verksamhetsinriktning

Verksamhetsinriktning Försvarsförbundets Verksamhetsinriktning 2007-2011 Antagna av Försvarsförbundets kongress 12-14 juni 2007 2 FÖRSVARSFÖRBUNDET VERKSAMHETSINRIKTNING 2007-2011 3 Försvarsförbundets vision Vi i Försvarsförbundet

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Du som medarbetare är viktig och gör skillnad genom ditt engagemang och mod att förändra i strävan att förbättra. 2 Mjölby en hållbar kommun Mjölby kommun är en hållbar kommun

Läs mer

Valprogram 2018 Moderaterna i Kävlinge

Valprogram 2018 Moderaterna i Kävlinge Valprogram 2018 Moderaterna i Kävlinge Vår långsiktiga ambition är att göra Kävlinge till Sveriges bästa kommun att bo, arbeta och leva i. Inför 2018 års val söker vi ditt förtroende för att under åren

Läs mer

Checklista medlemsvård

Checklista medlemsvård Checklista medlemsvård Medlemskapet i fokus Det är en styrka för Moderaterna om många väljer att bli medlemmar det visar att vi är ett parti på frammarsch. Många medlemmar är viktigt både för att det ger

Läs mer

Kyrkans förskola Duvan, Lärkan - Duvan Föräldrar Förskola - Våren svar, 89%

Kyrkans förskola Duvan, Lärkan - Duvan Föräldrar Förskola - Våren svar, 89% Föräldrar Förskola - Våren svar, 89% Utveckling och lärande. Mitt barn verkar trivas i förskolan. 0 0 8 9 88,9,9. Verksamheten är stimulerande för mitt barn. 9,9,9 4. Personalen är engagerad i mitt barns

Läs mer

Politisk inriktning för Region Gävleborg

Politisk inriktning för Region Gävleborg Diarienr: RS 2016/293 Datum: 2016-04-27 Politisk inriktning för Region Gävleborg 2016-2019 Beslutad i regionfullmäktige Region Gävleborg 2016-04-27 diarienummer RS 2016/293 Politisk inriktning 2016-2019

Läs mer

Snabbprotokoll, Kommitté 1 Ekonomi 1. Behandling av program

Snabbprotokoll, Kommitté 1 Ekonomi 1. Behandling av program Snabbprotokoll, Kommitté 1 Ekonomi 1 Behandling av program STÄMMANS BESLUT Centerpartiet vill: 1 att omställning och kompetensutveckling ska underlättas Fler vuxenutbildnings- och vidareutbildningsinsatser

Läs mer

Fler skattebetalare i Malmö

Fler skattebetalare i Malmö Rapport Fler skattebetalare i Malmö jobb istället för bidrag En granskningsrapport från Moderaterna i Malmö 1 Introduktion Bidragspolitiken måste bytas ut mot en politik för jobb och företagande. Malmö

Läs mer

Ett hållbart Örebro Vänsterpartiets och socialdemokraternas budget för Vuxenutbildnings och arbetsmarknadsnämnden 2009

Ett hållbart Örebro Vänsterpartiets och socialdemokraternas budget för Vuxenutbildnings och arbetsmarknadsnämnden 2009 Ett hållbart Örebro Vänsterpartiets och socialdemokraternas budget för Vuxenutbildnings och arbetsmarknadsnämnden 2009 Ett hållbart Örebro - Vänsterpartiets och socialdemokraternas förslag till budget

Läs mer

Tillbaka till TILLBAKA TILL. ordning och reda

Tillbaka till TILLBAKA TILL. ordning och reda Tillbaka till TILLBAKA TILL ordning och reda För ett hoppfullt Gotland! Gotland är en fantastisk plats att leva och bo på. Från Langhammars på Fårö till Hoburgs fyr vi är alla en del av en ö som har långa

Läs mer

Jag ser inte till kön, jag ser till individen. Om jämställdhet i socialtjänsten

Jag ser inte till kön, jag ser till individen. Om jämställdhet i socialtjänsten Jag ser inte till kön, jag ser till individen Om jämställdhet i socialtjänsten SoL och LSS könsblind lagstiftning? mottagarens individuella behov utveckla enskildas / / resurser jämlikhet i levnadsvillkor

Läs mer

OM 14 DAGAR STÄNGER VAL- LOKALERNA - 14 FRÅGOR SOM ÅTERSTÅR FÖR VÄNSTERPARTIERNA ATT BESVARA

OM 14 DAGAR STÄNGER VAL- LOKALERNA - 14 FRÅGOR SOM ÅTERSTÅR FÖR VÄNSTERPARTIERNA ATT BESVARA OM 14 DAGAR STÄNGER VAL- LOKALERNA - 14 FRÅGOR SOM ÅTERSTÅR FÖR VÄNSTERPARTIERNA ATT BESVARA 20100905 SÄGER VÄNSTERPARTIERNA NEJ TILL ALLIANSENS JOBBSATSNINGAR? Oppositionen har gett ett tydligt besked

Läs mer

FRAMTIDENS FOLKRÖRELSE

FRAMTIDENS FOLKRÖRELSE FRAMTIDENS FOLKRÖRELSE Sofia Arkelsten, partisekreterare 20110704 INLEDNING Politiken påverkar människors liv. Därför är det viktigt vilka människor som utformar politiken. Och därför är det viktigt att

Läs mer

Albins folkhögskola,

Albins folkhögskola, Idé- och måldokument för Albins folkhögskola, avseende perioden 2013-2017 Uppgift Föreningen Albins folkhögskola har till uppgift att: Ø bedriva folkhögskoleverksamhet i samarbete med medlemsorganisationerna,

Läs mer

Villa Solvi förskola - Varg och Björngrupp Föräldrar Förskola - Våren svar, 74%

Villa Solvi förskola - Varg och Björngrupp Föräldrar Förskola - Våren svar, 74% Föräldrar Förskola - Våren 7 svar, 7% Utveckling och lärande. Mitt barn verkar trivas i förskolan. 0 7 8 8 8 7 7 8 0. Verksamheten är stimulerande för mitt barn. 0 7 70 5 9 9 0. Personalen är engagerad

Läs mer

Vård i världsklass för alla

Vård i världsklass för alla Vård i världsklass för alla Vård i världsklass för alla Det här är Vårdförbundets valmanifest med konkreta reformförslag riktat till landets politiker. Vi är ett växande yrkesförbund som samlar över 114

Läs mer

Valstrategi. Tillsammans skapar vi möjligheternas. Västra Götaland. Biskopsgården. för Socialdemokraterna i Biskopsgården 2011-03-30

Valstrategi. Tillsammans skapar vi möjligheternas. Västra Götaland. Biskopsgården. för Socialdemokraterna i Biskopsgården 2011-03-30 Biskopsgården 2011-03-30 Valstrategi för Socialdemokraterna i Biskopsgården Tillsammans skapar vi möjligheternas Västra Götaland Socialdemokraterna i Biskopsgården www.socialdemokraterna.se/biskopsgarden

Läs mer