Webbstöd till leverantörer för

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Webbstöd till leverantörer för"

Transkript

1 Webbstöd till leverantörer för Arbetsmarknadsutbildningar, Förberedande utbildningar och Insatser Skapa Gemensam Utbildningsplan (GUP) Skapa periodisk rapport, Närvarorapportering Avvikelserapport (Uppdaterat )

2 Sida: 2 av 22 Innehåll WEBBSTÖD FÖR ARBETSMARKNADSUTBILDNINGAR... 3 ALLMÄNT... 3 OM ARBETSFÖRMEDLINGENS WEBBSTÖD... 3 WEBBSTÖD FÖR LEVERANTÖR... 3 FRÅGOR OM ARBETSFÖRMEDLINGENS WEBBSTÖD FÖR LEVERANTÖRER?... 4 ARBETSMARKNADSUTBILDNING... 5 GEMENSAM UTBILDNINGSPLAN (GUP)... 5 PERIODISK RAPPORT... 6 AVVIKELSERAPPORT... 6 UTBILDNINGSSTART... 6 BEHÖRIGHETER... 6 INLOGGNING... 6 GEMENSAM UTBILDNINGSPLAN (GUP)... 8 PERIODISK RAPPORT NÄRVARORAPPORTERING DAG FÖR DAG AVVIKELSERAPPORT UNDERKÄND PERIODISK RAPPORT BEGÄR PERIODISK ERSÄTTNING REVISIONSHISTORIA... 22

3 Sida: 3 av 22 Webbstöd för arbetsmarknadsutbildningar Allmänt Det här dokumentet beskriver de handlingar som du som utbildningsleverantör vid en arbetsmarknadsutbildning ska hantera. Du skickar in alla handlingar via vårt webbstöd. Om du inte är registrerad som utbildningsleverantör kan du hitta information på vår hemsida. Klicka på länken Om webbstödet för att komma till sidan nedan. Där finns ett PDF-dokument som beskriver behörigheter samt hur man som leverantör går till väga för att få behörighet i webbstödet. Bild 1 Information om webbstödet och behörigheter. Om Arbetsförmedlingens webbstöd Vårt webbstöd för leverantörer är till för utbyte av information mellan dig som leverantörer och oss på Arbetsförmedlingen. Informationen till dig som leverantör är uppdelad i en gemensam del för samtliga tjänster och separata informationsstöd för varje avtalad tjänst. Webbstöd för leverantör Webbstödet för leverantörer nås via vår hemsida under rubriken Om oss och sedan För dig som är kompletterande leverantör. Där finns en länk till

4 Sida: 4 av 22 inloggning i webbstödet för leverantörer. Webbstödet är tillgängligt alla dagar från klockan Frågor om Arbetsförmedlingens webbstöd för leverantörer? Om du har problem med webbstödet gällande inloggning, teknik, behörighet mm, kontakta vår support på (vardagar ) eller via e-post support@arbetsformedlingen.se

5 Sida: 5 av 22 Arbetsmarknadsutbildning Nedan visas en generell process över de handlingar som är aktuella för arbetsmarknadsutbildningar, förberedande utbildningar och insatser. Processen beskriver gången från det att arbetsförmedlaren tar ett beslut om en arbetsmarknadsutbildning för en utbildningsdeltagare till att ersättning betalas ut. Inom arbetsmarknadsutbildningar finns tre olika handlingar Gemensam utbildningsplan (GUP) Periodiskrapport Avvikelserapport Bild 2 Översikt av processen för arbetsmarknadsutbildningar. Gemensam utbildningsplan (GUP) I samband med kursstart görs en gemensam utbildningsplan (GUP). Gemensam utbildningsplan är den planering som görs tillsammans mellan utbildningsanordnaren och kursdeltagaren. Den beskriver vad som ska göras under utbildningsperioden, samt om något eventuellt behöver ändras i den utbildning som deltagaren anvisats till. Exempelvis om kursdeltagaren behöver extra stöd eller redan har kunskaper inom ett område, och därför inte behöver gå alla de anvisade modulerna.

6 Sida: 6 av 22 Den gemensamma utbildningsplanen är också grunden för att det ska vara möjligt att som utbildningsleverantör begära ersättning via de periodiska rapporterna, under utbildningstillfället. Periodisk rapport I den periodiska rapporten anges utbildningsdeltagarens närvaro för varje dag och utbildningsmodul, samt eventuell frånvaro under den innevarande månaden. Både planerad och oplanerad frånvaro skall anges. All oplanerad frånvaro skall dock rapporteras omgående till ansvarig arbetsförmedlare, via en avvikelserapport. D.v.s. oplanerad frånvaro ska rapporteras samma dag som det sker. Efter att ansvarig handläggare fått den periodiska rapporten och godkänt denna, är det möjligt att begära periodisk ersättning som utbildningsleverantör. Avvikelserapport Om den sökande inte deltagit enligt överenskommelse, ska en avvikelserapport skickas till ansvarig handläggare samma dag som avvikelsen sker. Detta markeras sen också som frånvaro i den periodiska rapporten. Om handläggaren underkänner en periodiskrapport efter granskning, skickas handläggarens kommentarer tillbaks via webbstödet till leverantören. Leverantör gör då en ny periodiskrapport som skickas in för godkännande. Utbildningsstart När arbetsförmedlaren fattat ett beslut om en arbetsmarknadsutbildning, skickas ett e-brev ut till berörd leverantör. Vid successiv kursstart ska arbetsförmedlaren ta kontakt med utbildningsleverantören, för att förvissa sig om att det är möjligt att ta emot kursdeltagaren nästkommande arbetsdag. Behörigheter För att ha möjlighet att hantera de handlingar som finns inom ramen för arbetsmarknadsutbildningar, samt registrera lärare och utbildningstillfällen krävs någon av följande behörigheter Behörighetsadministratör Registrerare Tjänsteadministratör Lärare Alla behörigheter skapas i webbstödet av den person som har rollen behörighetsadministratör. Se mer information på vår hemsida. Inloggning För att kunna skapa en gemensam utbildningsplan eller skicka periodiska rapporter, logga in via arbetsformedlingen.se och din e-legitimation.

7 Sida: 7 av 22 Bild 3 Inloggning via arbetsformedlingen.se.

8 Sida: 8 av 22 Gemensam utbildningsplan (GUP) Efter inloggning är det möjligt att i meny Översikt se de aktuella ärendena. Alternativt under fliken Statusöversikt. Bild 4 Översikt och Statusöversikt av alla pågående ärenden. För att komma vidare och göra en gemensam utbildningsplan, klicka på ärendenumret. Alternativt är det möjligt att gå från fliken Mina utbildningstillfällen. Klicka sedan på länken registrera för att göra en gemensam utbildningsplan. Bild 5 Startsidan för att göra en Gemensam utbildningsplan.

9 Sida: 9 av 22 Under fliken Leverantör, anges för-och efternamn samt telefonnummer till aktuell kontaktperson. Bild 6 Flik Leverantör. Under fliken Person, uppdatera telefonnumret till den arbetssökande. Bild 7 Fliken Person, telefonnummer till utbildningsdeltagaren. Under fliken Innehåll visas de utbildningsmoduler som ingår i utbildningen. Om det under planeringen av den gemensamma utbildningsplanen mellan kursdeltagaren och utbildningsleverantören, framkommer att utbildningsleverantör exempelvis inte behöver en viss utbildningsmodul går denna att ta bort i denna vy. Genom att klicka ur modulen. Detta gäller endast för utbildningstillfällen upplagda efter november Om alla moduler ska vara kvar, klicka Nästa för att gå vidare.

10 Sida: 10 av 22 Bild 8 Innehåll, visar alla moduler i utbildningsplanen. Om du tar bort en modul ur utbildningsplanen, anges ett nytt beräknat slutdatum. Bild 9 Innehåll, visar borttagen modul i utbildningsplanen. Om en eller flera moduler tas bort i utbildningsplanen, kommer en motiveringsruta automatiskt upp. Där ges motivet på max 80 tecken till

11 Sida: 11 av 22 varför modulen tas bort och utbildningen förkortas. Ytterligare motivering kan skrivas i rutan Övrigt under sista fliken. Bild 10 Motiveringsruta vid förkortning av gemensam utbildningsplan. Under Övrigt anges exempelvis om det behövs några extra insatser för att kursdeltagaren ska klara utbildningen. Samt övrig information som kan vara av vikt för den ansvariga handläggaren. Exempelvis varför en modul tagits bort. Planen ska upprättas tillsammans med den arbetssökande. Om det inte är möjligt, ange i så fall varför. Tryck sedan på Skapa. Bild 11 Fliken Övrigt, information om extra insatser.

12 Sida: 12 av 22 För att kunna skicka in den gemensamma utbildningsplanen behöver den signeras. Du kommer då till signeringssidan för e-legitimation. Fyll i dina uppgifter och den gemensamma utbildningsplanen har skickats till ansvarig arbetsförmedlare för godkännande. Efter att ansvarig handläggare mottagit och godkänt den gemensamma utbildningsplanen, ändras statusen till Bekräftad. Bild 12 Statusöversikt med bekräftad gemensam utbildningsplan Efter att den gemensamma utbildningsplanen blivit bekräftad är det möjligt att börja skicka in de periodiska rapporterna efter varje månadsskifte, som i sin tur genererar möjlighet att begära periodisk ersättning.

13 Sida: 13 av 22 Periodisk rapport Efter varje månadsskifte är det möjligt att skicka in den periodiska rapporten för varje kursdeltagare. I den periodiska rapporten anges närvaro, samt eventuell frånvaro. Både planerad och oplanerad frånvaro ska anges. Vid oplanerad frånvaro ska även en avvikelserapport ha skickats till ansvarig handläggare, samma dag som den oplanerade frånvaron sker. Efter att den periodiska rapporten skickats in till ansvarig arbetsförmedlare, ska den godkännas av Arbetsförmedlingen för att det ska vara möjligt att begära periodisk ersättning för den aktuella månaden. På sidan Statusöversikt visas alla handlingar som ska hanteras. För att hantera handlingen ska du klicka på ärendenumret och sedan på Registrera på den handling du vill hantera. Bild 13 Registrera periodisk rapport Alla datumboxar per månad måste fyllas i, med aktuell modul. Den tid som redan är rapporterad per dag, flyttas automatiskt över till månadsrapporten och visas när månadsrapporten öppnas. Om kursdeltagaren inte deltagit, markera med både utbildningsmodul och frånvaro. Kontrollera innehållet och klicka sen på Skapa för att signera rapporten med din e-legitimation. Först efter att ansvarig arbetsförmedlare har godkänt den periodiska rapporten, är det möjligt att begära ersättning för aktuell månad.

14 Sida: 14 av 22 Bild 14 Periodisk rapport Närvarorapportering dag för dag Om du har behörighetsrollerna behörighetsadministratör, registrerare eller tjänsteadministratör kan du under Mina utbildningstillfällen se alla utbildningstillfällen. Om du har rollen lärare kan du se alla de utbildningstillfällen som du är registrerad lärare på. Genom att klicka på länken Närvarorapportera kommer du vidare till det utbildningstillfälle du ska rapportera. Bild 15 Välj utbildningstillfälle att närvarorapportera.

15 Sida: 15 av 22 Välj vilket datum samt modul du vill rapportera. Bild 16 Välj datum och utbildningsmodul för rapportering. De deltagare som finns på aktuellt datum och modul visas. Det är möjligt att antingen markera alla, eller var och en i lista. När du markerat alla deltagare med aktuell status, klickar du på Rapportera markerade deltagare. Bild 17 Välj datum och utbildningsmodul för rapportering. De deltagare som registrerats för den aktuella dagen, för dem flyttas informationen till högra sidan. Om du behöver ändra i information, klickar du på det röda krysset efter namnet. Så återgår personen i rapportera läge.

16 Sida: 16 av 22 Bild 18 Utbildningsdeltagare rapporterad. Efter månadsskiftet måste den periodiska rapporten skickas in i sin helhet, för varje deltagare (se bild 13 och 14). Allt som är rapporterat i närvarorapporteringen flyttas automatiskt över till den periodiska rapporten.

17 Sida: 17 av 22 Avvikelserapport En avvikelserapport ska skickas till ansvarig arbetsförmedlare om utbildningsdeltagaren inte kommer som avtalat till kursen och inte har meddelat detta. Avvikelserapporten ska skickas samma dag som det sker. Klicka på länken Registrera, för att komma till avvikelserapporten. Bild 19 Registrera avvikelserapport. Registrera aktuell kontaktperson hos utbildningsleverantören och telefonnummer till denna. Bild 20 Registrera kontaktuppgifter för utbildningsleverantören.

18 Sida: 18 av 22 Registrera aktuellt telefonnummer till kursdeltagaren. Bild 21 Registrera telefonnummer till kursdeltagaren. Under fliken Avvikelser anges orsaken till frånvaron. Dels genom att markera aktuell orsak, dels genom att fylla i beskrivning. Ange aktuellt datum eller period för frånvaron. För att fylla i period, klicka i denna så kommer två datumboxar upp. När alla uppgifter är ifyllda, klicka på Skapa, sen Signera via e-legitimation och avvikelserapporten skickas till ansvarig handläggare. Bild 22 Registrera avvikelseorsak.

19 Sida: 19 av 22 Underkänd periodisk rapport Om en periodisk rapport underkänns av ansvarig arbetsförmedlare, visas detta i webbstödet. Se bild nedan. Bild 23 Underkänd periodisk rapport. De kommentarer som ansvarig arbetsförmedlare skrivit som förklaring till underkännandet syns genom att klicka på länken Underkänd, skicka in en ny (kommentarer). Bild 24 Kommentarsruta för underkänd periodisk rapport. För att skicka in en ny periodisk rapport, klicka på länken Registrera igen.

20 Sida: 20 av 22 Begär periodisk ersättning Efter godkännande av den periodiska rapporten, är det möjligt för dig som utbildningsleverantör att begära periodisk ersättning. Bild 25 Statusöversikt. Gå till fliken Begär ersättning. De ersättningar som finns osignerade kommer upp i listan, Ersättningar att signera. Om allt stämmer, klicka på Skicka. Bild 26 Begär ersättning.

21 Sida: 21 av 22 Ett nytt fönster kommer fram, som visar de ersättningsbegäran du är på väg att signera. För att komma vidare klicka på Signera. Bild 27 Begär ersättning, Signera. Ett nytt fönster kommer upp som bekräftar signeringen. Bild 28 Bekräftelse på signering av ersättning.

22 Sida: 22 av 22 Revisionshistoria Datum Version Beskrivning av förändring Ansvarig Förändring vid uppdatering av systemstöd. Avd. Förmedlingstjänster KA-Systemstöd Avdelningen Förmedling

Skapa Gemensam Utbildningsplan (GUP) Skapa periodisk rapport, Närvarorapportering Avvikelserapport

Skapa Gemensam Utbildningsplan (GUP) Skapa periodisk rapport, Närvarorapportering Avvikelserapport Användarstöd Webbstöd till leverantörer för Arbetsmarknadsutbildningar, Förberedande utbildningar och Insatser Skapa Gemensam Utbildningsplan (GUP) Skapa periodisk rapport, Närvarorapportering Avvikelserapport

Läs mer

Webbstöd till leverantörer för

Webbstöd till leverantörer för Webbstöd till leverantörer för Arbetsmarknadsutbildningar, Förberedande utbildningar och Insatser Skapa lärare (Uppdaterat ) Sida: 2 av 10 Innehållsförteckning WEBBSTÖD FÖR ARBETSMARKNADSUTBILDNINGAR...

Läs mer

KA Webb Arbetsmarknadsutbildningar och förberedande utbildningar

KA Webb Arbetsmarknadsutbildningar och förberedande utbildningar Användarstöd KA Webb Arbetsmarknadsutbildningar och Version 1.4 Uppdaterat 2017-03-31 Hantera handlingar: o Gemensam utbildningsplan o Informativ rapport o Avvikelserapport Inleverans Innehåll Innehåll

Läs mer

Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner

Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner Uppdaterat 2016-09-23 Detta användarstöd hanterar: - avtal - behörigheter - roller - inloggning - kommunspecifik information och gäller i första hand dig som har

Läs mer

Utbildningskontrakt - webbstöd för kommuner

Utbildningskontrakt - webbstöd för kommuner Användarstöd 1 Utbildningskontrakt - webbstöd för kommuner Detta användarstöd hanterar: - avtal - behörigheter - roller - inloggning - kommunspecifik information information som i första hand gäller dig

Läs mer

Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner

Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner Version Uppdaterat 2015-11-14 Detta användarstöd hanterar: - ärenden - handlingar - ersättningar information som gäller dig som har rollen behörighetsadministratör,

Läs mer

Användarstöd Webbstödet för kompletterande aktörer

Användarstöd Webbstödet för kompletterande aktörer Användarstöd Webbstödet för kompletterande aktörer Avtal, behörighet och roller Inloggning Hantera företagsinformation Uppdaterat 2015-10-13 Sid 2 av 28 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 OM

Läs mer

KA Webb - utbildning Skapa utbildningstillfälle

KA Webb - utbildning Skapa utbildningstillfälle Sida: 0 av 11 Användarstöd KA Webb - utbildning Skapa utbildningstillfälle Version 3.0 Uppdaterat 2015-06-26 Sida: 1 av 11 Innehåll Om utbildningstillfällen... 2 Skapa utbildningstillfälle... 2 Gruppstart...

Läs mer

Information till webbstödet för leverantörer Rehabiliterings tjänster 2011. (Uppdaterat 2013-09-09)

Information till webbstödet för leverantörer Rehabiliterings tjänster 2011. (Uppdaterat 2013-09-09) Information till webbstödet för leverantörer Rehabiliterings tjänster 2011 (Uppdaterat 2013-09-09) Sida: 2 av 16 Innehållsförteckning KORT BESKRIVNING AV PROCESSEN REHABILITERINGSTJÄNST... 3 Trepartssamtal

Läs mer

Arbetsförmedlingens kundval Stöd och matchning

Arbetsförmedlingens kundval Stöd och matchning Sida: 0 av 23 Användarstöd Arbetsförmedlingens kundval Stöd och matchning Version 4.0 Uppdaterat 2015-08-28 Sida: 1 av 23 Innehåll Om Stöd och matchning... 3 Signering... 4 Handlingar... 5 Översikt...

Läs mer

Information om webbstödet till leverantörer Rehabiliterings tjänster (Uppdaterat )

Information om webbstödet till leverantörer Rehabiliterings tjänster (Uppdaterat ) Information om webbstödet till leverantörer Rehabiliterings tjänster 2011 (Uppdaterat 2011-12-02) Sida: 2 av 19 Innehållsförteckning REVISIONSHISTORIA...3 BAKGRUND...3 LÄSANVISNINGAR...3 WEBBSTÖD FÖR LEVERANTÖR...3

Läs mer

Användarstöd Webbstödet för kompletterande aktörer

Användarstöd Webbstödet för kompletterande aktörer Användarstöd Webbstödet för kompletterande aktörer Avtal, behörighet och roller Inloggning Hantera företagsinformation Uppdaterat 2016-07-05 Sid 2 av 30 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 OM

Läs mer

KA Webb Arbetsmarknadsutbildningar och förberedande utbildningar

KA Webb Arbetsmarknadsutbildningar och förberedande utbildningar KA Webb Arbetsmarknadsutbildningar och förberedande utbildningar Version 1.3 Uppdaterat 2016-03-31 Hantera handlingar: - Gemensam utbildningsplan - Periodisk rapport, närvarorapportering - Informativ rapport

Läs mer

KA Webb - utbildning Skapa utbildningstillfälle

KA Webb - utbildning Skapa utbildningstillfälle Sida: 0 av 11 Användarstöd KA Webb - utbildning Skapa utbildningstillfälle Version 3.1 Uppdaterat 2016-05-27 Sida: 1 av 11 Innehåll Om utbildningstillfällen... 2 Skapa utbildningstillfälle... 2 Gruppstart...

Läs mer

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24)

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24) Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen.. 2 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord... 5 1.4 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 7 2. Administration 8 2.1 Föreningens

Läs mer

Webbstöd för leverantör Etableringslots

Webbstöd för leverantör Etableringslots Sida: 1 av 20 Användarmanual Webbstöd för leverantör (Uppdaterat 2013-10-08) Sida: 2 av 20 Innehållsförteckning ETABLERINGSLOTS... 3 Statusöversikt ärenden... 4 En ny arbetssökande till dig... 4 Gemensam

Läs mer

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Aktivitetsstöd Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (27) Datum 2013-09-26 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen/föreningsadministratör... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt

Läs mer

Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner

Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner Uppdaterat 2015-11-16 Detta användarstöd hanterar: - avtal - behörigheter - roller - inloggning - kommunspecifik information och gäller i första hand dig som har

Läs mer

Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2

Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 1 Innehåll Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn

Läs mer

Lathund Webbstöd för Jobb- och utbildningsexperter

Lathund Webbstöd för Jobb- och utbildningsexperter Reviderad: 2015-10-16 1 (11) Ansvarig: Andreas Sundberg, Systemförvaltare andreas.sundberg@nacka.se 08-718 89 19 Lathund Webbstöd för Jobb- och utbildningsexperter Webbstödet GWA-Webb är tänkt som en administrativ

Läs mer

Övriga utbildningar Användarhandbok

Övriga utbildningar Användarhandbok Övriga utbildningar Användarhandbok för rapportering i tjänsten Studietider och utbildningar Maj 2011 1 VAD ÄR STUDIETIDER OCH UTBILDNINGAR I MINA TJÄNSTER?... 2 2 LOGGA IN OCH BÖRJA RAPPORTERA I TJÄNSTEN

Läs mer

Funktionerna kan variera beroende på vilka funktionsområden skolan valt att aktivera.

Funktionerna kan variera beroende på vilka funktionsområden skolan valt att aktivera. Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL. Inrapportering av slaktfil. för. Version 2006-04-03

ANVÄNDARMANUAL. Inrapportering av slaktfil. för. Version 2006-04-03 ANVÄNDARMANUAL för Inrapportering av slaktfil Version 2006-04-03 Innehållsförteckning 1 Förutsättningar... 3 1.1 E-tjänst... 3 1.2 E-legitimation... 3 1.3 Fullmakt... 3 1.4 Frågor... 3 2 Tillvägagångssätt...

Läs mer

AKTIVITETSSTÖD. Användardokumentation. Föreningsadministratör

AKTIVITETSSTÖD. Användardokumentation. Föreningsadministratör AKTIVITETSSTÖD Användardokumentation Föreningsadministratör 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning... 2 Om denna dokumentation... 3 Terminologi och förkortningar... Fel! Bokmärket är inte definierat.

Läs mer

Webbstöd för leverantör etableringslots

Webbstöd för leverantör etableringslots Användarstöd Webbstöd för leverantör etableringslots (Uppdaterat 2014-11-26) Sida: 2 av 20 Innehåll ETABLERINGSLOTS... 3 SIDAN ÖVERSIKT... 4 SIDAN STATUSÖVERSIKT... 5 GEMENSAM PLANERING... 6 REGISTRERA

Läs mer

Manual Invånare. Stöd och Behandling version 1.4. Stockholm, 2015-11-23

Manual Invånare. Stöd och Behandling version 1.4. Stockholm, 2015-11-23 Manual Invånare Stöd och Behandling version 1.4 Stockholm, 2015-11-23 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1. Stöd och behandling... 4 1.2. Roller och Behörigheter... 4 1.3. Förutsättning för att kunna vara aktiv

Läs mer

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (26) Datum 2011-09-16 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord...

Läs mer

Föräldrar i Skola24. I systemet har föräldrar möjlighet att:

Föräldrar i Skola24. I systemet har föräldrar möjlighet att: Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

FDT Kundportal. Copyright 2012. FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ. Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99

FDT Kundportal. Copyright 2012. FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ. Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99 FDT Kundportal Copyright 2012 FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99 E-mail support@fdt.se Hemsida www.fdt.se Innehållet i denna programmanual

Läs mer

Ursvikskolan Elevernas lathund för skolwebben

Ursvikskolan Elevernas lathund för skolwebben 1 Ursvikskolan Elevernas lathund för skolwebben Innehåll Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 Allmänna inställningar hur du ändrar

Läs mer

Lathund Fritidshem 2014-10-03

Lathund Fritidshem 2014-10-03 Lathund Fritidshem 2014-10-03 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du vill se... 4 Kolumner...

Läs mer

Så här rapporterar du dina aktiviteter med lösenordsinloggning

Så här rapporterar du dina aktiviteter med lösenordsinloggning 1 MANUAL - AKTIVITETSRAPPORT Så här rapporterar du dina aktiviteter med lösenordsinloggning Observera! Från och med 19 mars så delar vi inte längre ut utökad behörighet. Nu krävs det att du istället skaffar

Läs mer

Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16

Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16 Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16 Innehållsförteckning 1 Terminologi... 3 2 Knappar i toppmenyn... 4 3 Logga in i ParaGå... 5 3.1 Starta ParaGå med genväg... 5 3.2 Starta ParaGå utan genväg... 5

Läs mer

Inloggningsuppgifter till Skola24

Inloggningsuppgifter till Skola24 Inloggningsuppgifter till Skola24 Inloggningsuppgifter till Skola24 får du av ditt barns skola, antingen som ett aktiveringsmail eller i pappersform. Om du får ett aktiveringsmail följer du instruktionerna

Läs mer

Användarmanual för ParaGå Web

Användarmanual för ParaGå Web 1 Användarmanual för ParaGå Web 2014-12-10 jsj stockholm.se 2 Innehållsförteckning Innehåll Innehållsförteckning... 2 Webbgränssnittet... 4 Att hitta i systemet... 4 Hjälptexter... 4 Inloggning i webbgränssnittet...

Läs mer

Registrering av självdeklaration

Registrering av självdeklaration Användarmanual Registrering av självdeklaration Trafikverkets system för självdeklaration Version 2.0, 2011-11-02 Utgivare: Trafikverket Kontakt: fakturering.jarnvag@trafikverket.se Distributör: Trafikverket,

Läs mer

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Självbetjäning för arbetsgivare Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 AVGRÄNSNINGAR... 3 1.3 STÖD VID LÄSNING...

Läs mer

1. Ledare... 3 2. Hantera deltagare... 5 3. Rapporter... 13 4. Övriga menyer... 15

1. Ledare... 3 2. Hantera deltagare... 5 3. Rapporter... 13 4. Övriga menyer... 15 Sidan 1 (18) 1. Ledare... 3 1.2 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 3 2. Hantera deltagare... 5 2.1 Deltagare... 6 2.1.1 Lägga in deltagare i ny grupp... 6 2.1.2 Lägga till deltagare i befintlig grupp... 6 2.2

Läs mer

Schema. Under dessa menyer finns dina tillgängliga funktioner. Alternativ kan saknas om skolan inte aktiverat en funktion. Nova Software AB 1 (12) 402

Schema. Under dessa menyer finns dina tillgängliga funktioner. Alternativ kan saknas om skolan inte aktiverat en funktion. Nova Software AB 1 (12) 402 Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Ansök till förskola och familjedaghem med Mobilt BankID eller e-legitimation

Ansök till förskola och familjedaghem med Mobilt BankID eller e-legitimation Ansök till förskola och familjedaghem med Mobilt BankID eller e-legitimation Den här manualen är till för dig som vill ansöka om en plats i förskola eller på familjedaghem i Norrköpings kommuns e-tjänst.

Läs mer

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare 1 Innehållsförteckning 1 Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Användare - Låst lösenord...

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL. Förflyttningsrapportering av grisar via fil. för. Version 2006-08-11

ANVÄNDARMANUAL. Förflyttningsrapportering av grisar via fil. för. Version 2006-08-11 ANVÄNDARMANUAL för Förflyttningsrapportering av grisar via fil Version 2006-08-11 Innehållsförteckning 1 Förutsättningar... 3 1.1 E-tjänst... 3 1.2 E-legitimation... 3 1.3 Frågor... 3 2 Tillvägagångssätt...

Läs mer

Manual för externa leverantörer Projektportalen investering

Manual för externa leverantörer Projektportalen investering Manual för externa leverantörer Projektportalen investering Manual för externa leverantörer sida 2 av 14 Innehållsförteckning Introduktion... 3 Välkommen till Projektportalen Investering.... 3 Översikt

Läs mer

SportAdmin i GF Nikegymnasterna

SportAdmin i GF Nikegymnasterna SportAdmin i använder SportAdmin som system för medlemshantering, fakturering och hemsida. Här nedan kommer du att kunna läsa om de funktioner som du som ledare behöver ha koll på i systemet. För att logga

Läs mer

Webbstöd för leverantörer. Gemensam del - behörigheter - företagsinformation

Webbstöd för leverantörer. Gemensam del - behörigheter - företagsinformation Sida:1 av 42 Avd. Kompletterande arbetsförmedlingstjänster 2013-03-dd Version 4.x Användarmanual Webbstöd för leverantörer - behörigheter - företagsinformation (Uppdaterat 2013-09-09) Sid 2 av 42 Innehållsförteckning

Läs mer

Användarhandledning för vårdnadshavare 1 (36) Användarhandledning. Procapita Education Vårdnadshavare. Version 3.2 2009-08-17.

Användarhandledning för vårdnadshavare 1 (36) Användarhandledning. Procapita Education Vårdnadshavare. Version 3.2 2009-08-17. Användarhandledning för vårdnadshavare 1 (36) Användarhandledning Procapita Education Vårdnadshavare Version 3.2 2009-08-17 TietoEnator INNEHÅLL 1 PROCAPITA EDUCATION FÖR VÅRDNADSHAVARE... 3 1.1 VÄLKOMMEN!...

Läs mer

Folkhögskola Användarhandbok

Folkhögskola Användarhandbok Folkhögskola Användarhandbok för rapportering i tjänsten Studietider och utbildningar Maj 2012 1 VAD ÄR STUDIETIDER OCH UTBILDNINGAR I MINA TJÄNSTER?... 2 2 LOGGA IN OCH BÖRJA RAPPORTERA I TJÄNSTEN STUDIETIDER

Läs mer

Aktivitetsstöd RF import Datum: 2014 06 24 Version 2

Aktivitetsstöd RF import Datum: 2014 06 24 Version 2 Aktivitetsstöd RF import Datum: 2014 06 24 Version 2 Sidan 1 (10) Innehållsförteckning 1. Inloggning och skapa kommunfil i IdrottOnline... 3 2. Import av kommunfil till Aktivitetsstöd... 5 3. Kontrollera

Läs mer

Lathund Webbstöd för Jobb- och utbildningsexperter Kundval Jobbspår

Lathund Webbstöd för Jobb- och utbildningsexperter Kundval Jobbspår Reviderad: 2018-06-13 1 (9) Ansvarig: Andreas Sundberg, Förvaltningsledare andreas.sundberg@nacka.se 08-718 89 19 Lathund Webbstöd för Jobb- och utbildningsexperter Kundval Jobbspår Webbstödet GWA-Webb

Läs mer

Innehållsförteckning Inloggning: Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn högst upp i bildkant.

Innehållsförteckning Inloggning: Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn högst upp i bildkant. 1 Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar du E-id/Bank-id:... 2 Mobilt Bank-id/E-id... 2 Var och hur loggar jag in med användarnamn och lösenord?... 2 Hur loggar jag in med Bank-id/E-id?... 3

Läs mer

Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03

Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03 Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

Forskare & Handledare. 1. Inloggning

Forskare & Handledare. 1. Inloggning Forskare & Handledare 1. Inloggning Du använder samma inloggning till Forskningsdatabasen som till universitetets övriga system. 2. Startsidan När du loggat in i Forskningsdatabasen (FDB) kommer du till

Läs mer

Mobilapplikation htp:/aktjon.argentum.se/activitymobile

Mobilapplikation htp:/aktjon.argentum.se/activitymobile E-tjänst-Aktivitetsstöd htp:/aktjon.argentum.se Mobilapplikation htp:/aktjon.argentum.se/activitymobile INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning...2 Om denna dokumentation...3 Teckenförklaring...3 Revisionshistorik...3

Läs mer

Manual för att skicka kommunfil från IdrottOnline

Manual för att skicka kommunfil från IdrottOnline 1 Manual för att skicka kommunfil från IdrottOnline För att skicka kommunfil från IdrottOnline behöver föreningen även ha inloggningsuppgifter till kommunens system Aktivitetsstöd. Det är olika inloggningsuppgifter

Läs mer

För att få konto måste vårdnadshavaren fylla i en ansökan skrifligt och e-posta skolan. Skola24 skickar då en aktiveringskod till vårdnadshavaren.

För att få konto måste vårdnadshavaren fylla i en ansökan skrifligt och e-posta skolan. Skola24 skickar då en aktiveringskod till vårdnadshavaren. Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Lägg till Stipendiat

Lägg till Stipendiat Sida 1 av 6 Lägg till Stipendiat Förutsättning Personen är en ny person som ska börja på LU. Kategorin Stipendiat använda personer som har ett stipendium oavsett om det är ett LU-inrättat stipendium eller

Läs mer

Kort instruktion - Leverantörsportal

Kort instruktion - Leverantörsportal Kort instruktion - Leverantörsportal Inloggning och förkvalificering Inbjudan till Leverantör I mailet finns dina inloggningsuppgifter, länk till manual osv. 1. Klicka på [Logga in] för att komma till

Läs mer

Högskola och universitet Användarhandbok

Högskola och universitet Användarhandbok Högskola och universitet Användarhandbok för rapportering i tjänsten Studietider och utbildningar Maj 2012 1 VAD ÄR STUDIETIDER OCH UTBILDNINGAR I MINA TJÄNSTER?... 2 2 LOGGA IN OCH BÖRJA RAPPORTERA I

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

Användarmanual. Visma TendSign Basic. Uppdaterad 2014-05-21. VISMA COMMERCE AB +46 13 47 47 500 tendsignsupport@visma.com www.tendsign.

Användarmanual. Visma TendSign Basic. Uppdaterad 2014-05-21. VISMA COMMERCE AB +46 13 47 47 500 tendsignsupport@visma.com www.tendsign. Användarmanual Visma TendSign Basic Uppdaterad 2014-05-21 VISMA COMMERCE AB +46 13 47 47 500 tendsignsupport@visma.com www.tendsign.com Innehållsförteckning Visma TendSign Basic 1. Navigering... 2 1.1

Läs mer

Hur använder du som elev Fronter?

Hur använder du som elev Fronter? Hur använder du som elev Fronter? Fronter är en lärplattform. Det är ett digitalt verktyg som du som elev ska använda dig av för att hitta uppgifter, länkar och dokument från alla dina lärare, lämna in

Läs mer

Förenklad användarmanual Förskrivarportalen. Innehållsförteckning

Förenklad användarmanual Förskrivarportalen. Innehållsförteckning Innehållsförteckning 1 Introduktion Förskrivarportalen... 2 2 Inloggning... 2 2.1 Hur får jag förskrivarportalen till min dator?... 2 2.2 Hur får jag ett användarnamn och lösenord?... 2 2.3 Hur gör jag

Läs mer

Feriearbete i Bodens kommun

Feriearbete i Bodens kommun Feriearbete i Bodens kommun Kommunledningsförvaltningen Feriearbete_Handledning_v01.doc 2 (8) Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Skapa konto... 3 3 Logga in... 4 4 Glömt lösenord... 4 5 Redigera användarprofil...

Läs mer

Information till webbstödet för leverantörer. Gemensam del - behörigheter - företagsinformation

Information till webbstödet för leverantörer. Gemensam del - behörigheter - företagsinformation Sida:1 av 36 Gemensam del Avd. Kompletterande arbetsförmedlingstjänster 2012-05-25 Version 3.x Information till webbstödet för leverantörer Gemensam del - behörigheter - företagsinformation (Uppdaterat

Läs mer

0tid Transport Användarmanual Personal. Rev 1.0

0tid Transport Användarmanual Personal. Rev 1.0 0tid Transport Användarmanual Personal Rev 1.0 Innehållsförteckning 1.1.Inloggning 1.2.Snabbmenyn 1.3.Byta lösenord 1.4.Lämna in tidrapport 1.5.Mina uppdrag 1.5.Lämna in traktamenten 1.6.Översikt 1.1 Inloggning

Läs mer

Användarmanual för ParaGå Web (Phoniro)

Användarmanual för ParaGå Web (Phoniro) Användarmanual för ParaGå Web (Phoniro) 2013-12-18 stockholm.se Innehållsförteckning Innehåll Innehållsförteckning... 2 1 Webbgränssnittet... 4 1.1 Att hitta i systemet... 4 1.2 Hjälptexter... 4 1.3 Inloggning

Läs mer

Dokumenttyp Datum Reg nr INSTRUKTION 2008-05-30

Dokumenttyp Datum Reg nr INSTRUKTION 2008-05-30 1 (6) INSTRUKTION 2008-05-30 Handläggare Anette Carlsson Godkännes Kopia Mottagare Plateauanvändare 1 Första sidan Den uppgraderade versionen av Plateau har ett nytt gränssnitt för användare (elever).

Läs mer

Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan

Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan 1 Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar du E-id/Bank-id:... 2 Mobilt Bank-id/E-id... 2 Var och hur loggar jag in med användarnamn och

Läs mer

Manual Utbildningsmodulen

Manual Utbildningsmodulen Manual Utbildningsmodulen för Svenska Bouleförbundets distrikt www.svenskboule.se Logga in (låset högst upp till höger på sidan). Använd dina inloggningsuppgifter (personnummer och lösenord) För att få

Läs mer

Manual Jourläkarschema Alingsås - Version 1.0

Manual Jourläkarschema Alingsås - Version 1.0 Manual Jourläkarschema Alingsås - Version 1.0 Denna manual innehåller olika avsnitt och beroende på vilken roll man har är de olika avsnitten aktuella. OBS! För att kunna planera jourpass måste man som

Läs mer

Manual. Patient. version 3.50

Manual. Patient. version 3.50 Manual Patient version 3.50 Innehåll Introduktion till Mina vårdkontakter...2 Vem kan använda tjänsten?... 2 Komma igång... 2 Ett säkert system... 2 Svar inom ett par dagar... 2 Support... 2 Skaffa användarkonto...3

Läs mer

Handbok för administration av utbildning med endast tillsyn

Handbok för administration av utbildning med endast tillsyn Handbok för administration av utbildning med endast tillsyn september 2015 Innehållsförteckning Att administrera en utbildning som har stöd i form av endast tillsyn... 3 En utbildning från start till slut...

Läs mer

Innehållsförteckning. Manual WebCT

Innehållsförteckning. Manual WebCT Innehållsförteckning Introduktion. 3 Inloggning 4 Översiktssida...5 Lösenordsbyte..6 Kursens startsida..8 Kalender...9 Webblektion 10 Diskussionsforum...11 Privat post.. 14 Chatt...16 Meny 2007 2 Introduktion

Läs mer

Handhavandeguide: Attestera resultat Innevarande version vid senaste uppdatering:

Handhavandeguide: Attestera resultat Innevarande version vid senaste uppdatering: Handhavandeguide: Attestera resultat Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.13.0 Mer information om Ladok Utbildningsmaterial publiceras på Ladok.se: Aktuellt utbildningsmaterial Systemdokumentationen

Läs mer

Användarmanual för Lunds universitets sökandeportal

Användarmanual för Lunds universitets sökandeportal Användarmanual för Lunds universitets sökandeportal 1 Innehållsförteckning 1. ATT SÖKA EN ANSTÄLLNING VIA SÖKANDEPORTALEN... 3 1.1 LOGGA IN I SÖKANDEPORTALEN... 3 1.2 SKAPA ETT NYTT KONTO... 4 1.3 LÖSENORD...

Läs mer

Användarmanual TextAppen för iphone och ipad

Användarmanual TextAppen för iphone och ipad Användarmanual TextAppen för iphone och ipad Innehåll Innehåll... 2 Hämta TextAppen för ios... 3 Registera dig... 3 Kom igång i iphone eller ipad... 5 Logga in... 5 Samtal... 6 Ringa samtal... 6 Avsluta

Läs mer

Idrottslyftet. En guide i hur man gör en ansökan

Idrottslyftet. En guide i hur man gör en ansökan Idrottslyftet En guide i hur man gör en ansökan Till att börja med Logga in på föreningens sida i IdrottOnline Klubb (mer information hittar ni på www.idrottonline.se). Du kommer till första sidan genom

Läs mer

Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben

Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben Under höstterminen 2012 kommer vi att använda oss av de funktioner i skolwebben som vi har markerat. 1 Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar

Läs mer

Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd

Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd 1 Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd I e-tjänsten Ekonomiskt bistånd kan du på ett enkelt och säkert sätt söka ekonomiskt bistånd. Du kan också följa ditt ärende när du vill och kontakta

Läs mer

Manual Rapportera utbildning och prov för moped klass II, snöskoter och terränghjuling

Manual Rapportera utbildning och prov för moped klass II, snöskoter och terränghjuling Manual Rapportera utbildning och prov för moped klass II, snöskoter och terränghjuling 1 av 20 Innehållsförteckning Inloggning... 3 Rapportera utbildning... 3 Steg 1 Val av utbildningsanordnare och utbildningsdatum...

Läs mer

Introduktion till. CDB Internet

Introduktion till. CDB Internet Introduktion till CDB Internet Juni 2012 CDB-Internets webbsida CDB-Internets webbsida nås via Jordbruksverket www.jordbruksverket.se Under bilden E-tjänster väljer du CDB-Internet i snabbvalslistan Första

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual Innehåll 1. INLEDNING 4 2. ROLLER 4 2.1. CHEF 4 2.2. MEDARBETARE 4 2.3. ADMINISTRATÖR 4 2.4. KURSLEDARE 5 2.5. UTBILDARE 5 3. BEGREPP 5 3.1. ENHET 5 3.2.

Läs mer

Komvux Användarhandbok

Komvux Användarhandbok Komvux Användarhandbok för rapportering i tjänsten Studietider och utbildningar Maj 2012 1 VAD ÄR STUDIETIDER OCH UTBILDNINGAR I MINA TJÄNSTER?... 2 2 LOGGA IN OCH BÖRJA RAPPORTERA I STUDIETIDER OCH UTBILDNINGAR...

Läs mer

Thomas Pihl 2013. Frontermanual. för studerande vid Forum Ystad

Thomas Pihl 2013. Frontermanual. för studerande vid Forum Ystad Thomas Pihl 2013 Frontermanual för studerande vid Forum Ystad Innehåll Fronter... 2 Inloggning... 2 Komplettera användaruppgifter... 4 Anpassa Min sida... 5 Verktygen på Min sida... 6 Notiser & E-post...

Läs mer

Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret

Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret De första gångerna man gör en registrering kan det vara bra att ha en manual att följa. Manualen finner du i ditt utbildningsmaterial och på vår hemsida

Läs mer

Manual för GRABO. Webbokning av begravningsceremoni och gravsättning hos Stockholms kyrkogårdsförvaltning KYRKOGÅRDSFÖRVALTNINGEN

Manual för GRABO. Webbokning av begravningsceremoni och gravsättning hos Stockholms kyrkogårdsförvaltning KYRKOGÅRDSFÖRVALTNINGEN KYRKOGÅRDSFÖRVALTNINGEN Manual för GRABO Webbokning av begravningsceremoni och gravsättning hos Stockholms kyrkogårdsförvaltning 2013-01-31 Version 3.1.2 1 (14) Innehåll: Bakgrund och behörighet till Grabo

Läs mer

Navigera bättre och filtrera rapporteringslistor

Navigera bättre och filtrera rapporteringslistor Navigera bättre och filtrera rapporteringslistor Innehåll 1. Om resultatrapportering i Ladok 1 2. Om betastartsidan 2-3 3. Sök kurstillfälle 4 4. Summering på kurstillfälle 5 5. Översikt av kursvyn 6-8

Läs mer

Manual Användaradministration

Manual Användaradministration Manual Användaradministration Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden Kontakta i första hand

Läs mer

Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. 2013-10-07

Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. 2013-10-07 2013-10-07 Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. Postadress: 105 19 Stockholm Besöksadress: Palmfeltsvägen 5 Webb: bankgirot.se Bankgironr: 160-9908

Läs mer

Skola24 Aktivera konto

Skola24 Aktivera konto Skola24 Aktivera konto Skola24 är ett helt webbaserat system för skoladministration. Skolpersonal, föräldrar och elever kan enkelt dela på information utan att någon programvara behöver installeras. Allt

Läs mer

Bg Autogiro. November 2014. Medgivande via Hemsida

Bg Autogiro. November 2014. Medgivande via Hemsida November 2014 Bg Autogiro Medgivande via Hemsida Postadress: 105 19 Stockholm Besöksadress: Palmfeltsvägen 5 Webb: bankgirot.se Bankgironr: 160-9908 Styrelsens säte: Stockholm Växel: 08-725 60 00 Org.nr:

Läs mer

Manual Jourläkarschema Närhälsan V7 - Version 1.0

Manual Jourläkarschema Närhälsan V7 - Version 1.0 Manual Jourläkarschema Närhälsan V7 - Version 1.0 Denna manual innehåller olika avsnitt och beroende på vilken roll man har är de olika avsnitten aktuella. Innehåll Logga in...2 Glömt lösenord...3 Logga

Läs mer

Elektroniska upphandlingar med CTM. Snabbguide för leverantörer

Elektroniska upphandlingar med CTM. Snabbguide för leverantörer Elektroniska upphandlingar med CTM Snabbguide för leverantörer 1 Titel: Elektroniska upphandlingar med CTM Snabbguide för leverantörer Utgivningsdatum: 2010-05 Utgivare: Trafikverket Layout: Confetti Innehållsförteckning

Läs mer

Användarmanual för Lagledning.se

Användarmanual för Lagledning.se Användarmanual för Lagledning.se Denna manual är avsedd för dig som en av TEM:s lagkunder och ska fungera som ett stöd när du använder vår tjänst. Innehåll Innehåll... 1 Logga in... 2 Första sidan... 3

Läs mer

Lathund Elektronisk fakturahantering

Lathund Elektronisk fakturahantering Sidan 1 av 8 Lathund Elektronisk fakturahantering Fakturahantering 2015-02-01 Sidan 2 av 8 1 Introduktion... 3 2 Mina fakturor... 4 2.1 Status... 4 2.2 Sortera och selektera... 4 3 Hantera en faktura...

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning 1(20) Funktionsbeskrivning Import från RF - Aktivitetsstöd Beskrivningen stödjer funktion per 20120916 2(20) Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Viktigt att tänka på!...3 1. Syfte...4 2. Funktionsbeskrivning

Läs mer

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Arbetsgivartjänsten Lämna uppgifter

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Arbetsgivartjänsten Lämna uppgifter Självbetjäning för arbetsgivare Användarhandledning Arbetsgivartjänsten Lämna uppgifter Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 AVGRÄNSNINGAR... 3 1.3 STÖD VID LÄSNING... 3 1.4 GENERELLA

Läs mer

Instruktion för E-tjänst Ekonomiskt bistånd

Instruktion för E-tjänst Ekonomiskt bistånd Instruktion för E-tjänst Ekonomiskt bistånd Innehåll Hemsida... 2 Nyansökan ekonomiskt bistånd... 2 Ansökan om försörjningsstöd (Nyansökan)... 3 Ansökan om fortsatt försörjningsstöd... 3 Samtycke... 4

Läs mer

Se din tjänstgöringsplan i BPS. Introduktion till det universitetsgemensamma bemanningsplaneringssystemet

Se din tjänstgöringsplan i BPS. Introduktion till det universitetsgemensamma bemanningsplaneringssystemet Se din tjänstgöringsplan i BPS Introduktion till det universitetsgemensamma bemanningsplaneringssystemet Version 1.1/maj 2012 1. Logga in i BPS Från universitetets webbsida (www.umu.se) klicka på länken

Läs mer