Ansö kan öm möderskapsunderstö d

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ansö kan öm möderskapsunderstö d"

Transkript

1 Ansö kan öm möderskapsunderstö d Anvisningar för dig som använder e-tjänsten Du kan lämna in din ansökan elektroniskt i stället för att använda pappersblanketten. Om du sänder en elektronisk ansökan behövs ingen ansökan i pappersform. Moderskapsunderstöd kan också sökas med blanketterna SV 9r, Moderns ansökan om föräldraförmåner eller SV 29ar, Faderns ansökan om föräldraförmåner. Du kan lämna in bilagorna via e-tjänsten eller skicka dem per post till FPA. Så här fyller du i en elektronisk ansökan Klicka på Fortsätt för att fylla i ansökan. Du fyller i en sida åt gången. Genom att klicka på Fortsätt kommer du till nästa sida. Du kan gå tillbaka till föregående sidor genom att välja önskad rubrik i menyn till vänster och ändra de uppgifter som du gett. Använd inte webbläsarens funktioner Föregående eller Back. Med knappen Töm tar du bort de uppgifter som du gett på sidan i fråga. Med knappen Avbryt kan du avbryta ifyllandet av ansökan. De uppgifter som du har gett sparas då inte. Ansökan steg för steg Ansökan Moderskapsunderstöd kan sökas för barn som kommer att födas inom kort och barn som tagits i vård i adoptionssyfte. Jag ansöker om moderskapsunderstöd för ett barn/flera barn som föds inom kort. Om du ansöker om moderskapsunderstöd för ett biologiskt barn skall du ange den beräknade tidpunkten för barnets födelse. Lämna dessutom in ett intyg över att graviditeten har varat i 154 dagar och att du har genomgått hälsoundersökning före utgången av den fjärde graviditetsmånaden (blankett SV 75sr). Hälsoundersökning utomlands godkänns på samma sätt som hälsoundersökning i Finland. Om intyget har lämnats in redan tidigare, t.ex. som bilaga till ansökan om föräldradagpenning, behövs inte ett nytt intyg för ansökan om moderskapsunderstöd. Välj i rullgardinsmenyn det antal barn som föds.

2 Jag ansöker om moderskapsunderstöd för ett adoptivbarn/flera adoptivbarn Om du ansöker om moderskapsunderstöd på basis av barn som tagits i vård i adoptionssyfte skall du ange barnets eller barnens födelsedatum. Endast tre födelsedatum kan skrivas in. Ange datum då barnet eller barnen utsågs för placering. Datum finns angivet under punkt 5 på blanketten Intyg över att adoptivbarn utsetts för placering eller tagits i vård (SV 94r). Intyget ges av den som tillhandahåller internationell adoptionstjänst. Ett enda intyg räcker som bilaga till ansökningar om adoptionsbidrag, föräldradagpenning och moderskapsunderstöd. Ange även vilken dag barnet eller barnen har tagits i vård, om datumet har fastställts. Jag vill ha moderskapsunderstödet i form av Moderskapsunderstödet kan du välja i form av en moderskapsförpackning eller i pengar. När fler än ett barn fötts eller adopterats samtidigt i en familj betalas höjt moderskapsunderstöd. För det första barnet betalas ett moderskapsunderstöd och för det andra barnet som föds eller adopteras samtidigt betalas dubbelt moderskapsunderstöd, för det tredje tredubbelt, för det fjärde fyrdubbelt osv. Höjt moderskapsunderstöd kan enligt den sökandes val betalas i form av moderskapsförpackningar, penningbelopp eller en kombination av dessa, t.ex. för tvillingar kan man välja en moderskapsförpackning och 2 moderskapsunderstöd i pengar. 1:a barnet 1 x 140 euro/1 moderskapsförpackning 2:a barnet 2 x 140 euro/2 moderskapsförpackningar 3:e barnet 3 x 140 euro/3 moderskapsförpackningar 4:e barnet 4 x 140 euro/4 moderskapsförpackningar Bosättning utomlands Om du bor eller arbetar utomlands ska du redogöra för bosättningen utomlands och om du eventuellt omfattas av den sociala tryggheten i ett annat land eller en internationell organisation. Med en internationell organisation avses t.ex. Europeiska unionen, Förenta nationerna och dess specialorgan etc. Om ditt svar inte får plats inom det givna fältet kan du fortsätta på sidan Ytterligare upplysningar.

3 Försenad ansökan Om din ansökan är försenad ska du redogöra för orsakerna till förseningen. Om ditt svar inte får plats inom det rullningsbara fältet kan du fortsätta på sidan Ytterligare upplysningar. Moderskapsunderstöd ska sökas senast två månader före den beräknade tidpunkten för barnets födelse. Även om ansökan är försenad kan understödet beviljas, om det bedöms oskäligt att avslå ansökan. Vid adoption ska moderskapsunderstöd sökas senast två månader efter det att barnet har tagits i vård. Även om ansökan är försenad kan understödet beviljas, om det bedöms oskäligt att avslå ansökan. Ytterligare upplysningar Du kan ge ytterligare uppgifter om något som gäller din ansökan om du så önskar. Betalningsadress Ange kontonummer om du ansöker om moderskapsunderstöd i form av pengar. Kontrollera ett eventuellt givet kontonummer som hänför sig till en tidigare ansökan. Du kan ändra kontonumret genom att skriva ett nytt ovanpå det gamla. Ange kontonumret i IBAN-format. IBAN-kontonumret hittar du till exempel på ditt kontoutdrag eller via din nätbank. Ett finländskt kontonummer kan omvandlas till IBAN med hjälp av en räknare på bankernas nätsidor. Ett IBAN-kontonummer inleds med en landskod (i Finland FI). Ett finländskt IBAN består av 18 tecken. Swift/BIC är din banks internationella kod som inte behöver anges eftersom den skapas automatiskt på basis av IBAN-kontonumret. Om du bor utomlands och vill att moderskapsunderstödet betalas till ditt utländska bankkonto skall du välja Bankförbindelse utomlands. Då får du upp en sida där du kan ge närmare uppgifter. Moderskapsunderstöd i form av en moderskapsförpackning levereras endast till en adress i Finland. Om din hemadress är i Finland används den adressen som leveransadress. Om du inte har en adress i Finland kan du ange t.ex. en släktings adress som leveransadress. Du kan också höra dig för hos leverantören av moderskapförpackningen om det är möjligt att den sänds utomlands. Bankförbindelse utomlands Moderskapsunderstödet betalas på det konto hos en bank inom EU som den sökande uppgett.

4 Ange den utländska bankens kontonummer (IBAN) och bankens kod (BIC). IBAN är den internationella koden för ditt kontonummer. BIC är den internationella koden för din bank. Bägge framgår bl.a. av ditt kontoutdrag. Om du vill ha betalningen till ett land där IBAN och BIC inte är i bruk ska du ange närmare uppgifter om banken kontonummer och SWIFT-kod eller kontonummer och bankens namn samt staten. I samband med betalningen överför FPA uppgifterna till den förmedlande banken. Kontaktinformation Under Kontaktinformation visas den adress dit beslutet skickas. FPA får adressuppgifterna från befolkningsdatasystemet. Om du har meddelat FPA en adress som är en annan än din officiella adress visas den adressen. Du kan inte ändra din adress här. Om du har bytt adress ska du anmäla detta till magistraterna ( Uppgiften om din nya adress förmedlas då också till FPA. Om du vill kan du ge ditt telefonnummer och/eller din e-postadress så att vi kan ta kontakt i eventuella frågor som gäller din ansökan. Det telefonnummer som du uppger kan med ditt samtycke lämnas ut till leverantören av moderskapsförpackningen. Leverantören använder ditt telefonnummer endast för att per sms skicka dig närmare information om leveransen av moderskapsförpackningen, till exempel information om när förpackningen kan hämtas. Om du ytterligare vill meddela något i samband med din kontaktinformation kan du göra detta på sidan Ytterligare upplysningar. Sammandrag Sammandraget är den ansökan som du sänder till FPA. Kontrollera uppgifterna i sammandraget och bekräfta att de uppgifter du lämnat är riktiga. Om det behövs bilagor finns det också uppgift om detta på sidan. Om du vill ändra uppgifterna i sammandraget, välj i menyn till vänster rubriken på den sida som du vill gå tillbaka till. Efter ändringen går du vidare till sammandraget genom att klicka på knappen Fortsätt. Skicka iväg din ansökan genom att klicka på Godkänn och sänd. Det går inte att ångra en insänd ansökan. Vänta på bekräftelse när du klickat på Godkänn och sänd. Klicka inte med musen och gör inga nya val. Du får ett meddelande från FPA där man bekräftar att sändningen lyckades. Kom ihåg att bryta förbindelsen till FPAs e-tjänst genom att klicka på Logga ut uppe på sidan.

5 Datasäkerhet Då du börjar använda e-tjänsten etableras en säker förbindelse. Logga alltid ut för att säkra att förbindelsen bryts och att uppgifterna inte längre är åtkomliga utan ny identifiering. Om du besöker e-tjänsten från en allmän dator som används av många, töm webbläsarens cacheminne och stäng webbläsarfönstret då du avslutar programmet. Hur uppgifterna används De uppgifter som FPA har fått för att kunna avgöra detta förmånsärende kan också användas för ett annat förmånsärende om uppgifterna enligt lag skall beaktas i samband med ärendet. Likaså kan uppgifter som erhållits i samband med en annan förmån användas vid avgörandet av detta förmånsärende. Efter sammandraget får du en ankomstbekräftelse. På bekräftelsen ser du att FPA har tagit emot din ansökan och på vilket sätt du kan lämna in eventuella bilagor till FPA.

Ansö kan öm barnbidrag

Ansö kan öm barnbidrag Ansö kan öm barnbidrag Anvisningar fö r dig söm anva nder e-tja nsten Du kan ansöka om barnbidrag elektroniskt i stället för att använda pappersblanketten, men eventuella bilagor måste ändå skickas per

Läs mer

Anvisningar fo r dig som anva nder e- tja nsten

Anvisningar fo r dig som anva nder e- tja nsten Anvisningar fo r dig som anva nder e- tja nsten Du kan sända ditt meddelande elektroniskt i stället för att använda pappersblanketten.om du sänder ett elektroniskt meddelande behövs ingen ansökan i pappersform.

Läs mer

Ansökan om underhållsstöd

Ansökan om underhållsstöd Ansökan om underhållsstöd Anvisningar för dig som använder e-tjänsten Du kan lämna in din ansökan elektroniskt i stället för att använda pappersblanketten. Om du sänder en elektronisk ansökan behövs ingen

Läs mer

Anvisningar för dig som använder e-tjänsten. Så här fyller du i en elektronisk ansökan

Anvisningar för dig som använder e-tjänsten. Så här fyller du i en elektronisk ansökan Anvisningar för dig som använder e-tjänsten Du kan lämna in din ansökan elektroniskt i stället för att använda pappersblanketten. Om du sänder en elektronisk ansökan behövs ingen ansökan i pappersform.

Läs mer

Ansö kan öm barnava rdsstö d

Ansö kan öm barnava rdsstö d Ansö kan öm barnava rdsstö d Anvisningar fö r dig söm anva nder e-tja nsten Du kan lämna in din ansökan via vår e-tjänst i stället för att använda pappersblanketten. Om du sänder en elektronisk ansökan

Läs mer

Anvisningar för dig som använder e-tjänsten

Anvisningar för dig som använder e-tjänsten Anvisningar för dig som använder e-tjänsten Du kan lämna in din ansökan via vår e-tjänst i stället för att använda pappersblanketten. Om du sänder en elektronisk ansökan behövs ingen ansökan i pappersform.

Läs mer

Anvisningar för dig som använder e-tjänsten

Anvisningar för dig som använder e-tjänsten Anvisningar för dig som använder e-tjänsten Du kan lämna in din ansökan via vår e-tjänst i stället för att använda pappersblanketten. Om du sänder en elektronisk ansökan behövs ingen ansökan i pappersform.

Läs mer

Anvisningar för dig som använder e-tjänsten

Anvisningar för dig som använder e-tjänsten Anvisningar för dig som använder e-tjänsten Innehåll Så här fyller du i en ansökan i e-tjänsten... 2 Ansökan steg för steg... 2 Uppgifter om barnet... 2 Uppgifter om maka, sambo, registrerad partner...

Läs mer

Anvisningar för dig som använder e-tjänsten

Anvisningar för dig som använder e-tjänsten Anvisningar för dig som använder e-tjänsten Du kan lämna in din ansökan via e-tjänsten i stället för att använda pappersblanketten. Det går inte att foga bilagor till ansökan, men du kan lämna in dem separat

Läs mer

Rubrikerna i innehållsförteckningen fungerar som länkar. Klicka på dem så kommer du till rätt ställe i anvisningen.

Rubrikerna i innehållsförteckningen fungerar som länkar. Klicka på dem så kommer du till rätt ställe i anvisningen. Anvisningar för dig som använder e-tjänsten Rubrikerna i innehållsförteckningen fungerar som länkar. Klicka på dem så kommer du till rätt ställe i anvisningen. Innehåll... 1 Anvisningar för dig som använder

Läs mer

De löneuppgifter som eventuellt behövs från din arbetsgivare kan arbetsgivaren lämna in via e-tjänsten.

De löneuppgifter som eventuellt behövs från din arbetsgivare kan arbetsgivaren lämna in via e-tjänsten. Anvisningar för dig som använder e-tjänsten Du kan lämna in din ansökan via e-tjänsten i stället för att använda pappersblanketten. Det går inte att foga bilagor till ansökan, men du kan lämna in dem separat

Läs mer

Så här meddelar du arbetsgivarvisa kontonummer i e-tjänsten

Så här meddelar du arbetsgivarvisa kontonummer i e-tjänsten Så här meddelar du arbetsgivarvisa kontonummer i e-tjänsten Guide för e-tjänsten för arbetsgivare (sjuk- och föräldradagpenningar, rehabiliterinspenning samt ersättningar för familjeledigheter. Anvisningar

Läs mer

Så här meddelar arbetsgivare samtycke till elektroniska beslut i e-tjänsten

Så här meddelar arbetsgivare samtycke till elektroniska beslut i e-tjänsten Så här meddelar arbetsgivare samtycke till elektroniska beslut i e-tjänsten Guide till e-tjänsten för arbetsgivare (sjukdagpenning, föräldradagpenning, rehabiliteringspenning och ersättning för familjeledigheter)

Läs mer

Ansökan om bostadsbidrag för pensionstagare

Ansökan om bostadsbidrag för pensionstagare Ansökan om bostadsbidrag för pensionstagare Allmänna anvisningar om hur e-tjänsten fungerar Att fylla i en ansökan I e-tjänsten går man vidare genom att klicka på knappen Fortsätt. Genom att klicka på

Läs mer

Såhär fyller du i ansökan om anslutning och uppdaterar du dina kunduppgifter

Såhär fyller du i ansökan om anslutning och uppdaterar du dina kunduppgifter Såhär fyller du i ansökan om anslutning och uppdaterar du dina kunduppgifter Denna anvisning är avsedd för dem som ansöker om anslutning till Kanta-tjänsten eller uppdaterar sina kunduppgifter. I anvisningen

Läs mer

Så här söker du sjukdagpenning till arbetsgivare

Så här söker du sjukdagpenning till arbetsgivare Så här söker du sjukdagpenning till arbetsgivare E-tjänsten för arbetsgivare Från 6.0.08 Innehåll Inloggning och autentisering Val av program Funktioner Val av förmån Lön för sjuktid Uppvisad sexmånadersinkomst

Läs mer

Så här skickar du in esara-filer till FPA

Så här skickar du in esara-filer till FPA Så här skickar du in esara-filer till FPA E-tjänstguide till för arbetsgivare som använder Ilmoitin.fi-tjänsten för att skicka meddelanden och ansökningar som filer. En fil kan innehålla en eller flera

Läs mer

Ifyllningsanvisningar fö r ansö kan öm grundla ggande utkömststö d pa na tet

Ifyllningsanvisningar fö r ansö kan öm grundla ggande utkömststö d pa na tet Ifyllningsanvisningar fö r ansö kan öm grundla ggande utkömststö d pa na tet Allmänna anvisningar om hur e-tjänsten fungerar Att fylla i en ansökan I e-tjänsten går du vidare genom att klicka på knappen

Läs mer

Bruksanvisning för Omapalvelu. Obs! Anvisningen är ännu under arbete. Vi uppdaterar bilderna så snart som möjligt.

Bruksanvisning för Omapalvelu. Obs! Anvisningen är ännu under arbete. Vi uppdaterar bilderna så snart som möjligt. Bruksanvisning för Omapalvelu Obs! Anvisningen är ännu under arbete. Vi uppdaterar bilderna så snart som möjligt. Innehållsförteckning Vad är Omapalvelu? 3 Egna uppgifter och Kontaktsätt 4 Beskrivning

Läs mer

Ifyllningsanvisningar för ansökan om bostadsbidrag i e-tjänsten

Ifyllningsanvisningar för ansökan om bostadsbidrag i e-tjänsten Ifyllningsanvisningar för ansökan om bostadsbidrag i e-tjänsten Allmänna anvisningar om hur tjänsten fungerar Att fylla i en ansökan I e-tjänsten går du vidare genom att klicka på knappen Fortsätt. Genom

Läs mer

Ifyllningsanvisningar för elektronisk ansökan om reseersättning

Ifyllningsanvisningar för elektronisk ansökan om reseersättning Ifyllningsanvisningar för elektronisk ansökan om reseersättning Allmänna anvisningar om hur e-tjänsten fungerar Att fylla i en ansökan I e-tjänsten går man vidare genom att klicka på knappen Fortsätt.

Läs mer

Program för uppgörande av fakturerarmeddelande

Program för uppgörande av fakturerarmeddelande Program för uppgörande av fakturerarmeddelande Bruksanvisning 31.10.2007 1 (1) Innehållsförteckning 1 Program för fakturerarmeddelande... 1 2 Uppgörande av fakturerarmeddelande... 1 3 Datainnehållet i

Läs mer

Inkomstregistrets inverkan på dagpenningsärenden vad förändras år 2018? Webbseminariet

Inkomstregistrets inverkan på dagpenningsärenden vad förändras år 2018? Webbseminariet Inkomstregistrets inverkan på dagpenningsärenden vad förändras år 2018? Webbseminariet 6.9.2018 Inkomstregistrets inverkan på skötseln av FPA-ärenden FPA:s webbseminarium för arbetsgivare 6.9.2018 Program

Läs mer

Punktskattedeklaration, Tillfälliga VETUMA-identifierade skattskyldiga, användarguide

Punktskattedeklaration, Tillfälliga VETUMA-identifierade skattskyldiga, användarguide Skatteförvaltningen Användarguide, VETUMA-identifierad skattskyldig Punktskattedeklaration 1/36 Punktskattedeklaration, Tillfälliga VETUMA-identifierade skattskyldiga, användarguide Innehåll INLOGGNING

Läs mer

Så här skickar du in esara-filer till FPA

Så här skickar du in esara-filer till FPA Så här skickar du in esara-filer till FPA E-tjänstguide till för arbetsgivare www.fpa.fi/arbetsgivare Innehåll Krav på löneprogrammet Krav på användaren Filerna som skickas in ökningar som skickas i esarafiler

Läs mer

Så här söker du moderskaps-, faderskaps- eller föräldradagpenning till arbetsgivaren. E-tjänsten för arbetsgivare 2018

Så här söker du moderskaps-, faderskaps- eller föräldradagpenning till arbetsgivaren. E-tjänsten för arbetsgivare 2018 Så här söker du moderskaps-, faderskaps- eller föräldradagpenning till arbetsgivaren E-tjänsten för arbetsgivare 2018 Inloggning Logga in på e-tjänsten för arbetsgivare på adressen www.fpa.fi /arbetsgivare

Läs mer

Användarguide för tjänsten Punkskattedeklaration, Katso-identifierad skattskyldig

Användarguide för tjänsten Punkskattedeklaration, Katso-identifierad skattskyldig Skatteförvaltningen Användarguide, Katso-identifierad skattskyldig - Punktskattedeklaration 1 / 32 Användarguide för tjänsten Punkskattedeklaration, Katso-identifierad skattskyldig Innehåll STARTSIDA...

Läs mer

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag.

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag. OLE_ADO 1 *1019901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV ADOPTION Denna blankett för ansökan om uppehållstillstånd är avsedd för dig som är bosatt i Finland och ansöker om uppehållstillstånd för ett

Läs mer

Etableringsanmälan Bilaga till blankett Y1 Aktiebolag / publikt aktiebolag

Etableringsanmälan Bilaga till blankett Y1 Aktiebolag / publikt aktiebolag Etableringsanmälan Bilaga till blankett Y1 Aktiebolag / publikt aktiebolag 1 FIRMA DATUM FÖR AVTAL OM BOLAGSBILDNING AKTIEKAPITAL OCH AKTIER Aktiekapitalets belopp Antal aktier Aktiens nominella belopp

Läs mer

Så här ansöker arbetsgivare om FPA-förmåner via inkomstregistret

Så här ansöker arbetsgivare om FPA-förmåner via inkomstregistret Så här ansöker arbetsgivare om FPA-förmåner via inkomstregistret En guide till hur man ansöker om dagpenningar och familjeledighetsersättning via inkomstregistrets anmälan om löneuppgifter Innehåll Vad

Läs mer

Så här ansöker arbetsgivare om FPA-förmåner via inkomstregistret

Så här ansöker arbetsgivare om FPA-förmåner via inkomstregistret Så här ansöker arbetsgivare om FPA-förmåner via inkomstregistret En guide till hur man ansöker om dagpenningar via inkomstregistrets anmälan om löneuppgifter Uppdaterad 15.4.2019 Innehåll Vad förutsätter

Läs mer

Undervisnings- och kulturministeriets ärendehanteringstjänst för statsunderstöd: bruksanvisning för sammanslutningar

Undervisnings- och kulturministeriets ärendehanteringstjänst för statsunderstöd: bruksanvisning för sammanslutningar Undervisnings- och kulturministeriets ärendehanteringstjänst för statsunderstöd: bruksanvisning för sammanslutningar Innehåll 1. Bra att veta innan du börjar använda tjänsten... 2 1.1 Ärendehanteringstjänsten...

Läs mer

WEBBAPPLIKATION 4.1. Centralen för utredning av penningtvätt. Sida 1 / 6 REGISTERING GUIDE. APPLIKATION: 2014 UNODC, version 4.1.38.

WEBBAPPLIKATION 4.1. Centralen för utredning av penningtvätt. Sida 1 / 6 REGISTERING GUIDE. APPLIKATION: 2014 UNODC, version 4.1.38. Centralen för utredning av penningtvätt WEBBAPPLIKATION 4.1 REGISTERING GUIDE APPLIKATION: 2014 UNODC, version 4.1.38.0 Stödtelefon: tfn: 0295 486 833 (vardagar 8 16) e-post: goaml.krp@poliisi.fi Frågor

Läs mer

Skapa betalningsfil med utländska fakturor

Skapa betalningsfil med utländska fakturor Skapa betalningsfil med utländska fakturor När du ska skicka utländska fakturor via betalningsfil är det viktigt att du lägger upp dina utländska leverantörer med rätt inställningar för att rätt information

Läs mer

TILL FINLANDS BARNMORSKEFÖRBUND

TILL FINLANDS BARNMORSKEFÖRBUND Se ifyllnadsanvisningarna på blankettens baksida Anlänt: 1. SÖKANDE Efternamn och förnamn Personbeteckning Titel eller yrke Tjänst eller befattning Adress Postnummer och postanstalt Telefon, arbete Telefon,

Läs mer

Att flytta till Finland eller utomlands

Att flytta till Finland eller utomlands Att flytta till Finland eller utomlands När får du rätt till FPA-stöd i Finland? Vad händer när du flyttar bort från Finland? KORT OCH LÄTTLÄST Innehåll Vem kan få FPA-stöd? 2 Vad betyder det att vara

Läs mer

Så här söker du semesterkostnadsersättning. till arbetsgivaren. E-tjänsten för arbetsgivare

Så här söker du semesterkostnadsersättning. till arbetsgivaren. E-tjänsten för arbetsgivare Så här söker du semesterkostnadsersättning till arbetsgivaren E-tjänsten för arbetsgivare 2017 Inloggning Logga in på e-tjänsten för arbetsgivare på adressen www.fpa.fi /arbetsgivare Du behöver auktorisering

Läs mer

1. Så här gör man en ansökan

1. Så här gör man en ansökan 1. Så här gör man en ansökan En ansökan består av en elektronisk blankett och dess bilagor (vanligen forskningsplan, meritförteckning osv.) som den sökande ifyller i Akademins e-tjänst. Mer information

Läs mer

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag.

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag. OLE_ADO 1 *1019901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV ADOPTION Denna blankett för ansökan om uppehållstillstånd är avsedd för dig som är bosatt i Finland och ansöker om uppehållstillstånd för ett

Läs mer

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag.

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag. OLE_ADO 1 *1019901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV ADOPTION Denna blankett för ansökan om uppehållstillstånd är avsedd för dig som är bosatt i Finland och ansöker om uppehållstillstånd för ett

Läs mer

Beskrivning av posterna Anmälan om lönesumma och Ansökan/ändring av förskott för TYVIgränssnittet

Beskrivning av posterna Anmälan om lönesumma och Ansökan/ändring av förskott för TYVIgränssnittet Meddelande Arbetslöshetsförsäkringsfonden förbereder sig att ta emot elektroniska anmälningar från löneadministrationsprogram beskrivning av poster för TYVI-gränssnittet har publicerats För att effektivisera

Läs mer

Etableringsanmälan Bilaga till blankett Y1 Aktiebolag / publikt aktiebolag

Etableringsanmälan Bilaga till blankett Y1 Aktiebolag / publikt aktiebolag Etableringsanmälan Bilaga till blankett Y1 Aktiebolag / publikt aktiebolag 1 FIRMA DATUM FÖR AVTAL OM BOLAGSBILDNING AKTIEKAPITAL OCH AKTIER Aktiekapitalets belopp Antal aktier Aktiens nominella belopp

Läs mer

Undervisnings- och kulturministeriets ärendehanteringstjänst för statsunderstöd: bruksanvisning för sammanslutningar

Undervisnings- och kulturministeriets ärendehanteringstjänst för statsunderstöd: bruksanvisning för sammanslutningar Undervisnings- och kulturministeriets ärendehanteringstjänst för statsunderstöd: bruksanvisning för sammanslutningar Innehåll 1. Bra att veta innan du börjar använda tjänsten... 2 1.1 Ärendehanteringstjänsten...

Läs mer

30.1.2014 MANUAL FÖR STATISTIKCENTRALENS OCH FINLANDS BANKS RAPPORTERINGSTJÄNST

30.1.2014 MANUAL FÖR STATISTIKCENTRALENS OCH FINLANDS BANKS RAPPORTERINGSTJÄNST 1 (8) MANUAL FÖR STATISTIKCENTRALENS OCH FINLANDS BANKS RAPPORTERINGSTJÄNST Månadsenkät om utländska finansiella fordringar och skulder i betalningsbalansen (BOPM) Statistikcentralens och Finlands Banks

Läs mer

Snabbguide om slakt- och förmedlingsanmälan för får och getter. Eviras anvisning

Snabbguide om slakt- och förmedlingsanmälan för får och getter. Eviras anvisning Snabbguide om slakt- och förmedlingsanmälan för får och getter Eviras anvisning Eviras anvisning Tas i bruk 10/2009 TIHY Godkänd av Föredragande Mera information Matti Huttunen Pia Vilen Dataadministrationsenheten

Läs mer

S-gruppens portal för e-fakturor Snabbanvisning

S-gruppens portal för e-fakturor Snabbanvisning S-gruppens portal för e-fakturor Snabbanvisning 1 Allmänt Portalen för e-fakturor är en applikation på nätet och via den kan man skicka e-fakturor. Portalen för e-fakturor passar leverantörer som inte

Läs mer

ANVISNINGAR FÖR ATT SKAPA ETT WILMAANVÄNDARNAMN

ANVISNINGAR FÖR ATT SKAPA ETT WILMAANVÄNDARNAMN ANVISNINGAR FÖR ATT SKAPA ETT WILMAANVÄNDARNAMN Innan du kan skriva ditt barn till skolan ska du göra ett användarnamn i wilma. Om ditt barn redan går på en förskola där Wilma tagits i bruk använd då samma

Läs mer

Etableringsanmälan Bilaga till blankett Y1 Bostadsaktiebolag

Etableringsanmälan Bilaga till blankett Y1 Bostadsaktiebolag Etableringsanmälan Bilaga till blankett Y1 Bostadsaktiebolag 1B FIRMA DATUM FÖR AVTAL OM BOLAGSBILDNING AKTIEKAPITAL OCH AKTIER Aktiekapitalets belopp Antal aktier Aktiens nominella belopp (om fastställt)

Läs mer

Guide till mobilbanken och kodappen

Guide till mobilbanken och kodappen Guide till mobilbanken och kodappen Guide till kodappen och mobilbanken Den här guiden hjälper dig att komma igång med Nordeas mobila tjänster. Då du följer anvisningarna i guiden lyckas du även om du

Läs mer

ANVISNINGAR FÖR ATT SKAPA ETT WILMAANVÄNDARNAMN

ANVISNINGAR FÖR ATT SKAPA ETT WILMAANVÄNDARNAMN ANVISNINGAR FÖR ATT SKAPA ETT WILMAANVÄNDARNAMN Innan du kan skriva ditt barn till skolan ska du göra ett användarnamn i wilma. Om ditt barn redan går på en förskola där Wilma tagits i bruk använd då samma

Läs mer

Elektronisk ansökan av hjortdjurslicens

Elektronisk ansökan av hjortdjurslicens Elektronisk ansökan av hjortdjurslicens Ansökan görs på sidan: http://luvat.riista.fi Innan du börjar, se till att du har kundnummret och licensområdeskoden till hands och att eventuella bilagor finns

Läs mer

Ifyllningsanvisningar fö r elektrönisk ansö kan öm böstadsbidrag

Ifyllningsanvisningar fö r elektrönisk ansö kan öm böstadsbidrag Ifyllningsanvisningar fö r elektrönisk ansö kan öm böstadsbidrag Index Allmänna anvisningar om hur e-tjänsten fungerar Addressuppgifter Ansökningstid Betalningsuppgifter Hushållet Uppgifter om bostaden

Läs mer

Så här ansöker du om försörjningsstöd på datorn

Så här ansöker du om försörjningsstöd på datorn Så här ansöker du om försörjningsstöd på datorn Du som har beviljats försörjningsstöd kan använda Lunds kommuns e-tjänst för att enkelt ansöka igen. Då ansöker du när det passar dig och behöver inte passa

Läs mer

Så här ansöker arbetsgivare om FPA-förmåner via inkomstregistret

Så här ansöker arbetsgivare om FPA-förmåner via inkomstregistret Så här ansöker arbetsgivare om FPA-förmåner via inkomstregistret En guide för ansökan om dagpenningar och familjeledighetsersättning via inkomstregistrets anmälan om löneuppgifter Innehåll Vad förutsätter

Läs mer

Etableringsanmälan Bilaga till blankett Y1 Utländsk näringsidkares filialrörelse

Etableringsanmälan Bilaga till blankett Y1 Utländsk näringsidkares filialrörelse Etableringsanmälan Bilaga till blankett Y1 Utländsk näringsidkares filialrörelse 3 FIRMA NÄRINGSIDKARE Firma Rättslig form på språket i näringsidkarens hemland Den stat under vars lagstiftning näringsidkaren

Läs mer

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag.

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag. OLE_OPI 1 *1079901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV STUDIER Denna blankett för ansökan om uppehållstillstånd är avsedd för dig som har för avsikt att vistas i Finland på grund av studier vid

Läs mer

Stöd för barnfamiljer. Familjeförmåner och stöd om ett barn insjuknar

Stöd för barnfamiljer. Familjeförmåner och stöd om ett barn insjuknar Stöd för barnfamiljer Familjeförmåner och stöd om ett barn insjuknar KORT OCH LÄTTLÄST Innehåll Stöd för barnfamiljer 1 FPA:s stöd till barnfamiljen 2 Vem kan få FPA:s stöd för barnfamiljer? 3 Innan barnet

Läs mer

Checklista för ansökan om förlängd giltighetstid för 90-konto

Checklista för ansökan om förlängd giltighetstid för 90-konto Checklista för ansökan om förlängd giltighetstid för 90-konto Allmänt Enligt 4 i Svensk Insamlingskontrolls föreskrifter för 90-konto (nedan benämnt föreskrifter) beviljas 90-konto för viss tid, högst

Läs mer

Såhär fyller du i ansökan om anslutning och uppdaterar du dina kunduppgifter

Såhär fyller du i ansökan om anslutning och uppdaterar du dina kunduppgifter Såhär fyller du i ansökan om anslutning och uppdaterar du dina kunduppgifter Denna anvisning är avsedd för dem som ansöker om anslutning till Kanta-tjänsten. I anvisningen behandlas alla punkter som krävs

Läs mer

16.9.2014 BRUKSANVISNING TILL FINLANDS BANKS RAPPORTERINGSTJÄNST

16.9.2014 BRUKSANVISNING TILL FINLANDS BANKS RAPPORTERINGSTJÄNST 1 (8) BRUKSANVISNING TILL FINLANDS BANKS RAPPORTERINGSTJÄNST Finlands Banks datainsamling sker via DSC-rapporteringstjänsten (Data Collection Service). Föreliggande dokument ger bruksanvisningar för systemet.

Läs mer

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag.

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag. OLE_MUU 1 *1069901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND I FINLAND; ÖVRIG GRUND Denna blankett för ansökan om uppehållstillstånd är avsedd för dig som ansöker om uppehållstillstånd på basis av en grund för vilken

Läs mer

Användarhandledning. Socialtjänstens medborgarsida

Användarhandledning. Socialtjänstens medborgarsida Användarhandledning Socialtjänstens medborgarsida Versionshistorik Version Beskrivning Författare Datum 1 Dokument upprättas Angelika Svahn 2015-08-20 Sida 2 av 19 Innehåll Versionshistorik... 2 Inledning...

Läs mer

Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer

Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer Ver 3.0 Sida 1 av 19 1. Komma igång med din stipendieansökan 3 1.1 Läs texten Tänka på 3 1.2 Logga in eller Skapa nytt användarkonto

Läs mer

Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer

Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer Sida 1 av 12 1. Komma igång med din stipendieansökan 3 1.1 Läs texten Tänka på 3 1.2 Logga in eller Skapa nytt användarkonto 4 1.3

Läs mer

2. Ifall det är första gången ert nätverk ansöker om Nordplus-stöd via denna databas (2005 ) måste du registrera dig som ny användare.

2. Ifall det är första gången ert nätverk ansöker om Nordplus-stöd via denna databas (2005 ) måste du registrera dig som ny användare. ANSÖKNINGSANVISNINGAR 2006 Innan du fyller i ansökan: *Skriv ut och läs dessa ansökningsanvisningar noggrant. *Följ anvisningarna nedan. Hjälptext finns också elektroniskt i ansökningsformuläret. Kryssa

Läs mer

Esbo stad social- och hälsovård. Bruksanvisning för e-tjänster

Esbo stad social- och hälsovård. Bruksanvisning för e-tjänster Esbo stad social- och hälsovård Bruksanvisning för e-tjänster 05.11.2015 1 Innehåll Använd hälsovårdens e-tjänster!... 2 Information om tjänsten... 2 Person på vars vägnar du har rätt att använda e-tjänsten...

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING Tillämpningsanvisningar för kommunalt i Sollentuna Antagna av barn- och ungdomsnämnden 2008-08-26, 79/2008, Dnr 2007/167 BUN Reviderad av barn- och ungdomsnämnden 2012-11-20, 124/2012, Dnr 2012/0222 BUN-1

Läs mer

Flytta till Finland eller utomlands

Flytta till Finland eller utomlands Flytta till Finland eller utomlands När hör du till den sociala tryggheten i Finland? Vad händer när du flyttar bort från Finland? KORT OCH LÄTTLÄST Innehåll När du flyttar till eller från Finland 1 Vem

Läs mer

Etableringsanmälan Bilaga till blankett Y1 Andelslag / andelsbank

Etableringsanmälan Bilaga till blankett Y1 Andelslag / andelsbank FIRMA DAG DÅ AVTAL OM ANDELSLAGSBILDNING UNDERTECKNADES ANDEL, AKTIEKAPITAL OCH AKTIER ELLER ANNAN INFORMATION I ANSLUTNING TILL MEDLEMSKAP (fyll i vid behov) Andel Andelens nominella belopp (om fastställt)

Läs mer

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag.

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag. OLE_MUU 1 *1069901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND I FINLAND; ÖVRIG GRUND Denna blankett för ansökan om uppehållstillstånd är avsedd för dig som ansöker om uppehållstillstånd på basis av en grund för vilken

Läs mer

Fakturaportal för Leverantörer

Fakturaportal för Leverantörer Fakturaportal för Leverantörer Via fakturaportalen kan du enkelt och kostnadsfritt registrera och skicka elektronisk faktura till Swedac. Fakturan registreras i ett webbformulär. Portalen når du via en

Läs mer

Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning

Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning Handbok kundwebb för kunder... 1 Översikt... 2 Logga in... 2 Ditt ärende... 3 Hur använder du kundwebben... 3 informationsfältet... 4 Arbetsfältet... 4

Läs mer

ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN 2018

ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN 2018 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN 2018 Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till Region Uppsalas Upphandlingsenhet. Märk

Läs mer

Ansökning till Aalto-universitetets magisterprogram inom det konstnärliga utbildningsområdet - ansökningsguide

Ansökning till Aalto-universitetets magisterprogram inom det konstnärliga utbildningsområdet - ansökningsguide 1 (7) Ansökning till Aalto-universitetets magisterprogram inom det konstnärliga utbildningsområdet - ansökningsguide Att välja ansökningsalternativet Att fylla i ansökningsblanketten Att lämna in ansökan

Läs mer

+ + MEDBORGARSKAPSANMÄLAN; ADOPTIVBARN SOM FYLLT TOLV ÅR

+ + MEDBORGARSKAPSANMÄLAN; ADOPTIVBARN SOM FYLLT TOLV ÅR KAN_5 1 *1209901* MEDBORGARSKAPSANMÄLAN; ADOPTIVBARN SOM FYLLT TOLV ÅR Denna anmälningsblankett är avsedd för att förvärva finskt medborgarskap för ett adoptivbarn som har fyllt 12 år och av vars adoptivföräldrar

Läs mer

+ + A. UPPGIFTER SOM PÅVERKAR IDENTITETEN OCH MEDBORGARSKAPSSTATUSEN. Födelseort. KAN_5_sv_311216PP +

+ + A. UPPGIFTER SOM PÅVERKAR IDENTITETEN OCH MEDBORGARSKAPSSTATUSEN. Födelseort. KAN_5_sv_311216PP + KAN_5 1 *1209901* MEDBORGARSKAPSANMÄLAN; ADOPTIVBARN SOM FYLLT TOLV ÅR Denna anmälningsblankett är avsedd för att förvärva finskt medborgarskap för ett adoptivbarn som har fyllt 12 år och av vars adoptivföräldrar

Läs mer

1 Registrera ett kundkonto i Befolkningsregistercentralens

1 Registrera ett kundkonto i Befolkningsregistercentralens ANVISNINGAR 1 Registrera ett kundkonto i Befolkningsregistercentralens e-tjänst 2 1.2 Registrering 2 1.2 Identifiering 3 1.2.1 Identifiering med identitetskort 3 1.2.2 Identifiering med mobilcertifikat

Läs mer

Korma [Tiedoston otsikko] Ssähkno Maija VIPU-ANVÄNDARENS ANVISNING. ELEKTRONISK STÖDANSÖKAN 2014 Såningsarealens ändringar

Korma [Tiedoston otsikko] Ssähkno Maija VIPU-ANVÄNDARENS ANVISNING. ELEKTRONISK STÖDANSÖKAN 2014 Såningsarealens ändringar Korma [Tiedoston otsikko] Ssähkno Maija VIPU-ANVÄNDARENS ANVISNING ELEKTRONISK STÖDANSÖKAN 2014 Såningsarealens ändringar Innehåll 1 Allmänt om tillämpningen... 3 1.1 Krav på maskinvara... 3 1.2 Användarrättigheter

Läs mer

Logga in: Gå in under länken: https://hrweb.admin.kth.se och logga in med din KTH-användare + lösenord => Ditt KTH.SE konto. Då kommer denna bild upp:

Logga in: Gå in under länken: https://hrweb.admin.kth.se och logga in med din KTH-användare + lösenord => Ditt KTH.SE konto. Då kommer denna bild upp: Lathund för egenrapportering 2012-03-19 Kategori: Kontroll Logga in: Gå in under länken: https://hrweb.admin.kth.se och logga in med din KTH-användare + lösenord => Ditt KTH.SE konto Då kommer denna bild

Läs mer

E blanketten hittar du på vår webbplats:

E blanketten hittar du på vår webbplats: Hur du ansöker om godkännande av spridningsutrustning för växtskyddsmedel När du har utfört ett funktionstest av din spridningsutrustning för växtskyddsmedel ska du ansöka om godkännande. Det är Jordbruksverket

Läs mer

Följ dessa steg för att försäkra dig om att ditt konto aktiveras på rätt sätt. Aktivera PayPal i Jetshops gränssnitt

Följ dessa steg för att försäkra dig om att ditt konto aktiveras på rätt sätt. Aktivera PayPal i Jetshops gränssnitt PAYPAL / JETSHOP Aktiveringsinstruktioner för PayPal-kunder Så här aktiverar du PayPal i din webbshop För att börja ta emot PayPal-betalningar behöver du öppna ett företagskonto hos PayPal (Del 1). Alla

Läs mer

Insättningsuppgift via Internet Användarmanual

Insättningsuppgift via Internet Användarmanual Juli 2014 Insättningsuppgift via Internet Användarmanual Bankgirocentralen BGC AB 2013. All rights reserved. www.bankgirot.se Innehåll 1 Introduktion...3 1.1 Det här dokumentet... 3 1.2 Vad är Bankgirot?...

Läs mer

IFYLLNADSANVISNINGAR TILL BETALNINGSANSÖKAN SOM GÄLLER UTVECKLINGS- OCH INVESTERINGSPROJEKT. Blnr 3316_anvisning ALLMÄNT

IFYLLNADSANVISNINGAR TILL BETALNINGSANSÖKAN SOM GÄLLER UTVECKLINGS- OCH INVESTERINGSPROJEKT. Blnr 3316_anvisning ALLMÄNT 1(6) IFYLLNADSANVISNINGAR TILL BETALNINGSANSÖKAN SOM GÄLLER UTVECKLINGS- OCH INVESTERINGSPROJEKT EUROPEISKA UNIONEN Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling: Europa investerar i landsbygdsområden

Läs mer

Lättläst om Nordea internetbank

Lättläst om Nordea internetbank Lättläst om Nordea internetbank Så här loggar du in till Nordea internetbank: 1. Skriv in www.nordea.fi i adressfältet och tryck på Enter-tangenten. 2. Skriv ditt användar-id och inloggningskoden i fälten.

Läs mer

FDT Kundportal. Copyright 2012. FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ. Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99

FDT Kundportal. Copyright 2012. FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ. Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99 FDT Kundportal Copyright 2012 FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99 E-mail support@fdt.se Hemsida www.fdt.se Innehållet i denna programmanual

Läs mer

Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer

Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer Ver 3.0 Sida 1 av 22 1. Komma igång med din stipendieansökan 3 1.1 Läs texten Tänka på 3 1.2 Logga in eller Skapa nytt användarkonto

Läs mer

ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM LOV VACCINATÖRER

ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM LOV VACCINATÖRER ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM LOV VACCINATÖRER GÄLLANDE FRÅN DEN 1 JANUARI 2019 Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till Region Uppsalas

Läs mer

Ansökan om statligt stöd för innovativt byggande av bostäder för unga (SFS 2013:145)

Ansökan om statligt stöd för innovativt byggande av bostäder för unga (SFS 2013:145) Läs informationsbroschyren om stöd för innovativt byggande av bostäder för unga innan du fyller i ansökan. Ansökningsblanketten fylls i på svenska och måste vara Boverket tillhanda senast den 1 augusti

Läs mer

Internetbanken. öppen alla dagar klockan 0-24. www.sparbanken-nord.se

Internetbanken. öppen alla dagar klockan 0-24. www.sparbanken-nord.se Internetbanken öppen alla dagar klockan 0-24 www.sparbanken-nord.se Säkerhet i internetbanken. För att du ska känna dig trygg när du gör dina bankärenden i internetbanken tillämpar vi en av marknadens

Läs mer

Information från Löne- och Pensionsservice

Information från Löne- och Pensionsservice Information från Löne- och Pensionsservice Information om bankbyte och övergång till e-lönebesked Den 1 juni 2011 byter Östersunds kommun bank till Swedbank. Det innebär att lön kommer att betalas ut via

Läs mer

Yrkande på utbetalning av familjeförmåner hur gör man? Sidan uppdaterad 05/2016

Yrkande på utbetalning av familjeförmåner hur gör man? Sidan uppdaterad 05/2016 Yrkande på utbetalning av familjeförmåner hur gör man? Sidan uppdaterad 05/2016 Ansökan eller betalningsyrkande? I denna presentation berättar vi när och hur en kommun kan framställa ett betalningsyrkande

Läs mer

Manual Interbook Bygdegårdar

Manual Interbook Bygdegårdar Manual Interbook Bygdegårdar Bidrag och föreningsuppgifter Datum: 2013 01 23 Version 1.0 Sidan 1 (10) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1. 1 Föreningsregistret... 3 1.2 Kontaktpersoner... 3 1.3 Huvudanvändare

Läs mer

PAYPAL/JETSHOP AKTIVERINGSGUIDE. Så här aktiverar du PayPal i din webbutik

PAYPAL/JETSHOP AKTIVERINGSGUIDE. Så här aktiverar du PayPal i din webbutik PAYPAL/JETSHOP AKTIVERINGSGUIDE Så här aktiverar du PayPal i din webbutik PAYPAL/JETSHOP Öppna PayPal företagskonto - steg 1 Sid. 3-14 För att kunna ta emot PayPal-betalningar från dina kunder behöver

Läs mer

2. Vänligen bifoga övriga anteckningar/kommentarer på backsidan av denna anmälan

2. Vänligen bifoga övriga anteckningar/kommentarer på backsidan av denna anmälan Fordransanmälan Referens för fordransanmälan: (För intern användning) Personuppgifter: Namn: Fordran för: Datum: Gatuadress: Telefon: E-post adress: Viktig information 1. Vänligen utfyll den bifogade fordransanmälan

Läs mer

Hjälptext till ansökan om EORI-nummer

Hjälptext till ansökan om EORI-nummer Hjälptext till ansökan om EORI-nummer 1. Allmän information För att bedriva tullverksamhet i EU behövs i de flesta fall ett EORI-nummer. Du behöver inte ha ett EORI-nummer om du agerar som privatperson

Läs mer

RAPPORTERINGSANVISNINGAR

RAPPORTERINGSANVISNINGAR 1 (7) ENKÄT OM UTLÄNDSKA FORDRINGAR OCH SKULDER VID SLUTET AV 2011 (SVA-ÅRSENKÄT 2011): RAPPORTERINGS INNEHÅLL 1 Allmänt... 2 2 Användning av rapporteringstjänsten... 2 2.1 Inloggning i rapporteringtjänsten...

Läs mer

Det europeiska sjukvårdskortet

Det europeiska sjukvårdskortet Det europeiska sjukvårdskortet 26.07.2019 Innehåll 1 Det europeiska sjukvårdskortet... 1 1.1 Uppgifter som rör kortet... 1 1.2 Kortets giltighetstid... 2 1.3 Kortansökan... 2 1.4 Beställning av kortet...

Läs mer

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag.

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag. OLE_EN 1 *1049901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV TIDIGARE FINSKT MEDBORGARSKAP Denna blankett för ansökan om uppehållstillstånd är avsedd för dig som ansöker om uppehållstillstånd på grund

Läs mer

Offentligt. Finlands Banks och Finansinspektionens skyddade e-post: anvisning för utomstående användare

Offentligt. Finlands Banks och Finansinspektionens skyddade e-post: anvisning för utomstående användare Promemoria 1 (8) Finlands Banks och Finansinspektionens skyddade e-post: anvisning för utomstående användare Innehåll 1 Inledning... 1 2 Ta emot ett skyddat meddelande... 1 3 Läsa ett skyddat meddelande...

Läs mer