Slutrapport Uppdrag 1 Introduktion till UX-produktion. Johanna Lundberg Finnsson HT2016

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Slutrapport Uppdrag 1 Introduktion till UX-produktion. Johanna Lundberg Finnsson HT2016"

Transkript

1 Personas Utifrån mina erfarenheter och kvalitativa gissningar tog jag fram tre stycken personas. Jag skapade dem en i taget för att försöka hålla fokus på att utveckla dem lite mer på djupet. Om jag hade skapat med parallellt tror jag att det hade varit svårt att inte utgå från sådant som finns på webbplatsen, och att man ska täcka in allt det i sina personas. Då det också är viktigt att man har sina personas i fokus istället för webbplatsens nuvarande design och innehåll så tycker jag det var ett bra beslut att skapa dem direkt utifrån mina tankar istället för att försöka få ner webbplatsen i tre olika personas. Det som hade kunnat bli negativt är om jag märkt att en eller flera av mina personas inte passat in som användare av webbplatsen. Jag använde mig av en av mallarna som fanns som resurs. Jag var först osäker på om jag skulle använda mig av mallen eller skapa en egen struktur. Det som kan vara negativt med att använda sig av en färdig mall, speciellt när man är novis med att skapa personas, är att man kan fastna i att fylla de rubriker som redan finns istället för att bara skriva ner det man framställt. Det kan nog då vara lätt att glömma att huvudsyftet är att kunna kommunicera sina personas. Dock så kände jag att det nu i början är bra att anstränga sig för att tänka ut olika faktorer kring sina personas, då mallarna innehåller sådant som man kanske inte tänkt på själv. Jag skulle kalla mina personas för Design proto-personas. De är inte riktigt Design personas eftersom de inte är baserade på användartester och undersökningar. Dock så anser jag att de innehåller en del Design-persona eftersom de till viss del är baserade på verkliga användare och är tydliga med mål som finns hos varje persona. Jag har valt att namnge mina personas med ett adjektiv, då det är ett bra sätt att komma ihåg personan. Glada Gustav gör det lättare för personer både att komma ihåg namnet Gustav, men också att komma ihåg att det är den glada mannen som jobbar inom bygg. Det skapar en lite djupare relation till personan.

2

3 Scenarios När jag skapade scenarios åt mina personas så ville jag ha flera scenarion per persona. Detta för att man ska kunna tänka hur samma användare utför olika uppdrag. Jag valde även att låta två personas utföra samma uppdrag. Det går som bekant inte att designa för alla, men det är intressant att veta om flera olika typer av användare kan stöta på samma problem eller om de ser helt olika på samma lösning. Jag skapade totalt fyra scenarios med huvudmålen på webbplatsen. De flesta scenarios var ganska korta uppgifter. Till exempel så hade Gustavs två scenarion kunnat sättas ihop till ett, men jag valde att dela upp det för tydlighetens skull. Om man håller scenarios korta så blir det lättare att se till exempel var användaren stöter på problem och var det flyter på lätt. Scenario 1 Hitta information om vad som krävs för att få hyra lägenhet av Sollentunahem. Samuel Samuel har pratat med sin mamma som berättat att det är vissa kriterier som behöver uppfyllas för att få hyra en lägenhet via Sollentunahem. Nu när Samuel har lite tid över bestämmer han sig för att få bättre koll på vad det är som gäller. Han går via mobilen in på sollentunahem.se och klickar i hamburgermenyn på Boinfo. Efter att ha läst igenom den korta texten förstår Samuel att informationen som ska finnas här endast riktar sig till de som redan bor i Sollentunahem. Han går in i hamburgermenyn igen och klickar på Om oss. Där hittar han bara allmän information om själva föreningen. Samuel blir frustrerad då det inte finns andra alternativ i menyn som han tänker är mer passande för den information han är ute efter. Samuel bestämmer sig för att stänga ner fliken och istället googla efter informationen. Samuel googlar på Regler för hyresrätt sollentunahem och får som tredje träff upp Uthyrningspolicy Sollentunahem. Samuel tycker det låter rätt och klickar där. Samuel ser att han återigen är inne på Sollentunahems befinner sig. Han ser att han skulle gått in på Ledigt just nu och klickat på plustecknet i menyn för att komma till Uthyrningspolicy. Samuel läser igenom sidan med den information som han var ute efter.

4 Scenario 2 Logga in och uppdatera köpoäng. Berit Berit får ett samtal från sin dotter som påminner henne om att logga in och uppdatera sin köpoäng. Berit har kvar sin dotter i telefonen medan hon startar datorn och tar upp Sollentunahems hemsida. Hon fyller i sitt personnummer och får lösenordet av dottern, som vet att Berit har svårt att komma ihåg sådant. När Berit loggat in så lägger de på telefonen. Berit läser igenom förstasidan för att se var hon uppdaterar sin köplats. Hon hittar rubriken Logga in och uppdatera! och klickar på Läs mer. På sidan finns information om hur ofta man behöver uppdatera sin köpoäng samt att det räcker att logga in på Mina sidor för att uppdateringen ska ske. Berit försöker klicka på bilden där det står Logga in och uppdatera dina köpoäng! men det går inte. Berit bestämmer sig för att ringa sin dotter och be henne se till att poängen är uppdaterad. Samuel Samuel sitter på pendeltåget och funderar över hur han ska kunna skaffa ett mer stabilt boende. Just nu bor han i andra hand i en lägenhet som tillhör en bekant till familjen. Han kommer att tänka på att han inte varit inloggad på Sollentunahem på ett tag, och tar fram hemsidan i mobilen. Samuel klickar på Logga in och fyller i sina uppgifter. På startsidan finns flera fält med information om att man behöver uppdatera sin köpoäng. Samuel läser snabbt igenom och klickar sedan i hamburgermenyn på Mina sidor. Han skrollar ner till Min profil och klickar på Ändra mina personuppgifter, för att vara säker på att en uppdatering verkligen sker. Han byter till ett felaktigt telefonnummer och sparar, och byter sedan tillbaka till sitt rätta telefonnummer och sparar igen. Samuel kryssar fliken sollentunahem.se.

5 Scenario 3 Få en överblick över lediga/intressanta lägenheter Gustav Gustav har precis kommit hem från jobbet. Det är torsdag vilket innebär att nya lägenheter har kommit ut hos Sollentunahem. Gustav vet att hans son inte kommer hem fören mycket senare på kvällen och bestämmer sig för att titta på lägenheterna själv. Tidigare idag fick han ett mail med information om att två lägenheter som passar hans kriterier har släppts på hemsidan. Gustav loggar in och går in på lägenheter under Ledigt just nu. Han tittar först på antal rum och sedan på hyran för att se vilken eller vilka av lägenheterna som skulle passa hans son. Det finns två stycken lägenheter som verkar intressanta. Det är även dessa två som Gustav fått mail om. Gustav väljer att inte dra i de spann som anger antal rum och hyra, eftersom listan med lägenheter ändå är så kort. Dock tycker han att det vore väldigt smidigt med en lista som utgick från hans kriterier. Berit Berit loggar in på webbplatsen och klickar på Lägenheter under Ledigt just nu. Det finns tre lägenheter utlagda. Berit går in på den första som är en tvårumslägenhet i Edsberg. Hennes dotter hade sagt i telefon tidigare att lägenheten i Edsberg skulle passa Berit. Hon ser i sidofältet till höger att det är på våning två. Dock ser hon ingenting om en hiss. Eftersom hiss är ett krav för att Berit ska flytta till en lägenhet som inte är på markplan så blir hon lite osäker. Hon tycker att den informationen som erbjuds är lite otillräcklig. Dock så har ju hennes dotter sagt att den verkar bra, så hon väljer att lita på det. Berit trycker på knappen Anmäl intresse och tas då till sidan för intresseanmälningar som hon gjort. Hon klickar på Sollentunahems logga för att komma tillbaka till startsidan, och klickar sig därifrån samma väg in till lediga lägenheter. Hon går in på den andra lägenheten i listan. Den ligger i området Tureberg, som Berit inte vet så mycket om. Hon klickar på Läs mer om området, och tas då till en ny sida med information om Tureberg. Berit förstår inte varför hon helt plötsligt befinner sig på en annan sida. Hon orkar inte klicka sig runt för att komma tillbaka till annonsen igen, och bestämmer sig för att vänta med att titta mer till hennes dotter kan hjälpa till. Hon känner sig stolt över att ha sökt en lägenhet.

6 Scenario 4 Anmäla intresse för en lägenhet. Gustav Gustav klickar sig in på den första av lägenheterna för att få ytterligare information. Gustav ser att det är många sökande, och att den sökande som har högst köpoäng har 1530 poäng mer än vad han har. Gustav hoppas på att det inte ligger så många fler i spannet mellan den högsta köpoängen och hans egen poäng, då han vet att det räcker med att vara bland de tio högsta för att få komma på visning. Han anmäler intresse och klickar på Lediga lägenheter i menyn för att komma tillbaka till listan med lägenheter. Gustav går in på den andra lägenheten som verkar intressant och skaffar sig en översikt över boinformationen, antal sökande och hur hög den högsta köpoängen är. Han anmäler intresse även för denna lägenhet. Om fem dagar så kommer Gustav få ett mail ifall han är inbjuden till visning, men Gustav planerar att gå in några fler gånger under veckan för att se hur många fler som anmäler sig. Gustav vet att hans son sitter vid en dator på sitt jobb, och bestämmer sig för att maila över informationen om de två lägenheterna. Han loggar ut och går sedan in på lägenheterna utan att vara inloggad, och kopierar därifrån länken i adressfältet och skickar till sin son.

7 Problem som uppstått för personas. Dela innehåll från sidan Något som Gustav saknar på sidan som skulle underlätta är ett enkelt sätt att dela de annonser som finns ute för lediga lägenheter. Då Gustav och hans son har olika inloggningar är det svårt att dela en länk när man är inloggad. För att slippa att länken är bunden till en viss inloggning så skulle man kunna koppla en delningsmöjlighet till annonserna. På så sätt skulle man kunna välja om man vill dela via till exempel mail eller Facebook. Även Berit och hennes dotter skulle ha användning av denna funktion då Berits dotter ibland ser ut lägenheter som hon tror skulle passa hennes mamma. Otydlig uppdatering av köpoäng Något som Sollentunahem är noga med att påminna om flertalet gånger på webbplatsen är vikten av att uppdatera sin köpoäng. Trots att detta är en så viktig uppgift att utföra så finns ingen tydlig respons för när det är genomfört. Det är viktigt för användaren att känna en bekräftelse på att de genomfört det som efterfrågas eller som de själva vill göra. I nuläget får Sollentunahem frustrerade användare som lägger onödigt lång tid på att försöka lösa ett problem, utan att veta när eller om det är löst. Samtidigt blir de fortsatt påminda om problemet varje gång de går in på webbplatsen. Förslag på lösning för detta problem finns i Uppdrag 2. Svårt att hitta rätt information Strukturen på webbplatsen är inte helt optimal från användarnas perspektiv. Det finns väldigt många undersidor, och det är svårt att komma ihåg vilken undersida man varit inne på, samt vilken undersida som innehåller vilken information. Detta leder till att användaren får klicka sig runt och gissa var denne varit tidigare, eller googla för att komma in på webbplatsen en annan väg än via startsidan. Två förslag på lösningar för detta är att med hjälp av till exempel Card sort göra undersökningar om hur användaren vill strukturera upp informationen utifrån vad de själva tycker är logiskt. Man kan även se till att sidor som användaren besökt ofta/länge sparas på inloggningen, så att man kan få en överblick över var man varit. Tas till en ny sida på webbplatsen Viss information, som till exempel information om olika områden, nås genom att man tas till en ny sida. Detta kan vara om man är inne på en annons och vill veta mer om området (se scenario 3 med Berit). Detta kan vara problematiskt på så sätt att om man är inne i en uppgift så avbryts man av att man förflyttas till en annan del av webbplatsen. Att slutföra uppgiften, som i Berits fall är att ansöka om en lägenhet, blir då svårare och chansen att hon slutför den blir mindre. Även när man anmäler intresse så tas man till en ny sida. Detta avbryter dock inte en uppgift då förflyttningen sker först när man är klar. Dock så finns de användare som vill söka/titta på fler lägenheter och då har en enklare väg dit ifall de är kvar på annons-sidan. En lösning för att slippa avbryta användare eller förflytta dem i onödan är att visa efterfrågad information i en pop up-ruta. Till exempel skulle användarens slutförande av att ansöka om en lägenhet kunna bekräftas med en pop up-ruta där det står att ansökan nu är gjord, och att användaren kan se sina ansökningar under fliken Intresseanmälningar under Mina sidor. Det skulle även kunna finnas en knapp med texten Ta mig dit för användare som är klara med sina ansökningar och nu vill ha en överblick.

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&)

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&) Gå in på www.lernia.se Klicka på rubriken Registrera CV 1. Fyll i dina användaruppgifter. - Skriv in din e-postadress, glöm inte att upprepa e-postadressen - Skriv in ett önskat lösenord och upprepa detta.

Läs mer

Att söka försörjningsstöd. Nu kan du söka försörjningsstöd direkt från datorn eller mobiltelefonen och följa ditt ärende från ansökan till beslut

Att söka försörjningsstöd. Nu kan du söka försörjningsstöd direkt från datorn eller mobiltelefonen och följa ditt ärende från ansökan till beslut Att söka försörjningsstöd Nu kan du söka försörjningsstöd direkt från datorn eller mobiltelefonen och följa ditt ärende från ansökan till beslut 2 Du som är folkbokförd i Hallstahammar kan enkelt söka

Läs mer

Slutrapport uppgift 2

Slutrapport uppgift 2 7 SEPTEMBER 2016 Slutrapport uppgift 2 UX-16 Nackademin Uppdrag: Utveckling av webbtjänst med personas och skisser. Grupp 3 Alexander Lindqvist, Majah Disland, Linnea Molinder, Rasmus Hammarlund. Scenario

Läs mer

Så här ansöker du om försörjningsstöd på datorn

Så här ansöker du om försörjningsstöd på datorn Så här ansöker du om försörjningsstöd på datorn Du som har beviljats försörjningsstöd kan använda Lunds kommuns e-tjänst för att enkelt ansöka igen. Då ansöker du när det passar dig och behöver inte passa

Läs mer

Manual webb-bidrag. Giltig från 2015-02-01. Kontakt: Emilia Lindberg, turist- och fritidskonsulent 0456-82 22 51 emilia.lindberg@bromolla.

Manual webb-bidrag. Giltig från 2015-02-01. Kontakt: Emilia Lindberg, turist- och fritidskonsulent 0456-82 22 51 emilia.lindberg@bromolla. Manual webb-bidrag Giltig från 2015-02-01 Kontakt: Emilia Lindberg, turist- och fritidskonsulent 0456-82 22 51 emilia.lindberg@bromolla.se Innehåll 1. Inledning och webbadress 2. Lösenord 3. Logga in 4.

Läs mer

Webb-bidragsansökan Manual

Webb-bidragsansökan Manual sansökan Manual Kontakt: Föreningsutvecklaren 0171-46 43 46 forening@habo.se Giltig från 2019-01-25 Innehåll 1. Inledning och webbadress 2. Lösenord 3. Logga in 4. Uppdatera föreningsuppgifter 5. Sök bidrag

Läs mer

2011-12-08. Instruktioner till Schoolsoft. För att logga in går du in på denna adress. https://sms11.schoolsoft.se/eslovmontessori

2011-12-08. Instruktioner till Schoolsoft. För att logga in går du in på denna adress. https://sms11.schoolsoft.se/eslovmontessori 2011-12-08 Instruktioner till Schoolsoft För att logga in går du in på denna adress https://sms11.schoolsoft.se/eslovmontessori När du loggar in första gången kommer du till denna sida. Det är viktigt

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL HSB HYRESRÄTTER HSB PORTALEN

ANVÄNDARMANUAL HSB HYRESRÄTTER HSB PORTALEN ANVÄNDARMANUAL HSB HYRESRÄTTER HSB PORTALEN FÖR HYRESRÄTTSSÖKANDE INNEHÅLLSFÖRTECKNING: INNEHÅLLSFÖRTECKNING:... 2 SÖKA HYRESRÄTT... 3 SKAPA PRENUMERATION... 4 SKAPA INTRESSEANMÄLAN... 5 INLOGGNING...

Läs mer

Seniorkön. . Bollmora Allé Kumla Allé 7. Bollmoravägen 28 D. Tyresö Bostäder tar över seniorkön. Kön blir webbaserad.

Seniorkön. . Bollmora Allé Kumla Allé 7. Bollmoravägen 28 D. Tyresö Bostäder tar över seniorkön. Kön blir webbaserad. Seniorkön Bollmoravägen 28 D. Bollmora Allé 9-13. Kumla Allé 7 Tyresö Bostäder tar över seniorkön. Kön blir webbaserad. Registrera dig nu och fortsätt samla poäng! Seniorbostäder är vanliga hyreslägenheter

Läs mer

Handbok för medborgare i Dexter Barnomsorg

Handbok för medborgare i Dexter Barnomsorg Handbok för medborgare i Dexter Barnomsorg Handbok för medborgare i Dexter (14) 2 Innehåll Inledning...4 Vem är medborgare?...4 Hur får jag mitt konto?...4 Hur loggar jag in?...4 Jag är inte bara mamma...4

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben Kundens ex Gäller från 2017-01-01 Innehåll Inledning... 2 Ansökan på webben... 2 Förutsättningar... 2 Logga in... 2 Ansökan... 3 Felmeddelanden... 4

Läs mer

Webb-bidragsansökan Manual

Webb-bidragsansökan Manual sansökan Manual Kontakt: Maria Björk, turist- och fritidskonsulent maria.bjork@bromolla.se 0456-82 22 57 Uppdaterad 2019-09 Innehåll 1. Inledning och webbadress 2. Lösenord 3. Logga in 4. Uppdatera föreningsuppgifter

Läs mer

Hemsidan här kan du bl a söka annan lägenhet och göra felanmälan direkt på hemsidan www.partillebo.se

Hemsidan här kan du bl a söka annan lägenhet och göra felanmälan direkt på hemsidan www.partillebo.se Viktig info! Spara denna manual Hemsidan här kan du bl a söka annan lägenhet och göra felanmälan direkt på hemsidan www.partillebo.se För våra hyresgäster Så här kommer du in på Mina sidor Denna manual

Läs mer

HEMSIDAN. Innehållsförteckning:

HEMSIDAN. Innehållsförteckning: - 1 - HEMSIDAN Här kommer en liten guide med bilder och text för att hjälpa dig hitta bättre på hemsidan. Jag visar de viktigaste sakerna du bör veta, men kolla gärna runt själv och lär dig sidan, vad

Läs mer

E-rekrytering Sökandeportalen

E-rekrytering Sökandeportalen E-rekrytering Sökandeportalen Manual för Sökandeportalen i Göteborgs universitets E-rekryteringssystem 2012-04-24 Innehåll Göteborgs universitets Sökandeportal... 3 Skapa ett nytt konto... 4 Startsidan...

Läs mer

Ansökan till Yrkes-sfi i Skåne EN INTRODUKTION TILL PANELEN

Ansökan till Yrkes-sfi i Skåne EN INTRODUKTION TILL PANELEN 2017 Ansökan till Yrkes-sfi i Skåne EN INTRODUKTION TILL PANELEN Innehållsförteckning ANSÖKAN... 2 BEKRÄFTELSE... 3 PANELEN... 4 INLOGGNING... 4 STARTSIDAN... 5 BYTA BEHÖRIGHET ( ROLL )... 5 MIN PROFIL...

Läs mer

Wordpress. Kom ihåg att spara sidan ofta, du sparar här. Skapa ny sida. + Nytt högst upp på sidan sida. Klistra in text lilla T

Wordpress. Kom ihåg att spara sidan ofta, du sparar här. Skapa ny sida. + Nytt högst upp på sidan sida. Klistra in text lilla T Wordpress Om ni vill ha någonting på startsidan på www.heby.se eller på intranätet - skicka ett mail till webmaster@heby.se och skriv vad som ska läggas in på startsidan. Även om ni har behörighet så ska

Läs mer

Användarmanual Jobb i Stan. CV-Handboken. Registrering, jobbsökning mm. Copyright Aditro. All rights reserved.

Användarmanual Jobb i Stan. CV-Handboken. Registrering, jobbsökning mm. Copyright Aditro. All rights reserved. Användarmanual Jobb i Stan CV-Handboken Registrering, jobbsökning mm. Innehållsförteckning: 2 Registrering 5-16 2.1 Skapa ett konto 5-6 2.2 Skapa ett CV 6 2.2.1 CV-profil (steg 1) 7-8 2.2.2 Arbetslivserfarenhet

Läs mer

3. Nu är du inloggad. Den första sidan du kommer till är din profilsida.

3. Nu är du inloggad. Den första sidan du kommer till är din profilsida. Välkommen till din portfolio! Vad roligt att du bestämt dig för att visa vad du gör här på skolan på vår hemsida. Ju oftare du uppdaterar din portfolio, desto bättre översikt får du på det du har gjort/gör

Läs mer

TIPS för BOKA ONLINE För medlemmar i SGIF Gymnastik & Fitness

TIPS för BOKA ONLINE För medlemmar i SGIF Gymnastik & Fitness TIPS för BOKA ONLINE För medlemmar i SGIF Gymnastik & Fitness HEMSIDANS ADRESS : http://www.idrottonline.se/orust/svanesundsgif gymnastik eller http://www4.idrottonline.se/default.aspx?id=94244 Administratörer:

Läs mer

Uppdaterad För dig som är Klubbmedlem

Uppdaterad För dig som är Klubbmedlem Uppdaterad 2013-04-15 För dig som är Klubbmedlem 1 Innehållsförteckning Klicka på sidan här i innehållsförteckningen och du länkas dit direkt. Du behöver inte skrolla i dokumentet manuellt. Inledning...3

Läs mer

Publicera på sodrastation.org

Publicera på sodrastation.org Josef Sahlin Stockholm juli 2018 Publicera på sodrastation.org Instruktioner för att publicera bild och text på Kollektivhuset Södra stations webbplats Översikt Inloggning I din webbläsare kan du spara

Läs mer

GRATIS FÖR PRENUMERANTER

GRATIS FÖR PRENUMERANTER GRATIS FÖR PRENUMERANTER Exempel : Exempel : Bygg en egen Journalist Mathias Alsted Lund Flinck Som prenumerant på PC-tidningen får du din egenwebbplats helt gratis. Här kan du läsa mer om hur du får ut

Läs mer

Wilhelms mamma Rosa kommer in och säger att det finns kaffe och tårta. Tårtan är från dagen innan då Wilhelm hade födelsedagsfest.

Wilhelms mamma Rosa kommer in och säger att det finns kaffe och tårta. Tårtan är från dagen innan då Wilhelm hade födelsedagsfest. 1 Hålla kontakt - Grundläggande om sociala medier Sammanfattning av filmen 1. Vid datorn i Wilhelms rum Wilhelm och hans kusin Simon spelar ett onlinespel. De tar kort på varandra med Wilhelms nya mobiltelefon.

Läs mer

Manual - rekryterare

Manual - rekryterare Manual - rekryterare Version 1.0 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 1 Skapa annons & Hantera kandidater/cv:n... 2 Ditt skrivbord - förstasidan... 2 Snabbsökning av CV eller rekrytering... 3 Skapa

Läs mer

Manual Interbook Bygdegårdar

Manual Interbook Bygdegårdar Manual Interbook Bygdegårdar Bidrag och föreningsuppgifter Datum: 2013 01 23 Version 1.0 Sidan 1 (10) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1. 1 Föreningsregistret... 3 1.2 Kontaktpersoner... 3 1.3 Huvudanvändare

Läs mer

ANVÄNDARINSTRUKTIONER FÖRHANDLARPORTALEN För anställda hos Hyresgästföreningen. Version 2.0 ( )

ANVÄNDARINSTRUKTIONER FÖRHANDLARPORTALEN För anställda hos Hyresgästföreningen. Version 2.0 ( ) ANVÄNDARINSTRUKTIONER FÖRHANDLARPORTALEN För anställda hos Hyresgästföreningen Version 2.0 (2018-08-31) Innehåll Konto och inloggning... 3 Användarkonto för anställda hos Hyresgästföreningen... 3 Användarkonto

Läs mer

Ansökan elcertifikat. En lathund om hur du ansöker om elcertifikat via Eugén

Ansökan elcertifikat. En lathund om hur du ansöker om elcertifikat via Eugén En lathund om hur du ansöker om elcertifikat via Eugén . Inloggning För att ansöka om elcertifikat behöver du logga in i Eugén, elcertifikatsystemets ITstöd. Öppna en webbläsare och skriv in adressen www.energimyndigheten.se

Läs mer

Res enklare med oss Manual för serviceresors webbtjänst och app

Res enklare med oss Manual för serviceresors webbtjänst och app Res enklare med oss Manual för serviceresors webbtjänst och app Innehållsförteckning WEBBTJÄNSTEN Registrera ny användare 4 Logga in 5 Boka resa 6 Boka resa Bekräftelse 7 Mina resor 8 Mina ombud 9 Favoritresor

Läs mer

Ansökan & anmälan om kvotplikt. En lathund om hur du ansöker och anmäler kvotplikt via Eugén

Ansökan & anmälan om kvotplikt. En lathund om hur du ansöker och anmäler kvotplikt via Eugén Ansökan & anmälan om kvotplikt En lathund om hur du ansöker och anmäler kvotplikt via Eugén . Inloggning För att göra en ansökan om elintensiv industri (se avsnitt. Ansökan elintensiv industri) eller anmäla

Läs mer

LATHUND V-KLASS för vårdnadshavare Lathund åk F-9 för vårdnadshavare

LATHUND V-KLASS för vårdnadshavare Lathund åk F-9 för vårdnadshavare Lathund åk F-9 V-klass V-klass är vår digitala plattform där kommunikation sker vad gäller allt ifrån närvaro, läxor, veckobrev, planeringar av arbetsområden till elevernas utvecklingsplaner och bedömningar.

Läs mer

MANUAL HSB PORTALEN

MANUAL HSB PORTALEN 2014-03-09 MANUAL HSB PORTALEN INLEDNING Välkommen som användare av HSB Portalen! Manualen vänder sig till dig som är medlem, boende eller bosparare i HSB Stockholm. I den här manualen beskrivs vilken

Läs mer

Frivillig Så här använder du Frivillig som förtroendevald/kretsanställd. s. 9 Så här använder du Frivillig som frivilligledare.. s.

Frivillig Så här använder du Frivillig som förtroendevald/kretsanställd. s. 9 Så här använder du Frivillig som frivilligledare.. s. Innehållsförteckning Frivillig Det här är Frivillig s. 3 Hur behandlas personuppgifter i Frivillig... s. 4 Hur respektive roll får behörighet och loggar in. s. 5 Vad respektive roll kan göra i Frivillig..

Läs mer

FÖRARE. [En enkel guide för hur du som förare använder SVEMO TA.]

FÖRARE. [En enkel guide för hur du som förare använder SVEMO TA.] 2013 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se FÖRARE [En enkel guide för hur du som förare använder SVEMO TA.] Innehåll Inledning... 3 Registrera

Läs mer

Weblogin Innehåll Startsida Språkinställning Efter inloggningen Ändra egna data - Personuppgifter Ändra egna data - Inställningar Ändra egna data - Ange lösenordsfråga Ändra lösenord Lösenordet har ändrats

Läs mer

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö 1 Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö Det är givetvis kostnadsfritt att stå i Malmö stads odlingslottskö. Innehåll Steg 1: Registrera dig som ny kund och skapa en sökprofil...

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Arbetsrum

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Arbetsrum Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund Arbetsrum 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Arbetsrum 4 Skapa arbetsrum, steg 1 4 Skapa arbetsrumslista 4 Olika typer av arbetsrum 6 Skapa arbetsrum, steg 2 6 Lägg in

Läs mer

När du valt grupp får du upp denna sida med alla medlemmar i gruppen. Klicka på kalender som finns på den grå menyraden (inringad i rött på bilden).

När du valt grupp får du upp denna sida med alla medlemmar i gruppen. Klicka på kalender som finns på den grå menyraden (inringad i rött på bilden). Lathund MyClub Innehåll Närvaroregistrering... 2 Skapa aktiviteter i kalendern... 7 Skapa kallelse när du skapar aktivitet... 14 Ta bort aktivitet från kalendern... 18 Närvaroregistrering mobil... 19 Närvaroregistrering

Läs mer

Manual Invånaradministratör

Manual Invånaradministratör Manual Invånaradministratör Stöd och Behandling version 1.4 Stockholm, 2015-11-23 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1. Stöd och behandling... 4 1.2. Roller och Behörigheter... 4 1.3. Förutsättning för att kunna

Läs mer

[ HUR DU UPPDATERAR FÖRSTASIDAN PÅ OTHELLO.NU ]

[ HUR DU UPPDATERAR FÖRSTASIDAN PÅ OTHELLO.NU ] Logga in på backend www.othello.nu/admin Välj Site för att få upp trädvyn över alla sidor Uppdatera Nyheter Klicka på sidan nyheter i trädvyn och tryck Edit Väl inne på kan du Skapa, Uppdatera och Radera

Läs mer

3 Skadliga program 26 Virus... Förord...3 Lättläst it...7 Bokens uppbyggnad och nivåer...8 Bokens innehåll på olika nivåer...9

3 Skadliga program 26 Virus... Förord...3 Lättläst it...7 Bokens uppbyggnad och nivåer...8 Bokens innehåll på olika nivåer...9 Carina Frondén Petri Ilmonen 4 Förord...3 Lättläst it...7 Bokens uppbyggnad och nivåer...8 Bokens innehåll på olika nivåer...9 1 Grundläggande datorkunskaper 10 Att starta datorn... Användarnamn och lösenord...

Läs mer

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.3 / 140414 1

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.3 / 140414 1 Visma Proceedo Att logga in - Manual Version 1.3 / 140414 1 Innehållsförteckning 1) INLOGGNING VIA VERKTYG OCH SYSTEM... 3 2) INTERNET EXPLORER... 6 2.1 Java... 6 2.2 Popup-fönster... 8 2.3 Browser, 32-

Läs mer

Användarguide: Pagero Free Web Portal Skapa och skicka fakturor

Användarguide: Pagero Free Web Portal Skapa och skicka fakturor Användarguide: Pagero Free Web Portal Skapa och skicka fakturor Aktivera ditt Pagero Online-konto 1. När ditt företag har blivit registrerat skickas ett mail till din e-postadress. I mailet hittar du en

Läs mer

Manual Invånaradministratör

Manual Invånaradministratör Manual Invånaradministratör Stöd och Behandling release 1.7 Stockholm, 2016-05-25 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1. Stöd och behandling... 4 1.2. Roller och Behörigheter... 4 1.3. Förutsättning för att kunna

Läs mer

Klicka på fliken Idrottsmedel. Den kan ligga under fliken Applikationer. Klicka på Idrottmedel till vänster

Klicka på fliken Idrottsmedel. Den kan ligga under fliken Applikationer. Klicka på Idrottmedel till vänster Manual Idrottslyftet 2019 Logga in på IdrottOnline. Klicka på fliken Idrottsmedel. Den kan ligga under fliken Applikationer. Klicka på Idrottmedel till vänster Här ser du vilka Idrottsmedel som föreningen

Läs mer

Introduktion till. CDB Internet

Introduktion till. CDB Internet Introduktion till CDB Internet Juni 2012 CDB-Internets webbsida CDB-Internets webbsida nås via Jordbruksverket www.jordbruksverket.se Under bilden E-tjänster väljer du CDB-Internet i snabbvalslistan Första

Läs mer

Manual Version För registrering av aktiviteter på

Manual Version För registrering av aktiviteter på Manual Version 2013-01-23 För registrering av aktiviteter på www.postenfritid.se 1. Gå in på adressen http://info.citybreak.com och logga in med era användningsuppgifter* 2. Klicka på Skapa ny produkt,

Läs mer

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 1 Användarguide Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 2 Välkommen till Volontärbyrån! Den här guiden beskriver alla funktioner i volontärsamordnaradmin på www.volontarbyran.org. Har du

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

Manual Invånare. Stöd och Behandling version 1.4. Stockholm, 2015-11-23

Manual Invånare. Stöd och Behandling version 1.4. Stockholm, 2015-11-23 Manual Invånare Stöd och Behandling version 1.4 Stockholm, 2015-11-23 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1. Stöd och behandling... 4 1.2. Roller och Behörigheter... 4 1.3. Förutsättning för att kunna vara aktiv

Läs mer

Skriv http:// före adressen och lämna bort www enligt modellen: http://foreningensnamn.hemochskola.fi/admin

Skriv http:// före adressen och lämna bort www enligt modellen: http://foreningensnamn.hemochskola.fi/admin INTRODUKTION Välkommen att ta i bruk uppdateringsverktyget DigiStoff. För att använda verktyget behöver du en Internetuppkoppling och en webbläsare. Det rekommenderas att du använder webbläsaren Firefox.

Läs mer

LATHUND V-KLASS för vårdnadshavare Lathund åk F-9 för vårdnadshavare

LATHUND V-KLASS för vårdnadshavare Lathund åk F-9 för vårdnadshavare Lathund åk F-9 V-klass V-klass är vår digitala plattform där kommunikation sker vad gäller allt ifrån närvaro, läxor, veckobrev, planeringar av arbetsområden till elevernas utvecklingsplaner och bedömningar.

Läs mer

Starta internet och sök fram kommunens hemsida: www.oxelosund.se och E- tjänst. Logga in med ditt användarnamn och lösenord i liknande ruta:

Starta internet och sök fram kommunens hemsida: www.oxelosund.se och E- tjänst. Logga in med ditt användarnamn och lösenord i liknande ruta: Innehållsförteckning Inledning 2 Vem är medborgare? 2 Hur får jag mitt konto? 2 Hur loggar jag in? 2 Jag vill byta mitt lösenord 3 Jag har glömt mina inloggningsuppgifter 3 Jag vill logga ut 4 Översikt

Läs mer

Manual för Platsnytt rekrytering. Urvalsfrågor

Manual för Platsnytt rekrytering. Urvalsfrågor Manual för Platsnytt rekrytering Urvalsfrågor Version 006-06-0 INNEHÅLL INNEHÅLL Logga in och navigera Hjälp 4 URVALSFRÅGOR Beskrivning urvalsfrågor 5 Urvalsfrågor 6 Avancerade urvalsfrågor 7-8 Poängvärde

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör Uppdaterad: 2014-03-18 För dig som är Gruppadministratör 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från

Läs mer

Lathund - Schoolsoft för vårdnadshavare

Lathund - Schoolsoft för vårdnadshavare Lathund - Schoolsoft för vårdnadshavare Startsida Startsidan är uppdelad i två olika sidvisningar. Du kan antingen titta på en dagsflik för att se allt som är aktuellt för den innevarande dagen. Du kan

Läs mer

Time Care Pool Vikarie

Time Care Pool Vikarie Time Care Pool Vikarie Logga in Gå in direkt på http://timepool.tierp.se eller via www.tierp.se och klicka på länken Logga in som finns längst ned på höger sida. Här klickar du på länken till Time Care

Läs mer

Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16

Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16 Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16 Innehållsförteckning 1 Terminologi... 3 2 Knappar i toppmenyn... 4 3 Logga in i ParaGå... 5 3.1 Starta ParaGå med genväg... 5 3.2 Starta ParaGå utan genväg... 5

Läs mer

Manual för bokning. Under menyn kan ni se vilken sida ni befinner er på för stunden. Här finns även en länk till hjälpfilen (den ni läser just nu).

Manual för bokning. Under menyn kan ni se vilken sida ni befinner er på för stunden. Här finns även en länk till hjälpfilen (den ni läser just nu). Manual för bokning Översikt Överst på sidan visas en meny där ni kommer åt funktionerna på sidan. Klicka på Boka för att gå till bokningssidan eller Mitt konto för att se era personuppgifter, bokningar

Läs mer

Handledning Time Care Pool

Handledning Time Care Pool Handledning Time Care Pool Starta webläsaren (samtliga webläsare fungerar, även på mobila enheter) Skriv i adressfältet tp.molndal.se (OBS! Inget www.) Skriv in användarnamn och lösenord. Användarnamnet

Läs mer

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Självbetjäning för arbetsgivare Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 AVGRÄNSNINGAR... 3 1.3 STÖD VID LÄSNING...

Läs mer

Skapa aktivitet för nätverksmotorer

Skapa aktivitet för nätverksmotorer Skapa aktivitet för nätverksmotorer För att skapa en aktivitet behöver du vara inloggad på nätverkets hemsida. När du skapar en aktivitet måste du som motor ansöka om att få visa den i gemensamma På Gångkalendern

Läs mer

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö 1 Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö Det är givetvis kostnadsfritt att stå i Malmö stads odlingslottskö. Innehåll Steg 1: Registrera dig som ny kund och skapa en sökprofil...

Läs mer

Ansök till förskola och familjedaghem med Mobilt BankID eller e-legitimation

Ansök till förskola och familjedaghem med Mobilt BankID eller e-legitimation Ansök till förskola och familjedaghem med Mobilt BankID eller e-legitimation Den här manualen är till för dig som vill ansöka om en plats i förskola eller på familjedaghem i Norrköpings kommuns e-tjänst.

Läs mer

Användarmanual Vikariekalendern

Användarmanual Vikariekalendern Användarmanual Vikariekalendern Vikariekalendern är ett tilläggsprogram till Winlas Resurs där vikarier, poolanställda, m.fl. kan skriva in de tider då kan arbeta. Kalendern går att komma åt via Internet

Läs mer

Lathund: 24. Redigera ett eventtillfälle i EPiserver Sida 1 av 14. Rev: PA

Lathund: 24. Redigera ett eventtillfälle i EPiserver Sida 1 av 14. Rev: PA Sida 1 av 14 Jag har loggat in som en webbredaktör i Degerfors föreningen. Så här ser det ut när jag loggar in i EPiserver. 1. Klicka först på CMS 2. Sedan klicka på Redigera Sida 2 av 14 3. Nu öppnas

Läs mer

Skolmaten. Användarhandledning 2015-05-28

Skolmaten. Användarhandledning 2015-05-28 Skolmaten Användarhandledning 2015-05-28 Steg 1: Logga in Om din skola är ansluten till Skolmaten har du fått inloggningsuppgifter. Om inte, skicka ett mail till info@dinskolmat.se så kontaktar vi dig.

Läs mer

Google Apps For Education

Google Apps For Education GAFE Google Apps For Education byter namn till G Suite for Education Manual för elev; Classroom, Drive, Mail mm INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Google apps for Education...1 Logga in med ditt gapp-konto första

Läs mer

Så här gör du ditt gymnasieval

Så här gör du ditt gymnasieval Så här gör du ditt gymnasieval Länk till sökwebben finns på www.gymnasieantagningen.nu Inloggningssidan 1. Uppe till vänster på inloggningssidan har du två rullister, Så här gör du & Externa länkar. Du

Läs mer

Användarmanual TextAppen Online

Användarmanual TextAppen Online Användarmanual TextAppen Online Innehåll Innehåll... 2 Registera dig... 3 Logga in på Textappen online... 5 Samtal... 6 Ringa samtal... 6 Avsluta samtal... 7 Spara samtal... 7 Besvara samtal... 8 Ringa

Läs mer

Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor

Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor Aktivera ditt Pagero Online-konto 1. När ditt företag har blivit registrerat skickas ett mail till din e-postadress. I mailet hittar du en länk

Läs mer

SportAdmin i GF Nikegymnasterna

SportAdmin i GF Nikegymnasterna SportAdmin i använder SportAdmin som system för medlemshantering, fakturering och hemsida. Här nedan kommer du att kunna läsa om de funktioner som du som ledare behöver ha koll på i systemet. För att logga

Läs mer

DGM E-Learning Manual för administratörer ADR Förareutbildning

DGM E-Learning Manual för administratörer ADR Förareutbildning DGM E-Learning Manual för administratörer ADR Förareutbildning Sida 1 av 11 Förord Förarutbildningen är utvecklad av DGM Sverige AB och är godkänd av MSB. Hela idén är att den instruktörsledda ADR-förarutbildningen

Läs mer

Kunskapsboken. E-learning inom vård och omsorg. Lathund för administratörer som snabbt och enkelt vill komma igång med att administrera utbildningar.

Kunskapsboken. E-learning inom vård och omsorg. Lathund för administratörer som snabbt och enkelt vill komma igång med att administrera utbildningar. Kunskapsboken E-learning inom vård och omsorg Lathund för administratörer som snabbt och enkelt vill komma igång med att administrera utbildningar. kunskapsboken.se 1 1. Logga in Gå in på kunskapsboken.se.

Läs mer

2. Obligatoriska uppgifter för att kunna behandla din ansökan är:

2. Obligatoriska uppgifter för att kunna behandla din ansökan är: 1. Översikt hur du gör en ansökan 2. Obligatoriska uppgifter i en ansökan 3. Välja utbildningar 4. Skapa ett användarkonto 5. Skapa en ansökan Rangordna dina utbildningsval Bifoga obligatoriska handlingar/bilagor

Läs mer

Thomas Pihl Frontermanual för studerande vid Forum Ystad

Thomas Pihl Frontermanual för studerande vid Forum Ystad Thomas Pihl 2007 Frontermanual för studerande vid Forum Ystad Innehåll Fronter...2 Inloggning...2 Ändra användaruppgifter...4 Anpassa Min sida...5 Verktygen på Min sida...6 Notiser...7 Mitt arkiv...9 Fronter

Läs mer

Handledning Time Care Pool - Direktbokning

Handledning Time Care Pool - Direktbokning Handledning Time Care Pool - Direktbokning Starta webläsaren (samtliga webläsare fungerar, även på mobila enheter) Skriv i adressfältet tp.molndal.se (OBS! Inget www.) Skriv in användarnamn och lösenord.

Läs mer

Slutrapport uppgift 1

Slutrapport uppgift 1 31 AUGUSTI 2016 Slutrapport uppgift 1 UX-16 Nackademin Uppdrag: Hitta personans recept för astmamedicin på www.1177.se (Vårdguiden) Grupp 3 Alexander Lindqvist, Majah Disland, Linnea Molinder, Rasmus Hammarlund.

Läs mer

Kom igång med Digilärserien

Kom igång med Digilärserien Kom igång med Digilärserien Administrera dina digitala läromedel Kom igång med Mina sidor 1 Välkommen till Digilär! Här går vi igenom alla administrativa steg för att komma igång med dina läromedel från

Läs mer

Lathund för Styret (version 1.0)

Lathund för Styret (version 1.0) Lathund för Styret (version 1.0) Välkommen till Styret! systemet som underlättar administrationen för dig som ledamot i styrelsen för en bostadsrättsförening och hjälper föreningen att ta kontroll. Denna

Läs mer

För att komma tillbaka till startsidan klickar du på ditt namn högst upp till vänster.

För att komma tillbaka till startsidan klickar du på ditt namn högst upp till vänster. Logga in Gå till den här adressen: https://start.unikum.net/ Välj Andra sätt att logga in Välj Varberg kommun Välj Lärare Välj Enkel inloggning Fyll i mail (ex. kalle.svensson@varberg.se) Fyll i ditt lösen.

Läs mer

Introduktion till Mina sidor

Introduktion till Mina sidor Introduktion till Mina sidor Denna manual ger en introduktion till verktyget Mina sidor Granskad: 2013-08-08 Innehållsförteckning Hur använder jag verktyget Mina sidor?... 3 Vad finns under länken Mina

Läs mer

Leta reda på din dator!

Leta reda på din dator! Leta reda på din dator! Sätt dig vid den när du hittat den. Öppna och starta INTE datorn än. Har du inte lämnat ditt avtal påskrivet till din lärare/mentor så gör det nu. Nu är det nära Så här kommer du

Läs mer

FÖRETAGS AVTALSHANTERING INSTRUKTIONSMANUAL

FÖRETAGS AVTALSHANTERING INSTRUKTIONSMANUAL AVTALSHANTERING INSTRUKTIONSMANUAL Håll ordning på ditt företags avtal och undvik att de löper ut eller chansen till omförhandling av dem. Med denna avtalshantering får du en klar översikt över organisationens

Läs mer

Hemsida. Lathund för medlemsföreningar. Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan. Syfte med medlemsföreningens sidor

Hemsida. Lathund för medlemsföreningar. Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan. Syfte med medlemsföreningens sidor Hemsida Lathund för medlemsföreningar 2016-12-07 Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan Varje medlemsförening har en egen sektion på scuf.se Styrelsen kan redigera sin medlemsförenings sidor, skriva

Läs mer

(Vid tekniska problem, kontakta Mapaz Support, support@mapaz.com, 08-551 142 01)

(Vid tekniska problem, kontakta Mapaz Support, support@mapaz.com, 08-551 142 01) Registrering, inloggning och genomföra prov i Maskinkörkortets provdel (Vid tekniska problem, kontakta Mapaz Support, support@mapaz.com, 08-551 142 01) Maskinkörkortet består i huvudsak av två delar, en

Läs mer

Instruktioner digital plattform handlare

Instruktioner digital plattform handlare Instruktioner digital plattform handlare Välkomna till vår digitala plattform! Plattformen är optimerad för att användas via webbläsaren Google Chrome. Om ni behöver ladda ner Chrome, så kan ni göra det

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Klubbmedlem

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Klubbmedlem Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Klubbmedlem 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

Innan den 17 februari går det ingen information till medborgare om avslag eller placering om eleven gjort ett skolval.

Innan den 17 februari går det ingen information till medborgare om avslag eller placering om eleven gjort ett skolval. 2015-02-05 1 Innehåll Info... 3 Skolval... 3 Inflytt/Byte... 3 Fritidsplaceringar... 3 Checklista - Arbetsgång... 3 Logga in... 4 Inloggning till systemet, Hypernet... 4 Ändra lösenord... 4 Utskrift sökande

Läs mer

FDT Kundportal. Copyright 2012. FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ. Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99

FDT Kundportal. Copyright 2012. FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ. Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99 FDT Kundportal Copyright 2012 FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99 E-mail support@fdt.se Hemsida www.fdt.se Innehållet i denna programmanual

Läs mer

www.faltbiologerna.se

www.faltbiologerna.se Redigering av www.faltbiologerna.se sammanställt av Magnus Bjelkefelt, november 2011 reviderad oktober 2012 Innehållsförteckning 1. Logga in................................................... 2 1.1 Var

Läs mer

Klubb. Dags att ansöka om LOK-stöd för 2009

Klubb. Dags att ansöka om LOK-stöd för 2009 Klubb Dags att ansöka om LOK-stöd för 2009 Senast lördag den 15 augusti 2009 ska du skicka in ansökan för aktiviteter genomförda under ven 2009. Senast måndag den 15 februari 2010 ska du skicka in ansökan

Läs mer

Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406

Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406 1 Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406 Hur kan jag använda en enkätmall i KI Survey? I verktyget KI Survey finns färdiga mallar för kursvärderingsenkäter. Mallarna har skapats av KI Survey- administratörer

Läs mer

Introduktion till Mina sidor

Introduktion till Mina sidor Introduktion till Mina sidor Denna manual ger en introduktion till verktyget Mina sidor Skapad: 2011-08-01 Innehåll Hur använder jag verktyget Mina sidor?... 3 Vad finns under länken Mina studier?... 5

Läs mer

INNEHÅLL. Time Care Pool för vikarier

INNEHÅLL. Time Care Pool för vikarier INNEHÅLL Logga in hemifrån... 2 Logga in på en arbetsplatsdator... 4 Startsidan... 5 Programdelar... 5 Personlig kalender... 6 Inställningar... 6 Anmäl tillgänglighet... 7 Ta bort tillgänglighet... 7 Anmäl

Läs mer

Uppdaterad feb 2017 / Version 2 MANUAL till BPSD-registret

Uppdaterad feb 2017 / Version 2 MANUAL till BPSD-registret Uppdaterad feb 2017 / Version 2 MANUAL till BPSD-registret De första gångerna man gör en registrering kan det vara bra att ha en manual att följa. Manualen finner du i ditt utbildningsmaterial och på vår

Läs mer

Användarinstruktioner för FLC - Fresenius Learning Center (201806)

Användarinstruktioner för FLC - Fresenius Learning Center (201806) Användarinstruktioner för FLC - Fresenius Learning Center (201806) Var finns Fresenius Learning Center på webben? Skriv in adressen: https://learning.fresenius.com/fmc/ext_se i din webbläsare. Har du gjort

Läs mer

för en broschyr Så här använder du e-tjänsten för ekonomiskt bistånd Underrubrik 1

för en broschyr Så här använder du e-tjänsten för ekonomiskt bistånd Underrubrik 1 Det Mina här sidor är rubrik för en broschyr Så här använder du e-tjänsten för ekonomiskt bistånd Underrubrik 1 Mina sidor så här gör du Med e-tjänsten för ekonomiskt bistånd Mina sidor kan du snabbt och

Läs mer

Så här tar du upp beställningar och hanterar order

Så här tar du upp beställningar och hanterar order Så här tar du upp beställningar och hanterar order Hemsidan är anpassade för både dator, surfplatta och mobil! Så här går det till: 1. Registrering och inloggning Logga in genom att klicka på hänglåset

Läs mer