Alla tilläggsmoduler är tillgängliga i första versionen för säsongen!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Alla tilläggsmoduler är tillgängliga i första versionen för säsongen!"

Transkript

1 Användarnytt Norstedts Skatt Proffs Norstedts Skatt Företag 2010.A Norstedts Skatt Privat 2010.A Ann-Charlotte Salander - Produktchef Nyheter i versionen Välkommen till en ny version av Norstedts Skatt! I version är programmet uppdaterat för taxeringen Beräkningar i moduler kan göras, importer till och ifyllnad av blanketter kan göras. Observera att utskrifterna fortfarande avser förra årets blanketter. Detta eftersom årets blanketter fortfarande inte är fastställda av Skatteverket. Alla tilläggsmoduler tillgängliga Alla tilläggsmoduler är tillgängliga i första versionen för säsongen! I versionerna / 2010.A kommer alla tilläggsmoduler att vara tillgängliga att arbeta i. I version / 2010.B har du tillgång till de moduler som du betalat för. De beräkningar som du upprättat i version finns kvar i den aktuella filen. Hör av dig till vår kundservice på tel.nr om du då vill komplettera ditt abonnemang med någon ny modul. Expansionsfond I och med sänkningen av bolagsskatten från 28 % till 26,3 % ändrades också expansionsfondsskatten till 26,3 %. Det innebär att alla som har en expansionsfond vid årets ingång kommer att få tillbaks mellanskillnaden (1,7 %) efter årets taxering. Den ändrade expansionsfondsskatten påverkar även beräkningen av maximal expansionsfond och istället för att ha möjlighet att sätta av med 138,89 % av det utgående kapitalunderlaget sänks den gränsen till 135,69 %. Detta skulle leda till att den som gjort en maximal avsättning till expansionsfond tvingas minska den trots att kapitalunderlaget är oförändrat. Vid taxeringen 2010 införs det därför övergångsregler för hur man beräknar den maximala expansionsfonden.

2 Import/Export till och från Norstedts Bokslut Under säsongen kommer vi att utöka möjligheterna att överföra uppgifter mellan Norstedts Skatt och Norstedts Bokslut. Som ett led i detta har skatteprogrammet börjat importera uppgifter direkt från bokslutsfilen (*.BKS) i stället för den interna exportfilen (*.00A). Det innebär dels att dialogen för bokslutsimport ändrats något och dels att sökvägen för import av bokslutsfiler ändras. Som standardsökväg för bokslutsimport ska ni nu ange Klient-mappen i stället för Export-mappen (... \Mina dokument\norstedts Juridik\Bokslut\Klient). Dessutom kommer nästa version av Bokslutsprogrammet att kunna importera vissa uppgifter från Skatteprogrammet. Man kommer även att kunna direktexportera uppgifterna från Skatteprogrammet med hjälp av Blixt-ikonen i verktygsmenyn. De uppgifter som kommer att exporteras i det första steget är punkterna U1-U4 från NEblanketten till bilagan för förenklat årsbokslut (FBK) i bokslutsprogrammet. Importen till Bokslut kommer att fungera i version av Bokslut som kommer i oktober. Skattereduktion för husarbete Nytt system från 1 juli 2009 Den 1 juli 2009 införs ett nytt system för att underlätta för den som vill ha skattereduktion för hushållstjänster och byggtjänster. Systemet, som kallas fakturamodellen, innebär att du får preliminär skattereduktion direkt vid köpet. Fakturamodellen innebär att en privatperson som köper hushållstjänster eller byggtjänster av en person som har F-skattsedel ska kunna komma överens med säljaren om att betalning endast ska göras med hälften av den angivna arbetskostnaden. Säljaren får begära utbetalning från Skatteverket med den del av arbetskostnaden (inklusive mervärdesskatt) som köparen inte har betalat. Detta belopp utgör köparens skattelättnad och tillgodoräknas honom som preliminär skattereduktion. Förfarandet innebär att köparen får skattelättnaden direkt vid köpet. Övergångsbestämmelse Eftersom "fakturamodellen" införs mitt under löpande kalenderår så har det införts en övergångslösning för 2010 års taxering i den nya lagen om fakturamodellen. Övergångslösningen är en slags "säkerhetsventil" som innebär att du som kund, som från den 1 juli och fram till årsskiftet i år missar att få skattereduktion med den nya fakturamodellen, har möjlighet att ansöka om skattereduktion i efterhand för den utgift för husarbete som du har haft. Begäran om skattereduktion för utgift för husarbete ska då göras i deklarationen En ansökan i samband med deklarationen innebär stor risk att deklarationen blir klar senare än annars och att skatteåterbäringen inte kan betalas ut till midsommar (utan i december) Exakt hur ansökan ska gå till vid deklarationen 2010 är inte klart ännu.

3 Nyheter/förändringar i blanketterna Inkomstdeklaration 1 Skattereduktion för husarbeten Vi har lagt till en knapp vid avsnitt 4 där man kan ange underlag för skattereduktion för husarbeten. När du klickar på knappen kommer du till en dialog där du kan ange förmån av husarbete, underlag enligt blankett 4501 samt preliminära avdrag som gjorts på faktura fr o m Underlagen överförs till skatteberäkningen där du kan se hur stor del av underlaget för skattereduktionen du i praktiken kan utnyttja. Skattereduktion för fastighetsavgift Vid avsnittet för underlag för fastighetsavgift har vi lagt till ett fält där du anger fastighetsavgiften för reduktionsbostaden. Genom att kryssa för att du är berättigad till skattereduktionen och ange fastighetsavgiften för reduktionsbostaden så får skatteberäkningen alla de underlag som behövs för att beräkna skattereduktionen. Sänkning av expansionsfondsskatten I och med sänkningen av bolagsskatten från 28% till 26,3% ändrades också expansionsfondsskatten till 26,3%. Det innebär att alla som har en expansionsfond vid årets ingång kommer att få tillbaks mellanskillnaden (1,7%) efter årets taxering. För att beräkningen ska bli riktig ska du vid avsnitt 9 ange hur mycket som avsatts till expansionsfond t.o.m. inkomståret Blankett NE Ny fördjupningssida för punkt U4 Punkt U1-U4 finns ju egentligen inte på Skatteverkets NE-blankett utan bara på det förenklade årsbokslutet (2150). Men eftersom uppgifterna till stor del hämtas från blanketten har vi valt att ha med dem som egna fält. På punkt U4 ska man redovisa vissa tillgångar som instatsemissioner, behållning på skogskontot och upphovsmannakonto, avbetalningsplan på skog med mera. Vi har nu lagt till en dialog där man kan specificera dessa post för post. Om du använder vår bilaga BSK för att redovisa skogs- och skogsskadekonto så överförs dessutom beloppen automatiskt till det fältet. Blankett N6 Ny beräkning av maximal expansionsfond För att kunna beräkna maximal expansionsfond med hänsyn till de nya övergångsreglerna har vi lagt till en fördjupningsdialog på blankett N6. Du kan se beräkningen om du klickar på spadknappen till fördjupningsdialogen. Kortfattat innebär övergångsreglerna att du får beräkna avsättningen enligt de gamla reglerna (138,89 %) på ett underlag som motsvarar den expansionsfond som du hade vid årets ingång.

4 Det gör att en oförändrad eller minskad fond beräknas enligt gamla regler. En eventuell ökning av expansionsfonden ska dock beräknas enligt de nya reglerna, dvs. 135,69 % av det ökade kapitalunderlaget. Beloppen på blankett N6 avser enbart deklarantens andel av tillgångar och skulder i verksamheten. Vi har dock fått kundönskemål om att man ska kunna ange fastighetsuppgifterna för hela fastigheten på sidan 2 och sedan kunna föra över rätt andel till sidan 1, precis som när man använder bilagan FN6. Det kan man nu. Blankett BNE Lagerförändring Efter önskemål från kunder beräknas nu uppgifterna om Ökning/Minskning av varulager på sidan 1 med hjälp av förändringen av IB/UB-uppgifterna på sidan , 4528 och 4529 Blanketterna för begäran om utbetalning för husarbete ROT/RUT finns nu i programmet. Skattereduktion för husarbete, RUT/ROT, erhålls från och med 1 juli 2009 direkt från den som utför arbetet enligt fakturamodellen. Det är endast arbetskostnaden som ger rätt till skattereduktion och enligt fakturamodellen betalar kunden hälften av arbetskostnaden till den som utfört arbetet. Den som utfört arbetet får sedan begära resterande del av ersättningen från Skatteverket via blanketterna, 4528 Begäran om utbetalning, preliminär skattereduktion för hushållsarbete. Avser arbetet i stället sk. ROT-arbete används blankett 4529 Begäran om utbetalning, preliminär skattereduktion för ROT-arbete. Blankett 4501 Ansökan skattereduktion för husarbete har ändrat utseende och gäller de gamla reglerna (arbeten utförda senast 30 juni, 2009) om skattereduktion för husarbete och ska lämnas senas 3 maj, Nyheter i moduler och beräkningar Skatteberäkningen Till denna version har skatteberäkningen uppdaterats med kända nyheter. En viktig nyhet är att det tredje steget av skattereduktionen för arbetsinkomster nu har genomförts. Vi har även utökat hanteringen för skattereduktion för husarbeten. På sidan två finns det fler fält för underlag och på sidan tre framgår det hur stor del av skattereduktionen man kan utnyttja. I vanlig ordning finns skatteberäkningar för privatpersoner och aktiebolag för inkomståret 2010 redan nu med i programmet. Dessa beräkningar bygger på vad vi i nuläget känner till och kommer naturligtvis att ändras när vi får kännedom om nya regler och procentsatser.

5 Aktiehanteraren Som vanligt följer alla transaktioner och händelser med från förra årets deklarationsfil. Summeringen av kapitalvinster och förluster är framflyttade så att taxering 2010 och 2011 stöds. Vidare har vi kompletterat beräkningshjälpen vad gäller inlösenaktier/aktiebyten m.m. som Skatteverket har gett ut allmänna råd och meddelanden om. Fåmansföretagsmodulen Beräkningen stödjer nu taxeringen 2010 och Nya regler som trätt i kraft taxering 2010 stöds i beräkningen för utdelningar beskattningsår Vad gäller förenklingsregeln är det numera 2,5 inkomstbasbelopp som gäller vilket är en ökning med 0,5. Den stora nyheten är att man numera tittar på innehavet vid början av beskattningsåret, dvs. alla köp som görs under 2009 ligger inte till grund för beräkning av gränsbelopp. Tidigare kunde man tillgodoräkna sig beskattningsårets uppräkning om man köpt aktier som säljaren inte hade tagit någon utdelning på, men detta är numera historia. Detta innebär vidare att det inte längre blir aktuellt med att räkna upp sparat utdelningsutrymme med 3 % + statslåneräntan vid avyttringar av aktier som man inte tagit någon utdelning på under beskattningsåret. Beräkning av gränsbeloppet görs som nämnts alltid på innehavet vid början av året så alla aktier som säljs under ett år tillgodoräknas alltid säljaren. Observera också att det är hög tid att utnyttja eventuellt sparat lättnadsutrymme eftersom detta i så fall går förlorat om inte utdelning görs under 2009 eller 2010 (taxering 2011). Således har man detta året och nästa år på sig att ta skattefri utdelning. Resultatplanering EN Ny beräkning av maximal expansionsfond m.m. För att kunna beräkna maximal expansionsfond med hänsyn till de nya övergångsreglerna har vi lagt till en fördjupningsdialog på sidan för beräkning av expansionsfond. Du kan se beräkningen om du klickar på spadknappen till fördjupningsdialogen. Kortfattat innebär övergångsreglerna att du får beräkna avsättningen enligt de gamla reglerna (138,89 %) på ett underlag som motsvarar den expansionsfond som du hade vid årets ingång. Det gör att en oförändrad eller minskad fond beräknas enligt gamla regler. En eventuell ökning av expansionsfonden ska dock beräknas enligt de nya reglerna, dvs. 135,69 % av det ökade kapitalunderlaget. Beräkningen av expansionsfond enligt de nya reglerna har naturligtvis även uppdaterats på analysen av uppskjuten skatt och sidan för framtida simuleringar.

6 Resultatplanering Handelsbolag JAUHB Anskaffningsutgift för handelsbolag samt kapitalunderlag för räntefördelning På JAUHB redovisas beräkning av anskaffningsutgift för handelsbolag samt kapitalunderlag för räntefördelning. Beräkning kan göras från taxering 1988 och framåt. Beloppen sparas och är ett hjälpmedel för att ta fram tidigare års anskaffningsutgift (ingångsvärde) samt kapitalunderlag för räntefördelning. För att fylla i beräkningarna, ska du gå till respektive taxeringsår. Underlag för beräkning av anskaffningsutgift (tidigare ingångsvärde) kan göras från taxering 1988 och framåt. Kapitalunderlag för räntefördelning kan göras från taxering 1995 och framåt. Boendekalkylen Boendekalkylen är uppdaterad och i den detaljerade boendekalkylen kan du göra beräkningar för inkomståren 2009 och Hur använda Norstedts Skatt effektivt under hela året? Vi får ibland frågor om hur man kan använda de olika versionerna av programmet som levereras varje år. Kan jag börja mitt arbete i version ett? Flyttas värden jag anger på en blankett i version två över till version tre? Kan jag skriva ut blanketter i version två? Nedan följer en genomgång över hur du kan och bör använda programmet under hela säsongen. Version 1 arbeta med beräkningsmodulerna Den första versionen för taxeringsåret kommer i mitten/slutet av september. I den här versionen lägger vi in årets större nyheter, både för beräkningar och funktioner. Det är fortfarande föregående års blanketter som ligger med, men procentsatser, basbelopp, årtal och så vidare har vi uppdaterat med kända värden. För att du, av misstag, inte ska använda utskrifter av blanketterna står det OBS! Avser tax 09 på dem. Beräkningsmodulerna är inte beroende av att SKV har uppdaterat blanketterna. Dessa beräkningar är alltså helt och hållet uppdaterade för det nya taxeringsåret. Från dessa beräkningar kan du göra överföringar till blanketterna, när det blir dags. Syftet med version 1 är att du ska använda beräkningsmodulerna. Dels för att skatteplanera före årsskiftet och kunna ge relevanta råd till dina klienter, men även för att förbereda deklarationsarbetet. När SKV har uppdaterat årets blanketter gör du enkelt en överföring från beräkningen till blanketten. Möjliga överföringar är: Fastighetsöverlåtelse -> K5/K6/K7/K8

7 Fåmansföretag -> K10/K12 Resultatplanering HB -> N3A Resultatplanering EN -> NE/NEA/N6 Aktiehanterare -> K4/INK2/INK3 Överföringen sker genom att du på respektive blankett trycker på knappen Överföring. Har du multipla beräkningar får du en möjlighet att välja vilken multipel av beräkningen du ska hämta till blanketten. Du kan alltså exempelvis vara delägare i flera fåmansaktiebolag och göra en överföring från vart och ett till en ny K10. Redan i denna första version kan du använda funktionen Konvertera alla. Den finns i Förteckningen och innebär att programmet hämtar varje fil i föregående deklarationskatalog, konverterar den och sparar om den i årets deklarationskatalog. Det blir då enklare (du arbetar enbart mot årets katalog) och går snabbare (konverteringen är gjord) för dig att öppna befintliga kunders deklarationer. Version 2 Utkast av årets blanketter Under hösten kommer utkast från SKV på årets blanketter. Normalt sett hinner de inte bli fastställda förrän framåt årsskiftet. När version 2 av Norstedts Skatt kommer i slutet av november finns dessa utkast med. På blanketter som inte hunnit bli fastställda står det Utkast på utskrifterna. Ytterligare förändringar på blanketterna är ovanliga och avser i första hand rena korrekturändringar. Det är ytterst sällan som några inmatningsfält ändras. Skulle detta bli fallet informerar vi om det. Det betyder att du i version 2 kan börja arbeta med blanketterna och göra överföringen till dessa från beräkningsmodulerna. Version 3 Deklarationsversion Deklarationsversionen av skatteprogrammet kommer i slutet av januari. Alla blanketter är fastställda, alla regler är implementerade, deklarationskurser per sista december ligger med och så vidare. Har du förberett deklarationen i version 1 och 2 kan du nu slutföra den. SRU-export är möjlig och du får korrekta utskrifter även av blanketterna. Sammanfattning/När ska jag göra vad? Version 1 Konvertera alla i förteckningen. Använd beräkningsmodulerna för att skatteplanera och förbereda deklarationerna Använd deklarationsblanketterna, men var uppmärksam på kommande förändringar

8 Version 2 och 3 Överföring av beräkningar till blanketterna, arbete med blanketterna Version 3 Slutför deklarationerna Utskrifter SRU-export

Nyheter i Norstedts Skatt 2011.1/A

Nyheter i Norstedts Skatt 2011.1/A Nyheter i Norstedts Skatt 2011.1/A Ann-Charlotte Salander - Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Skatt! I version 2011.1 är programmet uppdaterat för taxeringen 2011. Beräkningar i moduler

Läs mer

Användarnytt Mamut Skatt Norstedts Start 2011.C.1 Mamut Skatt Norstedts Standard 2011.C.1

Användarnytt Mamut Skatt Norstedts Start 2011.C.1 Mamut Skatt Norstedts Standard 2011.C.1 Användarnytt Mamut Skatt Norstedts Start 2011.C.1 Mamut Skatt Norstedts Standard 2011.C.1 Välkommen till version 2011.C.1 av Mamut Skatt Norstedts. Mamut Skatt Norstedts Start 2011.C.1 och Mamut Skatt

Läs mer

Nyheter i Norstedts Skatt 2011.2/B

Nyheter i Norstedts Skatt 2011.2/B Nyheter i Norstedts Skatt 2011.2/B Ann-Charlotte Salander - Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Skatt som innehåller en del blankettförändringar och uppdaterade modulberäkningar. Förutom

Läs mer

Norstedts Skatt Proffs 2010.3 Norstedts Skatt Företag 2010.C Norstedts Skatt Privat 2010.C

Norstedts Skatt Proffs 2010.3 Norstedts Skatt Företag 2010.C Norstedts Skatt Privat 2010.C Norstedts Skatt Proffs 2010.3 Norstedts Skatt Företag 2010.C Norstedts Skatt Privat 2010.C Ann-Charlotte Salander - Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Skatt som innehåller fastställda

Läs mer

Mamut Skatt Norstedts Start 2011.B.1 Mamut Skatt Norstedts Standard 2011.B.1

Mamut Skatt Norstedts Start 2011.B.1 Mamut Skatt Norstedts Standard 2011.B.1 Mamut Skatt Norstedts Start 2011.B.1 Mamut Skatt Norstedts Standard 2011.B.1 Välkommen till årets första version av Mamut Skatt Norstedts! I version 2011.B.1 är programmet uppdaterat för taxeringen 2011.

Läs mer

Användarnytt Norstedts Skatt Proffs 2009.4

Användarnytt Norstedts Skatt Proffs 2009.4 Användarnytt Norstedts Skatt Proffs 2009.4 Ann-Charlotte Salander - Produktchef I version 2009.4 är programmet fortsatt uppdaterat för taxeringen 2009. Nyheter i version 2009.4. Beräkningshjälp till schablonintäkt

Läs mer

Nyheter i Norstedts Skatt 2011.3/C

Nyheter i Norstedts Skatt 2011.3/C Nyheter i Norstedts Skatt 2011.3/C Ann-Charlotte Salander - Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Skatt som innehåller fastställda deklarationsblanketter samt påslagen anstånds- och SRU-funktionalitet.

Läs mer

Användarnytt Mamut Skatt Norstedts Start 2010.C.2 Mamut Skatt Norstedts Standard 2010.C.2

Användarnytt Mamut Skatt Norstedts Start 2010.C.2 Mamut Skatt Norstedts Standard 2010.C.2 Användarnytt Mamut Skatt Norstedts Start 2010.C.2 Mamut Skatt Norstedts Standard 2010.C.2 Välkommen till de första versionerna av Mamut Skatt Norstedts. Programmet är framtaget i samarbete med Norstedts

Läs mer

Import från Visma Administration eller annat bokföringsprogram

Import från Visma Administration eller annat bokföringsprogram Import från Visma Administration eller annat bokföringsprogram Detta dokument beskriver hur du exporterar en SIE-fil från bokföringen och sedan importerar till Visma Skatteprogram. För enskild firma är

Läs mer

Nyheter i Norstedts Skatt 2012.3/C

Nyheter i Norstedts Skatt 2012.3/C Nyheter i Norstedts Skatt 2012.3/C Ann-Charlotte Salander - Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Skatt. I version 2012.3 är programmet fortsatt uppdaterat för taxeringen 2012. Blanketter

Läs mer

Blanketten ska inte lämnas till Skatteverket

Blanketten ska inte lämnas till Skatteverket Blanketten ska inte lämnas till Skatteverket men bör sparas eftersom Skatteverket kan begära in en redogörelse hur kapitalunderlagen har beräknats. Siffror i ring se bifogade upplysningar på sidan 5. Beräkning

Läs mer

Skattereduktion för husarbete som utförs och betalas från och med den 1 juli 2009

Skattereduktion för husarbete som utförs och betalas från och med den 1 juli 2009 SKV 322 utgåva 7 Skattereduktion för husarbete som utförs och betalas från och med den 1 juli 2009 Från och med den 1 juli 2009 får privatpersoner som anlitar någon som utför husarbete skattereduktion

Läs mer

Versionsnyheter 2013.1

Versionsnyheter 2013.1 Visma Skatteprogram Versionsnyheter 2013.1 SRU-filer till Skatteverket Funktionen för SRU-export i programmet kan nu användas, sedan Skatteverket fastställt årets specifikation av innehållet i SRU-filer.

Läs mer

Blanketten ska inte lämnas till Skatteverket

Blanketten ska inte lämnas till Skatteverket men bör sparas eftersom Skatteverket kan begära in en redogörelse hur kapitalunderlagen har beräknats. Siffror i ring se bifogade upplysningar på sidan 5. A. Räntefördelning kapitalunderlag Vid denna beräkning

Läs mer

ROT Reparation/underhåll, Ombyggnad och Tillbyggnad. Skatteverket

ROT Reparation/underhåll, Ombyggnad och Tillbyggnad. Skatteverket ROT Reparation/underhåll, Ombyggnad och Tillbyggnad Skatteverket Skattereduktion för hushållsarbete utvidgas ROT faller in under de regler som gäller för hushållsavdrag. Allt kallas tillsammans numer för

Läs mer

Installationsanvisningar Mamut Skatt Norstedts

Installationsanvisningar Mamut Skatt Norstedts Installationsanvisningar Mamut Skatt Norstedts Observera att du vid nyinstallation först måste installera Norstedts Systemkomponenter, som finns för nedladdning på denna Supportsida. Följ instruktionerna

Läs mer

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM 1 (6) meddelad i Stockholm den 17 december 2014 KLAGANDE Bladängens Bygg & Service AB, 556653-9556 Bladängen 309 748 95 Örbyhus MOTPART Skatteverket 171 94 Solna ÖVERKLAGAT

Läs mer

Skattereduktion för husarbete genom fakturamodellen

Skattereduktion för husarbete genom fakturamodellen Skattereduktion för husarbete genom fakturamodellen Från och med den 1 juli 2009 har man rätt till skattereduktion för hushålls arbete ( f.d. hushållsnära tjänster ) och ROT-arbete ( de ROT-tjänster som

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i inkomstskattelagen (1999:1229); SFS 2008:1343 Utkom från trycket den 19 december 2008 utfärdad den 11 december 2008. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i

Läs mer

Inkomstdeklaration 1 2015 Inkomståret 2014

Inkomstdeklaration 1 2015 Inkomståret 2014 Inkomstdeklaration 1 2015 Inkomståret 2014 Senast den 4 maj 2015 ska deklarationen finnas hos Skatteverket. Namn och adress är keramiker och hälftenägare till en keramisk verkstad som drivs i handelsbolagsform.

Läs mer

Skattereduktion för husarbete

Skattereduktion för husarbete Skattereduktion för husarbete Gäller från Pyramid Business Studio 3.42A sp05 tillägg 4 (2015-09-03) ROT- och Hushållsarbete (Rut) På www.skatteverket.se kan du läsa om vilka regler som gäller för dig som

Läs mer

Versionsnyheter från Visma Spcs. Visma Skatt 2011.11. Innehåll

Versionsnyheter från Visma Spcs. Visma Skatt 2011.11. Innehåll Versionsnyheter från Visma Spcs Visma Skatt 2011.11 Innehåll Visma Skatt 2011.11... 1 Justeringar som gjorts i version 2011.11... 3 Blanketten för Skatte- och avgiftsanmälan är uppdaterad... 3 Markering

Läs mer

Filimport till Skatteverkets e-deklaration

Filimport till Skatteverkets e-deklaration Import till eink Filimport till Skatteverkets e-deklaration Import av blanketter till e-tjänsten Inkomstdeklaration 1 I e-tjänsten för inkomstdeklaration 1 (nedan eink) har Skatteverket infört möjligheten

Läs mer

Inkomstplanering för enskild näringsidkare/delägare i HB

Inkomstplanering för enskild näringsidkare/delägare i HB Inkomstplanering för enskild näringsidkare/delägare i HB Arbetar du med näringsverksamhet för fysiska personer? Med Inkomstplanering har du möjlighet att kontrollera resultatet innan räkenskapsåret är

Läs mer

Skattereduktion för husarbete genom fakturamodellen

Skattereduktion för husarbete genom fakturamodellen Skattereduktion för husarbete genom fakturamodellen Från och med den 1 juli 2009 har man rätt till skattereduktion för hushålls arbete ( f.d. hushållsnära tjänster ) och ROT-arbete ( de ROT-tjänster som

Läs mer

Fråga om utbetalning enligt lagen om förfarandet vid skattereduktion för hushållsarbete när ett bolag som köparna äger betalat arbetet.

Fråga om utbetalning enligt lagen om förfarandet vid skattereduktion för hushållsarbete när ett bolag som köparna äger betalat arbetet. HFD 2014 ref 79 Fråga om utbetalning enligt lagen om förfarandet vid skattereduktion för hushållsarbete när ett bolag som köparna äger betalat arbetet. Lagrum: 6 och 7 lagen (2009:194) om förfarandet vid

Läs mer

Bästa företagsformen. nya skatteregler 2016? Ulf Bokelund Svensson

Bästa företagsformen. nya skatteregler 2016? Ulf Bokelund Svensson Bästa företagsformen nya skatteregler 2016? Ulf Bokelund Svensson Vanligaste företagsformerna Enskild näringsverksamhet Aktiebolag Handelsbolag Kommanditbolag Ekonomisk förening Bostadsrättsförening Samarbetsform

Läs mer

ROT + RUT = HUSAVDRAG

ROT + RUT = HUSAVDRAG Naturligtvis finns det en smart lösning för detta i Hogias ekonomisystem! Våra konkurrenter berättar gärna att deras system stödjer husavdraget. Vi på Hogia förstod inte meningen med att tala om det för

Läs mer

UTSKICK Nr 15 2014-10-13

UTSKICK Nr 15 2014-10-13 SKATTEHUSET INFORMATION Aktuellt hos Skattehuset Skattedagar 2014/15 Boka en dag fylld av skattenyheter. UTSKICK Nr 15 2014-10-13 Skatteförenklingsutredningen, SOU 2014:68, har lämnat sitt slutbetänkande.

Läs mer

Arbetsgången för Husarbete i Small Office Fakturering

Arbetsgången för Husarbete i Small Office Fakturering Arbetsgången för Husarbete i Small Office Fakturering Avdraget för husarbeten gäller för både reparations- och ombyggnadsarbete samt hushållsarbete. För mer detaljerad beskrivning besök skatteverkets hemsida

Läs mer

Instruktionsdokument Husarbete (hushålls- och ROT-arbete)

Instruktionsdokument Husarbete (hushålls- och ROT-arbete) Allmänt gällande Husarbete Instruktionsdokument Den 1 juli 2009 införs avdrag för husarbete, ett nytt system för skattereduktion på arbetskostnader för hushålls- och ROT-arbete. För mer detaljerad beskrivning

Läs mer

Skattereduktion för husarbete

Skattereduktion för husarbete Skattereduktion för husarbete Gäller från Pyramid Business Studio 3.40B sp5 (2010-03-09) Husarbete/ROT-avdrag Övergångsbestämmelsen att kunden själv kunde ansöka om skattereduktion i sin deklaration upphörde

Läs mer

Anståndsguide Norstedts Klient

Anståndsguide Norstedts Klient Anståndsguide Norstedts Klient Finns i Norstedts Klient under menyn Åtgärder Anståndsguide eller klicka på ikonen i verktygsraden Du måste börja med att markera för vilka klienter du vill göra anstånd.

Läs mer

Installation av Visma Skatt och Lathund för import av portfölj

Installation av Visma Skatt och Lathund för import av portfölj Installation av Visma Skatt och Lathund för import av portfölj Dokumentet beskriver dels hur du hämtar Visma Skatt Privat och installerar det på din dator och dels visar det steg för steg hur du importerar

Läs mer

Visma Skatt. Välkommen till storfamiljen för småföretagare

Visma Skatt. Välkommen till storfamiljen för småföretagare Visma Skatt Välkommen till storfamiljen för småföretagare Välkommen till Visma Skatt För att ge dig en överblick av programmets funktioner presenterar vi på följande sidor hur det är uppbyggt och fungerar.

Läs mer

Manual program DPR SRU tax10

Manual program DPR SRU tax10 Manual program DPR SRU tax10 Ett program som skapar korrekta SRU-koder till 2010 års taxering Bakgrund I 2008 års taxering har Skatteverket gjort en omfattande blankettöversyn. I tax 2010 är blanketterna

Läs mer

Instruktion för hur du fyller i din NE-bilaga manuellt i e- tjänsten Inkomstdeklaration 1

Instruktion för hur du fyller i din NE-bilaga manuellt i e- tjänsten Inkomstdeklaration 1 Instruktion för hur du fyller i din NE-bilaga manuellt i e- tjänsten Inkomstdeklaration 1 Här hittar du en instruktion för hur du fyller i din NE-bilaga manuellt i e-tjänsten Inkomstdeklaration 1. Observera

Läs mer

Komma iga ng med fa mansmodulen FA2

Komma iga ng med fa mansmodulen FA2 2018-11-05 Supportmanual Komma iga ng med fa mansmodulen FA2 Innehåll Komma igång med fåmansmodulen för ett befintligt fåmansbolag... 2 Komma igång med fåmansmodulen för ett nystartat fåmansbolag... 4

Läs mer

Husarbete (beskrivning för dig som har tilläggsmodulen Husarbete och som arbetar i det nya grundboksutseendet)

Husarbete (beskrivning för dig som har tilläggsmodulen Husarbete och som arbetar i det nya grundboksutseendet) Husarbete (beskrivning för dig som har tilläggsmodulen Husarbete och som arbetar i det nya grundboksutseendet) Riksdagen har beslutat om nya regler för dig som utför rot- och rutarbete. Det innebär att

Läs mer

Skatteberäkning Beskattningsår 2015

Skatteberäkning Beskattningsår 2015 Skatteberäkning Beskattningsår 215 Namn: Skevik, Anna Kommun: Personnr: 56218182 Församling: Resultat och kompletteringsbetalning Underskott inkl. ränta 8 613 Om du vill undvika kostnadsränta bör du betala

Läs mer

genereras endast från Akriv Skriv ut Skrivare

genereras endast från Akriv Skriv ut Skrivare Vanliga frågor i Supporten för Norstedts Skatt: Om du stöter på problem i Norstedts Skatt börja alltid med att kontrollera att du har den senaste versionen av programmet, samt alla tillgängliga uppdateringar.

Läs mer

Kontek Lön/Sesam version

Kontek Lön/Sesam version Kontek Lön/Sesam version 2016.02 Version 2016.02 innehåller följande förändringar. Regionalt företagsstöd för ungdomar - fullt avdrag ska göras Om ditt företag gör avdrag för Regionalt företagsstöd och

Läs mer

GUIDE Ansökan planmässigt anstånd

GUIDE Ansökan planmässigt anstånd Sida 1 av 6 GUIDE Ansökan planmässigt anstånd Sidan finns under menyn Verktyg Klientdatabas Förteckning Anstånd Guiden hjälper dig steg för steg att skapa en ansökan för planmässigt anstånd. Ansökan kan

Läs mer

Utvecklat för de nya bokföringsreglerna Tre funktioner som förenklar Löpande rutiner Årsrutiner deklarationen förenklade årsbokslutet

Utvecklat för de nya bokföringsreglerna Tre funktioner som förenklar Löpande rutiner Årsrutiner deklarationen förenklade årsbokslutet Utvecklat för de nya bokföringsreglerna Sedan några år gäller nya och enklare regler för bokföring i enskilda firmor. Samtidigt med förenklingarna infördes ett krav på att alla firmor måste göra ett riktigt

Läs mer

Skattereduktion för hushållstjänster år 2008

Skattereduktion för hushållstjänster år 2008 Landsorganisationen i Sverige 2010-03-16 1(7) Enheten för ekonomisk politik och arbetsmarknad, EOA Anna-Kirsti Löfgren Skattereduktion för hushållstjänster år 2008 Individer År 2008 fick 90 400 individer,

Läs mer

Skattereduktion för husarbete genom fakturamodellen

Skattereduktion för husarbete genom fakturamodellen Skattereduktion för husarbete genom fakturamodellen Pyramid Business Studio 3.40A (2009-06-17) Fakturamodellen Från och med den 1 juli 2009 ska fakturamodellen användas vid skattereduktion för husarbeten

Läs mer

Behöver du fördjupa dig i din avstämning?

Behöver du fördjupa dig i din avstämning? Behöver du fördjupa dig i din avstämning? Börja alltid med att följa dokumentet/checklistan med årsskiftesrutiner och använd detta avstämningsdokument om du behöver fördjupa dig i varför din avstämning

Läs mer

H ö g s t a f ö r v a l t n i n g s d o m s t o l e n HFD 2011 ref. 42

H ö g s t a f ö r v a l t n i n g s d o m s t o l e n HFD 2011 ref. 42 H ö g s t a f ö r v a l t n i n g s d o m s t o l e n HFD 2011 ref. 42 Målnummer: 7034-10 Avdelning: 1 Avgörandedatum: 2011-06-08 Rubrik: En näringsidkare har rätt att beräkna det för räntefördelning justerade

Läs mer

VISMA EGET AKTIEBOLAG --- version för inkomståret 2011

VISMA EGET AKTIEBOLAG --- version för inkomståret 2011 VISMA EGET AKTIEBOLAG --- version för inkomståret 2011 Visma Eget Aktiebolag passar särskilt bra för dig som vill klara hela det mindre bolagets administration på egen hand när revisorstvånget försvann

Läs mer

Dags att deklarera. på Förenklad självdeklaration. Vanliga frågor. www.rsv.se

Dags att deklarera. på Förenklad självdeklaration. Vanliga frågor. www.rsv.se 2000 Dags att deklarera på Förenklad självdeklaration Vanliga frågor När får jag skatteåterbäringen? Läs på sidan 22. Jag kommer att få underskott på skattekontot, dvs. kvarskatt, på högst 20 000 kr. Hur

Läs mer

AKTUELL INFORMATION AVSEENDE 2016

AKTUELL INFORMATION AVSEENDE 2016 AKTUELL INFORMATION AVSEENDE 2016 Från Företagarnas Revisionsbyrå i Stockholm januari 2016 ARBETSGIVARAVGIFTER OCH EGENAVGIFTER Arbetsgivaravgiften varierar utifrån den anställdes ålder De lagstadgade

Läs mer

Inkomstdeklaration, hälftenägare till handelsbolag

Inkomstdeklaration, hälftenägare till handelsbolag Inkomstdeklaration, hälftenägare till handelsbolag Lena Hansson är keramiker och hälftenägare till en keramisk verkstad som drivs i handelbolagsform. Handelsbolaget är en juridisk person som ska lämna

Läs mer

Versionsnyheter. Visma Enskild Firma. Aktivera programmet för 2013. Vad händer när du öppnar ditt företag i årgång 2013?

Versionsnyheter. Visma Enskild Firma. Aktivera programmet för 2013. Vad händer när du öppnar ditt företag i årgång 2013? Visma Enskild Firma Versionsnyheter I årgång 2013 av programmet Visma Enskild Firma har vi gjort mer än 100 olika stora och små förbättringar och ändringar jämfört med förra årets program. Här i Versionsnyheter

Läs mer

Fråga om rätt till utbetalning enligt lagen om förfarandet vid skattereduktion för hushållsarbete när arbetet har betalats av annan än köparen.

Fråga om rätt till utbetalning enligt lagen om förfarandet vid skattereduktion för hushållsarbete när arbetet har betalats av annan än köparen. HFD 2016 ref. 29 Fråga om rätt till utbetalning enligt lagen om förfarandet vid skattereduktion för hushållsarbete när arbetet har betalats av annan än köparen. 67 kap. 11 inkomstskattelagen (1999:1229),

Läs mer

18 Periodiseringsfonder

18 Periodiseringsfonder 18 Periodiseringsfonder Periodiseringsfonder 1109 30 kap. IL Prop. 1993/94:50, SkU 15 prop. 1993/94:234, SkU 25 prop. 1994/95:25, FiU 1 prop. 1994/95:91, SkU 11 prop. 1996/97:45, SkU 13 prop. 1997/98:150,

Läs mer

Inkomstdeklaration, inkomst av tjänst med projektbidrag från Konstnärsnämnden

Inkomstdeklaration, inkomst av tjänst med projektbidrag från Konstnärsnämnden Inkomstdeklaration, inkomst av tjänst med projektbidrag från Konstnärsnämnden är koreograf och har fått beviljat ett sökt projektbidrag för en dansperformance. Hon har ingen näringsverksamhet eller eget

Läs mer

Husavdrag. Copyright 2014. FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ. Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99. Hemsida www.fdt.

Husavdrag. Copyright 2014. FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ. Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99. Hemsida www.fdt. Husavdrag Copyright 2014 FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99 E-mail support@fdt.se Hemsida www.fdt.se Innehållet i denna programmanual kan

Läs mer

Faktablad Beskattning - deklaration 2018 Version 3 (se även anvisningar

Faktablad Beskattning - deklaration 2018 Version 3 (se även anvisningar Faktablad Beskattning - deklaration 2018 Version 3 (se även anvisningar www.skatteverket.se) Beskattning av förvärvsinkomster Inkomstskatt +fastighetsavgift/fastighetsskatt skattereduktioner = Slutlig

Läs mer

22 Expansionsfonder. Sammanfattning

22 Expansionsfonder. Sammanfattning 363 22 Expansionsfonder 34 kap. IL prop. 1993/94:50 s. 234 f., 245 f. och 315 f ds 1993:28 s. 171 f, 183 f, 279 f prop. 1996/97:12 s. 28 f, 54 f bet. 1997/98:SkU30 s. 8 prop. 1999/2000:2 del 2 s. 407 f

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i inkomstskattelagen (1999:1229); SFS 2012:757 Utkom från trycket den 4 december 2012 utfärdad den 22 november 2012. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga

Läs mer

Arbetsgång för Husarbete

Arbetsgång för Husarbete Arbetsgång för Husarbete Riksdagen har beslutat om nya regler för dig som utför rot- och rutarbete. Det innebär att du måste lämna fler uppgifter än tidigare till Skatteverket för att få utbetalning för

Läs mer

28 Preliminär inkomstdeklaration

28 Preliminär inkomstdeklaration Preliminär, Avsnitt 28 1 28 Preliminär Övergångsbestämmelser 28.1 Inledning Regler om preliminär finns i 28 kap. SFL. I det kapitlet finns bestämmelserna om syftet med preliminär (28 kap. 1 ), se avsnitt

Läs mer

Inkomstskatt. www.skatteverket.se

Inkomstskatt. www.skatteverket.se Inkomstskatt www.skatteverket.se A-Ö S skolungdom Inkomstskatt Enklast jämkar du elektroniskt, via vår e-tjänst Skattejämkning. Du behöver inte ha en e-legitimation för denna tjänst. www.skatteverket.se/jamkning

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.2

Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.2 Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.2 Kristina Dahlberg Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut. Läs om vad som är nytt i version 2012.2 och bli ännu mer effektiv. Bland annat har vi

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om skattereduktion för utgifter för byggnadsarbete på bostadshus; SFS 2004:752 Utkom från trycket den 2 november 2004 utfärdad den 21 oktober 2004. Enligt riksdagens beslut

Läs mer

Fi2002/319

Fi2002/319 Promemoria 2002-01-17 Fi2002/319 Finansdepartementet Skatte- och tullavdelningen Enheten för företagsbeskattning, S1 Christina Rosén Telefon 08-405 16 79 Telefax 08-405 14 66 E-post christina.rosén@finance.ministry.se

Läs mer

23 Inkomst av kapital

23 Inkomst av kapital Inkomst av kapital 389 23 Inkomst av kapital 41-44, 48, 52, 54 och 55 kap. IL SFS 1991:1833, 1993:1471, 1543, 1544, 1994:778 prop. 1989/90:110 del I s. 295 298, 388 477, 698 705, 709 730, del II s. 123

Läs mer

Nyheter i Kapitalvinstberäkning

Nyheter i Kapitalvinstberäkning Nyheter i Kapitalvinstberäkning 2006.1 I denna version av Kapitalvinstberäkning har vi lagt stor vikt vid användarvänligheten. Vi har förändrat i strukturen och sett över ordval. Sådant som används ofta

Läs mer

Gör beräkningarna för fåmansföretag enklare!

Gör beräkningarna för fåmansföretag enklare! Gör beräkningarna för fåmansföretag enklare! Varje år behöver du som har ett aktiebolag korrekt information om löneuttag. Skattereglerna ändras varje år. Ibland är ändringen bara en justering av inkomstbasbelopp

Läs mer

AKTUELL INFORMATION AVSEENDE 2013

AKTUELL INFORMATION AVSEENDE 2013 AKTUELL INFORMATION AVSEENDE 2013 Från Företagarnas Revisionsbyrå i Stockholm januari 2013 ARBETSGIVARAVGIFTER OCH EGENAVGIFTER Arbetsgivaravgiften varierar utifrån den anställdes ålder De lagstadgade

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut 2011.1

Nyheter i Norstedts Bokslut 2011.1 Nyheter i Norstedts Bokslut 2011.1 Kristina Dahlberg Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut. Denna version består framför allt av uppdateringar inför 2010 års bokslut. Norstedts

Läs mer

Filimport till Norstedts Byrå

Filimport till Norstedts Byrå Filimport till Norstedts Byrå Det är viktigt att du följer dessa anvisningar noga för att överföringen av filer till Norstedts Byrå ska bli korrekt. Tänk på att starta tidigt på dagen då det kan ta lång

Läs mer

Inkomstdeklaration, inkomst av tjänst med projektbidrag från Konstnärsnämnden

Inkomstdeklaration, inkomst av tjänst med projektbidrag från Konstnärsnämnden Inkomstdeklaration, inkomst av tjänst med projektbidrag från Konstnärsnämnden är koreograf och har fått beviljat ett sökt projektbidrag för en dansperformance. Hon har ingen näringsverksamhet eller eget

Läs mer

Versionsnyheter, version 2013.1

Versionsnyheter, version 2013.1 Visma Enskild Firma Versionsnyheter, version 2013.1 I denna text får du information om nyheterna i den senaste versionen av programmet. För mer utförlig hjälp om programmet i övrigt, hänvisar vi till hjälptexterna.

Läs mer

Ändringar i reglerna om framskjuten beskattning vid andelsbyten

Ändringar i reglerna om framskjuten beskattning vid andelsbyten Lagrådsremiss Ändringar i reglerna om framskjuten beskattning vid andelsbyten Regeringen överlämnar denna remiss till Lagrådet. Stockholm den 16 oktober 2003 Bosse Ringholm Hases Per Sjöblom (Finansdepartementet)

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut 2010.3

Nyheter i Norstedts Bokslut 2010.3 Nyheter i Norstedts Bokslut 2010.3 Kristina Dahlberg Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut. Förutom en mängd nyheter och förbättringar lanserar vi även två nya tilläggsmoduler till

Läs mer

Nyhetsbrev från Visma Spcs

Nyhetsbrev från Visma Spcs / Proffs version 2006.2 Av Anders Andersson och Jan-Erik W Persson Innehåll Skatteverkets nya blanketter inlagda i programmet 2 Överföringskontroll ger besked 2 Blankettändringar och överföringar i version

Läs mer

Utdrag ur protokoll vid sammanträde

Utdrag ur protokoll vid sammanträde 1 LAGRÅDET Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2007-09-21 Närvarande: Regeringsrådet Rune Lavin, justitierådet Marianne Lundius och regeringsrådet Karin Almgren. Skattelättnader för förmån av hushållstjänster

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i inkomstskattelagen (1999:1229); SFS 2005:1136 Utkom från trycket den 23 december 2005 utfärdad den 15 december 2005. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i

Läs mer

Nu är det dags att deklarera 2018 års inkomster. Tips inför årets deklaration

Nu är det dags att deklarera 2018 års inkomster. Tips inför årets deklaration Februari 2019 Privatekonomi Nu är det dags att deklarera 2018 års inkomster Tips inför årets deklaration När ska deklarationen lämnas in? Årets Inkomstdeklaration ska vara inlämnad antingen elektroniskt

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2011.A

Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2011.A Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2011.A Kristina Dahlberg Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut Företag. Denna version består framför allt av uppdateringar inför 2010 års bokslut.

Läs mer

22 Expansionsfonder. Sammanfattning

22 Expansionsfonder. Sammanfattning 365 22 Expansionsfonder prop. 1993/94:50 s. 234 f., 245 f. och 315 f ds 1993:28 s. 171 f, 183 f, 279 f prop. 1996/97:12 s. 28 f, 54 f bet. 1997/98:SkU30 s. 8 prop. 1999/2000:2 del 2 s. 407 f Sammanfattning

Läs mer

22 Expansionsfonder. Sammanfattning. Expansionsfonder 347

22 Expansionsfonder. Sammanfattning. Expansionsfonder 347 Expansionsfonder 347 22 Expansionsfonder prop. 1993/94:50 s. 234 f., 245 f. och 315 f ds 1993:28 s. 171 f, 183 f, 279 f prop. 1996/97:12 s. 28 f, 54 f bet. 1997/98:SkU30 s. 8 prop. 1999/2000:2 del 2 s.

Läs mer

AKTUELL INFORMATION AVSEENDE 2015

AKTUELL INFORMATION AVSEENDE 2015 AKTUELL INFORMATION AVSEENDE 2015 Från Företagarnas Revisionsbyrå i Stockholm januari 2015 Obs. Med hänsyn till det parlamentariska läget kan vissa av nedanstående belopp komma att ändras, det gäller framför

Läs mer

Information om ROT-avdraget

Information om ROT-avdraget Information om ROT-avdraget Elinstallationsarbete 50% billigare för konsumenter 1. Bakgrund Nytt ROT-avdrag infördes den 8 december 2008, vilket innebär att du nu kan få skattereduktion för arbetskostnader.

Läs mer

Skatteuträkningsbroschyren Inkomståret 2013

Skatteuträkningsbroschyren Inkomståret 2013 2014 Skatteuträkningsbroschyren Inkomståret 2013 Den här broschyren vänder sig till löntagare, pensionärer och fysiska personer som har näringsverksamhet samt dödsbon. Innehåll Sid Sid Sid 2 Nyheter 3

Läs mer

Ombildning av enskild näringsverksamhet till aktiebolag

Ombildning av enskild näringsverksamhet till aktiebolag Ombildning av enskild näringsverksamhet till aktiebolag JUSEK, Civilingenjörerna och Civilekonomerna 2018-03-14 Mirja Hjelmberg Dokumentationen utges i informationssyfte och är av generell karaktär och

Läs mer

Skatteregler för delägare i fåmansföretag

Skatteregler för delägare i fåmansföretag SKV 292 utgåva 21 Skatteregler för delägare i fåmansföretag med deklarationsanvisningar Inkomstår 2012 taxeringsår 2013 Den här broschyren vänder sig till dig som är delägare i fåmans företag och till

Läs mer

Behöver du fördjupa dig i din avstämning?

Behöver du fördjupa dig i din avstämning? Behöver du fördjupa dig i din avstämning? Börja alltid med att följa checklistan som finns i dokumentet Årsskiftesrutiner och använd detta avstämningsdokument om du behöver fördjupa dig i varför din avstämning

Läs mer

VD har ordet; Sommar, sol och semester! NEWS

VD har ordet; Sommar, sol och semester! NEWS PROCLIENT NEWS I ÅRGÅNG 4 1 NEWS VD har ordet; Sommar, sol och semester! Efter en ovanligt lång vinter kom så äntligen våren och sommaren. Även om det den senaste tiden regnat lite mer än vad jag personligen

Läs mer

Nyheter i Norstedts Revision 2013.1.1 & 2013.1

Nyheter i Norstedts Revision 2013.1.1 & 2013.1 Nyheter i Norstedts Revision 2013.1.1 & 2013.1 Eivor Bonder Produktchef Version 2013.1.1: Version 2013.1.1 är en uppdatering av version 2013.1 av Norstedts Revision. Följande är nytt/ändrat: Uppdaterade

Läs mer

Hogia Skatt 2007.4. Nyheter

Hogia Skatt 2007.4. Nyheter Hogia Skatt 2007.4 Det här är den fjärde versionen av Hogia Skatt för taxeringsåret 2007. Det är årets första "skarpa" version vilket bl.a. innebär att Skatteverkets deklarationsblanketter för taxeringsåret

Läs mer

Faktablad Beskattning - taxering 2016 (se även anvisningar

Faktablad Beskattning - taxering 2016 (se även anvisningar Faktablad Beskattning - taxering 2016 (se även anvisningar www.skatteverket.se) Beskattning av förvärvsinkomster Inkomstskatt +fastighetsavgift/fastighetsskatt skattereduktioner = Slutlig skatt för privatperson

Läs mer

Deklaration inkomst av tjänst med royaltyersättning

Deklaration inkomst av tjänst med royaltyersättning Deklaration inkomst av tjänst med royaltyersättning Lisa Bergström är författare och har inkomst av tjänst som författare, dramaturg, regissör, översättare och lärare. Utöver dessa inkomster har hon royaltyersättningar

Läs mer

FÖRHANDSINFORMATION OM INVESTERINGSSPARKONTO

FÖRHANDSINFORMATION OM INVESTERINGSSPARKONTO FÖRHANDSINFORMATION OM INVESTERINGSSPARKONTO Vad är ett Investeringssparkonto? Investeringssparkontot är en schablonbeskattad sparform som är tillgänglig för privatpersoner och dödsbon från och med den

Läs mer

Versionsnyheter. Visma Eget Aktiebolag. Aktivera programmet för 2013. Vad händer när du öppnar ditt företag i årgång 2013?

Versionsnyheter. Visma Eget Aktiebolag. Aktivera programmet för 2013. Vad händer när du öppnar ditt företag i årgång 2013? Visma Eget Aktiebolag Versionsnyheter I årgång 2013 av programmet Visma Eget AB har vi gjort mer än 100 olika stora och små förbättringar och ändringar jämfört med förra årets program. Här i Versionsnyheter

Läs mer

Finansdepartementet. Vissa inkomstskatteändringar

Finansdepartementet. Vissa inkomstskatteändringar Finansdepartementet Skatte- och tullavdelningen Fi2019/00097/S1 Vissa inkomstskatteändringar Januari 2019 1 Innehållsförteckning 1 Lagtext... 4 1.1 Förslag till lag om ändring i inkomstskattelagen (1999:1229)...

Läs mer

Det finns även möjlighet att importera fakturaunderlag som avser husarbete.

Det finns även möjlighet att importera fakturaunderlag som avser husarbete. H U S A R B E T E Sida 1 Husarbete Du kan på ett enkelt sätt arbeta med avdrag för husarbeten med hjälp av tilläggsmodulen Husarbete. Nedan beskrivning är för dig som använder det nya grundboksutseendet.

Läs mer

18 Periodiseringsfonder

18 Periodiseringsfonder 315 18 Periodiseringsfonder 30 kap. IL prop. 1993/94:50 prop. 1993/94:234 prop. 1994/95:25 prop. 1994/95:91 prop. 1996/97:45 prop. 1997/98:150 prop. 1997/98:146 prop. 1997/98:157 prop. 1998/99:15 prop.

Läs mer

Avräkning av utländsk skatt (credit) Hjälpblankett för privatpersoner

Avräkning av utländsk skatt (credit) Hjälpblankett för privatpersoner Avräkning av utländsk skatt (credit) Hjälpblankett för privatpersoner Innan inkomst och skattebeloppen förs in på sidorna 15 ska eventuell progressionshöjning och alternativ exempt ha beaktats (SKV 2702)

Läs mer