VÄLKOMMEN SOM AIPAL-UTBILDNINGSAKTÖRENS HUVUDANVÄNDARE!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VÄLKOMMEN SOM AIPAL-UTBILDNINGSAKTÖRENS HUVUDANVÄNDARE!"

Transkript

1 BRUKSANVISNING FÖR AIPAL ( 7 ) Till AIPAL-utbildningsaktörens huvudanvändare VÄLKOMMEN SOM AIPAL-UTBILDNINGSAKTÖRENS HUVUDANVÄNDARE! I denna anvisning informeras om hur användarrättigheter beviljas för responssystemet AIPAL för vuxenutbildningen, som togs i bruk AIPAL-utbildningsaktörens huvudanvändare, som utses av examensarrangören, beviljar användarrättigheter till användarna av AIPAL inom den egna organisationen. Huvudanvändaren kan bevilja rättigheter genast efter att Utbildningsstyrelsen per e-post har meddelat om saken. Rollen som AIPAL-utbildningsaktörens huvudanvändare är endast avsedd för att bevilja rättigheter till AIPAL. Om det är din uppgift att skapa och upprätthålla enkäter och svarskoder behöver du också rättigheter som AIPAL-utbildningsaktörens ansvariga användare. Utbildningsstyrelsen använder en centraliserad användaridentifiering, Studieinfos Tjänst för användaradministrering, som också används av det förnyade AIPAL. Med samma användarnamn och under samma inloggningssession kommer man åt alla Utbildningsstyrelsens tjänster som du har beviljats rättigheter för. Användarnamnet är alltid personligt. STEGEN VID BEVILJANDE AV ANVÄNDARRÄTTIGHETER 1. Utbildningsstyrelsen beviljar rättigheterna till AIPAL-utbildningsaktörernas huvudanvändare Om du inte redan har ett användarnamn för administratörstjänsten i Studieinfo registrerar Utbildningsstyrelsen dina personuppgifter delvis, varpå du själv ska komplettera dem. Du kompletterar när du har fått ett meddelande från Utbildningsstyrelsen per e-post med en länk till självregistreringen. Därefter är dina personuppgifter registrerade. Om du redan har ett gällande användarnamn för administratörstjänsten i Studieinfo lägger Utbildningsstyrelsen endast till rättigheterna för AIPAL-utbildningsaktörens huvudanvändare. Utbildningsstyrelsen meddelar per e-post att rättigheterna har beviljats. 2. Som huvudanvändare beviljar du användarrättigheter till dem som använder AIPAL i din organisation Om personen inte redan har ett användarnamn för administratörstjänsten i Studieinfo ska personuppgifterna registreras först. Registrera personuppgifterna delvis i Tjänsten för användaradministration och lägg samtidigt till användarrättigheterna till AIPAL. Därefter kompletterar personen själv de uppgifter som ska registreras via en länk som programmet sänder per e-post. Nu är registreringen klar och användarrättigheterna för AIPAL fungerar. Om personen redan har ett gällande användarnamn till vilken som helst av administrationstjänsterna i Studieinfo räcker det med att du lägger till användarrättigheterna för AIPAL.

2 3. Användarrättigheterna gäller för ett år i taget De beviljade användarrättigheterna gäller för ett år i taget. Utbildningsstyrelsen förlänger rättigheterna för AIPAL-utbildningsaktörernas huvudanvändare och huvudanvändaren förlänger AIPAL-användarnas rättigheter i den egna organisationen. 2 ( 7 ) 1. REGISTRERING AV RÄTTIGHETERNA FÖR AIPAL-UTBILDNINGSAKTÖRERNAS HUVUDANVÄNDARE 1.1 Om du redan använder administratörstjänsterna i Studieinfo och du har ett användarnamn meddelar Utbildningsstyrelsen per e-post att rättigheterna för AIPAL-utbildningsaktörens huvudanvändare har lagts till. Dina personuppgifter registreras inte på nytt. Gå till punkt 2 i anvisningen: Beviljande av användarrättigheter till användare av AIPAL i den egna organisationen 1.2 Om du inte redan har ett användarnamn för administratörstjänsterna i Studieinfo får du ett e- postmeddelande från Utbildningsstyrelsen med en länk till självregistreringen där du kompletterar dina egna registeruppgifter. Vänta på meddelandet (om det inte kommer inom rimlig tid, kontakta AIPAL:s information). E-postmeddelandet ser ut så här: Klicka på länken till önskad språkversion och fyll i de personuppgifter som fattas (* = obligatorisk). Skriv in följande uppgifter: Personbeteckning Med personbeteckningen identifieras användaren av administratörstjänsterna i Studieinfo (registerbeskrivning finns på oph.fi Utvärdering och statistik > Utvärdering > AIPAL).

3 3 ( 7 ) Användarnamn Lösenord Minst fem tecken (t.ex. majaper). Om namnet du valt redan är i bruk meddelar systemet det. Välj då ett annat namn. Lösenordet ska ha minst åtta tecken. Lösenordet ska innehålla minst ett specialtecken, t.ex.: (!#&$?) och en stor bokstav. Välj Registrera dig Efter registreringen kan du bevilja användarrättigheter för AIPAL i din egen organisation. 2. BEVILJANDE AV ANVÄNDARRÄTTIGHETER TILL AIPAL-ANVÄNDARE I DEN EGNA ORGANISATIONEN 2.1 Logga in till Användaradministrationen på adressen I menyn ser du alla tjänster som du har användarrättighet till. Du lägger till AIPAL-användare via fliken Användaradministration i funktionen Behandling av personuppgifter. Obs! När du lägger till nya användarrättigheter till AIPAL, kontrollera alltid först om personen redan har ett användarnamn för administratörstjänsterna i Studieinfo. En lista över eventuella användarrättigheter till olika tjänster finns i vyn Personens uppgifter.

4 4 ( 7 ) En användare som redan är registrerad söker du med funktionen: Sök person på namn eller identifikation Om personen finns i systemet lägger du till användarrättigheterna för AIPAL (registrera inte på nytt). Kom ihåg att kontrollera att det är rätt person. Gå till punkt 2.3 i anvisningen för att lägga till användarrättigheterna för AIPAL. 2.2 Om personen inte redan har ett användarnamn för administratörstjänsten i Studieinfo, registrera personuppgifterna först Registrering som användare av tjänsten Välj Grunda ny administratör så kan du lägga till den nya användarens personuppgifter: Spara och gå vidare för att lägga till arbetsorganisationen. Obligatoriska uppgifter anges med *. Språk: finska eller svenska. Födelsetiden räcker. Användaren anger själv sin personbeteckning när han eller hon kompletterar sina registeruppgifter. Du kan ange ett användarnamn för användaren eller lämna tomt. Användaren kan själv registrera ett användarnamn samtidigt som han eller hon kompletterar sina registeruppgifter. Som organisation för användare i AIPALsystemet väljs alltid utbildningsaktören (inte läroanstalten). Du kan välja bara de organisationer/den organisation som du har användarrättigheter till.

5 5 ( 7 ) Yrkesbeteckningen är obligatorisk. Spara När du har sparat kan du lägga till användarrättigheterna för AIPAL. 2.3 Att lägga till användarrättigheter för AIPAL Detta görs när en persons uppgifter är registrerade eller om personen redan har ett gällande användarnamn till någon av administratörstjänsterna i Studieinfo. Välj funktionen Rättigheter. Om personen har flera organisationer, välj den utbildningsaktör för vilken användarrättigheterna för AIPAL ska läggas till. Välj en grupp för användarrättigheter och sätt ut giltighetstid för den. För att säkerställa god datasekretess får användarrättigheten gälla högst ett år från den dag när den börjar, därefter förnyas den vid behov.

6 6 ( 7 ) AIPAL-utbildningsaktörens ansvariga användare - upprätthåller examensanordnarens enkätblanketter och frågor - skapar svarskoder för dem som svarar på enkäterna - skriver ut rapporter AIPAL-utbildningsaktörens användare - skapar svarskoder för dem som svarar på enkäterna - skriver ut rapporter AIPAL-utbildningsaktörens läsare - skriver ut rapporter 2.4 Meddela användaren att användarrättigheten för AIPAL har beviljats Om användaren redan tidigare har använt administratörstjänsten i Studieinfo, meddela att användarrättigheten för AIPAL har lagts till hans eller hennes användarnamn. Om användaren nu för första gången har fått användarnamn för administratörstjänsten i Studieinfo (personuppgifterna har registrerats), sänd en inbjudan till registrering där personen själv kompletterar de uppgifter som ska registreras. Att sända inbjudan till registrering Välj funktionen Skicka inbjudan Efter registreringen kan användaren logga in på AIPAL på adressen: Ange den e-postadress till vilken registreringsinbjudan ska skickas. Användaren får en länk till självregistrering per e-post (anvisningen punkt 1.2). Om användaren inte får något mejl kan du sända inbjudan på nytt.

7 7 ( 7 ) 3. FÖRLÄNGNING AV GILTIGHETSTIDEN FÖR ANVÄNDARRÄTTIGHETEN AIPAL-utbildningsaktörens huvudanvändare förnyar användarrättigheterna. Man kan förnya användarrättigheten antingen innan den upphör eller efter det. Användarna kan även själva via systemet ansöka om förnyade användarrättigheter av AIPAL-utbildningsaktörens huvudanvändare. Behandling av ansökningar om användarrättigheter Ansökningar kan göras av personer som vill börja använda AIPAL-systemet eller av personer som vill fortsätta att ha användarrättigheter till AIPAL efter att giltighetstiden upphört. Ansökan om användarrättighet görs i Användaradministrationen. För närvarande meddelar Användaradministrationen inte automatiskt att en ansökan har kommit in. Huvudanvändaren bör själv regelbundet gå in och kontrollera situationen. Ansökningarna syns under fliken Användaradministration i funktionen Ansökan om användarrättigheter. ANVÄNDARSTÖD Utbildningsstyrelsens AIPAL-information e-post aipal@oph.fi tfn Ytterligare anvisningar om användaradministrationen Bruksanvisningen till administratörstjänsten i Studieinfo finns på administratörens arbetsbord: Bruksanvisningar och videor med anvisningar: kontakt@studieinfo.fi

För att kunna skapa svarskoder krävs det att användaren antingen har rättigheter som AIPALutbildningsaktörens

För att kunna skapa svarskoder krävs det att användaren antingen har rättigheter som AIPALutbildningsaktörens 1 ( 5 ) AIPAL-ANVISNING 16.1.2015 Examensarrangör AIPAL utbildningsaktörens ansvarig användare AIPAL utbildningsaktörens användare ATT SKAPA SVARSKODER I denna anvisning ges information om hur enkäter

Läs mer

Registrering för rapporteringstjänsten Energiapeili

Registrering för rapporteringstjänsten Energiapeili 1 (5) Registrering för rapporteringstjänsten Energiapeili Registrering För att registrera dig för rapporteringstjänsten Energiapeili behöver du dina personliga bankkoder. Du kan använda de vanligaste nätbankernas

Läs mer

För att skapa frågeformulär krävs det att personen har rättigheter som AIPAL-användarens ansvariga användare.

För att skapa frågeformulär krävs det att personen har rättigheter som AIPAL-användarens ansvariga användare. BRUKSANVISNING FÖR AIPAL 3.2.2015 1 ( 7 ) Till examensarrangörens ansvariga användare av AIPAL ATT SKAPA FRÅGEFORMULÄR BEGREPP I denna anvisning informeras om hur examensarrangörerna tar nationella responsfrågor

Läs mer

Bruksanvisning för registrering i Finlands Banks DCS2-system 1 (13)

Bruksanvisning för registrering i Finlands Banks DCS2-system 1 (13) Bruksanvisning för registrering i Finlands Banks DCS2-system 1 (13) 2 (13) Innehåll 1 Registrering i tjänsten... 3 1.1 Personuppgifter... 4 1.2 Finlands Banks datainsamlingar... 5 1.2.1 Preliminär kontroll

Läs mer

ANVISNINGAR FÖR ATT SKAPA ETT WILMAANVÄNDARNAMN

ANVISNINGAR FÖR ATT SKAPA ETT WILMAANVÄNDARNAMN ANVISNINGAR FÖR ATT SKAPA ETT WILMAANVÄNDARNAMN Innan du kan skriva ditt barn till skolan ska du göra ett användarnamn i wilma. Om ditt barn redan går på en förskola där Wilma tagits i bruk använd då samma

Läs mer

WEBBAPPLIKATION 4.1. Centralen för utredning av penningtvätt. Sida 1 / 6 REGISTERING GUIDE. APPLIKATION: 2014 UNODC, version 4.1.38.

WEBBAPPLIKATION 4.1. Centralen för utredning av penningtvätt. Sida 1 / 6 REGISTERING GUIDE. APPLIKATION: 2014 UNODC, version 4.1.38. Centralen för utredning av penningtvätt WEBBAPPLIKATION 4.1 REGISTERING GUIDE APPLIKATION: 2014 UNODC, version 4.1.38.0 Stödtelefon: tfn: 0295 486 833 (vardagar 8 16) e-post: goaml.krp@poliisi.fi Frågor

Läs mer

CitiManager: Övergångssnabbguide för kortinnehavare

CitiManager: Övergångssnabbguide för kortinnehavare I den här snabbguiden hittar du information om: 1. Hur du registrerar dig på CitiManager. a) Kortinnehavare med online-kontoutdrag. b) Kortinnehavare med kontoutdrag på papper. 2. Viktiga tips. 3. Hur

Läs mer

Åtkomsthantering i IMI

Åtkomsthantering i IMI Åtkomsthantering i IMI 1. VEM GER TILLGÅNG TILL IMI?... 2 2. REGISTRERING AV MYNDIGHET... 2 2.1. REGISTRERA SJÄLV MYNDIGHET I IMI... 2 2.2. UPPMANA MYNDIGHET TILL SJÄLVREGISTRERING... 3 3. ADMINISTRERA

Läs mer

Principerna för överlåtelse av tomter och villkoren för att en ansökan ska godkännas beskrivs på

Principerna för överlåtelse av tomter och villkoren för att en ansökan ska godkännas beskrivs på Ansökan om tomt Principerna för överlåtelse av tomter och villkoren för att en ansökan ska godkännas beskrivs på. Viktigt att notera vid ansökning av tomt: 1) Sökande fyller i endast en ansökan under ansökningstiden

Läs mer

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&)

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&) Gå in på www.lernia.se Klicka på rubriken Registrera CV 1. Fyll i dina användaruppgifter. - Skriv in din e-postadress, glöm inte att upprepa e-postadressen - Skriv in ett önskat lösenord och upprepa detta.

Läs mer

Ansökan om tomt. Principerna för överlåtelse av tomter och villkoren för att en ansökan ska godkännas beskrivs på

Ansökan om tomt. Principerna för överlåtelse av tomter och villkoren för att en ansökan ska godkännas beskrivs på Esbo stad Teknik- och miljösektorn Tomtenheten tonttiyksikko@espoo.fi Tfn 09 81621 (växel) Tomtansökningar: tfn 050 395 2151 eller 043 825 1557 Ansökan om tomt Alla som lämnat in en godkänd ansökan i tid

Läs mer

För sökande: Användarguide till Akademins e-tjänst

För sökande: Användarguide till Akademins e-tjänst E-tjänstens användarguide 1 (18) 1.9.2015 För sökande: Användarguide till Akademins e-tjänst Innehåll Bra att veta innan du börjar... 2 E-tjänsten... 2 E-tjänsten fungerar med följande webbläsare... 2

Läs mer

Använda nya extranät och PTP (Planeringsapplikation för postning)

Använda nya extranät och PTP (Planeringsapplikation för postning) Använda nya extranät och PTP (Planeringsapplikation för postning) 1 Använda Extranät och PTP Innehåll Information om PTP (Planeringsapplikation för postning) Använda den nya extranätstjänsten och utse

Läs mer

Rev. 2015 09 17. Handledning till MTM:s användarregister

Rev. 2015 09 17. Handledning till MTM:s användarregister Rev. 2015 09 17 Handledning till MTM:s användarregister Rev. 2015 09 17 Innehållsförteckning Inledning... 2 Kom igång... 2 Logga in... 2 Startsidan... 3 Mitt bibliotek... 3 Mina uppgifter... 4 Registrera

Läs mer

BRUKSANVISNING FÖR KULTA2 -SYSTEMET

BRUKSANVISNING FÖR KULTA2 -SYSTEMET BRUKSANVISNING FÖR KULTA2 -SYSTEMET 1. Använda Kulta2 -systemet för första gången s. 1-3 2. Inloggning i systemet med existerande användarnamn och lösenord s. 4-5 3. Följa och redigera ansökan s. 6 4.

Läs mer

Skapa e-postkonto för Gmail

Skapa e-postkonto för Gmail Skapa e-postkonto för Gmail I din webbläsare går du in på www.gmail.com för att skapa ett gmail e-postkonto. Vill du ha sidan på svenska kan du längst ned i högra delen på din webbläsare välja Svenska

Läs mer

Registrering i EU login

Registrering i EU login Registrering i EU login Uppdaterad 2.12.2016 TP ELW EU Login är kommissionens autentiseringstjänst. Det är ett system för att logga in på flera av kommissionens webbtjänster med hjälp av ett användarnamn

Läs mer

Webbseminarium om Varda 4.12 Ibruktagande av Varda

Webbseminarium om Varda 4.12 Ibruktagande av Varda Webbseminarium om Varda 4.12 Ibruktagande av Varda Kukka-Maaria Berg, Utbildningsstyrelsen Liisi Hakalisto/CSC Tieteen tietotekniikan keskus Oy Miia Hämäläinen/CSC Tieteen tietotekniikan keskus Oy Webbseminariets

Läs mer

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Manual It s learning Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Rekommenderade webbläsare: Internet Explorer, aktuella versioner (PC) Safari (ipad, Mac) Örebro kommun 20150911 v 1.1 orebro.se 2

Läs mer

Hantera organisationens SDL-användare. Anvisningar för SDL-huvudanvändare

Hantera organisationens SDL-användare. Anvisningar för SDL-huvudanvändare Hantera organisationens SDL-användare Anvisningar för SDL-huvudanvändare Innehåll Allmänt om administrationsgränssnittet Registrera nya användare 3. Återställ en användares lösenord 4. Ändra en användares

Läs mer

Användarmanual. Resultatrapportering Kurs1

Användarmanual. Resultatrapportering Kurs1 Användarmanual Resultatrapportering Kurs1 Skapa ett konto... 2 Lärarenkät... 3 Rapportera elevresultat... 4 Ladda ned dina resultat... 6 Ändra, ta bort eller komplettera ett resultat... 7 Glömt lösenordet...

Läs mer

Webbseminarium om Varda 5.12 Ibruktagande av Varda

Webbseminarium om Varda 5.12 Ibruktagande av Varda Webbseminarium om Varda 5.12 Ibruktagande av Varda Kukka-Maaria Berg, Utbildningsstyrelsen Liisi Hakalisto/CSC Tieteen tietotekniikan keskus Oy Miia Hämäläinen/CSC Tieteen tietotekniikan keskus Oy Webbseminariets

Läs mer

Dela, samarbeta, byt. Bruksanvisning för medlemmar

Dela, samarbeta, byt. Bruksanvisning för medlemmar Dela, samarbeta, byt Bruksanvisning för medlemmar Få inbjudan till samarbete Innan du kan börja arbeta i ett samarbete på Nordiska skolnätet måste du först få en inbjudan. Det är din lärare eller den ansvariga

Läs mer

Bästa scoutföräldrar!

Bästa scoutföräldrar! Bästa scoutföräldrar! Under 2014 har Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry uppdaterat sitt medlemsregister. Alla kårens medlemmar finns inskrivna i registret. Samma medlemsregister används också för

Läs mer

Bästa scoutföräldrar!

Bästa scoutföräldrar! Bästa scoutföräldrar! Under 2014 har Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry uppdaterat sitt medlemsregister. Det nya medlemsregistret heter Kuksa. Alla kårens medlemmar finns inskrivna i registret.

Läs mer

SNABBGUIDE TILL MEDLEMSREGISTRET ANKKURI

SNABBGUIDE TILL MEDLEMSREGISTRET ANKKURI Finlands svenska Marthaförbund rf SNABBGUIDE TILL MEDLEMSREGISTRET ANKKURI Version 2 28.04.2014 Marika Seger Innehåll 1. INLOGGNING... 3 1.1 Hur loggar jag in?... 3 1.2 Lösenord... 3 1.3 Jag har glömt

Läs mer

Mina tjänster. på www.vxa.se

Mina tjänster. på www.vxa.se Mina tjänster på www.vxa.se Innehållsförteckning Logga in 3 Mina tjänster 4-5 Lösenord 6-7 Registrera och upp datera e-postadress 8 Avisering via sms och e-post 9 Fullmakter för Instrumentpanelen 10-11

Läs mer

E-rekrytering Sökandeportalen

E-rekrytering Sökandeportalen E-rekrytering Sökandeportalen Manual för Sökandeportalen i Göteborgs universitets E-rekryteringssystem 2012-04-24 Innehåll Göteborgs universitets Sökandeportal... 3 Skapa ett nytt konto... 4 Startsidan...

Läs mer

BDS-UNDERHÅLLET. Användarens instruktion Kommunerna

BDS-UNDERHÅLLET. Användarens instruktion Kommunerna BDS-UNDERHÅLLET Användarens instruktion Kommunerna 2 (8) Innehållsförteckning 1 Allmänt om användning av tjänsten för BDS-underhåll...3 1.1 Beskrivningar och instruktioner...3 1.2 Administrationstjänster...3

Läs mer

Ibruktagning av auktorisering som sekundär huvudanvändare

Ibruktagning av auktorisering som sekundär huvudanvändare Ibruktagning av auktorisering som sekundär huvudanvändare Organisationens huvudanvändare kan bevilja Katso-kodens innehavare en auktorisering som sekundär huvudanvändare (administrativ användare). Auktorisering

Läs mer

1 Registrera ett kundkonto i Befolkningsregistercentralens

1 Registrera ett kundkonto i Befolkningsregistercentralens ANVISNINGAR 1 Registrera ett kundkonto i Befolkningsregistercentralens e-tjänst 2 1.2 Registrering 2 1.2 Identifiering 3 1.2.1 Identifiering med identitetskort 3 1.2.2 Identifiering med mobilcertifikat

Läs mer

Beskrivning av uppgifter (excel)

Beskrivning av uppgifter (excel) Beskrivning av uppgifter (excel) OBS!: Uppgifterna om dem som avlägger grundläggande utbildning, grundläggande utbildningens påbyggnadsundervisning och övriga förberedande utbildningar lagras i KOSKI tjänsten.

Läs mer

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Självbetjäning för arbetsgivare Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 AVGRÄNSNINGAR... 3 1.3 STÖD VID LÄSNING...

Läs mer

Ny digital ansökningslösning inför 2016

Ny digital ansökningslösning inför 2016 Kultur- och bildningsförvaltningen Datum 2015-07-15 Sida 1 (6) Anna Skogberg Dnr Ideella, idéburna organisationer Studieförbund Politiska ungdomsförbund Ny digital ansökningslösning inför 2016 Landstinget

Läs mer

2015-09-09, version 1. Användarmanual för

2015-09-09, version 1. Användarmanual för 2015-09-09, version 1 Användarmanual för Innehåll Skolverkets Mina sidor en introduktion... 2 Behörigheter i Mina sidor... 3 Lägg upp en behörighetsstruktur för Mina sidor... 4 Vem får ett användarkonto

Läs mer

Guide till Min ansökan

Guide till Min ansökan Guide till Min ansökan INNAN DU BÖRJAR På startsidan kan du välja språk (svenska eller finska). För att kunna fylla i ansökan behöver du skapa ett användarkonto (se instruktion på bild 3). Ska du som skapar

Läs mer

manual interbook SKOLOR

manual interbook SKOLOR manual interbook SKOLOR Innehållsförteckning 1. Inledning 1.1 Huvudanvändare och underanvändare 2. Hitta Interbook 2.1 Hjälp-funktion 3. Logga in 3.1 Glömt lösenord 3.2 Byta lösenord 4. Boka lokal 5.1

Läs mer

Rev. 2015 08 31. Handledning till MTM:s användarregister

Rev. 2015 08 31. Handledning till MTM:s användarregister Rev. 2015 08 31 Handledning till MTM:s användarregister Rev. 2015 08 31 Innehåll Inledning... 1 Kom igång... 1 Logga in... 1 Startsidan... 2 Mitt bibliotek... 2 Mina uppgifter... 3 Registrera låntagare...

Läs mer

BEHÖRIGHETSHANTERING KÄYTTÖVALTUUSHALINTA. Bruksanvisning till Fastighetsdatatjänstens kontaktpersoner

BEHÖRIGHETSHANTERING KÄYTTÖVALTUUSHALINTA. Bruksanvisning till Fastighetsdatatjänstens kontaktpersoner 1 (16) Bruksanvisningens innehåll s. 1: FÖRSTA INLOGGNING BYTE AV LÖSENORD s. 2 GRUNDVY/STARTVY s. 3 Bild på vyn i kontaktpersonens självbetjäningsgränssnitt. MENYER s. 4 I detta stycke går vi igenom de

Läs mer

Manual till projektansökan Information om hur ansökan går till och vad som efterfrågas

Manual till projektansökan Information om hur ansökan går till och vad som efterfrågas Till Ideella, idéburna organisationer Studieförbund Manual till projektansökan Information om hur ansökan går till och vad som efterfrågas Hur registrera sig? Även innan ansökningsperioden öppnar kan din

Läs mer

Frågor och svar om Projektrummet

Frågor och svar om Projektrummet 1(6) Senast uppdaterad 2008-08-21 Frågor och svar om Projektrummet FRÅGOR OCH SVAR OM PROJEKTRUMMET... 1 1. Hur ändrar jag uppgifter för min organisation eller mitt arbetsställe?... 2 2. Hur ändrar jag

Läs mer

För sökande: Vanliga frågor om e-tjänsten 4/2011

För sökande: Vanliga frågor om e-tjänsten 4/2011 1/6 För sökande: 4/2011 Läs också: Användarguide till Akademins e-tjänst (pdf) Innehåll 10 vanligaste frågorna... 2 Hur ändrar jag mitt lösenord?... 2 Varför godkänns inte min personbeteckning?... 2 Jag

Läs mer

Snabbguide för E-lomake

Snabbguide för E-lomake Snabbguide för E-lomake 1 Om E-lomake/E-blankett...1 1.1 Inloggning...1 1.2 Symboler...1 1.3 Användargränssnittets flikar...1 1.4 Skapande av en ny blankett...2 2 Skapande av en ny blankett, Fält-funktionen...3

Läs mer

Instruktioner för bineros webmail.

Instruktioner för bineros webmail. Instruktioner för bineros webmail. För er som skaffat mejladress på civil2.se kommer här instruktioner på vanliga funktioner i bineros webbmejl. 1. Logga in 2. Webbmejlens innehåll 3. Börja mejla 4. Inställningar

Läs mer

ANVISNINGAR FÖR ATT SKAPA ETT WILMAANVÄNDARNAMN

ANVISNINGAR FÖR ATT SKAPA ETT WILMAANVÄNDARNAMN ANVISNINGAR FÖR ATT SKAPA ETT WILMAANVÄNDARNAMN Innan du kan skriva ditt barn till skolan ska du göra ett användarnamn i wilma. Om ditt barn redan går på en förskola där Wilma tagits i bruk använd då samma

Läs mer

Skapa en fullmakt för elektronisk kommunikation för huvudmannens utländska representant

Skapa en fullmakt för elektronisk kommunikation för huvudmannens utländska representant Skapa en fullmakt för elektronisk kommunikation för huvudmannens utländska representant Med hjälp av denna anvisning kan du skapa en fullmakt för elektronisk kommunikation för din kund (huvudman i fortsättningen),

Läs mer

Ecat_Admin Användarhandbok för licensinnehavare

Ecat_Admin Användarhandbok för licensinnehavare Ecat_Admin Användarhandbok för licensinnehavare Senast uppdaterad av hjälpcentralen: April 2015 Innehåll Inledning... 2 Kapitel 1: Grunderna... 3 1.1 Skapa ett Ecat_Admin-konto (logga in första gången)...

Läs mer

ANSÖKNINGSANVISNINGAR NORDPLUS 2005

ANSÖKNINGSANVISNINGAR NORDPLUS 2005 ANSÖKNINGSANVISNINGAR NORDPLUS 2005 VIKTIGT! Skriv ut och läs dessa ansökningsanvisningar noggrant innan du fyller i ansökan! Följ anvisningarna nedan. Hjälptext finns också elektroniskt i ansökningsformuläret.

Läs mer

Steg 1 Starta Windows Live Mail och påbörja konfigurationen

Steg 1 Starta Windows Live Mail och påbörja konfigurationen Sida 1 av 6 Här är en tydlig steg för steg-guide som beskriver hur du konfigurerar din e-post i e-postprogrammet Windows Live Mail. Vad innebär ett POP-konto? POP har länge varit det dominerande sättet

Läs mer

EU Login. Verifiera din identitet med EU Login. Skapa ett EU Login-konto

EU Login. Verifiera din identitet med EU Login. Skapa ett EU Login-konto EU Login Verifiera din identitet med EU Login EU Login är en portal för inloggning i Europeiska kommissionens olika tjänster och/eller andra system. EU Login verifierar din identitet och tillåter säker

Läs mer

Steg 1 Starta Windows Live Mail och påbörja konfigurationen

Steg 1 Starta Windows Live Mail och påbörja konfigurationen Sida 1 av 6 Här är en tydlig steg för steg-guide som beskriver hur du konfigurerar din e-post i e-postprogrammet Windows Live Mail. Vad innebär ett IMAP-konto? Med protokollet IMAP sparas all din e-post

Läs mer

Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland. Senast reviderad 2012-03-02

Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland. Senast reviderad 2012-03-02 Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland Senast reviderad 2012-03-02 Sök en specifik tjänst... 3 Första gången du registrerar en ansökan... 4 Vill ansöka och har redan ett användarkonto... 5

Läs mer

Viktigt! Läs igenom hela anvisningen innan du påbörjar inloggningen för första gången.

Viktigt! Läs igenom hela anvisningen innan du påbörjar inloggningen för första gången. Inloggning för COINS och COINS Analys Genom inloggningsportalen på http://start.coins.se får du som användare tillgång till alla våra system och tjänster som du är behörig till med ditt SSL-användarcertifikat,

Läs mer

Hur du registrerar en ansökan om pre-lei på NordLEI-webbportalen

Hur du registrerar en ansökan om pre-lei på NordLEI-webbportalen Hur du registrerar en ansökan om pre-lei på NordLEI-webbportalen Som en del av NordLEI-webbportalen kan kunder ansöka om pre-lei för sina juridiska personer. Dessutom tillåter NordLEI även både så kallad

Läs mer

Steg 1 Starta Outlook 2010 och öppna konfigurationsguiden

Steg 1 Starta Outlook 2010 och öppna konfigurationsguiden Sida 1 av 6 Här är en utförlig steg för steg-guide som beskriver hur du konfigurerar din e-post i e-postprogrammet Microsoft Outlook 2010. OBS! Denna guide gäller endast för konfiguration av ett e-postkonto

Läs mer

Krypterad e-postförbindelse mellan försäkringsmäklare och Finansinspektionen

Krypterad e-postförbindelse mellan försäkringsmäklare och Finansinspektionen 1 (5) Krypterad e-postförbindelse mellan och Finansinspektionen 1 Allmänt Försäkringsmäklaren kan, om den så önskar, skicka in berättelsen om rörelse och bokslutsinformationen till Finansinspektionen via

Läs mer

Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen.

Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen. Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen. 1. Webbläsare Följande versioner av webbläsare stöds: Netscape från version 7.x Firefox från version 1.x Internet Explorer

Läs mer

Kom igång med Mina sidor

Kom igång med Mina sidor Kom igång med Mina sidor Administrera dina digitala läromedel 1 Välkommen till Mina sidor! Här hittar du dina digitala läromedel och kan enkelt administrera dem. Har du redan ett konto kan du hoppa direkt

Läs mer

ODIN Kontowebb. Bruksanvisning

ODIN Kontowebb. Bruksanvisning ODIN Kontowebb Bruksanvisning ODIN Kontowebb Bruksanvisning Innehållsförteckning: Introduktion s. 1 Logga in till Kontowebb s. 2 Byte av lösenord Språkalternativ 3. Personuppgifter (Personal information)

Läs mer

BEHÖRIGHETSHANTERING KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA. Bruksanvisning till Fastighetsdatatjänstens kontaktpersoner

BEHÖRIGHETSHANTERING KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA. Bruksanvisning till Fastighetsdatatjänstens kontaktpersoner 1 (15) Tillträdet till Lantmäteriverkets behörighetshanteringsapplikation Käyttövaltuushallinta (KVH) sker via adressen https://idmservice.nls.fi. FÖRSTA INLOGGNING BYTE AV LÖSENORD När du har fått en

Läs mer

Sök Idrottslyftet år 4

Sök Idrottslyftet år 4 Sök Idrottslyftet år 4 Du ansöker via din förenings Idrottonline sida enkelt och säkert! Förbered! Som vid all idrott är förberedelsen det viktigaste, förberedelsen för att ansöka om Idrottslyftet består

Läs mer

uppgifter Närvarorapportering via mobiltelefon 3 via webben 5 Klarmärkning av närvarorappportering 6 Statistik 7 Teckenförklaring 8

uppgifter Närvarorapportering via mobiltelefon 3 via webben 5 Klarmärkning av närvarorappportering 6 Statistik 7 Teckenförklaring 8 Lathund Länk via www.linkoping.se/foreningskalender eller http://aktlin.argentum.se/login.aspx Föreningsledarens uppgifter Innehåll Sid Logga in 2 Byta lösenord, glömt lösenord, spärrad inloggning 2 Registrera

Läs mer

Användarmanual för

Användarmanual för 2016-09-30 Användarmanual för Innehåll Skolverkets Mina sidor en introduktion... 2 Behörigheter i Mina sidor... 3 Lägg upp en behörighetsstruktur för varje bidrag... 4 Vem får behörighet på Mina sidor?...

Läs mer

Undervisnings- och kulturministeriets ärendehanteringstjänst för statsunderstöd: bruksanvisning för sammanslutningar

Undervisnings- och kulturministeriets ärendehanteringstjänst för statsunderstöd: bruksanvisning för sammanslutningar Undervisnings- och kulturministeriets ärendehanteringstjänst för statsunderstöd: bruksanvisning för sammanslutningar Innehåll 1. Bra att veta innan du börjar använda tjänsten... 2 1.1 Ärendehanteringstjänsten...

Läs mer

Manual för Mina sidor. Kom igång med dina digitala läromedel

Manual för Mina sidor. Kom igång med dina digitala läromedel Manual för Mina sidor Kom igång med dina digitala läromedel Manual för Natur & Kulturs digitala produkter Välkommen till Mina sidor! Här hittar du dina digitala läromedel och kan enkelt administrera dem.

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL FÖR WORDPRESS

ANVÄNDARMANUAL FÖR WORDPRESS FÖR WORDPRESS Surfa in på http://klubb.seko.se/< din sida >/wp-admin/ vet du inte vad < din sida > är kan du logga in direkt på http://klubb.seko.se/wp-admin 3. Fyll i ert användarnamn 3. Fyll även i ert

Läs mer

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24)

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24) Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen.. 2 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord... 5 1.4 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 7 2. Administration 8 2.1 Föreningens

Läs mer

Anmälan om att du har fått ett säkert e-postmeddelande

Anmälan om att du har fått ett säkert e-postmeddelande Tullens tjänst Turvasähköposti Kundanvisning www.tulli.fi version 2.2 8.1.2015 ersätter version 2.1 22.5.2014 Tullens tjänst Turvasähköposti Tullen skickar dig ett krypterat e-postmeddelande när meddelandet

Läs mer

Att söka kurser Via Webbansökan. Samt att bifoga betyg och läsa meddelanden från Komvux

Att söka kurser Via Webbansökan. Samt att bifoga betyg och läsa meddelanden från Komvux Att söka kurser Via Webbansökan Samt att bifoga betyg och läsa meddelanden från Komvux Så här gör du för att söka kurser! Gå in på Eskilstunas hemsida: http://www.eskilstuna.se/ Klicka på Utbildning och

Läs mer

2013-04-18. Instruktion för användare av www.skolbiblioteksservice.se

2013-04-18. Instruktion för användare av www.skolbiblioteksservice.se Instruktion för användare av www.skolbiblioteksservice.se Innehåll Inledning... 1 Steg 1 Registrering och inloggning... 1 Registrering för personer med användarkonto hos Umeå kommun... 1 Inloggning för

Läs mer

ebygglov.vasa.fi IFYLLNINGSGUIDE TILL EN ELEKTRONISK ANSÖKAN

ebygglov.vasa.fi IFYLLNINGSGUIDE TILL EN ELEKTRONISK ANSÖKAN ebygglov.vasa.fi IFYLLNINGSGUIDE TILL EN ELEKTRONISK ANSÖKAN 1(7) Allmänt om webbtjänsten Via byggnadstillsynens webbtjänst för byggande kan du ansöka om lov för de flesta byggprojekt, som t.ex. bygglov,

Läs mer

Guide för ansökan om.fi-domännamn

Guide för ansökan om.fi-domännamn Guide för ansökan om.fi-domännamn Varje finländare kan lägga upp webbsidor vare sig det handlar om ett företag, ett innebandylag, en syförening eller en privatperson. Till internets grundläggande rättigheter

Läs mer

Rev Handledning till MTM:s användarregister

Rev Handledning till MTM:s användarregister Handledning till MTM:s användarregister Innehållsförteckning Inledning... 1 Ditt registrerarkonto... 1 Vem får du registrera?... 1 Filmer... 1 Logga in... 2 Startsidan... 2 Mitt bibliotek... 2 Mina uppgifter...

Läs mer

Informationsresursen inom småbarnspedagogiken (Varda) införande av uppgifter om vårdnadshavare

Informationsresursen inom småbarnspedagogiken (Varda) införande av uppgifter om vårdnadshavare Informationsresursen inom småbarnspedagogiken (Varda) införande av uppgifter om vårdnadshavare Projektchef Kukka-Maaria Berg, Utbildningsstyrelsen Specialsakkunniga Elisabeth Alanen och Laura von der Hagen,

Läs mer

Observera att du måste ha internetuppkoppling första gången du loggar in med HogiaID.

Observera att du måste ha internetuppkoppling första gången du loggar in med HogiaID. Fr om version 2016.3 använder vi HogiaID en ny inloggning för dig som använder Hogia Ekonomi. Du som använder Hogia einvoice, Hogia Approval Compact Edition eller Hogia Approval Manager har sedan tidigare

Läs mer

Manual. It s learning. Målgruppen: privata utförare inom Vård och Omsorg

Manual. It s learning. Målgruppen: privata utförare inom Vård och Omsorg Manual It s learning Målgruppen: privata utförare inom Vård och Omsorg Rekommenderade webbläsare: Internet Explorer, aktuella versioner (PC) Safari (ipad, Mac) Örebro kommun 20160201 v 1.2 orebro.se 2

Läs mer

SKÖTSELSKOLAN. Instruktioner till personal - för dig som arbetar på ett entreprenadföretag 2013-03-09

SKÖTSELSKOLAN. Instruktioner till personal - för dig som arbetar på ett entreprenadföretag 2013-03-09 SKÖTSELSKOLAN Instruktioner till personal - för dig som arbetar på ett entreprenadföretag 203-03-09 Innehållsförteckning. Aktivera ett användarkonto, jag har en egen e-postadress 3 2. Aktivera ett användarkonto,

Läs mer

INSTRUKTIONER FÖR DIGITAL ANSÖKAN AV UTVECKLINGSBIDRAG OCH BIDRAG TILL INTERNATIONELLT KULTURSAMARBETE

INSTRUKTIONER FÖR DIGITAL ANSÖKAN AV UTVECKLINGSBIDRAG OCH BIDRAG TILL INTERNATIONELLT KULTURSAMARBETE INSTRUKTIONER FÖR DIGITAL ANSÖKAN AV UTVECKLINGSBIDRAG OCH BIDRAG TILL INTERNATIONELLT KULTURSAMARBETE Det finns två sätt att gå till ansökningsformulärsidan: 1. http://kulturdatabasen.se/projektbidrag

Läs mer

Steg 1 Starta Outlook 2010 och öppna konfigurationsguiden

Steg 1 Starta Outlook 2010 och öppna konfigurationsguiden Sida 1 av 6 Här är en tydlig steg för steg-guide som beskriver hur du konfigurerar din e-post i e-postprogrammet Microsoft Outlook 2010. Vad innebär ett POP-konto? POP har länge varit det dominerande sättet

Läs mer

Rutiner för medlemskap

Rutiner för medlemskap Rutiner för medlemskap Giltighetstid Medlemskap löper per kalenderår. Samma avgift oavsett när på året man blir medlem. Registrerar du dig under december så gäller medlemsskapet även nästa år. Medlemsavgifter

Läs mer

E-läromedel Manual Version 3

E-läromedel Manual Version 3 Manual 1 (18) E-läromedel Manual 31.08.2015 Version 3 Kirjavälitys Oy 2015 Manual 2 (18) Innehåll 1 Allmänt... 3 1.1 Uppgifter om organisationen... 3 2 Skapa användare... 4 2.1 Allmänt... 4 2.2 Skapa en

Läs mer

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef Uppdaterad 2010-05-11 Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef 1 Innehållsförteckning Handläggarens roll och ansvarsuppgifter... 3 Närmaste chefs roll och ansvarsuppgifter... 3 Praktisk handläggning

Läs mer

PIC registreringen i deltagarportalens (Participant Portal) URF databas

PIC registreringen i deltagarportalens (Participant Portal) URF databas PIC registreringen i deltagarportalens (Participant Portal) URF databas PIC = Participant Identification Code URF = Unique Registration Facility CIMO 26.2. Hur förbereder jag mig på att mata in uppgifterna?

Läs mer

Fr om version ser inloggningen med HogiaID lite annorlunda ut i Hogias Ekonomisystem

Fr om version ser inloggningen med HogiaID lite annorlunda ut i Hogias Ekonomisystem Fr om version 2018.2 ser inloggningen med HogiaID lite annorlunda ut i Hogias Ekonomisystem Vad är ett HogiaID? Ett Hogia Identity (HogiaID) är en unik identitet för en användare av ett eller flera Hogia-system.

Läs mer

Anvisning för nya användare av unionsregistret ECAS-konto, registrering och anslutning

Anvisning för nya användare av unionsregistret ECAS-konto, registrering och anslutning Anvisning för nya användare av unionsregistret ECAS-konto, registrering och anslutning ECAS-konto och registrering krävs innan en ny användare kan utses till kontoombud Innan en ny person kan utses till

Läs mer

Evenemang på na.se. Klicka på Skapa evenemang! Klicka på Skapa nytt konto!

Evenemang på na.se. Klicka på Skapa evenemang! Klicka på Skapa nytt konto! Evenemang på na.se Så här skapar man arrangörskonto och lägger in evenemang i guiden, steg för steg Guiden finns på http://na.se/evenemang. Det är också där som man hittar länken till sidan där man loggar

Läs mer

Lunchkort Webbtjänst. 6. Beställa Lunchkort... 6 7. Skapa och ta bort betalningsgrupper... 7 8. Uppgifter om företaget... 8 9. Logga ut...

Lunchkort Webbtjänst. 6. Beställa Lunchkort... 6 7. Skapa och ta bort betalningsgrupper... 7 8. Uppgifter om företaget... 8 9. Logga ut... Lunchkort Webbtjänst Införande av tjänsten och definitioner 1.1.2012 1. Logga in och välja företag... 2 2. Skapa och ta bort företagskonton och underkonton... 3 3. Lägga till företagsanvändare i Lunchkort

Läs mer

Användarmanual TextAppen Online

Användarmanual TextAppen Online Användarmanual TextAppen Online Innehåll Innehåll... 2 Registera dig... 3 Logga in på Textappen online... 5 Samtal... 6 Ringa samtal... 6 Avsluta samtal... 7 Spara samtal... 7 Besvara samtal... 8 Ringa

Läs mer

2. Ifall det är första gången ert nätverk ansöker om Nordplus-stöd via denna databas (2005 ) måste du registrera dig som ny användare.

2. Ifall det är första gången ert nätverk ansöker om Nordplus-stöd via denna databas (2005 ) måste du registrera dig som ny användare. ANSÖKNINGSANVISNINGAR 2006 Innan du fyller i ansökan: *Skriv ut och läs dessa ansökningsanvisningar noggrant. *Följ anvisningarna nedan. Hjälptext finns också elektroniskt i ansökningsformuläret. Kryssa

Läs mer

Att söka kurser Via webbansökan

Att söka kurser Via webbansökan Att söka kurser Via webbansökan Samt att bifoga betyg, läsa meddelanden och antagningsbesked från Komvux och hur du gör för att bekräfta (tacka ja) till en kurs. Så här gör du för att söka kurser! Gå in

Läs mer

Bruksanvisning för SelainPesti 1/9

Bruksanvisning för SelainPesti 1/9 Bruksanvisning för SelainPesti 1/9 SelainPesti SelainPesti är en tjänst som finns i kyrknätet och används för uppdatering av uppgifter i Kyrkans arbetsmarknadsverks anställningsregister. Församlingen behöver

Läs mer

Lathund Fritidshem 2014-10-03

Lathund Fritidshem 2014-10-03 Lathund Fritidshem 2014-10-03 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du vill se... 4 Kolumner...

Läs mer

If Företagsfoldern Universiteten

If Företagsfoldern Universiteten If Företagsfoldern Universiteten Logga in i foldern www.if.fi/foretagsfoldern Alla användare har ett eget användar-id och lösenord till foldern. Folderns layout beror på omfattningen av dina användarrättigheter.

Läs mer

För att fortsätta förbättra servicen till företag kommer Tullverket att löpande ta fram och lägga till fler tjänster i Mina sidor.

För att fortsätta förbättra servicen till företag kommer Tullverket att löpande ta fram och lägga till fler tjänster i Mina sidor. Den 15 mars 2012 lanserade Tullverket Mina sidor, en självservicetjänst för företag. Nu får du som tullansvarig på ett företag bättre överblick över ditt företags tullärenden samtidigt som kontakten med

Läs mer

30.1.2014 MANUAL FÖR STATISTIKCENTRALENS OCH FINLANDS BANKS RAPPORTERINGSTJÄNST

30.1.2014 MANUAL FÖR STATISTIKCENTRALENS OCH FINLANDS BANKS RAPPORTERINGSTJÄNST 1 (8) MANUAL FÖR STATISTIKCENTRALENS OCH FINLANDS BANKS RAPPORTERINGSTJÄNST Månadsenkät om utländska finansiella fordringar och skulder i betalningsbalansen (BOPM) Statistikcentralens och Finlands Banks

Läs mer

Utlåtande.fi. Administratörens guide

Utlåtande.fi. Administratörens guide Utlåtande.fi Administratörens guide Januari 2017 Innehåll 1 Vad är utlåtande.fi?... 3 2 Guidens målgrupp och innehåll... 3 3 Utnämnande av och fullmakt för organisationens administratör... 3 4 Administratörens

Läs mer

Använda Limesurvey. Efter inloggning kommer du till startsidan för Limesurvey. Nedan visas en bild på de val som kan göras från startsidan.

Använda Limesurvey. Efter inloggning kommer du till startsidan för Limesurvey. Nedan visas en bild på de val som kan göras från startsidan. Skapa konto För att använda Limesurvey måste du ansöka om ett separat datakonto, d.v.s. det är inte samma användaruppgifter som ditt datakonto vid HiG. Ansökan görs genom att kontakta Mats Brenner alt.

Läs mer

Information om förskolans och skolans IT-stöd till dig som vårdnadshavare

Information om förskolans och skolans IT-stöd till dig som vårdnadshavare Häng med till Hjärntorget! Information om förskolans och skolans IT-stöd till dig som vårdnadshavare https://hjarntorget.goteborg.se Göteborgs Stad Majorna-Linné Hemsida: www.goteborg.se/majornalinne Telefon:

Läs mer

Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer

Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer Sida 1 av 12 1. Komma igång med din stipendieansökan 3 1.1 Läs texten Tänka på 3 1.2 Logga in eller Skapa nytt användarkonto 4 1.3

Läs mer

Snabbguide för mytnt-användare mytnt Quick Guide mytnt lätt, snabbt och behändigt på svenska. TNT Curve Positive orange/g

Snabbguide för mytnt-användare mytnt Quick Guide mytnt lätt, snabbt och behändigt på svenska. TNT Curve Positive orange/g Snabbguide för mytnt-användare mytnt Quick Guide mytnt lätt, snabbt och behändigt på svenska TNT Curve Positive orange/g TNT Curve Positive orange/g 2. Logga in i programmet mytnt 3. Skapa en försändelse

Läs mer