Grankulla Björkgård 5:e stadsdelen Kvarter 504 Kvarter 560 tomterna Detaljplan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Grankulla Björkgård 5:e stadsdelen Kvarter 504 Kvarter 560 tomterna Detaljplan"

Transkript

1 GRANKULLA STAD KAUNIAISTEN KAUPUNKI 1 (5) Ärendenummer 53/ /2014 Grankulla Björkgård 5:e stadsdelen Kvarter 504 Kvarter 560 tomterna Detaljplan Kvartersplan med föreskrifter om byggsätt som gäller kvarter 504 samt tomterna i kvarter 560 i 5:e stadsdelen Grankulla stad Samhällstekniken Markanvändningsenheten Besöksadress: Grankullavägen 10, 2 vån. Postadress: PL GRANKULLA Matti Salminen tfn fax fornamn.efternamn@grankulla.fi

2 Björkgård 2 (5) Tomterna i kvarter 504 och 560 (19 28) Detaljplanebestämmelser AO-1 Kvartersområde för fristående småhus. På byggnadsytan får en bostadsbyggnad byggas. 175 Byggnadsrätt i kvadratmeter våningsyta. I Romersk siffra anger största tillåtna antalet våningar i byggnaderna, i byggnaden eller i en del därav. II En understreckad beteckning anger det våningstal som ovillkorligen ska användas. at Byggnadsyta för bilförvaringsplats och ekonomibyggnad. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER OM PLANOMRÅDET Bullernivån på lek- och vistelseområden samt på balkonger får inte överstiga 55 db(a) dagtid och 45 db(a) nattetid. Bullernivån jämförs med riktvärdena skilt för de olika kategorierna av bullerkällor (statsrådets förordning 801/2004). Bullerskydden ska ha en enhetlig och stadsmässig karaktär. Bostäderna får inte tas i bruk förrän bullerbekämpningsåtgärderna är slutförda. Vibrationerna från järnvägs- och vägtrafiken bör beaktas i byggnadernas konstruktioner så att trafikvibrationerna i normala bostadsbyggnader inte överstiger värdet för vibrationsklass C i VTT:s anvisning (2278), 0,30 mm/s, eller gällande värde i bestämmelserna. Stomljudsnivån till följd av järnvägs- och vägtrafiken bör i bostäderna inte överstiga det rekommenderade värdet i VTT:s anvisning (2468), 35 db(a), eller gällande värde i bestämmelserna eller nyare rekommenderat värde. Följande antal bilplatser ska reserveras: I AO-kvartersområdena ska minst 2 bilplatser/bostad reserveras. Vid dimensioneringen av bilplatserna medräknas inte väggkonstruktioner som överstiger 250 mm och inte heller tilläggsbyggrätt anvisad för gemensamma utrymmen och lager. Byggande av källare tillåts inte. Bostadsbyggnaderna ska ha sadeltak. Takvinkeln ska ligga inom intervallet 1:1,15 1,3 och den mera långsluttande delen av taket ska vara riktad mot sydväst. Ekonomibyggnader ska ha pulpettak I AO-1-kvarter 504 på tomt 5 och i AO-1-kvarter 560 på tomt 27 bör man i tillståndsstadiet genom mätningar utreda vibrationerna från spårtrafiken samt eventuella bekämpningsåtgärder. Då detaljplanen förverkligas bör de för detaljplanen uppgjorda, separata byggsättsanvisningarna iakttas.

3 Björkgård 3 (5) KVARTERSPLAN MED FÖRESKRIFTER OM BYGGSÄTT Allmänt Kvartersplanen kompletterar och specificerar detaljplanen. Syftet med föreskrifterna om byggsätt är att styra byggandet så att området blir ett modernt bostadsområde med balanserad framtoning. Dimensioneringen av byggnadsmassor och fasadkompositionen ska vara klar och enkel. Onödig utsmyckning ska undvikas. Tomterna (19 28) i kvarteren 504 och 560 Tomterna för fristående småhus ligger vid slutet av Bredaängsgränden och angränsar till närrekreationsområdet Björkgårdsparken och de tidigare bebyggda tomterna i kvarter 560. Byggnader Bostadsbyggnaderna ska ha 2 våningar och byggnaderna ska placeras enligt den bifogade visualiseringen av detaljplanen. Ekonomibyggnaderna (täckt bilplats) ska placeras skilt från bostadsbyggnaderna i kvarter 504 men i första hand integreras i bostadsbyggnaderna i kvarter 560. Avfallsskjulet ska placeras vid gatan och det får placeras utanför byggnadsytan. I kvarter 560 ska de s.k. främre och bortre tomterna bygga gemensamma avfallsskjul och avtala om skjulets placering och underhåll. Avfallsskjulen ska anpassas till byggnadernas arkitektur. Placering på tomten Byggnaderna ska placeras på byggnadsytorna som anvisas i detaljplanen. I kvarter 504 ska avståndet mellan bostadsbyggnaden och gårdsgatans gräns vara 2 meter. På tomterna 19, 21, 23, 25 och 27 i kvarteret 560 ska bostadsbyggnaden placeras 3,5 meter från gårdsgatans gräns. Brandföreskrifter Vid byggandet följs föreskrifterna i Finlands byggbestämmelsesamling del E1 Byggnaders brandsäkerhet, föreskrifter och anvisningar Innan bygglov söks ska ägarna till följande tomter ingå servitutavtal om att låta bli att bygga en brandmur (väggservitut) i vilket den brandtekniska avskärmningsskyldigheten riktas enligt följande: - tomt 24: berättigad fastighet; 23 belastad fastighet - tomt 22: berättigad fastighet; 24 belastad fastighet - tomt 26: berättigad fastighet; 28 belastad fastighet Fasad Småhusens huvudsakliga fasadmaterial är trä. Fasadbeklädnaden ska vara lodrät brädfodring. Sockeln ska sträcka sig cm över markytan. Sockeln ska vara slätgjuten eller ytbehandlad. Fasadens färgnyanser ska vara ljusa och brutna och enhetliga bland planområdets småhus. Användningen av effektfärger ska vara väl avvägd. Smala fönsterbågar är att föredra. Tak Bostadsbyggnaderna ska ha sadeltak. Takåsens riktning visas i visualiseringen av detaljplanen. Takåsen kan ligga antingen mitt på byggnaden eller vara osymmetriskt placerad så att den mera långsluttande delen av taket är vänd i den soliga riktningen mot sydväst. Takvinkeln ska vara inom intervallet 1:1,15 1:3. Mörkgrått taktegel ska användas som takmaterial. Takfoten ska vara öppen.

4 Björkgård 4 (5) Ekonomibyggnaderna ska ha pulpettak. Takvinkeln ska vara 1:5. Torvtak/gröna tak rekommenderas som takmaterial. Alternativa takvinklar i kvarteren 560 och 504 för fristående småhus. (inte skalenlig) Bilplatser Tomternas anslutningar för fordonstrafik visas i visualiseringen av detaljplanen. I kvarter 560 har körförbindelsen anvisats som servitut enligt körförbindelsebeteckningen i detaljplanen. Bilparkering ordnas så att minst den ena bilplatsen ska vara en täckt bilplats. I första hand ska fordon kunna vändas på egen tomt. I kvarter 560 förutsätts att grannarna kommer överens om arrangemang som gör det möjligt att vid behov gå över på granntomten då man vänder fordon. Höjdläge och utjämning av höjdskillnader Byggplatsens höjdläge ska vara ungefär samma som gatans. Grannarna ska avtala om enhetliga höjdlägen för byggplatserna. Gårdarnas höjdlägen ska planeras och byggas så att dagvatten inte leds in på grannarnas område. Infarterna och de delar av tomten där kommunteknikens ledningar går ska grundas på ett sådant sätt att inga strukturer skadas vid sättningar. Innan byggarbetena inleds ska det kontrolleras om eventuellt andra delar av tomten också behöver stabiliseras. Om det finns höjdskillnader som gör att det behövs stödmurar får murens synliga del vara högst 50 cm hög, och då behöver muren inte utrustas med skyddsräcke. Grannarna ska sinsemellan komma överens om att bygga stödmurar. På nordvästra gränsen av tomterna 19 och 20 (mot tomt 11) ska en stödmur byggas för att jämna ut höjdskillnaden. Murbygget ska beakta de kommuntekniska ledningar som redan finns i området. En utredning med behövliga genomskärningar av ovanstående åtgärder ska bifogas med bygglovsansökan. Dagvatten Dagvatten från tak och hårdgjorda ytor ska i huvudsak ledas in i dagvattenavloppet. Det är möjligt att leda in dagvatten i parkområdet från den sida av tomterna som gränsar till parkområdet. På tomterna 20, 22, 24, 26 och 28 i kvarter 560 ska en dagvattensänka anläggas vid norra-nordöstra gränsen av tomten, och dit leds dagvattnet från de intilliggande delarna av gården. Dagvattensänkan ska byggas så att vattnet leds till tomtens egen dagvattenbrunn. Buller I samband med att Esbo stadsbana byggs kommer banområdet att förses med enhetliga bullerskydd. Tills vidare har tidsschemat för stadsbanan inte slagits fast. Före ovanstående åtgärder ska vistelseområdena på tomterna vid behov skyddas från järnvägsbuller med hjälp av staket/strukturer som placeras på tomten och som ska passa ihop med de omgivande byggnadernas arkitektur.

5 Björkgård 5 (5) I bygglovsskedet ska det visas upp en utredning över att lek- och uteplatserna har skyddats mot trafikbuller genom lämplig placering av byggnader och konstruktioner. Bullernivån på gårds- och uteplatser får inte överstiga 55 db(a) dagtid (kl. 7 22) och 45 db(a) nattetid (kl. 22 7). Staket kring tomten I kvarter 560 ska ett rött spjälstaket av trä byggas på gränsen mellan gatan och tomten (höjd högst 1,2 m). Övriga tomtgränser kan planteras helt eller delvis med fritt växande häckar. Staketmodellen och placeringen av öppningarna i staketet ska uppges i samband med ansökan om bygglov för att åstadkomma en enhetlig gatubild. På anslutningarnas frisiktsområden får staketets höjd inte överskrida 0,8 m. På nordvästra gränsen av tomterna 19 och 20 (mot tomt 11) får ett spjälstaket byggas ovanpå stödmuren (höjd högst 1,2 m). Växtval och gårdsområden De delar av tomten som inte upptas av byggnader eller vägar är reserverade för användning som trädgård och gårdsplan och ska förses med planteringar. Den del av tomten som ska förses med planteringar får inte beläggas med en hårdgjord yta som inte släpper igenom vatten. Växterna som planteras ska vara ett mångsidigt urval och omfatta också träd och buskar. Enbart gräsmatta uppfyller inte kraven. Vid valet av träd ska man beakta hur mycket plats ett fullstort träd kommer att kräva. Storvuxna trädarter ska inte planteras nära intill byggnaderna. Som gårdsträd rekommenderas små, blommande lövträd och barrväxter. Buskarnas storlek och arter ska varieras. I samband med bygglovsansökan ska en plan för gården bifogas. BILAGA BJÖRKGÅRD, VISUALISERING AV DETALJPLAN daterad GRANKULLA STAD Markanvändningsenheten Matti Salminen Markanvändningsingenjör Marko Lassila Markanvändningschef

OMRÅDET ÖSTER OM KANAANSLANDSVÄGEN, ETAPP 2: UTSKOGSVÄGEN OCH UTSKOGSSTIGEN

OMRÅDET ÖSTER OM KANAANSLANDSVÄGEN, ETAPP 2: UTSKOGSVÄGEN OCH UTSKOGSSTIGEN Anvisningar om byggsätt OMRÅDET ÖSTER OM KANAANSLANDSVÄGEN, ETAPP 2: UTSKOGSVÄGEN OCH UTSKOGSSTIGEN KVARTEREN 11 16 i stadsdel 111 INNEHÅLL 1. SYFTE... 2 2. ALLMÄNT... 2 3. KVARTEREN... 4 1. SYFTE Syftet

Läs mer

Byggsättsanvisningar BLÅBÄRSBACKEN, ETAPP 1: EN DEL AV BLÅBÄRSBACKSVÄGEN SAMT HARSYREVÄGEN

Byggsättsanvisningar BLÅBÄRSBACKEN, ETAPP 1: EN DEL AV BLÅBÄRSBACKSVÄGEN SAMT HARSYREVÄGEN Byggsättsanvisningar BLÅBÄRSBACKEN, ETAPP 1: EN DEL AV BLÅBÄRSBACKSVÄGEN SAMT HARSYREVÄGEN Kvarter 14, 15, en del av kvarter 16 och en del av kvarter 17 i stadsdel 251 INNEHÅLL 1. SYFTE... 2 2. ALLMÄNT...

Läs mer

SMÅHUSOMRÅDET I HANGAS, SÖDRA DELEN

SMÅHUSOMRÅDET I HANGAS, SÖDRA DELEN Bilaga till kvartersplanen Byggsättsanvisningar SMÅHUSOMRÅDET I HANGAS, SÖDRA DELEN GULLRISVÄGEN, RENFANEVÄGEN OCH VÄNDEROTSVÄGEN Kvarter 26 34 i stadsdel 251. 14.10.2016 uppdaterad 1.9.2017 INNEHÅLL 1.

Läs mer

KVARTEREN 3509 OCH 3510 FÖR EGNAHEMSHUS NYA KVARTER BLAND GAMMAL BEBYGGELSE

KVARTEREN 3509 OCH 3510 FÖR EGNAHEMSHUS NYA KVARTER BLAND GAMMAL BEBYGGELSE 1 2 KVARTEREN 3509 OCH 3510 FÖR EGNAHEMSHUS NYA KVARTER BLAND GAMMAL BEBYGGELSE Allmänna anvisningar: - Detaljplanens bestämmelser för byggnadsyta bestämmer i huvudsak placeringen av bostadshus. Ett garage/en

Läs mer

GERBY V BYGGANVISNINGAR

GERBY V BYGGANVISNINGAR GERBY V BYGGANVISNINGAR Janina Lepistö Planläggningen Vasa stad 2012 BYGGANVISNINGAR FÖR OMRÅDET GERBY V I VASA UTARBETADE AV Planläggningsarkitekt Janina Lepistö ENLIGT MARKANVÄNDNINGS- OCH BYGGLAGEN

Läs mer

BORGÅ. Detaljplan 426 BYGGANVISNINGAR Planläggnings- och byggnadsnämnden Ölstens, Uppstens. Stadsdelen 31, kvarteren

BORGÅ. Detaljplan 426 BYGGANVISNINGAR Planläggnings- och byggnadsnämnden Ölstens, Uppstens. Stadsdelen 31, kvarteren BORGÅ Detaljplan 426 BYGGANVISNINGAR Planläggnings- och byggnadsnämnden 29.5.2008 218 Ölstens, Uppstens Stadsdelen 31, kvarteren 3207-3209 1 Borgå stad stadsplaneringsavdelningen ALLMÄNT Uppstens arbetsplatsområde

Läs mer

Kyrkbyn Västerkulla III

Kyrkbyn Västerkulla III 8.8.2006 Ingå kommun DETALJPLAN OCH ÄNDRING AV DETALJPLAN Kyrkbyn Västerkulla III BYGGANVISNING Innehållsförteckning - 2-0 INLEDNING 1 DETALJPLANEUPPGIFTER 2 NATURMILJÖN PÅ OMRÅDET 2.1 Topografi och landskap

Läs mer

Alkrog 26. stadsdelen, kvarteren 2400 2406 samt grönområden

Alkrog 26. stadsdelen, kvarteren 2400 2406 samt grönområden BORGÅ Detaljplan 378 BYGGANVISNINGAR OCH ÖVERSIKTSPLAN FÖR GRÖNOMRÅDEN Planläggnings- och byggnadsnämnden 1.11.2007 340 Alkrog 26. stadsdelen, kvarteren 2400 2406 samt grönområden Borgå stad stadsplaneringsavdelningen

Läs mer

5 5 3 S P P ö y r y. F i n l a n d. O y GRANKULLA STAD. Bostadskvarteren i Björkgård ANVISNINGAR OM BYGGSÄTT. Förslag till detaljplan 25.5.

5 5 3 S P P ö y r y. F i n l a n d. O y GRANKULLA STAD. Bostadskvarteren i Björkgård ANVISNINGAR OM BYGGSÄTT. Förslag till detaljplan 25.5. 6 7 0 7 0 5 5 3 S P P ö y r y F i n l a n d O y 0 GRANKULLA STAD Bostadskvarteren i Björkgård ANVISNINGAR OM BYGGSÄTT Förslag till detaljplan 25.5.2012 2 INNEHÅLL 1 ALLMÄNT 3 1.1 Anvisningarnas syfte 3

Läs mer

Äppelgården Stadsdelen 10, kvarteren 5700-5712 Planläggnings- och byggnadsnämnden 23.9.2010 299

Äppelgården Stadsdelen 10, kvarteren 5700-5712 Planläggnings- och byggnadsnämnden 23.9.2010 299 BORGÅ Detaljplan 425 Detaljplan ÄPPELGÅRDEN 425 Äppelgården Stadsdelen 10, kvarteren 5700-5712 Planläggnings- och byggnadsnämnden 23.9.2010 299 FASADFÄRGER alla byggnader FASADFÄRGER endast ekonomibyggnader;

Läs mer

ALLMÄNT INNEHÅLLSFÖRTECKNING. Borgå stad stadsplaneringsavdelnigen ALLMÄNT 1. KVARTEREN 3547, 3550 2 rejält i branten

ALLMÄNT INNEHÅLLSFÖRTECKNING. Borgå stad stadsplaneringsavdelnigen ALLMÄNT 1. KVARTEREN 3547, 3550 2 rejält i branten Borgå stad stadsplaneringsavdelnigen INNEHÅLLSFÖRTECKNING ALLMÄNT 1 KVARTEREN 3547, 3550 2 rejält i branten KVARTEREN 3548, 3549, 3551 3553 4 diskret på toppen KVARTEREN 3545, 3546 6 täta småhuskvarter,

Läs mer

ANVISNING OM BYGGSÄTT

ANVISNING OM BYGGSÄTT Arkkitehtitoimisto L-N Oy, Arkitektbyrå Hedman & Matomäki Oy DETALJPLANEÄNDRING FÖR JÄRNVÄGSARBETARKVARTERET (CENTRUM 2) ANVISNING OM BYGGSÄTT GRANKULLA STAD 27.09.2012 (reviderad 2.4.2013) Kvarterets

Läs mer

BÄCKBACKA stadsdelen 14, kvarteren 5500 5508

BÄCKBACKA stadsdelen 14, kvarteren 5500 5508 BORGÅ Detaljplan 394 BYGGANVISNINGAR Planläggnings- och byggnadsnämnden 5.3.2009 47 LJUSA BYN BÄCKBACKA stadsdelen 14, kvarteren 5500 5508 TRÄDGÅRDSSTADSDELEN Borgå stad stadsplaneringsavdelningen 2009

Läs mer

BYGGANVISNINGAR. Yttersundom i Vasa 6.3.2012 GRUNDLÄGGANDE BEGREPP. Syftet med bygganvisningarna

BYGGANVISNINGAR. Yttersundom i Vasa 6.3.2012 GRUNDLÄGGANDE BEGREPP. Syftet med bygganvisningarna BYGGANVISNINGAR Yttersundom i Vasa 6.3.2012 GRUNDLÄGGANDE BEGREPP Syftet med bygganvisningarna Bygganvisningarna kompletterar detaljplanebestämmelserna och beteckningarna. Anvisningarna är bindande för

Läs mer

FASTIGHETERNA OCH , ANSÖKAN OM UNDANTAG, ASUNTO OY PORVOON ANKKALINNA, TARKMANSVÄGEN (MAJBERGET)

FASTIGHETERNA OCH , ANSÖKAN OM UNDANTAG, ASUNTO OY PORVOON ANKKALINNA, TARKMANSVÄGEN (MAJBERGET) FASTIGHETERNA 638-13-6009-1 OCH 638-13-6009-2, ANSÖKAN OM UNDANTAG, ASUNTO OY PORVOON ANKKALINNA, TARKMANSVÄGEN 11 13 (MAJBERGET) StUN 219 Beredning och tilläggsuppgifter: planläggningstekniker Kjell Magnusson,

Läs mer

Haikostranden Stadsdelen 33, kvarteren 3585-3593 stadsutvecklingsnämden 7.8.2012 194

Haikostranden Stadsdelen 33, kvarteren 3585-3593 stadsutvecklingsnämden 7.8.2012 194 Borgå Detaljplan Detaljplan 446 HAIKOSTRANDEN 446 Haikostranden Stadsdelen 33, kvarteren 3585-3593 stadsutvecklingsnämden 7.8.2012 194 3585 3586 3592 3587 3591 3588 3593 FASADFÄRGER alla byggnader 3589

Läs mer

GRANKULLA STAD ÖVERLÅTER TOMTER OCH BYGGPLATSER FÖR BOSTADSHUS

GRANKULLA STAD ÖVERLÅTER TOMTER OCH BYGGPLATSER FÖR BOSTADSHUS KAUNIAISTEN KAUPUNKI GRANKULLA STAD GRANKULLA STAD ÖVERLÅTER TOMTER OCH BYGGPLATSER FÖR BOSTADSHUS Staden säljer tre tomter och tre byggplatser söder om Gallträsk, vid Kavallvägen och Klostrets gränd,

Läs mer

BYGGANVISNINGAR FÖR DETALJPLANEN 486 HAIKOTRÄSKET

BYGGANVISNINGAR FÖR DETALJPLANEN 486 HAIKOTRÄSKET BYGGANVISNINGAR FÖR DETALJPLANEN 486 HAIKOTRÄSKET Bilaga 7 xx.x.2015 STADSPLANERING 1 Sisällysluettelo Bygganvisningar för detaljplanen 486 Haikoträsket 3 Mål för planen 3 Energieffektivitet 4 Aktivt utnyttjande

Läs mer

Vitsippsbågen Bygganvisningar 18.5.2010

Vitsippsbågen Bygganvisningar 18.5.2010 Vitsippsbågen Bygganvisningar 18.5.2010 1 S i v u Vitsippsbågen är planerat som ett område med högklassigt byggnadsbestånd som är anpassat till platsen och miljön. Byggrätten och byggnadsytorna på tomterna

Läs mer

ÖSTRA MENSAS BORGÅ BILAGA 17 STADSDEL 33, KVARTER 3562-3584 OCH 3594-3595 SAMT GATU-, REKREATIONS-, SPECIAL- OCH SKYDDSOMRÅDEN

ÖSTRA MENSAS BORGÅ BILAGA 17 STADSDEL 33, KVARTER 3562-3584 OCH 3594-3595 SAMT GATU-, REKREATIONS-, SPECIAL- OCH SKYDDSOMRÅDEN BORGÅ BILAGA 17 ÖSTRA MENSAS STADSDEL 33, KVARTER 3562-3584 OCH 3594-3595 SAMT GATU-, REKREATIONS-, SPECIAL- OCH SKYDDSOMRÅDEN DETALJPLAN FÖR DELAR AV BYARNA HAIKO OCH SVARTSÅ Förslag II var framlagt 19.3-22.4.2014

Läs mer

BESKRIVNING ÖVER DETALJPLANÄNDRING FÖR TOMT 2 OCH 3 I KVARTER SAMT PARKOMRÅDE I MÖCKELÖ BY.

BESKRIVNING ÖVER DETALJPLANÄNDRING FÖR TOMT 2 OCH 3 I KVARTER SAMT PARKOMRÅDE I MÖCKELÖ BY. JOMALA KOMMUN MÖCKELÖ BY MÖCKELÖ STRAND BESKRIVNING ÖVER DETALJPLANÄNDRING FÖR TOMT 2 OCH 3 I KVARTER 42026 SAMT PARKOMRÅDE I MÖCKELÖ BY. Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 8 augusti

Läs mer

:1000 Mätningsavdelningen

:1000 Mätningsavdelningen 2 1:26 1 1 1 2 8 6 5 10 7 5 4 2 3 6 5 7 4 6 3 7 2 1 4 5 3 6 3 1:105 Roskarlsvägen Lomgränd Svanvägen Svärtesgränd Labbgränd 9 12 18 15 0 25 m 19 17.01.2011 1:1000 Mätningsavdelningen Nr 920 SMÅHUSOMRÅDE

Läs mer

MARIEHAMNS STAD LEDIGA TOMTER

MARIEHAMNS STAD LEDIGA TOMTER MARIEHAMNS STAD LEDIGA TOMTER BOSTADSKVARTERET NÄSHAGEN I STADSDELEN APALÄNGEN del 1 30.6.2011 OMRÅDET Kvarteret Näshagen ligger i nordvästra Mariehamn i stadsdelen Apalängen. Trafikmatningen sker via

Läs mer

Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 25 februari 2019.

Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 25 februari 2019. 1 JOMALA KOMMUN BESKRIVNING ÖVER DETALJPLANEÄNDRING Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 25 februari 2019. Områdesbestämning: Detaljplaneneändring för del av kvarteret 4363 och lantbruksområde.

Läs mer

Riktlinjer för plank, staket och murar. Beslutad av bygg- och miljönämnden den 2013-01-28, xx

Riktlinjer för plank, staket och murar. Beslutad av bygg- och miljönämnden den 2013-01-28, xx Riktlinjer för plank, staket och murar Beslutad av bygg- och miljönämnden den 2013-01-28, xx Under senaste åren har intresset för att sätta upp plank och mur vid tomtgräns som insynseller bullerskydd ökat

Läs mer

RAPPORT. Ny detaljplan för kvarteret Förrådet i Sundsvall Trafikbullerutredning SUNDSVALLS KOMMUN UPPDRAGSNUMMER

RAPPORT. Ny detaljplan för kvarteret Förrådet i Sundsvall Trafikbullerutredning SUNDSVALLS KOMMUN UPPDRAGSNUMMER RAPP SUNDSVALLS KOMMUN Ny detaljplan för kvarteret Förrådet i Sundsvall Trafikbullerutredning UPPDRAGSNUMMER SWECO ENVIRONMENT AB HENRIK NAGLITSCH OLOF ÖHLUND Uppdragsansvarig, granskare Handläggare repo001.docx

Läs mer

DETALJPLANEÄNDRING del av 7:e stadsdelens kvarter 1052 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING. Vad är ett program för deltagande och bedömning?

DETALJPLANEÄNDRING del av 7:e stadsdelens kvarter 1052 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING. Vad är ett program för deltagande och bedömning? GRANKULLA STAD Markanvändningsenheten DETALJPLANEÄNDRING del av 7:e stadsdelens kvarter 1052 29.4.2011, uppdaterat 26.3.2012 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING Vad är ett program för deltagande och bedömning?

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Kvalitets- och gestaltningsprogram för TOLLARE DEL 2

ANTAGANDEHANDLING. Kvalitets- och gestaltningsprogram för TOLLARE DEL 2 ANTAGANDEHANDLING Kvalitets- och gestaltningsprogram för TOLLARE Upprättad okt 2011 Kompletterad mars 2012 Projekt nr 9309-4 Diarie nr KFKS 2007/492 214 ANSLUTER TILL DELPLAN 4 DEL 2 Till detta kvalitetsprogram

Läs mer

Byggregler

Byggregler Byggregler 2019-01-01 Detta dokument är tänkt att vara en hjälp och ett förtydligande i samband med rivning och byggnation. Dokumentet ändras när det finns behov av att tydliggöra regler och används som

Läs mer

27.5.2015 BYGGANVISNINGAR FÖR DETALJPLANEN 485 HAIKOSTRANDEN II

27.5.2015 BYGGANVISNINGAR FÖR DETALJPLANEN 485 HAIKOSTRANDEN II 27.5.2015 BYGGANVISNINGAR FÖR DETALJPLANEN 485 HAIKOSTRANDEN II Bilaga 7 xx.x.2015 STADSPLANERING 1 Innehållsförteckning Bygganvisningar för detaljplanen 485 Haikostranden II 3 Mål för planen 3 Energieffektivitet

Läs mer

Esbo stad Protokoll 75. Fullmäktige Sida 1 / 1

Esbo stad Protokoll 75. Fullmäktige Sida 1 / 1 Fullmäktige 09.06.2014 Sida 1 / 1 6270/10.02.03/2011 Stadsplaneringsnämnden 186 26.11.2013 Stadsplaneringsnämnden 44 23.4.2014 Stadsstyrelsen 144 12.5.2014 75 Godkännande av ändring av detaljplanen Mattby

Läs mer

Yttrande över detaljplan för kvarteret Siv, samråd

Yttrande över detaljplan för kvarteret Siv, samråd MILJÖFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Emilia Hammer 2016-11-02 018-727 43 20 Till miljö- och hälsoskyddsnämndens sammanträde den 9 november 2016 Yttrande över detaljplan för kvarteret Siv, samråd Remiss

Läs mer

Byggnadsordning för Pargas stad

Byggnadsordning för Pargas stad Byggnadsordning för Pargas stad Stadsstyrelsen 2.10.2001 Godkänd av stadsfullmäktige 6.11.2001 Tillämpas fr.o.m. 13.1.2005 ALLMÄNT 1 Förutom stadgandena i Markanvändnings- och byggnadslagen (MoBL) och

Läs mer

Gestaltningsprogram för detaljplan Tungelsta, Lillgården del av Stav 1:38

Gestaltningsprogram för detaljplan Tungelsta, Lillgården del av Stav 1:38 Gestaltningsprogram för detaljplan Tungelsta, Lillgården del av Stav 1:38 Laga kraft 2014-04-11 Sara Eriksdotter Planchef Rikard Lundin Planarkitekt 1 Syfte Gestaltningsprogrammets syfte är att illustrera

Läs mer

Staket, plank och murar. Information och råd från bygglovsenheten Antaget av Myndighetsnämnden 24 februari 2015, 51

Staket, plank och murar. Information och råd från bygglovsenheten Antaget av Myndighetsnämnden 24 februari 2015, 51 Staket, plank och murar Information och råd från bygglovsenheten Antaget av Myndighetsnämnden 24 februari 2015, 51 Bygglovspliktigt Enligt 9 kap 8 i Plan- och Bygglagen (PBL) krävs det bygglov för att

Läs mer

DETALJPLANEBESTÄMMELSER Dokument nr: A

DETALJPLANEBESTÄMMELSER Dokument nr: A DETALJPLANEBESTÄMMELSER Dokument nr: A-01.5-100 Degerby Detaljplan Degerby 406 Föglö FASTSTÄLLD AV KOMMUNFULLMÄKTIGE 19.09.2013 Upprättad av: SAT arkitekter AB på uppdrag av Föglö Kommun. Handläggare:

Läs mer

~ 1 ~ HAMMARLANDS KOMMUN PRÄSTGÅRDEN, OMRÅDET STORÄNG PLANBESKRIVNING ÖVER DETALJPLANÄNDRING.

~ 1 ~ HAMMARLANDS KOMMUN PRÄSTGÅRDEN, OMRÅDET STORÄNG PLANBESKRIVNING ÖVER DETALJPLANÄNDRING. HAMMARLANDS KOMMUN PRÄSTGÅRDEN, OMRÅDET STORÄNG PLANBESKRIVNING ÖVER DETALJPLANÄNDRING. Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 18 januari 2018. Genom detaljplanändringen möjliggörs en

Läs mer

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING GRANKULLA STAD Markanvändningsenheten 16.8.2016 HELSINGFORSVÄGEN 10 Ak 220 ÄNDRING AV DETALJPLANEN Stadsdel 3, kvarter 400, tomt 5 samt gatu- och parkområden PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING Vad är

Läs mer

Kv. Hästhoven / Kv. Kattmyntan i Borås

Kv. Hästhoven / Kv. Kattmyntan i Borås Rapport nummer: 2015-092 r03.2 Datum: 2015-12-17 Reviderad Kv. Hästhoven / Kv. Kattmyntan i Borås Bullerutredning för ny detaljplan C:\jag jobbar hemma\2015-092 MS kv Hästhoven 1, Borås, Structor Miljö

Läs mer

GESTALTNINGSPROGRAM. del av SÖDERBY PARK, Salem 5:29 m.fl. (västra delen) Del 2 Villor väster ANTAGANDEHANDLING 2007-02-05 SALEMS KOMMUN

GESTALTNINGSPROGRAM. del av SÖDERBY PARK, Salem 5:29 m.fl. (västra delen) Del 2 Villor väster ANTAGANDEHANDLING 2007-02-05 SALEMS KOMMUN GESTALTNINGSPROGRAM del av SÖDERBY PARK, Salem 5:29 m.fl. (västra delen) Del 2 Villor väster ANTAGANDEHANDLING 2007-02-05 SALEMS KOMMUN N 2 illustrationsplan över västra Söderby Del 2 villor väster Gestaltningsprogram

Läs mer

RAPPORT. Ny detaljplan för kvarteret Liljan i Säter Trafikbullerutredning UPPDRAGSNUMMER SWECO ARCHITECTS AB, FALUN

RAPPORT. Ny detaljplan för kvarteret Liljan i Säter Trafikbullerutredning UPPDRAGSNUMMER SWECO ARCHITECTS AB, FALUN RAPP SWECO ARCHITECTS AB, FALUN Ny detaljplan för kvarteret Liljan i Säter Trafikbullerutredning UPPDRAGSNUMMER SWECO ENVIRONMENT AB OLOF ÖHLUND MARTIN TUNBJÖRK Uppdragsansvarig, handläggare Granskare

Läs mer

Riktlinjer för plank, murar och staket samt skötsel av tomt. Fastställd av miljö- och byggnämnden , 50

Riktlinjer för plank, murar och staket samt skötsel av tomt. Fastställd av miljö- och byggnämnden , 50 Riktlinjer för plank, murar och staket samt skötsel av tomt Fastställd av miljö- och byggnämnden 2015-06-09, 50 Bygglovplikt Enligt plan- och bygglagen krävs det bygglov för plank och murar. Det anges

Läs mer

Riktlinjer för uppförande av mur, plank och staket

Riktlinjer för uppförande av mur, plank och staket Riktlinjer för uppförande av mur, plank och staket ALLMÄNT Det finns olika anledningar varför man vill sätta upp någon form av inhägnad. Några exempel kan vara skydd mot buller, vind, insyn eller för att

Läs mer

Staket, plank och murar.

Staket, plank och murar. Staket, plank och murar. I detta dokument redovisas de riktlinjer som gäller för staket, plank och murar i Borgholms kommun. Antaget av miljö- och byggnadsnämnden 2011-09-28. (Stora delar av texten i detta

Läs mer

Bullerutredning för kvarteret Kometen, Kristinehamns kommun. ÅF-Infrastructure AB Ljud och Vibrationer

Bullerutredning för kvarteret Kometen, Kristinehamns kommun. ÅF-Infrastructure AB Ljud och Vibrationer Författare Telefon +46 10 505 07 86 Mobiltelefon +46 70 682 89 98 E-mail niklas.j.carlsson@afconsult.com Datun Projektnummer Rapport -r-a Kund Kristinehamns kommun Kommunledningsförvaltningen, Planeringsavdelningen

Läs mer

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING GRANKULLA STAD Markanvändningsenheten 7.6.2016 EN DEL AV KVARTER 92 samt gatu- och rekreationsområden Ak 218 ÄNDRING AV DETALJPLANEN 7:e stadsdelen, en del av kvarter 92 samt gatu- och rekreationsområden

Läs mer

Detaljplan Bålsta 1:595 mf, Håbo kommun

Detaljplan Bålsta 1:595 mf, Håbo kommun 704840 RAPPORT A Author Johanna Åström Phone +46 10 505 46 19 Mobile +46706615021 E-mail johanna.astrom@afconsult.com Date 2015-06-17 Project ID 704840 Håbo Kommun Detaljplan Bålsta 1:595 mf, Håbo kommun

Läs mer

1 Bakgrund och uppdrag

1 Bakgrund och uppdrag MEMO TITEL DATUM 27. januari 2017 TILL KOPIA FRÅN PROJEKTNR. Åsenvägen, Lerum - Bedömning av trafikbullersituationen Lerums kommun A093503 Kristoffer Hultberg, krhu@cowi.se A093503 ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan

Läs mer

BULLERUTREDNING Lilla Åsa 23:165, Taberg, Jönköpings kommun

BULLERUTREDNING Lilla Åsa 23:165, Taberg, Jönköpings kommun Förskola Bostäder Innehåll 1. Bakgrund... 1 2. Bullerberäkning... 2 2.1 Metod och förutsättningar... 2 2.2 Riktvärden... 2 3. Resultat... 4 4. Slutsats och föreslagna åtgärder... 4 Bilagor 1. Ljudutbredningskarta,

Läs mer

BYGGANVISNINGAR Malmvägen Stadsdel 15 Stadsutvecklingsnämnden , del av kvarter 28 och kvarter

BYGGANVISNINGAR Malmvägen Stadsdel 15 Stadsutvecklingsnämnden , del av kvarter 28 och kvarter BORGÅ Detaljplan 91, FINNBY, MALMVÄGEN Malmvägen Stadsdel 15 Stadsutvecklingsnämnden 10.1.2012 7, del av kvarter 28 och kvarter 29 24.1.2012 21 FASADFÄRGER bostadsbyggnader FASADFÄRGER ekonomibyggnader

Läs mer

Kopparlunden - Detaljplan Mitt, Västerås Stad

Kopparlunden - Detaljplan Mitt, Västerås Stad RAPPORT A, REV1 Handläggare Lars Lindström Tel 010 505 60 71 Datum 2019-04-10 Projekt-ID 739079 Mobil 070 184 57 71 Archus Development AB Salman Salman E-post lars.e.lindstrom@afconsult.com Kopparlunden

Läs mer

Bygga och plantera i tomtgränsen

Bygga och plantera i tomtgränsen Bygga och plantera i tomtgränsen i Växjö kommun Vårda din tomt och förebygg olyckor Växjö kommun 2014-04-10 1 Tack för att du vårdar din tomt och förebygger olyckor Du som fastighetsägare och vi på Växjö

Läs mer

Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 16 mars 2018.

Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 16 mars 2018. 1 JOMALA KOMMUN BESKRIVNING ÖVER DETALJPLANEÄNDRING Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 16 mars 2018. Områdesbestämning: Detaljplaneneändringen omfattar kvarteren 4245 och 4246 samt

Läs mer

Trafikbullerutredning

Trafikbullerutredning Trafikbullerutredning station Uppdragsgivare: Seniorgården AB Referens: Ebba Sääw årt referensnummer: Antal sidor + bilagor: 7 + 14 Rapportdatum: 2013-11-28 Projektansvarig Kvalitetsansvarig Henrik Anréus

Läs mer

Byggnadsordning för Närpes stad

Byggnadsordning för Närpes stad Byggnadsordning för Närpes stad 2 Innehåll 1. TILLÄMPNINGSOMRÅDE OCH MYNDIGHETER... 3 1.1 Tillämpningsområde...3 1.2 BYGGNADSTILLSYNSMYNDIGHET...3 2. TILLSTÅNDSSYSTEM... 3 2.1 TILLSTÅNDS- ELLER ANMÄLNINGSPLIKT

Läs mer

Trafikbullerutredning

Trafikbullerutredning Trafikbullerutredning Förutsättningar för Kv Rudboda Uppdragsgivare: SKB Referens: Johan Jarding Rapportnummer: -1 Antal sidor + bilagor: 10 + 16 Rapportdatum: 2016-07-14 Handläggande akustiker Kvalitetsgranskad

Läs mer

miljöassistans Bullerutredning för Åstorp 113:137 Lennart Pehrsson Åstorp Beräknad ljudutbredning för framtida bostäder

miljöassistans Bullerutredning för Åstorp 113:137 Lennart Pehrsson Åstorp Beräknad ljudutbredning för framtida bostäder miljöassistans Lennart Pehrsson Bullerutredning för 113:137 Beräknad ljudutbredning för framtida bostäder Denna rapport ersätter rapport daterad 2017-04-10 i sin helhet Innehåll 1. Uppdraget 2. Omgivningen

Läs mer

DETALJPLAN FÖR BASARÄNGEN

DETALJPLAN FÖR BASARÄNGEN ERIKSSON ARKKITEHDIT OY ERIARC FORUM www.eriarc.fi Raseborgs stad DETALJPLAN FÖR BASARÄNGEN Anvisningar om byggsättet INNEHÅLL 1 ALLMÄNT... 2 2 ALLMÄN BESKRIVNING AV OMRÅDET... 3 3 TOMT... 4 3.1 Byggnadens

Läs mer

Vårgårda Johannedal - Trafikbullerutredning

Vårgårda Johannedal - Trafikbullerutredning Rådgivande ingenjörer inom Ljud, Buller, Vibrationer. Rapport 7396-A / Henrik Guldbransen / Kristian Emanuelsson - Trafikbullerutredning Till denna rapport hör bullerkartor 7396 1 till -8 samt översiktskarta

Läs mer

Trafikbullerutredning, revidering B

Trafikbullerutredning, revidering B Trafikbullerutredning, revidering B Förutsättningar för Uppdragsgivare: Tovatt Architects & Planners AB Referens: Stella Lindstam Uppdragsnummer: 110 Rapportnummer: 110-1-1B Antal sidor + bilagor: 6 +17

Läs mer

Trafikbuller-PM vid Molkom 1:58

Trafikbuller-PM vid Molkom 1:58 Sid 1(6) Trafikbuller-PM vid Molkom 1:58 Underlag för detaljplan. 2018-08-07 Illustration av planförslaget Karlstads kommun Stadsbyggnadsförvaltningen Postadress Karlstads kommun 651 84 Karlstad Webbplats

Läs mer

MURAR, PLANK OCH STAKET I BJUVS KOMMUN

MURAR, PLANK OCH STAKET I BJUVS KOMMUN Bjuvs kommun Box 501, 267 25 Bjuv BESÖKSADRESS TELEFON E-POST WEBBPLATS Mejerigatan 3 042-458 50 00 info@bjuv.se www.bjuv.se MURAR, PLANK OCH STAKET I BJUVS KOMMUN Riktlinjer och rådgivning Läs våra riktlinjer

Läs mer

Förslag till planbeskrivning för ändring av Detaljplan för del av kvarteret Eldaren, fastigheten Eldaren 1

Förslag till planbeskrivning för ändring av Detaljplan för del av kvarteret Eldaren, fastigheten Eldaren 1 2018-12-04 Dnr2018-181 Förslag till planbeskrivning för ändring av Detaljplan för del av kvarteret Eldaren, fastigheten Eldaren 1 Gällande plan: Detaljplan för del av kvarteret Eldaren 1 (1497-P85, D154)

Läs mer

Detaljplan för Himlabackarna, etapp 3 Vetlanda, Vetlanda kommun Kvalitetsprogram

Detaljplan för Himlabackarna, etapp 3 Vetlanda, Vetlanda kommun Kvalitetsprogram 2018-06-11 Dnr 2017/TK004 Granskningshandling Detaljplan för Himlabackarna, etapp 3 Vetlanda, Vetlanda kommun Kvalitetsprogram Programmets syfte och huvuddrag Programmet utgör en bilaga till planbeskrivningen

Läs mer

Kv. Vitsippan 12, Katrineholms kommun. Utredning av omgivningsbuller till detaljplan

Kv. Vitsippan 12, Katrineholms kommun. Utredning av omgivningsbuller till detaljplan L:\2016\2016-136 MB Kv_ Vitsippan 12, Structor Nyköping AB\Rapporter mm\2016-136 r01 rev01 Bullerutredning till detaljplan.docx Rapport nummer: 2016 136 r01 Datum: 2016-09-22 Kv. Vitsippan 12, Katrineholms

Läs mer

Därtill gäller följande anvisningar och bestämmelser för byggandet på området:

Därtill gäller följande anvisningar och bestämmelser för byggandet på området: Anvisningar om byggsättet i Böle H Byggandet på tomterna Hur man ska bygga på tomterna och ansluta tomterna till gårdsgatan har illustrerats kvarters- och tomtvis med ovanstående planer för de olika kvarteren.

Läs mer

Miljöbedömning; Steg 1 - Behovsbedömning

Miljöbedömning; Steg 1 - Behovsbedömning PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare: Datum: Diarienummer: Sandra Gustafsson 2016-12- 08 PBN 2015 001672 Miljöbedömning; Steg 1 - Behovsbedömning Detaljplan för Kåbo 49:1 BEHOVSBEDÖMNING FÖR MILJÖBEDÖMNING

Läs mer

Anvisning altanbyggnation Brf Brunnby Park 0803

Anvisning altanbyggnation Brf Brunnby Park 0803 Anvisning altanbyggnation Brf Brunnby Park 0803 Det här är en hjälp för dig som planerar för att bygga ut din altan på markplan. Bifogat finns skisser på de olika altanalternativen för respektive lägenhet

Läs mer

Trafikbullerutredning Brohusen Del av Centrala Ängby, Knivsta

Trafikbullerutredning Brohusen Del av Centrala Ängby, Knivsta Revidering B Trafikbullerutredning Brohusen Del av Centrala Ängby, Knivsta Beräkning av trafikbullernivåer och bedömning mot riktvärden AKUSTIKER RAPPORT BESTÄLLARE Sanna Cramér Gullqvist Civilingenjör

Läs mer

Datum 2015-10-02. Genomgång, med avseende på trafikbuller för nyproduktion av ett vårdboende/boende och tre bostadshus.

Datum 2015-10-02. Genomgång, med avseende på trafikbuller för nyproduktion av ett vårdboende/boende och tre bostadshus. 709578 RAPPORT A 1 (8) Handläggare Samuel Tuvenlund Tel +46 (0) 10 505 52 13 Mobil +46 (0)70 184 74 85 Fax +46 10 505 00 10 samuel.tuvenlund@afconsult.com Datum 2015-10-02 Skanska Stefan Canderyd Vår referens

Läs mer

Gestaltningsprogram för Nedersta-Skarplöt. Västerhaninge. Utställningshandling 2007-08-10. Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen

Gestaltningsprogram för Nedersta-Skarplöt. Västerhaninge. Utställningshandling 2007-08-10. Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Gestaltningsprogram för Nedersta-Skarplöt Västerhaninge Utställningshandling 2007-08-10 Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Henrik Lundberg T f Planchef Maria Borup Planarkitekt Underlag till gestaltningsprogrammet

Läs mer

GESTALTNINGSPROGRAM. Ekerövallen. Detaljplan för Ekerövallen (Ekerö-Väsby 43:1 m fl) på Ekerö i Ekerö kommun, Stockholms län Dnr 2014.30.

GESTALTNINGSPROGRAM. Ekerövallen. Detaljplan för Ekerövallen (Ekerö-Väsby 43:1 m fl) på Ekerö i Ekerö kommun, Stockholms län Dnr 2014.30. Stadsarkitektkontoret Detaljplan för Ekerövallen (Ekerö-Väsby 43:1 m fl) på Ekerö i Ekerö kommun, Stockholms län Dnr 2014.30.214 2015-01-26 SAMRÅD NORMALT PLANFÖRFARANDE GESTALTNINGSPROGRAM Ekerövallen

Läs mer

Detaljplan för Ärlan 10, Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning

Detaljplan för Ärlan 10, Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning 2014-08-04 Dnr 2014/TK091 Detaljplan för Ärlan 10, Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning Handlingar Planhandlingarna utgörs av denna beskrivning och plankarta med bestämmelser. Planens syfte och huvuddrag

Läs mer

Trafikbullerutredning inför detaljplan, Hamre 2:45 mfl., Åre

Trafikbullerutredning inför detaljplan, Hamre 2:45 mfl., Åre TRAFIKBULLERUTREDNING HAMRE 2: ÅRE Handläggare Claes Kastby Tel + 10 5 25 65 Mobi + 117 17 E-post claes.kastby@afconsult.com Datum 2018-08-20 Projekt-ID 7502 Mottagare Åre Kommun Peter Nilsson peter.a.nilsson@are.se

Läs mer

Trafikbullerberäkning för Detaljplan Melby 3:3 mfl, Finspångs kommun

Trafikbullerberäkning för Detaljplan Melby 3:3 mfl, Finspångs kommun Författare Johanna Åström Telefon 010-505 46 19 Mobil +46706615021 E-post johanna.astrom@afconsult.com Mottagare Marika Östemar Finspångs Kommun Datum 29/11/2016 Projekt ID 726969 Trafikbullerberäkning

Läs mer

PROJEKTRAPPORT Gårö 1:14, Gnosjö Trafikbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 6 Bilagor: 01-06

PROJEKTRAPPORT Gårö 1:14, Gnosjö Trafikbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 6 Bilagor: 01-06 PROJEKTRAPPORT 12353 Gårö 1:14, Gnosjö Trafikbullerutredning Rapport 12353-17102300.doc Antal sidor: 6 Bilagor: 01-06 Uppdragsansvarig Andreas Berg Kvalitetsgranskare Torbjörn Appelberg Datum 2017-12-08

Läs mer

Detaljplan 403 BILAGA 6 BYGGANVISNINGAR SAMT ÖVERSIKTSPLAN FÖR OFFENTLIGA RUM PBN 3.5.2006; 14.6.2007 STST 5.6.2006

Detaljplan 403 BILAGA 6 BYGGANVISNINGAR SAMT ÖVERSIKTSPLAN FÖR OFFENTLIGA RUM PBN 3.5.2006; 14.6.2007 STST 5.6.2006 Detaljplan 403 BILAGA 6 BYGGANVISNINGAR SAMT ÖVERSIKTSPLAN FÖR OFFENTLIGA RUM PBN 3.5.2006; 14.6.2007 STST 5.6.2006 Västra åstranden Alexandersbågens inre ring 22. stadsdelen, en del av kvarter 434, öppen

Läs mer

Webbutbildningar. Introduktion i PBL för förtroendevalda

Webbutbildningar. Introduktion i PBL för förtroendevalda Webbutbildningar Introduktion i PBL för förtroendevalda Webbutbildningar Att arbeta med PBL Webbutbildningar Ämnesfördjupningar: - Buller en översikt - EKS Boverkets konstruktionsregler - Huvudmannaskap

Läs mer

Trafikbullerutredning

Trafikbullerutredning Trafikbullerutredning Uppdragsgivare: Papagi Holding AB Referens: Jacob Haas Vårt referensnummer: Antal sidor + bilagor: 9 + 12 Rapportdatum: 2015-05-11 Revidering: A Handläggande akustiker Ansvarig akustiker

Läs mer

Beställare: Veidekke Bostad AB genom Jacob Engberg Antal sidor: 9. Projektansvarig: Niklas Jakobsson Datum:

Beställare: Veidekke Bostad AB genom Jacob Engberg Antal sidor: 9. Projektansvarig: Niklas Jakobsson Datum: Promemoria PM160803-1rev1 Beställare: Veidekke Bostad AB genom Jacob Engberg Antal sidor: 9 Projekt: 160803 Projektansvarig: Niklas Jakobsson Datum: 2019-02-26 Kv B och C,, Järfälla Granskning av planlösningar

Läs mer

RAPPORT A. Granängstorget, Tyresö kommun. Döbelnsgatan Stockholm. Trafikbullerutredning. ÅF-Infrastructure AB. Ljud & Vibrationer.

RAPPORT A. Granängstorget, Tyresö kommun. Döbelnsgatan Stockholm. Trafikbullerutredning. ÅF-Infrastructure AB. Ljud & Vibrationer. A Handläggare Lars Lindström Tel 010 505 60 71 Datum 2017-06-28 Projekt-ID 735843 Mobil 070 184 57 71 Brickhouse Fastighetsutveckling AB E-post lars.e.lindstrom@afconsult.com Döbelnsgatan 54 113 52 Stockholm

Läs mer

Nystavaren 5, 6 och 7, Eskilstuna Kommun Trafikbullerutredning

Nystavaren 5, 6 och 7, Eskilstuna Kommun Trafikbullerutredning Beställare: Eskilstuna kommun 631 86 Eskilstuna Beställarens representant: Anna Ekwall Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Anna Lena Frennborn Johanna Gervide Uppdragsnr:

Läs mer

PM Parkering och buller. Underlag detaljplan för Sundsvik 1:24 m fl Nilssontomten i Sunne

PM Parkering och buller. Underlag detaljplan för Sundsvik 1:24 m fl Nilssontomten i Sunne PM Parkering och buller Underlag detaljplan för Sundsvik 1:24 m fl Nilssontomten i Sunne Juni 2015 KONSULT WSP Samhällsbyggnad Box 117 651 04 Karlstad Besök: Lagergrens gata 8 Tel: +46 54 13 20 00 Fax:

Läs mer

PROJEKTRAPPORT Kv Jägaren, Kumla Trafikbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 6 Bilagor: 6

PROJEKTRAPPORT Kv Jägaren, Kumla Trafikbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 6 Bilagor: 6 PROJEKTRAPPORT Kv Jägaren, Kumla Rapport -18061900.doc Antal sidor: 6 Bilagor: 6 Uppdragsansvarig Torbjörn Appelberg Kvalitetsgranskare Andreas Berg Datum 2018-06-14 www.soundcon.se Rapport -18061900 Innehåll

Läs mer

Detaljplan för Tyfter i Diseröd Kungälv. Bullerutredning

Detaljplan för Tyfter i Diseröd Kungälv. Bullerutredning Handläggare Ohlsson Perry Tel +46105058438 Mobil +46701847438 Fax +46105053009 johan.hassel@afconsult.com RAPPORT 1 (7) Datum Kungälvs kommun Nämndhuset 442 81 Kungälv Uppdragsnr 577009 Detaljplan för

Läs mer

VÄSTRA BÖKHULT TRAFIKBULLERUTREDNING

VÄSTRA BÖKHULT TRAFIKBULLERUTREDNING RAPPORT VÄSTRA BÖKHULT TRAFIKBULLERUTREDNING KONCEPT 2016-03-31 UPPDRAG 269277, Västra Bökhult, Älmhult - trafikbullerberäkning till detaljplan Titel på rapport: Västra Bökhult trafikbullerutredning Status:

Läs mer

Detaljplan för Del av Sånnaböke 1:74 i Älmhult, Älmhults kommun

Detaljplan för Del av Sånnaböke 1:74 i Älmhult, Älmhults kommun Ärendenummer 2016 B0414 2017-05-12 1(20) Miljö- och byggförvaltningen Peter Hultin 0476-551 78 Peter.Hultin@almhult.se D185 Ärendenummer 2016 B0414 Bullerutredning Detaljplan för Del av Sånnaböke 1:74

Läs mer

Bullerutredning Kv Barken, Dnr:

Bullerutredning Kv Barken, Dnr: 2017-10-24 Bullerutredning Kv Barken, Dnr: 02-0622 För planerad ny bebyggelse inom dpl kv Barken har trafikbuller beräknats. Beräkningarna visar att riktvärdena enligt Förordningen för trafikbuller (2015:216

Läs mer

Stadsbyggnadsförvaltningen

Stadsbyggnadsförvaltningen Stadsbyggnadsförvaltningen 1(9) Datum 2015-01-09 Rev. Handläggare Linda Warming Er Referens Vår Referens ADM.2014.40 Stadsbyggnadsnämnden Riktlinjer för utformning av murar, plank och staket, Landskrona

Läs mer

del av KV SEGERDAL, GREDELBY 21:4 Knivsta kommun

del av KV SEGERDAL, GREDELBY 21:4 Knivsta kommun Detaljplan för PLA 2003/20034-1 del av KV SEGERDAL, GREDELBY 21:4 Knivsta kommun Enkelt planförfarande PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING HANDLINGAR Till detaljplanen har följande handlingar upprättats:

Läs mer

Staket, plank och murar

Staket, plank och murar Staket, plank och murar Information och råd för uppförande av staket, plank och murar i Tomelilla kommun Bygglovspliktigt Enligt 9 kap 8 i Plan- och Bygglagen (PBL), krävs det bygglov för att uppföra plank

Läs mer

Detaljplan 401 BILAGA 6 BYGGANVISNINGAR SAMT ÖVERSIKTSPLAN FÖR OFFENTLIGA RUM PBN 3.5.2006 STST 22.5.2006; 4.12.2006 SF 13.12.2006

Detaljplan 401 BILAGA 6 BYGGANVISNINGAR SAMT ÖVERSIKTSPLAN FÖR OFFENTLIGA RUM PBN 3.5.2006 STST 22.5.2006; 4.12.2006 SF 13.12.2006 Detaljplan 401 BILAGA 6 BYGGANVISNINGAR SAMT ÖVERSIKTSPLAN FÖR OFFENTLIGA RUM PBN 3.5.2006 STST 22.5.2006; 4.12.2006 SF 13.12.2006 Västra åstranden, Fortsättning på den moderna trästaden Stadsdel 22, kvarteren

Läs mer

BULLERUTREDNING Lilla Åsa 23:165, Taberg, Jönköpings kommun

BULLERUTREDNING Lilla Åsa 23:165, Taberg, Jönköpings kommun Förskola Bostäder Innehåll 1. Bakgrund... 1 2. Bullerberäkning... 2 2.1 Metod och förutsättningar... 2 2.2 Riktvärden... 2 3. Resultat... 4 4. Slutsats och föreslagna åtgärder... 5 4.1 Bostäder... 5 4.1

Läs mer

TRAFIKBULLERUTREDNING KVARTERET RITAREN, VARA

TRAFIKBULLERUTREDNING KVARTERET RITAREN, VARA Rapport 16-045-R1 2016-02-26 4 sidor, 2 Bilagor Akustikverkstan AB, Fabriksgatan 4, 531 30 Lidköping, tel 0510-911 44 magnus.karlsson@akustikverkstan.se Direkt: +46(0)730 530 772 TRAFIKBULLERUTREDNING

Läs mer

Behöver jag bygglov Behöver jag kontrollansvarig

Behöver jag bygglov Behöver jag kontrollansvarig Bilaga SBN 32.2013 Behöver jag bygglov Behöver jag kontrollansvarig Riktlinjer för när bygglov och kontrollansvarig krävs, beslutade av samhällsbyggnadsnämnden i Tingsryds Kommun 2013-03-12, 32. Utgår

Läs mer

Beställare: CA Fastigheter genom Pernilla Claesson Antal sidor: 12. Projekt: Varav bilagor: 5

Beställare: CA Fastigheter genom Pernilla Claesson Antal sidor: 12. Projekt: Varav bilagor: 5 Rapport R190410-1rev1 Revideringen avser uppdaterad indata Beställare: CA Fastigheter genom Pernilla Claesson Antal sidor: 12 Projekt: 190410 Varav bilagor: 5 Projektansvarig: Niklas Jakobsson Datum: 2019-06-11

Läs mer

Buller vid kvarteret Föreningen

Buller vid kvarteret Föreningen Rapport 2016:23, Version 1.1 Buller vid kvarteret Föreningen - Borlänge kommun Dokumentinformation Titel: Buller vid kvarteret Föreningen, Borlänge kommun Serie nr: 2016:23 Projektnr: 888 Författare: Lovisa

Läs mer

RAPPORT. Bullerutredning, Krutviken SVENSK BOSTADSUTVECKLING AB UPPDRAGSNUMMER SWECO CIVIL AB ÖREBRO INFRA

RAPPORT. Bullerutredning, Krutviken SVENSK BOSTADSUTVECKLING AB UPPDRAGSNUMMER SWECO CIVIL AB ÖREBRO INFRA SVENSK BOSTADSUTVECKLING AB Bullerutredning, Krutviken UPPDRAGSNUMMER 2175423000 SWECO CIVIL AB ÖREBRO INFRA ANDREAS PERSSON NICKLAS BERGKVIST Uppdragsledare, Akustiker Granskare, Akustiker repo001.docx

Läs mer

Solenergi och arkitektur i Malmö stad. Katarina Garre, 2014-12-09

Solenergi och arkitektur i Malmö stad. Katarina Garre, 2014-12-09 Solenergi och arkitektur i Malmö stad Katarina Garre, 2014-12-09 Råd och riktlinjer Solenergi och arkitektur Råd och riktlinjer uppmuntra och inspirera byggherrar att använda sig av solens energi Solenergi

Läs mer

PROJEKTRAPPORT Kv Finland 19, Sölvesborg Trafikbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 6 Bilagor: 10

PROJEKTRAPPORT Kv Finland 19, Sölvesborg Trafikbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 6 Bilagor: 10 PROJEKTRAPPORT Kv Finland 19, Sölvesborg Rapport -18062000.doc Antal sidor: 6 Bilagor: 10 Uppdragsansvarig Kvalitetsgranskare Andreas Berg Datum www.soundcon.se Rapport -18062000 Innehåll 1. Bakgrund och

Läs mer