Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Bevakningar i Nyps Handledning Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Daniel Madsén 0.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Bevakningar i Nyps Handledning Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Daniel Madsén 0."

Transkript

1 Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Bevakningar i Nyps Handledning Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Daniel Madsén 0.1 Bevakningar i Nyps Referat Denna handledning riktar sig till dig som är handläggare och/eller lokal administratör för dokumentmallar. I Nyps finns möjligheter att skapa bevakningar och påminnelser för olika ändamål, dels inom ett ärende samt dels inom en viss status. Bevakningar kan automatisk påminna om en förväntad händelse som till exempel när en utbetalningsansökan ska vara inkommen. Det går med hjälp av bevakningar automatiskt skicka påminnelser via e- post. Detta dokument omfattar även funktionen för manuella kontroller i checklistan. Referenser 1. Dokumentmallar i praktiken 2. Design mallhantering Nyps 1 (12)

2 Innehållsförteckning Revisionshistorik...2 Bevakningar med manuella kontroller i checklistan...3 Lägga till rader...3 Ta bort rader...4 Ändra en rads innehåll...5 Visa mer information om en rad... 7 Dokumentbevakningar...8 Lägg till en dokumentbevakning...8 Ta bort en dokumentbevakning...9 Ändra en dokumentbevakning Visa mer information om en dokumentbevakning...11 Förvalda bevakningsinställningar i dokumentmallar Bevakningsdatum Beskrivning Påminnelse X: Bevakningsdatum Påminnesle X: Dokumenttyp/Dokumentmall Revisionshistorik Författare Ändringsbeskrivning Version Datum Daniel Madsén Dokumentet skapat (12)

3 Bevakningar med manuella kontroller i checklistan Bevakningsdatum Så länge en rad i manuella kontroller inte är utförd kan du ange ett bevakningsdatum för raden. Om du anger att en rad med ett bevakningsdatum är utförd kommer bevakningsdatumet automatiskt att tas bort. Lägga till rader Du kan lägga till egna manuella kontroller i checklistan. Så här gör du: 1. Raden du lägger till kommer placeras under den rad du har markerat i tabellen när du väljer att lägga till en rad. Markera därför den rad i tabellen under vilken du vill lägga till flera rader. - Välj knappen Ny rad. - Välj Ny rad i högerknappsmenyn. 3. Följande dialog visas: Vid Beskrivning är det obligatoriskt att ange en kort beskrivning av vad som ska utföras. Den här beskrivningen kommer visas direkt i checklistan. Vid Detaljerad beskrivning har du möjlighet att ange en längre beskrivning som enbart kommer visas i en Visa mer info-dialog som kommer se ut som ovan. 3 (12)

4 Vid Godkänd är OK förvald, men du kan ändra till Ej OK. Vid Bevakningsdatum har du möjlighet att direkt ange ett bevakningsdatum. I Kommentar-fältet kan du skriva en kommentar till det som ska utföras. Typ är automatiskt satt till Egen rad och kan inte ändras. 4. Välj OK eller tryck Enter för att skapa den nya raden. Raden kommer läggas in i listan under den rad du hade markerad. Övriga rader kommer flyttas nedåt en placering i listan. Välj Avbryt eller tryck Esc för att inte skapa en ny rad. Kom ihåg! Om du vill behålla den nya raden måste du spara ändringen du gjort i checklistan. Observera! Det är bara ärenden med minst en bevakning satt som kan döljas i Att göra-listan. Ta bort rader Du har möjlighet att ta bort rader som du lagt till själv i listan. Du kan inte ta bort rader som är markerade som utförda. Då får du först bocka ur att den är utförd och sedan ta bort raden. Så här gör du för att ta bort rader: 1. Markera en eller flera rader som du vill ta bort. Du markerar flera rader genom att hålla nere Ctrl samtidigt som du klickar på raderna med musen. - Välj knappen Ta bort. - Använd Delete-tangenten. - Välj Ta bort i högerknappsmenyn. 3. Följande meddelande visas i en dialog: Vill du ta bort raderna? Välj OK eller tryck Enter för att ta bort raderna. Raderna tas bort och raderna inunder flyttas upp en placering. Välj Avbryt eller tryck Esc för att inte ta bort rader. Kom ihåg! Du kan alltid ångra att du tagit bort rader till dess du spar dina ändringar. 4 (12)

5 Ändra en rads innehåll Du har möjlighet att ändra innehållet på en rad så länge du inte bockat för att den är utförd. Du kan inte heller ändra innehållet på en rubrikrad. För att ändra innehållet gör du som följer: 1. Markera den rad du vill ändra. - Välj knappen Redigera/Visa mer info. - Välj Redigera/Visa mer info i högerknappsmenyn. 3. Om raden är från en central mall eller från en organisations mall visas följande dialog: Här kan du ändra följande värden: Godkänd där du kan välja mellan OK eller Ej OK. Bevakningsdatum där du sätter en bevakning genom att ange det datum då du vill att ärendet ska larma i Att göra-listan. Om du anger ett felaktigt datum kommer du få ett felmeddelande. Bevakningsdatumet kan tidigast inträffa imorgon och senast ett år framåt i tiden. Observera! Om du öppnar ett ärende där bevakningsdatumet infallit så tas inte bevakningsdatumet bort automatiskt. För att bli av med larm-ikonen i Att göra-listan måste du alltså här flytta fram datumet eller helt ta bort bevakningsdatumet. Om du bockar av en larmad rad som utförd tas larmet automatiskt bort. Kommentar där du har möjlighet att ange en kommentar till raden. 5 (12)

6 Typ är automatiskt satt till Central mall eller Regional mall och vid Kontrollansvarig ser du vem du ska kontakta om det t ex är något felformulerat i beskrivningen. Om du hade markerat en egen rad när du valde Ändra/Visa mer info kommer du i dialogen ovan se samma innehåll som när du skapar en ny rad. Där kan du ändra beskrivning, detaljerad beskrivning, godkänd, bevakningsdatum och kommentaren. 4. Välj OK eller tryck Enter för att stänga dialogen och visa ändringarna i checklistan. Välj Avbryt för att inte ändra några uppgifter. Kom ihåg! Om du vill behålla ändringarna du gör här måste de sparas. Observera! Det är bara ärenden med minst en bevakning satt som kan döljas i Att göra-listan. Observera! Om du har bevakningar satta här när du väljer att skicka ärendet till nästa aktivitet kommer dessa bevakningar automatiskt att tas bort när du skickar iväg ärendet. Eventuella bevakningar kommer även automatiskt att rensas om du när det finns tillgängligt väljer att återkalla eller makulera ärendet. 6 (12)

7 Visa mer information om en rad Om en rad är utförd har du ändå möjlighet att se mer information om raden. För att se mer information om en rad gör du så här: 1. Markera den rad du vill se mer information om. - Välj Redigera/Visa mer info-knappen under listan. - Välj Redigera/Visa mer info i högerknappsmenyn. 3. En dialog öppnas där du ser följande information om raden: Vid Utförd ser du datum och klockslag för när raden sparades som utförd och vid Utförd av ser du vem som sparade den som utförd. Om raden är av typen Egen rad kommer fältet Kontrollansvarig inte att finnas med. Du kan inte ändra några uppgifter här. 4. Välj OK eller tryck Enter för att stänga dialogen. 7 (12)

8 Dokumentbevakningar Lägg till en dokumentbevakning Så länge ärendet inte är avslutat har du möjlighet att lägga till dokumentbevakningar i ärendet. Så här gör du: 1. På fliken Checklista väljer du att visa Dokumentbevakningar. 2. Välj knappen Ny bevakning. 3. Följande dialog visas: Vid Bevakningsdatum är det obligatoriskt att ange när det önskade dokumentet ska ha inkommit. Om du vill att påminnelserna automatiskt ska skickas ut via e-post måste du vid 8 (12)

9 E-post ange den e-postadress som ska användas. Om du inte fyller i något här måste du manuellt se till att påminnelsen skickas iväg, men systemet kommer påminna dig om när det ska göras. I Kommentar-fältet kan du skriva en kommentar till det som ska utföras. Därefter följer inmatningsfält för påminnelse 1-3, där det är obligatoriskt att för Påminnelse 1 ange Dokuementmall och Bevakningsdatum. Det eventuella förifyllda datumet här kan ändras. Om aktören har en e-postadress registrerad i systemet kommer påminnelsen skickas ut automatiskt med e-post när datumet infaller. Om ingen e-postadress finns registrerad kommer bevakning som vanligt visas på Att göra-arbetsytan och i ärendets checklista. Detta gäller ej om huvudraden är markerad som utförd i checklistan. 4. Välj OK eller tryck Enter för att skapa den nya dokumentbevakningen. Huvudraden kommer markeras med fetstil och kommer få lika många påminnelserader som du angivit påminnelsevärden i dialogen. Kontroller görs så att påminnelse 2 har ett senare datum än påminnelse 1 etcetera. Kontroll görs även av att den sista påminnelsen har ett tidigare datum än huvudradens datum. En huvudrad och en rad per påminnelse kommer läggas in i listan. Välj Avbryt eller tryck Esc för att inte skapa en ny dokumentbevakning. Kom ihåg! Om du vill behålla den nya raden måste du spara ändringen du gjort i checklistan. Observera! Det är bara ärenden med minst en bevakning satt som kan döljas i Att göra-listan. Ta bort en dokumentbevakning Du har möjlighet att ta bort en hel dokumentbevakning med underliggande påminnelser direkt i tabellen. Enskilda påminnelser tar du bort i Ändra dokumentbevakning-dialogen (se nedan). Du kan inte ta bort en dokumentbevakning som är markerad som utförd. Då får du först bocka ur att den är utförd och sedan ta bort raden. Så här gör du för att ta bort en dokumentbevakning: 1. Markera en eller flera huvudrader (rader med fetstil) tillhörande de dokumentbevakningar som du vill ta bort. Du markerar flera rader genom att hålla nere Ctrl samtidigt som du klickar på raderna med musen. - Välj knappen Ta bort. - Använd Delete-tangenten. - Välj Ta bort i högerknappsmenyn. 3. Följande meddelande visas i en dialog: Vill du ta bort dokumentbevakningarna med tillhörande påminnelser? Välj OK eller tryck Enter för att ta bort raderna. Raderna tas bort och raderna inunder flyttas upp en placering. Välj Avbryt eller tryck Esc för att inte ta bort rader. Kom ihåg! Du kan alltid ångra att du tagit bort en dokumentbevakning till dess du spar dina ändringar. 9 (12)

10 Ändra en dokumentbevakning Du har möjlighet att ändra innehållet i en dokumentbevakning eller påminnelse så länge du inte bockat för att den är utförd. För att ändra innehållet gör du som följer: 1. Markera en rad tillhörande den dokumentbevakning du vill ändra. - Välj knappen Redigera/Visa mer info. - Välj Redigera/Visa mer info i högerknappsmenyn. 3. Följande dialog visas: Här kan du ändra dokumentbevakningens och påminnelsernas uppgifter. Om en påminnelse är utförd kan du inte ändra dess uppgifter. 4. Välj OK eller tryck Enter för att stänga dialogen och visa ändringarna i checklistan. Välj Avbryt för att inte ändra några uppgifter. Kom ihåg! Om du vill behålla ändringarna du gör här måste de sparas. Observera! Det är bara ärenden med minst en bevakning satt som kan döljas i Att göra-listan. 10 (12)

11 Visa mer information om en dokumentbevakning Om en dokumentbevakning är helt utförd har du ändå möjlighet att se komplett information om den. För att se mer information om en dokumentbevakning gör du så här: 1. Markera någon rad i den dokumentbevakning du vill se mer information om. - Välj Redigera/Visa mer info-knappen under listan. - Välj Redigera/Visa mer info i högerknappsmenyn. 3. En dialog öppnas där du ser följande information: Vid Utförandedatum ser du datum och klockslag för när raden sparades som utförd och vid Utförd av ser du vem som sparade den som utförd. Du kan inte ändra några uppgifter här. 4. Välj OK eller tryck Enter för att stänga dialogen. 11 (12)

12 Förvalda bevakningsinställningar i dokumentmallar I Nyps admin och arbetsytan Dokumentmallar kan du som är administratör tillföra automatiska bevakningar då ett dokument skapas utifrån en dokumentmall. Då en dokumentmall markeras visas dess egenskaper till vänster i fönstret. Under rubriken Dokumentbevakningsegenskaper kan du göra följande: Bevakningsdatum där du kan ange hur lång tid som ska passera innan till exempel en komplettering man begärt in (via ett dokument skapat utifrån mallen) ska ha inkommit. Datum anges på något av följande vis: Dagar - +xd där x står för antal dagar framåt i tiden Månader - +xm där x står för antal månader framåt i tiden År - +xå där x står för antalet år framåt i tiden Om du anger ett datum enligt ovan här, så kommer det när du skapar ett dokument utifrån mallen i Nyps att ha bevakningsdatumet förifyllt (men ändringsbart) med ett korrekt datum framåt i tiden utifrån det datum du skapar dokumentet. Beskrivning där du kan ge en beskrivning till dokumentbevakningen. Beskrivningen du anger här kommer vara förifylld men ändringsbar när du i Nyps skapar dokument utifrån mallen. Påminnelse X: Bevakningsdatum där du kan ange när en första påminnelse ska skickas ut om t ex önskat dokument ännu inte inkommit. Datum anges på något av följande vis: Dagar - +xd där x står för antal dagar framåt i tiden Månader - +xm där x står för antal månader framåt i tiden År - +xå där x står för antalet år framåt i tiden Om du anger ett datum enligt ovan här, så kommer det när du skapar ett dokument utifrån mallen i Nyps att ha påminnelsedatumet förifyllt (men ändringsbart) med ett korrekt datum framåt i tiden utifrån det datum du skapar dokumentet. Påminnesle X: Dokumenttyp/Dokumentmall där du kan ange vilken dokumenttyp och dokumentmall påminnelsen ska skapas upp utifrån. Dessa kommer vara förvalda när du väljer att skapa upp ett dokument utifrån dokumentmallen, men de kan ändras. 12 (12)

Nyps Centrala dokumentmallar

Nyps Centrala dokumentmallar Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Nyps Centrala dokumentmallar Handledning 2011-10-03 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Torsten Wikström/Hans Jurstrand 0.7 Nyps Centrala dokumentmallar Referat

Läs mer

Dok nr SOF/AV-13:054,Ver K Treserva Genomfo randewebb. 1 Inloggning Växla användare Skrivbordet... 4

Dok nr SOF/AV-13:054,Ver K Treserva Genomfo randewebb. 1 Inloggning Växla användare Skrivbordet... 4 Treserva Genomfo randewebb Innehåll 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4 3 Sök... 5 4 Meddelanden... 6 5 Nya uppdrag läsa/kvittera uppdrag... 9 6 Vårdplaner... 10 6.1 Läsa vårdplan...

Läs mer

Dok nr SOF/AV-13:054,Ver I Treserva Genomfo randewebb. 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4

Dok nr SOF/AV-13:054,Ver I Treserva Genomfo randewebb. 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4 Treserva Genomfo randewebb Innehåll 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4 3 Sök... 5 4 Meddelanden... 6 5 Nya uppdrag läsa/kvittera uppdrag... 9 6 Vårdplaner... 10 6.1 Läsa vårdplan...

Läs mer

Lathund för BHV i PMO. version 1.2

Lathund för BHV i PMO. version 1.2 Lathund för BHV i PMO version 1.2 Innehåll Logga in... 3 Mitt arbete... 3 Öppna journal... 4 Sök barn... 4 Registrera ett barn... 5 Sök efter barn som redan är registrerade i PMO... 5 Välj journaltyp...

Läs mer

Handledning. Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden. Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 :

Handledning. Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden. Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 : Handledning Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 : 2017-06-13 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 3 2.1 Logga in på

Läs mer

Kopplad utskrift för kontrolluppgifter till den skattskyldige

Kopplad utskrift för kontrolluppgifter till den skattskyldige NYPS Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Kopplad utskrift för kontrolluppgifter till den skattskyldige Handledning 2011-03-25 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Daniel Madsén 0.1 Kopplad utskrift

Läs mer

Kursvärderingar guide för lärare

Kursvärderingar guide för lärare Guide Kursvärderingar guide för lärare Denna guide beskriver hur man steg för steg skapar en kursvärdering och skriver en kursrapport i Studentportalen. Exempel på frågor, kursvärderingar och kursrapporter

Läs mer

Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Versionsinformation Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version - Henrik Hedlund Ulrica Morelid 1.

Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Versionsinformation Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version - Henrik Hedlund Ulrica Morelid 1. Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Versionsinformation 2010-06-22 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version - Henrik Hedlund Ulrica Morelid 1.0 Bilaga Versionsinformation Nyps 2.2p4 Förändringar i

Läs mer

Arbetsinstruktion. Platina light. Syfte. Dokumenthistorik

Arbetsinstruktion. Platina light. Syfte. Dokumenthistorik 1 (16) Platina light Arbetsinstruktion Syfte Dokumentet syftar till att beskriva hur man söker ärende, handling, hur man laddar upp och skapar arbetsdokument, samt granskar dokument i Platina

Läs mer

2.1 Titta på/ändra elevrapport -> Sök elev eller klass

2.1 Titta på/ändra elevrapport -> Sök elev eller klass 2.1 Titta på/ändra elevrapport -> Sök elev eller klass Här söker du fram de elevrapporter du vill titta på eller ändra. Vill du gå direkt till en specifik elev fyller du i fältet personnummer. Vill du

Läs mer

Förnyad konkurrensutsättning. Manual för användare

Förnyad konkurrensutsättning. Manual för användare Förnyad konkurrensutsättning Manual för användare Ansvarig utgivare: Göteborgs Stads Upphandlings AB Titel: Förnyad konkurrensutsättning Manual för användare Version: 1.0.5.2015 2 Innehåll 1. Förnyad konkurrensutsättning

Läs mer

EVALD manual. Evald version 2 2014-05-02

EVALD manual. Evald version 2 2014-05-02 EVALD manual Evald version 2 2014-05-02 Innehåll KURSVÄRDERING PÅ ENGELSKA... 1 Egna frågor på engelska...1 Sammanställning på engelska...1 KURSVÄRDERING GENERELLT... 2 Skapa kursvärdering...2 Ändra öppnings/stängningsdatum...5

Läs mer

Manual Trafikdatasystem Grävtillstånd, sökande

Manual Trafikdatasystem Grävtillstånd, sökande Innehållsförteckning Starta systemet...1 Startsidan...2 Hantera ärende...3 Skapa ärende...4 Trafikanordningsplan...5 Redigera ärende...6 Hantera karta...7 Manual Trafikdatasystem Grävtillstånd, sökande

Läs mer

Delegeringsmodulen. Innehåll. Dok nr OSF/AU-18:024

Delegeringsmodulen. Innehåll. Dok nr OSF/AU-18:024 Dok nr OSF/AU-18:024 Delegeringsmodulen Innehåll 1 Logga in Delegeringsmodulen... 2 2 Ikoner i verktygsraden... 2 2.1 Mitt skrivbord... 2 2.2 Sök efter personal som redan har en delegering... 3 2.3 Sök

Läs mer

Handledningsmaterial Visio 2010

Handledningsmaterial Visio 2010 4 april 14 Jonas Wallgren Utvecklingsavdelningen Regionservice Handledningsmaterial Visio 2010 VERSION 1.0 1 Skapa simbana... 3 1.1 Öppna Visio... 3 1.2 Skapa korsfunktionellt flödesschema... 4 1.3 Utöka

Läs mer

Lathund Genomförandewebben

Lathund Genomförandewebben Diarienummer: IT Lathund Genomförandewebben Gäller från: 2018-11-26 Gäller för: Socialförvaltning omsorgspersonal ÄO/OF Fastställd av: Treserva resursperson Utarbetad av: Treserva resursperson Revideras

Läs mer

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2014-11-03

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2014-11-03 Handledning Biträdessidan Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 4 2.1 Logga in på biträdessidan... 4 2.2 Logga ut från biträdessidan... 5 3 Biträdets administration av assistenter...

Läs mer

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Gott och blandat. Nyps användarmöte - 27 oktober 2011 Henrik Hedlund, Ulf Hjelm, Jana Wahlberg

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Gott och blandat. Nyps användarmöte - 27 oktober 2011 Henrik Hedlund, Ulf Hjelm, Jana Wahlberg Gott och blandat Nyps användarmöte - 27 oktober 2011 Henrik Hedlund, Ulf Hjelm, Jana Wahlberg 1 Innehåll Ny behörighet för beslut av utbetalningar Färre obligatoriska uppgifter vid avslag Redovisning av

Läs mer

2. Skapa dokument a. Skapa dokument i befintligt ärende b. Skapa dokument utifrån klassificeringsstruktur (process) eller via Ny...

2. Skapa dokument a. Skapa dokument i befintligt ärende b. Skapa dokument utifrån klassificeringsstruktur (process) eller via Ny... Ledningskansliet, Juridik och dokumentation Patrik Spånning Westerlund MANUAL 2017-11-16 SLU ID: SLU.ua.2017.2.1.1.IÄ-8 Manual Registrera ärenden och ärendedokument i Public 360 Manual för att registrera

Läs mer

Lathund. Genomförandewebben. Diarienummer: IT. Gäller från: Socialförvaltning omsorgspersonal ÄO/OF

Lathund. Genomförandewebben. Diarienummer: IT. Gäller från: Socialförvaltning omsorgspersonal ÄO/OF Diarienummer: IT Lathund Genomförandewebben Gäller från: 2015-11-12 Gäller för: Socialförvaltning omsorgspersonal ÄO/OF Fastställd av: Treserva resursperson Utarbetad av: Treserva resursperson Revideras

Läs mer

Manual Jourläkarschema Alingsås - Version 1.0

Manual Jourläkarschema Alingsås - Version 1.0 Manual Jourläkarschema Alingsås - Version 1.0 Denna manual innehåller olika avsnitt och beroende på vilken roll man har är de olika avsnitten aktuella. OBS! För att kunna planera jourpass måste man som

Läs mer

Kontoersättning i Pyramid - Arbetsgång

Kontoersättning i Pyramid - Arbetsgång Kontoersättning i Pyramid - Arbetsgång (Pyramid Business Studio från version 3.41A) (2013-11-27) I detta dokument beskrivs arbetsgången i Pyramid rutin 962 Kontoersättning. Dialogen ger möjlighet att utföra

Läs mer

Så här använder du Wordmallarna för tjänsteutlåtanden, brev och andra dokument

Så här använder du Wordmallarna för tjänsteutlåtanden, brev och andra dokument HUDDINGE KOMMUN Kommunstyrelsens förvaltning ANVISNINGAR DATUM 20 september 2007 SIDA 1 (8) HANDLÄGGARE Ann Charlotte Munkhammar, 535 301 71 Jan Karlsson, 535 301 95 Till författare av tjänsteutlåtanden,

Läs mer

1. Ändra uppgifter i befintliga ärenden och dokument Korshänvisa mellan ärenden (ärendereferenser) 6

1. Ändra uppgifter i befintliga ärenden och dokument Korshänvisa mellan ärenden (ärendereferenser) 6 Ledningskansliet, Juridik och dokumentation Patrik Spånning Westerlund MANUAL 2017-11-16 SLU ID: SLU.ua.2017.2.1.1.IÄ-7 Manual Hantera ärenden och ärendedokument och avsluta ärenden i Public 360 Manual

Läs mer

Hjälpguide Raindance fakturaportal

Hjälpguide Raindance fakturaportal Hjälpguide Raindance fakturaportal Din inkorg hittar du under knappen Fakturor Välj Kontera/Attestera Kontera Genom att dubbelklicka på fakturans rad i din inkorg börjar du din hantering av fakturan. Den

Läs mer

Lathund. Manuell fakturering i Tandvårdsfönster

Lathund. Manuell fakturering i Tandvårdsfönster Lathund Manuell fakturering i Sida 1/20 shistorik Datum Ändrat av Kommentar 0.1 2012-09-25 Första version 0.2 2012-11-14 Ändrat från Tandbågen 2 till i texten 0.3 2012-11-26 Ändrat länken till 0.4 2012-12-07

Läs mer

Datum Ert datum Vår beteckning 2004-04-06 Banförvaltningen Vidmakthållande SE-781 85 Borlänge Besöksadress: Jussi Björlings väg 2

Datum Ert datum Vår beteckning 2004-04-06 Banförvaltningen Vidmakthållande SE-781 85 Borlänge Besöksadress: Jussi Björlings väg 2 Ert datum Banförvaltningen Vidmakthållande SE-781 85 Borlänge Besöksadress: Jussi Björlings väg 2 Telefon 0243-445000 Telefax 0243-445497 www.banverket.se Instruktion Användarhandledning för Besiktningsplan

Läs mer

Sidan Administrera vårdenhet... 2 Skapa patient som ska behandlas med NOAK... 4 Nya eller uppdaterade sidor för NOAK stödet... 7

Sidan Administrera vårdenhet... 2 Skapa patient som ska behandlas med NOAK... 4 Nya eller uppdaterade sidor för NOAK stödet... 7 Innehåll Sidan Administrera vårdenhet... 2 Skapa patient som ska behandlas med NOAK... 4 Nya eller uppdaterade sidor för NOAK stödet... 7 Startsidan... 8 Lista kreatininuppföljningar att hantera... 8 Lista

Läs mer

Instruktion till. Genomförandewebben Treserva

Instruktion till. Genomförandewebben Treserva ÄLDREFÖRVALTNINGEN INS 3.2A 1 (37) Instruktion till Genomförandewebben Treserva SBG1000, v1.3, 2010-04-07 Sundbybergs stad, 172 92 Sundbyberg BESÖKSADRESS Östra Madenvägen 4 TELEFON 08-706 80 00 TELEFAX

Läs mer

Svenska Ishockeyförbundet Disciplinärenden. Användarhandledning

Svenska Ishockeyförbundet Disciplinärenden. Användarhandledning Svenska Ishockeyförbundet Disciplinärenden Användarhandledning Innehållsförteckning 1 Domare... 2 2.1 Åta nytt ärende... 5 2.2 Överta ärende... 5 2.2 Administrera ärende... 6 2.2.1 Ärende detaljer... 7

Läs mer

Har du fått ett mail att du har fakturor som skall åtgärdas kan du klicka på länken i mailet. Ange användarnamn t ex 1464B. Företag BS.

Har du fått ett mail att du har fakturor som skall åtgärdas kan du klicka på länken i mailet. Ange användarnamn t ex 1464B. Företag BS. LOGGA IN För att logga in i Agresso Webb går man via Borås Stads intranätsida. Under IT-tjänster finns länken Agresso som tar dig till vår Agresso-sida. Här hittar man förutom information om vårt ekonomisystem

Läs mer

Treserva Lathund för enhetschefer

Treserva Lathund för enhetschefer Socialtjänsten Treserva Lathund för enhetschefer Tibro kommun, 543 80 TIBRO, Socialtjänsten, Besöksadress: Centrumgatan E-post: kommun@tibro.se, www.tibro.se, Växel: 0504-180 00 Sida 2 (19) Enligt gällande

Läs mer

Sekreterare och Plussekreterare Version SP2 via PMO

Sekreterare och Plussekreterare Version SP2 via PMO Sekreterare och Plussekreterare Version 3.7.3 SP2 via PMO Starta MedSpeech 1. Från Mitt arbete i PMO klicka på Innehåll Länkar och Diktat - Lista 2. MedSpeech startar och du får upp en lista över diktaten.

Läs mer

Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet

Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet Datum: 1 (12) 2017-07-10 Version 1.3 Support: projektrummet@esf.se Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet EBS2020 Svenska ESF-rådet Stockholm Besöksadress: Rosterigränd 12, 3 tr Postadress:

Läs mer

Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. 2013-10-07

Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. 2013-10-07 2013-10-07 Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. Postadress: 105 19 Stockholm Besöksadress: Palmfeltsvägen 5 Webb: bankgirot.se Bankgironr: 160-9908

Läs mer

Hantera dokument i arkivet

Hantera dokument i arkivet Hantera dokument i arkivet 2 Innehållsförteckning 1. SÖK EFTER DOKUMENT... 4 2. ÖPPNA ETT DOKUMENT... 5 3. BLÄDDRA MELLAN DOKUMENT... 6 4. STÄNG ETT ÖPPNAT DOKUMENT... 6 5. SPARA EN SÖKNING... 7 6. VÄLJ

Läs mer

Komvux Användarhandbok

Komvux Användarhandbok Komvux Användarhandbok för rapportering i tjänsten Studeranderapportering Maj 2012 1.1 Registrera elever Den här sidan används för att nyrapportera yngre komvuxelever. När du matar in eleverna läggs de

Läs mer

Välkommen till Visma Avendo!

Välkommen till Visma Avendo! Visma Avendo Ekonomi Välkommen till Visma Avendo! Denna handledning ger dig en snabb genomgång av huvudflödena i Visma Avendo. Vi visar hur du bokför en verifikation, hur du följer flödet för försäljning

Läs mer

Garantianspråk. Manual

Garantianspråk. Manual 2014 Garantianspråk Manual Innehåll Åtkomst till systemet... 2 Inloggning... 2 Glömt lösenordet... 3 Registrering... 4 Garantianspråk... 6 Startsida... 6 Navigering... 6 Garantianspråk konsument... 7 Mina

Läs mer

SRU-hantering i Byra. Innehåll. Supportmanual Byrå. SRU-hantering

SRU-hantering i Byra. Innehåll. Supportmanual Byrå. SRU-hantering i Byra Innehåll Inställningar... 2 Klarmarkera SRU... 4 Meddelanden i SRU-status... 6 Filen är utcheckad... 6 Ingen deklarationsfil funnen... 6 För många filer... 7 Filen är inte lagrad i en deklarationsversion...

Läs mer

Visma Proceedo Version 8.15 2014-05-12. Visma Proceedo Användarhandbok Lokala administratör Administrera

Visma Proceedo Version 8.15 2014-05-12. Visma Proceedo Användarhandbok Lokala administratör Administrera Visma Proceedo Version 8.5 204-05-2 Visma Proceedo Användarhandbok Lokala administratör Administrera. Innehållsförteckning SNABBGUIDE... 3 2 INLOGGNING... 5 3 STARTSIDA... 8 4 INKÖP... 9 4. Allmänt Inköp...

Läs mer

Beställa varor från Webbutik KUL

Beställa varor från Webbutik KUL 1 (12) 2016-10-07 Status: i Pilotdrift Beställa varor från Webbutik KUL Innehållsförteckning Inloggning... 2 Snabbguide för beställning... 2 Spara beställning... 6 Spara som mall - Favoritbeställning...

Läs mer

Gymnasieskola Användarhandbok

Gymnasieskola Användarhandbok Gymnasieskola Användarhandbok för rapportering i tjänsten Studeranderapportering Augusti 2016 1.1 Skicka egen fil med elevrapport Den här sidan används av skolor som rapporterar elever genom att skicka

Läs mer

Web-TA manual Unifaun 3/21/2016 UNIFAUN 1

Web-TA manual Unifaun 3/21/2016 UNIFAUN 1 Web-TA manual Unifaun 3/21/2016 UNIFAUN 1 Innehåll Innan start Gå hit Sändningar Gå hit Skapa ny sändning Gå hit Boka transport Gå hit Sändningsmallar Gå hit Att skapa en sändningsmall Gå hit Kundnummer

Läs mer

Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning

Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning Handbok kundwebb för kunder... 1 Översikt... 2 Logga in... 2 Ditt ärende... 3 Hur använder du kundwebben... 3 informationsfältet... 4 Arbetsfältet... 4

Läs mer

Bg Autogiro. December Medgivande via Hemsida

Bg Autogiro. December Medgivande via Hemsida December 2016 Bg Autogiro Medgivande via Hemsida Postadress: 105 19 Stockholm Besöksadress: Palmfeltsvägen 5 Webb: bankgirot.se Bankgironr: 160-9908 Styrelsens säte: Stockholm Växel: 08-725 60 00 Org.nr:

Läs mer

Manual för Medarbetare appen

Manual för Medarbetare appen Manual för Medarbetare appen Appen ger tillgång till Medarbetaren via en mobil eller platta. Du behöver ett konto sedan tidigare till Medarbetaren. 1 Vitec Agrando AB Innehåll 1. Installera appen... 3

Läs mer

Introduktion av Quality Works 2.4

Introduktion av Quality Works 2.4 Introduktion av Quality Works 2.4 Den här introduktionen vägleder dig igenom de vanligaste funktionerna i Quality Works och hur man kan använda sig av programmet för att skapa en enkel manual för sitt

Läs mer

Skapa remissvar, skicka för godkännande, godkänn, diarieför och skicka remissvar

Skapa remissvar, skicka för godkännande, godkänn, diarieför och skicka remissvar Datum 2018-05-02 Upprättad av Ulrika Kämpe Skapa remissvar, skicka för godkännande, godkänn, diarieför och skicka remissvar Denna manual innehåller en beskrivning av flödet hur man skapar ett remissvar,

Läs mer

Kontera och attestera Leverantörsfakturor

Kontera och attestera Leverantörsfakturor 2017-11-08 1 (13) Användardokumentation Författare: Jenny Broberg/Liselotte Eklöf Kontera och attestera Leverantörsfakturor Innehåll Kontera och attestera Leverantörsfakturor... 1 1 Inledning... 2 1.1

Läs mer

Lägga in och publicera rapporter i rapportserien

Lägga in och publicera rapporter i rapportserien Lägga in och publicera rapporter i rapportserien Se till att du sparat rapportfilen med namnet enligt exemplen nedan. Detta för att rapporterna ska komma i rätt ordning och vara lätta att hitta. OBS -

Läs mer

Användarmanualen. Visma Enterprise Content Search. Standard Version 2.0 for Platina. Version 1.1

Användarmanualen. Visma Enterprise Content Search. Standard Version 2.0 for Platina. Version 1.1 Användarmanualen Visma Enterprise Content Search Standard Version 2.0 for Platina Version 1.1 Innehållsförteckning 1 Ändringshistorik... 4 2 Introduktion... 5 2.1 Ikoner... 5 2.1.1 Allmänt... 5 2.1.2 Sökresultat...

Läs mer

Förnyad konkurrensutsättning. Manual för användare

Förnyad konkurrensutsättning. Manual för användare Förnyad konkurrensutsättning Manual för användare Ansvarig utgivare: Göteborgs Stads Upphandlings AB Titel: Förnyad konkurrensutsättning - Manual för användare Version: 1.0.1.2013 2 Innehållsförteckning

Läs mer

2. Skapa icke ärendedokument som samlingsdokument (flera handlingar av samma typ) 16

2. Skapa icke ärendedokument som samlingsdokument (flera handlingar av samma typ) 16 Ledningskansliet, Juridik och dokumentation Patrik Spånning Westerlund MANUAL 2017-11-16 SLU ID: SLU.ua.2013.2.1.1.IÄ-1 Manual Registrera icke ärendedokument i Public 360 Manual Registrera icke ärendedokument

Läs mer

Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet

Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet Datum: 1 (12) 2016-07-26 Version 1.2 Support: projektrummet@esf.se Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet EBS2020 Svenska ESF-rådet Stockholm Besöksadress: Rosterigränd 12, 3 tr Postadress:

Läs mer

SITHS i Easy. Handledning i hanteringen av Självdeklarationen. SITHS i Easy SITHS Förvaltning Senast ändrad 2015-06-11. Sid 1/9

SITHS i Easy. Handledning i hanteringen av Självdeklarationen. SITHS i Easy SITHS Förvaltning Senast ändrad 2015-06-11. Sid 1/9 SITHS i Easy Handledning i hanteringen av Självdeklarationen Sid 1/9 Innehållsförteckning Förutsättningar för att hantera Självdeklarationen i Easy... 3 1. Hantera Självdeklarationen i Easy... 4 2. Dokumenthantering...

Läs mer

E-signatur (beslut) i Platina för administratörer eller handläggare

E-signatur (beslut) i Platina för administratörer eller handläggare 1 (19) Arbetsinstruktion E-signatur (beslut) i Platina för administratörer eller handläggare Syfte Syftet med detta dokument är att beskriva i detalj hur e-signatur (beslut) i informationshanteringssystemet

Läs mer

Kleos 6.5 (Mars 2019) Nya och förbättrade funktioner. Kleos Knowledge Center. Choose a building block.

Kleos 6.5 (Mars 2019) Nya och förbättrade funktioner. Kleos Knowledge Center. Choose a building block. Choose a building block. Kleos Knowledge Center Version av det här dokumentet : 1.05 (SW) Datum: 25 februari 2019 Kleos 6.5 (Mars 2019) Nya och förbättrade funktioner Den här sidan visar en översikt över

Läs mer

Lathund för hantering av Miljöavvikelser i DF RESPONS

Lathund för hantering av Miljöavvikelser i DF RESPONS Lathund för hantering av Miljöavvikelser i DF RESPONS Beskrivning av hur du anmäler, utreder och följer upp miljöavvikelser i Östersunds kommuns system för miljöavvikelser, DF RESPONS. Innehåll 1. Process

Läs mer

Instruktion för hämtning av kontrolluppgifter från Nyps

Instruktion för hämtning av kontrolluppgifter från Nyps Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Instruktion - hämtning av kontrolluppgifter från Nyps 2013-01-09 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Henrik Hedlund 0.5 Instruktion för hämtning av kontrolluppgifter

Läs mer

Registrera avslut befintlig anknytning

Registrera avslut befintlig anknytning Hantering av anknutna Systemstöd: UBW anknutna : : nr: Hantering av anknutna: Registrera avslut befintligt anknytning 2 Dokumenthantering Detta dokument gäller från aktuellt datum då dokumentet producerades

Läs mer

Användarhandledning Nordea Swish Företag App

Användarhandledning Nordea Swish Företag App Användarhandledning Nordea Swish Företag App Swish Företag Ta betalt enklare App, manual version 2.0 Innehåll 1 Nordea Swish Företag App... 3 1.1 Kort introduktion... 3 1.2 Användare av Nordea Swish Företag

Läs mer

Starta Egenrapportering automatiskt i Mac

Starta Egenrapportering automatiskt i Mac EGENRAPPORTERING MAC Starta Egenrapportering automatiskt i Mac En förutsättning för att starta Egenrapportering är att man har Java installerat på sin dator. Vi rekommenderar av säkerhetsskäl att man har

Läs mer

Din guide till. Digitala assistenten

Din guide till. Digitala assistenten Din guide till Digitala assistenten Dec 2012 Innehåll SÅ HÄR SÄTTER DU DIGITALA ASSISTENTEN I ARBETE... 3 Steg 1 Skapa en ny kalenderhändelse... 3 Steg 2 Välj vad du vill att Digitala assistenten ska göra...

Läs mer

INFORMATION FRÅN VITEC

INFORMATION FRÅN VITEC INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyhetsbrev Vitec Capifast CRM 6.2 VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se VÄXEL 090-15 49 00 FAX 090-15 49 07 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA

Läs mer

> Guide till Min webmail

> Guide till Min webmail > Guide till Min webmail Skriv och skicka e-post. Klicka på ikonen Skicka nytt meddelande.. Fältet Avsändare : Här visas vilken e-postadress som kommer att stå som avsändare i ditt mail.. Fältet Mottagare

Läs mer

Årliga rutiner i Nyps

Årliga rutiner i Nyps Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Årliga rutiner i Nyps Handledning 2017-01-24 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Henrik Hedlund 0.8 Årliga rutiner i Nyps Innehåll INTRODUKTION... 4 SYFTE...

Läs mer

A n v ä n d a r m a n u a l

A n v ä n d a r m a n u a l A n v ä n d a r m a n u a l Palasso RESOR Version 5.21 2010-04-27 Innehåll 1 Om Palasso RESOR... 3 1.1 Starta Palasso... 3 2 Grundfönstret i Reserapportering... 5 2.1 Verktyg... 5 2.2 Menyval... 5 2.3

Läs mer

Manual till Genomförandewebben. Treserva

Manual till Genomförandewebben. Treserva SBG1000, v1.3, 2010-04-07 ÄLDREFÖRVALTNINGEN 2013-08-20 1 (34) Manual till Genomförandewebben Treserva Sundbybergs stad, 172 92 Sundbyberg BESÖKSADRESS Kavallerivägen 4, Rissne TELEFON 08-706 80 00 TELEFAX

Läs mer

Inställningstips Windows 8

Inställningstips Windows 8 @ Inställningstips Windows 8 2015 07-14 Ändra muspekare: 1. Navigera till Start fönstret (enklast att trycka på Windows tangenten.) 2. Skriv: mus, och sökfältet visast automatiskt. 2(11) 3. Välj: Inställningar,

Läs mer

Handledning för Agressokonfiguration i Nyps

Handledning för Agressokonfiguration i Nyps Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Handledning för Agressokonfiguration i Nyps Handledning 2009-11-04 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Mats Ranow 0.5 Handledning för Agressokonfiguration

Läs mer

Uppmärksamhetssignalen (UMS) i COSMIC Manual för dokumentation

Uppmärksamhetssignalen (UMS) i COSMIC Manual för dokumentation Godkänt den: 2018-12-12 Ansvarig: Barbro Nordström Gäller för: Region Uppsala Uppmärksamhetssignalen (UMS) i COSMIC Manual för dokumentation Innehåll Uppmärksamhetssignal...2 Skapa ny registrering...2

Läs mer

Lathund skapa och redigera sidor en projektwebb

Lathund skapa och redigera sidor en projektwebb Lathund skapa och redigera sidor en projektwebb 1. Gå in via redigeringsadressen: https://projektwebbaradmin.lansstyrelsen.se/miljosamverkanskane 2. Skapa sida Navigera till den del av webbplatsen där

Läs mer

HANDLEDNING Evolution Workflow

HANDLEDNING Evolution Workflow Evolution Workflow SIDAN 2 AV 16 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. INLEDNING...3 2. SAMMANFATTNING...3 3. DESIGN AV ARBETSFLÖDEN...3 3.1. BESKRIVNING AV TILLGÄNGLIGA AKTIVITETER...3 3.2. SKAPA/FÖRÄNDRA ETT FLÖDE...3

Läs mer

Anståndsguide Norstedts Klient

Anståndsguide Norstedts Klient Anståndsguide Norstedts Klient Finns i Norstedts Klient under menyn Åtgärder Anståndsguide eller klicka på ikonen i verktygsraden Du måste börja med att markera för vilka klienter du vill göra anstånd.

Läs mer

Fo r att registrera ett nytt a rende och fa ut ett diarienummer ur W3D3 diariet.

Fo r att registrera ett nytt a rende och fa ut ett diarienummer ur W3D3 diariet. Sida 1 Fo r att registrera ett nytt a rende och fa ut ett diarienummer ur W3D3 diariet. Manualen bör skrivas ut i färg, eftersom flera instruktioner hänvisar till bilder och symboler och knappar. Börja

Läs mer

Lathund Ta emot beställningar i Combine version 2

Lathund Ta emot beställningar i Combine version 2 Lathund Ta emot beställningar i Combine version 2 I denna lathund kommer ni dels att få en introduktion till vad de olika funktionerna innebär och hur ni hittar i Combine. Lathunden kommer även ge en ingående

Läs mer

Versionsnyheter för PMO version 8.1

Versionsnyheter för PMO version 8.1 Versionsnyheter för PMO version 8.1 Detta är Versionsnyheterna för PMO version 8.0/8.1. I det här dokumentet beskrivs den förändrade funktionaliteten i PMO från föregående version. Viktig information Kvarvarande

Läs mer

Skapa rapport till regeringen, skicka för godkännande, godkänna och diarieföra och skicka rapport

Skapa rapport till regeringen, skicka för godkännande, godkänna och diarieföra och skicka rapport Datum 2018-04-27 Upprättad av Ulrika Kämpe Skapa rapport till regeringen, skicka för godkännande, godkänna och diarieföra och skicka rapport Denna manual innehåller en beskrivning av flödet hur man skapar

Läs mer

Författare DNR: Diarienummer. Manual för Mittuniversitetets Officemallar

Författare DNR: Diarienummer. Manual för Mittuniversitetets Officemallar 2016-12-20 Författare DNR: Diarienummer Innehållsförteckning Allmänt om Wordmallarna... 2 Fliken Mittuniversitetet... 2 Skapa ett nytt dokument... 2 Dialogrutor... 3 Fylla i ett dokument... 4 Fylla i ett

Läs mer

PMO-guide Primärvården

PMO-guide Primärvården Elektronisk överföring av BHV-journal Från och med juni 2018 är det möjligt att elektroniskt exportera en BHV-journal till en Elevhälsa som har PMO, även till andra kommuner och landsting i Sverige. Viktig

Läs mer

Cosmic för kommunen Nyheter i Cosmic R8.1

Cosmic för kommunen Nyheter i Cosmic R8.1 Ansvarig Anknytning Datum Versi on Sidor 2017-10-13 1 0(10) 2017-10-13 1 1(10) Innehållsförteckning 1. COSMIC FÖR KOMMUNEN... 2 1.1. INLOGGNING... 2 1.2. PATIENTLISTEN... 3 1.2.1. Utökad patientlist...

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om ändring

Hur du skapar en ansökan om ändring Migrationsverket Funktionen för fonderna www.migrationsverket.se/fonder Rapport 2018-08-27 Version: 4.0 Hur du skapar en ansökan om ändring Innehållsförteckning 1. Viktig information vid ansökan om ändring...

Läs mer

SCB Räkenskapssammandrag

SCB Räkenskapssammandrag SCB Räkenskapssammandrag SCB Räkenskapssammandrag 1 1. KOMMA IGÅNG MED PROGRAMMET... 2 1.1 ÖVERSIKT FÖRBEREDELSER... 2 1.2 STARTA PROGRAMMET... 3 1.3 ÖVERSIKT SCB MENY... 5 1.4 INSTÄLLNINGAR... 6 1.5 KOLUMNER...

Läs mer

VAS - Standard Användardokumentation

VAS - Standard Användardokumentation VAS - Standard Användardokumentation VAS-GENERELLT SIDA 2 (12) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 VAS - Standard... 3 1. Beskrivning och syfte... 3 1.1 Inloggning med användarid och lösenord...

Läs mer

Lathund till Nyköpings föreningsregister FRIså gör du enkelt dina föreningsärenden på webben

Lathund till Nyköpings föreningsregister FRIså gör du enkelt dina föreningsärenden på webben Lathund till Nyköpings föreningsregister FRIså gör du enkelt dina föreningsärenden på webben Uppdaterad augusti 2017 Innehåll Föreningsregistret FRI... 3 Kontaktpersoner Nyköpings Arenor, Nyköpings kommun...

Läs mer

edwise Reviderad:

edwise Reviderad: 1 edwise Reviderad: 20171116 Guide för dig som vårdnadshavare Ägare: PMC Lärportalen edwise används i Åstorps kommun på samtliga förskolor och grundskolor. För att kunna använda edwise måste du som vårdnadshavare

Läs mer

Uppdatering

Uppdatering Uppdatering 2018-12-13 Arbetsledare, Granskare Ändrad visning startsidan av personer, ändrad visning lista personer för användare med roll Arbetsledare eller Granskare. På personer kopplas nu granskare.

Läs mer

Lönerevision i Hogia Personal

Lönerevision i Hogia Personal Lönerevision i Hogia Personal En lönerevision görs i flera steg; Initiering - Lönerevision Attestering - Skapa förmån - Uppdatera lön. Lönerevision är en process där flera användare kan vara inblandade:

Läs mer

A n v ä n d a r m a n u a l

A n v ä n d a r m a n u a l A n v ä n d a r m a n u a l A t t e s t e r i n g Version 5.21 2011-10-25 Innehåll 1. Inledning... 2 1.1 Nytt lösenord... 2 1.2 Tidplan för rapportering i Palasso... 2 1.3 Starta Egenrapportering... 2

Läs mer

Sören Kristiansson FÖRDJUPNING I DIABAS CLASSIC FÖR REGISTRATORER

Sören Kristiansson FÖRDJUPNING I DIABAS CLASSIC FÖR REGISTRATORER Sören Kristiansson FÖRDJUPNING I DIABAS CLASSIC FÖR REGISTRATORER Diabas tillägg för registrering av E-post Registrering via Tillägg till E-post GroupWise Outlook In och utgående post kan sparas till Ärende

Läs mer

Läsa dokument/information i advantum

Läsa dokument/information i advantum Läsa dokument/information i advantum Förhandsgranskning Välj vilken funktion du vill ha på fönstret genom att klicka på knappen i fönstrets övre högra hörn. Intryckt knapp = du granskar varje dokument

Läs mer

Lathund. Manuell fakturering i Tandvårdsfönster

Lathund. Manuell fakturering i Tandvårdsfönster 1 (32) Lathund Manuell fakturering i Tandvårdsfönster Sida 1/32 2 (32) Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 1.1 Övergripande beskrivning... 3 1.2 Förutsättningar... 3 2 Manuell fakturering av ej förhandsbedömd

Läs mer

Manual för Samordnad Individuell Plan - SIP. Klicka på ärendevyn (fliken) SIP. Klicka för åtkomst till SVU

Manual för Samordnad Individuell Plan - SIP. Klicka på ärendevyn (fliken) SIP. Klicka för åtkomst till SVU Manual för Samordnad Individuell Plan - SIP Klicka på ärendevyn (fliken) SIP Klicka för åtkomst till SVU Finns en pågående vårdperiod går det öppna SVU-processen från SIP-översikten genom att klicka på

Läs mer

1. Kontakttyper... 2 a. Mer om oregistrerad kontakt... 2 b. Mer om registrerad kontakt... 3

1. Kontakttyper... 2 a. Mer om oregistrerad kontakt... 2 b. Mer om registrerad kontakt... 3 Ledningskansliet, Juridik och dokumentation Patrik Spånning Westerlund MANUAL 2017-11-16 SLU ID: SLU.ua.2017.2.1.1.IÄ-6 Manual - Hantering av kontakter i Public 360 Manual för hantering av kontakter i

Läs mer

Uppgifterna är fördelade på fyra flikar: Sökande, Placerade, Reserverad plats och Ej

Uppgifterna är fördelade på fyra flikar: Sökande, Placerade, Reserverad plats och Ej 1 Placering 1.1 Allmänt om placeringsarbetet När skolvalet är stängt för föräldrarna ska placeringsarbetet påbörjas. Inget kommer att visas för vårdnadshavarna förrän publiceringsdatumet som sattes i inställningarna

Läs mer

Användarmanual Livsmedelsverkets Mina sidor för Livsmedelsföretagare

Användarmanual Livsmedelsverkets Mina sidor för Livsmedelsföretagare Användarmanual Livsmedelsverkets Mina sidor för Livsmedelsföretagare Innehållsförteckning 1. Översikt... 4 2. Målgrupp... 4 3. Åtkomst till Mina sidor... 4 4. Logga in... 5 5. Glömt lösenord... 5 6. Ändra

Läs mer

Instruktioner plattformen entreprenörsenhet

Instruktioner plattformen entreprenörsenhet Instruktioner plattformen entreprenörsenhet Välkomna till vår digitala plattform! Plattformen är optimerad för att användas via webbläsaren Google Chrome. Om ni behöver ladda ner Chrome, så kan ni göra

Läs mer

E-signatur (beslut) i Platina för administratörer eller handläggare

E-signatur (beslut) i Platina för administratörer eller handläggare 1 (18) Arbetsinstruktion E-signatur (beslut) i Platina för administratörer eller handläggare Syfte Syftet med detta dokument är att beskriva i detalj hur e-signatur (beslut) i informationshanteringssystemet

Läs mer