En unik lärplattform utvecklad i Sverige för svenska skolor. Inspirerad av sociala medier.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "En unik lärplattform utvecklad i Sverige för svenska skolor. Inspirerad av sociala medier."

Transkript

1 En unik lärplattform utvecklad i Sverige för svenska skolor. Inspirerad av sociala medier.

2

3 Inloggningar på kvällar och helger - bästa betyget vi kan få! Tänk dig en lärplattform för elever, lärare, föräldrar och skolledning där eleverna av eget intresse loggar in flera gånger om dagen! Så fungerar Vklass. Men vad är hemligheten? Framgången med Vklass ligger i att erbjuda eleverna ett innehållsrikt community likt det de är vana vid från t.ex. Facebook. Samtidigt hittar lärare och skolledning alla funktioner för individuella utvecklingsplaner (IUP), utbildningsmaterial, rapportering och statistik av närvaro och frånvaro, provresultat, omdömen, klasslistor med bilder, massutskick via SMS och mycket mer. Vklass levereras som tjänst där alla skolor finns i samma system. En lärare eller elev från Trelleborg kan diskutera, skapa samarbeten och dela lektionsmaterial med lärare i Botkyrka, Karlstad etc. Denna öppenhet i Vklass är självklart valfri för alla skolor. På Vklass arbetar vi hårt för att underlätta vardagen för lärare och elever. Elevernas centrala roll i lärplattformen gör den levande, rolig att arbeta med och effektiv som kommunikationsverktyg. Med engagerade användare kan man lita på att informationen når fram, snabbt!

4

5 Över 250 integrationer till innehållsleverantörer och administrativa system 2010 var Vklass en av tre nominerade i Microsofts prestigefyllda pris Microsoft Web Award där vi utmärkte oss för den nya teknik och de omfattande integrationer vi har. Vklass har över 250 olika integrationer till både innehållsleverantörer och administrativa system. I Vklass ingår integration mot elevregister: Procapita, Extens, Alvis och IMS import som är en standard världen över för import av skolinformation och användardata. Våra integrationer stödjer import av elever, personal, föräldrar, undervisningsgrupper, klasser, mentorsgrupper, avdelningar och studieplaner. För schemaläggning stödjer Vklass TimeEdit, NovaSchem och gp- Untis. Vklass hanterar även direktinloggning (Single-Sign-On) till Microsoft Office 365 och Google Apps. Plagieringskontroll kan ske genom Urkund och Ephorus dit elevernas material skickas direkt när det laddas upp i Vklass. I Vklass kan man enkelt söka och använda material från externa innehållsleverantörer. Bland många andra finns stöd för Youtube, Vimeo, Wikipedia, Qwiki, Nationalencyklopedin, Flickr, Länkskafferiet, Facebook, Google video, Skolverket med betygskriterier och kursplaner. Vklass unika integrationer till skolans elevregister hämtar informationen direkt från ert system. Det gör att vi snabbt kan lösa eventuella synkroniseringsproblem och ni slipper hamna mitt emellan två företags supportavdelningar.

6

7 Lätt att använda Vklass har ett vackert gränssnitt som fått beröm för sin enkelhet och mångfald av smarta funktioner som underlättar för såväl lärare, elever och föräldrar runt om i landet. I Vklass arbetar vi mycket med att utveckla en plattform som är användarvänlig och intuitiv. Vid införandet av Vklass får all personal en utbildning i hur man använder Vklass av någon av våra duktiga pedagoger. I utbildningen ingår även material för hur man kan arbeta vidare med elever och föräldrar. Behöver man ytterligare hjälp finns tydliga demonstrationsvideor som beskriver Vklass funktioner. För att Vklass ska vara tillgängligt för alla användare är samtliga filmer textade. Manualer för utskrift eller läsplatta finns för alla användare. Som lärare kan man enkelt ställa en fråga till supportanvändare direkt i Vklass.

8

9 Vårdnadshavare har en självklar plats i Vklass på sina egna villkor Vklass skickar ut automatiska veckobrev till alla vårdnadshavare med en sammanställning över elevens resultat, aktiviteter och närvaro. Frånvarorapporter via SMS och mail kan skickas dagligen. I Vklass kan alla vårdnadshavare få en egen inloggning. Inloggningsuppgifter kan skickas ut automatiskt via Postens ebrev, mail eller delas ut på föräldramöten. Vårdnadshavare kan titta på resultat på prov, läxförhör och inlämningar, närvarostatistik och kommunicera med lärare på skolan. I Vklass kan de ställa in hur de helst vill bli kontaktade, via mail eller SMS. Sammantaget ökar Vklass tillgängligheten till skolinformation för vårdnadshavare och underlättar föräldrakommunikationen för lärare och skolledning. Läraren kan enkelt kommunicera med sin klass vårdnadshavare. Antingen direkt i Vklass eller genom att skicka sms eller mail via färdiga listor som skapas automatiskt.

10

11 Molnet säkert och enkelt Vklass är en molntjänst, hostad på säkra servrar i Softronics egna serverhallar. Inga investeringar i egen infrastruktur behövs. Vklass är en molnlösning, uppdaterad och administrerad av Softronic. Det gör att alla nya uppdateringar och spännande funktioner kommer samtliga kunder till del direkt, utan extra kostnad. Vklass stödjer både enklare inloggning med användarnamn och lösenord, samt säkrare inloggningar anpassade för er organisation. Vklass kan också integreras direkt mot ert AD, så att ni på skolans datorer inte behöver logga in flera gånger. Inloggning via e-legitimation för vårdnadshavare och lärare finns med i Vklass grundutförande. Softronic deltar i arbetet med Skolfederation. För de skolhuvudmän som anslutit sig kommer inloggning via Skolfedarationen till Vklass att fungera direkt.

12 Mobilt Vklass fungerar i alla de stora webbläsarna och på smartphones och surfplattor som använder ios, Windows Phone, eller Android. Vklass är utvecklat med den senaste webbtekniken och fungerar därför i alla moderna webbläsare, oavsett operativsystem. Det gäller även surfplattor såsom ipad och smarta telefoner med Android. Till Vklass finns även appar specialutvecklade för iphone/ipad och Android för att ytterligare underlätta för användarna. Din skola eller organisation kan få en specialutvecklad app med funktionalitet ur Vklass och annan information från er skola/organisation.

13 Anpassat och tillgängligt Vklass strävar efter att alltid följa moderna webbstandarder och tillgänglighetsrekommendationer. Vi arbetar tillsammans med våra kunder för att ständigt förbättra tillgängligheten i Vklass. Vklass anpassar sig efter olika användare. Benämningar i Vklass ändras, så är du grundskoleelev heter det ämnesgrupp, går du i gymnasiet kallas det kurs och i förskolan har du en avdelning och en grupp. Föräldrar har behörighet att se sina barns resultat tills barnen är 18 år, därefter tas deras konton bort. Vklass strävar efter att vara tillgängligt för skolans alla elever. Vi har stöd för skärmläsare, tangentbordsnavigering och tydlig design som passar även personer med synnedsättning. Designen är avskalad och enkel för att våra användare snabbt ska förstå och kunna använda Vklass.

14 Digitalt lärande Läromedel, studiecoachning, skönlitteratur och eget skapande. Genom unika samarbeten med moderna förlag och distributörer erbjuder vi direktinloggning till digitala läromedel. Dessutom har vi smarta integrationer för att enkelt kunna använda materialet på ett naturligt sätt i Vklass. Studiecoachning online är ett erbjudande om ett extra stöd i studierna för skolans elever, utanför klassrummet. Tryggheten i att veta att man kan få hjälp efter skoltid hjälper många elever i deras studerande. Skolan kan starta studiepass online med sina egna lärare, ideella organisationer eller köpa till studiepass genom Vklass. Studiecoachning ersätter aldrig undervisningen i skolan utan fungerar som ett komplement. Se vår hemsida för en uppdaterad lista över tjänster kring digitalt lärande som erbjuds i Vklass.

15 Inga dolda kostnader Vklass levereras som en molntjänst och betalas per användare. Inga investeringar i egen infrastruktur eller andra startkostnader krävs. All funktionalitet i Vklass ingår alltid, inkl. integrationer till elevregister såsom Procapita/Extens/Alvis och schemaläggningsprogram NovaSchem/TimeEdit/ gp-untis beroende på vad skolan använder. Färdiga integrationer finns dessutom till andra leverantörers tjänster som förbättrar Vklass och kan konfigureras av er själva. Varje skola i Vklass får ett antal personer som kan skicka supportärenden till oss eller ringa oss på vårt supportnummer som har öppet till Supporten ingår i tjänsten. Vklass är en levande produkt, som i samråd med användarna uppdateras löpande med funktionalitet, utan några extra kostnader för er.

16 Ringvägen 100, Stockholm, Softronic AB, Vklass Stockholm, Telefon: ,

En unik plattform för förskola och fritids, utvecklad i Sverige

En unik plattform för förskola och fritids, utvecklad i Sverige En unik plattform för förskola och fritids, utvecklad i Sverige 08-51 90 90 00 www.vklass.com Synliggjort lärande med Vklass - föräldrar och barn älskar det Tänk dig att kunna ta upp din surfplatta eller

Läs mer

Användarmanual Skolrapport.se

Användarmanual Skolrapport.se Användarmanual Skolrapport.se Vårdnadshavare Innehållsförteckning Om Skolrapport.se och Vklass...1 Om Vklass lärplattform...2 Videomanual...2 Att komma igång med skolrapport.se...2 Varför ska jag registrera

Läs mer

Användarmanual Skolrapport.se. Vårdnadshavare

Användarmanual Skolrapport.se. Vårdnadshavare Användarmanual Skolrapport.se Vårdnadshavare Användarmanual Vklass lärplattform (Vårdnadshavare) Sida 2 av 21 Innehållsförteckning Om Skolrapport.se och Vklass... 3 Om Vklass lärplattform... 3 Videomanual...

Läs mer

Användarmanual Skolrapport.se. Vårdnadshavare

Användarmanual Skolrapport.se. Vårdnadshavare Användarmanual Skolrapport.se Vårdnadshavare Användarmanual Vklass lärplattform (Lärare) Sida 2 av 20 Innehållsförteckning Om Skolrapport.se och Vklass... 3 Om Vklass lärplattform... 3 Videomanualer...

Läs mer

Användarmanual Skolrapport.se. Vårdnadshavare

Användarmanual Skolrapport.se. Vårdnadshavare Användarmanual Skolrapport.se Vårdnadshavare Användarmanual Vklass lärplattform (Vårdnadshavare) Sida 2 av 19 Innehållsförteckning Om Skolrapport.se och Vklass 3 Om Vklass lärplattform 3 Videomanual 3

Läs mer

LATHUND V-KLASS för vårdnadshavare Lathund åk F-9 för vårdnadshavare

LATHUND V-KLASS för vårdnadshavare Lathund åk F-9 för vårdnadshavare Lathund åk F-9 V-klass V-klass är vår digitala plattform där kommunikation sker vad gäller allt ifrån närvaro, läxor, veckobrev, planeringar av arbetsområden till elevernas utvecklingsplaner och bedömningar.

Läs mer

Användarmanual Skolrapport.se. Vårdnadshavare

Användarmanual Skolrapport.se. Vårdnadshavare Användarmanual Skolrapport.se Vårdnadshavare Sida 2 av 18 Innehållsförteckning Om Skolrapport.se och Vklass... 3 Om Vklass lärplattform... 3 Videomanual... 3 Att komma igång med skolrapport.se... 4 Varför

Läs mer

Användarmanual Vklass lärplattform. Student/Elev

Användarmanual Vklass lärplattform. Student/Elev Användarmanual Vklass lärplattform Student/Elev Användarmanual Vklass lärplattform (Elever) Sida 2 av 15 Innehållsförteckning Inloggning till Vklass 4 Vad är mina inloggningsuppgifter 4 Var loggar föräldrarna

Läs mer

Användarmanual Vklass lärplattform. Student

Användarmanual Vklass lärplattform. Student Användarmanual Vklass lärplattform Student Användarmanual Vklass lärplattform (Lärare) Sida 2 av 52 Innehållsförteckning Om Vklass lärplattform... 4 Videomanualer... 5 Inloggning till Vklass... 6 Vad är

Läs mer

Nyhetsbrev nummer 1, 2013

Nyhetsbrev nummer 1, 2013 Nyhetsbrev nummer 1, 2013 Innehåll Mindre nyheter... 1 Ny design för vårdnadshavare... 1 Övriga designförändringar... 1 Nyheter i grundskolans ämnesmatris... 2 Kursmatris för gymnasiet... 2 Mina filer...

Läs mer

Digitala verktyg och molntjänster

Digitala verktyg och molntjänster Digitala verktyg och molntjänster U tvecklingen inom IT-området går fort. Internets kapacitet ökar hela tiden och nya tjänster erbjuds som kan vara till nytta för arbetet med utbildning och lärande. Utvecklingen

Läs mer

LärUm i skolan i Umeå presentation för vårdnadshavare

LärUm i skolan i Umeå presentation för vårdnadshavare LärUm i skolan i Umeå presentation för vårdnadshavare Umeå kommun september- 2014 Kompetenscentrum för digitalt lärande Vad är LärUm? En så kallad lärplattform, gemensam från förskolan till gymnasiet Används

Läs mer

Skolportalen, hypernet med Dexter

Skolportalen, hypernet med Dexter Produktionsförvaltningen 2014-11-21 Skolportalen, hypernet med Dexter Information till vårdnadshavare www.osteraker.se Innehåll Innehåll... 2 Inledning... 3 Välkommen till hypernetportalen,... 4 Österåkers

Läs mer

En ny lärplattform på Vibyskolan

En ny lärplattform på Vibyskolan En ny lärplattform på Vibyskolan Agenda Tidsplan Konkreta förändringar Familjewebb Utveckling och Lärande Support Utvärdering Tidsplan information till föräldrar Information 1 För kontaktföräldrarna 2/2-2012,

Läs mer

Börja skriv för a6 lägga in text. Handbok - de la gardienätet. för vårdnadshavare. Uppdaterad 2012-09- 10

Börja skriv för a6 lägga in text. Handbok - de la gardienätet. för vårdnadshavare. Uppdaterad 2012-09- 10 Börja skriv för a6 lägga in text Handbok - de la gardienätet för vårdnadshavare innehållsförteckning Var loggar jag in?/ Inloggning... 1 Funktioner på De la Gardienätet... 2 Fält på startsidan... 2 Vid

Läs mer

DENACODE NUDDIS DIGITALT NÄRVAROSYSTEM. Denacode AB!

DENACODE NUDDIS DIGITALT NÄRVAROSYSTEM. Denacode AB! DENACODE NUDDIS DENACODE NUDDIS Digital närvaroregistrering från denacode AB Denacode AB www.nuddis.nu DIGITALT NÄRVAROSYSTEM Systemet är centralstyrd från en huvud-server och ändringar uppdateras på varje

Läs mer

LATHUND V-KLASS för vårdnadshavare Lathund åk F-9 för vårdnadshavare

LATHUND V-KLASS för vårdnadshavare Lathund åk F-9 för vårdnadshavare Lathund åk F-9 V-klass V-klass är vår digitala plattform där kommunikation sker vad gäller allt ifrån närvaro, läxor, veckobrev, planeringar av arbetsområden till elevernas utvecklingsplaner och bedömningar.

Läs mer

O365- Konfigurering av SmartPhone efter flytt till Office 365 alt ny installation

O365- Konfigurering av SmartPhone efter flytt till Office 365 alt ny installation O365- Konfigurering av SmartPhone efter flytt till Office 365 alt ny installation Denna guide är avsedd att hjälpa användare vars epost har blivit flyttad till Exchange Online och Office 365, samt för

Läs mer

Information om förskolans och skolans IT-stöd till dig som vårdnadshavare

Information om förskolans och skolans IT-stöd till dig som vårdnadshavare Häng med till Hjärntorget! Information om förskolans och skolans IT-stöd till dig som vårdnadshavare https://hjarntorget.goteborg.se Göteborgs Stad Majorna-Linné Hemsida: www.goteborg.se/majornalinne Telefon:

Läs mer

Din guide till en digitaliserad lärmiljö

Din guide till en digitaliserad lärmiljö Din guide till en digitaliserad lärmiljö itslearning - vilka vi är Vi har över 7 miljoner aktiva användare världen över. Vad är det som attraherar alla dessa förskolor, skolor och universitet att välja

Läs mer

G Suite for Education

G Suite for Education G Suite for Education i Åstorps skolor Personal Digitala verktyg och molntjänster Utvecklingen inom IT-området går fort. Internets kapacitet ökar hela tiden och nya tjänster erbjuds som kan vara till nytta

Läs mer

Digitala system 2015 från förskola komvux, behovsspecifikation version 0.1

Digitala system 2015 från förskola komvux, behovsspecifikation version 0.1 Digitala system 2015 från förskola komvux, behovsspecifikation version 0.1 Februari 2014 Vad handlar det om? digitala behov! Inte några specifika lärplattformar eller speciella verktyg. Vi pratar behov

Läs mer

För dig som lärare har vi placerat nya inkomna svar från elever under Följ upp uppgifter medan elev på samma ställer ser alla sina aktiva Uppgifter.

För dig som lärare har vi placerat nya inkomna svar från elever under Följ upp uppgifter medan elev på samma ställer ser alla sina aktiva Uppgifter. En kort introduktion till Fronter 19 Välkommen till en ny Fronter-upplevelse. Den här guiden kommer att ta upp skillnader mellan den nuvarande Fronter-plattformen och Fronter 19, och de förändrade arbetsprocesserna.

Läs mer

INFORMATION TILL SKOLPERSONAL. Molntjänster. och digitala verktyg i förskola och skola

INFORMATION TILL SKOLPERSONAL. Molntjänster. och digitala verktyg i förskola och skola INFORMATION TILL SKOLPERSONAL Molntjänster och digitala verktyg i förskola och skola Molntjänster för effektivare kommunikation Användningen av molntjänster ger dig som personal i förskola och skola möjligheter

Läs mer

Snabbguide Interaktiv bok steg för steg

Snabbguide Interaktiv bok steg för steg Snabbguide Interaktiv bok steg för steg I SAMARBETE MED DIG Gleerups interaktiva böcker utvecklas i samarbete med elever och lärare runtom i Sverige. Det gör att innehåll och funktioner är framtagna för

Läs mer

Dexter En app för närvaro/frånvaro

Dexter En app för närvaro/frånvaro Dexter En app för närvaro/frånvaro Innehåll Innehåll... 2 Dexter App för iphone och Android... 3 Installation av Dexter App... 3 Android... 3 iphone... 3 Funktioner... 4 Inloggning... 4 Byta roll... 5

Läs mer

Digitala system i Kristinehamns förskolor och skolor. Information om behandling av personuppgifter

Digitala system i Kristinehamns förskolor och skolor. Information om behandling av personuppgifter Digitala system i Kristinehamns förskolor och skolor Information om behandling av personuppgifter Ett systempussel med olika funktionsområden I Skolförvaltningens verksamheter används flera digitala system

Läs mer

Vad är molnet?... 2. Vad är NAV i molnet?... 3. Vem passar NAV i molnet för?... 4. Fördelar med NAV i molnet... 5. Kom igång snabbt...

Vad är molnet?... 2. Vad är NAV i molnet?... 3. Vem passar NAV i molnet för?... 4. Fördelar med NAV i molnet... 5. Kom igång snabbt... Produktblad för NAV i molnet Innehåll Vad är molnet?... 2 Vad är NAV i molnet?... 3 Vem passar NAV i molnet för?... 4 Fördelar med NAV i molnet... 5 Kom igång snabbt... 5 Bli kostnadseffektiv... 5 Enkelt

Läs mer

Under Kurser visas dina kurser som kort och om där finns nya uppgifter eller anslag visas antalet i kurskortet.

Under Kurser visas dina kurser som kort och om där finns nya uppgifter eller anslag visas antalet i kurskortet. En kort introduktion till Fronter 19 Välkommen till en ny Fronter-upplevelse. Den här guiden kommer att ta upp skillnader mellan den nuvarande Fronter-plattformen och Fronter 19, och de förändrade arbetsprocesserna.

Läs mer

Kom igång med Windows Phone

Kom igång med Windows Phone 1 of 12 Windows Phone Innehåll 1 Inledning... 2 2 Konfigurera flerfaktorsinloggning... 2 4 Konfigurera applikationer... 12 4.1 Mail i mobilenhet... 12 4.2 Skype i mobil enhet... 12 4.3 OneNote i mobilenhet...

Läs mer

Kort version - Google Kalender för KullensPK

Kort version - Google Kalender för KullensPK Kort version - Google Kalender för KullensPK Datum: 2015-03-02 Sammanställt av Peter Ardemalm Innehållsförteckning Kort version - Google Kalender för KullensPK... 1 Så synkar du KullensPK i Google Kalender

Läs mer

Allt du behöver veta Föräldrar i

Allt du behöver veta Föräldrar i Föräldrapaketet Förskola, Fritid & Skola Allt du behöver veta Föräldrar i SkolportalN Förskola, Fritid & Skola Nacka Kommun Innehållsförteckning Vad är SkolportalN?... 3 Skolportalens videoguider ett bibliotek

Läs mer

App-klient för smartphones... 2. Power BI... 3. Arbetsflöde... 4. CRM Online... 5. Webb-klienten... 6. Dokumenthantering... 7. Molnet...

App-klient för smartphones... 2. Power BI... 3. Arbetsflöde... 4. CRM Online... 5. Webb-klienten... 6. Dokumenthantering... 7. Molnet... Nyheter i Dynamics NAV 2016 Innehåll App-klient för smartphones... 2 Power BI... 3 Arbetsflöde... 4 CRM Online... 5 Webb-klienten... 6 Dokumenthantering... 7 Molnet... 8 Elektronisk fakturering... 9 App-klient

Läs mer

Så här kommer du igång med din elevdator Årskurs 4

Så här kommer du igång med din elevdator Årskurs 4 Så här kommer du igång med din elevdator Årskurs 4 Din utrustning: Dator, laddare, ryggsäck och enkla hörlurar som du får om några dagar Stöldskydd, nummer och namn Datorn är stöldmärkt och har ett nummer.

Läs mer

Manual Administration digitala läromedel

Manual Administration digitala läromedel Manual Administration digitala läromedel I SAMARBETE MED DIG Manual för Gleerups digitala läromedel På www.gleerupsportal.se finns alla Gleerups digitala läromedel. Här kan du begära nytt lösenord, logga

Läs mer

Mobila metoder för inloggning VÅRD OCH OMSORG SVENSK E-IDENTITET

Mobila metoder för inloggning VÅRD OCH OMSORG SVENSK E-IDENTITET 2017 Mobila metoder för inloggning VÅRD OCH OMSORG SVENSK E-IDENTITET Ordlista IdP = Den som står för identiteten. Exempelvis en kommun när det gäller deras AD-konton (nätverkskonton). Mobilt SITHS SITHS-inloggning

Läs mer

Så här kommer du igång med din elevdator

Så här kommer du igång med din elevdator Så här kommer du igång med din elevdator Din utrustning: Dator, laddare, ryggsäck och enkla hörlurar Stöldskydd, nummer och namn Datorn är stöldmärkt och har ett nummer. Namnlapp sätter vi på framsidan.

Läs mer

Innehållsförteckning Förutsättningar... 2 Installation av Google Authenticator på iphone... 3 Installation av Google Authenticator på Android...

Innehållsförteckning Förutsättningar... 2 Installation av Google Authenticator på iphone... 3 Installation av Google Authenticator på Android... Säker inloggning Innehållsförteckning Förutsättningar... 2 Installation av Google Authenticator på iphone... 3 Installation av Google Authenticator på Android... 6 Installation av Microsoft Authenticator

Läs mer

GOOGLE APPS FOR EDUCATION

GOOGLE APPS FOR EDUCATION GOOGLE APPS FOR EDUCATION #isjöbo INFORMATION TILL PERSONAL 20150819 Familjeförvaltningen DIGITALISERING #isjöbo Skolans styrdokument, vår läroplan och kursplaner ställer krav på digitalisering och vi

Läs mer

e-förslag System för ökad medborgardialog

e-förslag System för ökad medborgardialog System för ökad medborgardialog Få medborgarna delaktiga och engagerade i den lokala samhällsutvecklingen Vårt system för ökar medborgardialogen och gör medborgarna delaktiga och engagerade i den lokala

Läs mer

ipad i skolan Vanliga frågor och svar (FAQ) för skolledare och personal

ipad i skolan Vanliga frågor och svar (FAQ) för skolledare och personal ipad i skolan Vanliga frågor och svar (FAQ) för skolledare och personal Har du frågor om om ipad i skolan? Titta här om du kan hitta ett svar på din fråga! INNEHÅLLSFÖRTECKNING Frågor om problem Vad händer

Läs mer

En till en med nyanlända ungdomar

En till en med nyanlända ungdomar Presentationen och mer material: http://korta.nu/en_till_en_sprint En till en med nyanlända ungdomar Från versaler på tangentbordet 1ll bildberä4elser Lärare Karin Rehman, Sprintgymnasiet, Stockholms stad

Läs mer

Dexter. En app för närvaro/frånvaro

Dexter. En app för närvaro/frånvaro Dexter En app för närvaro/frånvaro Innehåll Innehåll...2 Dexter App för iphone och Android...3 Installation av Dexter App...3 Android...3 iphone...3 Funktioner...4 Inloggning...4 Byta roll...5 Kvittera

Läs mer

Skolplattformens pedagogiska verktyg och startsida en guide

Skolplattformens pedagogiska verktyg och startsida en guide Skolplattformens pedagogiska verktyg och startsida en guide Skolplattformen på en lärplatta och smartphone stockholm.se Innehåll Att logga in 4 Kom till Startsidan via SharePoint 4 Min skola 5 Teams ditt

Läs mer

Riktlinjer vid användning av digitala verktyg

Riktlinjer vid användning av digitala verktyg Riktlinjer vid användning av digitala verktyg Barn- och utbildningsförvaltningen Senast reviderad 2015-05-20 Bakgrund Barn- och utbildningsförvaltningen (BOUF) har fått i uppdrag av Barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

Om du har ett mailkonto tex. Outlook har du också ett konto i Microsoft

Om du har ett mailkonto tex. Outlook har du också ett konto i Microsoft Lite spöklikt! Inte så spöklikt om vi får veta att molnet bara är ett namn på en okänd lagringsplats, som kan finnas på vilken plats som helst på jordklotet. Både Apple, Microsoft och Google har som villkor

Läs mer

Vi skapar din digitala närvaro - och vi älskar det

Vi skapar din digitala närvaro - och vi älskar det Vi skapar din digitala närvaro - och vi älskar det Mscompanion.se We guide you in to the digital world for your business Ta steget in i den digitala världen med en mobilapp och/eller en hemsida Om oss

Läs mer

Office 365. www.koneo.se. Du har tillgång till Office överallt. Verktyg för professionella. Verktyg för samarbete. Enkel installation och hantering

Office 365. www.koneo.se. Du har tillgång till Office överallt. Verktyg för professionella. Verktyg för samarbete. Enkel installation och hantering 1 (5) Office 365 Du har tillgång till Office överallt Oavsett om du arbetar på ditt kontor eller är ute på uppdrag, har du tillgång till en uppsättning välbekanta, professionella produktivitetsverktyg.

Läs mer

Handbok för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9 Reviderad Motala kommun version 1.0 150929

Handbok för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9 Reviderad Motala kommun version 1.0 150929 Handbok för medborgare i Dexter Version 2.0 för Dexter 3.9 Reviderad Motala kommun version 1.0 150929 IT-stöd för morgondagens skola & förskola IST erbjuder skolledare, pedagoger, elever och vårdnadshavare

Läs mer

Funktionalitet i TimberTime?

Funktionalitet i TimberTime? Vad är TimberTime? TimberTime är ett system för bokning/avisering av lossningstider för timmerbilar. Målet med TimberTime är att minimera köer och väntetider vid lossning av timmer och massaved. Systemet

Läs mer

Kom igång med CodeMonkey 1

Kom igång med CodeMonkey 1 Kom igång med CodeMonkey 1 Vad roligt att du valt att arbeta med CodeMonkey! I denna Kom igång-guide får du steg-för-steg-instruktioner för hur du kommer igång med att skapa konton, aktivera läromedel,

Läs mer

Vi skapar din digitala närvaro - och vi älskar det

Vi skapar din digitala närvaro - och vi älskar det Vi skapar din digitala närvaro - och vi älskar det Mscompanion.se We guide you in to the digital world for your business Ta steget in i den digitala världen med en mobilapp och/eller en hemsida Om oss

Läs mer

- En gemensam plattform för lärande för Katrineholms kommuns förskolor, grundskolor och gymnasieskolor

- En gemensam plattform för lärande för Katrineholms kommuns förskolor, grundskolor och gymnasieskolor - En gemensam plattform för lärande för Katrineholms kommuns förskolor, grundskolor och gymnasieskolor Lärknuten Syftet med Lärknuten: stödja och utveckla lärande. underlätta och modernisera kommunikationen

Läs mer

Instruktion: Trådlöst nätverk för privata enheter

Instruktion: Trådlöst nätverk för privata enheter Instruktion: Trådlöst nätverk för privata enheter orebro-byod Sida 2 av 21 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Så ansluter du till nätverket orebro-byod... 4 2.1 Allmän information:... 4 2.2 Enkel

Läs mer

ipads i skolan Vanliga frågor och svar (FAQ)

ipads i skolan Vanliga frågor och svar (FAQ) Vanliga frågor och svar (FAQ) Har du frågor om om? Titta här om du kan hitta ett svar på din fråga! Om du inte gör det - kontakta ditt barns lärare eller någon av kontaktpersonerna. Du hittar kontaktuppgifter

Läs mer

Handbok för medborgare i Dexter

Handbok för medborgare i Dexter Handbok för medborgare i Dexter Version 2.0 för Dexter 3.9 Reviderad Motala kommun version 1.0 130313 IT-stöd för morgondagens skola & förskola IST erbjuder skolledare, pedagoger, elever och vårdnadshavare

Läs mer

instruktionsmanual till föräldrar

instruktionsmanual till föräldrar instruktionsmanual till föräldrar Välkommen till Pluttra! Pluttra är ett digitalt verktyg för dokumentation, kommunikation och information för förskolan. Genom en helhetslösning där skolan genom utbildning,

Läs mer

Riktlinje för användning av lånedator i skolan Västerås stad Skolverksamheter

Riktlinje för användning av lånedator i skolan Västerås stad Skolverksamheter Riktlinje för användning av lånedator i skolan Västerås stad Skolverksamheter IT-riktlinje för användning av lånedator* i skolan Skolarbete och lärande med stöd av modern teknik Skolans uppdrag är att

Läs mer

DIGITALA VERKTYG I SKOLAN

DIGITALA VERKTYG I SKOLAN DIGITALA VERKTYG I SKOLAN INFORMATION TILL PERSONAL DATORN I SKOLAN "EN-TILL-EN"OCH OFFICE 365 Örebro kommun erbjuder alla elever att låna en dator eller surfplatta för skolarbetet, en så kallad en-till-en-lösning.

Läs mer

Hej! Dags att tala om hur du bäst får till en automatiserad inloggning då du använder SharePoint Online, eller andra Microsoft-tjänster.

Hej! Dags att tala om hur du bäst får till en automatiserad inloggning då du använder SharePoint Online, eller andra Microsoft-tjänster. Hej! Dags att tala om hur du bäst får till en automatiserad inloggning då du använder SharePoint Online, eller andra Microsoft-tjänster. 1 Den här informationen riktar sig till dig som antingen jobbar

Läs mer

Lathund åk 4-9 för vårdnadshavare

Lathund åk 4-9 för vårdnadshavare Lathund åk 4-9 för vårdnadshavare V-klass V-klass är vår digitala plattform där kommunikation sker vad gäller allt ifrån närvaro, läxor, veckobrev, planeringar av arbetsområden till elevernas utvecklingsplaner

Läs mer

Kom igång med Flexibelt digitalt verktyg som motiverar eleverna och förenklar för läraren

Kom igång med Flexibelt digitalt verktyg som motiverar eleverna och förenklar för läraren Kom igång med Flexibelt digitalt verktyg som motiverar eleverna och förenklar för läraren Kom igång med Glosboken.se Lär dig grunderna om Glosboken.se så att du och dina eleverna kommer igång med ert nya

Läs mer

Välkommen till edwise - Elev

Välkommen till edwise - Elev Välkommen till edwise - Elev 2011 Tieto Corporation Inloggning Skriv www.edwise.se i webbläsarens adressfönster. Ditt användarnamn samt lösenord får du av edwiseansvarige på skolan. Har du haft ett konto

Läs mer

I tidigare Fronter-versioner fanns det tre så kallade organisationsenheter; noder, grupper och korridorer

I tidigare Fronter-versioner fanns det tre så kallade organisationsenheter; noder, grupper och korridorer Fronter19 Manual för administratörer Introduktion Struktur I Fronter19 har vi förenklat administrationen av systemet. Du som tidigare administrerat Fronter kommer uppleva att du lägger mindre tid åt administration.

Läs mer

Mobile First Video on demand och livesändningar på Internet. Juni 2012

Mobile First Video on demand och livesändningar på Internet. Juni 2012 Mobile First Video on demand och livesändningar på Internet Juni 2012 1 Om detta dokument Marknaden och tekniken kring film (video on demand och livesändningar) på Internet utvecklas blixtsnabbt. Video

Läs mer

Tekniken en djungel. Apple Id, Gmail, Hotmail, Icloud, Appar, Appstore, Itunes, säkerhet, molntjänster, WiFi

Tekniken en djungel. Apple Id, Gmail, Hotmail, Icloud, Appar, Appstore, Itunes, säkerhet, molntjänster, WiFi Tekniken en djungel Apple Id, Gmail, Hotmail, Icloud, Appar, Appstore, Itunes, säkerhet, molntjänster, WiFi Av Linda Kurdve Rödeby skolområde 2015-01-07 Problem vi stöter på med tekniken idag i vår vardag

Läs mer

TeamEngine STYRELSEPLATS DELA STYRELSEMATERIALET SMARTARE OCH SMIDIGARE

TeamEngine STYRELSEPLATS DELA STYRELSEMATERIALET SMARTARE OCH SMIDIGARE TeamEngine STYRELSEPLATS DELA STYRELSEMATERIALET SMARTARE OCH SMIDIGARE DET HÄR ÄR TEAMENGINE DISTRIBUERA STYRELSEMATERIALET ENKLARE Med TeamEngine styrelseplats får du och övriga styrelsemedlemmar en

Läs mer

Instruktion: Trådlöst utbildningsnät orebro-utbildning

Instruktion: Trådlöst utbildningsnät orebro-utbildning Instruktion: Trådlöst utbildningsnät orebro-utbildning Sida 2 av 19 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Så ansluter du till nätverket orebro-utbildning... 4 2.1 Allmän information:... 4 2.2 Enkel anslutning

Läs mer

Guide företagskonto. HantverksParken. www.malerirad.se www.hantverksparken.se. Box 576, 136 25 Haninge 08-776 30 90 support@malerirad.

Guide företagskonto. HantverksParken. www.malerirad.se www.hantverksparken.se. Box 576, 136 25 Haninge 08-776 30 90 support@malerirad. Guide företagskonto HantverksParken TM Box 576, 136 25 Haninge 08-776 30 90 support@malerirad.se www.malerirad.se www.hantverksparken.se 2015 Innehållsförteckning Sida 3: Användningsenheter Sida 4: Rekommenderade

Läs mer

Dina barns närvaro på Hjärntorget

Dina barns närvaro på Hjärntorget Dina barns närvaro på Hjärntorget Från och med vårterminen 2014 har vi fått en ny närvarofunktion på Hjärntorget. Lärarna rapporterar in barnens närvaro direkt på lektionen och du kan själv gå in och se

Läs mer

Kom igång med Mål 1 Interaktiv Studiehandledning

Kom igång med Mål 1 Interaktiv Studiehandledning Kom igång med Mål 1 Interaktiv Studiehandledning Kom igång med Mina sidor 1 Vad roligt att du ska använda Mål 1 Interaktiv Studiehandledning! I denna Kom igång-guide får du steg-för-steg-instruktioner

Läs mer

Allt samlat på ett och samma ställe En användarmanual för vår affärsplattform MyBusiness

Allt samlat på ett och samma ställe En användarmanual för vår affärsplattform MyBusiness www.pwc.se/mybusiness Allt samlat på ett och samma ställe En användarmanual för vår affärsplattform MyBusiness MyBusiness version: 2.5 2014-12-22 Förenkla din arbetsdag med MyBusiness Tillgängligt från

Läs mer

Värdefulla verktyg under studietiden. Informationspass för nya studenter 4 september 2018

Värdefulla verktyg under studietiden. Informationspass för nya studenter 4 september 2018 Värdefulla verktyg under studietiden Informationspass för nya studenter 4 september 2018 Fem steg för att komma igång Skapa användarkonto Registrera dig i Ladok Logga in i Blackboard Hämta ut ditt HiG-kort

Läs mer

Kom igång med CodeMonkey

Kom igång med CodeMonkey Kom igång med CodeMonkey 1 Vad roligt att du valt att arbeta med CodeMonkey! I denna Kom igång-guide får du steg-för-steg-instruktioner för hur du kommer igång med att skapa konton, aktivera koder, tilldela

Läs mer

INFORMATION. Lärplattform för bättre skolresultat och kommunikation på

INFORMATION. Lärplattform för bättre skolresultat och kommunikation på INFORMATION Lärplattform för bättre skolresultat och kommunikation på Inledning/Bakgrund Inledningsvis 5 huvudargument för att ni ska välja InfoMentor som leverantör. Vår Lärplattform är den på marknaden

Läs mer

Digitalisering i skolan

Digitalisering i skolan Digitalisering i skolan 1 Frågeblanketten läses maskinellt. Vi ber dig därför att: Använda bläckpenna Markera dina svar med kryss, så här: Om du svarat fel täck hela rutan med det felaktiga krysset, så

Läs mer

Guide till SvD:s. digitala korsord

Guide till SvD:s. digitala korsord Guide till SvD:s digitala korsord Välkommen att prova SvD:s korsord digitalt. Du kan ha ett eller flera korsord i gång samtidigt och om ingen tävling pågår kan du även få ledtrådar och facit direkt på

Läs mer

Visit Connect. Inför mässan

Visit Connect. Inför mässan Visit Connect Visit Connect är ett system för att, med hjälp av smartphones och läsplattor med ios eller Android, enkelt kunna samla in kontaktuppgifter om besökare under en mässa. Detta kräver ett par

Läs mer

Användarperspektivet och teknikperspektivet

Användarperspektivet och teknikperspektivet Användarperspektivet och teknikperspektivet För att förenkla så måste vi ständigt utveckla! Om lärare och elever behöver utbildning i Skola24 har vi misslyckats. Den osynliga tekniken är den bästa tekniken

Läs mer

Instruktioner för beställning och kontoadministration för abonnenter av inlästa läromedel

Instruktioner för beställning och kontoadministration för abonnenter av inlästa läromedel Sidan 1 av 10 Instruktioner för beställning och kontoadministration för abonnenter av inlästa läromedel Version 2.1 Sidan 2 av 10 Innehåll Att logga in och byta lösenord... 3 Logga in... 3 Byta lösenord...

Läs mer

Vägen till SSO i Ängelholm

Vägen till SSO i Ängelholm Vägen till SSO i Ängelholm Ängelholm Cirka 40.000 invånare Jordbruk och småindustrier Prisjakt, Koenigsegg, HemoCue Lärande och familj Christer Kratz Förskolor 28 förskolor med cirka 80 avdelningar Grundskolor

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen. Simrishamns Kommun DIGITALAVERKTYG I FÖRSKOLAOCHSKOLA INFORMATIONTILLPERSONAL

Barn- och utbildningsförvaltningen. Simrishamns Kommun DIGITALAVERKTYG I FÖRSKOLAOCHSKOLA INFORMATIONTILLPERSONAL Barn- och utbildningsförvaltningen Simrishamns Kommun DIGITALAVERKTYG I FÖRSKOLAOCHSKOLA INFORMATIONTILLPERSONAL DATORNI SKOLAN "EN-TILL-EN" OCHGAFE Simrishamns kommun erbjuder alla elever från årskurs

Läs mer

INNEHÅLLS FÖRTECKNING

INNEHÅLLS FÖRTECKNING ANVÄNDARMANUAL INNEHÅLLS FÖRTECKNING Logga in på ditt konto... 2 Ladda upp filer... 3 Ladda ner klienten till din dator eller enhet... 4 Synk Mappen... 5 Dela filer... 6 Extern delning i webgränssnittet

Läs mer

DENACODE NUDDIS FÖRÄLDRAHANDBOK Älvsbyns Kommun mars Digitalt närvarosystem i förskolan

DENACODE NUDDIS FÖRÄLDRAHANDBOK Älvsbyns Kommun mars Digitalt närvarosystem i förskolan DENACODE NUDDIS FÖRÄLDRAHANDBOK Älvsbyns Kommun mars 2018 Digitalt närvarosystem i förskolan Vad är Nuddis? Denacode Nuddis är ett digitalt närvarosystem som införs på förskolorna i Älvsbyns Kommun under

Läs mer

IKT-strategi

IKT-strategi IKT-strategi 2018-2019 VEJBYSTRANDS SKOLA OCH FÖRSKOLA den 4 juli 2018 Bosse Wahlin, rektor/förskolechef & Kajsa Braide, IKT-pedagog/biträdande rektor Innehåll Inledning och bakgrund... 4 Pedagogik...

Läs mer

Handbok för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9 Anpassad för Lapplands Gymnasium 2014-01-02/MAEV

Handbok för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9 Anpassad för Lapplands Gymnasium 2014-01-02/MAEV Handbok för medborgare i Dexter Version 2.0 för Dexter 3.9 Anpassad för Lapplands Gymnasium 2014-01-02/MAEV Innehåll Inledning... 2 Vem är medborgare?... 2 Hur får jag mitt konto?... 2 Hur loggar jag in?...

Läs mer

Itslearning. För dig som vårdnadshavare

Itslearning. För dig som vårdnadshavare Itslearning För dig som vårdnadshavare Innehållsförteckning Logga in med BankID.. 3-4 Start; De senaste uppdateringarna och händelserna.... 5 Ditt barn..... 5 Om barnet... 6 Individuell utvecklingsplan.......

Läs mer

Digitalisering i skolan och vuxenutbildningen

Digitalisering i skolan och vuxenutbildningen Digitalisering i skolan och vuxenutbildningen 1 Frågeblanketten läses maskinellt. Vi ber dig därför att: Använda bläckpenna Skriva tydliga siffror, så här: Markera dina svar med kryss, så här: Om du svarat

Läs mer

Kom igång med NOKflex 1

Kom igång med NOKflex 1 Kom igång med NOKflex 1 Vad roligt att du valt att arbeta med NOKflex! I denna Kom igång-guide får du steg-för-steg-instruktioner för hur du kommer igång med att skapa konton, aktivera läromedel, tilldela

Läs mer

Välkommen till Dexter

Välkommen till Dexter Välkommen till Dexter I Dexter når du information som finns registrerad i huvudsystemet Extens. Dexter är webbaserat och ka nås från valfri dator. Adressen till Malmö Dexter är http://www.malmo.se/dexter.

Läs mer

Paketerad med erfarenhet. Tillgänglig för alla.

Paketerad med erfarenhet. Tillgänglig för alla. En enkel tjänst för sammanhållen hantering av anställdas och elevers användarkonton, inloggning och behörigheter. Paketerad med erfarenhet. Tillgänglig för alla. Personer kommer och personer går. Digitala

Läs mer

Öka din försäljning genom att erbjuda ett intuitivt säkerhetssystem med hemautomation

Öka din försäljning genom att erbjuda ett intuitivt säkerhetssystem med hemautomation Öka din försäljning genom att erbjuda ett intuitivt Trådlös säkerhet och interaktiv hemautomation, allt i ett Branddetektorer Videokameror Lås Överfall/hot Nyckelfunktioner och fördelar Support för Z-Wave

Läs mer

Mobilt Efos och ny metod för stark autentisering

Mobilt Efos och ny metod för stark autentisering Mobilt Efos och ny metod för stark autentisering I och med lanseringen av E-identitet för offentlig sektor, Efos, kommer Inera att leverera komponenter som möjliggör att en användare ska kunna logga in

Läs mer

Lathund. Tal-och ljudböcker från. Inläsningstjänst. Kommunabonnemang på inlästa läromedel sida 3

Lathund. Tal-och ljudböcker från. Inläsningstjänst. Kommunabonnemang på inlästa läromedel sida 3 Lathund Tal-och ljudböcker från Inläsningstjänst Innehåll: Inlästa läromedel sida 2 Kommunabonnemang på inlästa läromedel sida 3 Vem kan hämta hem inlästa böcker från Inläsningstjänst? sida 3 Inläsningstjänst-

Läs mer

En felsökningsguide för rcloud Office tjänsterna och lite manualer.

En felsökningsguide för rcloud Office tjänsterna och lite manualer. Årsta 2014-05-27 En felsökningsguide för rcloud Office tjänsterna och lite manualer. rcloud molntjänster är helt beroende av att nätverket fungerar och du kan komma ut på Internet, Dina program och dina

Läs mer

INTRODUKTION www.bokochwebb.se/sv. Välkommen till bok-och-webben i Svenska A

INTRODUKTION www.bokochwebb.se/sv. Välkommen till bok-och-webben i Svenska A INTRODUKTION www.bokochwebb.se/sv Välkommen till bok-och-webben i Svenska A Välkommen till bok-och-webben i Svenska A! Vi är glada över att du har valt att använda vårt material, och vi hoppas att du och

Läs mer

Google Kalender för KullensPK

Google Kalender för KullensPK Google Kalender för KullensPK Datum: 2015-02-25 Sammanställt av Peter Ardemalm Innehållsförteckning Google Kalender för KullensPK... 1 Så synkar du KullensPK i Google Kalender Fördelarna med Google Kalender...

Läs mer

Android. Ett alternativ till traditionella Windows-datorer

Android. Ett alternativ till traditionella Windows-datorer Android Ett alternativ till traditionella Windows-datorer Janne Wedlund Seniornet Huddinge Sept 2016 Vad är en Android-platta? Vad kan den göra och inte göra? Appar Utskrift Vanliga frågor Diskussion Support

Läs mer

Kan logga in och ha strategier för att minnas sitt lösenord. Kan ta hand om och hanterar sin enhet. Kan starta och stänga av sin enhet.

Kan logga in och ha strategier för att minnas sitt lösenord. Kan ta hand om och hanterar sin enhet. Kan starta och stänga av sin enhet. Eskilstuna kommun Digitalia Lägg till ELEVEN framför varje fält när du läser planen. Lycka till! Hantering av digitala enheter Fritidshem F 1-3 4-6 7-9 Får lära sig att ladda ner appar till en surfplatta

Läs mer

Du hittar information i en film på youtube anpassad för dig som är elev eller vårdnadshavare via

Du hittar information i en film på youtube anpassad för dig som är elev eller vårdnadshavare via 1 Hej, Sollentuna Musikklasser använder webblösningen InfoMentor även kallad Skolplattformen för skolans dokumentation och frånvarohantering. Ambitionen med InfoMentor är att ge dig som förälder bra insikt

Läs mer