37 NYA LÖSNINGAR PÅ DINA KUNDERS PROBLEM.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "37 NYA LÖSNINGAR PÅ DINA KUNDERS PROBLEM."

Transkript

1 37 NYA PRODUKTER.

2 37 NYA LÖSNINGAR PÅ DINA KUNDERS PROBLEM. Det är en ny vinter nu. Det enda vi med säkerhet vet är att det är då människor funderar på hur de värmer upp sina hus. Och det är då värmepumpar börjar diskuteras i fikarum, på middagar och på nätet. Vi på NIBE har tillverkat värmepumpar sedan svensken i början av 80-talet lärde sig vad ordet betyder. En sak är säker. För varje år som går blir våra värmepumpar bättre, energisnålare, tystare, hållbarare och lättare att installera och använda. Dessutom blir det möjligt att installera värmepumpslösningar som var omöjliga (eller för komplicerade för att det skulle vara en bra idé) så sent som för ett år sedan. 37 nya lösningar som inte fanns för ett år sedan! Bara under 2013 har vi tagit fram 37 nya produkter. 37 lösningar på dina kunders problem. Vi ser nämligen på det såhär: Ditt jobb är att lösa dina kunders problem. Vårt jobb är att hjälpa dig att göra det. I den här broschyren ser du hur vi tänkt oss att göra det.

3 DET BLIR LÄTTARE OM NÅGON ANNAN BERÄTTAR ATT DIN LÖSNING ÄR BÄST. ENERGIMYNDIGHETEN TILL EXEMPEL. Alla som tillverkar och säljer värmepumpar använder siffror om olika värden. Dessa siffror är svåra att förstå och jämföra för oss som arbetar med värmepumpar till vardags. För slutkunderna är de oftast helt obegripliga. Du som säljer NIBE har en fördel. Du behöver inte ge dig in i detaljer och vara hårdsäljande. Du kan hänvisa dina kunder direkt till Energimyndighetens tester. Där står allt svart på vitt. Det gör livet betydligt enklare.

4 NIBE F1155/F1255 Världens modernaste bergvärmepumpar? När NIBE Fighter 1250 lanserades var det inget mindre än en teknisk revolution. Att alltid låta kompressorn arbeta med rätt och anpassat varvtal betydde en markant lägre energiförbrukning och dessutom mindre slitage. En minst lika stor revolution var det också när Nya generationens värmepumpar kom några år sedan. Moduluppbyggnad, USB-uttag, lågenergicirkulationspumpar och en helt unik display satte en ny standard i branschen. Nu har tiden kommit för de båda revolutionerna att bli en. Med upp till 15% bättre prestanda är det nu dags för NIBE F1155 och F1255 att komma ut på marknaden efter flera års utvecklingsarbete. NIBE F1155/F1255 är den första värmepump som ger alla dessa lösningar i en och samma produkt. Dessutom till ett lägre pris än föregångaren. Varvtalsreglerad effekt: 4-16 kw Elpatron: 9 kw Urtagbar kylmodul NIBE F1145/F1245 Nu blir de bästa ännu bättre. Efter fyra år är det nu dags för en uppdatering av NIBE F1145/ F1245. Den stora skillnaden är att värmepumpen numera själv kan styra varvtalet på båda cirkulationspumparna. Resultatet blir dels att användaren snabbare får tillgång till varmt vatten, men också att man kan minska energiåtgången vid varmvattenproduktion med ytterligare cirka 15 %. En annan ny funktion är att båda modellerna nu kan användas som Master/Slave och tillsammans med bland annat fastighetsmodellen NIBE F1345. Storlekar F1145: 6, 8, 10, 12, 15, 17 kw. Storlekar F1245: 5, 6, 8, 10, 12 kw. Elpatron: 9 kw Urtagbar kylmodul Ökad varmvattenkapacitet Master/Slave funktion Variabla varvtal på cirkulationspumparna Snabbare och energisnålare varmvattenproduktion NIBE F 1155/F1255 NIBE F1155 (utan varmvattenberedare) NIBE F1255 (med 180 liter varmvattenberedare) NIBE F NIBE F NIBE F NIBE F NIBE F NIBE F NIBE F NIBE F NIBE F NIBE F NIBE F Moduluppbyggt Moduluppbyggnaden gör alla våra värmepumpslösningar enkla att både, serva och felsöka. Är det en bergvärmepump så är hela kylmodulen urtagbar. Lättanvända Vårt användargränssnitt är inte bara snyggt. Det är väldigt lätt att använda och förstå sig på.

5 NIBE F2030 Lika mycket värme ur luften som ur berget. Här har man använt samma teknik som i fastighetsvärmepumpen NIBE F2300 men i mindre skala. Det betyder att den kan prestera en hög och jämn framledningstemperatur även i låga utetemperaturer. 65 framledningstemperatur är möjligt ända ner till utetemperaturer på -10 medan man ända ner till -25 kan hålla en framledningstemperatur på 63. Vid de två vanligaste mätpunkterna är verkningsgraden ökad med upp till 35 procent jämfört med föregångaren. NIBE F2030 kan kopplas direkt in på ett befintligt värmesystem utan krav på speciella innemoduler. Scrollkompressor som kan arbeta ner till -25 Framledningstemperatur max 65 Intelligent styrning, kan dockas mot de flesta el/oljepannor Verkningsgrad 2/35: COP 3,22 Verkningsgrad 7/35: COP 4,81 NIBE F2040 Varierande varvtal för varierande temperatur. Luft/vatten-värmepumpars stora problem är att de måste fungera i så stora temperaturintervall. Det kan röra sig om spann över kanske 50 grader. Detta är bakgrunden till helt nya inverterstyrda NIBE F2040. Inverterstyrningen gör att värmepumpen arbetar med varierande varvtal, vilket gör den perfekt för hus där en värmepump med vanlig kompressor skulle vara för mycket. Inbyggd aktiv kyla Varvtalsstyrd kompressor Verkningsgrad 2/35: COP 3,89 Verkningsgrad 7/35: COP 4,74 Ska styras från en NIBE Inomhusmodul NIBE Inomhusmodul Maximal besparing. Den självklara ambitionen att med hjälp av värmepumpens kapacitet få ut maximal besparing ökar betydligt när man använder en inomhusmodul från NIBE. NIBE VVM 310/VVM 320 är produkter som säkerställer den bästa funktionen oavsett om de installeras i ett befintligt eller nyproducerat hus. Den stora mängden tillbehör möjliggör skräddarsydda installationer, oavsett krav. Installatörsvänligt Från urtagbara kylmoduler till uppstartsmenyer. Alla NIBEs värmepumpslösningar har din vardag som installatör i åtanke. USB anslutning Tiden när du fick sitta och mata in värden från en bok är förbi. Nu kan du lätt få in alla värden eller uppgraderingar från ett USB minne.

6 NIBE VVM 320 Enklare blir det inte. Helt nya NIBE VVM 320 är innemodulen som tar luft/vattenvärmepumparna till en ny nivå när det gäller enkelhet. Lätt att installera, lätt att använda tack vare NIBEs unika färgdisplay. Allt-i-ett konstruktion, bra pris och alla moderna funktioner. Bland annat NIBE Uplink för styrning och kontroll på distans. 180 liter VVB-volym Elpatron: 9 kw Avsedd för användning med NIBE F2030, F2040-8, F , NIBE SMO 20 Bygg din egen anläggning. Det finns tillfällen när allt-i-ett lösningar inte räcker. Med NIBEs nya styrenhet SMO 20 kan du bygga en egen värmeanläggning med en av NIBEs luft/vatten-värmepumpar som bas och om du vill i kombination med andra värmekällor. SMO 20 har samma användarvänlighet som NIBE VVM 310/VVM 320 men du väljer själv vilken varmvattenberedare du ska kombinera den med. Väljer du en NIBE VPB 200 blir detta en utmärkt kombination vid låg takhöjd. NIBE VVM 310/VVM 500 Större flexibilitet. Produkterna NIBE VVM 310 och NIBE VVM 500 innebär större flexibilitet mot externa värmekällor tex sol, ved och pellets. Enkel anslutning för extern värmekälla (olja/gas/ved) Avsedd för användning med NIBE F2026, F2030, F2040 Kan kombineras med valfri varmvattenberedare NIBE Uplink När kunden ringer och undrar kan du alltid vara uppkopplad mot hans eller hennes värmepump och se exakt vad som pågår och ändra om det behövs. Flexibelt Två pooler? En pool och ett spa? Golvvärme i ett annat hus? Alla våra lösningar är byggda för att vara flexibla.

7 NIBE SMO 40 För avancerade projekt med luft/vattenvärmepumpar. Idag är NIBEs luft/vatten-värmepumpar så effektiva att allt fler ser dem som ett kostnadseffektivt alternativ till bergvärme. Med NIBE SMO 40 kan du koppla ihop upp till åtta värmepumpar i fyra olika system (som till exempel pooler) och styra dem från en och samma lättanvända enhet. Du väljer fritt mellan mellan våra olika varmvattenberedare och vilka externa värmekällor du vill ha med i systemet. Resultatet kan bli mycket avancerade system, där allt användaren ser är en kompakt enhet på väggen. NIBE AHP/AHPS Ackumulatortankar med mera. Helt nytt koncept när det gäller ackumulatortankar. NIBE AHPS är en tekniktank som ansluts till en extern värmekälla och som bland annat har solslinga och en kombinerad för- och eftervärmningsslinga för varmvattenproduktion. Behöver du mer volym kopplar på en eller flera NIBE AHP. Perfekt om det är svårt att få plats med stor tank, och du dessutom vill att installationen ska se snygg ut. Volym: 270 l (AHPS) 285 l (AHP) 17 liter varmvattenslinga 4,4 liter solslinga (AHPS) Lämpliga för parallellkoppling Styr upp till åtta värmepumpar i fyra olika system. Enkel anslutning för externa värmekällor (olja/gas/ved) Lämplig för poolstyrning Avsedd för användning med NIBE F2026, F2030, F2040 Kan kombineras med valfria varmvattenberedare Aktiv kyla De allra flesta av våra värmepumpslösningar kan vändas på sommaren och erbjuda riktig kyla. Färgdisplay Alla nya värmepumpslösningar från NIBE har vår unika kontrollenhet med färgdisplay.

8 Våra tyska kusiner! Häromåret köpte NIBE det schweiziska värmeföretaget Schulthess och alla deras fabriker. Därmed är vi nu även en av de största tillverkarna i av värmepumpar för kommersiella fastigheter i Tyskland. Nu lanserar vi ett urval av de tysktillverkade fastighetsvärmepumparna i Sverige. NIBE-produkter, sålda av NIBE, med service, support och garantier från NIBE. Produkter som gör att du kan ta hand om ännu fler av dina kunders behov. NIBE AP-BW30 Bergvärme i XXL-storlek. En bergvärmepump för den som har stora energibehov. Enkel eller dubbelkompressorutförande med effekter på upp till 160 kw som kan kaskadkopplas i upp till fyra enheter med totalt 640 kw. Låg ljudnivå och kompakt format. Kan integreras i byggnadsstyrningssystem och kontrolleras på distans med en separat manöverenhet. Upp till 160 kw Möjlighet till kaskadkoppling Låga ljudnivåer (ner till 39 db) Kompakta yttermått NIBE SE 37 NYA PRODUKTER WEB NIBE AP-AW10 Luft/vatten-värmepump utan utedel. På samma sätt som NIBE AP-AW30 saknar innedel, så är NIBE AP-AW10 en luft/vattenvärmepump utan utedel! Värmepumpen installeras inomhus och tar in och släpper ut luft genom luftkanaler som dras genom byggnadens väggar. En lösning som är lämplig i miljöer där det är risk för skadegörelse eller där man av estetiska skäl inte vill ha en synlig utedel. Upp till 12 kw Behöver ingen utedel Låga ljudnivåer (ner till 47 db) Kompakta yttermått NIBE AP-AW30 Luft/vatten-värmepump med dubbla kompressorer. En stor luft/vatten-värmepump för stora fastigheter med upp till 35 kw effekt. Dubbla kompressorer gör att den kan arbeta med hel eller halv effekt. Upp till 4 enheter kan kaskadkopplas med en sammanlagd effekt på 140 kw. Styrning sker via den separata manöverenheten. Upp till 35 kw Dubbla kompressorer Möjlighet till kaskadkoppling Låga ljudnivåer (ner till 39 db) Kompakta yttermått Separat diskret styrmodul NIBE Energy Systems Adress: Box 14, Markaryd Tel: Fax:

Daikin. Bergvärme. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus

Daikin. Bergvärme. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus Daikin Bergvärme Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus Rätt värmepump för alla förhållanden Daikin Bergvärme gör det riktigt enkelt att alltid skapa bästa besparing för alla hus. Glöm krånglig

Läs mer

DAIKIN BERGVÄRME. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus. Topptestade värmepumpar för alla svenska hem

DAIKIN BERGVÄRME. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus. Topptestade värmepumpar för alla svenska hem DAIKIN BERGVÄRME Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus Topptestade värmepumpar för alla svenska hem Daikin Bergvärmepump RÄTT VÄRMEPUMP FÖR ALLA FÖRHÅLLANDEN Daikin Bergvärme gör det riktigt

Läs mer

DAIKIN BERGVÄRME. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus. Topptestade värmepumpar för alla svenska hem

DAIKIN BERGVÄRME. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus. Topptestade värmepumpar för alla svenska hem DAIKIN BERGVÄRME Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus Topptestade värmepumpar för alla svenska hem Daikin Bergvärmepump RÄTT VÄRMEPUMP FÖR ALLA FÖRHÅLLANDEN Daikin Bergvärme gör det riktigt

Läs mer

Daikin bergvärme. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus. Topptestade värmepumpar för alla svenska hem

Daikin bergvärme. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus. Topptestade värmepumpar för alla svenska hem Daikin bergvärme Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus Topptestade värmepumpar för alla svenska hem Daikin Bergvärmepump Rätt värmepump för alla förhållanden Daikin Bergvärme gör det riktigt

Läs mer

Rum att leva och arbeta i...

Rum att leva och arbeta i... Rum att leva och arbeta i... City Multi... kräver ett naturligt och behagligt inomhusklimat effektivt ekonomiskt flexibelt Vi tror det är luft tills vi vet vad vi egentligen andas in Det är inte alltid

Läs mer

PRODUKTBLAD VÄRMEPUMP LUFT/VATTEN

PRODUKTBLAD VÄRMEPUMP LUFT/VATTEN Kostnadseffektiva produkter för maximal besparing! Anslut energisparprodukter för vattenburen värme maximalt för pengarna! Om din bostad har vattenburen värme kan du reducera dina uppvärmningskostnader

Läs mer

NIBE AHP/AHPS/AHPH Ackumulatortank

NIBE AHP/AHPS/AHPH Ackumulatortank NIBE /S/H Ackumulatortank 2 Modulbyggd ackumulatortank med möjlighet till varmvattenberedning. /S/H är ett nytt modulbyggt ackumulatortankkoncept av typen "tekniktank". Varje modul i systemet är cm bred

Läs mer

Flexibla värmesystem utan gränser.

Flexibla värmesystem utan gränser. Flexibla värmesystem utan gränser. Bara hos CTC. Valfrihet med Energyflex. På CTC har vi alltid hyllat principen om flexibla system. Det är därför du alltid får Energyflex på köpet när du investerar i

Läs mer

NIBEAHP/AHPS/AHPH. Modulbyggd ackumulatortank med möjlighet till varmvattenberedning. Ackumulatortank

NIBEAHP/AHPS/AHPH. Modulbyggd ackumulatortank med möjlighet till varmvattenberedning. Ackumulatortank NIBE/S/H Ackumulatortank 2 Modulbyggd ackumulatortank med möjlighet till varmvattenberedning. /S/H är ett nytt modulbyggt ackumulatortankkoncept av typen "tekniktank". Varje modul i systemet är 60 cm bred

Läs mer

Fläktkonvektorer. 2 års. vattenburna. Art.nr: 416-087, 416-111, 416-112 PRODUKTBLAD. garanti. Kostnadseffektiva produkter för maximal besparing!

Fläktkonvektorer. 2 års. vattenburna. Art.nr: 416-087, 416-111, 416-112 PRODUKTBLAD. garanti. Kostnadseffektiva produkter för maximal besparing! PRODUKTBLAD Fläktkonvektorer vattenburna Art.nr: 416-087, 416-111, 416-112 Kostnadseffektiva produkter för maximal besparing! 2 års garanti Jula AB Kundservice: 0511-34 20 00 www.jula.se 416-087, 416-111,

Läs mer

DHP-L 4 DHP-L 6 DHP-L 8 DHP-L 10 DHP-L 12 DHP-L

DHP-L 4 DHP-L 6 DHP-L 8 DHP-L 10 DHP-L 12 DHP-L Värmepumpar Danfoss värmepumpar - markvärme DHP-L Danfoss DHP-L Värmepump i lägre modell utan VVB som använder mark, berg, sjö eller grundvatten som värmekälla. Värmepumpen kan kombineras med DWH varmvattenberedare

Läs mer

Flexibla värmesystem utan gränser.

Flexibla värmesystem utan gränser. Flexibla värmesystem utan gränser. Bara hos CTC. Valfrihet med Energyflex. På CTC har vi alltid hyllat principen om lexibla system. Det är därför du alltid får Energylex på köpet när du investerar i en

Läs mer

Bosch EHP AW Luft/vatten-värmepump

Bosch EHP AW Luft/vatten-värmepump Bosch EHP AW Luft/vatten-värmepump Bosch EHP AW är en ny generation luft/vattenvärmepumpar. Här förenar vi mer än 35 års erfarenhet av värmepumpteknik med den senaste utvecklingen. Resultatet blir en värmepump

Läs mer

AQUASNAP JUNIOR ETT STARKT HJÄRTA I EN LITEN KROPP 30RA/30RH LUFTKYLD VÄTSKEKYLARE KYLMASKIN VÄRMEPUMP

AQUASNAP JUNIOR ETT STARKT HJÄRTA I EN LITEN KROPP 30RA/30RH LUFTKYLD VÄTSKEKYLARE KYLMASKIN VÄRMEPUMP AQUASNAP JUNIOR LUFTKYLD VÄTSKEKYLARE KYLMASKIN VÄRMEPUMP 30RA/30RH ETT STARKT HJÄRTA I EN LITEN KROPP ALLA VIKTIGA KOMPONENTER FINNS REDAN INBYGGDA... Med Aquasnap Junior är vår redan så populära Aquasnap-produktfamilj

Läs mer

Framtidens. ergvärmepump DAIKIN ALTHERMA VÄRMEPUMP FÖR BERGVÄRME

Framtidens. ergvärmepump DAIKIN ALTHERMA VÄRMEPUMP FÖR BERGVÄRME Framtidens ergvärmepump DAIKIN ALTHERMA VÄRMEPUMP FÖR BERGVÄRME Daikin Altherma värmepump för bergvärme fördelar Geotermisk energi är en fri energikälla som kan användas för uppvärmning och varmvatten.

Läs mer

Värmepumpar Bergvärme Frånluft. Sänk. energikostnaden. Det värmer. Det perfekta inomhusklimatet till ditt hus.

Värmepumpar Bergvärme Frånluft. Sänk. energikostnaden. Det värmer. Det perfekta inomhusklimatet till ditt hus. Värmepumpar Bergvärme Frånluft Sänk energikostnaden. Det värmer. Det perfekta inomhusklimatet till ditt hus. - tryggt och enkelt sedan 1989 Inomhusklimat är ett nogrannt utvalt produktsortiment av marknadens

Läs mer

iljömärk produkt! www.froeling.com

iljömärk produkt! www.froeling.com Miljömärkt produkt! www.froeling.com Uppvärmning med ved Fröling har arbetat med att effektivisera användningen av trädbränslen i snart fem decennier. I dag står Fröling för modern värmeteknik för biobränslen.

Läs mer

Luft/vattenvärmepumpar. Trygg och energisnål uppvärmning för villor.

Luft/vattenvärmepumpar. Trygg och energisnål uppvärmning för villor. Luft/vattenvärmepumpar Trygg och energisnål uppvärmning för villor. En smidig installation som sparar pengar från första dagen. I den här broschyren har vi samlat all information du behöver om våra luft/vattenvärmepumpar.

Läs mer

UPLINK ÅT ALLA! NYA VERSIONERNA AV STORSÄLJANDE BERGVÄRMEPUMPAR NU MED FJÄRRSTYRNING NIBE FIGHTER 310P LÄMNAR ÖVER STAFETTPINNEN

UPLINK ÅT ALLA! NYA VERSIONERNA AV STORSÄLJANDE BERGVÄRMEPUMPAR NU MED FJÄRRSTYRNING NIBE FIGHTER 310P LÄMNAR ÖVER STAFETTPINNEN PROFFSNYTT Nr. 3/2013 UPLINK ÅT ALLA! NYA VERSIONERNA AV STORSÄLJANDE BERGVÄRMEPUMPAR NU MED FJÄRRSTYRNING LIKA SOM BÄR! Innemodulerna som är mer annorlunda än du tror EFTER 30 ÅR OCH 80 000 ENHETER NIBE

Läs mer

NIBE S-serien värmepumpar

NIBE S-serien värmepumpar IT S IN OUR NATURE NIBE.SE NIBE S-serien värmepumpar AI SMART UPPKOPPLAD HÅLLBAR NYHET! NIBE S-serien Tidlös och elegant design Integrerad wifi-anslutning Touchscreen med svepfunktion Väderstyrning Trådlösa

Läs mer

Octopus för en hållbar framtid

Octopus för en hållbar framtid EN MILJÖVÄNLIG VÄRMEPUMP FÖR IDAG OCH IMORGON Octopus har utvecklat och tillverkat värmepumpar sedan 1981 och har genom flera års utveckling tagit fram det bästa för miljön och kunden. Den senaste produkten

Läs mer

Luft/vattenvärmepumpar. Trygg och energisnål uppvärmning för villor.

Luft/vattenvärmepumpar. Trygg och energisnål uppvärmning för villor. Luft/vattenvärmepumpar Trygg och energisnål uppvärmning för villor. En smidig installation som sparar pengar från första dagen. I den här broschyren har vi samlat all information du behöver om våra luft/vattenvärmepumpar.

Läs mer

VRF SYSTEM AIRSTAGE V-III. VRF-system för uppvärmning eller kyla. Hög energibesparing Enkel styrning Enkel dimensionering och montage Ny design

VRF SYSTEM AIRSTAGE V-III. VRF-system för uppvärmning eller kyla. Hög energibesparing Enkel styrning Enkel dimensionering och montage Ny design VRF SYSTEM Hög energibesparing Enkel styrning Enkel dimensionering och montage Ny design AIRSTAGE V-III VRF-system för uppvärmning eller kyla VRF System 22,4 KW AJY072LALBH 33,5 KW AJY108LALBH 28,0 kw

Läs mer

Luft/vattenvärmepump arotherm split. Värmekomfort och teknik när den fungerar som bäst.

Luft/vattenvärmepump arotherm split. Värmekomfort och teknik när den fungerar som bäst. Luft/vattenvärmepump arotherm split Värmekomfort och teknik när den fungerar som bäst. Värmepump - framtidens uppvärmning Vaillant har i mer än 140 år varit ledande inom uppvärmningstekniken. Vår succé

Läs mer

Tranås nya supermodell.

Tranås nya supermodell. Tranås nya supermodell. IVT GEO 500-serien Berg/jord/sjövärmepump. Sparar mer. Inverterstyrningen anpassar automatiskt effekten efter ditt värmebehov. L Användarvänlig. Touchscreen med lika självklara

Läs mer

värmekälla luft unikt på den svenska marknaden Luft/vatten-värmepumpar för inomhusinstallation från 7 kw till 35 kw värmepumpar

värmekälla luft unikt på den svenska marknaden Luft/vatten-värmepumpar för inomhusinstallation från 7 kw till 35 kw värmepumpar värmekälla luft unikt på den svenska marknaden Luft/vatten-värmepumpar för inomhusinstallation från 7 kw till 35 kw värmepumpar Din Värmepumpspecialist Inomhusinstallation upp till 64 C LW-serien Tyst

Läs mer

LUFT/VATTENVÄRMEPUMPAR. Trygg och energisnål uppvärmning för villor.

LUFT/VATTENVÄRMEPUMPAR. Trygg och energisnål uppvärmning för villor. LUFT/VATTENVÄRMEPUMPAR Trygg och energisnål uppvärmning för villor. 2 LUFT/VATTENVÄRME En smidig installation som sparar pengar från första dagen. I den här broschyren har vi samlat all information du

Läs mer

Behovsreglerad Högre verkningsgrad Ingen frysrisk vid elavbrott Tar värme från uteluften ner till -25 C Ger stor mängd 65 C varmt tappvatten

Behovsreglerad Högre verkningsgrad Ingen frysrisk vid elavbrott Tar värme från uteluften ner till -25 C Ger stor mängd 65 C varmt tappvatten Behovsreglerad Högre verkningsgrad Ingen frysrisk vid elavbrott Tar värme från uteluften ner till -25 C Ger stor mängd 65 C varmt tappvatten Möjlighet att styras och övervakas över Internet Ett teknologiskt

Läs mer

Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem

Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem + = energismart När du står inför att bygga nytt hus har du alla möjligheter att redan från början välja rätt och få

Läs mer

En värmande presentation

En värmande presentation Småländska värmelösningar En värmande presentation CTC InHouse pal Omslagsfoto: Peter Lydén Tryck: Joma grafisk produktion. 170 051 56 2015-02-17 Vi uppfann inte värmen, men snudd på. Vi finns i Småland,

Läs mer

5 ÅRS GARANTI Midea M idea nordic nordic v är v M är epu M Mpska M t pska alog t alog 2012

5 ÅRS GARANTI Midea M idea nordic nordic v är v M är epu M Mpska M t pska alog t alog 2012 5 ÅRS GARANTI Midea nordic värmepumpskatalog 2012 nordic värmepumpskatalog 2012 Midea Design Series 5.05 20 db 5 ÅRS GARANTI Premier Nordic Premier Nordic Heatpump Heatpump Premier Nordic Premier Nordic

Läs mer

SJU färdiga paket gör solenergi lätt för installatörer

SJU färdiga paket gör solenergi lätt för installatörer ProffsNytt Nr. 2/2013 Solen skiner in i värmepumparna SJU färdiga paket gör solenergi lätt för installatörer Full fart för värmepumpar i Turkiet Nya luft/vatten-värmepumparna ännu effektivare Proffsnytt

Läs mer

värmekälla luft unikt på den svenska marknaden Luft/vatten-värmepumpar för inomhusinstallation från 7 kw till 35 kw värmepumpar

värmekälla luft unikt på den svenska marknaden Luft/vatten-värmepumpar för inomhusinstallation från 7 kw till 35 kw värmepumpar värmekälla luft unikt på den svenska marknaden Luft/vatten-värmepumpar för inomhusinstallation från 7 kw till 35 kw värmepumpar Inomhusinstallation med upp till 65 C i framledningstemperatur LW-serien

Läs mer

Luft/vatten-värmepumpar. Sveriges största leverantör av villavärmeprodukter

Luft/vatten-värmepumpar. Sveriges största leverantör av villavärmeprodukter Luft/vatten-värmepumpar Sveriges största leverantör av villavärmeprodukter 2 NIBE FIGHTER 2020 TRYGGHETSFÖRSÄKRING Det svenska värmerekordet Det svenska värmerekordet på +38 grader sattes 1947. Några år

Läs mer

Aqualux 750 Teknik Aqualux 500 Teknik GÖR VÄRMESYSTEMET FRAMTIDSSÄKERT! ETT EXEMPEL PÅ VAD SOM ÄR MÖJLIGT:

Aqualux 750 Teknik Aqualux 500 Teknik GÖR VÄRMESYSTEMET FRAMTIDSSÄKERT! ETT EXEMPEL PÅ VAD SOM ÄR MÖJLIGT: Aqualux 750 Teknik Aqualux 500 Teknik SVENSKTILLVERKAT GÖR VÄRMESYSTEMET FRAMTIDSSÄKERT! Energipriset har alltid förändrat sig beroende på tillgång och efter politikers beslut. Det var inte så länge sedan

Läs mer

Den nya generationens värmepumpar från Vaillant!

Den nya generationens värmepumpar från Vaillant! Berg, jord & luft/vatten värmepumpar Den nya generationens värmepumpar från Vaillant! flexotherm / flexocompct Green iq värmepumpar Den nya generationens värmepumpar 10 års garanti på kompressorn Kärnan

Läs mer

Thermia Diplomat Optimum G3 det bästa valet för svenska villaägare.

Thermia Diplomat Optimum G3 det bästa valet för svenska villaägare. Thermia Diplomat Optimum G3 det bästa valet för svenska villaägare. Resultat från Energimyndighetens test av bergvärmepumpar 2012 Sammanfattning av testresultatet Energimyndigheten har under 2012 testat

Läs mer

Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem

Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem + = energismart När du står inför att bygga nytt hus har du alla möjligheter att redan från början välja rätt och få

Läs mer

Villapannor. Sveriges största leverantör av villavärmeprodukter

Villapannor. Sveriges största leverantör av villavärmeprodukter Villapannor Sveriges största leverantör av villavärmeprodukter 2 NIBE VVM 300 Det svenska värmerekordet Det svenska värmerekordet på +38 grader sattes 1947. Några år senare, 1952, grundade Nils Bernerup

Läs mer

Luft/vattenvärmepumpar. Trygg och energisnål uppvärmning för villor.

Luft/vattenvärmepumpar. Trygg och energisnål uppvärmning för villor. Luft/vattenvärmepumpar Trygg och energisnål uppvärmning för villor. En smidig installation som sparar pengar från första dagen. I den här broschyren har vi samlat all information du behöver om våra luft/vattenvärmepumpar.

Läs mer

generation för fastighetsproffs! Uppkopplade värmepumpar gör livet lättare Nya regler varmvattenberedare NIBE DIM Ett nytt verktyg för en ny tid!

generation för fastighetsproffs! Uppkopplade värmepumpar gör livet lättare Nya regler varmvattenberedare NIBE DIM Ett nytt verktyg för en ny tid! P r o f f s N y t t N r. 1 / 2 0 1 2 Nya regler skapar nya varmvattenberedare Uppkopplade värmepumpar gör livet lättare En ny generation för fastighetsproffs! NIBE DIM Ett nytt verktyg för en ny tid! Proffsny

Läs mer

ECODAN LUFT/VATTEN INVERTER. Ny revolutionerande teknik och ett komplett system för värme/varmvatten

ECODAN LUFT/VATTEN INVERTER. Ny revolutionerande teknik och ett komplett system för värme/varmvatten ECODAN LUFT/VATTEN INVERTER Ny revolutionerande teknik och ett komplett system för värme/varmvatten Ny effektiv och miljövänlig teknik sänker dina kostnader Ecodan ett komplett system I uteluften finns

Läs mer

Luft/vatten. Hydrobox. www.ecodan.se

Luft/vatten. Hydrobox. www.ecodan.se Luft/vatten Hydrobox www.ecodan.se Hydrobox - det tysta, effektiva och miljövänliga värmesystemet för villor Ecodan Hydrobox är Mitsubishi Electrics tysta, effektiva och miljövänliga värmesystem som ger

Läs mer

Offert. Offert: Hej

Offert. Offert: Hej Offert Hej Tack för er förfrågan. Vi på Nordic Värmesystem levererar ett helhetskoncept med flexibla, energisnåla och miljövänliga systemlösningar som klarar den nuvarande energilagstiftningen om minskad

Läs mer

Octopus för en hållbar framtid

Octopus för en hållbar framtid EN MILJÖVÄNLIG VÄRMEPUMP FÖR IDAG OCH IMORGON Octopus har utvecklat och tillverkat värmepumpar sedan 1981 och har genom flera års utveckling tagit fram det bästa för miljön och kunden. Den senaste produkten

Läs mer

Elomax 250 & 450. Det här är din nya chef i pannrummet.

Elomax 250 & 450. Det här är din nya chef i pannrummet. Elomax 250 & 450 Smartaste villavärmen! Det här är din nya chef i pannrummet. Elomax 250 & 450 Elomax. Hjärnan i ditt uppvärmningssystem. ELOMAX är designad för att möta framtiden. Den ersätter helt en

Läs mer

NIBE F1255: MARKNADENS BÄSTA ÅRSVÄRMEFAKTOR

NIBE F1255: MARKNADENS BÄSTA ÅRSVÄRMEFAKTOR PROFFSNYTT Nr. 1/2014 NIBE F1255: MARKNADENS BÄSTA ÅRSVÄRMEFAKTOR VINTER ÅRET OM I EUROPAS MODERNASTE TESTLABB NIBE SATSAR PÅ LUFT/LUFT-VÄRMEPUMPAR MED BERGVÄRMETRYGGHET EN VÄRLD EN FRAMTID EN LEVERANTÖR

Läs mer

Elda inte för kråkorna!

Elda inte för kråkorna! Elda inte för kråkorna! Climate Solutions Sweden lanserar nu ett nytt koncept med värmepumpar för total återvinning av ventilationsvärmen i fastigheter. Värmeenergin i frånluften används och täcker behovet

Läs mer

Fickfakta Snabba svar om Bosch värmepumpar

Fickfakta Snabba svar om Bosch värmepumpar Fickfakta Snabba svar om Bosch värmepumpar Bosch ditt trygga val för värme och varmvatten Störst i Europa och med över 100 års erfarenhet av värme. Robert Bosch började tillverka värmeprodukter redan

Läs mer

Värmepumpens verkningsgrad

Värmepumpens verkningsgrad 2012-01-14 Värmepumpens verkningsgrad Rickard Berg 1 2 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Coefficient of Performance, COP... 3 3. Primary Energi Ratio, PER... 4 4. Energy Efficiency Ratio, EER... 4 5. Heating

Läs mer

VÄRMEPUMPSKÖP Luft/luftvärmepump

VÄRMEPUMPSKÖP Luft/luftvärmepump EN GUIDE INFÖR VÄRMEPUMPSKÖP Luft/luftvärmepump Värmekostnader är tråkiga men nödvändiga i ett land som Sverige. För att minska dem krävs rätt uppvärmning som fungerar för just ditt hem. En värmepump kan

Läs mer

Spara miljön och många sköna tusenlappar

Spara miljön och många sköna tusenlappar Spara miljön och många sköna tusenlappar Indol är en supereffektiv värmepumpsberedare som sparar upp till 75% av kostnaderna för varmvatten i jämförelse med en vanlig elvarmvattenberedare. Hemligheten

Läs mer

Berg, jord & luft/vatten värmepumpar flexotherm / flexocompact. Den nya generationens värmepumpar från Vaillant!

Berg, jord & luft/vatten värmepumpar flexotherm / flexocompact. Den nya generationens värmepumpar från Vaillant! Berg, jord & luft/vatten värmepumpar flexotherm / flexocompact Den nya generationens värmepumpar från Vaillant! 1 Värmepumpar Green iq värmepumpar. 10 års garanti på kompressorn Kärnan i värmepumpen ger

Läs mer

VI SÄTTER EN NY STANDARD MED VÄRLDSLEDANDE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR

VI SÄTTER EN NY STANDARD MED VÄRLDSLEDANDE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR VI SÄTTER EN NY STANDARD MED VÄRLDSLEDANDE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR DAIKINS NYA SERIE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR I X SERIEN ÄR VERKLIGEN NÅGOT EXTRA. Den höga japanska kvalitén har utvecklats i Sverige för vårt

Läs mer

Offert. Nordic Värmesystem

Offert. Nordic Värmesystem Offert Nordic Värmesystem Nordic Värmesystem AB levererar ett helhetskoncept med flexibla, energisnåla och miljövänliga systemlösningar som klarar den nuvarande energilagstiftningen om minskad energianvändning

Läs mer

Thermia Diplomat Optimum G3 det bästa valet för svenska villaägare.

Thermia Diplomat Optimum G3 det bästa valet för svenska villaägare. Thermia Diplomat Optimum G3 det bästa valet för svenska villaägare. Resultat från Energimyndighetens test av bergvärmepumpar 2012 Sammanfattning av testresultatet Energimyndigheten har under 2012 testat

Läs mer

Bli flexibel, intelligent och energismart

Bli flexibel, intelligent och energismart Bli flexibel, intelligent och energismart - Grundvärme i toppklass - Lagringsvolym för externa värmekällor - Enkel och smart styrning Framtidssäkra med Nordic Hybrid Nordic Hybrid är en intelligent systemtank

Läs mer

Ackumulatortank NIBE AHP/AHPS/AHPH

Ackumulatortank NIBE AHP/AHPS/AHPH IT'S IN OUR NATURE NIBE.SE Ackumulatortank NIBE AHP/AHPS/AHPH NIBE AHP/AHPS/AHPH är en lätthanterlig modulbyggd ackumulatortank med många anslutningsmöjligheter. Varje modul i systemet är 60 cm bred och

Läs mer

Luft/vatten. 5 års. värmepump. 2 års. Art.nr: 416-107, 416-116. garanti PRODUKTBLAD. garanti. Jula AB Kundservice: 0511-34 20 00 www.jula.

Luft/vatten. 5 års. värmepump. 2 års. Art.nr: 416-107, 416-116. garanti PRODUKTBLAD. garanti. Jula AB Kundservice: 0511-34 20 00 www.jula. PRODUKTBLAD Luft/vatten värmepump Art.nr:, 5 års garanti Kompressordel 2 års garanti Övriga delar Jula AB Kundservice: 0511-34 20 00 www.jula.se , Värmepump luft/vatten Anslut energisparprodukter för vattenburen

Läs mer

Offert. Nordic Värmesystem

Offert. Nordic Värmesystem Offert Nordic Värmesystem Nordic Värmesystem AB levererar ett helhetskoncept med flexibla, energisnåla och miljövänliga systemlösningar som klarar den nuvarande energilagstiftningen om minskad energianvändning

Läs mer

Luft/vatten. värmepump. 2 års. Art.nr: 416-107, 416-086 5 års. garanti PRODUKTBLAD. garanti. Kostnadseffektiva produkter för maximal besparing!

Luft/vatten. värmepump. 2 års. Art.nr: 416-107, 416-086 5 års. garanti PRODUKTBLAD. garanti. Kostnadseffektiva produkter för maximal besparing! PRODUKTBLAD Luft/vatten värmepump Art.nr: 416-107, 5 års garanti Kompressordel 2 års garanti Övriga delar Kostnadseffektiva produkter för maximal besparing! Jula AB Kundservice: 0511-34 20 00 www.jula.se

Läs mer

by Lindquist Heating

by Lindquist Heating by Lindquist Heating En smart investering -nya generationen RB Grand Lux Driftsäkerhet, underhållsfritt och tillgänglighet var ledorden vid utvecklingen av nya RB Grand Lux serien. Nya RB Grand Lux serien

Läs mer

IVT 633. Frånluftsvärmepump med inbyggd fjärrvärmeväxlare

IVT 633. Frånluftsvärmepump med inbyggd fjärrvärmeväxlare IVT 633 Frånluftsvärmepump med inbyggd fjärrvärmeväxlare Komplett värmepump för värme, varmvatten, ventilation och IVT 633 är den nya generationens värmepump. Den är utvecklad för att motsvara moderna

Läs mer

ErP. DVCompact. med SoftCooler som ger optimalt inomhusklimat och enkel installation

ErP. DVCompact. med SoftCooler som ger optimalt inomhusklimat och enkel installation Fläktar Luftbehandlingsaggregat Brandsäkerhet Luftdistribution Luftkonditionering Värmeprodukter DVCompact med SoftCooler som ger optimalt inomhusklimat och enkel installation ErP 2016 2 Att andas är att

Läs mer

Är bergvärme något för mig? Det här behöver du veta innan du bestämmer dig.

Är bergvärme något för mig? Det här behöver du veta innan du bestämmer dig. Är bergvärme något för mig? Det här behöver du veta innan du bestämmer dig. Att installera i bergvärme är en stor och bra affär både för plånboken och miljön, oavsett om du är på jakt efter ett nytt värmesystem

Läs mer

VI SÄTTER EN NY STANDARD MED VÄRLDSLEDANDE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR

VI SÄTTER EN NY STANDARD MED VÄRLDSLEDANDE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR URURU SARARA Total komfortlösning VI SÄTTER EN NY STANDARD MED VÄRLDSLEDANDE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR EN NY KOMPLETT SERIE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR DAIKINS NYA SERIE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR I X-SERIEN ÄR VERKLIGEN

Läs mer

NIBE Luft/vatten. Uppvärmning med hänsyn till plånbok och miljö

NIBE Luft/vatten. Uppvärmning med hänsyn till plånbok och miljö NIBE Luft/vatten NIBE Luft/vatten Uppvärmning med hänsyn till plånbok och miljö 2 NIBE LUFT/VATTEN Gratis energi, någon? Titta ut genom fönstret. Vad ser du? Gatan, huset mitt emot, träd, åkrar? Vi på

Läs mer

Panasonic Nordic VE9/12 Heatcharge

Panasonic Nordic VE9/12 Heatcharge Panasonic Nordic VE9/12 Heatcharge Världens första luftvärmepump som har tilldelats energiklass A+++ Den högsta ErP-rankingen. Marknadens största besparing gör du med nya VE-serien från Panasonic med modeller

Läs mer

Från en förstklassig leverantör

Från en förstklassig leverantör www.froeling.com Från en förstklassig leverantör Fröling har arbetat med att effektivisera användningen av trädbränslen i snart fem decennier. I dag står Fröling för modern värmeteknik för biobränslen.

Läs mer

NIBE LUFT/VATTEN. NIBE Luft/vatten UPPVÄRMNING MED HÄNSYN TILL PLÅNBOK OCH MILJÖ

NIBE LUFT/VATTEN. NIBE Luft/vatten UPPVÄRMNING MED HÄNSYN TILL PLÅNBOK OCH MILJÖ NIBE LUFT/VATTEN NIBE Luft/vatten UPPVÄRMNING MED HÄNSYN TILL PLÅNBOK OCH MILJÖ + GRATIS ENERGI, NÅGON? Titta ut genom fönstret. Vad ser du? Gatan, huset mitt emot, träd, åkrar? Vi på NIBE ser en gratis

Läs mer

Oilon Geocube, MH, GT, SH och RE

Oilon Geocube, MH, GT, SH och RE Jordvärmepumpar Oilon Geocube, MH, GT, SH och RE Egnahemshus - Höghus - Industri Jordvärmepump Oilon Geocube 5 kw - 11 kw För byggnader på 90-300 m² Stor tappvattenproduktion Oilon Geocube -jordvärmepumpen

Läs mer

NIBE Luft/vatten-värmepumpar. Hämta gratis energi från utomhusluften

NIBE Luft/vatten-värmepumpar. Hämta gratis energi från utomhusluften NIBE Luft/vatten-värmepumpar Hämta gratis energi från utomhusluften + Gratis energi, någon? Titta ut genom fönstret. Vad ser du? Gatan, huset mitt emot, träd, åkrar? Vi på NIBE ser en gratis energikälla

Läs mer

VILLAVÄRME Ecodan Next Generation Luft/Vatten värmepump

VILLAVÄRME Ecodan Next Generation Luft/Vatten värmepump 50 70% LÄGRE KOSTNADER OCH MYCKET MINDRE KOLDIOXID! (Beroende på utnyttjandegrad och installation) VILLAVÄRME Ecodan Next Generation Luft/Vatten värmepump ECODAN LUFTVÄRMEPUMP Därför är Ecodan Next Generation

Läs mer

Det bästa har blivit ännu bättre. Kräv NYA ALPHA2

Det bästa har blivit ännu bättre. Kräv NYA ALPHA2 Det bästa har blivit ännu bättre Kräv NYA ALPHA2 KONTINUERLIG INNOVATION. DET LIGGER I VÅRA GENER. Med över 3 miljoner sålda enheter världen över har Grundfos ALPHA2 visat sig vara världens bäst säljande

Läs mer

LUFT/VATTENVÄRMEPUMPAR. alira. Ett bättre sätt att utnyttja luftens energi!

LUFT/VATTENVÄRMEPUMPAR. alira. Ett bättre sätt att utnyttja luftens energi! LUFT/VATTENVÄRMEPUMPAR alira www.ait.se Ett bättre sätt att utnyttja luftens energi! Mångsidig Dubbla luft/vattenvärmepumpar LWD 5 9 kw Stillfull Luft/vattenvärmepumpar LWA 7 31 kw Frekvensreglerad LW

Läs mer

IT S IN OUR NATURE NIBE.SE. NIBE Frånluft

IT S IN OUR NATURE NIBE.SE. NIBE Frånluft IT S IN OUR NATURE NIBE.SE NIBE Frånluft 2 Naturen kan vara varm och kärleksfull, men också kraftfull och bestämd. Hon är vår största energikälla och vi är beroende av henne för att ge liv åt allt runt

Läs mer

Bergvärmepumpar. Sveriges största leverantör av villavärmeprodukter

Bergvärmepumpar. Sveriges största leverantör av villavärmeprodukter Bergvärmepumpar Sveriges största leverantör av villavärmeprodukter 2 NIBE FIGHTER 1235 TRYGGHETSFÖRSÄKRING Det svenska värmerekordet Det svenska värmerekordet på +38 grader sattes 1947. Några år senare,

Läs mer

Värme för större fastigheter

Värme för större fastigheter Fastighetsvärmepumpar Värme för större fastigheter Fastighetsvärmepumpar Bosch Dec 2018 Naturlig värme för små och stora fastigheter Värmepumpar har i flera decennier hjälpt villor och fritidshus att sänka

Läs mer

Spara miljön och många sköna tusenlappar

Spara miljön och många sköna tusenlappar Spara miljön och många sköna tusenlappar Indol är en supereffektiv värmepumpsberedare som sparar upp till 80% av kostnaderna för varmvatten i jämförelse med en vanlig elvarmvattenberedare. Hemligheten

Läs mer

Hjärtat i ett intelligent värmesystem

Hjärtat i ett intelligent värmesystem Hjärtat i ett intelligent värmesystem Flexibel systemtank för maximalt utbyte från olika värmekällor Ved/pelletspanna Värmepump Solpanel Reglercentral Ett helt nytt tänkande kring uppvärmning AcuFlexIQ

Läs mer

NIBE Luft/vatten-värmepumpar. Hämta gratis energi från utomhusluften

NIBE Luft/vatten-värmepumpar. Hämta gratis energi från utomhusluften NIBE Luft/vatten-värmepumpar Hämta gratis energi från utomhusluften NIBE AIR/WATER 2 + Gratis energi, någon? Titta ut genom fönstret. Vad ser du? Gatan, huset mitt emot, träd, åkrar? Vi på NIBE ser en

Läs mer

NIBE Luft/vatten-värmepumpar. Hämta gratis energi från utomhusluften

NIBE Luft/vatten-värmepumpar. Hämta gratis energi från utomhusluften NIBE Luft/vatten-värmepumpar Hämta gratis energi från utomhusluften NIBE AIR/WATER 2 + Gratis energi, någon? Titta ut genom fönstret. Vad ser du? Gatan, huset mitt emot, träd, åkrar? Vi på NIBE ser en

Läs mer

IT S IN OUR NATURE NIBE.SE. NIBE Bergvärme

IT S IN OUR NATURE NIBE.SE. NIBE Bergvärme IT S IN OUR NATURE NIBE.SE NIBE Bergvärme 2 Naturen kan vara varm och kärleksfull, men också kraftfull och bestämd. Hon är vår största energikälla och vi är beroende av henne för att ge liv åt allt runt

Läs mer

Framtidens. ergvärmepump. idag. DAIKIN Evolution

Framtidens. ergvärmepump. idag. DAIKIN Evolution Framtidens ergvärmepump idag DAIKIN Evolution VÄRMEPUMP FÖR BERGVÄRME VÄRME OCH VARMVATTEN FÖR VILLAN BROSCHYR FÖR SLUTKUNDEN Bergvärme- Även i de kallaste platserna under vintern finns det geotermisk

Läs mer

VI SÄTTER EN NY STANDARD MED VÄRLDSLEDANDE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR

VI SÄTTER EN NY STANDARD MED VÄRLDSLEDANDE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR VI SÄTTER EN NY STANDARD MED VÄRLDSLEDANDE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR DAIKINS NYA SERIE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR I X-SERIEN ÄR VERKLIGEN NÅGOT EXTRA. Den höga japanska kvalitén har utvecklats i Sverige för vårt

Läs mer

NIBEVPB/VPBS. Varmvattenberedare lämplig att ansluta till värmepump eller annan extern värmekälla. Varmvattenberedare

NIBEVPB/VPBS. Varmvattenberedare lämplig att ansluta till värmepump eller annan extern värmekälla. Varmvattenberedare NIBEVPB/VPBS Varmvattenberedare 2 Varmvattenberedare lämplig att ansluta till värmepump eller annan extern värmekälla Korrosionskydd av koppar, rostfritt stål eller emalj. Maximalt avsäkringstryck av 9

Läs mer

IT S IN OUR NATURE NIBE.SE. NIBE Luft/vatten

IT S IN OUR NATURE NIBE.SE. NIBE Luft/vatten IT S IN OUR NATURE NIBE.SE NIBE Luft/vatten 2 Naturen kan vara varm och kärleksfull, men också kraftfull och bestämd. Hon är vår största energikälla och vi är beroende av henne för att ge liv åt allt runt

Läs mer

Framtidens. ergvärmepump. idag. DAIKIN Evolution FÖR BERGVÄRME

Framtidens. ergvärmepump. idag. DAIKIN Evolution FÖR BERGVÄRME Framtidens ergvärmepump idag DAIKIN Evolution VÄRMEPUMP FÖR BERGVÄRME Daikin Evolution värmepump för bergvärme 4 fördelar Geotermisk energi är en fri energikälla som kan användas för uppvärmning och varmvatten.

Läs mer

DET LÖNAR SIG ALLTID

DET LÖNAR SIG ALLTID DET LÖNAR EKONOMI VÄRME ENKELHET MILJÖ TRYGGHET SIG ALLTID Luften är fri Luft-luftvärmepump Innova. Marknadsförs av Ahlsell Sverige AB. Säljs via återförsäljare inom vitvaruhandeln, byggvaruhus och kylinstallatörer.

Läs mer

Värme för större fastigheter

Värme för större fastigheter Fastighetsvärmepumpar Värme för större fastigheter Fastighetsvärmepumpar Bosch 7000 LW Mars 2018 Naturlig värme för små och stora fastigheter Värmepumpar har i flera decennier hjälpt villor och fritidshus

Läs mer

IT S IN OUR NATURE NIBE.SE. NIBE Bergvärme

IT S IN OUR NATURE NIBE.SE. NIBE Bergvärme IT S IN OUR NATURE NIBE.SE NIBE Bergvärme 2 Naturen kan vara varm och kärleksfull, men också kraftfull och bestämd. Hon är vår största energikälla och vi är beroende av henne för att ge liv åt allt runt

Läs mer

Fastighetsvärmepumpar Luft - Vatten

Fastighetsvärmepumpar Luft - Vatten Fastighetsvärmepumpar Luft - Vatten Utbud för alla behov 32 1600kW GULLBERG & JANSSON AB Smältaregatan 6 S-263 39 HÖGANÄS Tel +46 (0)42 34 05 90 +46 (0)42 34 02 10 www.gullbergjansson.se info@gullbergjansson.se

Läs mer

NIBE NYBYGGNATION NIBE NYBYGGNATION. Energy for life NIBE NYBYGGNATION 1

NIBE NYBYGGNATION NIBE NYBYGGNATION. Energy for life NIBE NYBYGGNATION 1 NIBE NYBYGGNATION NIBE NYBYGGNATION Energy for life NIBE NYBYGGNATION 1 BYGGA NYTT? VI VILL GÖRA DET ENKELT FÖR DIG! Foto: Anebyhusgruppen Vi har här samlat den information som vi tror kan vara nyttig

Läs mer

Fläktkonvektor SL/SLS/SLW. Stilrena fläktkonvektorer SL/SLS/SLW

Fläktkonvektor SL/SLS/SLW. Stilrena fläktkonvektorer SL/SLS/SLW Fläktkonvektor SL/SLS/SLW Stilrena fläktkonvektorer SL/SLS/SLW Fricos fläktkonvektorer SL, SLS & SLW tål att synas! Snygga Tysta Intelligenta SL-serien löser dina värme- och kylbehov! Installationsförslag

Läs mer

CTC EcoSol paketerade systemlösningar för solvärme. Nyhet! Solenergi för vanligt folk.

CTC EcoSol paketerade systemlösningar för solvärme. Nyhet! Solenergi för vanligt folk. CTC EcoSol paketerade systemlösningar för solvärme. Nyhet! Solenergi för vanligt folk. Solen ger fem gånger mer energi än vad ditt hus förbrukar. Nu behöver du varken vara astronaut eller Uppfinnar Jocke

Läs mer

NIBE Frånluft EN NY GENERATION VÄRMEPUMPAR

NIBE Frånluft EN NY GENERATION VÄRMEPUMPAR NIBE Frånluft EN NY GENERATION VÄRMEPUMPAR + VARFÖR KASTA BORT ENERGI NÄR MAN KAN ÅTERVINNA DEN? En frånluftsvärmepump är i princip ett energiåtervinningssystem. Den tar upp energi från den varma inomhusluften

Läs mer

SPARGUIDE. för bostadsbolagens uppvärmning

SPARGUIDE. för bostadsbolagens uppvärmning SPARGUIDE för bostadsbolagens uppvärmning Värme in, värme ut Uppvärmning Värmeförlust 10-15% Sol 3-7% Inneboende 3-6% Golv 15-20% Väggar 25-35% Ventilation 15-20% Husteknik VÄRME IN 5-10% Varmvatten 8-12%

Läs mer

Solenergi som framtiden älskar.

Solenergi som framtiden älskar. Solenergi som framtiden älskar. Grundat 1997 Djurmo mellan Borlänge och Leksand, Dalarna Leverantör av flexibla värmesystem med solvärme. Leverantör och installatör av solcellsanläggningar för elproduktion

Läs mer

NIBE FRÅNLUFT. NIBE Frånluft. En ny generation värmepumpar NIBE FRÅNLUFT 1

NIBE FRÅNLUFT. NIBE Frånluft. En ny generation värmepumpar NIBE FRÅNLUFT 1 NIBE FRÅNLUFT NIBE Frånluft En ny generation värmepumpar NIBE FRÅNLUFT 1 2 NIBE FRÅNLUFT Varför kasta bort energi när man kan återvinna den? En frånluftsvärmepump är i princip ett energiåtervinningssystem.

Läs mer

Offert. Nordic Värmesystem

Offert. Nordic Värmesystem Offert Nordic Värmesystem Nordic Värmesystem AB levererar ett helhetskoncept med flexibla, energisnåla och miljövänliga systemlösningar som klarar den nuvarande energilagstiftningen om minskad energianvändning

Läs mer