Flygande Fulmonster. Mars Röd

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Flygande Fulmonster. Mars Röd"

Transkript

1 Flygande Fulmonster Mars Röd

2 Det här är The Backflip Guy. The Backflip Guy kan göra Backflips i luften. Han hoppade och bröt nacken. R.I.P.

3 Det här är Twinky. Isbjörnen hon har på magen kan hoppa ut ur henne och skydda henne. Hon flyger genom sin magiska mantel och hon är en stjärna. Hon är en grym flygare. Hennes vänner kallar henne Twixi och hon är en stjärna på att sjunga och laga mat. Hon gör de godaste kakorna i hela stan. Hon är hjälpsam, smart, rolig,snäll och poppis. När Twinky blir arg början hon blinka och flyger iväg.

4 Det här är Blob man. Blob man är en superhjälte Men hen hjälper bara skurkar. Blob mans medhjälpare heter Blobi.

5 Det här är Sture. Sture är väldigt klumpig. Han välter minst 10 saker per dag. Sture gillar att stå still för då välter ingenting. Sture ogillar stickade kläder, dom kliar

6 Det här är Koalalala. Koalalala flyger med hjälp av sina eld. Koalala har många vänner som hen. Hen heter Koalala för hen är inte rädd för något. Koalalala är knasig.

7 Det här är Oh Cappucino Oh Cappucino flyger med hjälp av sin mantel. Han gillar skogen, ost och pannkaka.

8 Det här är Ping. Ping föddes med bara ett och ett halvt öra. Ping kan flyga genom att flaxa med öronen. Blir Ping arg så sparkar hen dig med sina starka ben!!!

9 Det här är Mr Burgururrur. Han heter så för att man blir mörk i rösten när man säger namnet, så det låter läskigt, för då vill ingen äta hen! Han gillar inte så mycket, och han hatar när folk försöker äta honom, även om det är på låtsas. Det ända han gillar är att dricka coca-cola och att vara med sin bästa vän Mr Pompapu, han får du inte heller äta! O sen giller han pappa Bernt och mamma Mia.

10 Det här är Ara. Ara var militär men han dog i strid. R.I.P.

11 Det här är Millan. Millan flyger med hjälp av sina vingar. Millan vill bara hänga med dom coola flygarna. Millan har även ett horn som Millan kan skydda sig med.

12 Det här är Berta. Berta hänger bara med de coola Fulmonsterna. Berta har en propeller mitt på huvudet, den gör så att hon kan flyga. Berta är oftast väldigt ensam och brukar sitta på sin favorit bänk, men ibland så kommer det en liten fluga och sätter sig på bänken och då blir hon glad.

13 Flygande fulmonster Mars Grön

14 Det här är Elli. Elli, är en glad elefant som är en superhjälte. Elli är bra på att vara snäll och dålig på att smyga! Elly gillar att plocka svamp i skogen och vara med sina vänner.

15 Det här är Fallarralf. Fallarralf hoppar fallskärm. 24/7. Typ

16 Det här är Älghuggaren. Älghuggaren gillar att flyga från sin familj i skogen. Han åker till sin stuga i en annan skog långt från sin familj.

17 Det här är Lola. Lola gillar att flyga upp och sitta på lampor. Där kan hon tänka ifred. Lola tycker att alla andra monster är snälla men hon vågar inte säga det.

18 Det här är Död. Död äter bara stjärnor, för han är så död så han vill bli levande. För Död vill ta över världen.

19 Det här är Nigel. Nigel gillar att dansa i slowmo. Nigel gillar också att flyga till månen.

20 Det här är Elias Eilien. Elias har en mantel så han kan flyga. Elias gillar att skrämmas. Elias kan snurra på sitt öga!

21 Det här är Enöga. Hen heter så därför att en gång var Enöga nära att bli uppäten av ett lejon. Då förlorade hen ena ögat.

22 Det här är Bent. Bent blir mobbad varje dag för sina megaöron. Fast hemligheten ingen vet är att han kan flyga med sina megaögon. Han är så ensam!!! Bent är fin på insidan men inte på utsidan tror han.

23 Det här är Kasuto Yirigaya Kasuto är en fallen ängel som kan flyga. Kasuto hjälper till dom som behöver hjälp så att dom far upp till mig i himmeln.

24 Det här är Chalie. Chalie är en liten busig filur som gillar att flyga. Chalie brukar bli kallad Capten Chalie för hon är så omtänksam och älskar att hjälpa andra.

25 Det här är Blixten. Blixten gillar att göra volter och kan flyga. Blixten kan orks spela fotboll. Blixten gillar också sina kompisar som är fulmonter. Men Blixten gillar inte att städa!

26 Tack!

Flygande Fulmonster. Mars

Flygande Fulmonster. Mars Flygande Fulmonster Mars Flygande Fulmonster Eleverna i Mars fick i uppgift att skapa flygande fulmonster. Genom att göra fulmonster kan vi öva upp vår kreativitet utan att hindras av att det ska bli så

Läs mer

ELLI Elektriska saker är Ellis favorit. Plattång, Ipad och mobil allt kan hon ta hand om. De två små antennerna på huvudet känner av minsta lilla elek

ELLI Elektriska saker är Ellis favorit. Plattång, Ipad och mobil allt kan hon ta hand om. De två små antennerna på huvudet känner av minsta lilla elek BATMAN Batman är en laddad kille. När hans energi börjar ta slut går han på upptäcktsfärd och letar efter nya batterier. Det finns många olika modeller och allra mest gillar han de som ser ut som små knappar.

Läs mer

Skruttan - flickan. med en mage som luras

Skruttan - flickan. med en mage som luras Skruttan - flickan med en mage som luras Skruttan - flickan med en mage som luras Skruttan, flickan med en mage som luras. En saga om och för barn med Prader-Willi syndrom. Skruttan är inte som alla andra

Läs mer

HEJ HYPER. en musikal om NPF. Bra att veta inför musikalen HEJHYPER.SE

HEJ HYPER. en musikal om NPF. Bra att veta inför musikalen HEJHYPER.SE HEJ HYPER en musikal om NPF Bra att veta inför musikalen HEJ och välkommen till föreställningen! Katarina Martin Vi heter Katarina och Martin. Det är vi som möter dig när du kommer. När du har tagit av

Läs mer

Annorlunda superhjältar

Annorlunda superhjältar Annorlunda superhjältar Onsdag Kulturveckan 2016 - onsdag 2 Superhjälten Godisbjörnen har en magisk klubba. Om han slickar på det blåa kan han springa jättefort. Om han slickar på det gröna kan han hoppa

Läs mer

Läskort 2. Läskort 1. Läskort 4. Läskort 3

Läskort 2. Läskort 1. Läskort 4. Läskort 3 Läskort 1 Simon är 12 år. Han tycker mycket om att resa. Han har varit i många länder. Han tyckte mest om Italien, Spanien och USA för att maten är godast där. Nästa gång vill han resa till Sydafrika.

Läs mer

Annorlunda superhjältar. Kulturveckan torsdag 1

Annorlunda superhjältar. Kulturveckan torsdag 1 Annorlunda superhjältar Kulturveckan 2017 - torsdag 1 Superhjälten Hammarugglan fångar skurkar. När han slår hammaren i marken blir det jordbävning och skurkarna flyger in i väggen. Det här är superhjälten

Läs mer

Den hemliga dörren...

Den hemliga dörren... Kapitel 1... Den hemliga dörren... Hej jag heter Adam jag är 11 år gammal. jag har rött hår och blåa ögon och jag är 1och en halv meter lång jag har alltid blåa kläder på mig. Jag spelar fotboll det är

Läs mer

Kulturveckan fredag 2. Annorlunda Superhjältar

Kulturveckan fredag 2. Annorlunda Superhjältar Kulturveckan 2016- fredag 2 Annorlunda Superhjältar Tiger hjälten kan bygga upp saker jättesnabbt och räddar folk i nöd. Superhjälten Margareta hjälper barn och vuxna om de behöver glasögon. Glasögonen

Läs mer

KOPIERINGSUNDERLAG. Läs mer här:

KOPIERINGSUNDERLAG. Läs mer här: KOPIERINGSUNDERLAG Detta underlag är tänkt som pedagogiskt material ihop med boken Mysteriet med hålet i väggen. Skriv ut och använd sidorna i vilken ordning och på vilka lektioner du vill. Läs mer här:

Läs mer

Facit Spra kva gen B tester

Facit Spra kva gen B tester Facit Spra kva gen B tester En stressig dag B 1 Pappan (mannen) låser dörren. 2 Han handlar mat efter jobbet. 3 Barnen gråter i affären. 4 Han diskar och tvättar efter maten. 5 Han somnar i soffan. C 1

Läs mer

Om författaren. Om boken. Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin

Om författaren. Om boken. Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin Om författaren Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin Om boken Klara är elva år och har en kompis som heter Amanda. Det finns en dum kille som heter Tobias.

Läs mer

Annorlunda superhjältar. Kulturveckan torsdag 2

Annorlunda superhjältar. Kulturveckan torsdag 2 Annorlunda superhjältar Kulturveckan 2017 - torsdag 2 Det här är Discobjörnen och han känner på sig när man har tråkigt. Då kommer han och gör disco och då blir alla barnen glada. Min superhjälte heter

Läs mer

Frågor. Svar. Elevuppgifter Kim och Lina badar en bil. Elevuppgifter Kim och Lina räddar Sture

Frågor. Svar. Elevuppgifter Kim och Lina badar en bil. Elevuppgifter Kim och Lina räddar Sture Elevuppgifter Kim och Lina räddar Sture Frågor 1. Vem är Sture? 2a.Vad gör Sture? 2b. Varför gör han det? 3. Kim vill rädda Sture. Hur gör han då? 4. Varför kommer brand-bilen? 5. Vad gör Sture till sist?

Läs mer

Annorlunda superhjälta r. Kulturveckan måndag 1

Annorlunda superhjälta r. Kulturveckan måndag 1 Annorlunda superhjälta r Kulturveckan 2017 - måndag 1 Superunderkläder och bullar Superhjälten Superbjörnen kan flyga och han kan skapa allting. Han skapar leksaker till barn som inte har några så att

Läs mer

Annorlunda superhjältar. Kulturveckan Onsdag 1

Annorlunda superhjältar. Kulturveckan Onsdag 1 Annorlunda superhjältar Kulturveckan 2017 - Onsdag 1 Den här superhjälten Lana gör jättegoda pizzor i rekordfart till alla barn som är hungriga. Superhjälten Heba ger smarriga godisklubbor till alla barn

Läs mer

Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig.

Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig. Av: Minhua Wu Ön Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig. Vi pratar med varandra, efter en lång

Läs mer

Förvandlingen. Jag vågade inte släppa in honom utan frågade vad han ville. Jag trodde att du behövde mig, sa gubben och log snett.

Förvandlingen. Jag vågade inte släppa in honom utan frågade vad han ville. Jag trodde att du behövde mig, sa gubben och log snett. Förvandlingen Det var sent på kvällen och jag var ensam hemma. Jag måste upp på vinden och leta efter något kul och läskigt att ha på mig på festen hos Henke. Det skulle bli maskerad. Jag vet att jag inte

Läs mer

Mamma Mu gungar. Det var en varm dag på sommaren. Solen sken, fåglarna kvittrade och flugorna surrade. Alla korna gick och betade i hagen.

Mamma Mu gungar. Det var en varm dag på sommaren. Solen sken, fåglarna kvittrade och flugorna surrade. Alla korna gick och betade i hagen. 1 Mamma Mu gungar Det var en varm dag på sommaren. Solen sken, fåglarna kvittrade och flugorna surrade. Alla korna gick och betade i hagen. Utom Mamma Mu. Mamma Mu smög iväg och hoppade över staketet.

Läs mer

DÖDLIG törst Lärarmaterial

DÖDLIG törst Lärarmaterial sidan 1 Författare: Peter Gotthardt Vad handlar boken om? I staden där Anna, Siri och Lina bor finns ett gammalt hus som alla kallar Slottet. Det är ett mystiskt hus där helt otroliga saker kan hända.

Läs mer

Författare: Svea Assarsson. Rymdresan. PS: Läs inte boken på kvällen.

Författare: Svea Assarsson. Rymdresan. PS: Läs inte boken på kvällen. Författare: Svea Assarsson Rymdresan PS: Läs inte boken på kvällen. Kapitel 1 Huvudpersonen Jag heter Frooogi. Jag är 2 år. Jag har 2 stora ögon. Ett grönt öga och ett rött. Jag är hel grön med några svarta

Läs mer

Frågor. Noa gör upp eld. av Kirsten Ahlburg. 1. Varför gör Noa upp eld? 2. Vad händer när Noa häller bensin på veden? 3. Varför hämtar Noa vatten?

Frågor. Noa gör upp eld. av Kirsten Ahlburg. 1. Varför gör Noa upp eld? 2. Vad händer när Noa häller bensin på veden? 3. Varför hämtar Noa vatten? Frågor Noa gör upp eld av gör upp eld 1. Varför gör Noa upp eld? 2. Vad händer när Noa häller bensin på veden? 3. Varför hämtar Noa vatten? 4. Vem hör när Noa ropar Hjälp!? 5. Vem släcker elden? FRÅGOR

Läs mer

Noa går på taket. Han leker att han flyger. En takpanna lossnar. Noa ramlar. Hjälp! ropar Noa. ISBN 978-91-86651-97-8. HEGAS www.hegas.

Noa går på taket. Han leker att han flyger. En takpanna lossnar. Noa ramlar. Hjälp! ropar Noa. ISBN 978-91-86651-97-8. HEGAS www.hegas. Frågor Noa på taket av Noa går på taket. Han leker att han flyger. En takpanna lossnar. Noa ramlar. Hjälp! ropar Noa. NOA PÅ TAKET på taket ISBN 978-91-86651-97-8 www.hegas.se noa_paa_taket_oms.indd 1

Läs mer

1 timme utan mig. Monolog. Utspelas under en panikångestattack.

1 timme utan mig. Monolog. Utspelas under en panikångestattack. 1 timme utan mig. Monolog. Utspelas under en panikångestattack. Utskick 1.0 Inleda med introduction. Endast handla om stunden under panikångesten. Skrika på hjälp. Måla. 1-5 Skådespelare. Visa smsa talen

Läs mer

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckleln

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckleln Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Hej! Jag heter Conelia. Min skola heter Kyrkmon. Jag är 9 år. Jag har blont hår. Jag gillar att spela bandy och att rita. Min bästa vän är Wilda. Jag är mycket rädd för

Läs mer

Sida 1 Presentation Sida 2-8 Förstå andras känslor Sida 9-17 Redo att lära Sida Leka med andra

Sida 1 Presentation Sida 2-8 Förstå andras känslor Sida 9-17 Redo att lära Sida Leka med andra Innehåll: Sida 1 Presentation Sida 2-8 Förstå andras känslor Sida 9-17 Redo att lära Sida 18-21 Leka med andra Det här materialet är utformat av leg. logoped Julia Andersson för elever som behöver stöd

Läs mer

mysteriet Torsten Bengtsson

mysteriet Torsten Bengtsson mysteriet med fuskarna Torsten Bengtsson Mysteriet med fuskarna av Torsten Bengtsson Illustrerad av Katarina Strömgård Ett hot Jag är hemma i vår trädgård. Där har jag byggt ett fotbollsmål. Nu spelar

Läs mer

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Maria bodde i en liten stad som hette Nasaret. Den låg i Israel. En ängel kom till Maria och sa: Maria, du ska få ett barn. Barnet

Läs mer

Ali & Eva KAPITEL 8 LÄSFÖRSTÅELSE

Ali & Eva KAPITEL 8 LÄSFÖRSTÅELSE KAPITEL 8 LÄSFÖRSTÅELSE Rätt eller fel? rätt fel det kan man inte veta 1. har bytt till en annan förskola. 2. Emmas föräldrar tror att har mycket kontakt med Malin. 3. s pappa är ingenjör. 4. trivs bra

Läs mer

Mina kompisar. Bättre vänner igen. Vänskap, är viktigare än pengar. Man ska säga, snälla saker Och fråga, om någon vill va med!

Mina kompisar. Bättre vänner igen. Vänskap, är viktigare än pengar. Man ska säga, snälla saker Och fråga, om någon vill va med! Mina kompisar Kompisen är så positiv Undrar bara vad vi skall göra Mina kompisar, åh åh jag Eller min BFF, åh åh jag Ska hitta på nåt bra, åh åh jag Att gå till skolan nu, varje dag det känns bra Emojis

Läs mer

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Jag har en kompis i min klass han är skit snäll mot

Läs mer

Frågor och svar. Satans torn

Frågor och svar. Satans torn och svar Läraren side 1 En mesig person 1. Jon har haft en dålig dag i skolan. Varför? Idag hade Linus fått hela klassen att skratta åt Jon. 2. Vad är en dålig dag i skolan för dig? 3. Varför spelar Jon

Läs mer

Lärarmaterial. Rosa och Sally. Vem handlar böckerna om? Vad tas upp i böckerna? Vem passar böckerna för? Mål att arbeta med utifrån Lgr11

Lärarmaterial. Rosa och Sally. Vem handlar böckerna om? Vad tas upp i böckerna? Vem passar böckerna för? Mål att arbeta med utifrån Lgr11 Lärarmaterial sidan 1 Böckerna om Rosa Författare: Iben Harboe Vem handlar böckerna om? Rosa är en liten tjej som bor tillsammans med sin stressade mamma och sin busiga storebror Max. Rosa har sköldpaddan

Läs mer

Den magiska dörren. Kapitel 1 Johan

Den magiska dörren. Kapitel 1 Johan Den magiska dörren. Kapitel 1 Johan Hej jag heter Johan och är 10 år gammal. Jag gillar parkour. Jag har parkourhandskar och egna skor som jag bara får använda när jag skall ut och köra sporten. Jag går

Läs mer

Kompisböcker 1-2 Facit

Kompisböcker 1-2 Facit Kompisböcker 1-2 Facit Matchen Kristina Murray Brodin Paket 1 MATCHEN 1 Matchen Kan du? 1 ONSDAG 2 TRÄNARE 3 VIKTOR 4 SAMS MAMMA 5 SVÄRA 6 ARVIDS PAPPA 7 FOTEN 8 KLUBBAN 9 DATASPEL Vem är det? Johan Viktor

Läs mer

LÄSGUIDE till Boken om Liten

LÄSGUIDE till Boken om Liten LÄSGUIDE till Boken om Liten LÄSGUIDE till Boken om Liten Den här läsguiden är ett stöd för dig som vill läsa och arbeta med boken om Liten på din förskola. Med hjälp av guiden kan du och barnen samtala

Läs mer

Våra gemensamt skrivna sagor

Våra gemensamt skrivna sagor Våra gemensamt skrivna sagor inspirerade av naturfoton fröken tagit i augusti på uppstartsdagarnas it-utvecklingspass och vårt arbete kring boken Se upp för krokodilen, mossor och lavar, troll, drakar

Läs mer

AAAAAAHHH. Författare Kevin och Martin.

AAAAAAHHH. Författare Kevin och Martin. AAAAAAHHH Aaaaaahhh är modig, så modig som det går. Den gömmer sig högt på sitt berg. Där blir den blodig, så blodig som det går. Men en gång per timma kan man höra den smyga och viska. Författare Kevin

Läs mer

Barnboksförlaget Nimmi Östergatan 4b Simrishamn nimmi.se. Copyright texter Mi Tyler 2014 Copyright bilder Malin Ahlin 2014

Barnboksförlaget Nimmi Östergatan 4b Simrishamn nimmi.se. Copyright texter Mi Tyler 2014 Copyright bilder Malin Ahlin 2014 Barnboksförlaget Nimmi Östergatan 4b 272 31 Simrishamn nimmi.se Copyright texter Mi Tyler 2014 Copyright bilder Malin Ahlin 2014 Tryckt i EU 2014 ISBN: 978-91-87955-00-6 Mammas Liv av Mi Tyler med illustrationer

Läs mer

Linnéa M 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Linnéa M 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Jag heter Sara. Jag är 10 år gammal. Jag har en lillasyster. Hon är 3 år. Hon heter Linda. Jag har en mamma och pappa också. Vi är en fattig familj. Vi bor i ett litet hus på landet.

Läs mer

Jojo 5B Ht-15. Draken

Jojo 5B Ht-15. Draken 1 Draken Kapitel 1 drakägget - Jojo kan du gå ut och plocka lite ved till brasan frågade mamma - Okej jag kommer sa jag Å föresten jag heter Jojo och jag är 11 år jag bor i ett rike som kallas älvänka

Läs mer

Lässtrategier för att avkoda och förstå olika texter. Sökläsning och läsning mellan raderna. (SV åk 7 9)

Lässtrategier för att avkoda och förstå olika texter. Sökläsning och läsning mellan raderna. (SV åk 7 9) SIDAN 1 Lärarmaterial Vad handlar boken om? Mateo och Bim har en hemlighet. De kan prata med djur. Mateo är så glad för han och hans mamma har köpt en katt från Djurens vänner, Charlie. Charlie måste gå

Läs mer

Författare: Julia Englund Illustratör: Julia Englund Rymdresan

Författare: Julia Englund Illustratör: Julia Englund Rymdresan Författare: Julia Englund Illustratör: Julia Englund Rymdresan Kapitel 1 Huvudpersonen Jag heter Momerorkokuroriusos jag är tretiotvåtusen år gammal. Jag har gula ögon grön kropp. lila ben och blåa öron.

Läs mer

Publicerat med tillstånd Bästa vänner Text Moni Nilsson Bild Elin Lindell Lilla Piratförlaget 2012

Publicerat med tillstånd Bästa vänner Text Moni Nilsson Bild Elin Lindell Lilla Piratförlaget 2012 Läs också: Äventyr i Paradiset Änglar, kakor och tappade tänder, av Moni Nilsson och Elin Lindell Hemliga fyran: Hunden som försvann, av Cecilia Lidbeck och Bettina Johansson Hemliga fyran: Spökjakt! av

Läs mer

Annorlunda superhjältar. Kulturveckan onsdag 1

Annorlunda superhjältar. Kulturveckan onsdag 1 Annorlunda superhjältar Kulturveckan 2016 - onsdag 1 Gummimannen kan böja sin kropp jättelångt. Han har också supersyn så han kan se om någon har problem och då kan han sträcka sig dit och hjälpa dem.

Läs mer

SmåSagors Läsutmaning 2019

SmåSagors Läsutmaning 2019 SmåSagors Läsutmaning 2019 Till dig som vill utmana någon på en Läsutmaning: Utmana din pappa, mamma, släktning eller någon annan vuxen på en läsutmaning. Småsagorns läsutmaning går ut på att du och en

Läs mer

Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin.

Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin. Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin. Hej! Hej! Jag heter Lisa och jag är 11 år. Jag går på Valnötsskolan i Malmö. Min bästa kompis heter Vera. Hon är den bästa kompis man kan ha. Hon är så snäll och

Läs mer

Sånger och ramsor Öppna förskolan Sävsjö

Sånger och ramsor Öppna förskolan Sävsjö Sånger och ramsor Öppna förskolan Sävsjö 1. När man sjunger så blir man så glad När man sjunger så blir man så glad. När man sjunger så blir man så glad. Så det vill man göra varendaste dag, ja, det vill

Läs mer

Annorlunda superhjältar. Kulturveckan Torsdag 1

Annorlunda superhjältar. Kulturveckan Torsdag 1 Annorlunda superhjältar Kulturveckan 2016 - Torsdag 1 Superhjälten Solbrillis kan flyga och har lasersyn. Han ser genom husen vilka som har tappat bort sina kalsonger och ger dem nya. Superhjälten Boxuggla

Läs mer

Selma Lagerlöf. Astrid Lindgren. HC:Andersen

Selma Lagerlöf. Astrid Lindgren. HC:Andersen S A G O Tales for everybody! R K O N S T S A G O R HC:Andersen HC Andersen föddes år 1805,när han var 17 år gick han i en skola för barn,han blev mobbad för att han var så lång och klumpig. Därför skrev

Läs mer

In kommer en ledsen varg. Berättaren frågar varför han är ledsen och vargen berättar om sina tappade tänder

In kommer en ledsen varg. Berättaren frågar varför han är ledsen och vargen berättar om sina tappade tänder B - Berättaren V - Vargen S - Snigeln Ä - Älgen G - Gitarrist T - Skatan Berättaren tar kontakt med barnen Hej vänner! Välkomna hit! Är ni sångsugna idag?!? Upp med händerna i luften och sjung med och

Läs mer

5B Cecilia Sjöberg.- Draken (HT-15 ) DRAKEN. Av Cecilia Sjöberg

5B Cecilia Sjöberg.- Draken (HT-15 ) DRAKEN. Av Cecilia Sjöberg DRAKEN Av Cecilia Sjöberg 1 Drakägget Kapitel 1 Hej! Jag heter Stina jag är 9 år. Jag har en Mamma, Pappa och en storebror. Min mamma heter Alice, min Pappa heter Björn, och min storebror heter Erik. Jag

Läs mer

LÄSGUIDE till Boken Liten

LÄSGUIDE till Boken Liten LÄSGUIDE till Boken Liten LÄSGUIDE till Boken Liten Den här läsguiden är ett stöd för dig som vill läsa och arbeta med boken Liten på din förskola. Med hjälp av guiden kan du och barnen prata om viktiga

Läs mer

Musiklek med Susanne Lind, texter och ackord

Musiklek med Susanne Lind, texter och ackord Musiklek med Susanne Lind, texter och ackord Välkomna F Gm 7 F Välkomna till Musiklek, idag ska vi ha det bra F Gm 7 F Vi ska sjunga och dansa och fira att alla kan va m Gm 7 F Gm 7 F Här här här, du är

Läs mer

1 Skriv din adress. 2 Måla en ananas. 3 Skriv en dikt eller berättelse om en apa. 4 Skriv ett ord som har många A i sig.

1 Skriv din adress. 2 Måla en ananas. 3 Skriv en dikt eller berättelse om en apa. 4 Skriv ett ord som har många A i sig. 1 Skriv din adress. 2 Måla en ananas. 3 Skriv en dikt eller berättelse om en apa. 4 Skriv ett ord som har många A i sig. 5 Gå till toaletten och andas på spegeln. Vad är det som kommer ut? 6 Måla ett akvarium.

Läs mer

Den magiska dörren. By Liam Holmström Svanold

Den magiska dörren. By Liam Holmström Svanold Den magiska dörren By Liam Holmström Svanold Kapitel 1 Hej Hej! Jag heter Noel. Jag är nio år. Jag går på Kyrkmon. Min bästa kompis heter Gustav. Jag är rädd för vaktmästaren Lars Andersson. En dag när

Läs mer

Huset på gränsen. Roller. Linda Hanna Petra. Dinkanish. Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra

Huset på gränsen. Roller. Linda Hanna Petra. Dinkanish. Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra Huset på gränsen Roller Linda Hanna Petra Dinkanish Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra Scen 1 Linda, Hanna och Petra kommer in och plockar svamp som dom lägger i sina korgar - Kolla! Minst

Läs mer

Annorlunda superhjältar

Annorlunda superhjältar Fredag Kulturveckan 2016 - Fredag 1 Annorlunda superhjältar Superhjälten Fjärilsballerinan skapar fjärilsmagi. När hon snurrar så skapar hon fjärilar så att världen blir vacker och barn blir glada. Superhjälten

Läs mer

2.Brevet! Idag har något konstigt hänt i skolan. Det var ett brev som stack ut i en liten springa i dörren, på. det såhär

2.Brevet! Idag har något konstigt hänt i skolan. Det var ett brev som stack ut i en liten springa i dörren, på. det såhär 1.Hej! Hej jag heter Jakob. Jag är 9 år och går på Havsundaskolan. Jag gillar att spela fotboll och hockey. Jag älskar min t-shirt och mina jeanshorts. Vår lärare heter Kerstin, hon är så snäll. Min allra

Läs mer

Kapitel 1 hej. Det finns en dörr i skolan som jag undrar över. Den är i mitt klassrum och fröken säger att dörren aldrig har öppnats.

Kapitel 1 hej. Det finns en dörr i skolan som jag undrar över. Den är i mitt klassrum och fröken säger att dörren aldrig har öppnats. Kapitel 1 hej Jag heter Eric Knutson och är 9 år. Jag har ljust hår och jag är ganska kort jag gillar att spela fotboll och innebandy. Min mamma heter Karin och hon har också har just hår. Min pappa heter

Läs mer

Gud är en eld inuti huvudet.

Gud är en eld inuti huvudet. Gud är en eld inuti huvudet. Siri Frances Stockholm 2013 Gerlesborgsskolan Du skulle gått till skolan och på ett möte och på lokal med en vän idag. Det skulle varit en dag av saker att uträtta, en dag

Läs mer

Kapitel ett- Den magiska dörren

Kapitel ett- Den magiska dörren Kapitel ett- Den magiska dörren Hej jag heter Lovisa och jag går på Godisskolan. Jag är 9 år och jag älskar min lillebror Alvin. Jag och Alvin har upptäkt en dörr, den står vid ängen bakom skolan. Dom

Läs mer

Om lilla mig. många säger sig ha sett en ängel, men jag har en i mitt hjärta

Om lilla mig. många säger sig ha sett en ängel, men jag har en i mitt hjärta Om lilla mig många säger sig ha sett en ängel, men jag har en i mitt hjärta "Märkligt att man kan sakna någon så ofantligt mycket. Någon som egentligen aldrig tidigare existerat. En gång var det bara du

Läs mer

Monstret Av: Emil Jöfelt

Monstret Av: Emil Jöfelt Monstret Av: Emil Jöfelt Kapitel 1:Ljuden -Hörde du ljudet? sa Morgan. Morgans klasskamrat Totto vände sig om och blängde. -Vilket ljud? Alla pratar ju, sa Totto. Arga Polly spände ögonen i både Morgan

Läs mer

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed Hemliga Clowndocka Yara Alsayed - Olivia vakna! Du kommer för sent till skolan, ropade mamma. - Ja jag kommer. Olivia tog på sig sina kläder och åt frukosten snabbt. När hon var klar med allt och står

Läs mer

Krille Klåfinger får en flygtur. Oversat af Vivianna Nyroos

Krille Klåfinger får en flygtur. Oversat af Vivianna Nyroos Krille Klåfinger får en flygtur Oversat af Vivianna Nyroos 1 Presentation av karaktärerna på innerfliken: Mammi Mamma Krille Klåfinger Nimbus Freddy Flygkikare Pia Pilot Kazandra. 2 SIDE 2/3 Här i det

Läs mer

I dag är det sommarlov. Chloe och Sandra har precis fått reda på att de ska åka till Karlsborg för att dom ska hyra en sommarstuga där.

I dag är det sommarlov. Chloe och Sandra har precis fått reda på att de ska åka till Karlsborg för att dom ska hyra en sommarstuga där. Kapitel 1: Hej Chloe är en tjej som har långt ljust hår och blåa ögon. Chloe har fräknar och är modig och snäll, hon är 14 år och har en syster som heter Sandra som är 11 år. Chloe bor med sin mamma, pappa

Läs mer

10 september. 4 september

10 september. 4 september I AM GREGER PUTTESSON 4 september Hej dumma dagbok jag skriver för att min mormor gav mig den i julklapp! Jag heter Greger förresten, Greger Puttesson. Min mamma och pappa är konstiga, de tror att jag

Läs mer

Frågor mellan raderna (Du måste tänka efter när du har läst texten. Genom ledtrådar i texten hittar du svaret.)

Frågor mellan raderna (Du måste tänka efter när du har läst texten. Genom ledtrådar i texten hittar du svaret.) SIDAN 1 Elevmaterial Namn: Kapitel 1 Läsförståelse Frågor på raden (Du kan läsa och hitta svaret i texten.) 1. Vad heter huvudpersonen? 2. Varför ska han börja på en ny skola? Frågor mellan raderna (Du

Läs mer

Petter och mamma är i fjällen. De ska åka skidor. Petters kompis Elias brukar alltid vara med. Men nu är bara Petter och mamma här.

Petter och mamma är i fjällen. De ska åka skidor. Petters kompis Elias brukar alltid vara med. Men nu är bara Petter och mamma här. Petter och mamma är i fjällen. De ska åka skidor. Petters kompis Elias brukar alltid vara med. Men nu är bara Petter och mamma här. Det är morgon och fortfarande mörkt ute. Utanför fönstret är det bara

Läs mer

Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Hej jag heter Nisse. Jag är tio år. Jag går i fyran. Min bästa vän heter Mattias. Den jag är rädd för är en kille som heter Björn och är 40 år. Han jobbar i matsalen. Jag

Läs mer

Innehållsförteckning Kap 1 sida 2 Kap 2 sida 3 Kap 3 sida 4 Kap 4 sida 5 Kap 5 sida 6

Innehållsförteckning Kap 1 sida 2 Kap 2 sida 3 Kap 3 sida 4 Kap 4 sida 5 Kap 5 sida 6 Innehållsförteckning Kap 1 sida 2 Kap 2 sida 3 Kap 3 sida 4 Kap 4 sida 5 Kap 5 sida 6 Kapitel 1 David Drake är 28 år och bor i Frankrike.Han bor i en liten lägenhet långt bort från solljus.under sommaren

Läs mer

Annorlunda superhjältar. Kulturveckan måndag 1

Annorlunda superhjältar. Kulturveckan måndag 1 Annorlunda superhjältar Kulturveckan 2016 - måndag 1 Super-Melker äter kakor och skjuter ut dem på elaka personer. Kawaiiflickan ger folk kärlek och hon gör dem glada. Superhjälten Fjärilsflickan hjälper

Läs mer

SFI-KURS B OCH C. ALKOHOL I SVERIGE. Ung och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterialet på lätt svenska.

SFI-KURS B OCH C. ALKOHOL I SVERIGE. Ung och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterialet på lätt svenska. SFI-KURS B OCH C. ALKOHOL I SVERIGE Ung och alkohol Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterialet på lätt svenska. Ung och alkohol Att prata med din tonåring om alkohol

Läs mer

Första pris: Mikael Lind s18ae. Andra pris:

Första pris: Mikael Lind s18ae. Andra pris: Första pris: Det jag vill ha Jag är rik och från djurs. PAPPA betalar! Pappas bil, HAN betalar Pappas kort, pappa löser Jag vill ha en häst, pappa löser Jag får det jag vill ha. Mikael Lind s18ae Andra

Läs mer

Hej! Att tänka på innan du börjar:

Hej! Att tänka på innan du börjar: Årskurs 5 2014 Hej! Det här är ett häfte med frågor om hur du mår och hur du har det i skolan, hemma och på fritiden. Undersökningen genomförs av Landstinget Sörmland och resultaten används för att förbättra

Läs mer

Text & Layout: Linnéa Rosenberg & Lovisa Schiller Riksförbundet Attention 2014 Illustration: Emelie Stigwan, Lilla Kompisen Tryck: Katarina Tryck

Text & Layout: Linnéa Rosenberg & Lovisa Schiller Riksförbundet Attention 2014 Illustration: Emelie Stigwan, Lilla Kompisen Tryck: Katarina Tryck Vad ar ADHD? Elsa tycker att det ar som att ha myror i brallan och i huvudet. Robin tycker att det ar som en jattesnabb bergochdalbana. Att ha ADHD kan vara bade en styrka och en utmaning. Har hittar du

Läs mer

DEN MAGISKA STENEN OM HUR JORDEN SKAPADES

DEN MAGISKA STENEN OM HUR JORDEN SKAPADES DEN MAGISKA STENEN OM HUR JORDEN SKAPADES Den magiska stenen En gång för länge, länge, länge sedan var det 5 gudar Ty, Wesp, Plopp Sod och Vespan. Vespan och wesp var tvillingar lika så var Ty och Plopp.

Läs mer

Det finns en konstig dörr på skolan och ingen har gått in där på 70 år. Den vill jag gärna gå in i för nästan ingen vet vad som finns där inne.

Det finns en konstig dörr på skolan och ingen har gått in där på 70 år. Den vill jag gärna gå in i för nästan ingen vet vad som finns där inne. Gjord av Axel Kapitel 1 Dörren Hej jag heter Alex. Jag är 9 år och gillar fotboll och judo. Jag går i Laxskolan som ligger i Göteborg Mitt hår har jag färgat grönt. Jag gillar färgen grön och har ett grönt

Läs mer

Mitt liv. Dans. Dagbok. Av Lina Sjögren. Jag heter Ella. Sovmorgon BFF Milla

Mitt liv. Dans. Dagbok. Av Lina Sjögren. Jag heter Ella. Sovmorgon BFF Milla Mitt liv Dagbok Dans Jag heter Ella Sovmorgon BFF Milla Av Lina Sjögren Söndag 21 augusti 2016 Hej dagboken! Jag är en tjej som är tio år och heter Ella. Jag älskar att dansa och jag är jättemorgontrött.

Läs mer

Rödluvan Med bilder av Mati Lepp

Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Det var en gång en liten flicka som var så söt och rar att alla människor tyckte om henne. Den som älskade henne allra mest var hennes gamla mormor. Alltid när hon kom

Läs mer

Publicerat med tillstånd Stora boken om Sandvargen Text Åsa Lind Rabén & Sjögren 2006

Publicerat med tillstånd Stora boken om Sandvargen Text Åsa Lind Rabén & Sjögren 2006 Zackarina och Sandvargen spelade fotboll nere på stranden. De spelade riktig match, och det var helt klart vem som var på väg att vinna. Jaaa! Måååål! tjöt Sandvargen. Pang i smeten! Mål igen! Han slängde

Läs mer

Av Lukas.Ullström klass 5 svettpärlan.

Av Lukas.Ullström klass 5 svettpärlan. Jorden Bildas Av Lukas.Ullström klass 5 svettpärlan. Det var en gång en måne som kallades gubben i månen för han var typ en levande måne som åkte omkring i rymden och skapade saker. Han var gud över allting

Läs mer

Vero hit & dit. Text Katarina Kieri Bild Helena Lunding Hultqvist

Vero hit & dit. Text Katarina Kieri Bild Helena Lunding Hultqvist 1 Vero hit & dit Text Katarina Kieri Bild Helena Lunding Hultqvist Vero kommer ny en dag till Markus klass. Hon verkar så säker på sig själv och kan en massa saker som han inte har en aning om. Hur kan

Läs mer

Fiffiga kroppen o ch f i nurliga knoppen

Fiffiga kroppen o ch f i nurliga knoppen Fiffiga kroppen o ch f i nurliga knoppen Saga sitter i köket och syr. Med nål och tråd. Och fingerborg på pekfingret. Hon har fått ett gammalt örngott och ska göra en gympapåse. En gympapåse är bra att

Läs mer

Daniel Johannes Petri skola Nacka Värdens bästa lärare tycker jag är Daniel på Johannes petri skola som ligger i Nacka. Han är gympalärare.

Daniel Johannes Petri skola Nacka Värdens bästa lärare tycker jag är Daniel på Johannes petri skola som ligger i Nacka. Han är gympalärare. Daniel Johannes Petri skola Nacka Värdens bästa lärare tycker jag är Daniel på Johannes petri skola som ligger i Nacka. Han är gympalärare. Jag tycker att Daniel är Sveriges bästa lärare därför att han

Läs mer

Författare: Can. Kapitel1

Författare: Can. Kapitel1 Ön Författare: Can Kapitel1 Jag heter Johnny Depp och är 37 år. Jag. bor i Madagaskar. Min mamma är svårt sjuk och jag måste försöka se min mamma innan hon dör.hon bor i Australien och jag har lånat en

Läs mer

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner.

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Veronicas Diktbok Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Vi gör roliga saker tillsammans. Jag kommer alltid

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Författare: Lisa Spjuth

Författare: Lisa Spjuth Författare: Lisa Spjuth kap1 Ljudet Det här handlar om två flickor som heter Lisa och Molly. Lisa är 12 år som gillar sin hund Bessie som hon kör agiliti med. Bessie har klarat hoppat 99 cm. Molly som

Läs mer

Text: Nina Ljungberg Bild: Anna Andersson

Text: Nina Ljungberg Bild: Anna Andersson Text: Nina Ljungberg Bild: Anna Andersson Mina föräldrar skall skiljas Text: Nina Ljungberg Bild: Anna Andersson Tack mina underbara barn Natalie och Estelle för att ni finns. Tidigare böcker av Nina

Läs mer

Annorlunda superhjältar. Av: Åk 2 från Jäderfors, Gullhed, Hedäng och Montessoriskolan

Annorlunda superhjältar. Av: Åk 2 från Jäderfors, Gullhed, Hedäng och Montessoriskolan Annorlunda superhjältar Av: Åk 2 från Jäderfors, Gullhed, Hedäng och Montessoriskolan Superhunden med skiftnyckeln och solglasögonen kan fånga flygplan med sin stora tass och laga dem så att de inte kraschar

Läs mer

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11: Samla eleverna och diskutera följande kring boken: Författare: Daniel Zimakoff

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11: Samla eleverna och diskutera följande kring boken: Författare: Daniel Zimakoff sidan 1 Författare: Daniel Zimakoff Vad handlar boken om? Boken handlar om Oskar. Han är på semester med sin familj och sin bästa kompis Emil. När de går till affären så berättar Ella som jobbar där att

Läs mer

Framtaget i Projekt Bildsamt - bilder som stöd i samtal om våld, i samarbete med ROKS

Framtaget i Projekt Bildsamt - bilder som stöd i samtal om våld, i samarbete med ROKS Introduktionssamtal kvinnojour Framtaget i Projekt Bildsamt - bilder som stöd i samtal om våld, i samarbete med ROKS kvinnojour hemligt stänga av platstjänster vad har hänt? har du barn? tjej/kille? hur

Läs mer

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå.

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå. Solen har gått ner Solen har gått ner, mörkret faller till, inget kan gå fel, men ser vi efter får vi se För det är nu de visar sig fram. Deras sanna jag, som ej får blomma om dan, lyser upp som en brand.

Läs mer

Publicerat med tillstånd Hjälp! Jag gjorde illa Linn Text Jo Salmson Bild Veronica Isaksson Bonnier Carlsen 2012

Publicerat med tillstånd Hjälp! Jag gjorde illa Linn Text Jo Salmson Bild Veronica Isaksson Bonnier Carlsen 2012 Hjälp! Jag Linn gjorde illa hjälp! jag gjorde illa linn Text: Jo Salmson 2012 Bild: Veronica Isaksson 2012 Formgivare: Sandra Bergström Redaktör: Stina Zethraeus Repro: Allmedia Öresund AB, Malmö Typsnitt:

Läs mer

Elevmaterial. Förbjudet område. Ett annorlunda äventyr. Superhjälte

Elevmaterial. Förbjudet område. Ett annorlunda äventyr. Superhjälte SIDAN 1 Ett annorlunda äventyr Skriv en berättelse om när du gör ett annorlunda äventyr och tar dig in i en förbjuden byggnad. Vilken byggnad skulle du ta dig in i? Hur gör du? Vem har du med dig? Hur

Läs mer

kunglig sago nytt fabler kon! sagor folksagor

kunglig sago nytt fabler kon! sagor folksagor kunglig sago nytt kon! sagor fabler folksagor Folksagor En folksaga är en saga som man har berättat i århundraden. Den har gått i muntligt tradition fram tills för ca 100 år sedan, då man började skriva

Läs mer