I bashyran ingår kostnad för vatten och avlopp för normal förbrukning för museet.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "I bashyran ingår kostnad för vatten och avlopp för normal förbrukning för museet."

Transkript

1 BILAGA 3 SÄRSKILDA BESTÄMMELSER TILL HYRESAVTAL För Museum, Vandrarhem och Restaurang Hyresvärd: Hyresgäst: Fastighet: Erstavik 26:248 Avtal nr: 0001 Bolag under bildande (Hyresvärden) Nacka Kommun orgnr (Hyresgästen) Vid eventuell motstridighet mellan detta hyresavtals huvudformulär och dessa särskilda bestämmelser gäller lydelsen i denna bilaga framför huvudformuläret. 1. Bashyra, Rabatt på bashyra Bashyra enligt detta kontrakt utgör kronor/år. (900 kr/kvm plan 4,5 och 700 kr/kvm plan 1,3) En rabatt ska utgå på bashyran för 2012 på kr. 2. Indexklausul (ändring av hyran) Se bilaga 1 3. Vatten och avlopp I bashyran ingår kostnad för vatten och avlopp för normal förbrukning för museet. Hyresgästen ska erlägga kostnaden för varm- och kallvattenförbrukning för vandrarhem och restaurang enligt uppmätt förbrukning. Hyresgästen anskaffar och installerar vattenmätare för uppmätning av den förbrukning hyresgästen har att svara för. Avstämning av belopp ska ske årsvis. Preliminärdebitering ska ske kvartalsvis. 4. Hyrestillägg för värme och varmvatten I bashyran ingår värme. 5. Fettavskiljare Fettavskiljare för restaurangen placeras på plan 1 enligt ritning. Hyresgästen ansvarar för och bekostar avtal för tömning av fettavskiljare.

2 6. Ventilation Kostnad för drift av ventilation ingår i hyran. Drifttider för ventilationsanläggningen ska anpassas efter de olika verksamheterna i överenskommelse med den som driver respektive verksamhet. 7. Hyrestillägg för el För elförbrukningen till lokalen samt de elanläggningar i övrigt som hyresgästen nyttjar tecknar hyresgästen eget abonnemang. I det fall hyresgästen ej tecknar eget abonnemang ska hyresgästen ersätta hyresvärden för montering av undermätare samt därefter till hyresvärden svara för abonnemangskostnad, nätkostnad samt elförbrukning enligt i lokalen monterade elmätare. Hyresgästen ska betala genomsnittlig årsförbrukning kvartalsvis i förskott. Avräkning mot verklig förbrukning görs per varje kalenderårskifte. Debitering eller kreditering till följd av avräkning sker i samband med den andra kvartalshyresaviseringen året efter. Likaså justeras vid samma avisering den preliminära debiteringen så att den motsvarar föregående kalenderårsförbrukning. 8. Sophämtning Hyresgästen ska följa Hyresvärdens anvisningar i fråga om källsortering och hantering av sopor. Hyresgästen ska utöver hyran erlägga ersättning till Hyresvärden för sophämtning för musei- och vandrarhemsdelen enligt självkostnadsprincip. Kostnaden är för 2012 bedömd till kr/ år. Sopavgift ska erläggas samtidigt som hyran. Restaurangen har eget kylt soprum på plan 1 med därtill hörande abonnemang. Restaurangen har rätt att transportera sopor genom fastigheten och använda hiss vid ljusgården för att kunna nå soprum på plan 1. Hyresgästen ansvarar för att detta inte innebär olägenheter för övriga hyresgäster. 9. Fastighetsskatt Fastigheten är för närvarande befriad från fastighetsskatt. Vid omtaxering ska hyresgästen betala fastighetsskatt enligt nedan. Hyresgästen ska utöver i hyresavtalet angivet hyresbelopp erlägga ersättning för sin andel av den fastighetsskatt som Hyresvärden vid var tid erlägger för fastigheten. Hyresgästens andel, som ska vara oförändrad under hyrestiden, skall anses vara 38 procent. Fastighetsskatten ska erläggas samtidigt som hyran. 10. Lokalens skick

3 Lokalen förhyrs i befintligt skick. Hyresgästen utför samtliga anpassningar och myndighetskrav för verksamheten samt utbyggnad av terrass, trappor i anslutning till terrass och ny hiss från terrass till hamnplan. Hyresgästen ska ingå entreprenadavtal enligt AB 04 alternativt ABT06 avseende ombyggnadsåtgärder i huvudbyggnaden som berör museum, restaurang och vandrarhem/hotell samt hissar och terrass. Drift- och underhållsansvaret för de delar som ombyggnaden avser ska efter färdigställande övergå på hyresvärden. Hyresgästen ska verka för att det i avtal med berörda entreprenörer skrivs in att hyresvärden ska gå in som part i entreprenadavtalen i hyresgästens ställe när respektive entreprenad färdigställts och slutavräkning gjorts avseende ersättningen för entreprenaden. Detta innebär att hyresvärden efter slutbesiktning ska ha möjlighet att rikta krav direkt gentemot berörd entreprenör i fråga om fel som framträder under och efter garantitiden i enlighet med de regler som gäller enligt AB 04/ABT 06. Om hyresgästen inte kan nå överenskommelse med entreprenör enligt ovan åligger det hyresgästen att omgående efter framställan av hyresvärden rikta krav gentemot berörd entreprenör i fråga om påtalat fel. Hyresvärden ska kallas och ges rätt att delta vid samtliga besiktningar, såväl entreprenadbesiktningar som andra besiktningar, och få sina synpunkter antecknade i besiktningsutlåtanden. 11. Hyreskompensation på grund av ombyggnaden För att anpassa lokalen enligt punkt 10 kommer vissa arbeten att påverka lokalerna på plan 3. Hyresvärden skall kompenseras för uteblivna hyresintäkter med maximalt kronor för år Från detta belopp skall de hyresintäkter som bolaget har för hyresgäster på plan 3 dras ifrån. Om arbetena i avsevärd omfattning påverkar intäkterna för 2012 ska förhandling upptas om ytterligare ersättning. Utvändiga arbeten omfattas ej. 12. Andrahandsuthyrning Användningen av förhyrd lokal är till museum, vandrarhem/hotel och restaurang. Hyresgästen kommer inte att driva verksamheten själv utan kommer att hyra ut dessa i andra hand till en eller flera separata hyresgäster eller operatörer. Hyresgästen ska iaktta hyreslagens regler vid andrahandsuthyrning/upplåtelse av lokalen (eller del därav). Hyresrätten får ej överlåtas utan skriftligt samtycke från Hyresvärden. 13. Bestämmelser vid avflyttning från lokalen Hyresgästen har rätt att lämna lokalen i befintligt skick om ingen annan skriftlig överenskommelse träffats. Inga krav på återställning av lokalerna finns därmed. Lokal ska vara väl städad vid avflyttning. Hyresgästen äger rätt att kvarlämna av honom tillhörig fast inredning.

4 Eventuell besiktning vid avflyttning påkallas och bekostas av hyresvärden. 14. Reparation, underhåll En särskild gränsdragningslista som anger vem som ansvarar för reparation, underhåll, utbyte av material och installationer är upprättat enligt bilaga Skyltar Hyresgästen har rätt att disponera del av fastighetens fasader-, tak- eller annan yta för ljusreklam och skyltning. Hyresgästen ska lämna förslag till utförande för Hyresvärdens granskning och godkännande. Hyresgästen inhämtar erforderliga tillstånd, som t.ex. bygglov. Hyresvärden ansvarar för att skyltprogram finns inom området och att detta är anpassat efter hyresgästens behov av skyltar. Skyltmöjlighet ska finnas från alla håll inom området, vägen, vattnet samt vid strandpromenader. 16. Varumärket HAMN Marknadsföring av hyresgästen verksamheter kommer att ske under varumärket HAMN. Hyresvärden ska ha möjlighet att hänvisa till detta varumärke. Hur hyresvärden får använda varumärket ska regleras i separat samarbetsavtal. 17. Skötsel av allmänna ytor på plan 4 Hyresgästen ansvarar för städning och skötsel av gemensamma ytor på plan Förråd plan 3 Hyresgästen har rätt att disponera ca 100 kvm som förrådsyta på plan3 enligt gemensam överenskommelse om lämplig placering av det eller dessa. Hyresgästen står för byggkostnader för uppförande av förråd. 19. Ytor utanför huvudentré, pir, plattform, terrass Det är nödvändigt för hyresgästen att angöring till museum, vandrarhem och restaurang ska kunna ske med buss, bil, handikappfordon samt att leveranser ska fungera till de olika verksamheterna. Logistik för detta är inte till alla delar fastlagt. Bygglovshandlingar är framtagna med förslag till lösning. Parterna ska vara överens om utformning som fungerar för båda parter. Slutlig utformning av logistik- och parkeringsfrågar kommer att lösas i de av Nacka kommun initierade detaljplane- och bygglovsprocesserna. Konstruktion och utformning av terrass är inte klar. Parterna ska vara överens om utformning som fungerar för båda parter. Parterna är överens om att bredden utanför restaurangens sträckning skall vara ca 6 meter.

5 Bra vinterhållning av ytor i anslutning till entréer är av synnerligen stor vikt för hyresgästen som har många besökare. Snöröjning och/eller sandning ska vara utförd på plattform, pir, terrass, entréytor och på gångstråk till museum, vandrarhem, restaurang senast kl 9.00 på vardagar och på helgdagar. Vinterhållning av piren erfordras endast om piren används för båttrafik. 20. Terrass på plan 4 Hyresgästen har rätt att nyttja den del av terrassen som ligger utanför restaurangen för uteservering, se ritning bilaga 5. Hyresgästen svarar för renhållning och att det är god ordning på dessa ytor. Hyresvärden ansvarar för underhåll och vinterhållning av hela terrassen. Terrassen är utrymningsväg för verksamheter på plan Störningar i området Hyresvärden förbinder sig att verka för att de verksamheter som bedrivs i området inte är negativa eller störande för hyresgästens verksamheter. Parterna skall i god tid informera varandra om planerade aktiviteter och eventuell störande verksamhet på grund av tex byggverksamhet eller annan verksamhet så att parterna gemensamt kan planera för minimerad störning. Hyresgästen skall inte bedriva, för övriga verksamheter, störande verksamhet. 22. Parkering Möjlighet till parkering för besökande till verksamheten ska finnas i närområdet. Hyresvärden ska i arbete med kommande detaljplan i så stor utsträckning som möjligt verka för att skapa parkeringsplatser som kan användas av hyresgästens besökare. 23. Yttre åverkan Hyresgästen svara för skador på grund av yttre åverkan på dörrar och fönster till egna lokaler. Hyresvärden svarar för skador på fönster och dörrar i huvudentré på plan Skriftlighetskrav Detta hyresavtal med dess bilagor utgör parternas fullständiga reglering av alla frågor som hyresavtalet berör. Alla eventuella skriftliga eller muntliga åtaganden och utfästelser som föregått hyresavtalet ersätts av innehållet i detta hyresavtal med bilagor. Ändringar eller tillägg till detta hyresavtal med bilagor skall avtalas skriftligen för att vara gällande mellan parterna.

HYRESKONTRAKT FÖR LOKAL. Gata Trappor/hus Lägenhet nr

HYRESKONTRAKT FÖR LOKAL. Gata Trappor/hus Lägenhet nr Sid 1 (4) (2) Lokalens adress Kommun Fastighetsbeteckning m m Gata Trappor/hus Lägenhet nr Aviseringsadress Lokalens skick Lokalen med tillhörande utrymmen uthyrs, om inte annat anges, i befintligt skick

Läs mer

Vad som uthyrs enligt denna förhyrning benämns i fortsättningen Lokalen.

Vad som uthyrs enligt denna förhyrning benämns i fortsättningen Lokalen. Hyresvärd: Polismyndigheten i Örebro Län Hyresgäst: Fastighet: Porten 1 Adress: Klostergatan 37 Kontrakts nr:550-2 Särskilda bestämmelser, bilaga 1 till hyresavtal 1. Allmänt Aktuell förhyrning regleras

Läs mer

HYRESKONTRAKT FÖR LOKAL. Gata Trappor Lägenhet nr. Specialisthuset

HYRESKONTRAKT FÖR LOKAL. Gata Trappor Lägenhet nr. Specialisthuset HYRESKONTRAKT FÖR LOKAL Nr Sid 1 (2) Undertecknade har denna dag träffat följande hyresavtal: Kryss i ruta innebär att den därefter följande texten gäller RegionFastigheter, REgion Skåne Sign Personnr/orgnr

Läs mer

Internhyresregler för Region Halland

Internhyresregler för Region Halland 1(6) Datum Diarienummer 2012-09-12 RS110268 Lars-Anders Rothman, Ekonomidirektör Ekonomi och Finans 070-5704755 Lars-anders.rothman@regionhalland.se Internhyresregler för Region Halland 2(6) 1 INLEDNING

Läs mer

HYRESKONTRAKT FÖR LOKAL. Hyresgäst Namn: Personnr/orgnr:

HYRESKONTRAKT FÖR LOKAL. Hyresgäst Namn: Personnr/orgnr: FÖR LOKAL Undertecknande parter har denna dag träffat följande hyresavtal. Hyresvärd HYRESKONTRAKT Nr: U0010300 Kryss i ruta innebär att den därefter följande texten gäller Personnr/orgnr: 232100-0073

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättfö reningen Fanan 7, 769609-6200

Stadgar för Bostadsrättfö reningen Fanan 7, 769609-6200 Stadgar för Bostadsrättfö reningen Fanan 7, 769609-6200 -- N FIRMA ÄNDAMÅL SÄTE 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Fanan 7. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen

Läs mer

FÖRSLAG TILL AVTAL MELLAN RAGUNDA KOMMUN OCH BOLAGET AB LOKALHYRESAVTAL AVSEENDE KUNG CHULALONGKORNS MINNESBYGGNAD M.M.

FÖRSLAG TILL AVTAL MELLAN RAGUNDA KOMMUN OCH BOLAGET AB LOKALHYRESAVTAL AVSEENDE KUNG CHULALONGKORNS MINNESBYGGNAD M.M. Bilaga 4 FÖRSLAG TILL AVTAL MELLAN RAGUNDA KOMMUN OCH BOLAGET AB LOKALHYRESAVTAL AVSEENDE KUNG CHULALONGKORNS MINNESBYGGNAD M.M. LOKALHYRESAVTAL Detta lokalhyresavtal har denna dag träffats mellan (1)

Läs mer

Avtal om anläggningsarrende för drift av Smögens Fiskauktion

Avtal om anläggningsarrende för drift av Smögens Fiskauktion Avtal om anläggningsarrende för drift av Smögens Fiskauktion 1 Upplåtare, arrendator Mellan genom dess Tekniska avdelning, 456 80 Kungshamn, (nedan kommunen), och XXXXXXXXX, org.nr XXXXXX- XXXX, adress

Läs mer

EKONOMISK PLAN. FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN TIO 769627-8071, Box 22117, 702 04 Örebro

EKONOMISK PLAN. FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN TIO 769627-8071, Box 22117, 702 04 Örebro EKONOMISK PLAN FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN TIO 769627-8071, Box 22117, 702 04 Örebro Ekonomiska plan har upprättats med följande huvudrubriker: 1. Allmänna förutsättningar 2. Beskrivning av fastigheten

Läs mer

TRIVSELGUIDEN FÖR BRF VÄTAN 22

TRIVSELGUIDEN FÖR BRF VÄTAN 22 TRIVSELGUIDEN FÖR BRF VÄTAN 22 Ordningsföreskrifter för Brf Vätan 22 Välkommen till Brf Vätan 22 Det är styrelsens utgångspunkt att alla som bor, arbetar och studerar i vårt fina hus skall trivas och att

Läs mer

EXPLOATERINGSAVTAL. Tidplan för utbyggnad av bebyggelse och allmänna anläggningar.

EXPLOATERINGSAVTAL. Tidplan för utbyggnad av bebyggelse och allmänna anläggningar. Mellan Upplands Väsby kommun, org.nr 212000-0019, nedan kallad Kommunen och Bo i Väsby AB, org.nr 556887-4399, nedan kallad Exploatören, har träffats följande EXPLOATERINGSAVTAL om genomförande av ett

Läs mer

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN LAXTON I NACKA

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN LAXTON I NACKA STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN LAXTON I NACKA FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Laxton i Nacka. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen

Läs mer

Vår vision om den goda fastighetsmarknaden. Näringspolitiskt program för Fastighetsägarna

Vår vision om den goda fastighetsmarknaden. Näringspolitiskt program för Fastighetsägarna Vår vision om den goda fastighetsmarknaden Näringspolitiskt program för Fastighetsägarna Vision Ta en promenad på stan och titta upp på de många vackra och spännande husfasader som finns runt omkring dig.

Läs mer

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN APARTHOTEL ATTACHÉ (769627-1993) 1.1 Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen ApartHotel Attaché.

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN APARTHOTEL ATTACHÉ (769627-1993) 1.1 Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen ApartHotel Attaché. STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN APARTHOTEL ATTACHÉ (769627-1993) Antagna den 2015-10-30 1 Föreningens namn 1.1 Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen ApartHotel Attaché. 2 Ändamål och verksamhet

Läs mer

S TADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN LÄRKAN

S TADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN LÄRKAN S TADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN LÄRKAN FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Lärkan. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att

Läs mer

SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS

SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS SNART ÄR DET DAGS FÖR RENOVERING DÄR DU BOR Husen på Sågstuvägen 4-30 byggdes 1964-1966. Med lite fantasi kan man föreställa sig hur husen och lägenheterna

Läs mer

Informationshandbok för Sofia Gyllenhielms samfällighetsförening Sigtuna

Informationshandbok för Sofia Gyllenhielms samfällighetsförening Sigtuna Sida 1 av 5 Informationshandbok för Sofia Gyllenhielms samfällighetsförening Sigtuna Sida 2 av 5 Styrelsen har sammanställt vad som gäller utifrån anläggningsbeslut, avtal, lag om förvaltning av samfälligheter

Läs mer

HYRESKONTRAKT FÖR LOKAL

HYRESKONTRAKT FÖR LOKAL FÖR LOKAL Undertecknande parter har denna dag träffat följande hyresavtal. Hyresvärd Hyresgäst Lokalens adress m.m Lokalens användning Lokalens skick Lokalens storlek och omfattning Namn: Namn: Aviseringsadress:

Läs mer

Bilaga 5. Ansvarslista för hyresgästen Malmö stad

Bilaga 5. Ansvarslista för hyresgästen Malmö stad Bilaga 5. Ansvarslista för hyresgästen Malmö stad Lokalförsörjningsavdelningen, LiMa, fungerar som internkonsult för stadens förvaltningar och ansvarar för anskaffning och avveckling av lokaler samt bistår

Läs mer

Utredningsförslag om vissa frågor om hyra och bostadsrätt

Utredningsförslag om vissa frågor om hyra och bostadsrätt Rune Thomsson Chefsjurist Fastighetsägarna Sverige 2008-05-12 Utredningsförslag om vissa frågor om hyra och bostadsrätt En pågående statlig utredning, Hyreslagsutredningen, har i uppdrag att göra en genomgripande

Läs mer

ROT-Seminarium 2016. Onsdagen den 23 mars 2016

ROT-Seminarium 2016. Onsdagen den 23 mars 2016 ROT-Seminarium 2016 Onsdagen den 23 mars 2016 HEBA Fastighets AB Äger, förvaltar och utvecklar hyresbostäder och samhällsfastigheter i Stockholmsområdet. Förvaltar fastigheterna med egen personal Börsnoterat

Läs mer

Sjöfartsverket Dokument Sida Inköpsenheten Administrativa föreskrifter 1(9) Upprättad av Datum Ver.rev

Sjöfartsverket Dokument Sida Inköpsenheten Administrativa föreskrifter 1(9) Upprättad av Datum Ver.rev Inköpsenheten Administrativa föreskrifter 1(9) UTFÖRANDE AV BERGVÄRMEANLÄGGNING SKELLEFTEÅ LOTSSTATION, TOTALENTREPRENAD Nedanstående föreskrifter ansluter till AF AMA 98. Föreskrifter i AF AMA 98 har

Läs mer

Produktbilaga Skanova Antennplacering

Produktbilaga Skanova Antennplacering Produktbilaga Skanova Antennplacering 1(6) Produktbilaga Skanova Antennplacering Innehåll Sida 1. Allmänt 2 2. Beställnings- och leveransrutiner 2 3. Märkning och krav på Kundens utrustning 2 4. Service

Läs mer

RESTAURANG SOM HYRESGÄST FASTIGHETSJURIST ÅSA THONFORS 2015-03-19

RESTAURANG SOM HYRESGÄST FASTIGHETSJURIST ÅSA THONFORS 2015-03-19 RESTAURANG SOM HYRESGÄST FASTIGHETSJURIST ÅSA THONFORS 2015-03-19 ATT LYCKAS ELLER INTE LYCKAS DET ÄR DET SOM ÄR FRÅGAN! 2015-03-19 Fastighetsmässa - Restaurang som hyresgäst - Åsa Thonfors 2 VARANNAN

Läs mer

HYRESKONTRAKT FÖR LOKAL. Gata: Trappor/hus: Lokalens nr: 82010600

HYRESKONTRAKT FÖR LOKAL. Gata: Trappor/hus: Lokalens nr: 82010600 FÖR LOKAL Undertecknande parter har denna dag träffat följande hyresavtal. Hyresvärd Hyresgäst Namn: Region Skåne, Regionservice Namn: Landskrona kommun Aviseringsadress: HYRESKONTRAKT Nr: 82010079 Kryss

Läs mer

Riktlinjer för försöksboende

Riktlinjer för försöksboende Styrdokument, riktlinjer Kvalitets-och utvecklingsledare 2015-08-28 Carin Erlandh Engman 08-590 975 10 Dnr Fax 08-590 733 41 SÄN/2015:129 carin.erlandengman@upplandsvasby.se Riktlinjer för försöksboende

Läs mer

Denna ekonomiska plan har upprättats med följande huvudrubriker: C. Beräknade kostnader för föreningens fastighetsförvärv

Denna ekonomiska plan har upprättats med följande huvudrubriker: C. Beräknade kostnader för föreningens fastighetsförvärv Ekonomisk plan BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN KOPPARSLANTEN Org.nr 769608-0923 Järfälla, Stockholms län Denna ekonomiska plan har upprättats med följande huvudrubriker: A. Allmänna förutsättningar B. Beskrivning

Läs mer

Bomiljöprotokoll - Hyresgästföreningen Tangenten

Bomiljöprotokoll - Hyresgästföreningen Tangenten Västra Frölunda Sid: 1 / 8 Medverkande: Anders Bäck Gunnar Lindberg Fehret Kendic Kerstin Setterberg Raza Kendic 1.Yttre miljön Behöver åtgärdas 1.A Trädgården Sittgrupper Papperskorgar Gräsytor Städning

Läs mer

HYRESAVTAL Hyresvärd: Hyresgäst: Hyresobjekt: Lokalens adress: Lokalens skick och användning Lokalens storlek och omfattning

HYRESAVTAL Hyresvärd: Hyresgäst: Hyresobjekt: Lokalens adress: Lokalens skick och användning Lokalens storlek och omfattning HYRESAVTAL Hyresvärd: Hyresgäst: Hyresobjekt: Lokalens adress: Smilearr AB Org. nr 556697-3821 Frögatan 16 653 43 Karlstad Blue Flash Auto AB Org. nr. 556524-6245 Frögatan 14 653 43 Karlstad Fastigheten

Läs mer

Informationskvällar 18, 22 och 24 februari

Informationskvällar 18, 22 och 24 februari Informationskvällar 18, 22 och 24 februari VÄLKOMNA TILL INFORMATION OM NYA HYROR SÅ HÄR ÄR UPPLÄGGET IKVÄLL Del 1 vad blir resultatet för Er Hyresbeloppen 1 april 2016 genomgång av utskickat brev Hur

Läs mer

VAXHOLMS UTSTÄLLNINGSHANDLING STAD

VAXHOLMS UTSTÄLLNINGSHANDLING STAD VAXHOLMS STAD UTSTÄLLNINGSHANDLING Upprättad 2014-01-15 Förslag till Detaljplan för Skarpö etapp 3, Skarpö 1:13 m.fl. Vaxholms stad, Stockholms län, Dp 403 Genomförandebeskrivning Genomförandebeskrivningen

Läs mer

BESLUTSUNDERLAG. Socialnämnden 2015-11-04. 47 Sammanträdesdagar för socialnämnden 2016 Beslutsunderlag

BESLUTSUNDERLAG. Socialnämnden 2015-11-04. 47 Sammanträdesdagar för socialnämnden 2016 Beslutsunderlag BESLUTSUNDERLAG 2015-11-04 Socialnämnden Ärende Beslutsunderlag 47 Sammanträdesdagar för socialnämnden 2016 Beslutsunderlag 48 Vägledning, boende för ensamkommande flyktingbarn Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse

Läs mer

NY EKONOMISK PLAN FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN HILLTORP SÖDRA 1

NY EKONOMISK PLAN FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN HILLTORP SÖDRA 1 NY EKONOMISK PLAN FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN HILLTORP SÖDRA 1 1. Allmänna förutsättningar 2. Beskrivning av fastigheten 3. Försäkring 4. Taxeringsvärde 5. Förvärvskostnader 6. Finansieringsplan 7. Beräkning

Läs mer

MARKANVISNINGSTÄVLING ENEBACKEN. i Mölnlycke Härryda kommun

MARKANVISNINGSTÄVLING ENEBACKEN. i Mölnlycke Härryda kommun MARKANVISNINGSTÄVLING ENEBACKEN i Mölnlycke Härryda kommun 1 2 Inbjudan till markanvisningstävling Enebacken i Mölnlycke INBJUDAN TILL MARKANVISNINGSTÄVLING Genom denna markanvisningstävling ser vi förslag

Läs mer

Storgatan 25. www.hemverket.se - Sida 1 av 6

Storgatan 25. www.hemverket.se - Sida 1 av 6 Län Kronoberg Gatuadress Kommun Alvesta Storlek 7.0 rum (4 sovrum) / 232 m² Område Centrum Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 6 Beskrivning Nyputsat, vackert hus på

Läs mer

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN (BRF) BRITTSBO ÄNGAR 1

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN (BRF) BRITTSBO ÄNGAR 1 Kostnadskalkyl för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN (BRF) BRITTSBO ÄNGAR 1 Östersunds kommun Organisationsnummer 769629-4029 Denna kostnadskalkyl har upprättats med följande huvudrubriker A. Allmänna förutsättningar.

Läs mer

A V T A L. om rätt till nyttjande av gårdsmark som uteplats

A V T A L. om rätt till nyttjande av gårdsmark som uteplats 1 (5) A V T A L om rätt till nyttjande av gårdsmark som uteplats Undertecknade parter har denna dag träffat följande avtal. Föreningen: Brf Eklanda Rosen Organisationsnummer: 769616-2861 Adress: Föreningens

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Ersättningslokaler för Hylliehemmet och Annetorpsgården i stadsområde Väster - hyresavtal

Tjänsteskrivelse. Ersättningslokaler för Hylliehemmet och Annetorpsgården i stadsområde Väster - hyresavtal Malmö stad Stadsområdesförvaltning Väster 1 (2) Datum 2015-11-16 Vår referens Gunilla Larsén Utvecklingssekreterare gunilla.larsen@malmo.se Tjänsteskrivelse Ersättningslokaler för Hylliehemmet och Annetorpsgården

Läs mer

God sed för fastighetsägare i bostadshyresförhållanden

God sed för fastighetsägare i bostadshyresförhållanden God sed för fastighetsägare i bostadshyresförhållanden God sed för fastighetsägare i bostadshyresförhållanden Innehåll 1. Förord 4 2. Fastighetsägarnas etiska regler 6 3. Fastighetsägaren i förhållande

Läs mer

Trivsel och ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2, Härryda Kommun

Trivsel och ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2, Härryda Kommun Trivsel och ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2, Härryda Kommun Datum: 2015-12-23 Allmänt I bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2 vill vi att alla skall trivas och finna sig till

Läs mer

Fritidshusområde i förändring

Fritidshusområde i förändring Del 2 Utbyggnad Fritidshusområde i förändring Från fritidshus till åretruntbostad I Värmdö kommun finns möjligheter till ett attraktivt boende med närhet till storstad, natur och hav. Kommunen har många

Läs mer

Handledning till Fastighetsägarna Sveriges hyreskontrakt för lokal, formulär nr 12B.2

Handledning till Fastighetsägarna Sveriges hyreskontrakt för lokal, formulär nr 12B.2 HANDLEDNING TILL HYRESKONTR AKT FÖR LOK AL Handledning till Fastighetsägarna Sveriges hyreskontrakt för lokal, formulär nr 12B.2 innehåll Allmänt 8 Förberedelse inför förhandling 8 Skriftligt avtal 8

Läs mer

Stadgar Brf Stapelbädden 7 (2015-05-21)

Stadgar Brf Stapelbädden 7 (2015-05-21) 1 Stadgar Brf Stapelbädden 7 (2015-05-21) Innehåll 1 Föreningsnamn... 4 2 Ändamål och verksamhet... 4 3 Föreningens säte... 4 4 Inträde i föreningen... 4 5 Antagande av medlem... 4 6 Vägrat medlemskap...

Läs mer

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN KYRKBACKEN I SOLNA

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN KYRKBACKEN I SOLNA BRF Kyrkbacken i Solna STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN KYRKBACKEN I SOLNA FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Kyrkbacken i Solna Föreningen har till ändamål att främja

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagen av KF 2004-11-18 Laga kraft 2004-12-17 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för del av Kebal 2:203 m. fl., Strömstads kommun Organisatoriska frågor Detaljplan Gällande detaljplan för Kebalviken upphävs

Läs mer

Till dig som är medlem i Bostadsrättsföreningen Wahlberget 2015

Till dig som är medlem i Bostadsrättsföreningen Wahlberget 2015 Till dig som är medlem i Bostadsrättsföreningen Wahlberget 2015 Gör din röst hörd! Bostadsrättsföreningen Wahlberget består av 17 lägenheter. Vi är med andra ord en liten förening och möjligheten att prata

Läs mer

Avser försäkringen flera byggnader, gäller tidpunkten från när huvudbyggnaden godkändes vid slutbesiktning. Försäkringsvillkor BMS2015:1.

Avser försäkringen flera byggnader, gäller tidpunkten från när huvudbyggnaden godkändes vid slutbesiktning. Försäkringsvillkor BMS2015:1. Försäkringsvillkor BMS2015:1.10 BYGGFÖRSÄKRING MAXI 10 ÅR, SMÅHUS, NY- ELLER TILLBYGGNAD *Se Definitioner 1. FÖRSÄKRINGENS OMFATTNING 1.1 Fel*, skada m.m. Försäkringen omfattar inom ramen för försäkringsbeloppet

Läs mer

Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Piggvaren 3 i Visby.

Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Piggvaren 3 i Visby. STADGAR för bostadsrättsföreningen Piggvaren 3 i Visby antagna 2015-10-07. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Piggvaren 3 i Visby. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till

Läs mer

1. BAKGRUND OCH SYFTE

1. BAKGRUND OCH SYFTE 1 (5) Mellan Nacka kommun, org nr 212000-0167, nedan kallad Kommunen, och NCC Boende AB, org nr 556726-4121, nedan kallad NCC Boende och NCC Roads AB, org nr 556034-5174, nedan kallad NCC Roads, har träffats

Läs mer

ARRENDEKONTRAKT Nr 300:13-2

ARRENDEKONTRAKT Nr 300:13-2 ARRENDEKONTRAKT Nr 300:13-2 2014-09-02 Obj 44360 Arrendator: Östra Stranden i Halmstad ekonomisk förening (i avtalet kallad föreningen) c/o Lars Elmqvist Västra Holmgatan 17 553 24 Jönköping Person/org.nr:

Läs mer

AVTAL AVSEENDE FASTIGHETSANSLUTNING TILL STADSNÄT

AVTAL AVSEENDE FASTIGHETSANSLUTNING TILL STADSNÄT AVTAL AVSEENDE FASTIGHETSANSLUTNING TILL STADSNÄT Öresundskraft AB, org nr 556089-7851 ( Öresundskraft ) och nedan angiven fastighetsägare ( Fastighetsägaren ) har ingått avtal på de villkor som framgår

Läs mer

Dnr KS/2012:70-254 Mark- och exploateringsenheten 2014-11-21. Mellan nedanstående parter träffas följande exploateringsavtal.

Dnr KS/2012:70-254 Mark- och exploateringsenheten 2014-11-21. Mellan nedanstående parter träffas följande exploateringsavtal. AVTAL Samhällsbyggnadskontoret Dnr KS/2012:70-254 Mark- och exploateringsenheten 2014-11-21 1/7 EXPLOATERINGSAVTAL Mellan nedanstående parter träffas följande exploateringsavtal. Parter Strängnäs kommun,

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012 1(14) Brf Stora Badhusgatan 30 i Göteborg Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2012 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 6 - balansräkning

Läs mer

UTMÄRKT VERKSTAD OCH LAGERLOKAL CA 1 550 KVM - SÄTRA-SKYLTLÄGE VID...

UTMÄRKT VERKSTAD OCH LAGERLOKAL CA 1 550 KVM - SÄTRA-SKYLTLÄGE VID... UTMÄRKT VERKSTAD OCH LAGERLOKAL CA 1 550 KVM - SÄTRA-SKYLTLÄGE VID... Beskrivning Utmärkt vekstads och lagerlokal med skyltläge vid E4, ca 1 550 kvm Verkstads och lagerlokal om 1 550 kvm i Sätra. Lokalen

Läs mer

Informationsmöte Brf Höstfibblan 8

Informationsmöte Brf Höstfibblan 8 2012-11-12 Dagordning till informationsmöte, Brf Höstfibblan 8 1 (11) Informationsmöte Brf Höstfibblan 8 På uppdrag av styrelsen är ni härmed välkomna till möte med och Titania Bygg & VVS AB Tidpunkt:

Läs mer

1. OM ALLMÄN AKTSAMHET

1. OM ALLMÄN AKTSAMHET Brf BoKlok Färsna hage Ordningsregler 2013-07-03 Ordningsregler Dessa ordningsregler har beslutats av styrelsen den 2 juni 2013 att gälla tills styrelsen fattar nya beslut. Utöver dessa ordningsregler

Läs mer

1 Hyresvärd Askerunds kommu nfastigheter AB orgnr 5s s7 2 Hyresgåst Bowlingnöje i Askersund AB orgnr

1 Hyresvärd Askerunds kommu nfastigheter AB orgnr 5s s7 2 Hyresgåst Bowlingnöje i Askersund AB orgnr Hyreskontra kt Bowlingha ll dat 20L3-10-1L rev 2014-08-11 Nr 1 Kryss î ruta innebär att den texrgätler Sid 1 ( 5 ) 1 Hyresvärd Askerunds kommu nfastigheter AB orgnr 5s6025-38s7 2 Hyresgåst Bowlingnöje

Läs mer

Balkonger och Uteplatser

Balkonger och Uteplatser Balkonger och Uteplatser Balkonger och Uteplatser - omfattning samt regler för underhåll inom Brf Vårsådden Inledning I Brf Vårsådden finns 428 lägenheter varav 25 har tillgång till uteplats. I det här

Läs mer

HÖGLAGER - JORDBROMALM

HÖGLAGER - JORDBROMALM HÖGLAGER - JORDBROMALM Beskrivning Effektivt höglager 2 415-15 000 kvm i Jordbro industriområde Lokal om totalt 15 000 kvm höglager med en takhöjd på 7-8 m. Lagret har en öppen planlösning med bra avstånd

Läs mer

Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Håkan Forslind (C) Erik Bergman (M) Peter Vogt (M)

Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Håkan Forslind (C) Erik Bergman (M) Peter Vogt (M) Tekniska nämnden 2015-06-11 1 (12) Plats och tid Tekniska kontoret Djurås, kl. 13.00-14.00 Beslutande Ledamöter Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg

Läs mer

Välkommen! När är det dags att flytta in? Anmäl ändrad adress Kontrollera att lägenheten är städad När får Du Dina nycklar

Välkommen! När är det dags att flytta in? Anmäl ändrad adress Kontrollera att lägenheten är städad När får Du Dina nycklar Välkommen! Vad roligt att Du valt att bo hos oss. Vi hoppas att Du kommer att trivas i Ditt nya hem och Ditt nya område. För att göra Ditt boende så bra som möjligt både för Dig och oss, så vill vi dela

Läs mer

Lokalhyra T2 Maria Ingelsson

Lokalhyra T2 Maria Ingelsson Lokalhyra T2 Maria Ingelsson Disposition Syftet med dagens föreläsning Avtalsskrivning Parternas rättigheter och skyldigheter under hyrestiden Omförhandling och jämkning av hyresavtal Partsväxling Avtalets

Läs mer

Uteserveringar i Borås Stad

Uteserveringar i Borås Stad Uteserveringar i Borås Stad Bild: Superstudio INLEDNING INLEDNING Våra gator, torg och parker är en tillgång för stadens alla invånare och besökare. En levande och attraktiv stadskärna kräver planering

Läs mer

Stadgar för bostadsrättsföreningen Eriksbergs Torg 2

Stadgar för bostadsrättsföreningen Eriksbergs Torg 2 Stadgar för bostadsrättsföreningen Eriksbergs Torg 2 1 Föreningens namn Föreningens namn (firma) är bostadsrättsföreningen Eriksbergs Torg 2 2 Föreningens ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Planhandling Koncept 2011-03-02 Samråd Datum: 2011-04-05 FN Diarienummer: 0573/08 Plannummer: (FIIa xxxx) Exploateringsavdelningen Christian Schiötz Telefon: 031-368 10 60 E-post: christian.schiotz@fastighet.goteborg.se

Läs mer

Gällande lagar och regler

Gällande lagar och regler Gällande lagar och regler för uthyrning i andrahand och uthyrning av rum i bostad För dig som hyr Innehållsförteckning Kortfattad Information Sida 3 Vad är Andrahandsuthyrning Sida 4 Hur länge får jag

Läs mer

Styrelsens proposition om tecknande av avsiktsförklaring och tilläggsavtal med Botkyrka kommun

Styrelsens proposition om tecknande av avsiktsförklaring och tilläggsavtal med Botkyrka kommun Styrelsens proposition om tecknande av avsiktsförklaring och tilläggsavtal med Botkyrka kommun Styrelsen har under hösten/vintern 2009 tillsammans med Botkyrka kommun arbetat fram en avsiktsförklaring

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Tjädern (organisationsnummer 747000-0972) i Trelleborg

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Tjädern (organisationsnummer 747000-0972) i Trelleborg Stadgar för Bostadsrättsföreningen Tjädern (organisationsnummer 747000-0972) i Trelleborg 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Tjädern i Trelleborg. 2 Ändamål och

Läs mer

HYRESKONTRAKT. Hyresvärd Namn: Personnr/orgnr: Atrium Ljungberg AB. Hyresgäst Namn: Personnr/orgnr:

HYRESKONTRAKT. Hyresvärd Namn: Personnr/orgnr: Atrium Ljungberg AB. Hyresgäst Namn: Personnr/orgnr: HYRESKONTRAKT FÖR LOKAL Nr: Sid 1 (4) 1151-0011-01 Undertecknande parter har denna dag träffat följande hyresavtal. Kryss i ruta innebär att den därefter följande texten gäller Hyresvärd Namn: Personnr/orgnr:

Läs mer

Information till nya medlemmar

Information till nya medlemmar Bostadsrättsföreningen Stensveden Utgåva 3 2012-12-18 Information till nya medlemmar Vår förening är en fristående bostadsrättsförening. En bostadsrättsförening är en särskild typ av ekonomisk förening,

Läs mer

VÄSTBERGAS BÄSTA KONTORSHUS

VÄSTBERGAS BÄSTA KONTORSHUS VÄSTBERGAS BÄSTA KONTORSHUS Beskrivning Bra kontor modern hög standard till otroligt bra hyra Yteffektivt modernt kontor med öppen planlösning i. All upptänklig service finns i fastigheten, restaurang

Läs mer

(1) Värmdö kommun, , Skogsbovägen 9, Gustavsberg, ("Hyresvärden"), och

(1) Värmdö kommun, , Skogsbovägen 9, Gustavsberg, (Hyresvärden), och BILAGA 2 HYRESAVTAL TORKHUSET/PORSLINSMUSEET Detta hyresavtal ("Hyresavtalet") har ingåtts mellan (1) Värmdö kommun, 212000-0035, Skogsbovägen 9, 134 30 Gustavsberg, ("Hyresvärden"), och (2) Nationalmuseum,

Läs mer

Lokalhyra T2, den 28 oktober 2014 Advokat Maria Ingelsson, Lindahl

Lokalhyra T2, den 28 oktober 2014 Advokat Maria Ingelsson, Lindahl Lokalhyra T2, den 28 oktober 2014 Advokat Maria Ingelsson, Lindahl Disposition Varför är vi här? Att skriva hyresavtal Parternas rättigheter och skyldigheter under hyrestiden Omförhandling och jämkning

Läs mer

KUPOLEN BORLÄNGE PRISLISTA, EVENTVILLKOR & REGLER FÖR TILLFÄLLIGA HYRESGÄSTER

KUPOLEN BORLÄNGE PRISLISTA, EVENTVILLKOR & REGLER FÖR TILLFÄLLIGA HYRESGÄSTER KUPOLEN BORLÄNGE PRISLISTA, EVENTVILLKOR & REGLER FÖR TILLFÄLLIGA HYRESGÄSTER KUPOLEN En mötesplats för hela dalarna Vårt torg, vår mötesplats Mitt i korsningen av riksväg 60 och 70 ligger Kupolen. Som

Läs mer

GENOMFÖRANDEAVTAL för utbyggnad av gång- och cykelbana längs Ältabergsvägen

GENOMFÖRANDEAVTAL för utbyggnad av gång- och cykelbana längs Ältabergsvägen Mellan Stockholms kommun genom dess exploateringsnämnd och trafik- och renhållningsnämnd, nedan gemensamt kallade Stockholm, och Nacka kommun, nedan kallad Nacka, har träffats följande GENOMFÖRANDEAVTAL

Läs mer

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark Detta avtal gäller markupplåtelse för nedläggning av kommunikationsledning i mark (nedan kallad Ledningen) på nedanstående fastighet (nedan kallad Fastigheten)

Läs mer

Handlingarna kommer att återsändas till förstahandshyresgästen efter att Nyköpingshem godkänt eller avslagit ansökan.

Handlingarna kommer att återsändas till förstahandshyresgästen efter att Nyköpingshem godkänt eller avslagit ansökan. Ansökan om andrahandsuthyrning En hyresgäst som under en viss tid inte har behov av sin bostad kan hyra ut den i andra hand. Det kan handla om arbete eller studier på annan ort, man ska provbo eller man

Läs mer

Detaljplan för del av Lasarettet 6, Lyckorna 649 Motala kommun

Detaljplan för del av Lasarettet 6, Lyckorna 649 Motala kommun Detaljplan för del av Lasarettet 6, Lyckorna 649 Motala kommun 2 3 Denna handling har utarbetats av plankonsult Alf Johansson i samråd med kommunledningsförvaltningens stadsbyggandsenhet. Planarkitekt

Läs mer

Anvisning och riktlinjer vid användande av offentlig plats

Anvisning och riktlinjer vid användande av offentlig plats Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Styrdokument Anvisning och riktlinjer vid användande av offentlig plats ANTAGET AV: "[Klicka här och skriv]" DATUM: "[Fyll i datum enlingt ÅÅÅÅ]" ANSVAR UPPFÖLJNING/UPPDATERING:

Läs mer

Datum 20131010. Objektsnummer 1068-0001. l Fastighetsbeteckning

Datum 20131010. Objektsnummer 1068-0001. l Fastighetsbeteckning HYRESAVTAL - avseende lokal Datum 20131010 Objektsnummer 1068-0001 Kontraktsnummer 0001 Diarienummer 1(6) Hyresvärd Ängelholms kommun Hyresgäst( er) Vi i skolan Org-/Personnr 212000-0977 Org-/Personnr

Läs mer

PLANBESKRIVNING 1(8) Planavdelningen 2011-04-28 Dp 2010-15100-54 Renoir Danyar Tfn 08-50826659

PLANBESKRIVNING 1(8) Planavdelningen 2011-04-28 Dp 2010-15100-54 Renoir Danyar Tfn 08-50826659 PLANBESKRIVNING 1(8) Planavdelningen 2011-04-28 Dp 2010-15100-54 Renoir Danyar Tfn 08-50826659 Detaljplan för Bjälken 20 i stadsdelen Södermalm i Stockholm Dp 2010-15100-54 HANDLINGAR Planen består av

Läs mer

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Spinnmästaren i Halmstad

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Spinnmästaren i Halmstad Bostadsrättsföreningen Spinnmästaren 1(15) Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Spinnmästaren i Halmstad Org. nr avger härmed årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 01.01.2014-31.12.2014

Läs mer

Kommunstyrelsen beslutar Godkänner markavtalet med Skanova och att motsvarande avtal tecknas med övriga ledningsägare.

Kommunstyrelsen beslutar Godkänner markavtalet med Skanova och att motsvarande avtal tecknas med övriga ledningsägare. Tjänsteutlåtande Samhällsbyggnadsförvaltningen Datum 2014-10-28 Dnr KS 2014/0298-267 Till Kommunstyrelsen Markavtal med Skanova Sammanfattning Markavtal med ledningsägare som har ledning i kommunal gata

Läs mer

Ändringar i bostadsrättslagen

Ändringar i bostadsrättslagen Ändringar i bostadsrättslagen Bostadsrättshavarens rättigheter och skyldigheter Stamledningar Begreppet stamledning i bostadsrättslagen ersätts med ledningar som föreningen försett lägenheten med och som

Läs mer

Policydokument för BRF Mjölner 15

Policydokument för BRF Mjölner 15 Policydokument för BRF Mjölner 15 Inledning Dokumentet beskriver BRF Mjölner 15s övergripande policy för balkonginglasning, bebyggning av uteplats, installation av markis över balkong samt installation

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Brf Lugnvattnet 1 Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 5 - balansräkning

Läs mer

HYRESAVTAL Uthyrning av privatbostad (bostadsrätt)

HYRESAVTAL Uthyrning av privatbostad (bostadsrätt) HYRESAVTAL Uthyrning av privatbostad (bostadsrätt) Sid 1 (4) Datum Kontraktsnummer Hyresvärd(ar) Hyresgäst(er) Hyresobjektets adress m m Fastighetsbeteckning/kommun Lägenhetsnummer Postadress Uthyrningens

Läs mer

3 Genomförande 3 HÄRNÖSANDSKOMMUN FÖRESKRIFTER FÖR LEDNINGSARBETEN I GATA L1G 1998. Innehåll. Sid. O Allmänt 1. 1 Tillstånd 1,2

3 Genomförande 3 HÄRNÖSANDSKOMMUN FÖRESKRIFTER FÖR LEDNINGSARBETEN I GATA L1G 1998. Innehåll. Sid. O Allmänt 1. 1 Tillstånd 1,2 FÖRESKRIFTER FÖR LEDNINGSARBETEN I GATA Innehåll Sid. O Allmänt 1 1 Tillstånd 1,2 2 Allmänna föreskrifter 2 3 Genomförande 3 4 Schaktning 3 5 Aterfyllning 4, 5 6 Aterställning 5, 6 7 Kontroll och besiktning

Läs mer

SID 1 (5) Trivselregler Brf Tjället 6

SID 1 (5) Trivselregler Brf Tjället 6 SID 1 (5) Trivselregler Brf Tjället 6 SID 2 (5) Affischering Det är inte tillåtet att affischera i de gemensamma utrymmena samt på fastighetens utsida och tomt. Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning

Läs mer

STADGAR. för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄSTERTORP I STOCKHOLM

STADGAR. för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄSTERTORP I STOCKHOLM STADGAR för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄSTERTORP I STOCKHOLM 1 STADGAR för Bostadsrättsföreningen Västertorp i Stockholm 1 Föreningens namn Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Västertorp i Stockholm.

Läs mer

Trivselreglerna har styrelsen tagit fram och beslutat om. Trivselreglerna kan komma att revideras allt efter behov och medlemmarnas inflytande.

Trivselreglerna har styrelsen tagit fram och beslutat om. Trivselreglerna kan komma att revideras allt efter behov och medlemmarnas inflytande. TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen SKARPETEGEN Trivselreglerna har styrelsen tagit fram och beslutat om. Trivselreglerna kan komma att revideras allt efter behov och medlemmarnas inflytande. Det

Läs mer

MARKUPPLÅTELSEAVTAL Optofiber byalag

MARKUPPLÅTELSEAVTAL Optofiber byalag Varje upplåtelse är unik. Det finns i många fall skäl att anpassa innehållet med hänsyn till omständigheterna i projektet eller det enskilda fallet. Läs därför informationsmaterialet viktiga punkter att

Läs mer

Meddelande om styrelsens beslut bör lämnas senast två veckor efter det att ansökan inkommit.

Meddelande om styrelsens beslut bör lämnas senast två veckor efter det att ansökan inkommit. Stadgar för Bostadsföreningen Norrbacka U. P. A. med organisationsnummer 702001-5439. Föreningen bildades den 4 september 1918. Stadgarna antagna på årsmötena 2006-05-03 och 2007-05-24. 1 Namn och ändamål

Läs mer

NYA CENTRUMHUSET. Där hyresgästen står i centrum

NYA CENTRUMHUSET. Där hyresgästen står i centrum NYA CENTRUMHUSET Där hyresgästen står i centrum INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING Omgivningen... 03 Byggnaden... 05 Lägenheter 1 rum och kök... 06 Lägenheter 2 rum och kök... 08 Lägenheter 3 rum

Läs mer

Ordningsregler i korthet

Ordningsregler i korthet Ordningsregler i korthet Nedan finns en kort sammanfattning av ordningsreglerna. Reglerna i sin helhet finns under respektive avsnitt i detta dokument. - Reglerna gäller alla boende i BRF Grinden 15 samt

Läs mer

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN SMÅLAND 4 & 5. Organisationsnummer: 716416-7129

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN SMÅLAND 4 & 5. Organisationsnummer: 716416-7129 STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN SMÅLAND 4 & 5. Organisationsnummer: 716416-7129 FIRMA OCH ÄNDAMÅL 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Småland 4 och 5. Föreningen har till ändamål att främja

Läs mer

Genomförandebeslut avseende o m- och tillbyggnad av Tensta sim- och idrottshall

Genomförandebeslut avseende o m- och tillbyggnad av Tensta sim- och idrottshall IDROTTSFÖRVALTNINGEN FASTIGHETSAVDELNINGE N Handläggare: Roger Svenson Telefon: 08-508 27 922 Stefan Båmstedt, tel 08 508 27 908 Till Idrottsnämnden 2009-06-09 Nr 12 TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2009-05-27

Läs mer

Medlems rätt inom föreningen på grund av sådan upplåtelse kallas bostadsrätt. Medlem som innehar bostadsrätt kallas bostadsrättshavare.

Medlems rätt inom föreningen på grund av sådan upplåtelse kallas bostadsrätt. Medlem som innehar bostadsrätt kallas bostadsrättshavare. Stadgar för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN EKBACKEN NR 1 Organisationsnummer 713 600-0804 Föreningens firma och säte 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Ekbacken nr 1. Styrelsen har sitt säte i Lidingö

Läs mer

EKONOMISK PLAN BRF KYRKBYN 1 769607-2813. november 2013 FORUM FASTIGHETSEKONOMI AB

EKONOMISK PLAN BRF KYRKBYN 1 769607-2813. november 2013 FORUM FASTIGHETSEKONOMI AB EKONOMISK PLAN BRF KYRKBYN 1 769607-2813 november 2013 FORUM FASTIGHETSEKONOMI AB INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2(12) 1 Allmänt... 3 2 Beskrivning av fastigheten... 3 3 Byggnadsbeskrivning... 4 3.1 Byggnadsbeskrivning...

Läs mer